ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:24.29KB ,
资源ID:683282      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-683282-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022届高三阅读理解专项训练5 WORD版含答案.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022届高三阅读理解专项训练5 WORD版含答案.docx

1、阅读理解限时训练五(请在35分钟内完成)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AA Visitors Guide to Bike Hire in AmsterdamMany of the must-see spots in Amsterdam can be seen on a one-day bike tour. Some of the citys major bike rental shops include:Yellow BikeYellow Bike has two locat

2、ions in Amsterda-Nieuwezijds Kolk 29 and Nieuwe Nieuwstraat 16.They are only a 3-minute walk from Central Station.The companys trademark bright yellow bikes make renting from Yellow Bike great for beginners. Bike rental costs 12 for 24 hours and 20 for 48 hours.Open 09:30-17:00.MacBikeMacBike rents

3、out more than 2,000 bikes across five branches in Amsterdam. Its offices are located at Central Station, Oosterdok, Leidseplein,Vondelpark and Waterlooplein.The cost of the hire depends on which model you choose. Three-gear(齿轮)city bikes cost 14.75 for 24 hours.You can also rent electric bikes, tand

4、ems(前后双人自行车),childrens bikes and bikes with child seats. Open 09:00-18:00.Bike CityJust around the corner from Anne Frank House,Bike City rents out two types of black city bike.One comes with three gears. The other comes with seven,which is ideal for covering larger distances. Rental costs E 17 for

5、24hours for the basic bike.Open 09:00-17:30.Discount Bike RentalDiscount Bike Rental offers bikes of all shapes and sizes at a reasonable price. With daytime prices that start at 7.50 for pedal-brake bikes, this ones perfect for anyone exploring the Dutch capital on a budget. Open 09:00-17:30. 1.How

6、 much will you pay if you rent a Yellow Bike for two days?A.20. B.14.75. C.E17. D.24.2.Which rental shop allows you to enjoy a bike trip with your kids?A.Yellow Bike.B. MacBike C.Bike City.D. Discount Bike Rental.3.Who are most likely to rent a bike from Discount Bike Rental? A.People who have to ge

7、t off work after 17:30.B.People who want to cycle for a larger distance.C.People who visit the capital of Holland for the first time.D.People who expect to explore Amsterdam with less money.BAdrians “Amazing Race” started early when his parents realized that he, as a baby, couldnt hear a thing, not

8、even loud noises. In a special school for the hearing-impaired(听觉受损的), he learned sign language and got to mix with other disabled children, However, the sight of all the disabled children communicating with one another upset his mother. She wanted him to lead a normal life. So after speaking to an

9、advisor,she sent him to private classes where he learned to read lips and pronounce words.Later on, Adrians parents decided to send him to a regular school. But the headmaster tried to prevent them from doing so,saying regular schools couldnt take care of a special needs student.His parents were det

10、ermined to take the risk and pushed him hard to go through his work every day because they wanted to prove that,given the opportunity, he could do anything.Adrian made the grade and got accepted. It was a big challenge.The pace(节奏)was faster so he had to sit at the front of the class and really pay

11、attention to the teacher, which wasnt always easy. But he stuck to it and did a lot of extra work after school.The efforts made by Adrian and his parents paid off. Adrian graduated with good grades and got into a lop high school.He also achieved a lot in life outside school.He developed a love for t

12、he outdoors and went to Nepal to climb mountains.He even entered the World Yacht Race 05/06-being the first hearing-impaired Asian to do so.But none of these achievements would have been possible without one of the most important lessons from his mother. “If you believe in yourself and work hand, yo

13、u can achieve great results.” She often said.4. How did Adrian communicate with other children in the special school?A. By speaking.B. By using sign language.C.By reading lips.D.By making loud noises.5.Why did Adrians parents decide to send him to a regular school?A. They wanted him to live a normal

14、 life.B. They wanted to prove the headmaster wrung.C. He wouldnt mix with other disabled children.D. He wasnt taken good care of in the special school.6.How did Adrian finally succeed in his study?A. He did a lot of outdoor activities.B. He was serious about his class.C. He attended private classes

15、after school.D. He worked very hand both in and after class.7.Why is Adrians life described as an “Amazing Race?A. He did very well in his study. B.He succeeded in entering a regular school.C. He reached his goals in spite of his disability.D. He took part in the World Yacht Race 05/06.CUsing too mu

16、ch water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water supply in danger, but we also affect our water supply in less obvious ways.You may wonder how paving(铺砌)amad can lead to less useable fresh water,A major part of the water we use every day is groundwater.Ground

17、water does not come from lakes or rivers.It comes from underground.The more roads and parking lots we pave the less water can flow into the ground to become groundwater.Human activity is not responsible for all water shortages. Drier climates are of course more likely to have droughts(干旱)than areas

18、with more rainfall, but in any case, good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs.Thinking about the way we use water every day can make a big difference, too. In the United States, a family of four can use 1.5 tons of water a day! This shows how much we depend

19、 on water to live, but theres a lot we can do to lower the number.You can take steps to save water in your home. To start with, use the same glass for your drinking water all day. Wash it only once a day.Run your dishwasher(洗碗机)only when it is full. Help your parents fix any leaks in your home.You c

20、an even help to keep our water supply clean by recycling batteries instead of throwing them away.8.Which of the following is most likely to lead to less groundwater?A.Using river water.B.Throwing batteries away.C. Paving parking lots.D.Throwing rubbish into lakes.9. What can be inferred about the wa

21、ter supply from the text?A. All water shortages are due to human behavior.A.To tell us how to run a dishwasher.B. To show us how to fix leaks at home.C.To prove what drinking glass is best for us.D. To suggest what we do to save water at home.11.What is the text mainly about?A. Why paving roads redu

22、ces our water.B. How much we depend on water to live.C. Why droughts occur more in dry climates.D. How human activity affects our water supply.DAnimals can move from place to place,but plants cannot.When an animal is under attack, it can run away or fight back. Plants certainly cannot run away, and

23、they lack teeth and claws.But plants can defend themselves by using both physical and chemical means.Some plants have their own ways to keep animals away.For example,the leaves of the holly plant have sharp sines刺)that discourage grass-eating animals.Holly leaves on lower branches have more spines t

24、han leaves on upper branches.This is because the lower leaves are easier for most animals to reach. Some plants, such as the oak tree,have thick and hard leaves that are difficult for animals to reach. grasses may contain a sandy material; eating such grasses wears down the animals teeth.Many plants

25、 also have chemical defenses. Some plants produce chemicals that taste bitter or cause an unpleasant reaction.Some plants may fight against an attack by increasing the production of these chemicals.When a caterpillar(毛虫)bites a tobacco leaf,the leaf produces a chemical messenger. This messenger send

26、s to the roots the information to produce more nicotine.The higher levels of nicotine discourage the caterpillar.Many plants depend on both physical and chemical defenses. A certain plant in China, for instance, has -prickly(多刺的)leave, and catch prickle contains poisonous venom.A single experience w

27、ith this kind of plant will teach an animal to stay away from it in the future.12.Why does the holly plant have more spines on the lower leaves?A. Most animals are not tall enough.B. Most animals are not clever enough.C.Most animals like the lower leaves only.D.Most animals can gel the lower leaves

28、easily.13. What do oak trees use to defend themselves?A. Chemical means.B Physical means.C.Bitter chemicals.D.Sandy materials.14. How does tobacco protect itself against an attack from a caterpillar?A.Its leaves fight against the attack by physical means.B. Its roots send a messenger to discourage t

29、he caterpillar.C. Its roots increase the production of nicotine when it is attacked.D.Its leaves produce poisonous sand to drive the caterpillar away.15. What is the best title for the text?A. Plants and AnimalsB. Attacks and DefensesC. How Animals Eat Plant LeavesD.How Plants Defend Themselves第二节(共

30、5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Personalized ExerciseAs the start of every year,many of us promise ourselves that a certain number of times a week we will go to the gym or attend an exercise class.But finally many of us just struggle to fit exercise into our lives,or start o

31、ff well and then give up.Why do we have a good plan at the beginning and fail to achieve it in the end? How can we deal with the problem? 16 It is important to determine your motivation first. Are you mainly interested in de-stressing or in getting fitter? If your goal is relaxation, then ask yourse

32、lf if you want to do it energetically.17 If you have a calmer style, you can do something quite different.You could choose solitary(单独的)exercise, such as walking the dog or doing some gardening.18 There are quite a lot of them, such as walking and running groups, dance classes,etc. On your own, you

33、could go horse riding or swimming,or just download fitness exercise programs and do it at home. 19 If you have free time at the weekend,you could book some time with a personal trainer, who can come to your house,or you could meet him at the gym. If your life is not as regular,you could choose the n

34、ext couple of minutes you have to try an exercise DVD, or put your running shoes on and run for any length of time.As you see, everything counts when you are doing exercise. Whatever your lifestyle is, you will be able to have something that suits you. 20 Just sit down with a cup of tea, read this a

35、rticle again, and have a think about your options. Then finish the tea, get up, get going,and dont stop.A.Good exercise is necessary for physical health.B.The key could be to find the right type of exercise.C.If it is fitness you are after, group activities will be suitable.D.Youd better create a pe

36、rsonalized plan to gel you into shape.E. In this case,a type of exercise based on boxing may be right for you.F.In other words,you can always find personalized exercise by yourself.G.For people who are extremely busy, it is easier to fit exercise into daily lives.阅读理解限时训练五答案详解第一节(A)本文是一篇应用文,介绍了阿姆斯特丹

37、几家枝大的自行车租赁公司的情况。1.A 细节理解题。由Yellow Bike 段落中的“Bike rental costs 12 for 24 hours and 20 for 48 hours. “可知,租自行车两天需付20欧元。2.B 细节理解题。由MacBike 段落中的“You can also rent electric bikes, tandems, childrens bikes and bikes with child seats,” 可 知, MacBike提供配备儿童座位的自行车。3.D细节理解题。由 Discount Bike Rental 段落中的“With dayti

38、me prices that start at E7.50 for pedal-brake bikes,this ones perfect for anyone exploring the Dutch capital on a budget.可知,脚踏利车的自 行车在白天的租赁价格从7.50欧元开始,这是任何人探索荷兰首都的一个最完美的预算。(B)本文讲述的是一位听障青年自强不息的助志故事,身戎并不可怕,只要自信并一如既往地坚持梦想,就能如尼以偿。4.B 细节理解题。由第一段第二句 “In a special school for the hearing-impaired,he learned

39、 sign language and got to mix with other disabled children,” 可知,在特殊学校,他学会用手语与别人交流,故选B项。5.A 细节理解题。由第一段第四句“She wanted him to lead normal life.“及第二段第三句中的 “given the opportunity,he could do anything”可知,父母是想让他过上正常人的生活,所以才会把他私人班级学习解语和单词发音,再后来把他送到了普通学校,选项入正确。6.D 细节理解题,由第二段最后两句The pace was faster so he had

40、to sit at the frond of the class and really pay attention to the teacher,which wasnt always easy. But he stuck to it and did a let of extra work after school, “可知,在课堂上他非常认真听老师讲课,在课后做了大量额外的功课,由此可见他在详堂内外部非用功,战送D项。7C主旨大意题,本文讲述的是一位听障青年自强不息的志故事,故选C项,选项C已把其他三个选填包括在内,更共质(C)本文主要计了由十一楼不合理的人类请动,年具了水资泽的姓址,叶叶大家

41、从我佩丸,从小事微起未保护水资沙。8C细节理解题,由第一段最后一句The more roads and parking lots we pave the less water can flow into ground to become ground water.可知,道路和停车场铺设得越多,流入地下成为地下水的水饮越少,故送C项9. D 推理判斯题,由第二段最后一句提到.good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs. 好的水资源管理可以帮助我们保证基本国求得到满足,下文证

42、平例介超了家庭生活中有助于节约用水的措施,由此可推断满是我们的用水需求证需要缴出大量的努力,选项正确,由第二段首句Human activity is not responsible for all water shortages(短缺)可知A项错误:文章最后一段举例介绍了家庭节约用水的措施,但未提到增小家庭规模,故项错误;D项在文中开未提及,故可排除10D 推理判断题,文章最后一段举例介绍了家庭生活中有助于节约用水的措施,因此是想建议我们在家如何节约用水,放选11D 主管大意题,文章第一段提到了过度用水,向阿里扔检最以及铺设通路和停车场等行为会对水资源供应产生影响,中国网段主要讲了人类生活高度

43、依赖水资,因此应该通过水资醇管理来帮助我们保证基本国求得到满足,最后一段介细了家庭生活中有助干节约用水的措施,全文通算都是关于人类活动与水资源的关系(D)本文上会合植物是如何通过物理和化学的方人保护自己不受外界使害的。12D 细节理解题,由第二段最后一句Dte ee heleer leaes ar raie to ed amale to mah“可加,大多数动物容易得到较氨的叶子,放选D项。13. B 推理判断题 由第三段第一句”Some plants, such as the oak tree, have thick and hard leaves that are difficult fo

44、r animals to eat. 可知,橡树有厚面坚硬的叶子,这属于植物自我保护的物理手段,故14C 细管理解题,由第四段中的When caterpillar(毛出)毛虫的进攻,故选C项。15D 文章标题题,文章第一段最后一句But plants can defend themselves by using both physical and chemical means 为文章的主题句,全文围绕该主题句进行展开设明,故选D项”植物如何保护第二节文章上会介超了如何坚持领练,保持良时的身材。16 空格前的“How can we deal with the problem”目中的“The key

45、”对应,且选项B起到承上启下的作用,故选日项。17.E 空前句提到如果你的目标是放松,那么问问自己是否想精力充神地去做,选项王中的“In this case”指代的就是上文的情况。在这种情况下,一种基于拳山的练习可能适介作,故选日项。18.C 空格后的such as walking and running groups, dance classes, etc. 与选项C的group activities 相呼应,故选C19G 由空格后内容可知,该段是指绕累忙的人该如何锻炼展开的,其中you could book some time with a personal trainer, who can come to your house, or you could meet him at the gym r与选项G相对应,散选G项。20F 空格前的“Whatever your lifestyle is,you will be able to have something that suits you 与F 对应,故选F项

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1