收藏 分享(赏)

2022高考人教版英语一轮复习跟踪练:第1部分 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含答案.doc

上传人:高**** 文档编号:654221 上传时间:2024-05-29 格式:DOC 页数:6 大小:55KB
下载 相关 举报
2022高考人教版英语一轮复习跟踪练:第1部分 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共6页
2022高考人教版英语一轮复习跟踪练:第1部分 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共6页
2022高考人教版英语一轮复习跟踪练:第1部分 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共6页
2022高考人教版英语一轮复习跟踪练:第1部分 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共6页
2022高考人教版英语一轮复习跟踪练:第1部分 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共6页
2022高考人教版英语一轮复习跟踪练:第1部分 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第一部分教材知识突破必修三Unit 3The Million Pound Bank Note课时跟踪一练而就.阅读理解A(2020届湖北省武汉市高三调研)While smartphones stand accused of a variety of crimes, these pocket computers can certainly be a force for good. Your phone is always with you, making it the perfect device to push you into a more beneficial way of living.

2、 Here are some of the best apps that can help. HabiticaHabitica turns the goal of forming good habits into a game, with its own characters and scoring. Its a lot of fun, and the app also lets you build habits with friends and family. In addition to regular repeating habits, you can add a more genera

3、l todo list, and the rewards you get can be customized tooyou could treat yourself to a meal out or an extra hour of games.Smoke FreeIf youve got a specific habit in mind, then youll usually find specific apps to help, like Smoke Free. If youre determined to give up smoking, then this is one of the

4、most comprehensive apps for giving you that extra push you need to make a permanent change. The app offers a host of useful features for people wanting to go smokefree: The ability to see your progress over time, charts showing how your health is improving, daybyday encouragement, and some advice on

5、 techniques for giving up smoking.MyFitnessPalYou can find a ton of health and fitness apps for your phone, but MyFitnessPal stands out not just because it is easy to use, but because it makes practical suggestions for you. It can take in a host of data, from the calories (卡路里) youre taking in to th

6、e number of swims youre doing per week, and offer reports on calorie consumption and macronutrient (大量营养素) breakdown.【语篇解读】本文介绍了一些非常实用的应用软件,并介绍了这些应用软件的功能等相关信息。1What can Habitica help you to do?AWin a tough game.BStart a lasting friendship.CFind a fancy restaurant.DDevelop a pleasant habit.解析:选D细节理解题

7、。根据Habitica部分中的“Habitica turns the goal of forming good habits into a game,with its own characters and scoring.Its a lot of fun, and the app also lets you build habits with friends and family.”可知,Habitica可以帮助你养成好习惯。故选D。2Which of the following can Smoke Free provide?AThe freedom to smoke.BThe ability

8、 to make progress.CAdvice on how to quit smoking.DCharts about your excellent health.解析:选C细节理解题。根据Smoke Free部分的“The app offers a host of useful features for people wanting to go smokefree: The ability to see your progress over time, charts showing how your health is improving, daybyday encouragement

9、, and some advice on techniques for giving up smoking.”可知, Smoke Free可以提供关于戒烟的建议。故选C。3What can we learn about the three apps mentioned in the text?ATheyre cheap. BTheyre practical.CTheyre free. DTheyre interesting. 解析:选B推理判断题。根据首段中的“Your phone is always with you,making it the perfect device to push

10、you into a more beneficial way of living.”可知,文章提到的应用软件很实用。B(2020届湖南省岳阳市高三质检)When I was a very little child, I remember watching TV and seeing other children suffer in other parts of the world. I would talk to myself, “When I grow up and become rich, Ill save kids all over the world.”At the age of 17

11、, I began my career here in America, and by 18, I started my first charity organization, I went on to team up with other organizations in the following years, and met, helped, and even lost some of the most beautiful souls, from sixyearold Jasmina Anema who passed away in 2010 from leukemia (白血病)her

12、 story inspired thousands to volunteer as donors, to 2012 when my grandmother lost her battle with cancer, which is the very reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation (CLF). Were all humans. And we all just want a chance: a chance at life, a chance in education, a chance at a f

13、uture, really. And at CLF, our mission is to impact as many lives as possible, but it starts with just onePeople make it seem too hard to do charity work. The truth is, you dont have to be rich to help others. You dont need to be famous. You dont even have to be collegeeducated. But it starts with y

14、our neighbor, the person right next to you, the person sitting next to you in class, the kid down the block in your neighborhood. You just do whatever you can to help in any way that you can. And today, I want to challenge each of you to make a commitment to help one person, one organization, one si

15、tuation that touches your heart. My grandmother always used to say, “If youve gotten a dollar, theres plenty to share.”【语篇解读】作者年少时立志长大后要帮助所有遭受痛苦的孩子们,长大后他兑现承诺从事慈善事业,并号召人们尽己所能地去帮助别人。4What did the author want to do at a young age?AWatch TV. BGrow up quickly.CBecome wealthy. DHelp other children.解析:选D细节

16、理解题。根据第一段中的“I would talk to myself, When I grow up and become rich, Ill save kids all over the world.”可知,作者在很小的时候看到世界上其他地方遭受痛苦的孩子们时,他就对自己说:“等自己长大后变得有钱时,会拯救全世界的孩子们”,故选D项。5Which of the following directly caused the author to create and develop the CLF?AA sixyearold kids request.BHer grandmothers death

17、 of cancer.CMany volunteers inspiration for it.DOther organizations encouragement.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“. to 2012 when my grandmother lost her battle with cancer,which is the very reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation (CLF)”可知,奶奶因癌症去世是作者创建克拉拉莱昂内尔基金会的直接动力,故选B项。6What does the un

18、derlined word “one” in Paragraph 2 refer to?AA chance. BA life.CA task. DAn organization.解析:选B词义猜测题。根据第二段最后一句“And at CLF,our mission is to impact as many lives as possible, but it starts with just one.”可知,克拉拉莱昂内尔基金会的使命是去影响尽可能多的生命,但是它要从一个生命开始。由此可知,one指代many lives当中的一个,故选B项。7What does the author sugge

19、st people do in the last paragraph?ADo little things to help those around them.BWork very hard to get a college education.CChallenge their friends to offer help.DDo charity work when you are rich.解析:选A细节理解题。根据最后一段内容可知,帮助别人不需要你富有,不需要你有名气,甚至不需要你受过高等教育;而是从帮助邻居开始,从你身边的人开始,从附近街区的孩子开始;你只需要以任何可能的方式,尽己所能地去帮

20、助别人,即“Do little things to help those around them.”,故选A项。 .七选五(2020届河南省郑州市高三质监)If youre a gamer whos constantly glued to you phone, it could be time to ask for medical help.On June 18, 2018, the World Health Organization (WHO) officially listed “gaming disorder” as a mental health condition. 1 “Video

21、 gaming is like a nonfinancial kind of gambling(赌博) from a psychological point of view,” Mark Griffiths, a professor from Nottingham Trent University in the UK, told the Associated Press (AP). “Gamblers use money as a way of keeping score, while gamers use points.” 2 “People need to understand this

22、doesnt mean every child who spends hours in their room playing games is an addict, otherwise doctors are going to be flooded with requests for help,” Joan Harvey, a spokeswoman for the British Psychological Society, told AP. 3 For example, a 21yearold Chinese woman surnamed Wu in Guangdong Province

23、went blind in one eye after playing the mobile game King of Glory for a whole day. “On days when I have no work, I usually get up at 6 am., eat breakfast and play until 4 pm.,” she told the South China Morning Post. “Then Ill eat something, have a nap (小睡) and play until 1 am.”Wu isnt alone. Accordi

24、ng to a study published by China Youth Daily, about one in five young Chinese people play online video games for at least four to five hours per day. 4 In April, the Ministry of Education issued a notice asking Chinese schools and parents to prevent students from becoming addicted to the Internet an

25、d games.Other countries have also taken action. 5 Meanwhile, in Japan, some mobile phones have a special mode for children that lets their parents control what games they can download and how long they can play.AThis means its now on the same list as other mental illnesses.BThankfully, measures have

26、 been taken to deal with the problem.CWe often see people around us playing games on their mobile phones.DIn South Korea, children are forbidden to play video games after midnight.EWHOs main work is to improve the mental health of individuals and society.FBut if you lose control over your gaming hab

27、its, youll face serious problems.GHowever, it doesnt matter if you play your favorite game now and then.【语篇解读】文章主要介绍了世界卫生组织将游戏成瘾正式列为精神疾病,许多国家正在采取措施解决这一问题。1解析:选A根据本段中的“listedgaming disorderas a mental health condition”可知,世界卫生组织将“游戏成瘾”列为一种精神健康状况。A项“这意味着它现在和其他精神疾病在同一个名单上”承接上文,符合语境。故选A。2解析:选G根据空处下一句中的“t

28、his doesnt mean every child who spends hours in their room playing games is an addict”可知,这并不意味着每个在房间里玩游戏的孩子都是瘾君子。G项“但是,如果你偶尔玩你最喜欢的游戏没关系。”与下文衔接紧密,符合语境。故选G。3解析:选F根据本段内容可知,21岁的吴女士在玩了一整天的王者荣耀手机游戏后,一只眼睛失明了。 F项“但是如果你不能控制你的游戏习惯,你将面临严重的问题。”符合语境。故选F。4解析:选B根据空处下一句“In April,the Ministry of Education issued a notice asking Chinese schools and parents to prevent students from becoming addicted to the Internet and games.”可知,政府已经采取措施处理这个问题。故选B。5解析:选D根据空处上一句“Other countries have also taken action.”可知,其他国家也采取了措施。D项“在韩国,孩子们被禁止在午夜之后玩电子游戏。”承接上文,符合语境。故选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3