收藏 分享(赏)

2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx

上传人:a**** 文档编号:648384 上传时间:2025-12-12 格式:DOCX 页数:20 大小:151.50KB
下载 相关 举报
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第1页
第1页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第2页
第2页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第3页
第3页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第4页
第4页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第5页
第5页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第6页
第6页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第7页
第7页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第8页
第8页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第9页
第9页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第10页
第10页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第11页
第11页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第12页
第12页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第13页
第13页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第14页
第14页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第15页
第15页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第16页
第16页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第17页
第17页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第18页
第18页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第19页
第19页 / 共20页
2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷-2022-2023学年高一英语上学期期末复习查缺补漏冲刺满分(外研版2019).docx_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2022-2023学年高一英语上学期期末测试卷(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选

2、项中选出最佳选项。AFour Most Beautiful Subways in the WorldCity Hall Station, New YorkCountry: the USAOpened: 1904Unlike the other subway stations, this one hasnt been in use since 1945. However, it can be admired by those going aboard the trains that run on the IRT Lexington Avenue Line. Opened on October 2

3、7, 1904, this station was designed to represent the flagship of the new subway. Thanks to the specific shape and colors, the station remains the only one of its kind and very impressiveso impressive that its often chosen as a movie set.Toledo Station, NaplesCountry: ItalyOpened: 2012The subway stati

4、on which is considered the most beautiful in the world stands in Italy. The new design of the Toledo Station in Naples features colorful pictures from a full range of shades of blue. During the construction of the station, it brought to light several archaeological (考古的)finds dating back to the end

5、of the 15th to early 16th century as well as Roman buildings dating back to the 2nd century.Champ-de-Mars Station, MontrealCountry: CanadaOpened: 1966Champ-de-Mars is a station on the Orange Line of the Montreal Subway, Canada. It features colorful glass windows made by the artist Marcelle Ferron. S

6、ome of the works featured in this station are also considered to be the artists most famous ones.Komsomolskaya, MoscaCountry: RussiaOpened: 1952Standing in Komsomolskaya Square and the crossroads of three different subway lines, this station is very busy and beautiful. Its place and inside design ma

7、ke it a perfect representation of Russian culture.1What can be known about City Hall Station?AIt represents the new culture.BIt is the oldest subway in the world.CIt has appeared in some movies.DIt can transport the most passengers.2Which country owns the most beautiful subway station in the world a

8、ccording to the text?AThe USABItaly.CCanada.DRussia.3Which subway station has been in use for the longest time?ACity Hall Station, New York.BToledo Station, Naples.CChamp-de-Mars Station, Montreal.DKomsomolskaya, Mosca.B“Its never too late to start something new”. Having had a long career in health

9、care and academic achievement, Magi Sque found this advice totally inspiring as this is exactly what Magi Rose is all about!When she was 17, Magi Squewho then went by the name of Rosiehad the beginnings of a dream. On Saturdays she worked in the Calypso clothing factory in Ocho Rios, Jamaica, and af

10、ter each shift she handed her 5 wage to her mother. She was saving for her passage to England, where she hoped to become a nurse.After eight years, Sque moved to Canada with her young daughter. There Sque completed a degree in nursing at Surrey University. She earned the masters certificate, too. At

11、 a talk on organ donation, she knew organ donors can save the lives of up to eight people. She became an expert, developing a theory of “dissonant loss”the need for donor families to solve the imbalance between a loved one being clinically (临床上) brain dead and looking normal before they can agree to

12、 donation.For five decades Sque practiced, studied and taught nursing, eventually becoming a professor at Wolver-hampton University, all the while nudging her dreams of being a fashion designer further into the future.As she came to her 70th birthday, she began to think: “Oh no, not another paper to

13、 read, not another article to correct.” And then she heard herself say: “Its time to move on.”She tried out for a weekend course for startups and, in 2019, days before she turned 72, Sque set up Magi Rose“special, fun to wear, for downtime and holidays”.4How did Magi Sque get the money to realize he

14、r dream?ABeing supported by her family.BWorking part time on her own.CGoing to Toronto to earn money.DWorking on organ donation.5Which of the following can best describe Magis achievement in organ donation?AOrdinary.BTraditional.CEffective.DUseless.6What does the underlined word “nudging” mean in Pa

15、ragraph 4?APushing.BForcing.CDividing.DChanging.7What can we learn from Magi Sques story?ALove breaks down barriers.BEducation is the key to success.COne should follow suit to succeed.DTheres no end to pursuing ones dream.CIn 1901. H. G. Wells, an English writer, wrote a book describing a trip to th

16、e moon. When the explorers landed on the moon, they discovered that the moon was full of underground cities. They expressed their surprise to the “moon people” they met. In turn, the “moon people” expressed their surprise. “Why,” they asked, “are you traveling to outer space when you dont even use y

17、our inner space?”H. G. Wells could only imagine travel to the moon. In 1969, human beings really did land on the moon. People today know that there are no underground cities on the moon. However, the question that the “moon people” asked is still an interesting one. A growing number of scientists ar

18、e seriously thinking about it. Underground systems are already in place. Many cities have underground car parks. In some cities, such as Tokyo, Seoul and Montreal, there are large underground shopping areas. “The Chunnel”, a tunnel(隧道)connecting England and France, is now complete. But what about un

19、derground cities? Japans Taisei Corporation is designing a network of underground systems, called “Alice Cities.” The designers imagine using surface space for public parks and using underground space for flats, offices, shopping, and so on. A solar dome(太阳能穹顶)would cover the whole city. Supporters

20、of underground development say that building down rather than building up is a good way to use the earths space. The surface, they say, can be used for farms, parks, gardens, and wilderness. H. G. Wells “moon people” would agree. Would you?8The explorers in H G. Wells story were surprised to find th

21、at the “moon people”_.Aknew so much about the earthBunderstood their languageClived in so many underground citiesDwere ahead of them in space technology9What does the underlined word “it”(paragraph 2)refer to?ADiscovering the moons inner space.BUsing the earths inner space.CMeeting the “moon people”

22、 again.DTraveling to outer space.10What sort of underground systems are already here with us according to the article?AOffices, shopping areas, power stations.BTunnels, car parks, shopping areas.CGardens, car parks, power stations.DTunnels, gardens, offices.11What would be the best title for the tex

23、t?AAlice Citiescities of the future.BSpace travel with H. G. Wells.CEnjoy living underground.DBuilding down, not up.DAdvertising plays a major role in the competitive business world. Many industries take advantage of the power of advertising to attract or to win customers away from their business co

24、mpetitors. The influence of advertising is so huge that it causes many people to buy things that they do not want at the start.Advertising encourages people to buy things they dont want through misleading ideas. Advertising is proven to be a successful tool to stress the features of their product to

25、 the public even though it is regarded undesirable (不受欢迎的) such as cigarettes, drugs, alcohol and so on. For example, Dunhill, a cigarette company which sponsors (赞助) many football teams, seems to be promoting cigarettes to the public. Without the sponsorship, the company will be less known to the p

26、ublic, resulting in fewer sales of cigarettes.Besides that, advertising has a large influence on the decisions made by the people in their everyday life. Many businesses use advertising as a form of promotion to create awareness (意识,认知) about their product in the market. For instance, in a fast food

27、 industry, the introduction of a new flavor o f burger needs advertising to reach the public while the other burgers require advertising to increase sales. Children, especially, are easily influenced by the advertisement and will have the desire to dine at fast food restaurants after that. Although

28、fast food is bad for health, it has successfully become attractive to the public through advertisingHowever, advertising plays a part in helping customers to compare a product in terms of price, quality, reliability (可靠性) and so on. Without advertising, it will be very difficult for customers to jud

29、ge the worthiness( 价值) of a product. For example, advertisements published by various companies have given the customers the opportunity to choose wisely when buying an item. Without the power of advertising, customers will choose a brand (品牌) which may not offer the best choice.12What does the unde

30、rlined word “it” in Paragraph 2 refer to?AAdvertising.BThe product.CFeature.DThe public.13The author mentions the fast food restaurants to show that_.Afood industry is having a hard timeBthe information passed on in advertisements is unrealCchildren are easily influenced by the advertisementDadverti

31、sements influence people to make decisions14The main idea of Paragraph 4 is that advertising_.Aplays a role in fast food industryBhelps industries attract customersCencourages people to make the right choicesDmakes people buy some unnecessary things15The authors attitude towards advertising can best

32、 be described as_.AobjectiveBsupportiveCuncaredDdoubtful第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Your mind is very powerful. Yet, if youre like most people, you probably spend very little time reflecting on the way you think. After all, who thinks about thinking?_16_ If you

33、 draw wrong conclusions about who you are and what youre able to do, youll limit your potential.Your thoughts leads to self-perpetuating (自我持续的) cycles. _17_ So if you think youre failure, youll feel like a failure. Then, youll act like a failure, which reinforces (强化) your belief that you must be a

34、 failure.I see this happen all the time in my therapy office. Someone will come in saying, “Im just not good enough to advance in my career.” That assumption leads her to feel discouraged and causes her to put in less effort. _18_ Once you draw a conclusion about yourself, youre likely to do two thi

35、ngs; look for evidence that reinforces your belief and discount (低估) anything that runs contrary to your belief. Someone who develops the belief that hes a failure, for example, will view each mistake as proof that hes not good enough. _19_ Consider for a minuet that it might not be your lack of tal

36、ent or skills that are holding you back. Instead, it might be your beliefs that keep you from performing at your peak._20_ Thats not to say positive thoughts have magical powers. But optimistic thoughts lead to productive behavior, which increases your chances of a successful result.AWhen he succeed

37、s, hell think it is due to luck.BThat lack of effort stops her from getting promoted.CBeing more positive can lead to better results.DWith conscious effort, you can learn to think more positively.EHowever, the way you look at yourself becomes your reality.FOnce that belief gets deeply rooted in his

38、mind, he will suffer a lot.GWhat you think has a direct impact on how you feel and how you behave.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Of all the stories of Olympic medalists, the most touching one is that of weight-lifting champion Oscar Figueroa.During

39、 his athletic _21_, the 37-year-old man had the chance to _22_ in the Olympic games four different times. But he met with plenty of heartbreak and _23_ before he finally succeeded.In the 2004 Olympic games, Figueroa made his first _24_. Because he wasnt satisfied with his result, he looked _25_ to c

40、ompeting in the Beijing 2008 Olympic games to prove himself. _26_, just two weeks before the event, his hand was _27_, which set him back in his weightlifting and _28_ him the chance. By the London Olympic games in 2012, Figueroa took home the silver medal.In spite of all, hed already _29_, he still

41、 aimed higher. In 2016, he headed to Rio to _30_ the highest prize and he did. After his final lift, he _31_ his shoes and put them on the stage, indicating that he would _32_ from the Olympics. Amazingly enough, he took home the gold that year!No matter how hard he felt, he never gave up, serving a

42、s a _33_ example of hope, perseverance, and determination. Oscar Figueroa is the _34_ Colombian man to have even taken home the gold in his field. He said he was _35_ for the whole country in the competition in an interview.21AworkBjobCcareerDstory22AcompeteBwinCjoinDcall23AexcitementBdisappointment

43、CshameDhappiness24ApromiseBappearanceCdecisionDplan25AdownBupCbackDforward26AUnbelievablyBThankfullyCHopefullyDUnfortunately27AtestedBshakenCinjuredDcaught28AspentBcostCtookDlost29AexperiencedBexpectedCpreparedDchecked30AimagineBrefuseCgiveDclaim31Aput upBtook offCtook onDset aside32AretireBbenefitC

44、graduateDsuffer33AspecialBpowerfulCfreshDdifferent34AlastBbestCfirstDlatest35AtrainingBlearningCliftingDplaying第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Jiuzhaigou Valley, literally “Nine Village Valley” in Chinese, gets the name from the 9 Tibetan _36_ (village) along the 50km-plus

45、valley. Situated in southwest Chinas Sichuan Province, it is well-known _37_ its greenish-blue lakes, beautiful waterfalls, colorful forests, snow-capped peaks and the local Tibetan ethnic culture.Jiuzhaigou got its name because there are nine Tibetan villages in the valley. For centuries Tibetan pe

46、ople _38_ (live) in the region. But it was not officially discovered by the government until 1972. It was declared a UNESCO World Heritage Site in 1992.The valley is a natural habitat for two of Chinas most endangered speciesthe giant panda _39_ the Sichuan takin (羚牛). You are likely _40_ (see) othe

47、r creatures including birds, insects and fish.Over 80 percent of the scenic area _41_ (cover) by forests. In the _42_ (low) regions, there are plenty of grasses and reeds. These are _43_ (quick) replaced by bamboo forests, which in turn give way to conifers (针叶树) at the upper regions. Beyond them, s

48、now-capped peaks of the Minshan Mountains are also very attractive._44_ most comfortable climate to visit Jiuzhaigou is in July. Umbrellas and wet weather clothing, as well as sun protection cream and hats _45_ (be) highly recommended because the weather is often changing.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15

49、分)46假定你是李华,你的英国朋友David发来邮件向你请教如何学习唐诗。请你给他回一封邮件,内容包括:1. 唐诗简介;2. 学习建议;3. 表达祝愿。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear David,Im glad to know that youre interested in Tang poetry. _Yours sincerely,第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。There are many things in senior midd

50、le school that I still remember clearly. I studied three years in a country school, which is faraway. However, it has a good environment and strict but kind teachers, so I loved the school and all my teachers very much. One Friday, just as we began to read books in reading class at our desks, our te

51、acher, Mrs. Hill, said that she needed to be out of the classroom for a few minutes. She asked the class to read in silence while she was gone. And she said that those who didnt read books in silence would have to answer to her when she returned. It was well-known that Mrs. Hill was strict. So we ha

52、d to be on our best behavior.But that Friday, Mrs. Hill hadnt been gone for ten seconds before some students in the classroom started to talk. From one corner of the classroom I heard Josh ask Nick, “Can I trade my candies for your toy?” At the other end of the room I heard Samantha tell Kayla, “Let

53、s sit together on the bus for the museum field trip tomorrow.” And so it went all around me, until about half of the students talked with each other.After a while, I, too, forgot about Mrs. Hills instructions. I turned back and asked my friend Liza, “Can I borrow your storybook and keep it for a day

54、?” As soon as the words were out of my mouth, Mrs. Hill walked into the classroom. The whole class returned to silence immediately. And we were full of fear.Mrs. Hill slowly looked around the classroom and said, “If you were talking while I was gone, then please stand up.” The guilt (内疚) suddenly we

55、ighed heavily on me. “I shouldnt have talked while she was not in the classroom. And now I should be honest and admit my mistake bravely. This is what my parents have always told me, “I thought. Then, I summoned up (鼓起) my courage to stand up, worrying about the punishment that waited for me. Then I

56、 looked around.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。To my surprise, no one followed me._With Mrs. Hills encouragement, another student stood up._参考答案:1C2B3D【导语】这是一篇应用文。文章介绍了世界上最漂亮的四个地铁。1细节理解题。根据City Hall Station, New York部分的“Thanks to the specific shape and colors, the station remains the only one o

57、f its kind and very impressiveso impressive that its often chosen as a movie set.(由于其特殊的形状和颜色,该站仍然是同类中唯一的一个,令人印象深刻,因此经常被选为电影布景)”可知, City Hall Station出现在一些电影的场景中。故选C。2细节理解题。根据Toledo Station, Naples部分的“The subway station which is considered the most beautiful in the world stands in Italy. (被认为是世界上最美丽的

58、地铁站位于意大利)”可知,根据这篇文章,最美的地铁在意大利。故选B。3细节理解题。根据第一部分的“Opened: 1904(1904年开放)”和“Unlike the other subway stations, this one hasnt been in use since 1945.(与其他地铁站不同的是,这座地铁站自1945年以来就没有使用过)”可知,City Hall Station使用了41年;根据第二部分的“Opened: 2012(开放时间:2012年)”可知,Toledo Station2012年投入使用,到现在使用了10年;根据第三部分的“Opened: 1966(开放时间

59、:1966年)”可知,Champ-de-Mars Station1966年投入使用,到现在使用了56年;根据第四部分的“Opened: 1952(开放时间:1952年)”可知,Komsomolskaya1952年投入使用,到现在使用了70年。由此可知,Komsomolskaya的使用时间最长。故选D。4B5C6A7D【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了在医疗保健和学术成就方面有着长期职业生涯的Magi Sque用自己的经历告诉我们:开始新事物永远不晚。4细节理解题。根据第二段“On Saturdays she worked in the Calypso clothing factory in O

60、cho Rios, Jamaica, and after each shift she handed her 5 wage to her mother. She was saving for her passage to England, where she hoped to become a nurse.(星期六,她在牙买加奥乔里奥斯的卡利普索服装厂工作,每次轮班后,她都把5英镑的工资交给母亲。她正在攒钱准备去英国,希望在那里成为一名护士)”可知,Magi Sque通过自己兼职挣钱来实现梦想。故选B项。5推理判断题。根据第一段“Having had a long career in heal

61、th care and academic achievement, Magi Sque found this advice totally inspiring as this is exactly what Magi Rose is all about!(在医疗保健和学术成就方面有着长期的职业生涯,Magi Sque发现这个建议非常鼓舞人心,因为这正是Magi Rose的全部!)”以及第三段“She became an expert, developing a theory of “dissonant loss”the need for donor families to solve the

62、imbalance between a loved one being clinically (临床上) brain dead and looking normal before they can agree to donation.(她成为了一名专家,发展了一种“不和谐损失”理论,即在同意捐献之前,捐赠者家庭需要解决所爱的人临床上脑死亡与看起来正常之间的不平衡)”可知,Magi在器官捐献方面的成就很瞩目,由此可推知她的器官捐献理论是有效的。故选C项。6词句猜测题。根据第四段“For five decades Sque practiced, studied and taught nursing

63、, eventually becoming a professor at Wolver-hampton University, all the while nudging her dreams of being a fashion designer further into the future.(50年来,Sque一直从事护理工作,学习和教学,最终成为了沃尔弗汉普顿大学的一名教授,同时nudging她未来成为一名时装设计师的梦想)”以及第五段“As she came to her 70th birthday, she began to think: “Oh no, not another p

64、aper to read, not another article to correct.” And then she heard herself say: “Its time to move on.”(当她70岁生日时,她开始思考:“哦,不,不要再读一篇论文,也不要再修改一篇文章。”然后她听到自己说:“是时候继续生活了。”)”可知,Magi Sque最终成为沃尔弗汉普顿大学的一名教授,这推动着她开始追逐自己成为时装设计师的梦想,推测划线单词表示“推动”,与pushing同义。故选A项。7推理判断题。根据第一段“Its never too late to start something new

65、”. Having had a long career in health care and academic achievement, Magi Sque found this advice totally inspiring as this is exactly what Magi Rose is all about!(“开始新事物永远不晚”。在医疗保健和学术成就方面有着长期的职业生涯,Magi Sque发现这个建议非常鼓舞人心,因为这正是Magi Rose的全部!)”可知,Magi Sque一直在追求自己的梦想,她的故事告诉我们追求梦想没有终点。故选D项8C9B10B11D【导语】本文是

66、一篇说明文。文章从英国作家H. G. Wells的书中引出一个有趣的话题,一个月球人问地球人“你们对自己星球的内部空间都没有充分利用,还到我们星球干什么?”其实,人类已经在利用地下空间建造建筑、修公园、开购物中心、筑隧道、建城市等等,地下系统已经就位。8细节理解题。根据第一段“When the explorers landed on the moon, they discovered that the moon was full of underground cities.”(当探险者登上月球时,他们发现月球上到处都是地下城市)可知,月球人居住在如此多的地下城市内。故选C项。9词句猜测题。根据

67、第一段“Why,” they asked, “are you traveling to outer space when you dont even use your inner space?”(为什么”他们问“你甚至不用你的内部空间,却要去外太空旅行?)根据第二段“However, the question that the “moon people” asked is still an interesting one.”(然而,“月球人”提出的问题仍然是一个有趣的问题)可知,it指的是“利用地球的内部空间”。故选B项。10细节理解题。根据第三段“Underground systems ar

68、e already in place. Many cities have underground car parks. In some cities, such as Tokyo, Seoul and Montreal, there are large underground shopping areas. “The Chunnel”, a tunnel(隧道)connecting England and France, is now complete.”(地下系统已经就位。许多城市都有地下停车场。在一些城市,如东京、首尔和蒙特利尔,有大型的地下购物区。连接英法两国的隧道“英吉利海峡隧道”现已

69、完工。)可知,根据这篇文章,我们已经有了隧道,停车场,购物区这样的地下系统。故选B项。11主旨大意题。文章从英国作家H. G. Wells的书中引出一个有趣的话题,一个月球人问地球人“你们对自己星球的内部空间都没有充分利用,还到我们星球干什么?”其实,人类已经在利用地下空间建造建筑、修公园、开购物中心、筑隧道、建城市等等,地下系统已经就位。所以短文的最佳标题为“建在地下,而不是地上”。故选D项。12B13D14C15A【分析】这是一篇议论文。文章主要论述了广告的影响。广告能促使消费者购买他们起初并不打算买的商品,但同时也给消费者提供了更多的机会,使他们做出明智的选择。12词句猜测题。根据it所

70、在的句子“Advertising is proven to be a successful tool to stress the features of their product to the public even though it is regarded undesirable (不受欢迎的) such as cigarettes, drugs, alcohol and so on.(广告被证明是一种成功的工具,向公众强调产品的特点,即使它被认为是不受欢迎的,如香烟,毒品,酒精等。)”可知,it指代的是上文中提到的product。故选B。13推理判断题。根据文章第三段“Besides

71、that, advertising has a large influence on the decisions made by the people in their everyday life.(此外,广告对人们在日常生活中所做的决定有很大的影响。)”可知,该句为本段中心句,接下来所举的快餐店的例子就是为了证明这一点的。由此可推知,作者提到快餐店是为了表明广告影响人们做出决定。故选D。14主旨大意题。根据文章第四段“However, advertising plays a part in helping customers to compare a product in terms of

72、price, quality, reliability (可靠性) and so on.(然而,广告在帮助顾客比较产品的价格、质量、可靠性等方面起着一定的作用。)”可知,第四段主要讲述了广告鼓励人们做出正确的选择。故选C。15推理判断题。文章第一段“The influence of advertising is so huge that it causes many people to buy things that they do not want at the start.(广告的影响是如此之大,以至于它导致许多人购买他们一开始不想要的东西。)”和第二段“Advertising encou

73、rages people to buy things they dont want through misleading ideas.(广告通过误导的思想鼓励人们买他们不想要的东西。)”阐述了广告的弊端促使人们购买他们不想要的商品。但是最后一段“However, advertising plays a part in helping customers to compare a product in terms of price, quality, reliability (可靠性) and so on.(然而,广告在帮助顾客比较产品的价格、质量、可靠性等方面起着一定的作用。)”又阐述了广告有

74、利的一面让人们做出正确的选择。由此看出作者的态度是客观的。故选A。16E17G18B19A20C【导语】这是一篇说明文。文章介绍了人的思维对自我认知和自我发展的影响。16上文“Yet, if youre like most people, you probably spend very little time reflecting on the way you think. After all, who thinks about thinking?”(然而,如果你和大多数人一样,你可能很少花时间反思自己的思维方式。毕竟,谁会去思考呢?)提出人们很少花时间反思自己的思维方式,下文“If you

75、draw wrong conclusions about who you are and what youre capable of doing, youll limit your potential.”(如果你对自己是谁、自己能做什么得出错误的结论,你就会限制自己的潜力)提出自己的思维会造成实际的影响,选项E “然而,你看待自己的方式会成为你的现实”承上启下,与上文构成转折关系,说明反思自己的思维方式的现实意义,并引出下文。句中“becomes your reality”与下文“limit your potential”相照应。故选E项。17下文“So if you think youre

76、a failure, youll feel like a failure. Then, youll act like a failure”(所以如果你认为自己是个失败者,你就会觉得自己是个失败者。然后,你会表现得像个失败者)说明想法影响你的行为,是对G项“你的想法直接影响你的感受和行为”的举例说明,上下文语意连贯。故选G项。18空处位于段末,应承接上文。上文“That assumption leads her to feel discouraged and causes her to put in less effort”(这种假设会让她感到气馁,导致她不那么努力)提到,“自己不够好不能得到提

77、升”的假设会导致人不努力。由此可知,空处继续陈述这种假设带来的不良影响。选项B“缺乏努力使她无法升职”符合语境,其中“that lack of effort”呼应上文“put in less effort”。故选B项。19本段第一句“Once you draw a conclusion about yourself, youre likely to do two things; look for evidence that reinforces your belief and discount anything that runs contrary to your belief.”(一旦你对自

78、己下了结论,你可能会做两件事;寻找能够强化你的信念的证据,而忽略与你的信念相反的任何东西)指出对自己下了结论会有两种情况。由此可知,空格处是对第二种情况的阐释。选项A“当他成功的时候,他会把它归功于运气”为第二种情况,即忽略任何与你之前认知不符的事实。故选A项。20由下文“Thats not to say positive thoughts have magical powers.”(这并不是说积极的思想有神奇的力量)可推知,空格处内容与积极的思想有关。选项C“创造一个更积极的心态可以带来更好的结果”符合题意,上下文语意连贯,positive是关键词。故选C项。21C22A23B24B25D2

79、6D27C28B29A30D31B32A33B34C35C【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了哥伦比亚举重运动员Oscar Figueroa在经历四届奥运会之后最终获得金牌的故事。21考查名词词义辨析。句意:在他的运动员生涯中,这位37岁的运动员曾有机会参加四届奥运会。A. work工作;B. job工作;C. career生涯;D. story故事。由本句“During his athletic_, the 37-year-old man had the chance to_in the Olympic games four different times. ”可知讲述的是一个期间,他经历四届

80、奥运会,可推知空处表达的是在他的运动员生涯中;故选C项。22考查动词词义辨析。句意:在他的运动员生涯中,这位37岁的运动员曾有机会参加四届奥运会。A. compete竞争、参加比赛;B. win赢得;C. join参加;D. call打电话。他是一个运动员,故“the 37-year-old man had the chance to_in the Olympic games four different times. ”表达的是他有参加四届奥运会比赛的机会;join in通常指参加某种活动,尤其指和其他人一起参加某项活动,而题干指的是他有机会参与奥运会的竞争、角逐;故选A项。23考查名词词义

81、辨析。句意:但在他最终成功之前,他经历了许多心碎和失望。A. excitement激动;B. disappointment失望;C. shame羞愧;D. happiness幸福。本句中“But he met with plenty of heartbreak and_before he finally succeeded. ”and连接前后两个并列的具有相同感情色彩的词,由heartbreak可知,空处表达的是具有消极和悲伤色彩的词,故B项disappointment“失望”合适,意在表达他在成功之前经历了许多心碎与失望,即这个过程很艰难;故选B项。24考查名词词义辨析。句意:在2004年奥

82、运会上,Figueroa首次出场。A. promise承诺;B. appearance出场;C. decision决定;D. plan计划。由下文“Because he wasnt satisfied with his result, he looked _to competing in the Beijing 2008 Olympic games to prove himself. ”可知他对自己的成绩不满意,想通过下一次的北京奥运会来证明自己,所以他是已经参加了这次奥运会,故空处表达的是“出场”;故选B项。25考查动词短语词义辨析。句意:因为他对自己的成绩不满意,他期待着参加2008年北京

83、奥运会来证明自己。A. (look) down向下看;B. (look) up查找;C. (look) back回顾;D. (look) forward盼望。本处表达的是因为这次对他自己的成绩不满意,所以期待参加北京奥运会来证明自己,look forward to是固定短语,译为“期待;盼望”,符合题意;故选D项。26考查副词词义辨析。句意:不幸的是,就在比赛前两个星期,他的手受伤了,这使他耽误了举重比赛,让他失去了机会。A. Unbelievably不可相信地;B. Thankfully庆幸地;C. Hopefully希望地;D. Unfortunately不幸地。由本句“his hand

84、was_, which set him back in his weightlifting”可知他的手出现了某种问题而耽误了他参加奥运会,故这是很不幸地; 故选D项。27考查形容词和动词词义辨析。句意:不幸的是,就在比赛前两个星期,他的手受伤了,这使他耽误了举重比赛,让他失去了机会。A. tested考验;B. shaken震惊的;C. injured受伤的;D. caught抓住。由本句“his hand was_, which set him back in his weightlifting”可知他的手的状况耽误了他参加奥运会,故推知他的手是受伤了;故选C项。28考查动词词义辨析。句意:

85、不幸的是,就在比赛前两个星期,他的手受伤了,这使他耽误了举重比赛,让他失去了机会。A. spent花费;B. cost使付出代价;C. took握住;D. lost失去。本处表达的是手受伤使得他耽误比赛而失去这次机会,sth. cost sb. sth. 是固定搭配,译为“某事使某人付出某种代价”,即手受伤使得他付出失去这次机会的代价,故选B项。29考查动词词义辨析。句意:尽管他已经经历过了,但他仍然有更高的目标。A. experienced经历;B. expected期望;C. prepared准备;D. checked检查。由上句“By the London Olympic games i

86、n 2012, Figueroa took home the silver medal.”(到2012年伦敦奥运会时,Figueroa获得了银牌。)可知他已经获得了银牌的荣誉;下句“he still aimed higher.In 2016, he headed to Rio to _the highest prize and he did. ”可知他虽然经历过获得银牌的荣誉,但他的目标不仅仅限于获得银牌,而是有更高的目标,即想要获得金牌,故空处表达的是“经历”,故选A项。30考查动词词义辨析。句意:2016年,他前往里约热内卢想获得最高奖项,他做到了。A. imagine想象;B. refu

87、se拒绝;C. give给出;D. claim获得。他在前面已经获得了银牌,但是他有更高的目标,即想要赢得金牌,故他前往里约奥运会是想获得金牌;故空处表达的是“获得”;故选D项。31考查动词短语词义辨析。句意:在他的最后一次举重之后,他脱下鞋子,把它们放在台上,表示他将退出奥运会。A. put up举起;B. took off脱下;C.took on穿上;D. set aside留作之用。由本句“he_his shoes and put them on the stage”可知他将鞋子放在台上,只有先脱下鞋子才能把鞋子放在台上;故选B项。32考查动词词义辨析。句意:在他的最后一次举重之后,他脱

88、下鞋子,把它们放在台上,表示他将退出奥运会。A. retire退出比赛;B. benefit有益于;C. graduate毕业;D. suffer遭受。由下一句“Amazingly enough, he took home the gold that year!”可知让人非常吃惊的是,他在这一年把金牌拿回家了,即他这一年获得了金牌,推知“he _his shoes and put them on the stage, indicating that he would_from the Olympics. ”表达的是他把鞋子放在台上,表示他将退出奥运会,因为他已经经历了四届奥运会了,年龄也大了,

89、而且这次功成名就,也该退出奥运会比赛了;故空处表达的是“退出比赛”,故选A项。33考查形容词词义辨析。句意:无论他感到多么艰难,他从未放弃,作为一个充满希望、坚持不懈和决心的有力榜样。A. special特别的;B. powerful有力的;C. fresh新颖的;D. different不同的。由本句“No matter how hard he felt, he never gave up, serving as a_example of hope, perseverance, and determination. ”可知无论多难,他从未放弃,这股拼搏不放弃的精神是非常让人吃惊的,他对于我们

90、来说是一个充满希望的、坚持不懈的和有决心的榜样,他给我们所树立的榜样是强有力的;故选B项。34考查形容词词义辨析。句意:Oscar Figueroa是第一个在自己领域把金牌带回家的哥伦比亚人。A. last最后的;B. best最好的;C. first第一的;D. latest最新的。由下句“He said he was _for the whole country in the competition in an interview. ”可知他说他自己是为全国而比赛的,可见这枚金牌的分量之重,推知在他之前哥伦比亚没有人获得过这个领域的金牌,这是他们国家这个领域的第一块金牌,即他是第一个在自己

91、的领域把金牌带回家的哥伦比亚人;故选C项。35考查动词词义辨析。句意:他在接受采访时说,在比赛中他正为全国而举。A. training训练;B. learning学习;C. lifting举;D. playing参加。由文章第一句“Of all the stories of Olympic medalists, the most touching one is that of weight-lifting champion Oscar Figueroa.”可知他是一名举重运动员,故本处表达的是他为全国而举重;故选C项。36villages37for38have lived39and40to s

92、ee41is covered42lower43quickly44The45are【导语】本文是一篇说明文。介绍了九寨沟的美丽景色、名字的由来以及去旅游所注意的事项。36考查名词的复数。句意:九寨沟,字面意思是“九村谷”,得名于沿着这条50多公里的山谷的9个藏族村庄。空前有9,空格处用复数,故填villages。37考查介词。句意:它位于中国西南部的四川省,以其蓝绿色的湖泊、美丽的瀑布、多彩的森林、白雪皑皑的山峰和当地的藏族文化而闻名。be well-known for意为“因而闻名”,是固定短语,故填for。38考查时态和主谓一致。句意:几个世纪以来,西藏人一直生活在这一地区。由“For ce

93、nturies”可知,句子时态用现在完成时,主语people是复数,因此空格处是have lived,故填have lived。39考查连词。句意:它位于中国西南部的四川省,以其蓝绿色的湖泊、美丽的瀑布、多彩的森林、白雪皑皑的山峰和当地的藏族文化而闻名。the giant panda和the Sichuan takin是并列关系,所以用and连接。故填and。40考查不定式。句意:你可能会看到其他生物,包括鸟类、昆虫和鱼类。be likely to do是固定短语,意为“可能做某事”,故填to see。41考查时态,语态和主谓一致。句意:超过80%的景区被森林覆盖。句子描述客观事实,时态用一般

94、现在时,景区是被覆盖,因此空格处是一般现在时的被动语态,主语Over 80 percent of the scenic area是不可数名词,因此空格处是is covered。故填is covered。42考查比较级。句意:在较低的地区,有大量的草和芦苇。根据语境可知,句子表示“在较低的地区,有大量的草和芦苇”,空格处意为“较低的”,用比较级lower,故填lower。43考查副词。句意:它们很快被竹林所取代,而竹林又让位于上部地区的针叶林。空格处用副词quickly修饰动词replaced,故填quickly。44考查定冠词。句意:游览九寨沟最舒适的气候是在七月。most comfortab

95、le是最高级,前面加定冠词the,位于句首,首字母大写,故填The。45考查时态和主谓一致。句意:因为天气经常变化,所以强烈建议带上雨伞和潮湿的衣服,以及防晒霜和帽子。as well as连接并列主语时谓语动词根据前面的主语来确定,即根据“Umbrellas and wet weather clothing”确定,是复数,句子描述客观事实,时态用一般现在时,因此空格处是are,故填are。46Dear David,Im glad to know that youre interested in Tang poetry. As you know, Tang poetry is a very im

96、portant literary which enjoys great popularity in China. Lets share my opinions with you on how to learn Tang peoms.To start with, you had better know about some background knowledge about Tang poetry. Tang poetry refers to poetry written during Chinas Tang Dynasty. During that time, poetry became a

97、n important part of social life at all levels of society. Du Fu, Li Bai and Bai Juyi were the best known poets at that time. Tang Dynasty poetry was simple and about common things like love, romance and nature that people appreciate.As a Chinese saying goes, when one learns 300 poems of the Tang Dyn

98、asty by heart, one is sure to be able to write poems. Therefore, read as much as possible about poems and you can have a better understanding of Tang poems.Finally, I sincerely hope that you can master Tang poetry as soon as possible.Yours sincerely,【导语】本文是一篇应用文。要求考生给英国朋友David写信,给他介绍唐诗并给出如何学习唐诗的相关建议

99、,最后表达你的祝愿。【详解】1.词汇积累对感兴趣:be interested in be keen on首先:To start with First of all观点:opinions views诚挚的:sincerelygenuinely2.句式拓展并列句变if条件句原句:Therefore, read as much as possible about poems and you can have a better understanding of Tang poems.拓展句:If you read it as much as possible, you will have a bett

100、er understanding of Tang poems.【点睛】【高分句型1】Tang poetry is a very important literary which enjoys great popularity in china.(运用了定语从句)【高分句型2】I sincerely hope that you can master Tang poetry as soon as possible.(运用了宾语从句)47One possible version:To my surprise, no one followed me. I lowered my head alone a

101、nd was filled with fear. After looking a-round for a while, Mrs. Hill walked towards me. Strangely, she asked in a soft voice, “Why did you dare to stand up?” I said I wanted to be honest and that I realized what I had done was wrong. Unexpectedly, Mrs. Hill was quite amazed by my answer and praised

102、 me for that. Then she returned to the front of the classroom and explained why we should be honest.With Mrs. Hills encouragement, another student stood up. Then more students followed until about half of the students stood up. Seeing it, Mrs. Hill praised us for our courage. Then, she asked us to s

103、it down. We continued reading books. After we finished, Mrs. Hill reminded us to remember that everyone should be responsible for his behavior. We all agreed with her. And I was happy that in a way I set a good example to my classmates.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者在高中上Mrs. Hill的课时,Mrs. Hill因为有事临时离开教室,要求大家默读,

104、并且说当她回来时,那些不默读书籍的人必须回答她的问题。但是在老师走后不久,同学们就开始说话,直到大约有一半同学说话时,作者也忘记了老师的指示,开始跟朋友借故事书。但是正在这时Mrs. Hill回到了教室,并且要求说话的同学站起来。作者想到父母教育要诚实,于是鼓起勇气站了起来。【详解】1.段落续写由第一段首句内容“令我惊讶的是,没有人跟随我。”可知,第一段可描写没有人跟随我站起来,老师的反应是什么以及我的感受。由第二段首句内容“在希尔夫人的鼓励下,另一个学生站了起来。”可知第二段可描写在希尔夫人的鼓励下陆续有同学站起来,之后老师如何教育我们。2.续写线索:无人跟随恐惧老师询问表扬同学跟随老师教育

105、喜悦3.词汇激活行为类走向:walk towards/step towards/come up to想要:want to do/intend to do/would like to do继续:continue doing/go on doing对负责:be responsible for/be answerable for情绪类恐惧:be filled with fear/be full of horror吃惊的:amazed/surprised/astonished【点睛】高分句型1I said I wanted to be honest and that I realized what I had done was wrong. (运用了and连接两个并列的宾语从句,且第一个引导词that省略)高分句型2After we finished, Mrs. Hill reminded us to remember that everyone should be responsible for his behavior. (运用了after引导的时间状语从句和that引导的宾语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1