ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:21 ,大小:151.78KB ,
资源ID:633770      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-633770-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022-2023学年上学期高二英语期中考试-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022-2023学年上学期高二英语期中考试-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(外研版2019).docx

1、2022-2023学年上学期高二英语期中考试(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项

2、中选出最佳选项。AFor tourists holding the Barcelona Card, the information below will be useful if you plan to admire some artworks or architectures there.Sagrada FamiliaOpening hours: 09:00-18:00(October-March); 09:00-20:00(April-September)Admission:11, or 11, or 10 with the Barcelona CardThe projects vast

3、sale and its special design have made it one of Barcelonas top tourist attractions for many years.La PedreraOpening hours: November-February: 09:00-18:30; March-October: 09:00-20:00Admission:$ 9.50. Save 20% with the Barcelona Card.It is a unique modernist building made of bricks and colorful tiles(

4、瓦). Visitors can see the amazing 800 square meters attic(阁楼)with 270 brick arches that give you a feeling that you are walking inside the skeleton of a whale.Barcelona FC MuseumOpening hours: 6th April-4th October:10:00-20:00;the rest of the year. 10:00-18:30Admission:$8.50 for entry to the museum a

5、nd $17 for a guided tour.When you buy your ticket you have two options: a ticket for the museum to see the football stadium or a special one for $15 where you get to see the stadium and the scenes at the club.Picasso MuseumOpening hours: Check the website for details as they vary depending on the ti

6、me of the year.Admission:$9 for main exhibition-extra for special showings. Save 50% with Barcelona Card.The museum has arranged Picassos paintings from his early days to his final works. Arranging the paintings in this way gives you a fascinating insight into the development of Picasso.1What do we

7、know the tourist attractions mentioned in the passage?ASagrada Familia is the largest building in Barcelona.BLa Pedrera is well-known for its colorful material.CBarcelona FC Museum may attract football fans.DPicasso Museum offers only one exhibition.2If you visit the stadium and the club with a tour

8、 guide in Barcelona FC museum, you should pay_A$25.5B$34C$42.5D$323What do the attractions have in common?AThe Barcelona Card is a must for visiting them.BThey are all famous for their architectural styles.CTheir opening hours are changeable in different seasons.DTourists can have a discount of 20%

9、with the Barcelona Card.BAs the effects of climate change set in, coastal cites such as the Italian city of Venice and the American city of New Orlean are slowly sinking. So is Bangkok. Officials in the city and scientists say they do not know how long people will be able to continue living in the T

10、hai capital. Thailands military rulers are considering action. The National Reform Council wants the government to form a committee to deal with the warnings that Bangkok could be permanently underwater many years from now. The Saen canal was built in Bangkok in the late 1830s. In a neighborhood nea

11、r the waterway, walkways are breaking up. Walls on homes, small businesses and an Islamic center appear to be bending. The area is sinking about two centimeters a year, which is two times the average rate for the rest of Bangkok. “I dont know what to do.” says Vijitri Puangsiri who has lived in the

12、neighborhood for 44 years. Her home needs to be repaired every year because of the sinking ground. The walkway in front of her century-old house where she operates a small restaurant must also be repeatedly repaired. “If you travel on the canal boats, you can see how this is all hollow,” Somsak Kong

13、eeng says, “The buildings to see him are sinking because they were not built on solid foundations,” He joked that if we come back to see him again in 20 years, the water level will be almost as high as his head. But he is also partly serious. That might be only a small overstatement in a city that i

14、s, on average, just two meters above sea level. Observers say two reasons for the sinking are a rising sea level and too much pumping of groundwater. Another reason, they say, is the decision by developers to build so many high-rises because they earn quantities of money by doing so. This kind of de

15、velopment worries those who are concerned with the rising water level.4What do we know from the passage?AVijitri Puangsiris home needs repairing owing to the broken walkway.BThe Saen canal was a supporting evidence of the sinking ground.CSomsak Kongeeng simply treats the sinking as a joke.DBangkok i

16、s not suitable for people to live in any more.5To slow down the sinking of the city in a practical way, we suggest _.Areplacing the loose soil with concreteBcontrolling pumping groundwaterCforbidding the construction of high-risesDstopping the rising of sea level6What is the writers purpose of writi

17、ng the passage?ATo appeal to protect the city of Bangkok.BTo explain the reasons for the sinkingCTo stress the significance of Bangkok.DTo inform us of the situation of Bangkok.7What is the best title of this passage?AThe Saen Canal Cause of the SinkingBA Warning from BangkokCBangkok a Coastal City

18、at RiskDReasons for Sinking BuildingCEradajere Oleita thinks she may have a partial solution for two of the countrys persistent problems: garbage and poverty. Its called the Chip Bag Project. The 26-year-old student and environmentalist from Detroit is asking a favor of local snack lovers: Rather th

19、an throw your empty chip bags into the trash, donate them so she can turn them into sleeping bags for the homeless.Chip eaters drop off their empty bags at two locations in Detroit: a print shop and a clothing store, where Oleita and her volunteer helpers collect them. After they clean the chip bags

20、 in soapy hot water, they slice them open, lay them flat, and iron them together. They use liners (活衬里) from old coats to line the insides.It takes about four hours to sew a sleeping bag, and each takes around 150 to 300 chip bags, depending on whether theyre single-serve or family size. The result

21、is a sleeping bag that is “waterproof, lightweight, and portable,” Oleita told the Detroit News.Since its start in 2020, the Chip Bag Project has collected more than 800,000 chip bags and it created 110 sleeping bags last December.Sure, it would be simpler to raise the money to buy new sleeping bags

22、. But thats only half the goal for Oleita whose family moved to the United States from Nigeria a decade ago to live a better life and her fellow volunteers. “We are devoted to making an impact not only socially, but environmentally,” she says.And, of course, theres the symbolism of saving bags that

23、would otherwise land in the trash and using them to help the homeless. Its a powerful reminder that environmental injustice and poverty are often closely related. As Oleita told : “I think its time to show connections between all of these issues.”8What is paragraph 2 mainly about?AThe final goal of

24、Chip Bag Project.BThe basic rules of Chip Bag Project.CThe main work of Chip Bag Project.DThe significance of Chip Bag Project.9What do we know about the sleeping bag made by Chip Bag Project?AIt is only made of old coats.BIt is easy to carry around.CIt has the function of heating.DIt is the same si

25、ze as 150 bags.10Which of the following statements does Oleita probably agree with?AMaking sleeping bags is easier than buying new ones.BPoverty and environmental problems go hand in hand.CMaking sleeping bags is the best way to help the homeless.DEnvironmental problems have little impact on the hom

26、eless.11Which of the following best describes Oleita?ACaring and creative.BBrave and optimistic.CHonest and determined.DTalented and easy-goingDWhen you picture a farm, do you think of green fields and a big red barn? The farms of the future may look very different from that. Thats because farms do

27、not have to be outside anymore. They also wont have to be above ground. In London, 100 feet below the streets there was a huge empty abandoned space. It was unused for almost 70 years before it was turned into the worlds first underground farm. Richard Ballard and Steven Dring, founders of the compa

28、ny Growing Underground, thought it would be an ideal spot to build a hydroponic (水栽的) farm. After all, these types of farms are doing well in other indoor spaces. Founded in 2015, Growing Undergrounds farm grows microgreens and salad leaves using hydroponic technology that grows plants in water but

29、not soil. In fact, the company said that its hydroponic technology allows for the perfect pest-free (无害虫的) growing environment. These methods save 70 percent less water than traditional field agriculture and all the nutrients are kept within a closed circle system. They can grow the greens all year

30、round because they are not affected by weather or growing seasons. But it is the LED lighting system that is the key to growing food underground. Ballard said, “Already, LEDs allow the growers to change the flavor of the greens, as their sugars and starches develop differently under different light

31、spectrums (光谱).”Right now, the company only sells greens with a lot of leaves because they are the only crops that grow fast enough to be economically (经济地) feasible but Ballard believes that will change. “As technologies improve, youll see soft fruits, cucumbers, peppers,” he said.The companys goal

32、 is to keep food local. They say that all of the greens can be in your kitchen within four hours of being picked. They currently sell to local restaurants and people who live in London, but they hope to be entering the local retail markets soon.12What makes the underground farm possible?AThe perfect

33、 environment.BThe great demand for fruits.CThe hydroponic technology.DThe good weather condition.13What is the function of the LED lighting system?ATo get rid of pests.BTo make use of solar energy.CTo allow greens to grow rapidly.DTo provide various light spectrums.14What does the underlined word “f

34、easible” in Paragraph 6 probably mean?ADifficult.BCommon.CImpossible.DAchievable.15What does the company expect of the underground farm?AItll benefit more customers.BItll be environment-friendly.CItll keep food fresher for longer.DItll introduce more advanced technologies.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读

35、下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you travel, you will leave a carbon footprint in your walk. You cant help it. But eco-friendly travel practices can lighten the harm on Mother Earth. Green travel is not a passing trend but a lifestyle choice. _16_.Choosing a green destination_17_. However,

36、 some countries and cities show a deep commitment to Earth-friendly policies and practices. When researching a vacation spot, look for places that naturally embrace the green lifestyle.Choosing green transportationWhat makes Mother Earth proud? Seeing you use your own power to get around. Many adven

37、ture tour operators arrange cycling, hiking and walking holidays. Next rides are trains and buses. _18_. For example, Switzerland is taking the lead with its hybrid buses trains powered by hydroelectricity(水力发电); Japan is running close behind.Choosing a green hotelWhen you arrive, if you can get the

38、 hotel right, you can make the greatest impact. _19_. You can search for hotels approved by respected certification programmes, such as Green Key and the Global Sustainable Tourism Council._20_.The Earth-friendly choices are numerous: You can sail, bike, kayak, swim, bird-watch and play I-spy-a-monk

39、ey in a tree. Visit a local food market, and dont forget to bring a reusable bag for purchases. You can also lend a hand during your holiday. The green movement has changed from how to preserve and protect to how to use less and do good when youre there.AChoosing green travelBChoosing green activiti

40、esCThe greenest rides typically run on electric power.DNo destination is a Green Giant.ELook for a fact sheet online, or call the front deskFIf you plan to drive, consider a fuel-efficient vehicleGFollow the tips and watch your footprints turn greener第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文

41、,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Finding Home “I hate New Orleans! I wanna go home!” I _21_to my mother as we moved boxes._22_going home was not easy because my home was 1,100 miles away.I was born and _23_ in northern Virginia. Virginia was my home, and I never expected that to _24_In 2014, my fam

42、ily experienced a tragedy, so my parents decided to move to my moms hometown of New Orleans. Only three months after my parents made the _25_to move I found myself moving boxes into our new house. My announcement to my mother that I _26_the new environment was partly motivated by how hot it was, but

43、 it was mostly due to the fact that I felt like my entire life had been turned upside down 1,100 miles away from everyone and everything I had ever known, I was _27_. To make matters worse, I was starting high school in two weeks. Beginning high school is a scary _28_ on its own. I spent my first fe

44、w months in New Orleans,_29_wanting to go home to Virginia. But after a few months of missing home, I_30_that I had a choice. I could continue thinking about how much I missed my old home, _31_I could start trying to build a new home right here. I chose the latter.As soon as I stopped giving all my_

45、32_to how much I missed Virginia I was able to begin accepting the love that people were already giving me. I joined some clubs at school, which gave me the chance to make friends. My neighbor taught me how to cook some New Orleans food, and I found a wonderful_33_of fellow cooks and neighbors. Over

46、all, I seized every possible opportunity to_34_ myself and to rebuild my life.Because of my resilience (适应力) in creating a new home for myself and the_35_that people have shown to me, home is right here.21AannouncedBrepliedCinsistedDpointed22AThereforeBInsteadCHoweverDBesides23AevaluatedBraisedCprom

47、otedDfed24AdevelopBcontinueCobtainDchange25AattemptBsuggestionCexcuseDdecision26ApreferredBmissedChatedDimagined27AsurprisedBfrightenedCdelightedDrelieved28AperformanceBactivityCpresentationDexperience29ApartlyBbadlyCslightlyDgradually30ArealizedBrememberedCinferredDcomplained31AandBbutCorDso32Aatte

48、ntionBpatienceCtrustDconfidence33AgenerationBcommunityCraceDschool34AteachBacceptCjudgeDbetter35AbeliefBfreedomCloveDinterest第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。It was reported that a terrible fire had broken out in the Henderson Tower_36_Sunday night. Different news reports on

49、 _37_same events contained different or even contradictory information. The first report focused on the rescue efforts _38_(made) by firefighters while the second one stressed deaths and injuries. In that case, we cant help _39_(wonder) how these differences come about. The reasons are as follows:Fi

50、rst of all, journalists may have different _40_(priority), which would influence how they report an event. Besides, news reports written at different stages could contain different information as new facts _41_(bring) to light. Furthermore, journalists may approach information they get from research

51、 or interviews differently and they may choose to present the minimum, the maximum or something in-between in their news reports. To sum up,_42_is suggested that we read news reports from various perspectives and at different stages, which brings us a _43_(accurate) understanding of a situation. We

52、should also bear in mind that we need to read news reports _44_(critical) and remember not to blindly trust _45_we have read.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46假如你是李华,原定于周六上午和你的好朋友Mike去市植物园参观,但你因故不能赴约。请根据以下要点提示,给他写一封邮件,内容包括:1.表示歉意;2.解释原因;3.建议推迟参观。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:植物园botanical garden_第二

53、节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Surviving Mount RainierBad luck and poor timing left Kart and three climbers stuck on Mount Rainier for several long days. They faced mountain climbings toughest tests. One man suffered altitude sickness; ice and rockfall rained down at night; cold nigh

54、ts in a tent that got torn left them hypothermic(体温过低的). Calm confidence, skill and the courage to continue up the route, despite illness and injury, likely saved their lives.The climbers set out on a Friday, camping low on the route the first night because they were concerned about rockfall after a

55、 climber had recently died in an accident at the routes typical high camp. On Saturday, at about 10,500 feet, one of the climbers became sick from the altitude, which began to slow them down. They needed to keep moving, so they put him in the lead so he could move at a pace he was comfortable with.

56、By Sunday evening, the ill climber was exhausted, and they had to make an unplanned camp on steep snow. They were in a bad placeon a platform about the size of a table under an ice cliff. The wind got stronger during the night, ripping the tent and snapping the poles. They tried to secure it by plac

57、ing their packs and rocks around the edges. Finally, they just stuck their feet between the rocks and held the tent with their bodies. It was a cold night.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;Paragraph 1:On Monday, they managed to call 911 but forgot to ask how to communicate with the range

58、rs (护林员) before losing signal. _Paragraph 2On Wednesday, they gathered everything and decided to carry on with their climb. _参考答案:1C2D3C【导语】这是一篇应用文。文章介绍了对于持有巴塞罗那卡的游客,对于巴塞罗那的几个景点的参观时间,价格及具体参观内容。1细节理解题。根据“Barcelona FC Museum”部分中“a ticket for the museum to see the football stadium or a special one for

59、$15 where you get to see the stadium and the scenes at the club”(一张博物馆参观足球场的门票,或者一张15美元的特别门票,在那里你可以看到足球场和俱乐部的场景。)可知,Barcelona FC Museum 的门票可以让你看到足球场和俱乐部的场景,所以可能会吸引足球迷,故选C。2细节理解题。根据“Barcelona FC Museum”部分中“Admission:$8.50 for entry to the museum and $17 for a guided tour.”(入场费:博物馆入场费$8.50,导赏费$17。)及 “

60、a ticket for the museum to see the football stadium or a special one for $15 where you get to see the stadium and the scenes at the club.”(一张博物馆参观足球场的门票,或者一张15美元的特别门票,在那里你可以看到足球场和俱乐部的场景。)可知如果你带着导游参观时需花费15+17=32。故选D。3推理判断题。根据文中讲到的四个景点的开放时间,“Sagrada Familia”部分“Opening hours: 09:00-18:00(October-March)

61、; 09:00-20:00(April-September)”(开放时间:09:00-18:00(10月3月);09:00-20:00(4月9月))和“La Pedrera”部分中“Opening hours: November-February: 09:00-18:30; March-October: 09:00-20:00 ”(开放时间:11月至2月:09:00-18:30;3月至10月:09:00-20:00);“Barcelona FC Museum”部分中“Opening hours: 6th April-4th October:10:00-20:00;the rest of the

62、 year. 10:00-18:30”(开放时间:4月6日-10月4日:10:00-20:00;其余时间:10:00-18:30)及“Picasso Museum”部分中“Opening hours: Check the website for details as they vary depending on the time of the year.”(开放时间:查看网站的详细资料,因为这些资料视乎一年中的不同时间而有所不同。),可知这几个景点的开放时间是根据季节的不同是不断变化的。故选C。4B5B6A7C【导语】这是一篇说明文,本文以泰国曼谷为例,讲述了由于气候变化的影响,海平面上升对沿

63、海居民住房安全带来的威胁。4推理判断题。根据第三段中“The Saen canal was built in Bangkok in the late 1830s. In a neighborhood near the waterway, walkways are breaking up.(The Saen canal建于19世纪30年代末的曼谷。在靠近水道的一个社区,人行道正在断裂)”和“The area is sinking about two centimeters a year, which is two times the average rate for the rest of Ba

64、ngkok.(该地区每年下沉约2厘米,是曼谷其他地区平均下沉速度的两倍)”可知,The Saen canal有力地证明了地面在下沉。故选B项。5细节理解题。根据最后一段中“Observers say two reasons for the sinking are a rising sea level and too much pumping of groundwater.(观察人士说,造成下沉的两个原因是海平面上升和过度抽取地下水)”可知,过度抽取地下水是导致地面下沉的一个原因,所以要减缓地面下沉,控制抽取地下水是一个可行的方法。故选B项。6推理判断题。根据文章内容,结合第一段中“So is

65、Bangkok. Officials in the city and scientists say they do not know how long people will be able to continue living in the Thai capital.(曼谷也是如此。曼谷官员和科学家表示,他们不知道人们还能在泰国首都生活多久)”可知,由于气候变化的影响,曼谷岌岌可危,作者写这篇文章的目的是呼吁保护这个城市。故选A项。7主旨大意题。根据全文内容,结合第一段中“As the effects of climate change set in, coastal cites such

66、as the Italian city of Venice and the American city of New Orlean are slowly sinking. So is Bangkok.(由于气候变化的影响,意大利城市威尼斯和美国城市新奥尔良等沿海城市正在慢慢下沉。曼谷也是如此)”可知,本文以泰国曼谷为例,讲述由于气候的影响,地面下沉,沿海城市岌岌可危,C项“曼谷一个处于危险中的沿海城市”适合作为文章标题。故选C项。8C9B10B11A【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲解了一位名叫Eradajere Oleita的学生,提出了“薯片袋项目”来解决该国长期存在的问题垃圾和贫困的故

67、事。8主旨大意题。根据文章第二段“Chip eaters drop off their empty bags at two locations in Detroit: a print shop and a clothing store, where Oleita and her volunteer helpers collect them. After they clean the chip bags in soapy hot water, they slice them open, lay them flat, and iron them together. They use liners

68、(活衬里) from old coats to line the insides.”(吃薯片的人在底特律的两个地方放下他们的空袋子:一家印刷店和一家服装店,奥莉塔和她的志愿者助手在那里收集它们。他们用肥皂热水清洗薯片袋后,将它们切开,平放,然后熨烫在一起。他们使用旧外套的活衬里缝在里面)可知,本段主要介绍Oleita和志愿者们是如何开展“芯片袋项目”的故选C项。9细节理解题。根据文章第三段“ The result is a sleeping bag that is “waterproof, lightweight, and portable,” Oleita told the Detroit

69、News.”(结果是一个“防水、轻便、便携”的睡袋,Oleita 告诉底特律新闻)可知,该种睡袋轻便,方便携带。故选B项。10推理判断题。根据文章最后一段“Its a powerful reminder that environmental injustice and poverty are often closely related. As Oleita told : “I think its time to show connections between all of these issues.”(这是一个强有力的提醒,环境不公正和贫困往往密切相关。正如Oleita告诉的那样:“我认为是

70、时候展示所有这些问题之间的联系了。”)可推测,Oleita认为“环境问题和贫困问题息息相关”。B项“Poverty and environmental problems go hand in hand.”(贫困和环境问题齐头并进)与其观点相一致,故选B项。11推理判断题。根据文章第一段“The 26-year-old student and environmentalist from Detroit is asking a favor of local snack lovers: Rather than throw your empty chip bags into the trash, do

71、nate them so she can turn them into sleeping bags for the homeless.”(这位来自底特律的26岁学生和环保主义者正在向当地的小吃爱好者求助:与其把空薯片袋扔进垃圾桶,不如捐出它们,这样她就可以把它们变成无家可归者的睡袋)可知,Oleita想要把薯片袋子变成睡袋,其具有创新精神。并且把睡袋捐赠给无家可归的人,可推测,她非常关心他人。A项“Caring and creative.”(关怀和创意)最符合其品质。故选A项。12C13D14D15A【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了水培技术使得种植果蔬可以不用土壤,未来的农场可以建在地下,

72、以满足地方市场对果蔬的需求。12推理判断题。根据第一段中“In London, 100 feet below the streets there was a huge empty abandoned space. It was unused for almost 70 years before it was turned into the worlds first underground farm.(在伦敦,在街道下方100英尺处,有一块巨大的废弃空地。在被闲置了近70年后,它变成世界上第一个地下农场)”和第二段中“Richard Ballard and Steven Dring, found

73、ers of the company Growing Underground, thought it would be an ideal spot to build a hydroponic (水栽的) farm. (Richard Ballard和Steven Dring是Growing Underground公司的创始人,他们认为这里是建造水培农场的理想地点)”可知,Growing Underground公司将一块废弃地下空地改建成了地下农场,结合第三段中的“Founded in 2015, Growing Undergrounds farm grows microgreens and s

74、alad leaves using hydroponic technology that grows plants in water but not soil.(Growing Underground的农场成立于2015年,使用水培技术种植微型蔬菜和沙拉叶,这种技术在水中而不是土壤中种植植物)”可知,Growing Underground公司使用的是水培技术,由此推知,正是水培技术使得地下农场成为可能。故选C项。13推理判断题。根据第五段中的“Already, LEDs allow the growers to change the flavor of the greens,as their

75、sugars and starches develop differently under different light spectrums.(LED已经允许种植者改变绿色蔬菜的味道,因为它们的糖和淀粉在不同的光谱下会产生不同的变化)”可推知,LED照明系统为地下农场提供了多样化的光谱,让糖分和淀粉在不同的光谱下发生不同的变化,从而改变绿色蔬菜的味道。故选D项。14词句猜测题。根据画线词前的“the company only sells greens with a lot of leaves because they are the only crops that grow fast eno

76、ugh. (该公司只出售绿叶蔬菜,因为它们是唯一生长速度足够快的作物)”可知,该公司目前仅销售带叶的绿色蔬菜,这是因为它们长得足够快,再结合常识和副词“economically”可推知,销售长得快的蔬菜是为了实现经济上的可行性。划线词feasible与achievable意思相近,指“可实现的,可行性”。故选D项。15推理判断题。根据最后一段“They currently sell to local restaurants and people who live in London, but they hope to be entering the local retail markets s

77、oon.(他们目前的客户是当地的餐馆和住在伦敦的人,但他们希望很快能进入当地的零售市场)”可推知,公司希望他们的地下农场能够惠及更多客户。故选A项。16G17D18C19E20B【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了绿色旅游可以减轻对地球母亲的伤害,并给出了绿色旅游的建议。16根据上文“Green travel is not a passing trend but a lifestyle choice. (绿色出行不是一时的潮流,而是一种生活方式的选择。)”以及下文就绿色出行给出的建议可知,空处需要引出下文。选项G“Follow the tips and watch your footpri

78、nts turn greener (遵循这些建议,看着你的脚印变得更环保)”符合上下文内容,承上启下。故选G。17根据小标题“Choosing a green destination(选择一个绿色的目的地)”可知,本段主要建议人们选择环保的目的地。而空后“However, some countries and cities show a deep commitment to Earth-friendly policies and practices. (然而,一些国家和城市显示出对地球友好政策和实践的坚定承诺。)”则建议选择拥有环保政策的国家出行。选项D“No destination is a

79、 Green Giant.(没有一个目的地是环保巨人。)”符合段意,与下文内容一致。故选D。18根据空后“For example, Switzerland is taking the lead with its hybrid buses trains powered by hydroelectricity(水力发电); Japan is running close behind.(例如,瑞士以水力发电的混合动力公共汽车列车领先;日本紧随其后。)”可知,下文主要推荐乘坐电力公共设施等。选项C“The greenest rides typically run on electric power.

80、(最环保的游乐设施通常使用电力。)”引出下文。故选C。19根据空后内容“You can search for hotels approved by respected certification programmes, such as Green Key and the Global Sustainable Tourism Council.(你可以搜索得到认可的认证计划的酒店,如绿色钥匙和全球可持续旅游理事会。)”可知,空处应该是就住宿酒店给出建议。选项E“Look for a fact sheet online, or call the front desk (在网上查找资料,或者打电话给前

81、台)”与下文内容一致。故选E。20空处为本段小标题。根据下文“The Earth-friendly choices are numerous: You can sail, bike, kayak, swim, bird-watch and play I-spy-a-monkey in a tree. Visit a local food market, and dont forget to bring a reusable bag for purchases. You can also lend a hand during your holiday. The green movement ha

82、s changed from how to preserve and protect to how to use less and do good when youre there. (对地球友好的选择有很多:你可以划船、骑自行车、划皮艇、游泳、观鸟和在树上玩“捉猴子”游戏。去当地的菜市场,别忘了带一个可重复使用的购物袋。你也可以在假期里帮忙。绿色环保活动已经从如何保存和保护变成了如何在你在场的时候少用多做好事。)”可知,下文主要介绍了一些环保的活动。选项B“Choosing green activities (选择绿色环保活动)”与下文内容一致。故选B。21A22C23B24D25D26C2

83、7B28D29B30A31C32A33B34D35C【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了作者和父母搬到了新奥尔良,作者厌恶这个地方,后来得到了当地人的关爱,最终决定把这里当作自己的家。21考查动词词义辨析。句意:当我们搬箱子的时候,我向妈妈宣布。A. announced宣布;B. replied回答;C. insisted坚持;D. pointed指出。根据上文“I hate New Orleans! I wanna go home!”可知,此处表示作者向妈妈宣布。故选A。22考查副词词义辨析。句意:然而,回家并不容易,因为我的家在1100英里之外。A. Therefore因此;B. Inste

84、ad相反,反而;C. However然而;D. Besides另外。根据上文“I hate New Orleans! I wanna go home!”以及下文“going home was not easy because my home was 1, 100 miles away.”可知,句子前后是转折关系,空处应用however,表示“然而”。故选C。23考查动词词义辨析。句意:我在北弗吉尼亚出生并长大。 A. evaluated评价;B. raised养育;C. promoted提升;D. fed喂养。根据下文“Virginia was my home”可知,作者在弗吉尼亚长大。故选B

85、。24考查动词词义辨析。句意:弗吉尼亚是我的家,我从没想过那会改变。A. develop开发;B. continue继续;C. obtain获得;D. change改变。根据上文“Virginia was my home, and I never expected that to”以及下文“In 2014, my family experienced a tragedy, so my parents decided to move to my moms hometown of New Orleans.”可知,作者没有想过改变。故选D。25考查名词词义辨析。句意:在我父母做出搬家决定后仅仅三个月

86、,我发现自己正在把箱子搬进我们的新房子。A. attempt试图;B. suggestion建议;C. excuse借口;D. decision决定。根据下文“I found myself moving boxes into our new house.”可知,作者一家做出了搬家的决定。故选D。26考查动词词义辨析。句意:我对母亲说我讨厌新环境,部分原因是它太热了,但主要是因为我觉得我的整个生活都被颠覆了。A. preferred更喜欢;B. missed错过;C. hated 厌恶;D. imagined想象。根据下文“partly motivated by how hot it was,

87、but it was mostly due to the fact that I felt like my entire life had been turned upside down”可知,作者厌恶新的环境。故选C。27考查形容词词义辨析。句意:在距离我所熟悉的人和事1100英里之外的地方,我感到害怕。A. surprised感到吃惊的;B. frightened感到害怕的;C. delighted感到高兴的;D. relieved感到宽慰的。根据上文“1,100 miles away from everyone and everything I had ever known”可知,此处表

88、示作者感到害怕。故选B。28考查名词词义辨析。句意:开始高中生活本身就是一段可怕的经历。A. performance表演;B. activity活动;C. presentation展示;D. experience经历。根据上文“Beginning high school is a scary”可知,此处表示开始高中生活的经历是可怕的。故选D。29考查副词词义辨析。句意:我在新奥尔良度过了前几个月,非常想回到弗吉尼亚的家。A. partly部分地;B. badly非常;C. slightly稍微;D. gradually逐渐地。根据下文“wanting to go home to Virgini

89、a.”可知,作者非常想家。故选B。30考查动词词义辨析。句意:但是在几个月的想家之后,我意识到我有一个选择。A. realized意识到;B. remembered记得;C. inferred推断;D. complained抱怨。根据下文“I had a choice”可知,此处表示作者意识到自己有选择。故选A。31考查连词词义辨析。句意:我可以继续思考我有多想念我的老房子,或者我可以开始尝试在这里建一个新家。A. and和;B. but但是;C. or或者;D. so所以。根据下文“I could start trying to build a new home right here. I

90、chose the latter.”可知,作者是在两个抉择中做出的选择,空处应用连词or,表示“或者”。故选C。32考查名词词义辨析。句意: 当我不再关注我有多想念弗吉尼亚时,我开始接受人们已经给予我的爱。A. attention注意力,关注;B. patience耐心;C. trust信任;D. confidence信心。根据下文“how much I missed Virginia, I was able to begin accepting the love that people were already giving me.”可知,此处表示作者不再关注想家这件事。故选A。33考查名词

91、词义辨析。句意:我的邻居教我做一些新奥尔良的食物,我找到了一个很棒的厨师和邻居社区。A. generation世代;B. community社区;C. race种族;D. school 学校。根据上文“My neighbor taught me how to cook some New Orleans food”可知,作者找到一个很棒的社区。故选B。34考查动词词义辨析。句意:总之,我抓住每一个可能的机会来改善自己,重建我的生活。A. teach教;B. accept接受;C. judge判断;D. better改善。根据下文“myself and to rebuild my life”以及语

92、境可知,作者开始新生活,改善自己。故选D。35考查名词词义辨析。句意:因为我为自己创造了一个新家的适应力和人们对我的爱,家就在这里。A. belief信仰;B. freedom自由;C. love爱;D. interest兴趣。根据上文“I was able to begin accepting the love that people were already giving me.”以及下文“that people have shown to me”可知,作者在新地方得到了人们的爱。故选C。36on37the38made39wondering40priorities41are brought

93、42it43more accurate44critically45what【导语】这是一篇说明文。对同一事件的不同新闻报道包含不同甚至相互矛盾的信息,文章对此分析了原因。36考查介词。句意:据报道,周日晚上亨德森大厦发生了一场可怕的火灾。表示具体某天晚上应用介词on。故填on。37考查冠词。句意:对同一事件的不同新闻报道包含不同甚至相互矛盾的信息。此处为短语the same表示“同一”。故填the。38考查非谓语动词。句意:第一份报告侧重于消防员的救援努力,而第二份报告则强调伤亡情况。分析句子结构可知make在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语efforts构成被动关系,故用过去分词作定语。故

94、填made。39考查非谓语动词。句意:在这种情况下,我们不禁想知道这些差异是如何产生的。此处为短语cant help doing sth.表示“禁不住做某事”。故填wondering。40考查名词的数。句意:首先,记者可能有不同的优先事项,这将影响他们如何报道一个事件。priority为可数名词,由different修饰应用复数形式。故填priorities。41考查时态语态。句意:此外,写在不同阶段的新闻报道可能包含不同的信息,因为新的事实被揭露。主语与谓语构成被动关系,陈述客观事实用一般现在时的被动语态,主语为new facts,谓语用复数。故填are brought。42考查it用法。句

95、意:综上所述,建议我们从不同的角度和不同的阶段阅读新闻报道,这使我们对形势有更准确的理解。此处为句型it is suggested that表示“建议”。故填it。43考查比较级。句意:综上所述,建议我们从不同的角度和不同的阶段阅读新闻报道,这使我们对形势有更准确的理解。结合句意表示“更准确”可知应用比较级,在前面加more。故填more accurate。44考查副词。句意:我们还应该记住,我们需要批判性地阅读新闻报道,记住不要盲目相信我们所读到的。修饰动词read应用副词critically,故填critically。45考查宾语从句。句意:我们还应该记住,我们需要批判性地阅读新闻报道,记

96、住不要盲目相信我们所读到的。引导宾语从句,从句中缺少宾语,指事情应用what。故填what。46Dear Mike,Im afraid I cannot go to the botanical garden with you on Saturday morning. Now Im writing to apologize to you. The reason why I am not available is that “Opera on campus” will be held in our school on Saturday, when some local operas will be

97、 put on in the art center. Since I am interested in the traditional Chinese culture, I think this is a great chance for me to learn more about Chinese opera. If you are interested, you can join me. I suggest we go to the botanical garden next weekend. Would it be convenient for you?I hope you can fo

98、rgive me. Looking forward to your early reply. Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生给你的好朋友Mike写一封邮件,告诉他你不能和他一起去市植物园参观,内容包括:表示歉意;解释原因;建议推迟参观。【详解】1.词汇积累道歉:apologizemake an apology有空的:availablefree对感兴趣:be interested inhave an interest in机会:chanceopportunity2.句式拓展简单句变复合句原句:Would it be convenient for you?拓展句:

99、Id like to ask if it would be convenient for you.【点睛】高分句型1 The reason why I am not available is that “Opera on campus” will be held in our school on Saturday, when some local operas will be put on in the art center. (运用了why引导的限制性定语从句,that引导的表语从句和when引导的非限制性定语从句)高分句型2 If you are interested, you can j

100、oin me. (运用了if引导的状语从句)47One possible version:On Monday, they managed to call 911 but forgot to ask how to communicate with the rangers (护林员) before losing signal. They set up what was left of the tent as best they could and stayed where they were, praying for the early arrival of their salvation. Bu

101、t for several days, they watched beyond all hope as high winds prevented the rangers attempts at a helicopter rescue. Their food was running out and they shared a single bottle of snow melt each day. Then an icefall buried their tent platform and squeezed them together. It was impossible to climb do

102、wn. On Wednesday, they gathered everything and decided to carry on with their climb. They climbed up slowly and carefully, resting when they were weak. It didnt take long until the wind froze them in place. That was the scariest moment. Their spirits began to sink and they started to doubt if they c

103、ould continue. Kart thought of all the people who loved him, and it really hit him they must be worried. As he tried to climb again and again, he just kept yelling out to his friends, “We have to get there.”However, as they got onto the final slope to the summit, the weather cleared. Suddenly, a hel

104、icopter appeared out of nowhere. They were rescued.【导语】本篇书面表达是读后续写,文章讲述了Kart和三位被困雷尼尔山登山者的遭遇。故事按照时间顺序展开。他们在周五出发,周六,一位队员的高原反应减缓他们的速度,让他们在周日不得不更换临时扎营地点在冰崖下一个桌子那么大的平台上。糟糕的帐篷的选址以及恶劣的天气使他们帐篷严重受损,让他们度过寒冷的一晚上。周一他们联系上911,但是恶劣天气让救援无法到达,食物要耗尽,此时也无法下山。因此,周三他们聚集所有物品决定继续向上攀登上山,历经艰辛与危险,终于爬到山顶,天气放晴,他们得救了。【详解】1. 段落续

105、写:由第一段首句内容“周一,他们设法拨打了911,但在失去信号之前忘记询问如何与护林员沟通。”可知,第一段可描写他们只能在原地等待救援,但是恶劣的天气让救援人员和直升飞机过不来,食品也要耗尽,冰崩让他们本来就很小的地方无法立足,也无法下山。由第二段首句内容“星期三,他们收集了所有东西,并决定继续攀登。”可知,第二段可描写他们向上攀登,虽然中途遇到困难,仍然坚持到最后,爬上山顶,得救了。2. 续写线索:等待救援希望落空决定继续攀登困难重重克服困难爬到山顶得救3. 词汇激活:行为类:期盼:pray for/expect/hope for尽最大努力做某事:try to do/spare no eff

106、ort to do大声喊:yell out /shout out/speak in a loud voice情绪类:失去信心:lose heart/ their spirits begin to sink积极:positive attitude/act positively害怕:scared/frightened 【点睛】【高分句型1】They set up what was left of the tent as best they could and stayed where they were, praying for the early arrival of their salvation. (由what引导宾语从句、where引导的地点状语从句和非谓语动词作做伴随状语)【高分句型2】It didnt take long until the wind froze them in place.(until引导的时间状语从句)【高分句型3】It was his brave heart and strong faith that could make something unusual happen finally. (由It was.that结构引导的强调句型)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1