ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:28.55KB ,
资源ID:624338      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-624338-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练36(选修8 UNIT 1) WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021版山东新高考英语人教大一轮复习限时规范练36(选修8 UNIT 1) WORD版含解析.docx

1、限时规范练36(选修8Unit 1)核心素养关键词:培养学生人与社会、历史地理的素养能力意识一、阅读理解The island of Cuba is no bigger than Pennsylvania.Yet when it comes to nature,the island is one of the most important places on the planet.That is the message of Cuba!,an exhibit that opened in November at the American Museum of Natural History (AM

2、NH),in New York City.“The biodiversity (生物多样性) of Cuba is part of Cuban identity,” Ana Luz Porzecanski says.She is the director of the Center for Biodiversity and Conservation at AMNH and one of the two curators (a person in charge of a museum exhibit) of the exhibit.Detailed recreations of four hab

3、itats transport typical parts of Cubas landscapes and seascapes to New York.They include ancient caves and a network of reefs.One area features live anole lizards,a Cuban tree frog,and a Cuban boa.Cuba boasts more than 6,500 species of plants,161 kinds of reptiles,65 types of amphibians,42 species o

4、f mammals,and 367 bird species.One of those is the bee hummingbird.Weighing far less than an ounce (about 28 grams),it is the smallest bird on Earth.Much of the wildlife found in Cuba exists only there.That gives scientists a unique opportunity to study how plants and animals develop and survive.“Cu

5、ba is a very exciting place for us to look at all these different processes,” says Christopher Raxworthy.He is in charge of one department of the museum and a cocurator of the exhibit.“But that also creates great challenges for conservation.”Climate change is threatening Cubas wildlife.Some species

6、may even disappear.The country is taking steps to protect its plants and animals.But AMNH hopes Cuba! will show how important the countrys natural world is to everyone.1.What can be known about Cuba!?A.It shows Cubas rich biodiversity.B.It compares the islands on the planet.C.It features Cubas socia

7、l development.D.It opens in a museum in Pennsylvania.2.What does the underlined word “boasts” in Paragraph 4 probably mean?A.Increases.B.Needs.C.Has.D.Expects.3.What does Christopher find challenging?A.To organize the exhibition.B.To observe plants and animals.C.To study the unique species of Cuba.D

8、.To protect the native wildlife of Cuba.4.What is the best title for the text?A.Cuba fights climate changeB.Travel from Cuba to AmericaC.Wildlife conservation faces threatD.AMNHs Cuba exhibit explores biodiversity二、完形填空Some people say that childhood is the best time of your life.1,being a child has

9、both advantages and disadvantages.On the good side,you have very few responsibilities (责任).2,you dont have to go to 3,pay bills,or do the shopping,cooking,or cleaning.This 4 you have plenty of free 5 to do whatever you wantwatch TV,play on the computer,go out with friends,play sports,or enjoy other

10、6.On top of that,public transport,cinema,and sports centres 7 much less for children.All in all,being a child is a(n) 8 time in life.However,there are9 some disadvantages.For one thing,you have to spend all day,Monday to Friday,at school.10 usually means you have to do homework,11 you have to take 1

11、2.What is more,you may have a lot of free time,but you are seldom 13 to do whatever you want.You usually have to 14 your parents if you can do things,from going shopping in town to staying out late or going to a party.Last of all,although there are often cheaper prices for 15,things are still expens

12、ive.1.A.BesidesB.HoweverC.InsteadD.Moreover2.A.As a resultB.By the wayC.As usualD.For example3.A.workB.schoolC.bedD.market4.A.provesB.seemsC.meansD.explains5.A.timeB.moneyC.powerD.knowledge6.A.tripsB.hobbiesC.visitsD.weekends7.A.careB.wasteC.costD.hurt8.A.freeB.excitingC.shortD.different9.A.soonB.ag

13、ainC.justD.also10.A.StudyingB.GrowingC.ImprovingD.Succeeding11.A.ifB.asC.andD.but12.A.seatsB.examsC.actionD.notice13.A.taughtB.invitedC.allowedD.advised14.A.askB.showC.answerD.suggest15.A.parentsB.childrenC.teachersD.students三、概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。If youre anything like us,it seems that you

14、r stomach starts to grumble(隆隆响) as soon as McDonalds golden arches come into view.The reason behind that isnt the mouthwatering taste of their delicious friesthis is how they get them to taste so good by the wayits actually psychological,and it has to do with the colors of their logo.The colors red

15、 and yellow were chosen for a specific reasonand no,it wasnt because they looked nice with Ronald McDonalds clown-like face.It actually has to do with science.The color red is stimulating and is associated with being active.It also increases heart rate,which helps to jumpstart your appetite.The colo

16、r yellow is associated with happiness and is the most visible color in daylight,so thats why a McDonalds sign is so easy to spot on a crowded road.The brain processes color before it processes words or shapes,so thats why the fast-food chain chose these two colors for their logo and brand.Red and ye

17、llow makes you hungry,encouraging you to want to buy the product they sell,while also making you feel happy.McDonalds has started to use this color philosophy to influence and change the way people currently think about their brand as well.Many franchises(授权经销商) in Europe have started to incorporate

18、 more of the color green into their storefronts and interior design because its associated with nature and being environmentally friendly,something McDonalds has been criticized for not being in the past.The company has been working to become greener by using environmentally friendly refrigeration a

19、nd converting used oil into biodiesel(生物柴油) fuel.So,next time you pass a McDonalds,dont be surprised if you find it really hard to resist going in and getting a burger and coke.参考答案限时规范练36(选修8Unit 1)一、【篇章导读】本文是说明文。美国自然历史博物馆举办的展览Cuba!展示了古巴丰富的生物多样性。1.A细节理解题。由第一段中的“when it comes to nature,the island is

20、 one of the most important places on the planet.That is the message ofCuba!”以及第二段中的“The biodiversity of Cuba is part of Cuban identity”可知,Cuba!是在纽约的美国自然历史博物馆举办的一次展览,主要展示了古巴丰富的生物多样性。2.C词义猜测题。由划线词后的“6,500 species of plants,161 kinds of reptiles,65 types of amphibians,42 species of mammals,and 367 bird

21、 species”可知,古巴拥有6500种植物、161种爬行动物、65种两栖动物、42种哺乳动物和367种鸟类,这也照应了上文中提到的古巴丰富的生物多样性。3.D细节理解题。由倒数第二段中的“But that also creates great challenges for conservation”可知,保护古巴的野生动植物是一大挑战。4.D标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了在纽约的美国自然历史博物馆举办的展览Cuba!展示了古巴丰富的生物多样性。D项作标题符合文章主旨。二、【篇章导读】本文是议论文。文章主要讨论了作为一个孩子的利与弊。1.B上一句中的“childhood is th

22、e best time of your life”和该空后的“being a child has both advantages and disadvantages”之间形成转折关系,故填However。2.D该空后的“you dont have to .or cleaning”是对上一句责任少的“举例(For example)”。3.A根据上文中的childhood和being a child可知,孩子不用去“工作(work)”。4.C上文列举的很多不用孩子承担的责任也就“意味着(means)”孩子可以有足够的“时间(time)”去做他们想做的事情。5.A见上题解析。6.B根据上文中的“do

23、 whatever you want”可知,这里指除了看电视、玩电脑之外的其他“兴趣爱好(hobbies)”。7.C根据该空前的“public transport,cinema,and sports centres”和该空后的“much less for children”可知,公共交通工具、电影院和体育运动中心有儿童票,因此孩子可以在这些方面“花(cost)”更少的钱。8.B根据该段首句中的“On the good side”以及该段具体介绍孩童时期的好处可知,当一个孩子是人生中“令人兴奋的(exciting)”时期。9.D文章首段提出本文的论点:“being a child has bot

24、h advantages and disadvantages”。上一段陈述了当孩子的好处,本段接下来介绍其弊端。因此,当孩子“也(also)”有不好的一面。10.A根据上文中的“you have to spend all day .at school”和下文中的“means you have to do homework”可知,这里说“学习(Studying)”这件事。11.C上文中的“you have to”和下文中的“you have to”之间构成并列关系,故填and。12.B根据上文中的“you have to do homework”可知,作为学生,得完成家庭作业,而且还得参加“考试

25、(exams)”。13.C根据下文中的“your parents if you can do things,from going shopping in town to staying out late or going to a party”可知,父母很少“允许(allowed)”自己的孩子做任何他们想做的事。14.A作为孩子,经常得“询问(ask)”父母自己是否可以去城里购物或晚点回家等事项。15.B根据全文讨论的中心是孩子可知此处填children。三、The reason why people cant resist the temptation of McDonalds is psy

26、chologically connected with colors of the logo.(要点1)Yellow and red are chosen to help increase peoples appetite and make the store sign easy to spot.(要点2)Another reason is that the human brain processes color before words or shapes.(要点3)Nowadays McDonalds takes advantage of the color philosophy to become more environmentally friendly by incorporating more of the color green into their store design.(要点4)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1