1、UNIT 8LITERATURESection ATOPIC TALK & LESSON 1必备知识基础练.单词拼写1.She was such a beautiful girl that we all stopped to (凝视) at her.2.You can try to cover up with a (毯子) ,which can protect you from glass.3.Alice had some exciting (冒险) in Egypt last summer.4.New dances then came out of both opera dances and
2、 (民间的) dances.5.This is a very (主观的) judgement of her abilities.6.It may feel as if an (未被看见的) hand is pushing you forward.7.Write on one side of the paper and leave the other side (空白的).8.It was ten in the morning but the (窗帘) were still drawn.9.The water is only a few (英寸) deep.10.I had asked ever
3、yone to (提交) questions in advance of the meeting.11.Each child had to (背诵) a poem to the class.短语填空at the top of;slip away;be famous for;long to;look out;stare at;go sailing;be tired of1.Dont people like that;you might upset them.2.The parks of this city their beautiful fountains.3.The church was bu
4、ilt a hill.4.Since we live near the lake,we often with our friends.5.The fact that public parks in cities become crowded as soon as the sun shines proves that people breathe in green,open spaces.6.She hearing about their trip to India.7.I let the day without doing anything at all.8.Im the window,and
5、 its raining cats and dogs.完成句子1.如果你认为你的梦想没有希望实现,你根本就不会去尝试。If you believe for making your dreams come true,you simply wont try.2.我把他叫到一边,告诉他发生的事情。I and told him what had happened.3.人们正采取这些措施来试图改善该地区的种族关系。These measures are being taken improve race relations in the area.4.我难以置信地望着我的朋友,他讲的就是我们第一天相遇的故事
6、。I just looked at my friend as he told the story of the first day we met.5.这就是发生事故的地点。This is the place the accident happened.关键能力提升练.阅读理解AHigh school is the time when you discover who you are.Friends leave you and relationships break up.It is terrible.Im not going to lie.My senior year was the wors
7、t year of all.I lost a lot of my “friends” and started to become really unhappy about the lack of social interactions (交往) until suddenly an amazing person came into my life.It was the second semester of my senior year.Tension was high for me with applying to colleges and trying to get perfect grade
8、s.I had lost people who had been my friends for years.One day,our school posted names of students who were going into the military,and I saw a girl named Dominique C.It was super unusual to see another Dominique.I knew I had to meet her.One day,I noticed a guy I talked to on a daily basis was talkin
9、g with her.He saw me and introduced me to Dominique C.She was the complete opposite of me,with short black hair and big green eyes.But somehow,we just clicked at once.Many people never understood how we became friends.We both had very different social circles,but we were basically the same person.We
10、 both loved literature.Studying Greek together,we understood each others thoughts.We reacted to everything in the same way.We only knew each other for a few months,but we acted as if we were friends for years.This year has been hard on our friendship.Due to Dominique C joining the military and me st
11、udying in and out of state college,Dominique C and I have hardly talked.Together we communicate as much as we can during breaks.Still our friendship is strong.I am lucky to have Dominique C in my life.Every time we cried together and held hands down the hallways,it actually made my day.And fighting
12、for French fries and hamburgers always had me in tears.I cannot wait to spend the summer with Dominique C.1.What did the author try to do in the second semester of her senior year? A.Get high scores.B.Drop out of school.C.Visit different colleges.D.Learn to become positive.2.What does the underlined
13、 word “clicked” in Paragraph 2 mean?A.Learned a lot.B.Became friends.C.Completed the task.D.Joined the military.3.What did the author tell us about Dominique C?A.She had a different character from the author.B.She had many common friends with the author.C.She looked completely different from the aut
14、hor.D.She spent too much time in learning Greek.4.What can we learn about the author and Dominique C?A.They study in the same college.B.They have a strong relationship.C.They often fight over some big things.D.They hardly communicate during breaks.BIn his new book,The Animals Among Us,John Bradshaw
15、destroys a few myths (错误认识) about the pets that increasingly crowd our homes.Some assumptions he questions are whether animals can feel embarrassment or guilt,and whether their minds are able to plan.In an interview,he said,“Alexandra Horowitz,the author of Our Dogs,Ourselves in New York,showed that
16、 the guilty look is actually a sign of the dogs great ability to read human body language.Dogs put the guilty look on almost before the owner knows its time to get angry about something the dog has done.They almost seem to react as fast as our minds can.As soon as you look at the dog,the dog is alre
17、ady looking guilty.“You make the assumption that the dog was looking guilty before you looked at it.But the science shows that the dog doesnt start looking guilty until the moment it sees the owners body language.“So,what kind of abilities do you need to feel guilt?In our human terms,guilt is quite
18、complex.You have to compare something you did in the past with some internal norms (内在的标准),which you have learned over the course of a long period of time.Theres no evidence that the dogs mind can do that.“I am not saying that dogs are stupid.Their minds are very good at doing what they do.They can
19、react more quickly to human body language than humans can.But we assume their emotions are the same as ours,and thats the mistake.“As for planning,theres also been a lot of research but not so much into dogs.The problem is making comparisons between animals.Although humans and dogs share some simila
20、rities,the cerebral cortex (大脑皮层),the bit we do most of our thinking with,is reduced in dogs.They rely a lot more on smell.They do have an ability to plan if theyve been faced with a particular situation before.But they cant imagine themselves into a situation theyve never been in.”5.On which questi
21、on are Alexandras and Johns opinions divided?A.Whether dogs have guilty looks.B.Whether dogs use body language.C.Whether dogs can feel guilty like man.D.Whether dogs can feel their owners anger.6.Which of the following would John Bradshaw agree with?A.Dogs are as clever as man.B.Dogs are easy to und
22、erstand.C.Dogs have the same emotions as man.D.Dogs can read human body language fast.7.What is John Bradshaws opinion about dogs planning ability?A.Its limited.B.Its common in dogs.C.Its beyond our expectations.D.Its controlled by the cerebral cortex.8.Whats the purpose of the text?A.To advertise J
23、ohn Bradshaws book.B.To stress the role of body language.C.To show dogs communication skills.D.To correct misunderstandings about dogs.七选五What Makes Sports Fun?What makes organised sports fun for kids?A group at George Washington University (GW),led by Professor Amanda J.Visek,has been studying this
24、 question.The research is important because lots of kids give up playing sports around age 13 or 14.The reason kids quit?1 So if the group can figure out what makes sports fun,maybe more kids will play longer and develop better lifelong exercise habits.First,the group brainstormed 81 things called “
25、fun determinants” that can make sports fun.Then they asked the players aged 8 to 18 to assess how important each thing was to their enjoyment of playing organised sports.2 The players ranked “winning” as only the 40th most important fun determinant.Unexpectedly,they ranked “trying your best,” “exerc
26、ising and being active” and “getting along with your teammates” in the top 10 most important fun determinants.3 They also compared younger athletes with older athletes as well as recreational (娱乐的) athletes and kids who play on travel teams.The recent study revealed (揭露) more surprises.Some people t
27、hink girls like sports because they want to be with their friends,while boys like to compete.4 Its true boys placed slightly more importance on “improving athletic skills to play at the next level,” but for the most part,the study found male and female athletes answers were very close.5 Although the
28、re were some differences between the groups younger players,for example,like “playing different positions” more than older players the groups shared lots of the same attitudes towards what makes sports fun.A.The result was surprising.B.They say sports arent fun anymore.C.Boys and girls react differe
29、ntly towards sports.D.Different groups have different opinions on fun determinants.E.The group compared males and females attitudes to what makes sports fun.F.The study,however,showed girls and boys attitudes were more alike than different.G.The same was true for younger and older players as well as
30、 recreational and travel athletes.语法填空Thomas Stearns Eliot OM was thought 1. (be) one of the most influential poets of the 20th century.He also wrote plays and some important essays about literature.He was born in St.Louis,Missouri,and went to college in Harvard.2. (spend) most of his adult life in
31、London,England,he 3. (become) a British citizen in 1928.One of his books 4. (write) for children is called Old Possums Book of Practical Cats.The 5. (song) in the Andrew Lloyd Webber musical Cats are based 6. poems in it.He also wrote a famous poem,The Waste Land,and helped start a new style called
32、Modernism.His friend,Ezra Pound,another modern poet,helped 7. (he) finish it.His poem The Love Song of J.Alfred Prufrock and his play Murder in the Cathedral were also very 8. (success).He was married two times.He worked at a bank in England and later as the head editor of a famous publishing compan
33、y in London 9. is now called Faber and Faber.In 1948,at 10. age of 60,he won the Nobel Prize for Literature.He died in London in 1965.UNIT 8LITERATURESection ATOPIC TALK & LESSON 1.1.stare2.blanket3.adventures4.folk5.subjective6.unseen7.blank8.curtains9.inches10.submit11.recite.1.stare at2.are famou
34、s for3.at the top of4.go sailing5.long to6.was tired of7.slip away8.looking out.1.there is no hope2.took him aside3.in an attempt to4.with disbelief5.in which.【语篇导读】本文是记叙文。作者在高中最后一年紧张的生活中意外收获了友谊。1.A细节理解题。根据第二段中的“It was the second semester of my senior year.Tension was high for me with applying to co
35、lleges and trying to get perfect grades.”可知,作者忙着拿高分申请大学。2.B词义猜测题。根据第三段中的“Many people never understood how we became friends.”及对两人的诸多共同爱好的描述可知,两人一见如故,很快成了好朋友。3.C细节理解题。根据第二段中的“She was the complete opposite of me,with short black hair and big green eyes.”可知,两人的外表是完全不一样的。4.B推理判断题。根据第四段中的“Dominique C and
36、 I have hardly talked.Together we communicate as much as we can during breaks.Still our friendship is strong.”可知,作者与Dominique C虽然只能利用休息时间交流,但她们的友谊依然牢固。【语篇导读】本文是说明文。The Animals Among Us一书的作者John Bradshaw在文中解释了人们对狗的两个错误认识。5.C推理判断题。根据第二段中的“whether animals can feel embarrassment or guilt”和“Dogs put the
37、guilty look on almost before the owner knows its time to get angry about something the dog has done.”及第四段中的“Theres no evidence that the dogs mind can do that.”可知,两人真正的分歧在于John认为狗不会像人一样感到内疚。6.D细节理解题。根据倒数第二段中的“They can react more quickly to human body language than humans can.”可知,John认为狗可以迅速解读人类的肢体语言。
38、7.A推理判断题。根据最后一段中的“They do have an ability to plan if theyve been faced with a particular situation before.But they cant imagine themselves into a situation theyve never been in.”可知,狗的计划能力是非常有限的,仅限于它们见过的情况。8.D主旨大意题。根据第一段中的“destroys a few myths about the pets”和下文具体内容可知,本文主要是围绕人们关于狗的两个误解展开的,并借John Brad
39、shaw之口解释了真实的情况分别是什么。.【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了孩子们运动的乐趣所在。1.B根据该空前的问句“The reason kids quit?”可知,该空对孩子们放弃运动的理由进行了说明,B项指出“他们说运动不再有乐趣”符合此处语境。2.AA项中的surprising与后文的unexpectedly以及下文中的surprises构成同义词复现,表明研究结果令人惊讶。3.E根据该空后一句“They also compared younger athletes with older athletes as well as recreational athletes and
40、kids who play on travel teams.”可知,研究人员不仅比较了男女在运动乐趣决定性因素方面的观点,还比较了其他人群对这些因素的看法,前后两句是递进关系,故E项符合此处语境。4.FF项中的“girls and boys attitudes were more alike”与该空后一句中的“but for the most part,the study found male and female athletes answers were very close”意义相近,表明男女运动员对运动乐趣的看法一致。5.G根据该空后的“the groups shared lots o
41、f the same attitudes towards what makes sports fun”可知,这几类研究对象对运动乐趣的看法也一致,故G项符合此处语境。.【语篇导读】本文介绍了20世纪最有影响力的诗人,托马斯斯特尔那斯艾略特,代表作品有荒原等。1.to be考查动词不定式作宾语的用法。be thought to be.意为“被认为是”。2.Having spent考查动词-ing形式作状语的用法。设空处作状语,又因为he与spend之间是逻辑上的主谓关系,且spend所表示的动作发生在主句谓语动作之前,故填Having spent。3.became考查一般过去时。由后面的in 1
42、928可知,设空处是对过去事实的描述,应用一般过去时,故填became。4.written考查过去分词作定语的用法。books后跟定语,又因为write与books之间是逻辑上的动宾关系,且write所表示的动作已完成,故填written。5.songs考查名词复数。由后面的are可知,应填名词复数形式songs。6.on/upon考查介词。be based on/upon意为“以为基础”。7.him考查代词。设空处作helped的宾语,故填him。8.successful考查形容词作表语的用法。设空处作表语,意为“成功的”,故填successful。9.that/which考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词company,且在从句中作主语,故填that或which。10.the考查固定短语。at the age of.意为“在岁时”。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有