1、Section DUsing Language() & Assessing Your Progress必备知识基础练.单词拼写1.A fifth year of drought is expected to have (巨大的) effects on the economy.2.He wanted to introduce (成熟的) people with leadership qualities.3.These things will help you (获得) a better understanding of how real objects work.4.The department
2、 has been shrinking year by year because of (预算) cuts.5.The expert said it was still not possible to predict the ultimate (结果).6.We need a new (角度) for our next advertising campaign.单句语法填空1.Theres no (deny) that quicker action could have saved them.2.To save the (expend),the number of daily guests i
3、s limited to less than 100.3.The child behaved so well that the teacher praised his good (behave) in front of others.4.Small talk can also help us feel connected with our (surround).5.The exercise is designed to (strength) your stomach muscles.6.Try to study in a positive way and keep an (optimist)
4、attitude.7.She thanked me several times (sincere),which made me feel extremely proud.8.This article is closely organised and presents its ideas in a clear, (logic) way.完成句子1.无论发生什么,我都支持你。I will you no matter what happens.2.据我所知,他们已出国深造去了。 ,they have gone abroad for further education.3.就我而言,我坚信那是一个明智
5、的选择。 ,I believe that it is a wise choice.4.总之,出国留学有很多好处。 ,going abroad to study has many advantages.5.总体上说,我对这份工作很满意。 ,I am very satisfied with this job.关键能力提升练.阅读理解主题语境:文化交流语篇类型:记叙文When I began planning to move to Auckland to study,my mother was a little worried about the uncertainty of living in a
6、 place that was so different from India,where we lived.She worried particularly about the lack of jobs,the cultural differences and the chance that I would face racism.Despite these worries,I came to New Zealand in July 2009.I have found the place and people very nice and supportive.Soon after I arr
7、ived,I realised the importance of getting a job to supply my living expenses.Determined to do this on my own,I spent a whole day going from door to door asking for a job.However,I received little or no response.This became my routine every day after college for a few weeks.One afternoon,I walked int
8、o a building to ask if there were any job opportunities.People there were very surprised,and advised me not to continue my job search in that manner.As I was about to leave,a clerk in the building,who had been listening to what the others had said,approached me and asked if I would wait outside.Fift
9、een minutes later,he returned.He asked me what my plans were and encouraged me to stay confident.He then offered to take me to the Royal Oak area to search for a job.I was a little surprised,but had a good feeling about him,so I went along.Along the way,I realised that I had run out of copies of my
10、resume (简历).The man stopped at his business partners office to make me 15 extra copies.He also gave me tips on dressing and speaking,and added that I should give him a call if I ever needed anything.I handed out my resumes and went home feeling very satisfied.The following day,I received a call from
11、 a store in Royal Oak offering me a job.It seems that the world always gives back to you when you need it.And this time,it was a complete stranger who turned out to be a real blessing.1.What wasnt the authors mother worried about?A.People might look down on the author.B.The author couldnt speak the
12、local language.C.The author wasnt familiar with local customs.D.It might be difficult for the author to find a job.2.After staying in New Zealand for a short time,the author .A.decided to go back to his own countryB.felt the local people were not very friendlyC.had to find a job to cover his living
13、expensesD.wanted to get a job that needed practical skills3.When the author went into a building to look for a job,.A.a clerk gave him encouragement and adviceB.he was confident that he would find a good oneC.he found many college students like him already thereD.a clerk recommended him to the compa
14、ny he worked for4.What is the story mainly about?A.How a stranger offered the author a job.B.How a stranger turned out to be a real blessing.C.How the author adapted himself to a new situation.D.How the author was helped to get a job by a stranger.写作假如你是高二学生李华,得知美国学生Tom作为交换生下个月将到你班学习。请你根据以下要点给Tom写一封
15、信表示欢迎。1.表示欢迎;2.简要介绍班级及课程设置的情况;3.希望Tom能介绍一些西方文化及校园生活。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。参考词汇:交换生an exchange student;校园生活campus lifeDear Tom,Im Li Hua,a Senior Two student from Sinan Senior High School.Welcome to our class as an exchange student.Looking forward to your coming.Yours,Li Hua
16、.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。YoghurtIt was a rough week.The price of oil skyrocketed as the temperature dropped sharply in Maine.We were looking at a high of eight degrees that week,and I had missed three days of work so my paycheck was going to be lower than normal.I was stressed,to sa
17、y the least.I shopped strategically,looking for every possible way to cut pennies so I could buy groceries and keep the house warm.My eight-year-old son didnt understand when I told him we were struggling that week.He wanted a special kind of yoghurt,but I didnt have the extra three dollars to buy i
18、t for him.It was the kind of yoghurt with a cartoon kid riding a skateboard on the front of the box,and a mere two spoonfuls in each cup.It was the kind of product that wastes a parents money and makes me hate advertising.I felt guilty as a parent when those big eyes looked at me with confusion,as i
19、f to say,“Its just yoghurt.Whats the big deal?” So I found a way.I put something back as single mothers often do.He got his yoghurt.On the way driving back from the grocery store,I noticed a homeless man holding a sign by the side of the road.My heart hurt,and I tried not to look at him.I watched pe
20、ople stay away from him on the street and walk by without even meeting his eyes.My son didnt seem to care much,either.I looked at the man closely thenbare hands grasping a piece of cardboard,snot(鼻涕) frozen to his face,a worn-out jacket.And there I was struggling because I had to buy oil and groceri
21、es.But I decided to help.I pulled over to the man and handed him a five-dollar bill.注意:续写词数应为150左右。Seeing this,my son became confused and surprised.On that day,my son performed an act that most adults wouldnt have done.参考答案Section DUsing Language() & Assessing Your Progress.1.dramatic2.mature3.gain4
22、.budget5.outcome6.angle.1.denying2.expense3.behaviour4.surroundings5.strengthen6.optimistic7.sincerely8.logical.1.side with2.As far as I know3.As far as I am concerned4.In summary5.Generally speaking.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是作者在新西兰留学期间如何在好心人的帮助下找到第一份工作的故事。1.B细节理解题。根据第一段的最后一句“She worried particularly a
23、bout the lack of jobs,the cultural differences and the chance that I would face racism”可知,作者的母亲在作者去新西兰留学之前担心他找不到工作、不适应当地文化以及可能会受到种族歧视,文中并没有提到对作者语言差异方面的担心,即B项正确。2.C细节理解题。根据第二段的最后一句“Soon after I arrived,I realised the importance of getting a job to supply my living expenses.”可知,到新西兰不久,作者就发现了要找份工作来补贴生活
24、费的重要性,即C项正确。3.A细节理解题。根据第四段的倒数第二句“He asked me what my plans were and encouraged me to stay confident.”以及第五段的“He also gave me tips on dressing and speaking”可知,作者去一栋写字楼里找工作时,一个好心的职员给了他一些鼓励和建议,即A项正确。4.D主旨大意题。根据最后一段的总结以及全文的整体理解可知,本文主要讲述的是作者在新西兰留学期间如何在好心人的帮助下找到第一份工作的故事,即D项正确。.Dear Tom,Im Li Hua,a Senior T
25、wo student from Sinan Senior High School.Welcome to our class as an exchange student.To make your stay more comfortable,Id like to introduce some information to you.Our class consists of 50 students.And it has a harmonious study atmosphere,where students and teachers are friendly and have a good rel
26、ationship.Besides,there are several subjects you can choose from,such as Chinese,chemistry and so on.I sincerely wish you could introduce some western cultures and your campus life,which we Chinese students are interested in.In that case,well have a better understanding of each other,which helps to
27、improve our friendship.Looking forward to your coming.Yours,Li Hua.Seeing this,my son became confused and surprised.“Mum,why are you so generous to this stranger while so mean to me when I asked for a yoghurt?” I explained that if we were blind to the poor mans situation he would be freezing.He didn
28、t have a home or food to eat after all.We could spare five dollars even if we were financially stressed.Finally,my son nodded and fixed his eyes on his yoghurt.On that day,my son performed an act that most adults wouldnt have done.He took his yoghurt and handed it to the man outside his window.Even
29、if it was just a matter of a few spoonfuls of yoghurt,it was all he had,and he gave it to someone who needed it more than he wanted it.He showed me that I was doing well as a mother.There are always blessings to count if we open our eyes,and always have the opportunity to be a blessing for someone else.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有