收藏 分享(赏)

2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:605576 上传时间:2025-12-11 格式:DOCX 页数:22 大小:48KB
下载 相关 举报
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第13页
第13页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第14页
第14页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第15页
第15页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第16页
第16页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第17页
第17页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第18页
第18页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第19页
第19页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第20页
第20页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第21页
第21页 / 共22页
2021-2022学年高中英语人教版选择性必修第三册课后巩固提升:UNIT 2单元测评 WORD版含答案.docx_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 2单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man want to buy for his teacher?A.Some clothes.B.Some flowers.C.Some books.2.What does the mans son do sometimes?A.He plays basketba

2、ll.B.He practices swimming.C.He lifts weights.3.Where does this conversation most probably happen?A.At home.B.At the shop.C.In the school.4.How many foreign languages can the woman speak up to now?A.Two.B.Three.C.Four.5.What do we know about the woman?A.She is getting married.B.She wants to spend th

3、e week.C.She wants to have dinner.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What kind of game will the speakers watch?A.A basketball game.B.A football game.C.A volleyball game.7.What would the

4、 man like to drink?A.Iced tea.B.Coffee.C.Orange juice.听第7段材料,回答第8至10题。8.Whose birthday is it?A.Sarahs.B.Michaels.C.Rebeccas.9.When will the birthday party begin?A.At 6:15.B.At 6:30.C.At 7:00.10.What does the man want to know?A.What to buy.B.Who to call.C.Where to park.听第8段材料,回答第11至13题。11.What does J

5、ohn like about school?A.The maths teacher.B.The lessons.C.The food.12.When will the school have a new swimming pool?A.Next month.B.Next term.C.Next year.13.Where does the new classmate come from?A.China.B.England.C.Australia.听第9段材料,回答第14至17题。14.Which part of the mans body feel a little tired?A.His h

6、ands.B.His feet.C.His arm.15.Whats the weather like?A.Cool.B.Hot.C.Warm.16.Where will the man go?A.To the bar.B.To his home.C.To the office.17.How many times has the man played bowling?A.Five to ten times.B.Ten to fifteen times.C.Fifteen to twenty times.听第10段材料,回答第18至20题。18.What do we know about Car

7、ol?A.She is a good planner.B.She has a sweet tooth.C.She is overweight.19.What does Carol normally do when she feels unhappy?A.Do some shopping.B.Eat a lot of things.C.Drink more tea.20.Which might be the doctors suggestion to Carol?A.Playing with friends.B.Drinking some cola.C.Getting fun from eati

8、ng.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AQuestion:Lately,I have struggled to get out of bed despite waking up at a decent time to go to my lab.The result is that I fall asleep again and end up going to the lab in about 1-1.5 hours later than I really want to.How

9、 do I make myself actually get up when I wake up?Ayush Sekhari:Sometimes,I use Sleep If U Can Alarm app on my phone.While setting the alarm,youre asked to choose how to turn it off.There is an option which says to turn off by using an image.While setting,you can set an image as the off key.When the

10、alarm rings,it forces you to capture a similar image and turns off only if its similar to the pre-set image.I have set my turn-off image as a toilet basin,so when I have to turn off the alarm,I have to search for my slippers,walk to the toilet and click the image of the basin.This is annoying,but wa

11、kes me up.Aditya Deorha:I use Alarm Clock Plus on my phone.I have to solve a maths problem in order to turn off the alarm.Right now,its at medium difficulty.Once I set it to the hard level,I really have to work hard to figure it out.You just cant sleep again after that.Shivam Agrawal:I use Flying Al

12、arm.This digital alarm clock launches a rotor(旋转体) into the air that flies around the room as the alarm sounds,and it wont stop ringing until the rotor is returned to the alarm clock base,compelling even the most stubborn sleepers to get out of bed on time.Ellen Vrana:We got cats,which is the workin

13、g persons version of kids.I get up at 6:30 a.m. every day.No alarm.So worth it.21.According to the text,who must take an image every morning? A.Aditya Deorha.B.Shivam Agrawal.C.Ellen Vrana.D.Ayush Sekhari.22.What does Aditya Deorha do to keep himself awake?A.By taking a photo.B.By launching a rotor.

14、C.By solving a maths problem.D.By playing with a cat.23.What does the text mainly deal with?A.What to do after you get up.B.How to make yourself get up when you wake up.C.Why not get up early in the morning.D.What is the proper time to get up.BIt is back-to-school time in the United States,which for

15、 many is bittersweet.The bitter part is saying goodbye to carefree,unscheduled summer days.The sweet part is saying hello to a new school year and school friends.However,going back to school can also be a stressful time for children and families.Every kid must make the change from easy summer life t

16、o routines,schedules and homework.Parents might also stress about spending extra money for a new school year.They often need to pay school fees or to buy new school clothes,sports equipment,musical instruments and school supplies.Back-to-school stress is different for different ages.Younger children

17、 may feel scared to leave their families.Making new friends and dealing with bullying can also cause stress for students.Older students may stress about their appearance,grades and getting into college.A 2019 survey by the American Psychological Association found that teens in the US are now as stre

18、ssed as adults.A high percentage of the teens surveyed say they are stressed about getting into a good college (83%) or deciding what to do after high school (69%) or financial concerns for their family (65%).However,parents,teachers and children can all help to make the transition back to school ea

19、sier.Mary Anne Aidala began teaching in the New York school system in l967.She retired 39 years later,in 2006.She is an award-winning teacher.She advises parents to focus on the basicsget enough sleep,eat healthy foods,and turn off electronics before bedtime.“Well,the first thing they (parents) have

20、 to do is get them (children) on a schedule of sleep habits.And they should also make sure they have a good breakfast to keep their brains alert.And maybe before they go to sleep every night they should start to read them a story or do something educational:so,they can start to reactivate their brai

21、ns into using them.”24.How do most kids generally feel when their summer holiday is over?A.Easy and energetic.B.Excited and nervous.C.Fully occupied and tired.D.Scared and stressed.25.Why are some parents stressed out at the beginning of a new school year?A.They are anxious about school violence.B.T

22、hey need to buy more clothes for children.C.They have an extra expense besides school fees.D.They are confused at the demand of musical instruments.26.What can we learn from what Mary Anne Aidala says?A.Children should form a good habit of going to bed early.B.Nutrition must be put in the first plac

23、e in childrens diet.C.Bedtime stories are helpful in developing childrens good qualities.D.Parents can do some simple things to help relieve childrens stress.27.Which of the following can be the best title for the passage?A.Lessening School Burden on ChildrenB.Living a Happy and Healthy School LifeC

24、.Dealing with Back-to-school StressD.Getting School Life Back to NormalCNobody needs reminding that exercise is good for our physical health,but we may need reminding that it needs to be done in the right way.Light exercise is a great way to improve circulation (循环) and keep our muscles active,espec

25、ially if the rest of the day will be spent sitting in front of a computer or in a lecture hall.However,certain sports like long distance running require training to build up our bodies so we can handle the challenge.If we go into such sport cold,it can shock our muscles,hearts,lungs,and other organs

26、 and cause severe pain or in some cases,even death.Some people are born with medical conditions that go unnoticed until they stress the unstable part of their body.A weak heart may never be seen until we do something that causes extreme physical effort.Recently there have been cases of people dying

27、while running long distances.Also,a university student died after taking a 1,000 m running exam.Some universities and high schools have cut long distance races (i.e.3,000 m,5,000 m) from their campus sports games,partly because of the potential danger and partly because they say fewer people are ent

28、ering such events.Maybe education about such events is lacking,especially during primary and high school.People participating in such competitions should realise that a reasonable amount of training is required beforehand and having a medical check is wise,especially for a marathon.People shouldnt b

29、e forced to participate in events that push them past their limits,especially if they havent warmed up completely.Cancelling events could lead to people becoming less healthy and overweight.Maybe these events shouldnt be cancelled,but organisers and participants should be more careful about regular

30、health examination.28.Why does the author write the text?A.To persuade us to take less sports.B.To give us some tips on exercise.C.To advise students to have regular exercise.D.To require cancelling long distance running.29.What does the underlined word “cold” in Paragraph 2 probably mean?A.Having t

31、rained a lot.B.Without any preparation.C.Having a low temperature.D.In an unfriendly way.30.Why do some universities and high schools cancel long distance races?A.Because no students are willing to enter such events.B.Because the students physical conditions are too poor.C.Because long distance runn

32、ing is not fit for students.D.Because they worry about the potential danger in such races.31.What does the author advise us to do before running a marathon?A.Have a medical check and warm-up exercises.B.Push ourselves past our limits.C.Participate in it confidently.D.Try to lose some weight first.DE

33、very time your fingers touch your cell phone,they leave behind trace of amounts of chemicals.And each chemical offers clues to you and your activities.By studying them,scientists might be able to piece together a story about your recent life,a new study finds.A molecule (分子) is a group of atoms.It r

34、epresents the smallest amount of some chemicals.Your skin is covered in molecules picked up by everything you touched.With each new thing your skin contacts,you leave behind some small shares of what itd touched earlier.Researchers at the University of California,San Diego (UCSD) recently studied su

35、ch chemical leftovers on the phones of 39 volunteers.The study was led by biochemist Amina Bouslimani.To explore those residues (剩余物),the UCSD team wiped the surface of each volunteers phone with a cotton swab (药签).The scientists also swabbed each persons right hand.Then the researchers compared the

36、 chemicals found on each cell phone.The scientists discovered as many of the molecules as they could.They then compared those to a database of chemicals.Pieter Dorrestein,a UCSD pharmaceutical chemist,had helped set up that database a few years earlier.The database contains various substances,includ

37、ing spices,caffeine and medicines.Traces of everything from hundreds to thousands of different molecules turned up on each phone.The molecules suggested what had been in the body and what each person had handled before touching the phone.From all these molecules,Bouslimani says,“We could tell if a p

38、erson is likely female,uses high-end cosmetics (化妆品),drinks coffee,prefers beer over wine or likes spicy food.”Police already use molecular analyses to look for traces of explosives or illegal drugs.To date,Dorrestein says,hes never heard of police using phone residues to narrow down behaviour clues

39、 to search for a suspect.But detectives might one day use such data to track down someone who left a phone behind at a crime scene.32.By studying the residues on the phone,we can conclude its users .A.personalityB.lifestyleC.appearanceD.intelligence33.What was the first thing the researchers had to

40、do for the study?A.Comparing different chemicals.B.Hiring volunteers with cell phones.C.Collecting different kinds of phones.D.Building a database containing chemicals.34.Whats the authors attitude towards the application of the research finding?A.Doubtful.B.Disappointed.C.Positive.D.Uninterested.35

41、.What should be the best title for the text?A.Cell Phones Will Be Used in More FieldsB.Molecules Are Used to Search for Illegal DrugsC.Your Phone May Be Home to Various ChemicalsD.Fingers Leave Clues about You on Your Phone第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Healthy Ha

42、bits That StickHere are five rules that helped me develop good habits.Pick habits you honestly want to haveI didnt choose habits I thought I should add because of what anyone else was doing.36 It was about listening to myself.Build your habits in your own wayWhen I started to build up an exercise ro

43、utine,I only went when I wanted to go.For me,that was around 2 p.m.every day.37 If I wanted to do 20 minutes on the bike,Id do only 20 minutes and then leave.Start smallI knew that if I tried to take on too much,Id find a way to make an excuse.38 I started with two minutes of exercise,which were fin

44、ally built up to 10,then 20 minutes.I realised that just doing something,no matter how small,meant I was more likely to do it again the next day.Be kind to yourself39 When I got a cold and missed several days of exercise,I didnt beat myself up.Instead of punishing myself,I tried to love myselfand th

45、at had a more enjoyable and lasting effect.Celebrate every small victoryWhen I began keeping a diary every morning,I put a number in the corner of each page to show how many diaries I had written.40 Finally,after I filled up a notebook,I celebrated buying a new notebook.A.If I missed a day,I let it

46、go.B.I can make exercise less boring.C.So my daily purposes were very small.D.I celebrated my pen running out of ink.E.It wasnt about keeping up with other people.F.I should celebrate my success with my friends.G.It also meant that I would do whatever I wanted to do once I got there.第三部分语言运用(共两节,满分3

47、0分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Years ago,a group of salesmen went to an urgent regional sales convention in Chicago. In their 41,one of them knocked over a table,where baskets of apples were.Apples flew everywhere.Without 42,they all tried to reach the plane quickl

48、y,all but one.He paused and told his friends to 43 without him,saying that he would take a 44 flight.Then he returned to the place.The girl at the apple table was totally 45!She was softly crying,and at the same time 46 for her apples as the crowd walked around her.No one stopped or cared for her 47

49、.The salesman gathered up the apples,and put them into the baskets.As he did this,he 48 many had become broken,which he set aside in another basket.When he had finished,he 49 out his wallet and said to the girl,“Here,please take this $20 for the 50 we did.Are you okay?” She nodded 51 her tears.He co

50、ntinued,“I hope we didnt spoil your day too52.” As the salesman started to walk away,the blind girl called out to him,“Mister.” He turned to look.She 53,“Are you an angel?” He stopped and wondered.Then slowly he made his way to catch his flight with that 54 in his soul: “Are you an angel?” Do people

51、 mistake you for an angel?Try your best to 55 those in trouble and you would be the angel all the time.41.A.flightB.talkC.meetingD.rush42.A.offeringB.payingC.stoppingD.buying43.A.watchB.enterC.keepD.leave44.A.largerB.laterC.earlierD.safer45.A.deafB.poorC.lameD.blind46.A.searchingB.sellingC.eatingD.o

52、ffering47.A.luckB.burdenC.serviceD.trouble48.A.checkedB.understoodC.noticedD.recognized49.A.showedB.foundC.threwD.pulled50.A.invitationB.delayC.damageD.need51.A.throughB.overC.belowD.under52.A.kindlyB.badlyC.fairlyD.slightly53.A.continuedB.changedC.settledD.started54.A.answerB.adviceC.ideaD.question

53、55.A.enjoyB.assistC.praiseD.appreciate第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many people believe that their sight is the most important sense they have.56. they dont care for their eyes as much as they should.The aim of this article is 57.(improve) those percentages so that fewer pe

54、ople develop preventable eye diseases.In other words,my goal is to keep you from being blind or have a vision impairment so that you can have many more years to use your most 58.(value) sense.Yes,you can reduce your risk of 59.(develop) eye diseases by following the steps below.Focus on 60. is impor

55、tant.What we feed our bodies feeds our eyes.Many of the vitamins and minerals in our bodies 61.(find) in much higher concentrations in our eyes,so a diet lacking in these vitamins for eyes and minerals can lead 62. vision problems as we grow 63.(old).Eat the foods and take the vision supplements tha

56、t provide the 64.(require) eye health antioxidants,vitamins and minerals.Avoid bad habits,such as smoking or using the screen too long,and develop good habits such as wearing sunglasses when outside.Youll protect your vision,ensuring years of good eye health,and increasing the things so that youll a

57、void blindness or 65.(lose) of vision for the rest of your life.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校将于下周五举办跳绳比赛。请用英语给你校英国交换生Steven写一封电子邮件,邀请他参加,内容包括:1.时间和地点;2.目的和形式;3.设置的奖项。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。参考词汇:跳绳 skipping ropeDear Steven,Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给的段落开头语续写两

58、段,使之构成一篇完整的短文。An urgent call came into Jim Greens bar this past March.A newly married woman who had spent the afternoon at the beach bar,couldnt find her wallet.She didnt care about her ID,credit cards,or $150 in cashbut her wedding ring was inside.Jim,42,didnt like the idea that a theft could have

59、occurred at his place.So he set out to find the wallet.He spent hours checking the video tapes from 16 different surveillance cameras(监控摄像机),watching the womans every step in the bar until she went to sit on a bench outside and left when her ride arrived.Within minutes,a young man approached the ben

60、ch,quickly put something in his pocket,and walked off.Jim posted a clip on the bars Facebook page.“I just asked if anybody knew who the guy was,” Jim said.Within hours,Jim got a text from 17-year-old Peter.Peter admitted to having taken the wallet and told Jim hed done it because he hadnt eaten in t

61、wo days.He said he saw the ring but thought it was fake,so he took the money and threw the wallet off the public docks into the ocean.Then he bought a sandwich.Jim,unsure whether he believed Peter,told the teen to meet him at the docks.There,they got to talking,and Peter revealed that he wasnt getti

62、ng along with his family and had been living in the woods for a week.Jim,a father of two,looked closely at Peterhis small height,his ruddy cheeksand saw him for what he was: more of a kid than a criminal.But the risks were high.The police were already on the case,and because of the missing ring,Pete

63、r could be facing a serious crime charge.“I had to help him somehow,” Jim says.The police wanted Jim to bring the teen down to the station.Instead,Jim called the police and told them,“Hes going to be at the docks with me tomorrow.”注意:续写词数应为150左右。Jim hired two local divers to search the waters where

64、Peter had thrown the wallet.And then a diver popped up.UNIT 2单元测评附:听力原文(Text 1)M:Excuse me,maam.Id like to buy some flowers to give to my teacher.W:Let me see.These fresh roses are very nice.(Text 2)W:Your son looks so healthy and athletic.Is he involved in school sports?M:Yes,he is.He is captain of

65、 the school basketball team.He is also on the high school swim team and lifts weights sometimes.(Text 3)M:Would you mind going to the library with me to return a book?W:Id like to,but I must go to the teachers office to hand in my homework first.(Text 4)M:Can you speak French now?W:Not yet,but I wan

66、t to learn it next term.So far I have already mastered Japanese,Chinese and English.(Text 5)W:Id like to hold a large party on the coming weekend.M:What for,maam?W:I want to have my wedding reception here.M:Fine.Well be ready.Well,first let me show you our group menu.(Text 6)W:Hi.Come and have a sea

67、t in the living room.The soccer game will be starting soon.M:I cant wait.It should be a great game.W:Youre right.Whichever team wins this game will go on to play in the final game.M:Both teams have been good this year.W:There are plenty of snacks on the coffee table.Do you want anything to drink?Ora

68、nge juice or coffee?M:Iced tea would be great.W:OK.Here you are.M:Thanks.Oh look,the game is starting.(Text 7)W:Michael,what time is it?We are going to be late for the party.M:Its 6:15.Dont worry,Rebecca.We will be fine.W:But we have to be at Sarahs house by 6:30 for her surprise birthday party.The

69、traffic is getting heavier.M:Relax.The party starts at 7:00.Were not far from her house now.But I do need help with finding a place to park the car,so Sarah doesnt see it.Can you phone her husband and ask him where it is best to park our car?W:OK.Im calling him now.(Text 8)M:Hi,Mom,how are you?W:I a

70、m fine,John.How is school?M:Oh,I have a great time.The food here is great although I dont like the way they cook potatoes.The teachers are all very kind except the maths teacher.He speaks too softly and I cannot understand him.W:Do you do any sports?M:Oh yes.I play lots of football and basketball.Yo

71、u know what,we will have a brand new swimming pool next term,isnt that great?W:Wow,that sounds fantastic!Any other interesting news?M:Let me see.Oh yes,we have a new classmate.She is from Shanghai,China.She doesnt speak much English and I have to gesture to her most of the time.This is kind of fun.W

72、:Oh well,you seem to be really enjoying yourself.M:Yes,school has been pleasant,Mom.(Text 9)W:So,Smith,how was the bowling match?M:Not bad.I won the first one but I lost the second one.W:Yeah.Hows your arm feeling?M:Not bad.My hands are a little tired but my arm is fine.W:OK,so,are you going to go h

73、ome and put some ice on it?M:No,I dont think so.Its really hot and I think Ill go to the bar to get a beer.W:A beer?OK,actually as soon as we finish this Ill be right with you.Why is bowling so popular do you think?M:Its cheap and thats the main reason for it.You can spend as much time here as you w

74、ant.Thats what I like about it.We can just take our time.And you dont need any special skills to play it.Anybody can do it.W:Yeah.How long have you been bowling?M:Not long.Maybe Ive only been ten to fifteen times in my whole life.W:Oh,really.Well,you look pretty good for only ten or fifteen times.M:

75、Thanks.(Text 10)Carol is a teenage girl.She thinks shes a bit too big,but she doesnt know how she became that way.Carol has made up her mind to follow others example and plan to lose weight as well.Sometimes she feels so unhappy without knowing why.At these times,she often goes out to restaurants,ba

76、rs,and cafeterias for food.Although she feels very full in her stomach,she cant stop eating because of the enjoyment she gets.Shes a little worried about her behaviour and thinks that she might have an unknown disease or an unhealthy mind.With these questions,Carol went to see a doctor.The doctor do

77、esnt think she has a disease,but suggests that she needs self-control.Since Carol said she enjoys eating although she feels very full,the doctor thinks her feeling of unhappiness could come from something deeper,such as problems with family members or friends.The doctor said Carol needs to find some

78、thing that can bring fun to her life.Perhaps she should give up the habit of eating too much and do something else instead,such as talking to someone over the phone,playing with friends,or drinking more tea.These methods could help Carol change the habit of eating too much and become healthy again.1

79、.B2.C3.C4.B5.A6.B7.A8.A9.C10.C11.C12.B13.A14.A15.B16.A17.B18.C19.B20.A【语篇解读】本文是一篇应用文。文章开头提出一个问题:如何解决早上赖床。本文针对这个问题给出了几个人的答案。21.D细节理解题。根据第二段内容可知,Ayush Sekhari使用的是Sleep If U Can Alarm app,这个程序需要拍照,所拍照片与事先设定好的图片一致的话,才能关掉闹钟。22.C细节理解题。根据第三段中的“I have to solve a maths problem in order to turn off the alarm.

80、”可知C项正确。23.B主旨大意题。本文第一段最后一句“How do I make myself actually get up when I wake up?”提出问题,接下来的内容都是针对这个问题给出的答案。【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了重新回到学校后,家长和孩子都会面临一些压力和不适应,Mary Anne建议家长重点关注基本状况保证充足睡眠,吃健康食品,并在睡前关掉电子产品。24.B细节理解题。根据第一段后两句“The bitter part is saying goodbye to carefree,unscheduled summer days.The sweet pa

81、rt is saying hello to a new school year and school friends.”可知,暑期结束,孩子们内心苦乐参半,苦涩的部分是正要告别无忧无虑的夏日假期,甜蜜的部分是向新学年和学校朋友问好。这说明孩子们既兴奋又紧张,故选B项。25.C细节理解题。根据第二段后两句“Parents might also stress about spending extra money for a new school year.They often need to pay school fees or to buy new school clothes,sports e

82、quipment,musical instruments and school supplies.”可知,家长也可能会因为新学年的花费而感到有压力。他们经常需要支付学费或购买新的学校服装、运动器材、乐器和学习用品。故选C项。26.D推理判断题。根据倒数第二段最后一句“She advises parents to focus on the basicsget enough sleep,eat healthy foods,and turn off electronics before bedtime.”可知,她向父母们建议了一些可以做到的简单的帮助孩子缓解压力的方法,故选D项。27.C主旨大意题。

83、通读全文可知,本文主要讲述了重新回到学校后家长和孩子所面临的压力和不适应。故选C项。【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要给了我们一些关于运动方面的建议用正确的方式进行锻炼。28.B写作意图题。根据文章第一段“Nobody needs reminding that exercise is good for our physical health,but we may need reminding that it needs to be done in the right way.”可知,作者写这篇文章的目的是给我们一些运动方面的建议做运动要用正确的方式。29.B词义猜测题。根据画线词前句可知,

84、某些运动,如长跑,需要训练来增强我们的身体,这样我们才能应对挑战。因此,如果不做必要的准备,就会造成严重的后果。画线词cold指的是运动前不做准备。30.D细节理解题。根据第三段中的“Some universities and high schools have cut long distance races.partly because of the potential danger and partly because they say fewer people are entering such events.”可知,一些学校取消长跑比赛的原因是这些比赛有潜在的危险以及参加人数越来越少。

85、31.A细节理解题。根据文章末段中的“People participating in such competitions should realize that a reasonable amount of training is required beforehand and having a medical check is wise,especially for a marathon.”可知,作者建议人们参加马拉松赛跑前进行体检和热身练习。【语篇解读】本文是一篇说明文。手指会在你的手机上留下关于你的线索。 通过研究手机上的残留物,我们可以推断出手机用户的生活方式。32.B推理判断题。根据

86、第一段内容可知,每次你的手指触碰手机时,都会留下微量的化学物质。每种化学物质都为你和你的行为提供线索。一项新的研究发现,通过研究它们,科学家们也许能够拼凑出一个关于你最近生活的故事。因此通过研究手机上的残留物,我们可以推断出手机用户的生活方式。33.D推理判断题。第四段提到科学家们发现了尽可能多的分子。然后他们将这些数据与化学数据库进行比较。加州大学圣地亚哥分校的药理学家Pieter Dorrestein几年前帮助建立了这个数据库,其中包含各种物质,包括香料、咖啡因和药物。由此可知,研究人员要做的第一件事是建立包含化学品的数据库。34.C推理判断题。最后一段提到警方已经使用分子分析来寻找爆炸物

87、或非法毒品的踪迹。Dorrestein说,到目前为止,他从来没有听说过警察使用手机残留物来缩小行为线索寻找嫌疑人。但是有一天侦探们可能会利用这些数据来追踪某个把手机落在犯罪现场的人。由此可推知,作者对研究发现的应用持积极的态度。35.D主旨大意题。通读全文可知,每次你的手指触碰手机时,都会留下微量的化学物质。每种化学物质都为你和你的行为提供线索。由此可知,D项“Fingers Leave Clues about You on Your Phone”可用作本文的标题。【语篇解读】本文是一篇说明文。作者介绍了自己是如何养成好习惯的。36.E根据上文“I didnt choose habits I

88、thought I should add because of what anyone else was doing.”及下文“It was about listening to myself.”可知,对于自己想养成的习惯,作者会倾听自己内心的声音,而不是人云亦云,追逐他人的脚步。37.G根据下文“If I wanted to do 20 minutes on the bike,Id do only 20 minutes and then leave.”可知,作者只做自己想做的运动。38.C根据该段小标题“Start small”及画线处上一句“I knew that if I tried t

89、o take on too much,Id find a way to make an excuse.”可知,作者每次只给自己制定一些小目标。39.A根据画线处下一句“When I got a cold and missed several days of exercise,I didnt beat myself up.”可知,A项符合语境。40.D根据该段小标题“Celebrate every small victory”以及画线处下一句“Finally,after I filled up a notebook,I celebrated buying a new notebook.”可知,作

90、者会庆祝自己的每一个小成功,比如庆祝自己因写日记而将笔里的墨水用光等。【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章的作者通过一个小故事让我们明白了天使的含义:天使就是帮助他人解决困难的人。41.D根据文章第一句中的“.went to an urgent regional sales convention”可知,一些商人去参加紧急的销售大会,所以此处要用in their rush,意为“在匆忙中”。42.C根据下文中的“He paused”可知,只有一个商人停下了,其他人都没有“停止”,所以此处要用stopping。43.D根据后文内容可知,他要其他人先“离开”。44.B他让其他人先走,自己留下来,因此只

91、能坐“晚一些的”航班,所以此处要用later。45.D根据文章最后一段第二句中的“As the salesman started to walk away,the blind girl called out to him.”可知,这个女孩是“盲人”。46.A这个女孩是盲人,因此她在“寻找”掉落的苹果,所以此处要用searching。47.D根据前面的“.the crowd walked around her”可知,其他人都绕着女孩走过,因此没有人停下来理会她的“麻烦”。48.C由该空后面的“many had become broken”可知,这是该男子在帮助拾起苹果的过程中“注意到”的事情,所

92、以此处要用noticed。49.D根据后面的“please take this $20”可知,他要给女孩20美元,因此可以推知他是“掏出”钱包,所以用pulled out。50.C根据前文中的“many had become broken”可知,他付了钱来补偿那些人为造成的“破坏”,因此,此处要用damage。51.A此处指透过泪光,因此要用through tears。52.B他希望没“很糟糕地”毁掉女孩的那一天,所以此处要用badly。53.A从前面的“Mister.”可知,女孩喊那个男子了,因此后面的内容是女孩“继续说”,所以此处要用continued。54.D根据前文的“Are you

93、an angel?”可知,男子想着女孩对他提出的“问题”,所以此处要用question。55.B根据后面的“those in trouble”可知,要“帮助”那些有麻烦的人,所以此处要用assist。【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些降低患眼病风险的方法。本文旨在引起学生对自己眼睛的关注和重视,同时呼吁学生保护视力,采取一些切实可行的方式来保护眼睛。56.Yet/But考查连词。根据句意可知,前后两句表示转折关系,故填Yet/But。57.to improve考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处要用非谓语动词作表语,故填to improve。58.valuable考查形容词。此

94、处修饰名词sense,故填形容词valuable。59.developing考查非谓语动词。of为介词,后面需用动词-ing形式作宾语,故填developing。60.what考查宾语从句连接代词。分析句子结构可知,此处引导宾语从句,作介词on的宾语,该从句中缺少主语,故填连接代词what。61.are found考查动词的时态、语态和主谓一致。分析句子结构可知,本句缺少谓语动词;“Many of the vitamins and minerals”与found构成被动关系,且此处描述客观事实,用一般现在时;主语为“Many of the vitamins and minerals”,谓语要用

95、复数,故填are found。62.to考查介词。lead to.为固定词组,表示“导致,造成”,故填to。63.older考查形容词比较级。根据句意可知,此处表示比较含义,意为“随着我们年龄的增长”,故填older。64.required考查非谓语动词。设空处修饰名词短语“eye health antioxidants,vitamins and minerals”,且“eye health antioxidants,vitamins and minerals”与require构成逻辑上的被动关系,故填过去分词required,作后置定语。65.loss考查名词。根据前面的连词or可知,空格处

96、需要用名词形式,同时空前的avoid是动词,其后需要跟名词作宾语,故填loss。写作第一节Dear Steven,I have a piece of good news to tell you that there will be a skipping rope competition to be held on the play-ground of our school next Friday.I sincerely invite you to join in it.The competition will be held in the form of single skipping rop

97、e and team skipping rope.The student or the team who skips most will win the first prize,and many prizes will be given to the players who are in top 10.I hope you can join in it with us.Im looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节Jim hired two local divers to search the waters where Peter had th

98、rown the wallet.A detective was waiting for them there.A crowd had gathered to watch the two divers search in the strong current.More than an hour passed,with no sign of the ring.Jim grew worried,especially when the detective began questioning Peter,trying to get him to admit keeping the ring.And th

99、en a diver popped up.In his hand was the wallet,and inside was the ring.Cheers broke out in the crowd.When Jim called the wallets owner,she burst into tears.She promptly dropped the charge against Peter for stealing the ring.But it wasnt over for Jim.Hed been troubled about Peters sleeping in the cold woods.Jim knew his home was big enough to give Peter a place to live in for a while.He told the teen he could stay with his family until the boy got on his feet again.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1