1、Unit 15 LearningSectionLesson3Teachers课后篇巩固提升一、根据汉语意思写单词/短语1.What did the man say just now?He said that he was rich and (缺乏)nothing.答案lacked2.How can I get to the village?The only (通道)to that village is across the farmland.答案access3.What does she think of this game?She thought that taking part in th
2、is game is (值得的).答案worthwhile4.What did the boy draw on the wall?A big (三角形).答案triangle5.On a dark night,the young man (拖) the box in the center of the yard and (倒)some liquid onto the box and then he (引爆)the bombs in it.In a very short time,the whole building was in (火焰).The young man was slightly
3、injured,but he thought it was (值得的).答案dragged;poured;set off;flames;worthwhile二、写出画线部分的汉语意思The boy likes doing some experiments using powder 1.and water.Sometimes he used onions 2. and glue 3. as well.His fellows 4.felt strange,but he took delight in it.答案1.粉末2.洋葱3.胶水4.同伴三、用方框内所给短语的适当形式填空(每个限用一次)the
4、 first time,for lack of,access to,add up to,give a presentation to1.This road is the only the mountain village.答案access to2. I met him,he was only a boy of ten.答案The first time3.The professor the audience about his experiment.答案gave a presentation to4.Their project was at last cancelled money.答案for
5、lack of5.What a surprise!His debt nearly 100,000 yuan.答案adds up to四、完成句子1.我宁愿你没借那些钱给我。I would rather that you me the money.答案hadnt lend2.我多么希望我中学时努力学习了呀!How I wish I hard during my middle school years!答案had studied3.要是没有那场暴风雨,农民们就已经获得了丰收。Without the storm,the farmers a good harvest.答案would have had4
6、.我的建议是我们应该在河边多植树。My suggestion is that we more trees along the river.答案should plant5.该是你告诉他那件事的时候了。Its time that you him about that.答案should tell五、阅读理解AIt may help you to know that there is no such thing as a perfect speech.At some point in every speech,every speaker says something that is not under
7、stood exactly as he has planned.Fortunately,such moments are usually not obvious to the listeners.Why?Because the listeners do not know what the speaker plans to say.They hear only what the speaker does say.If you lose your place for a moment,wrongly change the order of a couple of sentences,or forg
8、et to pause at a certain point,no one will be any wiser.When such moments occur,dont worry about them.Just continue as if nothing happened.Even if you do make an obvious mistake during a speech,that doesnt really matter.If you have ever listened to Martin Luther Kings famous speech“I have a dream”,y
9、ou may notice that he stumbles over his words twice during the speech.Most likely,however,you dont remember.Why?Because you were fixing your attention on his message rather than on his way of speech-making.People care a lot about making mistakes in a speech because they regard speech-making as a kin
10、d of performance rather than as an act of communication.They feel the listeners are like judges in an ice-skating competition.But,in fact,the listeners are not looking for a perfect performance.They are looking for a well-thought-out speech that expresses the speakers ideas clearly and directly.Some
11、times a mistake or two can actually increase a speakers attractiveness by making him more human.As you work on your speech,dont worry about being perfect.Once you free your mind of this,you will find it much easier to give your speech freely.1.The underlined part in the first paragraph means that no
12、 one will .A.be smarter than youB.do better than youC.notice your mistakesD.know what you are talking about答案C解析词义猜测题。根据下一句“Whensuchmomentsoccur,dontworryaboutthem.”可知,上文的意思是:没有人会注意到你的小差错,所以不用担心,故选C项。2.You dont remember obvious mistakes in a speech because .A.you find the way of speech-making more i
13、mportantB.you dont fully understand the speechC.you dont know what the speaker plans to sayD.your attention is on the content答案D解析推理判断题。根据文中的“Becauseyouwerefixingyourattentiononhismessageratherthanonhiswayofspeech-making.”可知,你的注意力在演讲内容上。3.It can be inferred from the passage that .A.one or two mistak
14、es in a speech may not be badB.giving a speech is like giving a performanceC.the listeners should pay more attention to how a speech is madeD.the more mistakes a speaker makes,the more attractive he will be答案A解析推理判断题。根据文中的“Sometimesamistakeortwocanactuallyincreaseaspeakersattractivenessbymakinghimmo
15、rehuman.”可知选A项。4.What would be the best title for the passage?A.How to Be a Perfect SpeakerB.How to Make a Perfect SpeechC.Dont Expect Mistakes in a SpeechD.Dont Expect a Perfect Speech答案D解析主旨大意题。本文在开头就点出了主题“Itmayhelpyoutoknowthatthereisnosuchthingasaperfectspeech.”下文对这个说法进行了解释。故选D项。BThroughout Euro
16、pe golf has been popular for many years.A recent report says that in Great Britain alone,700 new golf courses(球场) will have to be built over the next ten years to meet peoples needs.This is all good news for golf lovers,but it worries those who want to protect the environment.Their argument is that
17、the new courses are disturbing the balance of nature.Woods,ponds and fields are being dug up to make way for the courses.The birds and animals that used to live there are being killed or forced to leave.The amount of water that a club uses to keep its courses in good condition is reducing the amount
18、 of water available for industrial and other uses.The chemicals used to control insects are sinking into the underground water.There may be some truth in this,but it is not the whole truth.The days are long past when building of any kind was allowed in beautiful places with no thought for the enviro
19、nment.Planning permission,nowadays,is as strict for golf courses as it is for any other type of development.Before any such project is given the go-ahead,many things are studied.It is only when it is clear no harm will be done to the area that the builders are allowed to move in.A strong case can ev
20、en be made that golf courses are actually good for the areas where they are built.Courses are usually built in the areas which are not areas of natural beauty.The new courses often make the area look livelier.To make holes more difficult,trees are planted and lakes are filled in around greens.Not su
21、rprisingly perhaps,it is not unusual to find that,within months of a course being completed,a lot of animals and birds have moved in.Obviously,careful thought has to go into the design of the new courses.As few changes as possible should be made to the natural environment.Woods and wildlife should b
22、e also protected.But this can be,and is being,done.There is no reason why golfers and nature cannot live peacefully together.5.What is mainly discussed in Paragraph 2?A.The rules for playing golf.B.How to protect the environment.C.The disadvantages of building golf courses.D.Whether golf courses sho
23、uld be built or not.答案C解析段落大意题。本段主要讲述了建高尔夫球场对当地环境所造成的危害。6.What is TRUE about building a new golf course nowadays?A.It takes up too much land.B.A lot of trees have to be cut down.C.It is easy to get planning permission.D.Many things will be taken into consideration.答案D解析推理判断题。由第三段中的内容可知,现在建高尔夫球场时很多因素
24、都会被考虑进去,故D项说法正确。7.According to Paragraph 4,golf courses .A.make local areas look beautifulB.provide more jobs for local peopleC.are harmful to the local environmentD.waste too much water and money答案A解析细节理解题。由第四段中的“Thenewcoursesoftenmakethearealooklivelier.”可知,高尔夫球场会使当地变得漂亮。8.Which best describes the
25、 authors attitude in the text?A.Uninterested.B.Worried.C.Hopeful.D.Doubtful.答案C解析推理判断题。由最后一段中的内容,特别是最后两句可知,作者对于建高尔夫球场还是充满了希望。六、语法填空The truth that trees are important to our life is not a secret.They provide us with food,wood and most 1.(important),oxygen.Now there is one more thing we can add to thi
26、s list2.(block)out harmful bacteria from water.The discovery 3.(make)by a team consisting of scientists from the Massachusetts Institute of Technology(MIT)and high school students 4. were seeking a natural water filterone that would help communities in 5.(develop)countries that do not have access to
27、 modern water filter systems.The 6.(research),led by Professor Rohit Karnik,decided to turn to trees for help because they could allow liquid 7.(flow)through,while blocking out air bubbles.They began by cutting 1.5-inch-wide sections of tree bark from the branches of a white pine tree.The people rel
28、ated then tested the woods filtering ability by pouring water containing red dye particles of different sizes through.8.their amazement,they found that it was effective in trapping all the articles.9.(encourage),the team conducted 10. experiment,this time with water that contained bacteria.Sure enough,the sapwood held back 99% of the bacteria,allowing only 1% to flow through.答案1.importantly2.blocking3.was made4.who/that5.developing6.researchers7.to flow8.To9.Encouraged10.another
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有