1、Unit13PeopleSection Communication Workshop,Culture Corner and Bulletin Board课后篇巩固提升一、单词拼写1.Why is your brother so happy today?Because he is allowed to do his research (部分时间地).答案part-time2.What is the boy looking at now?A (人造卫星).答案satellite3.What does the rabbit like eating?The (胡萝卜).答案carrots4.What
2、was he doing when you went to see him?He was (专心致志于)himself to his invention.答案devoted5.The girl left a good impression on the old man,for she liked cooking and often offered the old man and his son a good meal using (蜂蜜) and (豌豆).(判断)from her words and action,the old man considered her a good (伴侣)f
3、or his son.However,later he found that the girl was (致力于) to some famous stars and spent much money on it,which (导致) him to persuade his son to leave the girl.答案honey;peas;Judging;companion;devoted;led二、写出画线部分的汉语意思The old scientist had devoted 1. himself to the satellites 2.With time going by,he beg
4、an to get wrinkles 3. on his forehead 4.Later,he got older and it was hard for him to chew 5. the hard food.His companion 6. often walked two blocks 7. to buy some soft food for him.He was unwilling to eat the food which was too salty 8.答案1.奉献2.卫星3.皱纹4.前额5.咀嚼6.伴侣7.街区8.咸的三、单句语法填空1.(judge) from the vi
5、deo,the couch made a right choice.答案Judging2.We are all quite grateful for her deep (devote)to her patients.答案devotion3.She is pretty except the fact that her mouth is too big.答案for4.His efforts finally led his great success in science.答案to5.As long you tell the truth,I will try to help you.答案as四、选词
6、填空be popular with,lead to,devote to,refer to,argue with1.He knows it is no use his father.答案arguing with2.If you cant deal with the problem properly,it can a big accident.答案lead to3.The article three people who helped save the woman.答案refers to4.Most of the teachers teaching the little children.答案de
7、vote to5.She is a lovely girl and everyone.答案is popular with五、阅读理解A“We are good mothers,” I said to my friend,as we sat on our comfortable beach chairs under our beach umbrella and watched our children playing in the waves.Out of nowhere,the children took off running.About fifty yards from us,a manm
8、aybe in his fiftieswas fishing.The children stood next to him and watched with their little mouths hanging open as he cast the fishing lines.He smiled at them.They ran back to usall except my three-year-old daughter,Drew.My heart beat fast with horror.“Drew! Come here! Play with your friends!” I sho
9、uted,very aware that my speeches about not talking to strangers werent working.It seemed that many parents heard of horrible stories about children being taken away by strangers.Responsible mothers should teach their children that the world is a dangerous place.So I felt relieved(松口气)when Drew ran t
10、owards me and took hold of a shovel(铲子).Then she looked me in the eye:“I want to be with the person.” Again,she approached the middle-aged man,and started digging next to him.Several seconds later,she returned,waving something shiny.“Look,Mommy! A toy fish!”It was,indeed,a toy fishyellow and rubber.
11、This must have been what he was using to attract the fish.And hed given it to Drew.The three other children were deeply impressed,and they didnt try to hide how jealous they wereclearly,they all wanted the fish.“My friend gave me that fish!” Drew shouted loudly.The sand in front of the umbrella turn
12、ed into a preschool cage match with a yellow rubber fish flying through the air.I felt like I might cry myself.Unexpectedly,there he was:the man,standing right next to us with three more rubber fish in hand.He handed them to each of the children.By their faces,you would have thought he was actually
13、the really kind big brother.“Thank you,” I said,realizing that there is good and kindness in strangers.1.How did the author feel when Drew stood beside the man?A.Relieved.B.Angry.C.Concerned.D.Calm.答案C解析推理判断题。根据第三段第一句“My heart beat fast with horror”我的心跳加快,我很害怕。可知作者担心Drew的处境,故选C项。2.The author thinks
14、good mothers should .A.be around their kidsB.warn their kids of dangerC.teach their kids to behave wellD.devote themselves to helping their kids答案B解析细节理解题。根据第三段的“Responsible mothers should teach their children that the world is a dangerous place.”负责任的妈妈应该教他们的孩子,世界是一个危险的地方。故选B项。3.The author was at a
15、loss when .A.Drew handed her the toy fishB.the kids fought for the toy fishC.the toy fish was covered with sandD.the stranger appeared from nowhere答案B解析推理判断题。根据倒数第三段最后一句“I felt like I might cry myself.”我感觉我可能要哭了。可知作者的无奈和不知所措。故选B项。4.What would be the best title for the text?A.Give a kid a fishB.We ar
16、e good mothersC.The world is dangerousD.Teach kids to be kind答案A解析主旨大意题。根据文章最后一句“Thank you,I said,realizing that there is good and kindness in strangers.”我意识到有好的、善良的陌生人。这个故事是由“陌生人给孩子一个玩具鱼”所引起的,可知A项符合题意。BBrenda Bongos was a happy,artistic girl.She had one big dreamto play the drums in a band.But one
17、big problem lay in her way.To be good enough to play in a band,Brenda had to practice a lot,but she lived next-door to a lot of old people.Many of them were sick.She knew that the sound of beating drums would really get on their nerves.So,she had tried playing in the strangest places:a basement,a ki
18、tchen,and even in a shower.But there was always someone it would annoy.One day,while watching a science documentary on TV,she heard that sound cannot travel in space,because theres no air.At that moment,Brenda Bongos decided to become a sort of musical astronaut.With the help of a lot of time,books
19、and work,Brenda built a space bubble.This was a big glass ball connected to a machine which sucked out all the air inside.All that would be left inside was a drum kit(成套设备)and a chair.Brenda got into the space suit she had made,entered the bubble,turned on the machine,and played those drums like a w
20、ild child.It wasnt long before Brenda Bongos came very famous.Many people came to see her play in her space bubble.Shortly afterwards she came out of the bubble and started giving concerts.Her fame spread so much that the government suggested that she be part of a unique space journey.Finally,Brenda
21、 was a real musical astronaut,and had gone far beyond her first ambition of playing drums in a band.Years later,when asked how she had achieved all this,she thought for a moment,and said:“If those old people next-door hadnt mattered so much to me,I wouldnt have found a solution,and none of this woul
22、d have ever happened.”5.Why did Brenda try to play in the strangest places?A.Because she didnt want others to hear her play.B.Because she didnt mean to disturb others.C.Because she didnt have her own room.D.Because she didnt like her neighbors.答案B解析细节理解题。由第一段中“she lived next-door to a lot of old peo
23、ple.Many of them are sick.She knew that the sound of beating drums would really get on their nerves.So,she had tried playing in the strangest places”可知,Brenda家附近住了很多老人,而且大都身体不好。打鼓的声音则会影响老人的神经,所以她试着在一些奇怪的地方练习,避免打扰老人。故选B项。6.Brenda started to give concerts .A.after she practiced in her space bubbleB.wh
24、en she became part of the unique space journeyC.after she became a real musical astronautD.when people came to see her in the space bubble答案A解析细节理解题。由第四段中“Shortly afterwards she came out of the bubble and started giving concerts.”可知,在从玻璃球中出来没多久,她就开始在音乐会中演出。由前文可知,她在玻璃球中是练习打鼓。故选A项。7.Brenda became famo
25、us because .A.she was good at music and scienceB.she became a real musical astronautC.she invented a special way of practiceD.she played well and had a talent答案C解析细节理解题。由第四段第一句“It wasnt long before Brenda Bongos came very famous.Many people came to see her play in her space bubble.”可知,Brenda没过多久就出名了
26、,许多人都来看她在她的太空玻璃球中打鼓。所以,她出名是因为她发明了特别的真空打鼓装置。故选C项。8.It can be inferred from the text that:“”.A.He laughs best who laughs lastB.Its never too old to learnC.Two heads are better than oneD.One good turn deserves another答案D解析推理判断题。A项“笑到最后才是赢家”;B项“活到老学到老”;C项“三个臭皮匠顶个诸葛亮”;D项“善有善报”。由文章大意可知,如果Brenda没有顾忌附近老人的感受
27、,她就不会想办法去减少打鼓的噪音,也就不会有真空玻璃球这一装置的出现,她也不会出名。所以文章暗示了一个道理:善有善报。故选D项。文章二次开发。结合语篇内容复习巩固本单元语法项目。用过去分词改写第一段。答案Brenda Bongos was a happy,artistic girl,who wanted to have her big dreamto play the drums in a band realized.But one big problem made her worried. She had to practice a lot to play in a band,but her
28、 neighbours were a lot of old people,many of whom were sick.Brenda didnt want to make them annoyed,for the sound of beating drums would really get on their nerves.So,she had tried playing in the strangest places:a basement,a kitchen,and even in a shower.But there was someone annoyed by the sound.六、七
29、选五Do you know how to choose a good book youll really like?Here are some tips.Start With Your Interest.1 You can choose something you love to read,not for school.They can be something about cooking,computers,or fashion design.Whats Your Type?Do you prefer fiction or nonfiction(or both)?Fiction books
30、can take you to another world or help you imagine something beyond your own experience.Nonfiction books give you the who,what,when,and why of something.2 Many of them are interesting from beginning to end.Read the Introductions.The reviews and quotes(引语)in the book may give you an idea of what the b
31、ook is about.They can also help you choose future books,too.If you find a book you really like,take a minute to read the quotes and see which writers praised the book.3Find a Family Favorite.Which book did your mother love best when she was at your age?4Find out and read them,then your family can sh
32、are the thoughts about the book.Finally,youll probably enjoy the book much more if you find a quiet place and make time for it.5But you can also play some good music,get yourself some tea and let yourself be carried away by the book.Youll see that time does fly when youre reading something you love!
33、A.They tell stories using facts but that doesnt mean theyre boring.B.Often,they have similar styles and you might find books you like by those writers,too.C.Reading is a good way to improve your English.D.Reading for fun isnt like reading for school.E.How about your brothers and sisters?F.So you sho
34、uld read as much as possible when you are free.G.Most reading is best enjoyed when you can concentrate on it.答案15 DABEG七、选词创境运用下列写作词汇,自己创设一个语境,形成一个小语段。(35句)chain,deserve,desire,guilty,lead.to,cant help doing,devote参考范文The old policeman had devoted himself to protecting the local people.He deserved to be praised.However,a chain of accidents happened last year,which led him to feel very guilt.In his opinion,he should have been more careful!He desired to improve the situation.He often couldnt help wondering what he could do to find a way to stop the accidents happening again.