ImageVerifierCode 换一换
格式:PDF , 页数:24 ,大小:489.56KB ,
资源ID:605198      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-605198-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020年高考英语模拟试题十二pdf.pdf)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020年高考英语模拟试题十二pdf.pdf

1、2020 年高考英语模拟试题及答案(十二)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AUNIQUE AND WEIRD NEW YEAR EVE TRADITIONSGermanyIn some parts of Germany,they do bleigiessen,or lead(铅)pouring.Pour a dollop(团)of molten lead in cold water and whatever shape forms may be telli

2、ng about theyear to come.A heart shape,naturally,means love will come your way.A crownpredicts wealth and fortune.A star indicates happiness.But if you see a cross in thelead?Youre as good as dead!Latin AmericaIf youre in Latin America,make sure you have some colorful underpants to ring inthe new ye

3、ar.End of the year partiers put on colorful underwear to ensurecertain types of outcomes for the following year.Red for love and yellow for success.Naples,ItalyNeapolitans like throwing things out of windows,at least on New Years Eve.Furniture,kitchen machines,grandma.Well,maybe not the last one.Let

4、s hope not,anyway.This tradition is meant to symbolize an out with the old gestureand getting a brand new beginning for the new year.These days people are a bitmore mindful about what they toss down to the street below.SpainIn 1909,winegrowers in the Alicante region of Spain had a brilliant idea:sta

5、rt andpromote an annual tradition that would involve people having to buy and eat moregrapes.One must cat 12 grapes on New Years Eve to encourage prosperity for thecoining year.Now,its u popular custom in Iberia.But the problem is that one has tocat a grape for each bell strike at midnight.1.What do

6、es a cross shape mean?A.Love.B.Wealth.C.Happiness.D.Misfortune.2.Whats new about Neapolitans tradition?A.They hate using furniture.B.They throw their grandma out of windows.C.They are more careful about what to throw.D.They like making gestures in front of the window.3.Which country has the traditio

7、n of eating grapes?A.Germany.B.Brazil.C.Italy.D.Spain.3.D 细节理解题。根据最后一段中的“In 1909,winegrowers in the Alicante region ofSpain had a brilliant idea:start and promote an annual tradition that would involvepeople having to buy and eat more grapes.”可知,1909 年,西班牙阿利坎特地区的葡萄种植者们想出了一个绝妙的主意:开始并推广一项每年一度的传统,要求人们购

8、买和食用更多的葡萄,故 D 项正确。BRemember Vitainwaters“free of rolling screen for a year”challenge thatdared people to be free from smart phones for a whole year will win$100,000?Well,Elana Mugdan,a New York woman,has been into it for eight months,and just fourmonths away from claiming grand prize.Vitaminwater ma

9、de news headlines last December when it announced its uniquechallenge.Thousands of people applied to be chosen as the perfect candidate tospend a year without touching their smart phones,but in the end,the only personwho got to try and survive for an entire year without a handheld smart phone wasEla

10、na Mugdan,a 29-year-old fiction writer from Queens,New York.Eight months intothe challenge,she claims it has been a free and eye-opening experience that showsher just how dependent she becomes on her smart phone.Even though there aretimes when she misses her handheld smart phone,she plans to go on l

11、iving without iteven after the challenge ends,because she really doesnt want to go back to dayswhen she abused it,wasted time,stayed up all hours of the night on it,and wasobsessed with social media.But not having access to her smart phone really made certain situations a lotharder than she could ha

12、ve imagined them before.“Many people did me a favor.However,once,I almost got stranded(滞留)in the SeaTac airport because the phonenumber Id written down was wrong,and I had no way of referring to the right one,no way of calling a cab,and no one in the state who could help me,”the young writersaid.Ano

13、ther time,her cars“check engine”light turned on while she was driving inan unfamiliar area at night.She couldnt use her phones GPS location feature,r evencheck what the light meant on Google or find a nearby car repair shop.Still,shelearned to overcome these situations.And now she claims the last ei

14、ght months ofphone-free life have been one of the best adventures of her life and that shell keepit for another four months.4.Whats the challenge“free of rolling screen for a year”?A.People free from smart phones can live a richer life.B.People living a telephone-free life can be awarded every year.

15、C.People living without computers for a year will win grand prize.D.People spending a year free from smart phones will get a reward.5.Which phrase can replace the underlined part“obsessed with”in paragraph 2?A.satisfied withB.accustomed toC.addicted toD.popular with6.What does Elana Mugdan mainly wa

16、nt to express in paragraph 3?A.Its fantastic to have someone to help her all the way.B.Its unimaginable to lose her phone number on the way.C.Its unnecessary to refer to information with a smart phone.D.Its difficult to get out of the trouble without a smart phone.7.What can we learn about Elana Mud

17、gan?A.She couldnt live without a smart phone.B.She finds no one can help her in the adventure.C.She has not won the grand$100,000 prize yet.D.She used to use her smart phone to write fiction.文章大意:本文是记叙文。文章主要讲述了一个名叫 Elana Mugdan 的纽约人参加特殊挑战的故事。她如果在一年之内不用智能手机就可以获得 10 万美元的大奖。她现在已经挺过了八个月,再坚持四个月就可以把大奖收入囊中

18、。4.D 细节理解题。根据第一段第一句 Remember Vitainwaters“free of rolling screen fora year”challenge that dared people to be free from smart phones for a whole yearwill win$100,000?“还记得 Vitainwater 的“一年不滚动屏幕”挑战吗?这个挑战挑战的是那些一整年不用智能手机的人。”可知,这个挑战是指人们如果在一年之内不用智能手机就可以获得 10 万美元的大奖。故选 D。5.C 词义猜测题。上文提到 Elana Mugdan 在参加比赛之前常

19、常滥用手机,浪费时间,整夜不睡,故推知 Elana Mugdan 曾对社会媒体着迷。obsessed with 意为“沉迷于”。故选 C。6.D 推理判断题。在第三段中,Elana Mugdan 因为写错了电话号码,又没有智能手机跟外界取得联系,所以滞留在 SeaTac 机场。由此可知,她主要是想表达没有手机让她很难摆脱困难。故选 D。7.C 推理判断题。根据第一段第二句 Well,Elana Mugdan,a New York woman,has beeninto it for eight months,and just four months away from claiming gran

20、d prize.“嗯,一个纽约女人,Elana Mugdan 已经进入了 8 个月,只有四个月的时间来获得大奖。”和最后一段最后一句 And now she claims the last eight months of phone-free life have been oneof the best adventures of her life and that shell keep it for another four months.“现在她声称,过去 8 个月的无手机生活一直是她一生中最具活力的冒险之一,她将继续维持 4 个月。”可知,Elana Mugdan 已经坚持了八个月不用手机

21、,再坚持四个月就可以把大奖收入囊中,所以到目前为止她还没得到这个大奖。故选 C。食用更多的葡萄,故 D 项正确。CMost new runners assume that the best way to improve is simply to run greaterand greater distances.While its true that going farther and faster will improve yourrunning skills,most coaches and trainers will advise some level of strength traini

22、ng aswell.Focusing on your core is a common suggestion.A recent study seems to backthis up.In the Journal of Biomechanics,researchers investigated a symptom that haslong confused runners from beginners to experienced ones.A good number ofrunners,14 percent to be exact,experience gradual lower back p

23、ain.The results ofthe new study seem to suggest that weak deep core muscles might be to blame.When these muscles arent strong enough,the study found,muscles on other areasof the body kick in to keep the runner up-right,eventually leading to back pain.To understand the role that these muscles play,th

24、e researchers had eightvolunteers with minimal running experience run along an indoor track.High-speedcameras and 3D motion detectors analyzed which muscles moved,and how much.Once they created a working computer model for each runner,the scientists imitatedwhat would happen if certain deep muscles

25、were weaker,or shut off completely.Asit turns out,when a person cant use their deep core muscles very well,their bodiesstill want(and need)to maintain a good running form,and uses surface muscles to doso.Whats wrong with that?A muscle is a muscle,right?Not exactly.While thesurface muscles are often

26、targeted in workouts-they give you a six-pack(六块腹肌),after all-they are pretty useless when it comes to supporting your spine(脊柱).Thedeeper core muscles,which essentially lie beneath and can t be seen from theoutside,do all the heavy spinal lifting.Its important to note that even when youve made thes

27、e muscles super strong,you wont likely notice visible results.But they will probably help you run better anddefinitely help prevent potential back pain.Perhaps throwing a nice long plank(平板支撑)may work.8.Why do most new runners want to run farther and faster?A.Because they think it can improve runnin

28、g skills.B.Because some coaches and trainers advise them to do so.C.Because a recent study proves it to be helpful.D.Because its a kind of useful strength training.9.What does the new study show us when people do the running?A.14 percent of the runners have weak muscles.B.The muscles on other areas

29、lead to back pain.C.Strong deep core muscles can prevent back pain.D.The beginning runners usually have weak core muscles.10.What happens when people do the running?A.A working computer model can be created.B.Certain deep muscles become weaker.C.They use both deep and surface muscles.D.Deep core mus

30、cles probably function first.11.What can we infer from the text?A.Doing a long plank can benefit the runners.B.The spine is supported by the deep muscles.C.Training the six-pack is useless.D.Super strong muscles cant be seen.文章大意:本文是说明文。最近的一项新的研究表明,跑步时是深层的核心肌肉保证我们沉重的脊柱的挺立。因此文章建议做力量训练,锻炼深层的核心肌肉力量,这样才

31、能防止跑步者背部疼痛。8.A 细节理解题。根据第一段中“Most new runners assume that the best way to improveis simply to run greater and greater distances.While its true that going farther andfaster will improve your running skills,”可知,大多数新跑步者认为,要提高跑步技能,最好方法是跑步速度更快、距离更远。故选 A 项。9.C 推理判断题。14%的跑步者会经历背部疼痛。第一段中关于一项新研究的介绍中分析了原因,“The

32、 results of the new study seem to suggest that weak deep core muscles mightbe to blame.When these muscles arent strong enough,the study found,muscleson other areas of the body kick in to keep the runner up-right,eventually leading toback pain.(这项新研究的结果似乎表明,脆弱的深层核心肌肉可能是罪魁祸首。研究发现,当这些肌肉不够强壮时,身体其他部位的肌肉会

33、起作用,跑步者保持向上的姿势,最终导致背部疼痛)”可以推断,这项新的研究表明,跑步者背部疼痛是因为深层核心肌肉太弱。如果深层核心肌肉强壮,就能够预防跑步时背部疼痛。故选 C 项。10.D 推理判断题。根据第三段中关于跑步时表层肌肉和深层核心肌肉所起作用的研究的描述,“While the surface muscles are often targeted in workouts they are pretty uselesswhen it comes to supporting your spine(脊柱).The deeper core muscles,do allthe heavy spi

34、nal lifting.(虽然在锻炼中人们看到的是表层肌肉,但是当涉及到支撑你的脊柱时,表层肌肉是无用的。更深层的核心肌肉负责所有的繁重的脊椎挺立的任务。)”,因此可以推断,跑步时先起到作用的可能是深层核心肌肉。故选 D 项。11.A 推理判断题。根据第四段中“But they will probably help you run better anddefinitely help prevent potential back pain.Perhaps throwing a nice long plank(平板支撑)may work.”可知,作者认为做平板支撑对跑步者有好处,可以提高深层的核心

35、肌肉力量,能够帮助你跑得更好,有助于预防背部疼痛。由此判断出平板支撑使跑步者受益。故选A 项。DOver a million children have developed some form of intellectual(智力)disabilityover the past two decades after being exposed to chemicals including flameretardants,pesticides,lead,and mercury,a study has revealed.The study focused on the four chemicals,

36、which can be crossed from a mother toher unborn baby through the placenta(胎盘)and cause neurodevelopmental damage.The researchers looked at data from past studies,including blood samples taken fromwomen of childbearing age and 5-year-olds.Over the period,flame retardants,resulted in 738,860 cases of

37、intellectualdisability and an estimated 162 million lost IQ(智商)points,followed by lead at330,684 cases,pesticides at 111,830,and mercury at 8,860.In recent years,pesticidesand flame retardants have overtaken lead and mercury as the chemicals responsiblefor the biggest loss of IQ among children.The r

38、esearchers believe this is due to regulations cutting down the use of thesechemicals.For instance,lead has been banned from gasoline,paint and drinkingwater systems in the U.S.and plants are not allowed to pump out mercury.The researchers acknowledged limitations to their study,including that theexp

39、osure-response relationships might not relate to all populations.Positively,theyfound a huge drop in the estimated loss of IQ points among children.Lead researcher Abigail Gaylord,commented:Our findings suggest that ourefforts to reduce exposure to heavy metals are paying off,but that harmful exposu

40、resin general continue to represent a terrible risk to peoples physical,mental,andeconomic health.Unfortunately,the minimal policies in place to remove pesticidesand flame retardants are clearly not enough,she said.She also added.Frequently opening windows to let persistent chemicals found infurnitu

41、reelectronics,and carpeting escape,and eating certified organic produce caneduce exposure to these harmful things12.Which contributes most to the loss of childrens IQ?A.Flame retardants.B.Pesticide.C.Lead.D.Mercury.13.Where does the passage probably come from?A.A school report.B.A science fiction.C.

42、A scientific research.D.A chemistry book.14.What is the drawback of the research mentioned?A.It has received bad response from all populations.B.It has no previous information to refer to.C.It covers only part of the population.D.It is not supported by government policies.15.Whats the best title for

43、 this passage?A.Four chemicals harming children.B.Regulations cutting down the use of heavy metals.C.Environment risking peoples physical and mental health.D.Children IQ lowered by exposure to harmful chemicals.文章大意:本文是一篇说明文,介绍了研究发现接触有害化学物质会导致儿童的智商下降。12.A 细节理解题。根据第三段中的“Over the period,flame retardan

44、ts,resulted in738,860 cases of intellectual disability and an estimated 162 million lost IQ(智商)points,followed by lead at 330,684 cases,pesticides at 111,830,and mercury at 8,860.”可知,在此期间,阻燃剂导致 738860 例智力障碍,约 1.62 亿智商下降,其次是铅 330684例,农药 111830 例,汞 8860 例,由此可知,阻燃剂是导致儿童智商下降最多的化学物质,故 A 项正确。13.C 推理判断题。通读

45、全文特别是根据第一段内容可知,本文主要介绍的是研究发现接触阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质会导致儿童智力下降,这属于科学范畴,因此文章最有可能出自于科学研究,故 C 项正确。14.C 细节理解题。根据第五段中的“The researchers acknowledged limitations to theirstudy,including that the exposure-response relationships might not relate to allpopulations.”可知,研究人员承认他们的研究存在局限性,包括这种暴露与反应的关系可能并不适用于所有人群,由此可知,这项研

46、究的缺点是它只涵盖了部分人群,故 C 项正确。15.D 主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段内容可知,一项研究显示,在过去 20 年里,超过 100 万儿童在接触了阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质后出现了某种形式的智力障碍,因此文章主要介绍的是研究发现接触阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质会导致儿童智力下降,即:接触有害化学物质会导致儿童的智商下降,故 D 项正确。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。School bus drivers transport kids to and from sc

47、hool.16.Along with theirtransportation duties,bus drivers commonly assume other roles in the school district.The most obvious responsibility of a school bus driver is to transport students toand from school or activities in a timely and safe manner.This includes showing up toeach home or stopping at

48、 the scheduled time and informing parents of any changesin pick-up or drop-off times.The driver also has to drive safely in all types of weather.17.School bus drivers not only have to drive safely and watch the road,but they alsonormally have responsibility for the conduct of students on their buses

49、.18.Monitoring student behavior and stopping any horseplay are immediate duties.Insome cases,students are assigned(分配)seats in the front of the bus if they haveregular behavioral problems.19.This includes regular checks on brakes,tires,turning signals and mechanical(机 械 的)equipment.School districts

50、often have regular daily checklists wherebydrivers must confirm that they have checked on various safety items.If problems aredetected with any of these components,the bus is normally taken in for repair workand the driver uses an alternative bus until his normal one is ready to go again.Each day,sc

51、hool bus drivers have to log(记录)a variety of activities.20.They alsolog the miles they drive on their routes.Additionally,drivers make notes when fuel isfilled and the amount.These daily logs help ensure accuracy in routes.A.Its extremely important.B.They are usually tasked with clean-up duty.C.Its

52、really hard to control kids on-bus behavior.D.They report the number of riders on their buses.E.They also take school sports teams and other groups on trips.F.Regular drivers are responsible for monitoring the safety of their buses.G.Buses have large mirrors over the front window that give drivers t

53、he ability to seethe entire bus.文章大意:这是一篇说明文。文章主要介绍了校车司机的职责。16.E根据上文的 School bus drivers transport kids to and from school.(校车司机接送孩子们上下学)以及下文的 Along with their transportation duties,bus drivers commonlyassume other roles in the school district.(校车司机在履行交通职责的同时,通常还会在学区内承担其他角色。)可知,此空在讲校车司机的职责。故E项(They

54、also take school sportsteams and other groups on trips.)他们还带着学校运动队和其他团体去旅行。也是校车司机的职责。故 E 项符合语境。故选 E。17.A根据上文的 The most obvious responsibility of a school bus driver is to transportstudents to and from school or activities in a timely and safe manner.This includesshowing up to each home or stopping a

55、t the scheduled time and informing parents ofany changes in pick-up or drop-off times.The driver also has to drive safely in alltypes of weather.(校车司机最明显的职责就是及时安全地接送学生上下学或活动。这包括出现在每个家庭或在预定的时间停留,并通知父母任何接送时间的变化。司机还必须在各种天气下安全驾驶。)故本段主要讲司机的安全驾驶非常重要。故 A 项(Its extremely important)这非常重要,承接上文,符合语境。故选 A。18.G根

56、 据 下 文 的 Monitoring student behavior and stopping any horseplay areimmediate duties.(监控学生行为和停止任何打闹是当务之急。)根据上下文以及常识可知,校车司机监控车上学生的行为靠的就是车的内后视镜。故 G 项(Buses have large mirrorsover the front window that give drivers the ability to see the entire bus.)公交车的前窗上有大镜子,司机可以看到整辆公交车。承上启下,符合语境。故选 G。19.F根据本段可知,此处是让

57、选出主旨句以及根据下文 This includes regular checks onbrakes,tires,turning signals and mechanical(机 械 的)equipment.School districtsoften have regular daily checklists whereby drivers must confirm that they havechecked on various safety items.(这包括对刹车、轮胎、转向灯和机械设备进行定期检查。学区通常有定期的每日检查表,司机必须确认他们已经检查了各种安全物品。)由此可知,这些都是

58、校车司机负责车辆安全的具体表现。故 F 项(Regular drivers are responsible formonitoring the safety of their buses)正规司机有责任监督其校车的安全。能够概括本段中心,可作为主旨句。故选 F。20.D本段讲的是校车司机的另一项职责:记录各项活动的数据。故 D 项(They report thenumber of riders on their buses.)报告坐车人数应是其中的一项工作。符合语境。故选 D。第二部分语言知识运用(共两节,满分 45 分)第一节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读

59、下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The first time I went hunting wild geese with my father,I couldnt catch them nomatter how hard I tried.Every time I tried to approach them,21the wild geesestarted flying away before I could get close.It22me a lot and I turned to myfather for help.Hearing

60、 my trouble,my father23at a wild goose standing at the highestpoint and said,“That wild goose is a sentry(哨兵),which we call the wild goose24.It will give an alarm to the other wild geese as long as it finds something25.“Thats26it is so hard for you to catch them.Listen,boy!Go and27the slave on purpo

61、se now,and then hide there motionless.Not quite understanding why,I28to have a try.I picked up a piece of stone from the ground and threw it at the slave.As29,it gave an alarm to its companions30.The wild geese resting therefled in all31,but they flew back soon when they found nothing happened.I fol

62、lowed my fathers instructions to repeat this32for a few times.33,a few wild geese thinking they were fooled started34the slave.Repeatedly,almost all the wild geese thought the slave gave false35andbegan to attack the slave.The poor slave was pecked(啄)all over with cuts andscratches.You can approach

63、the geese now,36my father.So I got close to the wild geese again.The slave saw me,but it took no37this time.Maybe it was just38caring.39,I raised my gun and got a good harvest.The tragedy often occurs in this40:the loyal are misunderstood while themisunderstood cannot stick out.21.A.somehowB.anywayC

64、.somewhatD.anyhow22.A.surprisedB.touchedC.annoyedD.entertained23.A.aimedB.laughedC.staredD.pointed24.A.fatherB.soldierC.slaveD.leader25.A.unluckyB.unusualC.informalD.incorrect26.A.whenB.howC.whyD.where27.A.startB.begC.killD.watch28.A.refusedB.offeredC.pretendedD.decided29.A.suggested B.expectedC.rep

65、ortedD.whispered30.A.suddenlyB.immediatelyC.carefullyD.angrily31.A.directionsB.formsC.methodsD.shapes32.A.trickB.wordC.planD.idea33.A.ActuallyB.FinallyC.ObviouslyD.Especially34.A.blamingB.teasingC.hatingD.attacking35.A.meaningB.shoutingC.warningD.feeling36.A.answeredB.explainedC.repeatedD.reminded37

66、.A.courageB.notesC.actionD.pictures38.A.busy withB.tired ofC.angry atD.used to39.A.HopelessB.CarelessC.HeartlessD.Speechless40.A.wayB.orderC.timeD.situation【答案】21.A22.C23.D24.C25.B26.C27.A28.D29.B30.B31.A32.A33.B34.D35.C36.D37.C38.B39.D40.A文章大意:本文是一篇夹叙夹议文,讲述了第一次和父亲猎大雁时,父亲教我一个策略利用雁奴的忠诚致使其他大雁以为它在报假警报而

67、不再信任它,最终我成功猎到很多只大雁,这也让我认识到悲剧往往是这样发生的:忠诚的人被误解,而被误解的人也不再坚持。21.A 考查副词词义辨析。句意:每次我试图接近它们时,不知怎的,我还没来得及靠近,大雁就开始飞走了。A.somehow 不知何故;B.anyway 无论如何;C.somewhat 稍微;D.anyhow 不管怎样。空前一句说无论我多么努力,都猎不到大雁,因此不知什么原因,我还没来得及靠近,它们就飞走了,故 A 项正确。22.C 考查动词词义辨析。句意:这让我很恼火,我只好向父亲求助。A.surprised 使惊讶;B.touched 使感动;C.annoyed 惹恼;D.ente

68、rtained 款待。空前一句说我还没来得及靠近,大雁就开始飞走了,这自然是让我大为恼火,故 C 项正确。23.D 考查动词短语辨析。句意:听到我遇到的麻烦,父亲指着站在最高点的一只大雁说:“那只大雁是哨兵,我们称它为雁奴”。A.aimed at 瞄准;B.laughed at 嘲笑;C.stared at 紧盯;D.pointed at 指向。根据空后的“standing at the highest point”可知,这只大雁是站在最高点的,因此父亲是指着它对我说的,故 D 项正确。24.C 考查名词词义辨析。句意同上。A.father 父亲;B.soldier 士兵;C.slave 奴隶

69、;D.leader领导人。根据下文中的“the slave”可知此处指“雁奴”,故 C 项正确。25.B 考查形容词词义辨析。句意:只要发现不正常的情况,它就会给其他的大雁发出警报。A.unlucky 不走运的;B.unusual 不同寻常的;C.informal 非正式的;D.incorrect 不正确的。根据空前的“It will give an alarm to the other wild geese”可知,只要发现不正常的情况,它就会给其他的大雁发出警报,故 B 项正确。26.C 考查表语从句。句意:这就是你很难猎到它们的原因。分析句子结构可知此处为表语从句,从句中不缺主宾表,缺少原

70、因状语,thats why.表示“这就是的原因”,故 C 项正确。27.A 考查动词词义辨析。句意:现在去故意让那个雁奴发出警报,然后一动不动地躲在那里。A.start 开始;B.beg 乞求;C.kill 杀死;D.watch 看。根据下文中的“I picked up a pieceof stone from the ground and threw it at the slave.”可知,我从地上捡起一块石头扔向雁奴,这说明父亲让我故意去诱使那个雁奴发出警报,然后躲起来以观察大雁有什么反应,故 A项正确。28.D 考查动词词义辨析。句意:尽管不太明白为什么,但我还是决定试试。A.refus

71、ed 拒绝;B.offered 主动提出;C.pretended 假装;D.decided 决定。根据空后的“I picked up a pieceof stone from the ground and threw it at the slave.”可知,我从地上捡起一块石头扔向雁奴,这说明我决定按照父亲说的试一下,故 D 项正确。29.B 考查动词词义辨析。句意:不出所料,它立即向同伴发出警报。A.suggested 表明;B.expected 预料;C.reported 报告;D.whispered 低声说。根据上文中的“Thats _6_itis so hard for you to

72、catch them.Listen,boy!Go and _7_ the slave on purpose now,and then hide there motionless.”可知,父亲说我猎不到大雁是因为雁奴在放哨,所以让我故意去诱使那个雁奴发出警报,因此此处是说不出所料,它果然立即向同伴发出警报,故 B项正确。30.B 考查副词词义辨析。句意同上。A.suddenly 突然;B.immediately 立即;C.carefully小心地;D.angrily 生气地。根据上文中的“That wild goose is a sentry”可知,雁奴是哨兵,负责为同伴放哨,一有动静,它自然是

73、立即向同伴发出警报,故 B 项正确。31.考查名词词义辨析。句意:停在那里的大雁四散逃窜,但当发现什么事也没有后它们很快就飞回来了。A.directions 方向;B.forms 形式;C.methods 方法;D.shapes 形状。根据常识可知,接到警报的大雁应该是从四面八方飞起来,in all directions 表示“四面八方”,故A 项正确。32.A 考查名词词义辨析。句意:我按照父亲的指示重复了几次这个把戏。A.trick 把戏、诡计;B.word 诺言;C.plan 计划;D.idea 想法。根据上文中的“Go and _7_ the slave onpurpose now”可

74、知,父亲让我故意去诱使那个雁奴发出警报,因此这是诱使雁奴发出假警报的把戏,故 A 项正确。33.A 考查副词词义辨析。句意:最后,几只以为被愚弄的大雁开始攻击雁奴。A.Actually 实际上;B.Finally 最终;C.Obviously 明显地;D.Especially 尤其。空前一句说我按照父亲的指示重复了几次这个把戏,此处是说我重复几次这个把戏带来的“最终”结果,故 B 项正确。34.B 考查动词词义辨析。句意同上。A.blaming 责备;B.teasing 取笑;C.hating 给戴帽子;D.attacking 攻击。根据空后的“began to attack the slav

75、e”可知,几只以为被愚弄的大雁开始攻击雁奴,故 D 项正确。34.D35.C 考查名词词义辨析。句意:几乎所有的大雁都以为雁奴发出了假警报,它们都开始攻击雁奴。A.meaning 意思;B.shouting 呼喊;C.warning 预警、警报;D.feeling 感觉。根据上文中的“It will give an alarm to the other wild geese”可知,几乎所有的大雁都以为雁奴发出了假警报,故 C 项正确。36.D 考查动词词义辨析。句意:“现在你可以靠近大雁了”,父亲提醒我说。A.answered 回答;B.explained 解释;C.repeated 重复;D

76、.reminded 提醒。根据上文内容及空前的“Youcan approach the geese now,”可知,反复使用这个把戏后,我们得到了想要的结果大雁都以为雁奴在发假警报并开始攻击它,然后父亲提醒我现在可以靠近大雁了,故 D 项正确。37.C 考查名词词义辨析。句意:雁奴看见了我,但这一次它没有采取任何行动。A.courage勇气;B.notes 笔记;C.action 行动;D.pictures 图画。根据上文内容可知,之前每次一发现有什么不对的情况,雁奴都会发出警告,空前的转折连词“but”表明这次它没有采取行动(发出警报),故 C 项正确。38.B 考查短语辨析。句意:也许它只

77、是厌倦了关心(为了同伴的安全而保持警惕)。A.be busywith 忙于;B.be tired of 厌烦;C.be angry at 为生气;D.be used to 习惯于。空前一句说这一次雁奴没有采取任何行动,此处解释原因也许它厌倦了关心(为了同伴的安全而保持警惕),故 B 项正确。39.D 考查形容词词义辨析。句意:我惊愕得说不出话来,举起枪,收获颇丰。A.Hopeless绝望的;B.Careless 粗心的;C.Heartless 狠心的;D.Speechless 说不出话的。根据上文可知,根据上文的讲述可知,之前每次一发现有什么不对的情况,雁奴都会发出警告,但这一次它没有采取任何

78、行动,这种强烈的反差让我惊愕得说不出话来,故 D 项正确。40.A 考查名词词义辨析。句意:悲剧往往是这样发生的:忠诚的人被误解,而被误解的人也不再坚持。A.way 方式、方法;B.order 顺序;C.time 次数、时间;D.situation 情况。根据空后的“the loyal are misunderstood while the misunderstood cannot stick out.”可知,此处指“以这种方式、这样”,故 A 项正确。第二节阅读下面材料,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。“Nothing entertains us better than

79、 reading a book.”Bing Xin expressed this 41.(believe)in 1987.“Entertainment news has increased,which is fine,but I 42.(firm)believe the most pleasant thing about life is to read books,”she told Cao Zhengwen,editor of the Xinming Evening News.Caos interview with Bing Xin 43.(take)place about two year

80、s after the bookAmusing Ourselves to Death was published.It criticized televisions for 44.(weaken)rational thinking that was typical of books.To encourage more people to read,Cao launched 45.“Joy of Reading”sectionin the Xirmin Evening News in 1986.During the 22 years 46.it survived and thrived(繁荣),

81、he interviewed quite a few cultural figures and invited them 47.(write)for thenewspaper.Cao later selected and edited the stories of their life into the book ARecord of Interviews with Cultural Icons.Thanks to Caos effort,todays readers can have a rare glimpse into the 48.(spirit)world of typical Ch

82、inese intellectuals,a world of simplicity,sacrifice andselflessness.The book tells us not only how joyful they were in reading,but also how just theywere 49.difficult conditions.In other words,the book teaches us how to bring outthe better part of 50.(we)as well as how and what to read.文章大意:本文是记叙文。文

83、章讲述了新民晚报编辑曹正文对冰心等许多文化人物的采访并邀请他们为报纸撰稿,他后来选择并编辑了他们的生活故事,并将其编入文化偶像访谈记录一书,传递了“生活中最令人愉快的事情就是读书”的信念。41.belief 考查名词。句意:“没有什么比读书更能使我们开心了。”冰心在 1987 年表达了这种信念。this 后面使用名词,believe 的名词是 belief,它在 this 后面,应使用单数形式。故填 belief。42.firmly 考查副词。句意:娱乐新闻增加了,这很好,但是我坚信生活中最令人愉快的事情就是读书。副词作状语修饰形容词。故填 firmly。43.took 考查动词时态。句意:曹

84、对冰心的采访发生在自娱自乐这本书出版大约两年之后。由句意及 was published 可知,主句中的谓语 take place,应使用一般过去时。故填 took。44.weakening 考查动名词。句意:它批评电视削弱了书籍所代表的理性思维。介词 for 后面使用动词时,应将动词改为动名词的形式。故填 weakening。45.the考查冠词。句意:为了鼓励更多的人阅读,曹在 1986 年的新民晚报上推出了“阅读的乐趣”部分。此处为特指意义,应使用定冠词 the。故填 the。46.when 考查定语从句。句意:在这个栏目传承和越来越受人欢迎的 22 年中,他采访了许多文化人物并邀请他们为

85、报纸撰稿。分析句子结构,years 后面是一个定语从句,先行词 years在从句中作状语,应使用 when 引导。故填 when。47.to write 考查非谓语动词。句意:在这个栏目传承和越来越受人欢迎的 22 年中,他采访了许多文化人物并邀请他们为报纸撰稿。invite sb.to do sth.“邀请某人去做某事”。故填 towrite。48.spiritual 考查形容词。句意:借助曹的努力,今天的读者可以难得一见的是典型的中国知识分子的精神世界,一个朴素,敢于牺牲和无私的世界。形容词在句中作定语修饰 world。故填 spiritual。49.in/under 考查介词。句意:这本

86、书不仅告诉我们他们在阅读中有多快乐,而且还告诉我们他们在困难的环境中的生活如何。分析句子结构可知,此处需要填入介词。in/under difficultconditions“在困难的环境中”。故填 in/under。50.ourselves考查反身代词。句意:换句话说,这本书除了教我们如何阅读以及阅读什么,还教我们如何让自己表现得更优秀一些。反身代词通常是用来加强语气的,意思是“亲自,本身”,根据句意可知,此处使用反身代词在人称和数上要与 us 保持一致。故填 ourselves。第三部分写作(共两节,满分 35 分)第一节短文改错(共 10 小题;每小题 l 分,满分 10 分)假定英语课上

87、老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。One day,my English friend Tom and I had planned to make a dragon kite.First wefind two straight stick of the

88、 same length.We tied them with a piece for string intothe shape of a cross.Then we tied the four ends of the sticks together.After that,wedrew a beautifully dragon on a piece of cloth,spread it,glued it around the string.Atlast,we stuck a tail making of paper to one of the corners and tied a long st

89、ring to acentre.On the next wind day we took the kite to a hill near their house and flew it.【答案】1.删除 planned 前的 had 2.find found3.stick sticks4.for of5.beautifully beautiful6.glued 前面加 and7.making made8.a the9.wind windy10.their our文章大意:这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者和朋友放风筝的经历。1.考查时态。本文的整体时态为一般过去时,开篇提到 one day“有

90、一天”可知,讲述的是过去发生的事情,用一般过去时即可,故删除 planned 前的 had。2.考查时态。根据语境和文章整体时态,用一般过去时,故 find 改为 found。3.考查名词的数。stick 为可数名词,前面有 two 修饰,所以要变复数形式,故 stick 改为 sticks。4.考查介词。“一根绳子”是 a piece of string,故 for 改为 of。5.考查形容词。此处应用形容词修饰名词 dragon,故将 beautifully 改为 beautiful。6.考查连词。drew,spread,glued 为并列谓语,要在最后两个谓语之间用 and 连接,故在g

91、lued 前面加 and。7.考查非谓语动词。分析句子可知,此处是非谓语动词作后置定语,tail 和 make 之间为被动关系,所以用过去分词 made,故 making 改为 made。8.考查冠词。结合上下文可知,此处是特指那个风筝的中心,应用定冠词,故将 a 改为 the。9.考查形容词。此处应用形容词修饰名词 day,故 wind 改为 windy。10.考查代词。句子主语是 we,指代不一致,要把 their 改为 our,故 their 改为 our。第二节书面表达(满分 25 分)假定你是李华,你的美国朋友 Jack 打算利用假期来你的城市工作一段时间。你在某网站上看到一则英语教

92、师招聘启事,认为他很合适。请给他写一封电子邮件告知此事。内容包括:1.写信的目的;2.应聘条件(学历背景、母语是英语等)及联系方式。注意:1.词数 100 左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jack,_Yours sincerely,Li Hua【范文】Dear Jack,How is everything going with you?Knowing that you plan to work in our city for aperiod of time during the summer holiday,I am writing to tell about an adv

93、ertisementthat you might be interested in.The other day I saw an ad in a popular website which says Xinhua English TrainingSchool is advertising for several native English teachers with a university degree ineducation or other related fields.Besides,a foreign expert certification is required.In my opinion,you are qualified for that job.To learn about more detailedinformation,you can call 8616872995566 or send an email at office engkishlearning.org.Yours sincerely,Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1