ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:26.31KB ,
资源ID:598496      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-598496-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Family matters Section A Starting out .docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Family matters Section A Starting out .docx

1、Unit3FamilymattersSectionAStartingout&Understandingideas课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.We students should have (尊重) for our parents.答案respect2.Einstein is a famous scientist known for his different (才能).答案talents3.The boy was always seen (集中) on his study every night.答案focusing4.The little boy raised his voic

2、e so as not to be (忽视) by the teacher.答案ignored5.The army (靠近,接近) the small town on a cold morning.答案approached.单句填空1.We are quite impressed with the drama (perform) by the foreign actors and actresses.答案performed2.His(profession) career started as early as he was a child.答案professional3.With his at

3、tention focused computer games,the boy lost interest in study.答案on4.The teacher advised the boy (think) carefully over the question.答案to think5.Hearing he won first place,his teacher felt (pride) of him.答案proud6.He was so(talent) that he soon got recognised by the government.答案talented7.His wife alw

4、ays complained she had no other dress (suit) for the occasion.答案suitable.完成句子1.Excuse me.As I (对感兴趣) this,I am wondering if you can explain it to me.答案am interested in2.He has the unique ability to (使动物平静下来).答案calm down the animals3.He didnt intend to explain it,but he told the whole thing (最终).答案in

5、 the end4.The formal talk between the leaders (集中于) the global warming.答案focused on5.The play (外国学生表演的) attracted lots of audience.答案performed by the foreign students6.(随着期末考试的临近),the students work even harder.答案With the final exam approaching7.As students,we should (集中精力学习).答案focus our attention on

6、 study关键能力提升练.阅读理解AThis is my son Matthews last night at home before college.I know that this is good news.I feel proud that Matthew will go to a great school.I know that this is his finest hour.But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I cant stop cry

7、ing.Through the sorrow,I feel a rising embarrassment.“Pull yourself together!” I tell myself.There are parents sending their kids off to battle zones.How dare I feel so shocked and upset?One of the great gifts of my life has been having my boys,Matthew and Johnowen.Through them,I have explored the m

8、ysterious,complicated bond between fathers and sons.As my wife and I raised them,I have discovered the love and loss between my father and me.After my parents divorce,I spent weekends with my dad in Ohio.By the time Sunday came around,I was unable to enjoy the days activities because I was already a

9、fraid of the goodbye of the evening.Now,standing among Matthews accumulation of possessions,I realise its me who has become a boy again.All my sadness and longing to hold on to things are back,sweeping over me as they did when I was a child.His bed is tidy and spare.It already has the feel of a gues

10、t bed.In my mind I replay wrapping him in his favourite blanket.That was our nightly routine until one evening he said,“Daddy,I dont think I need a blanket tonight.” I think of all the times we lay among the covers reading.I look at the bed and think of all the recent times I was annoyed at how late

11、 he was sleeping.Ill never have to worry about that again,I realise.For his part,Matthew has been a rock.He is treating his leaving as just another day at the office.And Im glad.After all,someones got to be strong.Im proud that he is charging into the first chapter of his adult life with such confid

12、ence.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者对即将上大学的儿子的依恋和不舍。回忆和儿子相处的快乐时光,作者在感伤的同时,也明白这是儿子成长的必然过程。1.What does the writer mean by using “Pull yourself together”?A.Get up.B.Cheer up.C.Pull up.D.Wake up.答案B解析句意理解题。根据“Pullyourselftogether!”之后的句子“Thereareparentssendingtheirkidsofftobattlezones.HowdareIfeelsoshockedandupse

13、t?”可推断出,作者是在安慰自己,要振作起来,故选B项。2.We can infer from the passage that .A.the writer is accustomed to sleeping earlyB.Matthew doesnt get on well with his fatherC.Matthew is ready for his new lifeD.the writer wasnt brave enough to face his parents divorce答案C解析推理判断题。根据最后一段第二句“Heistreatinghisleavingasjustano

14、therdayattheoffice.”和最后一句“Improudthatheischargingintothefirstchapterofhisadultlifewithsuchconfidence.”可推断出,Matthew对他的新生活已经做好了准备,故选C项。3.How does the writer feel about his sons leaving for college?A.Worried.B.Grateful.C.Relieved.D.Bittersweet.答案D解析推理判断题。阅读文章可知,作者的儿子即将去上大学,作者感伤且不舍,同时又为儿子感到骄傲,由此推知,作者对于儿

15、子离家上大学这件事,苦乐参半,故选D项。4.Which of the following could be the best title of the text?A.Unavoidable GoodbyeB.Sweet MemoriesC.Glorious MomentD.Unconditional Love答案A解析主旨大意题。本文主要讲述了作者的儿子即将离家去上大学,作者心情非常复杂。作者明白这是儿子成长的必经之路,父子俩的分离也是不可避免的,故选A项。BDear Dale,My mother recently gave birth to a boy,my new younger brot

16、her.But though hes adorable(可爱的),I have to do more chores than before.And when I dont do them well,my father scolds(批评) me.I feel terrible.What can I do?EmilyDear Emily,Congratulations on the new member of your family.Its completely natural for you to feel different now that youre not your parents o

17、nly child.Before,you got all their attention,but now,you have to share that attention with your new brother.However,rather than feel sad about your new situation,you should see it as an opportunity to show everyone how mature(成熟的) you are.Now that your brothers here,youre no longer the kid of the fa

18、mily.This also means that you now have the responsibility to help raise your brother and show him how the world works.As for your parents,put yourself in their shoes and youll see why theyre acting differently toward you.Your parents still love you as much as they did before,of course,but raising a

19、baby is very difficult and tiring.Because of this,you should try your best to support your parents by not getting upset if they scold you or ask you to do things you normally wouldnt have to do.Most importantly,remember to keep setting a good example to your brother.Once everything settles down,youl

20、l never be able to imagine life without him.Dale【语篇解读】本文是一篇应用文。信中Emily向Dale就她的弟弟出生之后,自己如何与家庭成员之间和睦相处向Dale寻求了帮助,Dale在回信中,对她所遇到的麻烦依次进行了解答。5.What is Emilys trouble?A.How to get along well with her family members with the baby born to her family.B.How to get rid of chores she normally doesnt have to do.

21、C.How to take care of her adorable brother when her parents are busy.D.How to avoid Fathers scolding when she does something wrong.答案A解析推理判断题。通过艾米丽来信的内容可以判断出艾米丽遇到的麻烦是她弟弟出生之后,如何与家庭成员之间和睦相处。故A项正确。6.WhatshouldEmilydoaccordingtoDale?A.Loveherparentsasmuchasshecan.B.Trytopaymoreattentiontoherself.C.Puthe

22、rselfinherparentsshoes.D.Feelsadabouthernewsituationandseeitasanopportunity.答案C解析细节理解题。由第二封信第五段“Asforyourparents,putyourselfintheirshoesandyoullseewhytheyreactingdifferentlytowardyou.”可知,Dale认为,设身处地为父母着想,就会明白为什么他们对自己的态度不同了。所以根据戴尔的说法,艾米丽应该设身处地为父母着想。故C项正确。7.Wherecanwemostprobablyreadthistext?A.Inatrav

23、elguide.B.Inaninterview.C.Inajournal.D.Inatextbook.答案C解析推理判断题。这是一篇应用文。通过文体和书信的内容可知,这是一篇关于处理家庭成员关系的情感类短文,带有极强的隐私性,所以判断出最有可能在日记里读到这篇短文。故C项正确。.七选五Youve decided your child is spoiled,and you want to do something about it.Is it too late?Not necessarily.Here are four tips from an expert for getting your c

24、hild to behave well.1 Youve spoiled your child by giving him or her too much for too little.You can correct this by helping your child to learn to work harder for rewards and to understand that not all good behavior is rewarded.2 For example,at first,insist that your daughter put a few toys away bef

25、ore she gets a snack,and gradually increase the amount of work required for each reward.Dont overreact (反应过度) to crying.When children dont get what they want,their natural behavior is to cry.If you react every time your child cries,you may be denying(拒绝给予) him or her an important chance to learn som

26、ething.3Prepare for a fight.At the beginning,childrens demands will increase when they find out parents are not going to give them the new toys they want.When it happens,be careful not to give in just because the child shouts.4Stick with the program.Your child will probably be upset when you begin m

27、aking changes.5 It means the requirements are getting stricter and that your child is adjusting(适应).Remember: give it time,and dont give up.A.Cut down on rewards.B.Thats not necessarily a bad thing.C.Start out making changes slowly.D.Rather,wait until the child calms down.E.Dont try to reason with h

28、im or her about the situation.F.There is little doubt that things will get worse before they get better.G.As a parent,you need to know when to comfort a child and when to simply walk away.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了如何纠正被宠坏的孩子的行为。1.A下文中的“bygivinghimorhertoomuch”呼应A项中的“Cutdown”,且下文中的“helpingyourchildtol

29、earn.goodbehaviorisrewarded”和A项意思相符。故选A项。2.C下文中的“graduallyincrease”呼应C项中的“makingchangesslowly”。3.G此处是对上文不过度回应孩子哭闹之后的正确做法的阐述,G项承接上文。4.D由本段小标题“Prepareforafight”和“.nottogiveinjustbecausethechildshouts”可知,此处介绍正确做法,D项“等待孩子平静下来”符合语境。5.B上文中提到的“Yourchildwillprobablybeupset”的状况也未必就是坏事,因为“Itmeans.isadjusting(适应)”,B项符合语境。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1