1、Unit 1 Back to school.单词拼写1. Mary is a _(职业的) tennis player.2. He put up a _(海报) to advertise his club.3. This issue will be discussed in d_ in the next chapter.4. She is collecting _(素材) for her latest novel.5. Her _(技术) has improved a lot over the past season.6. He used the house as a _(基地) for hi
2、s printing business.7. He took out a dollar for the t_ to the waiter.8. (2019北京卷)However, her dad _(提醒) her that sugary treats were bad for her teeth. 9. Various _(提议) were put forward by the employees for increasing sales.10. (2019全国卷)Each of my cafes will have a different theme and a unique _(风格)【
3、答案】1. professional2. poster3. detail4. material5. technique6. base7. tip8. reminded9. proposals10. style.单句语法填空1. Planning is good as it decides _ detail how we do and what we want to do.2. The visit helped to focus worlds attention _ the problem of the refugees.3. (2019北京卷)A lot of business is base
4、d _ trust and existing relationships.4. _(aim) life is like sailing without a compass(指南针)5. That song always reminds me _ our first date. 6. He closed his _(speak) with a funny joke.7. I enjoy my job, but more_(important), it pays the bills.8. As a result _ the pilots strike, all flights have to be
5、 canceled.9. _(hope) we can win the game on Saturday for our school.10. He was _(pride) of himself for not giving up.【答案】1. in2. on3. on4. Aimless5. of6. speech7. importantly8. of9. Hopefully10. proud.选择合适的短语完成句子give up, more than, as a result of, stick to, take action, in the future, live a happy l
6、ife, pay attention to, fill in, come true1. _ progress in economy, people here are enjoying a far better life than before.2When I set a goal, I _it.3Stop talking and _ your driving.4You need to _ some forms if you are interested.5. They realized that it was high time to _ to stop pollution.6. She de
7、cided to _ her job and start a coffee bar.7. There are a number of good websites that can make your dream _.8. They grow up in a peaceful environment and _.9. For safetys sake, dont drive _ 30 kilometers per hour in the city.10. The question of whether English will keep on changing _ is easy to answ
8、er.【答案】1. As a result of2.stick to3. pay attention to4. fill in5. take action6. give up7. come true8. live a happy life9. more than10. in the future.完成句子1. 我发现学法语很困难。 I find_. 2. 这位老人是从哪里来的还是个谜。_is still a puzzle.3. 去英国学校上一年高中对于我来说是非常有趣和令人激动的经历。 _ for one year was an enjoyable and exciting experienc
9、e for me. 4. 这部电影基于一个真实的故事,是从普通人的角度来叙述的。 _, the film is told from common peoples point of view.5. 我们竖起一块牌子提醒人们保护树木。 We put up a board to _【答案】1. it difficult to learn French2. Where the old man comes from3. Going to a British high school4. Based on a true story5. remind people to protect the trees.根
10、据句意完成句子1. 他们是否会来还是一个问题。_ was a problem.2. 明天晚上8点我将已经上完课,正在会见客人。At 8 tomorrow evening I will have finished my lecture and _ my guest.3. 这项工程完全失败。我不知道该责备谁。The project was a complete failure. I dont know _4. 这些苹果很好吃,很好卖。The apples taste _ and sell _.5. 问题是谁应该为此事故负责。The problem is _6. 他把上周刚买的新手机弄丢了。He l
11、ost his new cell phone_7. 我正要出教室,就在这时老师来了。I was about to go out of the classroom _8. 见到猫,老鼠就跑了。_, the mouse ran off.9. 我回到教室,发现门没锁。When I returned to the classroom, I _10. 那位母亲不允许她的女儿晚上一个人外出。The mother didnt allow her daughter_ at night.【答案】1. Whether they would come2. will be meeting3. who to blame
12、4. good; well5. who should be responsible for the accident6. that was bought last week7. when the teacher came in8. Seeing the cat9. found the door unlocked10. to go out alone.阅读理解A主题语境外语学习If English means endless new words, difficult grammar and sometimes strange pronunciation, you are wrong. Haven
13、t you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an increase in your brain power. Researchers found that learning other languages changes grey matter. This is the area of the brai
14、n which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles.The study also found the effect is greater, the younger people learn a second language.A team led by Dr Andrea Mechelli, from University College London, took a group of Britons who only spoke English. They were comp
15、ared with a group of “early bilinguals” who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners.Scans showed that grey matter density(密度) in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language. But the longer a person waited before mast
16、ering a new language, the smaller the difference.“Our findings suggest that the structure of the brain is changed by the experience of learning a second language,” said the scientists. It means that the change itself increases the ability to learn.Professor Dylan Vaughan Jones of the University of W
17、ales, has researched the link between bilingualism and maths skills. “Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more flexible(灵活的),”he said. “You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas.”The findings were matched in a st
18、udy of native Italian speakers who had learned English as a second language between the ages of two and thirtyfour. Reading, writing, and comprehension were all tested. The results showed that the younger they started to learn, the better. “Studying a language means you get an entrance to another wo
19、rld,” explained the scientists.1. The main subject talked about in this passage is _.A. science on learning a second language B. mans ability of learning a second languageC. language can help brain power D. language learning and maths study2. In the second paragraph, the writer mentions “exercise” i
20、n order to _.A. say language is also a kind of physical laborB. prove that one needs more practice when he(she) is learning a languageC. to show the importance of using the language when you learn the languageD. make people believe language learning helps grey matter work well3. We may know from the
21、 scientific findings that _.A. the earlier you start to learn a second language, the higher the grey matter density isB. there is no difference between a later second language learner and one who doesnt know a second languageC. the experience of learning a second language has bad effect on peoples b
22、rainD. the ability of learning a second language is changing all the time4. The underlined word “bilinguals” probably means _.A. a researcher on language learningB. a person who is good at learning foreign languagesC. a person who can speak two languagesD. an active language learner【答案及解析】这是一篇说明文。介绍
23、了学习一门外语有助于提升脑力,可以让人更加聪明。1. C主旨大意题。通读全文,特别是根据第二段“According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an increase in your brain power. ”(根据英国一所大学的一项新研究,学习第二语言可以提升你的脑力)可知,文章主要介绍了学习一门外语有助于提升脑力,可以让人更加聪明,故C正确。2. D推理判断题。根据第二段“Researchers found that learning other langua
24、ges changes grey matter. This is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles.”可知,研究人员发现学习其他语言会改变灰质。这是大脑处理信息的区域。这与运动锻炼肌肉的方式相似。因此作者提到运动可以锻炼肌肉就是为了证明学习外语可以改变灰质,从而提升脑力,故D正确。3. A推理判断题。根据第五段“Scans showed that grey matter density(密度) in the brain
25、was greater in bilinguals than in people without a second language. But the longer a person waited before mastering a new language, the smaller the difference.”可知,扫描显示,双语者大脑中的灰质密度比没有第二语言的人更大,但是,一个人掌握一门新语言的时间越长,差异就越小,由此可知,你越早开始学习第二语言,脑中的灰质密度就越大,故A正确。4. C词义猜测题。根据画线词后的“who had learnt a second language
26、before the age of five”可知,这组孩子在五岁以前就开始学第二语言,因此他们是能讲两种语言的人,故C正确。B主题语境芬兰教育For many years the school system in Finland has been very successful. In the PISA survey, which compares reading, math and science knowledge of 15yearolds around the world, Finland is not only the top European country but also c
27、ompetes with Asian giants like Shanghai, Singapore and South Korea. But what makes the educational system in this small country so different from others in the western world?Until the 1960s Finlands school system had been influenced largely by its neighbor, the Soviet Union. Most students left schoo
28、l after six years; some went on to private schools. Only the wealthy ones got a better education. In the middle of the 1960s the Finnish government saw the need to change and modernize their education system if they wanted to be internationally competitive. Lawmakers made a simple decision: a basic
29、school for all the 7 to 16yearolds. Compulsory education begins at 7. The government makes it possible for all children to attend preschool as well.Most of Finlands schools get their money from the government. The people who are in charge of the education system, from teachers to officials are train
30、ed teachers, not politicians like in other countries.Teachers work with their pupils in school as much as possible. When teachers are not with the pupils, they spend a lot of time in schools working on the curriculum and new projects. Schools in Finland are small, at least for international standard
31、s. So teachers know every pupil in their school and try everything to succeed with their pupils. That is why dropout rates are low compared to other countries. In contrast to other nations, teachers in Finland are highly respected. Finland selects its teachers very carefully: only talented students
32、go on to a university and receive a masters degree in education. Finland only takes the best to educate its youth.All Finnish children, whether they come from the city or the country, whether from a rich or poor family, have the same chances in education. There are not so many differences between th
33、e wealthy and poor, as in America or other western European countries. Education experts say that there is very little difference between very good and the worst students. Two thirds of Finnish pupils move on to higher education, the highest rate in the European Union.5. What did the Finland governm
34、ent do in the middle of the 1960s?A. They changed the school system.B. They lengthened preschool education.C. They encouraged students to go to private school.D. They learned modern education from neighboring countries.6. We can learn from the text that _A. the children in Finland are educated equal
35、lyB. the children in Finland attend preschool at the age of sixC. the school system in Finland is better than that in SingaporeD. the school equipment in Finland doesnt meet international standards7. The author mentions Shanghai, Singapore and South Korea to show _.A. Asian countries are successful
36、in school educationB. the school system in Finland has been very successfulC. students in these places are better than those in European countriesD. the educational system in Asia is different from that in the western world8. What can be the best title for the text?A. What Differences European Schoo
37、ls HaveB. What Good Schools Provide Students withC. Why Finlands School System Is SuccessfulD. Why Finlands School System Has Changed【答案及解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了为什么芬兰教育体系非常的成功。5. A细节理解题。根据文章第二段“In the middle of the 1960s the Finnish government saw the need to change and modernize their education system i
38、f they wanted to be internationally competitive.( 20世纪60年代中期,芬兰政府意识到,如果他们想要在国际上具有竞争力,就需要改变和现代化他们的教育体系)”可知,二十世纪六十年代中期,芬兰政府改变了教育体系。故选A。6. A细节理解题。根据最后一段“Education experts say that there is very little difference between very good and the worst students(教育专家说,非常好的学生和最差的学生之间几乎没有差别)”可知,在芬兰的孩子可以获得平等的教育。故选A
39、。7. B细节理解题。根据第一段Finland is not only the top European country but also competes with Asian giants like Shanghai, Singapore and South Korea(芬兰不仅是欧洲排名第一的国家,而且还与上海、新加坡和韩国等亚洲巨头展开竞争)可知,作者在文中提到了上海、新加坡和韩国是为了展示芬兰的教育非常成功。故选B。8. C主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要介绍了为什么芬兰教育体系非常的功。故选C。.语法填空I worked from the time I was four an
40、d raised seven children, all of 1._(they) college graduates. But I had one regret. I was born in 1917, the oldest of five kids. Papa could 2._(hard) spare me to go to school, so I couldnt read or write. In 1957, one day my boss 3._(call) me in. “George,” he said. “Learn to use this equipment accordi
41、ng to the instructions and well get you a raise.” My 4._(react) was that I couldnt admit the truth. I thanked him and walked out of his office. I did stay right where I was, 5._ I turned 65.A 6._(youth) fellow handed me a piece of paper. Its information about adult education 7._(class). People can l
42、earn to read and write. He drove me to an old building. It was where all my children had gone to school. But this time it was different. The students all looked like babies 8._ me. I didnt stop there. Im still going to school, even if I am 103. In 9._ word, Im here to learn. Im here to tell the stud
43、ents its never too late 10._(learn)【答案及解析】年老的作者很遗憾不会读写。这个缺点给作者的生活带来了很多的艰辛,幸运的是,退休后的作者有了一个学习的机会,而且一直学到现在103岁。作者就是想通过自己的例子告诉人们:活到老,学到老。1. them这是一个独立主格结构,代替上文中的seven children。2. hardly根据下文可知,父亲无钱供他上学。hardly意为“几乎没有”。3. called根据时间状语one day可知用一般过去时。4. reaction名词作主语。5. until作者无读写能力,没有根据指示使用仪器也就没有晋升,一直在原职工作
44、到退休。6. young形容词修饰名词。7. classes此处为复数。8. to表示“对于来说”。9. a固定短语,in a word意为“总之”。10. to learn不定式作真正的宾语。. 应用文写作假定你是学生会主席李华。请你代表学校学生会在“世界读书日”(World Book Day)来临之际起草一份倡议书,号召全体学生多读书、读好书。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_One possible version:Dear Boys and Girls,With the approaching of the World Book Day, Id like
45、 to call on everyone to read more good books.First of all, reading helps us to enrich our knowledge. From all the different types of books we read, we will definitely learn a lot. Meanwhile, reading makes a full man. It can not only broaden our horizons but also help us become cultivated. Whats more, reading enables us to know the world from multiperspectives and deepens our understanding of life, which will be of great benefit to our whole life.So Im here again to appeal to all of us to read more books and read good books.The Students Union
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有