1、班级 姓名 学号 分数 2021-2022学年八年级下学期期中考试英语试题(时间:100分钟,满分:100分)第一部分 选择题一、单项选择(本大题共15小题,每小题1分,共15分)1_ good information! We have never heard _ wonderful news.AHow; soBWhat; suchCHow; so aDWhat a; such a2You did it in such a way. I really dont know _ to say about it.Sorry, I wont do it like that.AhowBwhatCwher
2、eDwhy3Helen and Sandy _ the cinema to watch a film.Oh, thats why I cant see them now.Ahave been toBhave been inChave gone toDwent to4Did Simon invite you to his party?Yes, But I had to _ it because it is hard for me to spare time for it.AacceptBrefuseCreturnDreceive5On my way to Australia, I felt Au
3、stralians are similar _ us in many ways.AwithBinCtoDat6How long has your brother _ the Reading Club?About five years.A joinedBjoined inCtaken part inDbeen a member of7Why not go to the cinema tonight?Sorry, my mother is ill. I _ take care of her at home.AcanBhave toCmayDmust8China is getting better
4、and better at making high technology products.Thats right. People around the world can hardly avoid_ products made in China.Anot buyingBnot to buyCto buyDbuying9Never waste anything, and _, never waste time.Aabove allBafter allCin allDat all10Youd better not walk alone outside at night. _.OK, I wont
5、.ABetter late than neverBAll is well that ends wellCIts better to be safe than sorryDEvery dog has its day11Suzy, with her brothers_the film Dying To Survive this afternoon.They were tired but very excited.Ahas watchedBhave watchedCwatchesDwatched12David, why not stop _ a rest?Oh, no, Mum. Its so ex
6、citing that I cant stop _ the kite.Ahaving; flyingBto have; to flyChaving; to flyDto have; flying13They are able to talk openly to one another when _ of them feels hurt.AeitherBbothCsomeDall14How long did you wait for your friend in the restaurant last night?_ ten oclock.AUntilBWhenCBecauseDBefore15
7、Thank you for helping us solve this problem._.ANever mindBIts my pleasureCWith pleasureDThats right二、完型填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)Are newspapers dying?For years, it has been said that newspapers are at deaths door. Every year brings more news of closing. But why is the situation so _16_ for newspapers?N
8、ewspapers have a long history. The first newspaper was printed in the 1600s. The industry witnessed its most successful periods in the early 20th century. With radios and TV, however, newspaper circulation (发行量) began to _17_. By the mid-20th century, radio and TV had become so popular that people n
9、o longer had to _18_ newspapers for news. That was especially true of breaking news.Afternoon newspapers were the first to _19_. People coming home from work increasingly turned on the TV, instead of opening a newspaper because TV could provide news that happened a short time ago. Its true that news
10、papers couldnt compete with TV on _20_, but they could provide in-depth reports that TV news could not.But newspapers suffered another, heavier blow (打击) in the 1990s. With the appearance of the internet, large amounts of information became _21_. Many newspaper readers realized that they could read
11、news on the Internet. There seemed to be little reason to pay for a newspaper subscription (订阅). In this way, by reading news on line, people can also _22_ money.So what does the future hold? Will newspapers die? Maybe not. Many newspapers are now making _23_. Some are going digital. Some are going
12、farther and taking the industry to places it has never been to. After all, people still want the _24_. And many agree that newspapers are still an important source of in-depth news, analysis and opinions. If newspapers _25_ completely, there will be nothing to take their place.16AexcitingBterribleCi
13、mportantDbright17AgrowBimproveCraiseDfall18Agive upBlive onCdepend onDpick up19AsurviveBchangeCsufferDappear20AspeedBmemberCinstructionDstress21AsuperBimportantCsafeDfree22AwasteBsaveCkeepDlose23AmistakesBchangesCadvertisementsDnoises24AnewsBTVCinternetDradio25AdelayBleaveCdisappearDcome三、阅读单选(本大题共1
14、0小题,每小题2分,共20分)AWhat do you usually do on QQ?Lan Jiaqi, 13, ShanxiI like using QQ a lot. It helps me do a lot of things. When I forget my homework, I ask my classmates for it on QQ. When I want to play games, I always ask friends to play with me. When I come across (遇到) some useful websites or stori
15、es online, I like sharing them with my friends and other people I know on QQ. Zhang Guanxing, 13, BeijingI always chat with my classmates on QQ. Sometimes we talk about how tired we are because our teachers give us too much homework. We talk about interesting things that happen to us in or outside s
16、chool. Also, we girls usually like talking about popular singers and famous movie stars.Wang Rong, 13, FujianIt is a good way to communicate with others. For example, one of my friends went to visit the Shanghai World Expo in 2010. She logged on (登录) to QQ on her mobile phone. She told us the intere
17、sting things she saw, such as the special clothes people wore in the pavilions (展馆). She took lots of photos and shared them with us. Yang Zhichao, 15, Zhejiang I subscribe to (订阅) a free online newspaper on QQ. So I can share the new cartoons with my classmates who are cartoon fans on QQ. We often
18、have a heated debate (激烈的辩论) on our favourite cartoons because some of my friends like Japanese cartoons, but others, including me, like Chinese cartoons.26Where does Lan Jiaqi come from?AZhejiang.BFujian.CBeijing.DShanxi.27Zhang Guanxing thinks girls usually talk about _ on QQ.Afashionable clothesB
19、popular singers and movie starsCcomputer gamesDfighting with their classmates28_ friend went to visit the Shanghai World Expo in 2010.AWang RongsBLan JiaqisCZhang GuanxingsDYang Zhichaos29Yang Zhichao subscribes to a free online _ on QQ.AnewspaperBbookCmagazineDgame30Yang Zhichao often discusses pro
20、blems about _ with his friends on QQ.AhomeworkBcartoonsChealthDsportsBIt was a great pleasure for the family to move to a house with a very big garden. Betty and Tony could climb up trees, grow flowers and even play badminton. They liked to watch the birds flying among the trees in the garden. They
21、even started to put food out to attract more birds.Everything was fine for a few days until one afternoon there was a strange bumping noise on a window. Betty went outside and found a small bird dead on the grass. Its neck seemed to be broken.“It must have flown into the window.” Tony said when his
22、sister Betty called him to have a look, “Ah, yes. Look here, you can see the mark where it hit the window. There are a couple of tiny feathers stuck on the window.”“Poor things!” Betty said.During the next month, five more birds died in the same way. “Why would they fly to the window?”Finally, they
23、knew the truth. When the birds were flying, they couldnt see into the rooms. All they saw was the reflection of the garden; they thought that they were flying into trees because they saw trees reflected by the window.“Something has to be done to save the birds”. The parents decided. At first, the fa
24、mily tried keeping curtains across the windows, but this made the room dark. Then they bought some strong black paper and cut out the shape of a hawk. They made six hawks one for each window. They stuck the hawks to the windows. They looked pretty and did not keep out much light, when the birds saw
25、the hawks, they would fly away.After that, there were no more dead birds. The family were much happier.31They put food out to attract birds because they _.Awanted to see more birds flying in the gardenBhad too much bird food to feed the birdsChad a special garden for birdsDwanted to catch some birds
26、 in the garden32_ birds died in the garden.AFourBFiveCSixDSeven33The birds flew to the window because they _.Afound the windows very big and cleanBwanted to fight for more foodCwanted to go into the roomDthought there were more trees ahead34The underlined word “reflection” means “_” in Chinese.A树木B倒
27、影C景色D果实35The story is mainly about _.Awhy those birds died in their gardenBBetty and Tony were good at paper-cuttingChow the family saved the birds in the gardenDthe family had a new house with a big garden第二部分 课本知识应用四根据句意及汉语或首字母提示写单词(本大题共10小题,每小题1分,共10分)36My mother is preparing dinner in the kitche
28、n at p_.37I became interested in taking photos when I was in p_ school.38Now more and more people have r_that it is important to save energy.39Beijing is a big city in the n_part of China.40Do you know Hu Ronghua?Of course. Hes good at playing Chinese c_.41The boy _ (梦想) of traveling around the worl
29、d in the future.42There is something wrong with the _ (键盘). I want to buy a new one.43Which TV _ (节目) do you like watching?44You cant go abroad if you dont have a _ (护照).45Is Chinese an _ (国际的) language?Yes, of course.五用所给单词的正确形式填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)46I like writing and want to be a _(write) when
30、I grow up.47The girl bought two _ (copy) of Morning Paper just now.48Alice Munro is a famous _ (Canada) writer.49After a short rest, Helen found herself _ (able) to keep on walking. She was too tired.50You should be careful with the _ (hide) danger around you.51I dont have a head for _ (busy).52Its
31、wonderful to visit _ (nature) sights in Jiuzhaigou.53My _ (fly) number is NW 129 and it arrives at 14: 30.54You will feel its _ (beautiful) when you walk around West Lake.55_ (sail) is becoming more and more popular among young people.六、句型转换(本大题共5小题,每小题2分,共10分)56I went to summer camp during my holid
32、ay. (划线提问)_ did you _ during your holiday?57The American friends have visited our school. (改为否定句)The American friends _ _ our school.58I bought a new bag last month.(用 already代替last month改写句子)I _ _ a new bag already.59HanMeifeelslonelyintheschool.(改为一般疑问句)_HanMei_lonelyintheschool?60We will start th
33、e meeting after they arrive.(用not.until改写句子)We _ _ the meeting _ they arrive.七、阅读回答问题(本大题共5小题,每小题2分,共10分)阅读下面的短文,并根据短文后要求答题。Yellowstone is a huge park covering over 3,400 square miles in Wyoming, Montana and Idaho. You can reach there by air to Cody or Jackson, 50 miles from the entrances (入口). Ther
34、e is no train service nearby.Limited (有限的) bus service is used from some of the towns near it. So when you are in the area, a car is a must. The park has 5 entrances and the entrances are open from May to October. It is a good idea to plan a trip during the good weather. And parts of the park are op
35、en in winter for snow sports.Be sure to prepare for different weather at any time of the year. Take enough clothes because the temperature is changeable(多变的).Take good walking shoes and thick socks, if you are going to hike. You can also see the park on horseback.If you want to learn about Yellowsto
36、ne, there are many talks, films and tours to help you to understand it at the National Park Service.61How large is Yellowstone National Park?_62What is a must when you are in the area?_63Why are parts of the park open in winter?_64What do you need to take while going to do any hiking?_65Where can yo
37、u find more information about Yellowstone?_八、作文(本大题共15分)66同学们,你们一定听过守株待兔这则故事吧。请根据下面的提示,写一篇80词左右的英语短文介绍一下这则故事。提示:位农夫在田里干活的时候看到一只野兔撞在了树桩上; 2. 农夫把野兔拿回家,做了一顿美餐;3. 之后,农夫每天都守在树桩旁,希望能再次碰到撞死的野兔。提示词: hare 野兔;tree stump 树桩;by accident 偶然;run into 遇到;撞到_参考答案:1B【解析】【详解】句意:多好的信息!我们从来没有听到过这么好的消息。考查感叹句和such的用法。wha
38、t感叹句结构:what+形容词+不可数名词;such修饰名词,so修饰形容词或副词。information是不可数名词,news也是不可数名词,故选B。2B【解析】【详解】句意:你就是这样做的。我真的不知道该怎么说。对不起,我不会那样做了。考查宾语从句。how怎么样;what什么;where在哪里;why为什么。say是及物动词,需要接宾;what可作say的宾语,故选B。3C【解析】【详解】句意:伦和桑迪去电影院看电影了。哦,这就是为什么我现在看不到他们。考查现在完成时的用法。have been to去某地已经回来;have gone to去某地路上;have been in 呆在某地。根据
39、“thats why I cant see them now.”可知是去看电影了,没有回来,故选C。4B【解析】【详解】句意:西蒙邀请你参加他的聚会了吗?是的,但我不得不拒绝,因为我很难抽出时间参加。考查动词辨析。accept接受;refuse拒绝;return返回;receive收到。根据“because it is hard for me to spare time for it.”可知,没有时间参加聚会,因此拒绝。故选B。5C【解析】【详解】句意:在我去澳大利亚的路上,我觉得澳大利亚人在很多方面和我们很相似。考查介词辨析。with带有,具有;in在里面;to到; at在。此处是澳大利亚人
40、在很多方面和我们很相似,短语be similar to“和相似”,故选C。6D【解析】【详解】句意:你哥哥加入读书俱乐部多久了?大约五年了。考查现在完成时。根据句子结构可知是现在完成时,当现在完成时和一段时间连用时,谓语动词要用延续性动词。join“加入”,是短暂性动词,要变成be a member of,故选D。7B【解析】【详解】句意:今晚为什么不去看电影呢?对不起,我妈妈病了。我必须在家照顾她。 考查情态动词。can能;have to客观上不得不;may可以;must主观必须。根据“ my mother is ill. I.to take care of her at home.”可知因
41、为妈妈生病了,所以不得不在家照顾她。这里强调的是客观上的必须。故选B。8D【解析】【分析】考点:考查非谓语动词。【详解】试题分析:句意:-在制造高科技的产品中中国变得越来越好。-那是对的,全世界的人们几乎不能避免买到在中国制造的产品。hardly几乎不,否定词,不再使用not;短语avoid doing sth.表示避免做某事,故选D。9A【解析】【详解】句意:不要浪费任何东西,最重要的是,不要浪费时间。考查介词短语。above all最重要的是;after all毕竟;in all总共;at all(否定句)根本。根据“Never waste anything.never waste tim
42、e.”可知,最重要的是,不要浪费时间。故选A。10C【解析】【详解】句意:你晚上最好不要单独在外面散步。事后追悔不如事前稳妥。好的,我不会了。考查情景交际。Better late than never迟到总比不到好;All is well that ends well结果好一切都好;Its better to be safe than sorry事后追悔不如事前稳妥;Every dog has its day人人都有得意时。根据“Youd better not walk alone outside at night”可知,此处是建议晚上不要单独在外走,因为安全比事后后悔重要。故选C。11D【解
43、析】【详解】句意:Suzy和她的哥哥们今天下午看电影我不是药神。他们很累但是很激动。考查动词时态。根据“this afternoon”及“were”可知,句子的时态要用一般过去时,动词要用过去式。故选D。12D【解析】【详解】句意:大卫,为什么不停下来休息一下呢?哦,不,妈妈。这是如此令人兴奋,以至于我无法停止放风筝。考查非谓语动词。短语stop to do sth.“停下来去做另一件事”;短语stop doing sth.“停止做某事”,第一空是“为什么不停下来休息一下”,用stop to do sth.;短语have a rest“休息一下”,排除AC;第二空是“我无法停止放风筝”,用st
44、op doing sth.;短语fly the kite“放风筝”,排除B,故选D。13A【解析】【详解】句意:当他们中的任何一个人感到受伤时,他们能够公开地向对方倾诉。 考查不定代词。either两者中任何一个;both两者都;some一些;all三者或三者以上都。根据后面的feels是第三人称单数形式,可知其主语表示单数意义,either表示“两者中的任何一个”谓语动词用单数形式,其它选项均为复数,故选A。14A【解析】【详解】句意:昨晚你在餐馆等你朋友多久了?一直到10点钟。考查从属连词辨析。until直到;when当时候;because因为;before在之前。根据“How long
45、did you wait for your friend in the restaurant last night?”可知是一直等到10点,表示的是时间段,故选A。15B【解析】【分析】【详解】句意:谢谢你帮助我们解决难题。是我的荣幸。考查情景交际。Never mind没有关系;Its my pleasure我的荣幸;With pleasure很乐意;Thats right没错。根据“Thank you for helping us solve this problem.”可知回答感谢用Its my pleasure。故选B。16B17D18C19C20A21D22B23B24A25C【解析】
46、【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了报纸的历史、兴衰、以及未来趋势。16句意:但为什么报纸的出境如此糟糕?exciting令人激动的;terrible糟糕的;important重要的;bright明亮的。根据“Every year brings more news of closing.” 每年都有更多倒闭的消息可知,空处的词应是“糟糕的”,故选B。17句意:然而,有了收音机和电视,报纸的发行量开始减少。grow增加;improve提升;raise增加;fall落下。根据常识以及“By the mid-20th century, radio and TV had become so popul
47、ar that people no longer had to.newspapers for news.”可知,这里表示收音机和电视的出现,报纸的发行量减少。故选D。18句意:到20世纪中期,广播和电视变得非常流行,人们不再依赖报纸获取新闻。give up放弃;live on靠过活、以为食;depend on依靠、信赖;pick up拿起、捡起。根据“radio and TV had become so popular that people no longer had to.newspapers for news”可知,这里表示人们不再依靠报纸来获取新闻。故选C。19句意:下午报最先受到影响
48、。survive幸存;change改变;suffer遭受;appear出现。根据“People coming home from work increasingly turned on the TV, instead of opening a newspaper because TV could provide news that happened a short time ago.”可知这里表示下午报受到影响。故选C。20句意:报纸不能与电视竞争速度,是真实的,但他们可以提供电视新闻无法提供的深度报道。speed速度;member成员;instruction指令;stress压力。根据“Pe
49、ople coming home from work increasingly turned on the TV, instead of opening a newspaper because TV could provide news that happened a short time ago.”可知报纸不能与电视竞争速度,这是事实,故选A。21句意:随着互联网的出现,大量信息变得免费。super超级的;important重要的;safe安全的;free免费的。根据“There seemed to be little reason to pay for a newspaper subscr
50、iption (订阅).”以及常识可知,人们可以在互联网上免费看到信息。故选D。22句意:这样,通过在线阅读新闻,人们也可以省钱。waste浪费;save节省;keep保持;lose丢失。根据“Many newspaper readers realized that they could read news on the Internet. There seemed to be little reason to pay for a newspaper subscription (订阅).”可知,在网上读新闻可以省钱。故选B。23句意:许多报纸现在正在寻求变化。mistakes错误;change
51、s改变;advertisements 广告;noises噪音。根据“Some are going digital. Some are going farther and taking the industry to places it has never been to.”有些正走向数字化。有些公司走得更远,把这个行业带到了它从未到过的地方可知,这是报纸在寻求变化,故选B。24句意:毕竟,人们仍然需要报纸来提供新闻。news新闻;TV电视;internet互联网;radio收音机。根据“And many agree that newspapers are still an important
52、source of in-depth news, analysis and opinions.”可知,人们仍然想要报纸。故选A。25句意:如果报纸完全消失了,将没有什么东西可以代替它们。delay延期;leave离开;disappear消失;come来。根据“there will be nothing to take their place”没有什么东西可以代替它们可知,推测出上句应是:如果报纸完全消失了,故选C。26D27B28A29A30B【解析】【分析】本文是山西的兰家奇、北京的张冠星、福建的王荣和浙江的杨志超等四个学生谈论了通常在QQ上做什么。26题意:兰家奇是哪里人?考查细节理解。根
53、据第二行Lan Jiaqi, 13, Shanxi(兰家奇,13岁,山西)可知兰家奇山西人;选D。27题意:张冠星认为女孩们通常在QQ上谈论_。考查细节理解。A. fashionable clothes时尚服装;B. popular singers and movie stars流行歌手和电影明星;C. computer games电脑游戏;D. fighting with their classmates与同学打架。根据第三段(Zhang Guanxing, 13, Beijing)最后一句Also, we girls usually like talking about popular s
54、ingers and famous movie stars.(此外,我们女孩通常喜欢谈论流行歌手和著名电影明星。)可知张冠星认为女孩们通常在QQ上谈论流行歌手和电影明星;选B。28题意:_朋友去参观了2010年的上海世博会。考查细节理解。A. Wang Rongs王荣的;B. Lan Jiaqis兰家奇的;C. Zhang Guanxings.张冠星的;D. Yang Zhichaos 杨志超的。根据第4段(Wang Rong, 13, Fujian)第二句For example, one of my friends went to visit the Shanghai World Expo
55、in 2010.(例如,我的一个朋友去参观了2010年的上海世博会。)可知王蓉的朋友去参观了2010年的上海世博会。选A。29题意:杨志超在QQ上订阅了一份免费的网络_。考查细节理解。A. newspaper报纸;B. book书籍;C. magazine杂志;D. game游戏。根据第5段(Yang Zhichao, 15, Zhejiang)第1句I subscribe to (订阅) a free online newspaper on QQ.(我在QQ上订阅一份免费的在线报纸。)可知选A。30题意:杨志超经常在QQ上和朋友讨论关于_的问题。考查细节理解。A. homework家庭作业;
56、B. cartoons卡通;C. health健康;D. sports运动。根据第5段(Yang Zhichao, 15, Zhejiang)第2和3句So I can share the new cartoons with my classmates who are cartoon fans on QQ. We often have a heated debate (激烈的辩论) on our favourite cartoons because some of my friends like Japanese cartoons, but others, including me, like
57、 Chinese cartoons.(我可以在QQ上和我的卡通迷同学分享新的动画片。我们经常就我们最喜欢的动画片展开激烈的辩论,因为我的一些朋友喜欢日本动画片,而包括我在内的其他人则喜欢中国动画片。)可知选B。31A32C33D34B35C【解析】【导语】本文主要讲述了Betty和Tony发现一只鸟撞在了窗子上死了,接下来又有好几只撞死了,他们想了一个办法,后来再也没有鸟撞窗子了,他们又开心起来。31细节理解题。根据第一段“They liked to watch the birds flying among the trees in the garden. They even started
58、to put food out to attract more birds”可知,他们放上食物吸引鸟就是想看更多的鸟在花园的树林里飞,故选A。32细节理解题。根据第二段“Betty went outside and found a small bird dead on the grass”以及第五段“During the next month, five more birds died in the same way”可知,一共有六只鸟撞死,故选C。33细节理解题。根据第六段“All they saw was the reflection of the garden; they thought
59、 that they were flying into trees because they saw trees reflected by the window”可知,鸟们飞向窗子,是因为它们看到了被窗子反射的树,以为是真的树,所以最终撞在了窗子上,故选D。34词义猜测题。根据“they thought that they were flying into trees because they saw trees reflected by the window”可知,它们看见的是倒影,让它们误以为这是大树,故选B。35主题归纳题。这篇故事主要讲鸟在窗子上被撞死,家人是如何挽救它们的,故选C。3
60、6present37primary38realized39northern40chess【解析】36句意:我母亲现在正在厨房准备晚餐。本句时态是现在进行时,时间状语应是现在。短语at present:现在,目前;结合句意和首字母提示可知答案是present。37句意:我在小学时就对拍照很感兴趣。primary school:小学;结合句意和首字母提示可知答案是primary。38句意:现在越来越多的人意识到节约能源是很重要的。本句是现在完成时,其构成have/has done sth.;realize:意识,理解,领会,实现,过去分词是realized;结合句意和首字母提示可知答案是reali
61、zed。39句意:北京是中国北方的一个大城市。本词修饰名词part,可知填形容词;northern:北方的,北部的。结合句意和首字母提示可知答案是northern。40句意:-你认识胡荣华吗?-当然可以。他擅长下象棋。短语play chess:下棋,play Chinese chess:下中国象棋,下象棋。结合句意和首字母提示可知答案是chess。41dreams42keyboard43programme(s)44passport45international【解析】41句意:这个小男孩未来梦想全世界旅行。dream of梦想,且根据主语the boy可知,用单数,故填dreams。42句意:
62、这个键盘有一些问题,我想买一个新的。keyboard键盘,且根据句意可知,用单数,故填keyboard。43句意:你喜欢看哪个电视节目?programme节目。且根据句意可知,用单复数均可,故填programme(s)。44句意:如果你没有护照你不能去国外。passport护照,且根据空前a可知,用单数,故填passport。45句意:汉语是一种国际语言吗?空处修饰名词language,用形容词,international国际的,故填international。46writer47copies48Canadian49unable50hidden【解析】46句意:我喜欢写作,长大后想当一名作家。
63、不定冠词a后接单数名词;根据句意结构和英文提示,可知填writer。47句意:这个女孩刚才买了两份晨报。two二,后接复数名词;根据句意结构和英文提示,可知填copies。48句意:Alice Munro是加拿大著名作家。writer作家,名词需用形容词修饰;根据句意结构和英文提示,可知用Canada的形容词形式,故填Canadian。49句意:短暂休息之后,海伦发现自己不能继续行走了。她太累了。keep on walking继续赶路;根据下文She was too tired,可知她累得不能再走了,结合英文提示,可知填unable。50句意:你应该小心周围的危险。danger危险,名词需用形
64、容词修饰;根据句意结构和英文提示,可知填hidden。点睛:用所给单词的正确形式填空,首先看给出的词的词性,它在句子中做什么成分,然后需要填什么词性。需要填名词的,注意单复数;需要填形容词或副词,注意用原级、比较级还是最高级;需要填动词的,注意句子的时态,判断填动词的什么形式。51business52natural53flight54beauty55Sailing【解析】51句意:我没有商业头脑。busy形容词,“忙碌的”;由题干可知这里应填一个名词形式,与busy所对应的名词形式是business,故答案填business。52句意:在九寨沟参观自然风光真是太好了。nature名词,自然;由
65、句意可知这里应填一个形容词来修饰后面的名词sights,与nature所对应的形容词是natural,故答案填natural。53句意:我的航班号是NW 129,它在14点30分到达。fly动词,飞行;由题干可知这里在句中作主语,所以应填一个名词形式,与fly所对应的名词是flight,故答案填flight。54句意:当你在西湖漫步时,你会感受到它的美丽。beautiful形容词,“美丽的”;根据前面的its是形容词性的物主代词,可知这里应用名词,与beautiful所对应的名词是beauty,故答案填beauty。55句意:帆船运动在年轻人中越来越受欢迎。sail动词,“航行、启航”;由题干
66、可知设空处在句中作主语,所以应用sail的动名词形式sailing,因其位于句首,故第一个字母要大写,故答案填Sailing。点睛:本题首先要粗读每个句子,看每个句子是什么意思。然后看所要填写的内容在句子中做什么成分,需要什么词性;按照所给出的单词提示,结合相关的语法知识对单词或短语做出形式上的变化。如,第2小题,由句意可知这里应填一个形容词来修饰后面的名词sights,与nature所对应的形容词是natural,故答案填natural。第4小题,根据前面的its是形容词性的物主代词,可知这里应用名词,与beautiful所对应的名词是beauty,故答案填beauty。56 Where g
67、o【解析】【详解】句意:我假期去夏令营了。划线部分是地点状语,疑问句用where来提问,首字母要大写,原句时态是一般过去时,助动词did后面接动词原形,went的动词原形是go,故填Wherego。57 havent visited【解析】【详解】句意:美国朋友参观了我们学校。根据现在完成时态的否定句在have后加not,可以缩写成havent。故填 havent;visited 。58 have bought【解析】【详解】句意:我上个月买了一个新包。 根据already可知,该句用现在完成时,谓语结构是have/has+过去分词,主语I,所以用have。故填have;bought。59 D
68、oes feel【解析】【详解】句意:韩梅在学校里感到孤独。feels“感觉”,动词,所以变成疑问句的时候需要借助助动词;因是一般现在时且Han Mei作主语为单数,故助动词用does,feels变为原形feel,故填Does;feel。60 wont start until【解析】【详解】句意:在他们到达之后,我们才开始会议。not.until直到才;再结合原句,可以同义替换成:We will not start the meeting until they arrive. 故填wont;start;until。61Over 3,400 square miles./It is over 3,
69、400 square miles.62A car./It is a car./A car is a must.63For snow sports./Because of snow sports./Because the park has snow sports./They are open for snow sports.64Good walking shoes and thick socks.65At the National Park Service.【解析】【导语】本文主要介绍了美国黄石公园的主要情况以及旅行时需要准备和注意的东西。61根据“Yellowstone is a huge p
70、ark covering over 3,400 square miles in Wyoming, Montana and Idaho.”可知,黄石公园位于怀俄明州,蒙大拿州和爱达荷州,占地3400多平方英里。故填Over 3,400 square miles./It is over 3,400 square miles.62根据“So when you are in the area, a car is a must.”可知当你在这个地区,汽车是必须的。故填A car./It is a car./A car is a must.63根据“And parts of the park are op
71、en in winter for snow sports.”可知公园的部分地区在冬季开放进行冰雪运动。故填For snow sports./Because of snow sports./Because the park has snow sports./They are open for snow sports.64根据“Take good walking shoes and thick socks, if you are going to hike.”可知如果你要徒步旅行,最好穿上步行鞋和厚袜子,故填Good walking shoes and thick socks.65根据“If yo
72、u want to learn about Yellowstone, there are many talks, films and tours to help you to understand it at the National Park Service.”可知,如果你想了解黄石公园,在国家公园管理局有很多讲座、电影和旅游来帮助你了解它。故填At the National Park Service.66例文Once upon a time, there was a farmer. One day, while he was working on the farm. He saw a ha
73、re ran into a ties stump by accident and died. The farmer took the hare home and cooked a delicious meal for himself, That night, he thought, “I dont have to work so hard. All I have to do is wait for a hare every day by the tree stump.” So from then on. He gave up farming, and waited by the tree stump. But just from then on, he never saw another hare run into the tree stump. This story tells us we will get nothing unless we work hard. Remember: No pain. No gain.【解析】【详解】1.题干解读:本文是一篇材料作文。介绍守株待兔这则寓言故事。2.写作指导:本文采用一般过去时。按照提示内容,讲述这个寓言故事,在最后一段发表自己的哲理感悟。写作时保持主谓一致性,做到无语法和标点错误。