1、秘密启用前 试卷类型:A2020年临沂市初中学业水平考试试题英 语注意事项:1、本试卷分第I卷(选择题和第II卷(非选择班)两部分,共8页。满分100分,考试时间100分钟。答卷前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、准考证号、座号填写在试卷和答题卡规定的位置。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 2、答题注意事项间答题卡,答在本试卷上不得分。第I卷(选择题 共55分)一、听力测试(共15小题,计15分) 注意:听力测试分四部分.共加小题。傲题时,请先将答案两在试卷上,录音内容结束后,将所选答案转涂到答题卡上。(一)听句子,选择与图画意思一致的选项,每个句子听两遍。 A. B. C.
2、 D. E. F. 1. 2. 3. 4. 5. (二) 听对话和问题,根据所听内容,选择最佳答案。对话和问题都读两遍。 6. A. In the classroom. B. At the school theater. C. On the playground.7. A. She hurt her foot. B. She had a sore back. C. She coughed badly.8. A. A teacher. B. A dentist. C. A reporter.9. A. Tina will drive him to school B. Mr Green will
3、give him a lift. C. He will go to school by bike.10. A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Friday.(三)听短文,根据短文内容,判断下列句子正误,正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。短文读两遍。听短文前,你们将有20秒钟的时间阅读下列句子。11. Gina and Alice have been pen pals for 77 years.12. Gina and Alice began to write to each other at the age of 12.13. Gina is q
4、uite different from Alice.14. Gina and Alice didnt meet until 1987.15. Gina and Alice still write to each other by e-mail now. 请考生们翻到第5页,先找到第五大题。你们将有5秒钟的准备时间。二、单项填空(共10小题。计10分) 选择最佳答案。16. Do you want tea or coffee?_is OK. I really dont mind.A. Neither B. Both C. Either17. Thanks for letting us borro
5、w your camera. We_it to you next Monday.A. return B. will return C. have returned19. Its hard to turn down a banana. They taste good and you dont have to wash them_eating them.A. until B. after C. before19. Only plants and animals that need very little water_live in a desert.A. can B. need C. must20
6、. Kelly White loves all sports, _skating.A. gradually B. seriously C. especially21. Most of us enjoy_to our mothers speak, because our brains greatly prefer the voices of our own mothers.A. Listening B. listen C. to listen22. We will cause less pollution _we can find ways to reuse or recycle more ru
7、bbish. A. unless B. if C. though23. _do people greet visitors? Some shake hands. Some say hello or hi. Some kiss. A. Why B. What C. How24. We have to _the school trip because of the bad weather. A. put off B. get off C. turn off25. In America, Thanksgiving is a holiday_celebrates the love of family.
8、 A. who B./ C. that三、完形填空(共10小题。计10分)根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供2630小题选用,第二个方框供3135小题选用。每个选项只能使用一次,每框有一项剩余。A. Although B. give their seats C. Since D. were not allowed E. make life better F soldMartin Luther King, Jr. was born in Georgia in the south of the USA in 1929. In 1954 he began t
9、o work in a church (教堂).All through his life he tried to 26 for African-Americans, whose ancestors came to America from Africa between 1640 and 1798. White people brought them to America in ships, 27 them as slaves (奴隶) and forced them to work. 28 they were set free (自由的) after the American Civil Wa
10、r, their lives didnt change much for a long time. Some people still didnt like them. In the 1950x, African-Americans 29 to do lots of things in the south of America. They could not walk on the footpath when a white person was on it. They could not eat in restaurants where white people ate. They coul
11、d not go to the shops that were owned by white people. When they were on a bus, they had to 30 to white people.A. made a famous speech A. fair C. refused D. in peace E. agreed F. stop riding In December of 1955, a lady called Rosa Parks 31 to give her scat to a white man. This made the bus driver an
12、gry and he called the police. The police took Ross away. Martin Luther King, Jr. said this was wrong and told people they should stop it. He spoke to lots of people and told them what was happening. He said the law should be 32 and they should be able to do the same things as white people. He called
13、 for the African-Americans to 33 on the bus. His idea worked. The bus companies (公司) lost money. In December 1956, the Supreme Court (最高法院)made the city change the rules.Martin Luther King, Jr. traveled across America to meet lots of important people and told them about the problems. In 1963 he led
14、a big group of African-Americans in Washington. He 34 there. He said he had a dream that black and white people would live together 35 . He was a really important person in history because he changed African-Americans lives a lot. American people and people around the world remember him for what he
15、has done.答案: 26._ 27._ 28._ 29._ 30._ 31._ 32._ 33._ 34._ 35._四、阅读理解(共12小题,共计20分)(一)阅读短文,完成3639小题。(共4小题,计分4分)AWearing a white blouse, Ai-Da studies her subject and begins to draw. She looks like any artist at work. However, the beep . beep . beep noise from her arm gives her away. Ai-Du is, in fact,
16、 a robot.Ai-Da has been described as the worlds first Al (人工智能) robot artist. She takes her name from Ads Lovelace, the worlds tint female computer programmer. Scientists at Oxford University developed Al systems (系统) for Ai-Da. The robot has cameras in her eyeballs. Alter she has studied a subject,
17、 she will use her left aim to draw. Now, Ai-Dot can only use a pencil for sketches (素描).The plan is for her to paint.Ai-Dot is not the first Al system to produce artworks. Since 2006, scientists have been developing software (软件) to turn photos into drawings. Last year. an artwork created using Al w
18、as sold in New York for 5132.500. However, Ai-Das human-like appearance.e brings something new to the field.In June, Ai-Du opened her first exhibition at Oxford. Then were about 30 drawings by the robot. Ai-l)a, standing next to her artworks, attracted (吸引) many visitors.Ai-Das inventor, Aidan Melle
19、r. talked about the importance of the rubs Ai-Da bring a new voice to the art world, she said Al is going to be the big thing of the 2020s. That influences us greatly. Meller hopes the exhibition was just the start and that more will follow to show how AI is influencing human life.根据短文内容,判断下列句子正误。正确
20、的用“A”表示.不正确的用“B”表示。36. Ai-Da is a real artist who helps scientists at Oxford University develop Al systems.37. Last year, scientists began to develop software to turn photos into drawings.38. In June, Ai-Da opened her first exhibition at Oxford successfully.39. Aidan Teller thinks AI is going to inf
21、luence human life more and more greatly.(二)阅读短文,完成4047小题。(共8小题,计分16分)BThe longest river in the world is the Nile. It is 4,160 miles long. But the Nile is not the mightiest (浩荡的) river. The Amazon is. The Amazon is also the second longest river in the world. It is 3,900 miles long. How long is that?
22、It is longer than a road going from New York City to San Francisco.The Amazon is the mightiest for this reason. It has the greatest amount of water. More water runs out to sea than from the Nile. Mississippi, and Yangtze rivers combined. Thats a lot of fresh water! The force of its current (水流) is g
23、reat too. The current can be seen 200 miles out in the sea. Theres a story to show the Amazons amazing current. A ship sailed (航行) far away from Brazil. It ran out of drinking water. Another ship passed by. The first ship asked for water. Someone on the second ship said. Just put your buckets (桶) in
24、to the sea.Here are a few more facts. At its mouth, the Amazon is 90 miles wide. Even up the river, you cant see the opposite bank. The river is also very deep(from 22 to 76 meters). During rainy season, the river rises about 16 meters more. Big ocean ships can sail about 1,800 miles upstream (向上游).
25、 Smaller ships can sail 1,000 miles farther.Whats the most bloodthirsty fish in the world? No. Its not the shark Its the Amazons piranha It is only about 10 cm to 20 cm long. It has sharp teeth. Thousands travel in a group. No animal can swim across the rivet. A 1,000-pound horse would be just bones
26、 (骨头) in three minutes. Are you planning a trip to the Amazon? Heres a piece of advice. Leave your swimsuit at home!根据短文内容,选择最佳答案。40. After reading this passage it seems clear that_C_. A. people do not drink the Amazons water B. it would not be good to visit the Amazon during rainy season C. sailing
27、 on the Amazon requires:knowledge of its current41. The writer helps you understand how long the Amazon is by_B_. A.telling how long the Nile is B. comparing it to a distance(距离)on land C. comparing it with the Yangtze River42. In Paragraph Four, the word“sharp”means“_A_”in Chinese. A.锋利的 B.急剧的 C.强烈
28、的43. The passage mainly tells us_C_. A. piranha in the Amazon B. traveling in the Amazon C. interesting facts about the AmazonC根据短文内容.从方框中选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容通顺完整。Wake up, boys and girls! Put up your hand if you try to repair your tired body by sleeping in(睡懒觉)on weekends. A new study says the habit
29、might not be a good idea for your health.The ten-day study came out in the magazine Current Biology. Volunteers were divided into three groups. The first group enjoyed nine hours sleep each night. The second group was allowed to sleep only five hours each night. The third group was given five hours
30、sleep Monday through Friday. 44 E But they were put back on the short sleep schedule the next Monday.Both the second and third groups ate more snacks at night and put on weight. They also saw a decrease (减少) in insulin sensitivity (胰岛素敏感性), a warning sign for diabetes (糖尿病). Researchers have long kn
31、own a tack (缺乏) of sleep can increase health risks. 45 C Even though people in the third group slept as much as they could on the weekend, it was not enough, said Dr Kenneth Wright, who led the study. When they went back to the short sleep schedule the next week, their body failed to control blood s
32、ugar. 46 A So what should we do if sleeping in over the weekend is not a good choice? 47 D Cut nut the sleep stealers such as watching television shows or spending time on computers or mobile phones. Always remember. Getting enough sleep is as important as having good caring habits or doing exercise
33、 regularly.A. That was partly because their biological clock (生物钟) had been changed.B. People can repair their tired body by sleeping in on weekends.C. But it was surprising that the third group had been worse than the second one.D. Dr Wright gave advice in two words: sleep longer.E. And then they w
34、ere allowed to sleep as much as they liked over a weekend.答案:36._ 37._ 38._ 39._ 40._ 41._ 42._ 43._ 44. _ 45. _ 46. _ 47. _秘密启用前 试卷类型:A2020年临沂市初中学业水平考试试题英 语第II卷(非选择题 共45分)五、听写(共5小题,计5分) 听对话,根据对话内容完成下列句子,每空词数不限。对话读三遍。听对话前.你们有20秒钟的时间阅读下列句子。48. Whisk Marks New Years resolution? Hes going to be more _
35、this year.49. How is Mark going to improve his eating habits? Hes going to_chocolate completely.50. What sport is Mark going to take up? Hes going to take up_.51. Whats Amys first resolution? She is going to be_.52. Whats Amys other resolution? She is going to get on well with her_.六、词形转换(共8小题,计8分)
36、用括号内所给单词的适当形式填空,每空格限填一词。53. After a busy morning at work, lunchtime gives_a chance to do many things, such as exercise, read and watch TV. (I )54. The new plan asks residents (居民) to put their rubbish into four different _ one for each kind of rubbish. ( box )35. After the Great Wall Station, Zhongs
37、han, Kunlun and Taishan, China is now building its_research station in Antarctica (南极洲). ( five )56. Growing up is hard for everyone. Laura has to face lots of stress as a_. ( teenage )57. Its_to talk with your mouth full. (polite)58. According to some studies, the_you read, the less you understand
38、what you have read. (fast)59. Recycling your rubbish is a great habit. However. its even better to turn your rubbish into something new and_. (use)60. Why do we make mistakes more_when we feel tired? This happens because parts of our brain actually fall asleep when were awake and tired. ( easy )七、动词
39、应用(共7小题,计7分) 根据短文内容,用括号内所给动词的适当形式真空,必要时可加助动词或情态动词。In Pontevedra, a city in Spain, people dont shout. Since cars are banned (明令禁止) in the city, there are no noises from cars. People dont have to try hard to make themselves heard. What you hear in the street, instead, is the singing of birds.Miguel Lu
40、res, the mayor (市长). opens the windows of bib; office, and the sound of human voices 61 (rise) from the street below. Lures says, More than 14,000 cars used to pass along this street every day. There 62 (be) more cars passing through the city in a day than people living here.Lores became mayor in 19
41、99. He spent months 63 (walk) around the city. The historical city is dead, he said one day. It is full of cars. It 64 (pollute) heavily. There are a lot of traffic accidents. The elderly and children arent able to use the streets because of cars. People who had a chance to leave have done so.At fir
42、st, Lores thought of improving traffic conditions. However, he couldnt come up with a good plan. After lots of discussions, the government finally decided 65 ( take ) action to ban cats.The change 66 (bring ) Pontevedra many advantages since then. Traffic accidents seldom happen. CO2 emissions (排放物)
43、 are down 70 percent. Many people are moving to the city, making it lively again. Most local people in the city like the change. Ramiro Armesto, a mother of two young children, said, in the past, the first thing to see in the morning was traffic jams. Now, the city is cleaner, quieter and safer. Raq
44、uel Garcia, another parent, said she had stayed in many cities around the world. However, she had never lived in a city as easy to live in as Pontevedra. Even while it 67 (rain). I walk everywhere. The feeling is wonderful, she added. Pontevedra is paradise(天堂)”答案: 61._ 62._ 63._ 64._ 65._ 66._ 67._
45、八、阅读表达(共5小题,计10分) 根据短文内容,回答下列问题。On winter nights, the wind usually blows strongly. Most of us stay inside our warm homes. Few of us think about the homeless. These people have no choice but to sleep on the streets. Some of them are so poor that they have no money to buy food.A young man in Birmingha
46、m, England, made a decision to do something about this. Every night, he puts on a Spider-Man suit and gives food to the homeless he meets. He makes sure that these people wont go hungry.The man refuses to make his name public. The local people call him the Birmingham Spider-Man. The young man hopes
47、his action will show others that everybody deserves (应得) a helping hand.The 25-year-old man started his night activities in 2015. Every night at 9, he buys some sandwiches. Then. he finds a quiet alley and puts on his uniform. After that, the Spider-Man starts handing his food out to people in need.
48、The man said, I wear the Spider-Man suit in order to get attention. Without the suit, few people took a second look at him when he was handing out food. When people see the Spider-Stan,however, they come over and ask what he is doing.The Birmingham Spider-Man has already got lots of attention. Many
49、people have offered to give away money to him. But the young man never accepts the money. Instead, he encourages people to go out and help people in need on their own. He said, If more people offer a helping hand, the cold winter nights wont be so cold any longer.68. How does the young man in Birmin
50、gham, England help the homeless people?_69. When did the young man start his night activities? _70. What does the young man hope his action will show others? _71. Why does the young man wear the Spider-Man suit when he helps the homeless people? _72. Why does the young man never accept the money tha
51、t many people have given away to him?_九、书面表达(计15分)在初中三年的时光里,大家或多或少都会有一些不愉快的经历,请以“An Unhappy Experience为题.根据以下要求与提示.用英语习-篇短文,描述一个令你不愉快的事件,分享你的体脸和感悟。要求:1.短文中不得出现任何真实人名、校名及其它相岁封合息.否期不予评分;2.不少于60词。提示:1. Tell a story about one of your unhappy experiences, 2. What did you learn from the experience?An Unha
52、ppy Experience_2020年临沂市初中学业水平考试英语试题注意事项:1、本试卷分第I卷(选择题和第II卷(非选择班)两部分,共8页。满分100分,考试时间100分钟。答卷前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将自己的姓名、准考证号、座号填写在试卷和答题卡规定的位置。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 2、答题注意事项间答题卡,答在本试卷上不得分。第I卷(选择题共55分)一、听力测试(共15小题,计15分)注意:听力测试分四部分.共加小题。傲题时,请先将答案两在试卷上,录音内容结束后,将所选答案转涂到答题卡上。(一)听句子,选择与图画意思一致的选项,每个句子听两遍。A. B. C.D
53、. E. F.1. 2. 3. 4. 5. (二) 听对话和问题,根据所听内容,选择最佳答案。对话和问题都读两遍。6. A. In the classroom.B. At the school theater. C. On the playground.7. A. She hurt her foot.B. She had a sore back.C. She coughed badly.8. A. A teacher.B. A dentist.C. A reporter.9. A. Tina will drive him to schoolB. Mr Green will give him a
54、 lift.C. He will go to school by bike.10. A. On Tuesday.B. On Wednesday.C. On Friday.(三)听短文,根据短文内容,判断下列句子正误,正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。短文读两遍。听短文前,你们将有20秒钟的时间阅读下列句子。11. Gina and Alice have been pen pals for 77 years.12. Gina and Alice began to write to each other at the age of 12.13. Gina is quite differen
55、t from Alice.14. Gina and Alice didnt meet until 1987.15. Gina and Alice still write to each other by e-mail now. 请考生们翻到第5页,先找到第五大题。你们将有5秒钟的准备时间。二、单项填空(共10小题。计10分)选择最佳答案。16. Do you want tea or coffee?_is OK. I really dont mind.A. Neither B. Both C. Either16. C考查不定代词的用法。句意:你要茶还是咖啡?都可以,我不介意。neither“两者
56、都不”;both“两者都”;either“(两者中的)任何一个”。由答语“really dont mind.”可知是肯定回答,排除A。由系动词is提示选C。Both作主语时,系动词be要用复数形式。17. Thanks for letting us borrow your camera. We_it to you next Monday.A. return B. will return C. have returned17. B考查动词的时态。句意:谢谢你让我们借你的相机。下周一我们会还给你的。由next Monday提示用一般将来时。故选B。18. Its hard to turn down
57、 a banana. They taste good and you dont have to wash them_eating them.A. until B. after C. before18. C考查介词。句意:很难拒绝一个香蕉。它们味道很好,吃之前不用洗。until“直到”;after“在之后”;before“在之前”。由后面的宾语“eating them”可判断是“在吃之前”,故选C。19. Only plants and animals that need very little water_live in a desert.A. can B. need C. must19. A
58、考查情态动词。句意:只有需要很少水的植物和动物才能在沙漠中生活。can“能”;need“需要”;must“必须”。根据句意判断选A。20. Kelly White loves all sports, _skating.A. gradually B. seriously C. especially20. C考查副词的辨析。句意:凯莉怀特喜欢所有的运动,尤其是溜冰。gradually“逐渐地”;seriously“严重地”;especially“尤其;特别地”。根据句意判断选C。21. Most of us enjoy_to our mothers speak, because our brain
59、s greatly prefer the voices of our own mothers.A. listening B. listen C. to listen21. A 考查非谓语动词。句意:我们大多数人都喜欢听母亲说话,因为我们的大脑非常喜欢自己母亲的声音。enjoy后跟动名词作宾语,enjoy doing sth.“喜欢作某事”。故选A。22. We will cause less pollution _we can find ways to reuse or recycle more rubbish.A. unless B. if C. though22. B考查连词的辨析。句意:
60、如果我们能找到再利用或回收更多垃圾的方法,我们将减少污染。unless“除非;如果不”;if“如果”;though“尽管”。根据句意判断选B。23. _do people greet visitors? Some shake hands. Some say hello or hi. Some kiss.A. Why B. What C. How23. C考查疑问词。句意:人们如何向来访者问候?有的人握手,有人说“你好”或“嗨”,有的亲吻。由答语可判断是询问问候方式,因此用How。故选C。24. We have to _the school trip because of the bad wea
61、ther.A. put off B. get off C. turn off24. A考查动词短语的辨析。句意:因为天气不好,我们不得不推迟学校郊游。put off“推迟,拖延”;get off“下车”;turn off“关闭”。由后面的“because of the bad weather”可推知是“推迟郊游活动”。根据句意判断选A。25. In America, Thanksgiving is a holiday_celebrates the love of family.A. who B./ C. that25. C考查定语从句的引导词。句意:在美国,感恩节是庆祝家庭之爱的节日。后面的句
62、子修饰名词holiday,判断是定语从句。holiday作先行词,表示“物”,定语从句用that或which引导。因此选C。三、完形填空(共10小题。计10分)根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供2630小题选用,第二个方框供3135小题选用。每个选项只能使用一次,每框有一项剩余。A. Although B. give their seats C. Since D. were not allowed E. make life better F soldMartin Luther King, Jr. was born in Georgia in the s
63、outh of the USA in 1929. In 1954 he began to work in a church (教堂).All through his life he tried to 26 for African-Americans, whose ancestors came to America from Africa between 1640 and 1798. White people brought them to America in ships, 27 them as slaves (奴隶) and forced them to work. 28 they were
64、 set free (自由的) after the American Civil War, their lives didnt change much for a long time. Some people still didnt like them. In the 1950s, African-Americans 29 to do lots of things in the south of America. They could not walk on the footpath when a white person was on it. They could not eat in re
65、staurants where white people ate. They could not go to the shops that were owned by white people. When they were on a bus, they had to 30 to white people. A. made a famous speech B. fair C. refused D. in peace E. agreed F. stop ridingIn December of 1955, a lady called Rosa Parks 31 to give her seat
66、to a white man. This made the bus driver angry and he called the police. The police took Rosa away. Martin Luther King, Jr. said this was wrong and told people they should stop it. He spoke to lots of people and told them what was happening. He said the law should be 32 and they should be able to do
67、 the same things as white people. He called for the African-Americans to 33 on the bus. His idea worked. The bus companies (公司) lost money. In December 1956, the Supreme Court (最高法院) made the city change the rules. Martin Luther King, Jr. traveled across America to meet lots of important people and
68、told them about the problems. In 1963 he led a big group of African-Americans in Washington. He 34 there. He said he had a dream that black and white people would live together 35 . He was a really important person in history because he changed African-Americans lives a lot. American people and peop
69、le around the world remember him for what he has done. 答案: 26._ 27._ 28._ 29._ 30._ 31._ 32._ 33._ 34._ 35._【主旨大意】这是一篇记叙文,主要介绍了美国黑人民权运动领袖马丁路德金的事迹。他1929年出生于美国南部的佐治亚州,1954年在教堂里工作,1955年为消除种族歧视,发起并领导了对公共汽车的抵制运动。1963年在首都华盛顿发表了我有一个梦想的演说。【答案】26 30 EFADB 31 35 CBFAD 26. E 考查动词短语。结合选项,由后面的“for African-Americ
70、ans”可推知句意:在他的一生中,他一直努力让非裔美国人的生活更美好。make life better“使生活更美好”。27. F 考查动词。结合选项,由后面的“as slaves (奴隶) and forced them to work”可判断句意:把他们当奴隶买卖,强迫他们工作。sold为sell“出售,卖”的过去式。28. A 考查连词。由后面的句子“they were set free after the American Civil War”可推知句意:虽然他们在美国内战后获得自由,但他们的生活在很长一段时间内并没有发生太大的变化。though意为“虽然”,引导让步状语从句。29.
71、D 考查被动语态。由下一句“They could not walk on the footpath when a white person was on it.”可推知句意:在20世纪50年代,非洲裔美国人不被允许在美国南部做很多事情。were not allowed“不被允许”,为被动语态。30. B 考查动词短语。由前面的“When they were on a bus”可推知句意:当他们在公共汽车上时,他们不得不把座位让给白人。give their seats意为“让位”。31. C 考查动词。由后面的“to give her seat to a white man”可推知句意:1955
72、年12月,一位名叫罗莎帕克斯的女士拒绝把座位让给白人。refuse意为“拒绝”。32. B 考查形容词。句意:他说法律应当公正,他们应该能做和白人一样的事情。由后面的“they should be able to do the same things as white people”可推知前面是“法律应当公正”。fair意为“公正的”。 33. F 考查动词短语。由后面的句子“The bus companies (公司) lost money.”可推知句意:他呼吁非洲裔美国人停止乘坐公共汽车。stop riding意为“停止坐车”。34. A 考查动词短语。结合选项判断句意:他在那里作了一个著
73、名的演讲。made a famous speech意为“作演讲”。35. D 考查介词短语。句意:他说他有一个梦想,那就是黑人和白人和平共处。由前面的“would live together”可推知是“和平共处”。in peace意为“和平地”。四、阅读理解(共12小题,共计20分)(一)阅读短文,完成3639小题。(共4小题,计分4分)AWearing a white blouse, Ai-Da studies her subject and begins to draw. She looks like any artist at work. However, the beep . beep
74、 . beep noise from her arm gives her away. Ai-Da is, in fact, a robot.Ai-Da has been described as the worlds first Al (人工智能) robot artist. She takes her name from Ada Lovelace, the worlds first female computer programmer. Scientists at Oxford University developed Al systems (系统) for Ai-Da. The robot
75、 has cameras in her eyeballs. After she has studied a subject, she will use her left arm to draw. Now, Ai-Da can only use a pencil for sketches (素描).The plan is for her to paint.Ai-Da is not the first Al system to produce artworks. Since 2006, scientists have been developing software (软件) to turn ph
76、otos into drawings. Last year, an artwork created using Al was sold in New York for$432,500. However, Ai-Das human-like appearance. brings something new to the field.In June, Ai-Da opened her first exhibition at Oxford. Then were about 30 drawings by the robot. Ai-Da, standing next to her artworks,
77、attracted (吸引) many visitors.Ai-Das inventor, Aidan Meller, talked about the importance of the robot. Ai-Da bring a new voice to the art world, she said Al is going to be the big thing of the 2020s. That influences us greatly. Meller hopes the exhibition was just the start and that more will follow
78、to show how AI is influencing human life.根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示.不正确的用“B”表示。36. Ai-Da is a real artist who helps scientists at Oxford University develop Al systems.37. Last year, scientists began to develop software to turn photos into drawings.38. In June, Ai-Da opened her first exhibition at Oxf
79、ord successfully.39. Aidan Meller thinks AI is going to influence human life more and more greatly.【主旨大意】本文是一篇科普说明文。文章介绍了世界上第一位人工智能机器人艺术家。【答案】3639 BBAA【解析】36.B 细节理解题。根据She looks like any artist at work. However, the beep . beep . beep noise from her arm gives her away. Ai-Da is, in fact, a robot.可知A
80、i-Da并不是一位真正的艺术家,而是一位机器人。陈述与原文不符。故选B。37.B 细节理解题。根据Since 2006, scientists have been developing software (软件) to turn photos into drawings.可知“自2006年以来,科学家们一直在开发软件将照片变成图纸”。陈述与原文不符。故选B。38.A 细节理解题。根据In June, Ai-Da opened her first exhibition at Oxford.可知“在6月,艾达在牛津大学成功地举办了她的第一个展览。”。陈述与原文相符。故选A。39.A 细节理解题。根
81、据she said Al is going to be the big thing of the 2020s. That influences us greatly.可知Aidan Meller认为人工智能将成为21世纪20年代的大事,将对人类的生活影响极大。陈述与原文相近。故选A。(二)阅读短文,完成4047小题。(共8小题,计分16分) BThe longest river in the world is the Nile. It is 4,160 miles long. But the Nile is not the mightiest (浩荡的) river. The Amazon i
82、s. The Amazon is also the second longest river in the world. It is 3,900 miles long. How long is that? It is longer than a road going from New York City to San Francisco.The Amazon is the mightiest for this reason. It has the greatest amount of water. More water runs out to sea than from the Nile. M
83、ississippi, and Yangtze rivers combined. Thats a lot of fresh water! The force of its current (水流) is great too. The current can be seen 200 miles out in the sea. Theres a story to show the Amazons amazing current. A ship sailed (航行) far away from Brazil. It ran out of drinking water. Another ship p
84、assed by. The first ship asked for water. Someone on the second ship said. Just put your buckets (桶) into the sea.Here are a few more facts. At its mouth, the Amazon is 90 miles wide. Even up the river, you cant see the opposite bank. The river is also very deep(from 22 to 76 meters). During rainy s
85、eason, the river rises about 16 meters more. Big ocean ships can sail about 1,800 miles upstream (向上游). Smaller ships can sail 1,000 miles farther.Whats the most bloodthirsty fish in the world? No. Its not the shark Its the Amazons piranha.It is only about 10 cm to 20 cm long. It has sharp teeth. Th
86、ousands travel in a group. No animal can swim across the river. A 1,000-pound horse would be just bones (骨头) in three minutes. Are you planning a trip to the Amazon? Heres a piece of advice. Leave your swimsuit at home!根据短文内容,选择最佳答案。40. After reading this passage it seems clear that_ _. A. people do
87、 not drink the Amazons water B. it would not be good to visit the Amazon during rainy season C. sailing on the Amazon requires a knowledge of its current41. The writer helps you understand how long the Amazon is by_ _. A.telling how long the Nile is B. comparing it to a distance(距离)on land C. compar
88、ing it with the Yangtze River42. In Paragraph Four, the word“sharp”means“_ _”in Chinese. A.锋利的 B.急剧的 C.强烈的43. The passage mainly tells us_ _. A. piranha in the Amazon B. traveling in the Amazon C. interesting facts about the Amazon【主旨大意】本文是一篇说明文。文章介绍了世界上流量最大、流域面积最广的河流亚马逊河的一些有趣的事实。【答案】4042 CBAC【解析】40
89、.C 事实推断题。根据第三段Here are a few more facts. At its mouth, the Amazon is 90 miles wide. Even up the river, you cant see the opposite bank. The river is also very deep(from 22 to 76 meters). During rainy season, the river rises about 16 meters more. Big ocean ships can sail about 1,800 miles upstream (向上
90、游). Smaller ships can sail 1,000 miles farther.可知“这里还有一些事实。亚马逊河河口宽90英里。即使溯河而上,你也看不见对岸。河水也非常深(从22米到76米)。在雨季,河水上涨了大约16米。大船只可以上游约1800英里(向上游)。较小的船只可以航行1000英里。”。据此可推断“在亚马逊河上航行需要了解水流知识”。故选C项。41.B 细节理解题。根据How long is that? It is longer than a road going from New York City to San Francisco.可知作者是通过把它和陆地上的距离做
91、对比来帮你理解亚马逊河有多长的。故选B项。42.A 词义猜测题。根据 A 1,000-pound horse would be just bones (骨头) in three minutes.可知“一匹1000英镑重的马在三分钟之后将只剩下骨头”,据此可以推测出“亚马逊河的食人鱼牙齿非常锋利”。故选A项。43.C 主旨大意题。根据全文内容可知本文介绍了关于亚马逊河的一些有趣的事实。故选C项。CWake up, boys and girls! Put up your hand if you try to repair your tired body by sleeping in(睡懒觉)on
92、weekends. A new study says the habit might not be a good idea for your health.The ten-day study came out in the magazine Current Biology. Volunteers were divided into three groups. The first group enjoyed nine hours sleep each night. The second group was allowed to sleep only five hours each night.
93、The third group was given five hours sleep Monday through Friday. 44 But they were put back on the short sleep schedule the next Monday.Both the second and third groups ate more snacks at night and put on weight. They also saw a decrease (减少) in insulin sensitivity (胰岛素敏感性), a warning sign for diabe
94、tes (糖尿病). Researchers have long known a tack (缺乏) of sleep can increase health risks. 45 “Even though people in the third group slept as much as they could on the weekend, it was not enough,” said Dr Kenneth Wright, who led the study. “When they went back to the short sleep schedule the next week,
95、their body failed to control blood sugar. 46 So what should we do if sleeping in over the weekend is not a good choice? 47 Cut out the “sleep stealers” such as watching television shows or spending time on computers or mobile phones. Always remember. Getting enough sleep is as important as having go
96、od caring habits or doing exercise regularly.根据短文内容,从方框中选出四个选项填入文中空缺处,使短文内容通顺完整。A. That was partly because their biological clock (生物钟) had been changed.B. People can repair their tired body by sleeping in on weekends.C. But it was surprising that the third group had been worse than the second one.D
97、. Dr Wright gave advice in two words: sleep longer.E. And then they were allowed to sleep as much as they liked over a weekend.44. _ 45. _46._ 47._【主旨大意】本文是一篇说明文。本文通过刊登在当代生物学的一项研究报告说明:睡懒觉是一个对身体不利的坏习惯。 【答案】44-47 ECAD 【解析】44. E上句中提到“第三组接受实验的人在周一到周五期间只允许只睡五个小时。”这显然导致睡眠不足;E项“然后让他们在周末尽情睡觉。”与上文在时间上和特定语境方面
98、都很衔接。45. C 由该段解释可知,研究人员早就知道缺乏睡眠会增加健康风险,第三组的体验者在周末睡了懒觉,按理说睡眠补足了,结果状况更差。 C项But it was surprising that与语境一致。46. A 通过上文介绍可知,第三组人在周末睡了很多觉,在接下来的一周重新回到短睡眠计划时,他们的身体无法控制血糖。人体生物钟被打乱。故选A。47. D 下句中,提出的建议是Cut out the “sleep stealers”,即:少在电视节目、电脑和手机上花太多时间。这与Dr Wright gave advice in two words: sleep longer.意义一致。故选
99、D。第II卷(非选择题共45分)五、听写(共5小题,计5分)听对话,根据对话内容完成下列句子,每空词数不限。对话读三遍。听对话前.你们有20秒钟的时间阅读下列句子。48. Whisk Marks New Years resolution? Hes going to be more _ this year.49. How is Mark going to improve his eating habits? Hes going to_chocolate completely.50. What sport is Mark going to take up? Hes going to take up
100、_.51. Whats Amys first resolution? She is going to be_.52. Whats Amys other resolution? She is going to get on well with her_.六、词形转换(共8小题,计8分) 用括号内所给单词的适当形式填空,每空格限填一词。53. After a busy morning at work, lunchtime gives_a chance to do many things, such as exercise, read and watch TV. (I )53.me 作谓语动词giv
101、e的宾语用宾格me。54. The new plan asks residents (居民) to put their rubbish into four different _ one for each kind of rubbish. ( box )54.boxes 根据修饰词different和限定词four可知用名词复数。55. After the Great Wall Station, Zhongshan, Kunlun and Taishan, China is now building its_research station in Antarctica (南极洲). ( fiv
102、e )55.fifth 句意:继长城站、中山站、昆仑站和泰山站之后,中国正在建设其在南极洲的第五个科考站。表示顺序用序数词。56. Growing up is hard for everyone. Laura has to face lots of stress as a_. ( teenage )56. teenager 句意:成长对每个人来说都是困难的。作为一个青少年,劳拉不得不面对很多压力。teenager“青少年”。57. Its_ to talk with your mouth full. (polite)57. impolite 句意:嘴里塞满东西说话是不礼貌的。58. Accor
103、ding to some studies, the _you read, the less you understand what you have read. (fast)58. faster 句意:根据一些研究,你读得越快,你越不理解你所读的东西。固定结构“the+比较级,the+比较级”表示“越,就越”。59. Recycling your rubbish is a great habit. However. its even better to turn your rubbish into something new and_. (use)59.useful句意:回收垃圾是一个好习惯。
104、然而。把垃圾变成新的有用的东西会更好。与形容词new并列修饰something,结合句意可知用useful。60. Why do we make mistakes more _when we feel tired? This happens because parts of our brain actually fall asleep when were awake and tired. ( easy )60. easily句意:为什么我们疲劳时更容易犯错误?这是因为当我们清醒或疲惫时,大脑的一部分会进入睡眠状态。 修饰动词短语make mistakes用副词。 七、动词应用(共7小题,计7分
105、)根据短文内容,用括号内所给动词的适当形式真空,必要时可加助动词或情态动词。In Pontevedra, a city in Spain, people dont shout. Since cars are banned (明令禁止) in the city, there are no noises from cars. People dont have to try hard to make themselves heard. What you hear in the street, instead, is the singing of birds.Miguel Lures, the may
106、or (市长). opens the windows of his office, and the sound of human voices 61 (rise) from the street below. Lures says, More than 14,000 cars used to pass along this street every day. There 62 (be) more cars passing through the city in a day than people living here.Lores became mayor in 1999. He spent
107、months 63 (walk) around the city. The historical city is dead, he said one day. It is full of cars. It 64 (pollute) heavily. There are a lot of traffic accidents. The elderly and children arent able to use the streets because of cars. People who had a chance to leave have done so.At first, Lores tho
108、ught of improving traffic conditions. However, he couldnt come up with a good plan. After lots of discussions, the government finally decided 65 ( take ) action to ban cats.The change 66 (bring ) Pontevedra many advantages since then. Traffic accidents seldom happen. CO2 emissions (排放物) are down 70
109、percent. Many people are moving to the city, making it lively again. Most local people in the city like the change. Ramiro Armesto, a mother of two young children, said, in the past, the first thing to see in the morning was traffic jams. Now, the city is cleaner, quieter and safer. Raquel Garcia, a
110、nother parent, said she had stayed in many cities around the world. However, she had never lived in a city as easy to live in as Pontevedra. Even while it 67 (rain). I walk everywhere. The feeling is wonderful, she added. Pontevedra is paradise(天堂)”答案: 61._ 62._ 63._ 64._ 65._ 66._ 67._【答案】61.rise 6
111、2.were 63.walking 64.is polluted 65.to take 66.has brought 67.is raining【主旨大意】本文讲述了在蓬特韦德拉(西班牙的一个城市)人们无需大喊大叫的原因是私家车的禁用,这样路上没有了车的噪音。私家车的禁用,从而给这座城市带来了巨大的利益:交通事故减少了;二氧化碳的排放减少了;没有了交通堵塞。这座城市从此充满了活力,成为了人间天堂。61.rise 考查动词的时态。句意:市长Miguel Lures打开他的办公室的窗户,楼下路上人们的声音传到他的办公室。rise意为“升起;上升”。根据Miguel Lures, the mayor
112、 (市长). opens the windows of his office, 可知本句也用一般现在时,主语是human voices,所以用rise。62.were 考查动词的时态。 句意:一天中穿梭在这座城市的车辆比在这里居住的人还要多。根据More than 14,000 cars used to pass along this street every day.可知市长是描述过去的状况,所以用一般过去时,本句中靠近be的名词是more cars,所以要用are的过去式were。63.walking 考查非谓语动词。句意:他花费了两个月的时间在这座城市里闲逛。人+时间/金钱+doing
113、sth.意为“某人花费时间/金钱做某事”,walk意为“步行”,是动词,所以填walking。64.is polluted 考查动词的语态。句意:这个城市被严重地污染了。It代指Pontevedra这座城市,与pollute之间是被动关系,由It is full of cars”和 “There are a lot of traffic accidents. “可知用一般现在时,被动语态的结构是“主语+be+动词的过去分词”,所以填is polluted。65.to take 考查非谓语动词。句意:大量讨论之后,政府最终决定采取行动,禁止使用私家车。decide to do sth.“决定去做
114、某事,所以填to take。66.has brought 考查动词时态。句意: 从此,这个变革给蓬特韦德拉带来了许多好处。since then意为“从那以后;从此”,是现在完成时的标志词,现在完成时的结构是:主语+have/has+动词过去分词,本句中的主语是the change,所以填has brought。67.is raining【解析】考查动词的时态。句意:甚至当正在下雨时,我到处散步。while意为“当.时候”,引导的时间状语从句中一般用进行时,根据 I walk everywhere.可知,此空应填现在进行时,所以填is raining。八、阅读表达(共5小题,计10分) 根据短文
115、内容,回答下列问题。On winter nights, the wind usually blows strongly. Most of us stay inside our warm homes. Few of us think about the homeless. These people have no choice but to sleep on the streets. Some of them are so poor that they have no money to buy food.A young man in Birmingham, England, made a dec
116、ision to do something about this. Every night, he puts on a Spider-Man suit and gives food to the homeless he meets. He makes sure that these people wont go hungry. The man refuses to make his name public. The local people call him the Birmingham Spider-Man. The young man hopes his action will show
117、others that everybody deserves (应得) a helping hand.The 25-year-old man started his night activities in 2015. Every night at 9, he buys some sandwiches. Then, he finds a quiet alley and puts on his uniform. After that, the Spider-Man starts handing his food out to people in need.The man said, “I wear
118、 the Spider-Man suit in order to get attention.” Without the suit, few people took a second look at him when he was handing out food. When people see the Spider-Stan, however, they come over and ask what he is doing. “The Birmingham Spider-Man” has already got lots of attention. Many people have off
119、ered to give away money to him. But the young man never accepts the money. Instead, he encourages people to go out and help people in need on their own. He said, If more people offer a helping hand, the cold winter nights wont be so cold any longer.68. How does the young man in Birmingham, England h
120、elp the homeless people?_69. When did the young man start his night activities?_70. What does the young man hope his action will show others?_71. Why does the young man wear the Spider-Man suit when he helps the homeless people?_72. Why does the young man never accept the money that many people have
121、 given away to him?_【主旨大意】本文是一篇记叙文。本文讲述的英国伯明翰的一个年轻人每天晚上,他穿上蜘蛛侠的衣服,给他遇到的无家可归的人提供食物 。他的善举引起越来越多人的关注,这位不愿让人知道自己名字的年轻人被当地人称为“伯明翰蜘蛛侠”。【答案】68. He puts on a Spider-Man suit and gives food to the homeless he meets every night.69. In 2015.70. He wishes people to go out and help people in need. 71. He wants t
122、o get lots of attention. 72. Because he just wants to help the homeless, not for the money. 【解析】68. He puts on a Spider-Man suit and gives food to the homeless he meets every night. 细节理解题。根据第二段Every night, he puts on a Spider-Man suit and gives food to the homeless he meets. He makes sure that these
123、 people wont go hungry.可知,确保这些人无家可归的人不会挨饿,他每天晚上穿上蜘蛛侠的衣服给他们送食物。69. In 2015. 细节理解题。根据第四段The 25-year-old man started his night activities in 2015.可知,这名25岁的男子从2015年开始从事这种夜间活动。70. He wishes people to go out and help people in need. 推理判断题。根据最后一段he encourages people to go out and help people in need on the
124、ir own.可知,他这样做,就是倡议人们走出去,帮助有需要的人。71. He wants to get lots of attention. 细节理解题。 根据倒数第二段可知,当他分发食物时,如果不这样穿蜘蛛侠的衣服,没有人会再看他一眼。然而,当人们看到“蜘蛛侠”时,他们会过来问他在做什么。由此判断,他是为了吸引人们的注意力72. Because he just wants to help the homeless, not for the money. 细节理解题。 由他的一番话If more people offer a helping hand, the cold winter nig
125、hts wont be so cold any longer.可知,他做善事不图报酬,只为助人。九、书面表达(计15分)在初中三年的时光里,大家或多或少都会有一些不愉快的经历,请以“An Unhappy Experience为题.根据以下要求与提示.用英语习-篇短文,描述一个令你不愉快的事件,分享你的体脸和感悟。要求:1.短文中不得出现任何真实人名、校名及其它相岁封合息.否期不予评分;2.不少于60词。提示:1. Tell a story about one of your unhappy experiences,2. What did you learn from the experienc
126、e?An Unhappy Experience_【参考范文】A possible version: An Unhappy ExperienceMy junior high school life is colorful and I am happy in these three years. I made many friends and learned quiet a lot of knowledge. However, there is still an unhappy experience that I cant forget forever. From the experience,
127、I knew that studying hard is the key to success.I wasnt interested in math in Grade 8, so I didnt work hard on it. I copied my friends answers in a math exam to get good grades, because I didnt want to let my parents down. Unluckily, I was found by my math teacher.To my surprise, he didnt say anything and just asked to his office after the exam. He smiled and said one sentence “I believe you!”.After that, I worked hard and math is my best subject now.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有