1、必修一 Unit 4 earthquakes 单元测试.完形填空2019北京高考Hannah Taylor is a schoolgirl from Manitoba,Canada.One day,when she was five years old,she was walking with her mother in downtown Winnipeg.They saw a man _1_ out of a garbage can.She asked her mother why he did that,and her mother said that the man was homele
2、ss and hungry.Hannah was very _2_.She couldnt understand why some people had to live their lives without shelter or enough food.Hannah started to think about how she could _3_,but,of course,there is not a lot one five-year-old can do to solve(解决)the problem of homelessness.Later,when Hannah attended
3、 school,she saw another homeless person.It was a woman,_4_ an old shopping trolley(购物车)which was piled with _5_.It seemed that everything the woman owned was in them.This made Hannah very sad,and even more _6_ to do something.She had been talking to her mother about the lives of homeless people _7_
4、they first saw the homeless man.Her mother told her that if she did something to change the problem that made her sad,she wouldnt _8_ as bad.Hannah began to speak out about the homelessness in Manitoba and then in other provinces.She hoped to _9_ her message of hope and awareness.She started the Lad
5、ybug Foundation,an organization aiming at getting rid of homelessness.She began to _10_“Big Bosses”lunches,where she would try to persuade local business leaders to _11_ to the cause.She also organized a fundraising(募捐)drive in“Ladybug Jars”to collect everyones spare change during“Make Change”month.
6、More recently,the foundation began another _12_ called National Red Scarf Daya day when people donate$20 and wear red scarves in support of Canadas _13_ and homeless.There is an emergency shelter in Winnipeg called“Hannahs Place”,something that Hannah is very _14_ of.Hannahs Place is divided into se
7、veral areas,providing shelter for people when it is so cold that _15_ outdoors can mean death.In the more than five years since Hannah began her activities,she has received a lot of _16_.For example,she received the 2019 BRICK Award recognizing the _17_ of young people to change the world.But _18_ a
8、ll this,Hannah still has the _19_ life of a Winnipeg schoolgirl,except that she pays regular visits to homeless people.Hannah is one of many examples of young people who are making a _20_ in the world.You can,too!篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一位心地善良的小女孩,在两次目睹了无家可归的流浪者的悲惨生活后,竭尽所能地帮助无家可归者。在自己的努力和影响下,她让更多的人参与了进来。
9、1A.jumping BeatingCcrying Dwaving答案:B 根据后面的“the man was homeless and hungry”可知,那个人无家可归,并且很饿,所以他应该是从垃圾桶里找东西吃(eating)。2A.annoyed BnervousCashamed Dupset答案:D 根据后面的“She couldnt understand why some people had to live their lives without shelter or enough food.”可知,她不能理解为什么一些人没有庇护之所,没有足够的食物,这让她很难过(upset)。第
10、二段最后一句出现的 sad 是近义词复现,也可由此印证答案。3A.behave BmanageChelp Dwork答案:C 根据后面的“there is not a lot one five-year-old can do to solve(解决)the problem of homelessness”可知,Hannah 想尽一己之力帮助(help)无家可归者,不过一个 5 岁的女孩毕竟能力有限,可做的事情不多。4A.pushing BcarryingCbuying Dholding答案:A 根据后面的“an old shopping trolley(购物车)”可知,她碰到的那个妇女推着(p
11、ushing)一辆旧的购物车。5A.goods BbottlesCfoods Dbags答案:D 根据后面的“It seemed that everything the woman owned was in them.”可知,那个女人所有的家当好像都在包里,所以购物车里应该堆满了包(bags)。6A.excited BdeterminedCenergetic Dgrateful答案:B 根据第一段的内容可知,Hannah 在 5 岁时就想帮助无家可归者,根据第三、四段的内容可知,Hannah 做了一些事情来帮助他们,所以此处表示,碰到这个无家可归的女人,她很伤心,这更坚定了(determine
12、d)她要做点儿事情的决心。7A.since BunlessCalthough Das答案:A 根据第一段的内容“She asked her mother why he did that .”可知,自从(since)她们第一次碰到那个无家可归的人,Hannah就和她的妈妈一直讨论他们的生活。since“自以来”,可引导时间状语从句。8A.sound BgetCfeel Dlook答案:C 根据空前的“made her sad”可知,碰到无家可归的人让Hannah 很伤心,所以她的妈妈告诉她,如果她能做点儿什么来改变这个问题,那么她就不会感觉(feel)这么糟糕了。9A.exchange Blea
13、veCkeep Dspread答案:D 根据此段第一句中的“began to speak out”可知,Hannah开始在公开场合做些关于无家可归的人的演讲,想呼吁人们关注他们。她希望把希望传播(spread)下去,并提升人们的意识。10A.sell BdeliverChost Dpack答案:C 根据此空句子的后半句可知,她会在午餐期间尽力说服当地的商界领袖为这一事业做出贡献,所以 Hannah 是主办(host)了“大老板”午餐,这是她组织的一种活动。11A.contribute BleadCapply Dagree答案:A Hannah 举办“大老板”午餐活动,是为了让他们为这一事业出一
14、己之力(contribute)。12A.campaign BtripCprocedure Dtrial答案:A 空格前的 another 提示,前面已经出现过一个同类型的名词,而前文提到的与募捐有关的活动,是一个零钱月(“Make Change”month),another 后面是另一个活动(campaign)National Red Scarf Day,人们在当天捐献 20 美元。13A.elderly BhungryClonely Dsick答案:B 第一段中提到了“the man was homeless and hungry”,和本空相对应,是同义词复现。14A.aware Bafra
15、idCproud Dsure答案:C 根据下文的描述,Hannahs Place 分布在好几个区,为流浪者提供了栖身之处,所以 Hannah 已经给很多流浪者提供了帮助,这是她感到骄傲的(proud)事。15A.going BsleepingCtravelling Dplaying答案:B Hannah 给流浪者提供了栖身之处,让他们在严寒的天气有地方可住。在寒冷的天气,睡(sleeping)在户外就可能死亡。16A.praises BinvitationsCreplies Dappointments答案:A 根据本段中的“she received the 2019 BRICK Award”可
16、知,Hannah 曾获得 2019 年盘石奖,所以可以判断她因自己的善行获得了很多赞扬(praises)。17A.needs BinterestsCdreams Defforts答案:D Hannah 获得了 2019 年盘石奖,这个奖项是对年轻人为改变世界所做出努力(efforts)的认可。18A.for BthroughCbesides Dalong答案:B 但是在这期间,Hannah 依然过着正常的校园生活。19A.healthy BpublicCnormal Dtough答案:C 根据上下文可知,在做慈善的过程中,她依旧过着普通(normal)校园女孩的生活,和其他女孩并无区别,只是常
17、常要去探望无家可归的人。20A.choice BprofitCjudgement Ddifference答案:D 根据上文内容可知,Hannah 是通过自己的努力改变世界的年轻人之一。make a difference“使变得不同,有影响”,符合语境。.阅读理解AWinter is often a time when we switch our activities indoors and wait for spring.We miss out on the fresh air,beautiful scenery and healthy exercise that outdoor activi
18、ties in Saskatchewan offer.If youre not the skiing or snowmobiling type,ice fishing is a great way to spend part of your winter outdoors.Murry Koob,a biologist with the Saskatchewan Ministry of Environment,notes that there are over 50,000 fish-bearing waters in this province.“We have a lot of opport
19、unities for ice fishing here,especially when most lakes are covered with ice for almost half of the year.”It is estimated that one third of those who fish during the summer also fish in the winter.Koob says that a minimum amount of equipment is required for ice fishing.“In reality,all you need is so
20、mething to cut a hole in the ice and a line with a hook on it.Warm clothes are obviously needed too.”Ice fishing can start as soon as the ice is thick enough to support a person walking on it:about 10cm thick.When it reaches 30cm,it will support a truck.Koob warns that ice thickness can vary greatly
21、,so it should be tested as you cross it.He suggests that anyone fishing on the ice carry emergency equipment,such as a throw rope,in case you break through the ice.“You should always fish with a companion and let people know where you will be fishing.”Carrying a cell phone with you is also a good id
22、ea.As noted,the equipment for ice fishing can be simple and inexpensiveor it can be costly.“Ive seen people fishing with a home-made chisel(凿子)and a spool of line.But you can also spend hundreds of dollars or more on underwater cameras and portable tent-like shelters or a wooden shack.It all depends
23、 on how much you want to spend,”said Koob.Often,the hardest part about ice fishing is getting out on the lake and cutting a hole through the ice.篇章导读:本文是一篇说明文。Saskatchewan 是加拿大西部的一个省,这里水域广阔,尤其是进入冬季后,大面积的水域结冰给此地特有的冬季冰上垂钓提供了便利。1The underlined word“it”in Paragraph 4 refers to _.Aice Bice thicknessCrope
24、 Dice fishing答案:A 指代判断题。本段介绍的是冰上垂钓要在冰的厚度能够承受人在上面行走的时候才可以开始,也就是大约在 10 厘米厚的冰上。接下来说冰的厚度变化很大,在你穿越冰面时需要测试冰的厚度,所以 cross 的对象是冰,即 ice,因此 A 项正确。2If you like to go ice fishing,_.Ayou should have many pieces of equipmentByou should stay on the ice for a long timeCyou should be dressed in better clothesDyou sho
25、uld make sure of your safety答案:D 推理判断题。依据文章内容可知,等冰达到一定厚度,穿上暖和的衣服,与同伴一起垂钓,告知他人垂钓的地点等都是确保自身安全的措施。因此 D 项正确。3The throw rope suggested in the passage means that _.Amore fish can be taken home with it Bit can meet the need of emergencyCa hole in the ice can be broken easily Dit can be used to break throug
26、h the ice答案:B 细节理解题。依据第四段第四句可知,他建议在冰上垂钓要有应急设备,如抛绳,以防你掉进冰窟里面。因此 B 项正确。BBack to three years before,the hit song Call Me Maybe was on everyones lips,and Carly Rae Jepsen had risen to pop status.But many critics wondered whether the Canadian singer-songwriter was a one-hit wonder.Jepsen admits that she
27、felt a sudden increase of pressure after the singles unexpected popularity.To do with the stress,Jepsen threw herself into creating new songs every single day.It was as if Jepsen disappearedat least by the standard of pop stars.She had vanished from music charts and gossip columns as she got down to
28、 work.Over the next three years,the singer wrote over 200 songs and selected 17 of them to showcase in her new album Emotion,released last month.The 29-year-old Jepsen found herself with another hit when the albums lead single,I Really Like You,started to top the charts.Some people have made fun of
29、the song for repeating“really”five times in a row and 67 times throughout the whole song.“But its also an example of how more simple music can be art,”The Atlanticcommented.The appealing,energetic Emotion proves that Jepsen will be a chief support in the music industry for the long journey.But her s
30、uccess is more than just bright and attractive earworms.Yes,its true that I Really Like You is a kind of 2019 version of CallMe Maybe.But in the albums other singles,Jepsen gets adventurous,experimenting with deeper material.Emotion is not all pop.Jepsen reveals a few musical styles that weve never
31、heard from her before.Run Away With Me,a song filled with crying saxophones,opens the album.In Boy Problems,Jepsen shows unexpected fierceness.And Jepsens personal favorite,All That,is a hot ballad that talks about the desire for intimacy(亲密)“I hope that Im always changing,and that with every album
32、Im kind of reinventing what excites me and reinventing sort of where I want to go musically,”Jepsen said.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了加拿大的创作型歌手Jepsen 是如何通过自己的努力在音乐界获得成功的。4What did Jepsen do with her pressure from the hit song Call MeMaybe?AShe stopped working and studied further.BShe made friends with many fa
33、mous singers.CShe set about performing in different occasions.DShe actively set out to create new songs every day.答案:D 细节理解题。根据第二段第二句可知,为了应对压力,Jepsen 每天创作新歌曲。故选 D 项。5Which of the songs is as popular as Call Me Maybe?ARun Away With Me.BBoy Problems.CI Really Like You.DAll That.答案:C 细节理解题。根据第四段内容及第七段第
34、一句可知,歌曲 I Really Like You 轰动一时,名列音乐流行榜榜首,就是 2019 版的 Call Me Maybe。再根据文章第一段的第一句可知,选 C 项。6What can we infer from the text?AEveryone likes I Really Like You.BThe song Emotion is very energetic.CJepsen wins lasting appeal by her songs.DJepsen became a singer at the age of 25.答案:C 推理判断题。根据第六段第一句可推知,Jepse
35、n 通过自己的歌曲而获得了持久的吸引力。故选 C 项。.短文改错Dear John,Thank you for your invitation to dinner at your home in tomorrow evening.Unfortunate,I cannot join you and your family.It is why I will be fully occupied then for an important exam come the day after tomorrow.I felt terribly sorry for missing the chance of s
36、uch happy get-together.And I hope that all of you enjoy a good time.Is it possibly for you and me to have a private meeting at your convenient?If so,please dont hesitate to drop me a line about my favorite date.I do long for a pleasant chat about you.Please allow me to say sorry again.Yours sincerel
37、y,Li Hua答案:Dear John,Thank you for your invitation to dinner at your home intomorrow evening.UnfortunateUnfortunately,I cannot join you and your family.It is whybecauseI will be fully occupied then for an important exam comecomingthe day after tomorrow.I feltfeelterribly sorry for missing the chance
38、 of such ahappy get-together.And I hope that all of you enjoy a good time.Is it possiblypossiblefor you and me to have a private meeting at your convenientconvenience?If so,please dont hesitate to drop me a line about myyourfavorite date.I do long for a pleasant chat aboutwithyou.Please allow me to
39、say sorry again.Yours sincerely,Li Hua1去掉 in 考查介词。in the evening 是固定短语,表示“在晚上”,但是如果morning,afternoon,evening 以及表示星期等的词前有 this,that,next,last,tomorrow,yesterday 等词限定,前面的介词一般要去掉。2UnfortunateUnfortunately 考查副词。不幸的是,“我”不能加入你和你的家人。此处在句中作状语,修饰整个句子,故应用副词形式。3whybecause 考查表语从句的连接词。此处解释的是不能接受邀请的原因,而不是结果,故应该用
40、because。4comecoming 考查非谓语动词。分析句子结构可知,该句已有谓语动词,此处应用非谓语动词,而 come 与 exam 之间是逻辑上的主动关系,故应用现在分词作后置定语。5feltfeel 考查动词的时态。根据本文的基本时态是一般现在时可知,此处应用一般现在时。6happy 前加 a 考查冠词。get-together“聚会,会议”,是可数名词,且这里表示“如此快乐的一个聚会”,故应用不定冠词 a 表示泛指。7possiblypossible 考查形容词。本句是 It is possible(for sb.)to do sth.句型的疑问句形式,应该用形容词 possible“可能的”作表语。8convenientconvenience 考查名词。at sb.s convenience 是固定用法,表示“在某人方便的时候”。9myyour 考查代词。根据语境可知,李华请求与约翰见面,那么此处指的应是约翰最喜欢的时间,因此用 your。10aboutwith 考查介词。“我”真的想和你开心地聊一聊。此处表示“和你聊天”,故用介词 with。chat with sb.about sth.为固定搭配。