1、课时作业 16.完成句子 1虽然天气、食物与你以往的有所不同,但我相信你会很快适应的。I think that you _ although the weather and the food are different from yours.2作为一名渴望学习知识的学生,你在学习中有必要形成一种有效的学习方法。As a student who _,it is necessary to build an effective method in your study.3不是你是谁而是你为这个社会做了什么是重要的。It is_ for the society that matters.4他昨天的确参
2、加了给残疾人捐钱的活动。He _ to donate money to the disabled.5不久前的一天我收到了他的来信。否则,我不知道他病了。_ I heard from him,_I hadnt known he was ill.答案 1will quickly adjust to them 2is dying to learn knowledge 3not who you are but what you have done 4did participate in the activity 5The other day;otherwise.单词拼写 根据下列各句句意及所给单词的首
3、字母或汉语提示,写出该单词的正确形式。1The couple plan to celebrate the victory and their seventh wedding a_ by taking their children to Disneyworld in Florida.2Both men smiled as the cameras c_ 3The _(诊所)opened for business last October and since then has treated more than 200 people.4After a month of training,he bec
4、ame equal to the work as a _(拖拉机)driver.5Look in the _(目录)to see whether the library has this book.6The _(裁缝)took my measure for a new suit.7Barbara had found the box in a_(大衣箱)that stood under the window in Kates room.8We didnt understand how difficult it was to _(分发)a national paper.答案 1anniversar
5、y 2.clicked 3.clinic 4.tractor 5catalogue 6.tailor 7.trunk 8.distribute.用所给词的适当形式填空 1We donate to the school fund every year.The _ (donate)is given to those who do best in exams.2You can adjust the desks and chairs to the height of the students.The _(adjust)is not difficult to make.3Some of the magi
6、c tricks call for audiences _(participate)4These children in the mountainous area are _(die)for knowledge.5What things do you do _ (week)or monthly,but not every day?答案 1donation 2.adjustment 3.participation 4dying 5.weekly.阅读理解(2019 年山西省大同市第一中学高三月考)Andreea,18,from Romania,sent a photograph of the v
7、iew from her window and included a brief(简短的)apology:“Sorry,this picture is plain and boring.No one would like it.”At home in New Jersey,US,Coreen Burke,16,clicked on the same image in her inbox.She saw a village with its old houses,and a distant chimney puffing smoke.“Isnt this amazingly different
8、from my country?”she thought to herself.Burke saw potential in that photo.She posted it to her blog,Outside My Window,which features a daily snapshot(快照)of someones window view from different people around the world.The concept(理念)is simple:We can all relate to the act of staring through a pane of g
9、lass(一块玻璃),onto the scene on the other side,“Maybe if we understood the way people from all over the world live,”she added,“we would get along better than we have been lately.”On the sit,you can see Frederics window in the south of France,looking out on sailboats anchored in a tranquil harbor(宁静的港湾)
10、.Or Virginias view in Canada,a winter scene with trees laced in white.Like most high school students,Burke has yet to travel the world.But she hopes to someday collect many stamps in her passport,starting in Greece and India.In the meantime,however,shes devoting herself to her website.she posted the
11、 first window view from Switzerland,a sunset captured(拍摄)by an 18yearold.Then others came flowing in by email,up to seven a day,from as far as Kazakhstan and Indonesia.Contributors are marked on a map on her bedroom wall:A blue dot indicates(表示)their country and a pink dot shows their city,if they p
12、rovide it.The most responses have come from EuropeEstonia,Poland,Italy,Germany and Sweden,to name a few.She is crossing her fingers that shell receive a photo from Africa or Antarctica,which are unrepresented so far.And while Burkes become a cyber crusader(斗士)for appreciating the beauty outside our
13、own windows,it will probably come as a surprise to learn that she doesnt actually have a window in her own bedroom.But with the views out of other peoples she can enjoy whenever she wants to,she surely doesnt mind.1How might Burke describe Andreeas picture?ABoring.BCharming.CStrange.DPlain.2Outside
14、My Window is a blog intended to share _ Athe view from Burkes window Bpictures of rural New Jersey Cphotos of window views from people worldwide Dbeautiful scenes of places of interest 3It can be concluded from the article that Burke_ Abelieves we should reach out to people of different cultures Bha
15、s been invited to visit various places thanks to her website Cwas inspired to create a website after her trip to Switzerland Dhas collected the most pictures from America and Europe 4What does Burke hope to do now?ATo have a window of her own.BTo become a cyber crusader.CTo own a large world map in
16、her bedroom.DTo get responses from Africa or Antarctica.答案与解析 本文是一篇记叙文。Burke 认为我们应该通过博客接触来自世界各地不同文化的人。1B 推理判断题。根据第二段和第三段 At home in New Jersey,US,Coreen Burke,16,clicked on the same image in her inbox.She saw a village with its old houses,and a distant chimney puffing smoke.和“Isnt this amazingly dif
17、ferent from my country?”she thought to herself.可知,Burke 可能描述 Andreea 的画是迷人的。故选 B。2C 推理判断题。根据第四段 Burke saw potential in that photo.She posted it to her blog,Outside My Window,which features a daily snapshot(快照)of someones window view from different people around the world.可知,Outside My Window 是一个博客,旨
18、在分享世界各地人们的窗口视图照片。故选 C。3A 推理判断题。根据第五段“Maybe if we understood the way people from all over the world live,”she added,“we would get along better than we have been lately.”可知,从这篇文章可以得出结论,Burke 认为我们应该接触不同文化的人。故选 A。4D 推理判断题。根据倒数第二段最后一句 She is crossing her fingers that shell receive a photo from Africa or
19、Antarctica,which are unrepresented so far.可知,现在 Burke 她希望得到来自非洲或南极洲的回应。故选 D。.完形填空 A Toronto man is offering a free roundtheworld air ticket to the right woman.But_1_ apply.You must be named Elizabeth Gallagher and have a Canadian_2_ Jordan Axani,28,said he and his then girlfriend,Elizabeth Gallagher
20、,booked heavily discounted roundtheworld air tickets in May,but their_3_ended and he did not want her ticket to_4_The ticket had a strict notransfer(不可转让)_5_,but since passport information was not required when_6_,any Canadian Elizabeth Gallagher can_7_it.“I just want to see the ticket go to good us
21、e and for someone to_8_a lot of joy,”said Axani.He posted his _9_on a social networking website,and received thousands of emails,including thirty from actual Elizabeth Gallaghers with the_10_passports.“More_11_,there are hundreds of Canadians who are interested in_12_their name to Elizabeth Gallaghe
22、r,”Axani said.“It was absolutely out of_13_,thousands of emails,people around the world_14_their stories of travel.”Axani wrote in his post that he is not_15_anything in return and that the woman who uses the_16_ticket can choose to either travel with him or_17_the ticket and travel on her own.The_1
23、8_is scheduled to start on December 21 in New York City and continue on to Milan,Prague,Paris,Bangkok and New Delhi before_19_in Toronto on January 8.He said the_20_woman will be announced on the website and the trip will be shared online.1A.benefits Bdeposits Crestrictions Dexaminations 2A.origin B
24、passport Caccent Dfriend 3A.holiday Bmarriage Cdream Drelationship 4A.go to waste Bcome to mind Cgo on sale Dcome into effect 5A.policy Border Cpayment Dschedule 6A.applying Bbooking Cchecking Dbargaining 7A.use Bborrow Cchoose Dbuy 8A.sacrifice Bexpress Cexperience Dprovide 9A.answer Badvice Coffer
25、 Dcomment 10A.same Bright Cnew Dreal 11A.interesting Bannoying Csatisfying Dconvincing 12A.writing Bgiving Clending Dchanging 13A.touch Bquestion Cdate Dcontrol 14A.admiring Badvertising Csharing Ddoubting 15A.leaving Blooking for Closing Ddealing with 16A.single Bstrange Cregular Dextra 17A.return
26、Btake Creserve Dhide 18A.interview Bprogram Ctrip Dmeeting 19A.ending Bcalling Crepeating Dstaying 20A.honored Blovely Cintelligent Dlucky 答案与解析 本文是一篇记叙文。一名来自多伦多的男士与女友分手后,为了不浪费已经订好的机票,在网上征集与前女友同名的加拿大女性并免费赠送其机票。1C 根据下文可知,他要找的这位女士必须叫 Elizabeth Gallagher,而且必须持有加拿大护照,这些都是赠送机票的限制要求。benefit“益处”;deposit“订金
27、,押金”;restriction“限制,约束”;examination“检查,考试”。2B 参见上题解析。5 空后的“passport information”亦是提示。3D 根据上文的“his then girlfriend”可知,他们的男女朋友关系结束了。4A 根据语境可知,这位男士免费赠送票是因为他不想把机票浪费了。5A 机票不可转让,这是民航政策。policy“政策”;order“命令”;payment“付款,报偿”;schedule“时间表,计划表”。6B 这张机票在预订的时候没有填护照信息。apply“申请”;book“预订”;check“检查”;bargain“讨价还价”。7A
28、任何一个叫 Elizabeth Gallagher 的女士都能使用此机票。8C 此处指有了此机票的人可以体验到旅行的快乐。sacrifice“牺牲”;express“表达”;experience“经历,体验”;provide“提供”。9C 根据下文可知,他在社交网站上发布免费提供机票的消息。offer“提供,给予”。10B 根据语境可知,此处指符合条件的对的(right)护照。11A 根据语境可知,更有趣的是,几百个感兴趣的人把他们的名字改成 Elizabeth Gallagher。12D 参见上题解析。change.to.表示“把改成”。13D 根据下文提到的有成千上万的邮件可知,此处指已经
29、完全失控了。out of control“失控”。14C 根据语境可知,世界各地的人发邮件来与他分享他们的旅游故事。15B 根据语境可知,他赠送机票并不期望得到什么回报。look for“寻求,期待”。16D 此处强调这张机票是免费额外得到的。single“单程的”;strange“奇怪的”;regular“有规律的”;extra“额外的”。17B 免费使用此机票的女士可以选择与他一起旅游,也可以拿走机票自己旅行。18C 此旅行是从纽约市到多伦多。trip“旅游,旅行”。19A 此处介绍机票行程,12 月 21 日从纽约市出发,2 月 8 日必须返回多伦多,因此是结束于多伦多。end“结束”。
30、20D 根据语境可知,能得到免费机票的女士是幸运的。honored“光荣的,尊敬的”;lovely“可爱的”;intelligent“有智慧的,聪明的”。.短文改错 On a Friday night,a poor young artist was playing with his violin at a street corner with a large piece of paper on the ground.Before long,he was surrounding with people,who were all attracted by the word on that pape
31、r.It said,“Last night,a gentleman put an important thing into my hat with mistake.Please come to claim them soon.”Seeing this,people wondered why it could be.Some time later,a man came and take back his lottery which won a prize of$500,000.When asked why he didnt keep it for himself,artist said,“While I dont have much money,I live happy.However,if I lose honest,I wont be happy forever.”答案