ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:63KB ,
资源ID:567256      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-567256-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(沈阳市2016高考英语短文语法填空一轮练习(5)答案(含阅读理解).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

沈阳市2016高考英语短文语法填空一轮练习(5)答案(含阅读理解).doc

1、语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【辽宁卷题型】Alan:Do you have anything_1_on this evening?Joe:No, Ive got a lot of time_2_(kill)Alan:Well, then. Wont you come over to dinner and have a game of Mahjong afterwards?Joe: With pleasure.Alan:You were not so eager about Mahjong before.Joe:Thats _3_ I d

2、idnt know the fun of_4_(play) it then. Why is Mahjong such a popular game, do you know?Alan:Ive got no idea. I only know that foreigners are beginning to take_5_ interest in it, besides their old card games.Joe:Thats right. Some of them are already_6_(expert)Alan:Indeed they are. But the trouble abo

3、ut Mahjong is once youre_7_(interest) in it, you cant shed it off. Joe:Yes. Once I went crazy over other hobbies such as stamp collecting and reading, but I find them very_8_ (bore) now. Alan:Im sure your former hobbies are more beneficial.Joe:I cant deny that, and I cant help it,_9_.Alan:The bells

4、ringing. That_10_ be our partners.1_ 2._ 3._ 4._ 5._6_ 7._ 8._ 9._ 10._答案:1particular此处用形容词作后置定语,修饰anything。2to killhave got a lot of time to kill中to kill作状语。 3because考查名词。此处表原因,故用because。4playing介词of后应用ving,所以填playing。5an考查冠词。take an interest in.对感兴趣。6experts考查名词。此处指专家(experts)。7interested考查形容词。be

5、interested in 对感兴趣。8boring此处boring作find的宾语补足语。9either由I cant help it,可知,此处表示也不(either)。10must/may考查情态动词。广东省语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。A London-based translation firm is offering parents-to-be the chance to check the meaning of prospective baby names in other languages

6、 to avoid causing their offspring future _1_ (embarrass)Celebrity couple Tom Cruise and Katie Holmes might have thought twice about naming _2_ daughter Suri if they _3_(know) that it means “pickpocket” in Japanese, “turn sour” in French, and “horse mackerel” in Italian, suggests Today Translations._

7、4_1000 pounds ( $ 1 678 ), the company s linguists will carry out a “basic name translation audit” of names,_5_(check) their meaning in 100 languages, or more for an additional cost.While open to everyone, the firm said _6_ expects the service is likely to attract celebrity clients, who are known fo

8、r giving their babies unusual names.Other names of celebrities babies it has checked include Kai Rooney, the name of the newborn son of English soccer player Wayne Rooney,_7_ means “probably” in Finnish, “pier” in Estonian, and “stop it” in the west African language of Yoruba._8_ musicians Gwen Stef

9、ani and Gavin Rossdale may have known Zuma meant “peace” in Arabic when _9_(choose) their son s name, they may not have been aware it also translates as “Lord frowns in anger” in the Aztec language of Nahuatl.However, some unusual name choices of celebrities babies are beyond easy translation, the c

10、ompany admits,_10_ as Jermajesty the name of Michael Jackson s brother Jermaines son.1解析考查词性转换。空格前为形容词修饰语,而且此处是cause sb.sth.的结构,因此断定此处需要填名词,embarrass的名词形式为embarrassment。答案embarrassment2解析结合语境考查形容词性物主代词。名词前设空答案首先考虑限定词,因为上文提到“Tom Cruise and Katie Holmes”,所以用their,意为“他们的女儿”。此处表示“名人夫妇Tom Cruise和Katie Ho

11、lmes要是知道Suri这个名字在其他语言里的意义的话,他们也许会三思后再起名字了”。答案their3解析结合语境考查动词的时态。由上文“might have thought”可知,条件句中应用“had过去分词”。答案had known4解析结合语境考查介词。此处for表示交换,此处表示公司给你提供名字方面的调查服务是要收取一定的服务费的。答案For5解析结合语境考查现在分词作伴随状语。文章中的“_5_(check)their meaning in 100 languages”作伴随状语;设空处的动词与主句的主语是逻辑上的主谓关系,所以用check的现在分词形式。答案checking6解析结合

12、语境考查代词的用法。空格位于宾语从句的谓语动词之前,因此此处需要能作主语的名词或代词。上文刚出现过the firm,所以此处用it来代替它。答案it7解析考查which引导的非限制性定语从句。此处which引导的定语从句是修饰Kai Rooney这个名字的,which在定语从句中作主语。答案which8解析结合语境考查连词。此处意为“尽管音乐家Gwen Stefani和Gavin Rossdale也许知道Zuma在阿拉伯语中的意思是和平,但是他们也许不知道”。前后两个分句之间有逻辑上的让步关系,故此处应填While/Although/Though。答案While/Although/Though

13、9解析结合语境考查“连词分词”型省略句。连词后设空且给出动词提示词,这时要首先考虑动词和句子主语的关系,若是主谓关系就用现在分词,此处主语和choose之间就是主谓关系。答案choosing10解析结合语境考查such as的用法。此处such as用于列举事物。句意:然而有些名人的孩子的名字不好翻译,例如乔丹的弟弟的儿子的名字Jermajesty就不好翻译。答案such阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014南昌市高三第三次模拟测试】Millions of people are using cell phones today.In many

14、 places it is actually considered unusual not to use one.In many countries,cell phones are very popular with young people.They find that the phones are more than a means of communicationhaving a mobile phone shows that they are cool and connected.The explosions around the world in mobile phone use m

15、ake some health professional worried.Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones.In England,there has been a serious debate about this issue.Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas.They say t

16、hat there is no proof that mobile phones are bad for your health.On the other hand,why do some medical studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones?Signs of change in the issues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment.In one case,a traveli

17、ng salesman had to retire at a young age because of serious memory loss.He couldnt remember even simple tasks.He would often forget the name of his own son.This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day,every day of his working week,for a couple of years.His family doctor blamed

18、 his mobile phone use,but his employers doctor didnt agree.What is it that makes mobile phones potentially harmful?The answer is radiation.Hightech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones.Mobile phone companies agree that there is some radiation.But they say the amount

19、 is too small to worry about.As the discussion about their safety continues,it appears that its best to use mobile phones less often.Use your regular phone if you want to talk for a long time.Use your mobile phone only when you really need it.Mobile phones can be very useful and convenient,especiall

20、y in emergencies.In the future,mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health.So for now,its wise not to use your mobile phone too often.1People buy cell phones for the following reasons except that_.Atheyre popularBtheyre convenientCtheyre useful Dtheyre cheap2The wor

21、d “detected” in Paragraph 3 could be best replaced by_.Adiscovered Bremoved Ccured Dcaused3The salesman retired young because_.Ahe disliked using mobile phonesBhe couldnt remember simple tasksChe was tired of talking on his mobile phoneDhis employers doctor persuaded him to4On the safety issue of mo

22、bile phones,the manufacturing companies_.Adeny the existence of mobile phone radiationBdevelop new technology to reduce mobile phone radiationChold that the amount of radiation is too small to worry aboutDtry to prove that mobile phones are not harmful to health5The writers purpose of writing this a

23、rticle is to advise people_.Ato buy mobile phones Bto use mobile phones less oftenCto update regular phones Dto stop using mobile phones语篇解读本文是一篇议论文。手机给我们的生活带来了很多便利。但是手机辐射却威胁着我们的身体健康。1解析:细节理解题。根据文章第一段第三句中的“cell phones are very popular with young people”可知,A项表述正确;根据最后一段倒数第三句中的“be very useful and conv

24、enient”可知,B、C两项表述正确;D项文中未提及。答案:D2解析:词义猜测题。根据语境可知,画线词所在句子的句意为:通过现代扫描仪器扫描,可以探测一些大脑和头部组织发生变化的信号。答案:A3解析:细节理解题。根据文章第三段第三、四句“In one case,a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss.He couldnt remember even simple tasks.”可知,答案B符合文意。答案:B4解析:细节理解题。根据文章第四段最后一句“Mobile phon

25、e companies agree that there is some radiation,but they say the amount is too small to worry about.”可知,答案C符合文意。答案:C5解析:写作意图题。根据文章最后一段第一句“As the discussion about their safety continues,it appears that its best to use mobile phones less often.”可知,作者建议人们尽量少用手机。答案:B。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【广东省广州市

26、2014综合测试】I once met a well-known botanist at a dinner party. I had never talked with a botanist before, and I found him fascinating. I sat there absorbed and listened while he spoke of unusual plants and his experiments (he even told me astonishing facts about the simple potato). I had a small indoo

27、r garden of my own -and he was good enough to tell me how to solve some of my problems.As I said, we were at a dinner party. There must have been a dozen other guests, but I broke an important rule of politeness. I ignored everyone else and talked for hours to the botanist.Midnight came, I said good

28、 night to everyone and departed. The botanist then turned to our host and said many nice things about me, including that I was a “most interesting conversationalist.”An interesting conversationalist? I had said hardly anything at all. I couldnt have said anything if I had wanted to without changing

29、the subject, for I didnt know any more about plants than I knew about sharks. But I had done this one thing: I had listened carefully. I listened because I was really interested. And he felt it. Naturally that pleased him. That kind of listening is one of the the best ways to show respect to others,

30、 and it makes them feel great too. “Few human beings ,” wrote Jack Woodford in Strangers in Love,“can resist the sweet effect of rapt attention.” I went even further than that. I was “sincere in my admiration and generous in my praise.”I told him that I had been hugely entertained and instructed. I

31、had. I told him I wished I had his knowledge.I told him that I should love to wander the fields with him. Whats more, it was all true.And so I had him thinking of me as a good conversationalist when, in reality, I had been merely a good listener and had encouraged him to talk.26. From Paragraph 1, w

32、e can learn that the writer_. A. was deeply moved by the botanists talkB. was amazed by what he was hearingC. was not in a comfortable situationD. behaved politely and properly27. Which of the following does the writer describe as a rule of politeness at dinner parties? A. Avoiding discussions about

33、 politics and religion.B. Listening carefully to what another guest says.C. Arriving and leaving at the appropriate time.D. Giving attention to all those in attendance.28. The underlined expression “rapt attention” in Paragraph 4 is closest in meaning to_. A. full understanding B. strong interestC.

34、great uncertainty D. little curiosity29. According to the writer, which of the following is an important characteristic of a good conversationalist? A. Listening attentively and encouraging the other side to continue.B. Encouraging he other side by sharing his/her own opinions.C. Promising a future

35、meeting for more communication.D. Expressing respect by nodding his/her head.30. What is the purpose of the passage? A. To prove the writer is an interesting conversationalist.B. To share an interesting experience at a dinner party.C. To explain what makes a good conversationalist.D. To show that bo

36、tanists can be really talkative.【参考答案】26-30 BDBAC 【广东省广州市2014综合测试】A dog-lover has invented a high-tech way of feeding his pet by Twitter(推特,流行社交网络). Computer expert Nat Morris, 30, has designed a system to give his pet a “tweet treat” by sending him a Twitter message.His dog Toby gets some delicious

37、 dog biscuits from a computer-controlled food machine whenever Nat sends a message to “feedtoby”.Nat often works away from home and isnt always able to feed Toby by hand. But his new invention allows Nat to feed his dog from anywhere in the world.Nat said, “Toby absolutely loves it. At first he didn

38、t know what was going on. Now he sits underneath the machine, wagging his tail and waiting for the treats to drop.”Nat fills the food machine with small pieces of dog biscuits, but not too many in case four-year-old Toby gets too many messages. And Nat has even equipped his house with an online came

39、ra so he can see Toby enjoying the food at his home.But one problem is that friends and family have been so amazed with the “Tweet treat” machine that. they have starting to send tweets to Toby too. So Nat has had to restrict feeding time to make sure Toby doesnt turn into Tubby。“People have been se

40、nding him food at all hours of the day, so I had to limit it to between 9 a.m. and 9 p.m. Im thinking of doing an updated one which measures his weight before he is fed, just to make sure hes not putting on too much puppy fat,” explained Nat.How Nats Twitter Feeder Works:When a message is sent to fe

41、edtoby it is received by a mini-computer that is linked to the food machine.When the mini-computer receives the message, a bell rings and Toby comes running over and sits in front of the feeding machine. Next the machines motor pulls open a trap door which releases a serving of food.The doggy biscui

42、ts then drops into Tobys food bowl. Finally a digital camera takes a photo of him and sends it back to Nat on Twitter - so he knows Toby has been fed.31. Nat has invented a high-tech way to feed his dog because he _.A. wants his friends to feed Tody B. has very strong computing skillsC. is often too

43、 busy to feed his dog D. doesnt like to feed Tody by hand32. Why has Nat decided to limit the feeding machines opening time?A. He doesnt want Toby to get too fat. B. He fears the machine will run out of food.C. He wants hid friends to stop feeding Toby. D. He doesnt want Toby to be woken up at night

44、.33. It can be learned from the passage that Toby _.A. sits beneath his feeder all day longB. is now used to being fed by machineC. doesnt know what happens to the feederD. no longer receives tweets from Nats friends34. Which of the following shows the correct order of how the Twitter Feeder works?a

45、. The bell goes off.b. A message is sent to feedtoby.c. The mini-computer gets the message.d. The digital camera takes a photo of Toby and sends it to Nat.e. The motor starts to work and opens the door to release dog food.A. a, b, c, e, d B. b, c, e, a, d C. b, c, a, e, d D. c, b, a, d, e35. In which section of the newspaper would you most probably find this passage?A. Technology B. Health C. Environment D. Style【参考答案】31-35 CABCA

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1