ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:94.50KB ,
资源ID:566982      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-566982-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(二十八).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(二十八).doc

1、高考资源网() 您身边的高考专家 江西龙泉高中2011届高三考前英语阅读日日练(二十八)第1篇 Only three local students won Chinese Blog(博客) Competition. And 15 of the 18 awards went to students from China.170 students task: to get a fullydesigned blog up and running, complete with many postings based on a theme of choice all written in Chinese

2、.Themes ranged from local opinions such as the usage of Singlish, education and whether Singapore can be a cultural centre to food blogs.The entries were judged on language proficiency(熟练程度) and the quality of writing, as well as the design and level of exchanging ideas with readers.Academics from t

3、he National University of Singapore and the SIM University, IT experts, and a journalist from Chinese newspaper Lianhe Zaobao in Singapore made up the judges.In the end, only three Singaporean students made it to the award list the rest of the awards were swept up by students from China.“No surprise

4、, ”said Mr. Chow Yaw Long, 37, teacherincharge from Innova Junior College, which organized the event. “Although the topics were local subjects, the foreign students were generally better in terms of the content of the posts and their grasp of the Chinese language.”One of the three local students win

5、ning the first prize in the Best Language Award was blogger Christina Gao, 19, from the Saint Andrews Junior College, who spared no effort in researching for and writing her blog. Each entry took her between five and seven days to produce, complete with pictures and even podcasts (播客)Her advice for

6、bloggers is: Be responsible.“Some bloggers out there only seek to blame the authorities and other bloggers,” said Miss Gao. “I think they lack responsibilities and there is no value to their posts.”语篇解读新加坡举行一次国内外学生用汉语写博客的大赛,结果只有3个本土学生得奖,其余的被中国学生包揽。1The competition was organized by _.A. the National

7、University of SingaporeB. Chinese newspaper Lianhe ZaobaoC. Innova Junior CollegeD. the Saint Andrew s Junior College解析细节理解题。依据文章第七段中的“teacherincharge from Innova Junior College,which organized the event”可知,这里的which指代Innova Junior College,也就是这次活动的组织者。答案C2Which of the following is TRUE according to t

8、he passage?A. Chinese students won most of the awards.B. Not all the themes were about local subjectsC. The blogs could be written in Chinese or Singlish.D. The judges were from universities in Singapore and China.解析正误判断题。依据文章第一段可知,A项正确,这次大赛中国学生获得了绝大多数奖。答案A3What Miss Gao said suggests that _.A. she

9、likes to blame the authoritiesB. she has a sense of responsibilityC. she thinks highly of the others blogsD. she loves to read valuable posts解析推理判断题。依据文章最后三段可知她很有责任感。答案B4The passage is mainly about_.A. how Chinese students won the awards in the competitionB. why bloggers should take responsibility f

10、or their blogsC. how Miss Gao won the first prize in the competitionD. what the result of the competition was解析主旨大意题。本文主要介绍新加坡举行一次国内外学生用汉语写博客的大赛,叙述了比赛的结果,所以可以得出答案为D。答案D 第2篇Five million people visit Grand Canyon in the US every year. For the purpose of helping project Grand Canyon for your fellow vis

11、itors and future generations, please follow the guidelines below.CampingTo protect the park, camping is allowed only within permitted campgrounds. Permits are required for overnight camping at the North Rim. Advance booking can be received by mail. Please write: Information Center, P. O. Box 129, Gr

12、and Canyon, AZ 86023FiresBecause of the extreme fire danger, campfires are not allowed except at Mather and Desert View campgrounds. Collection of firewood is not allowed either.Hiking(远足)Please stay on permitted paths.Otherwise you may destroy desert plants. Pack_out_what_you_pack_in,_so you leave

13、no signs of your visit. It is important to keep in mind that you are in a national park where wildlife exists.WeatherThe weather at Grand Canyon can change very quickly.With so much rock,lightning(闪电) causes a particular danger during sudden summer storms. These storms also frequently bring floods i

14、nside valleys,a danger to hikers. Watch the skies and check daily weather reports.WildlifeDo not feed park wildlife. There have been a few cases at Grand Canyon National Park where deer(鹿) were purposely shot because they are plastic bags that left them sick and weak. Hungry deer can be a danger and

15、 have kicked and bitten visitors at Grand Canyon. Some other animals will also beg and bite. For your own safety and the wellbeing of the animals,please do not feed wildlife, no matter how gentle they may appear.5. What can you do first if you want to go camping?A. Know the permitted paths.B. Book c

16、ampgrounds in advance.C. Make sure not to make a fire.D. Stop at Mather and Desert View.解析细节理解题。根据文章第二段“Advance booking can be received by mail”能看出要想出去夏令营首先做的就是book campgrounds in advance.答案B6. What do the underlined words “pack out what you pack in” in Paragraph 4 probably mean?A. keep everything o

17、ut of campgroundsB. take away everything you bring inC. carry all the necessary foodD. look after your personal belongings解析推理判断题。根据“you leave no signs of your visit.”来推断带走你所带来的东西,不要留下任何的东西。答案B7. Why were some deer killed on purpose at Grand Canyon?A. They ate wrong things and became very ill.B. The

18、y were a danger to other gentle animals.C. They begged food from visitors.D. They kicked and bit visitors.解析细节理解题。根据“purposely shot because they are plastic bags that left them sick and weak”可知它们吃错了东西而变得有病。答案A8. What is the main purpose of the text?A. To provide travel information.B. To report some

19、recent news.C. To teach tourists hiking skills.D. To introduce the wild life.解析主旨大意题。根据第一段“For the purpose of helping project Grand Canyon for your fellow visitors and future generations,please follow the guidelines below.”可知道整篇文章都是为旅游提供信息。答案A第3篇Three years ago,five parrots were set free in a wild p

20、lace of Arizona,thousands of miles from the Channel Islands in Jersey where they had been looked after by zookeepers. No evolutionary strategies informed them how to behave in this new landscape of mountainous pine forest unoccupied by their kind for 50 years. To the researchers surprise, they faile

21、d to make contact with a group of wild parrots imported from Mexico and set free at the same time. Within 24 hours the reintroducing ended in failure, and the poor birds were back in cages, on their way to the safety of the Arizona reintroduction programme.Ever since then, the programme has enjoyed

22、great success,mainly because the birds now being set free are Mexican birds illegally caught in the wild, confiscated (没收)on arrival north of the border, and raised by their parents in the safety of the programme.The experience shows how little we know about the behaviour and psychology(心理) of parro

23、ts, as Peter Bennett, a bird researcher,points out: “Reintroducing species of high intelligence like parrots is a lot more difficult. People like parrots, always treating them as nothing more than pets or valuable collectables”Now that many species of parrot are in immediate danger of dying out, bio

24、logists are working together to study the natural history and the behaviour of this family of birds. Last year was an important turning point:conservationists founded the World Parrot Trust, based at Hayle in Cornwall, to support research into both wild and caged birds.Research on parrots is vital f

25、or two reasons. First, as the Arizona programme showed, when reintroducing parrots to the wild, we need to be aware of what the birds must know if they are to survive in their natural home. We also need to learn more about the needs of parrots kept as pets, particularly as the Trusts campaign does n

26、ot attempt to discourage the practice, but rather urges people who buy parrots as pets to choose birds raised by humans.语篇解读本文通过在亚利桑那州五只鹦鹉被释放的故事,说明了鹦鹉引入计划的重要性以及对鹦鹉生活习性等各方面进行研究的重要性和对鹦鹉进行研究的重要原因。1What do we know about the area where the five parrots were reintroduced?A. Its landscape is new to parrots

27、 of their kind.B. It used to be home to parrots of their kind.C. It is close to where they had been kept.D. Pine trees were planted to attract birds.解析事实细节题。根据第一段第二句:这五只鹦鹉未被教过如何在这个新地方生活;这片松林山区50年来未被这种鹦鹉占据过(50年前有过)。可知,五只鹦鹉被引入的地方曾经是鹦鹉的家园或繁衍之地。答案B2The reintroducing experience three years ago shows that

28、 manraised parrots_.A. can find their way back home in JerseyB. are unable to recognize their parentsC. are unable to adapt to the wildD. can produce a new species解析推理判断题。根据第一、二段,特别是信息句Ever since then,the programme has enjoyed great success,mainly because the birds now being set free are Mexican bir

29、ds illegally caught in the wild.可以推测出,人工喂养的鹦鹉不能适应野外的生存环境。答案C3Why are researches on parrots important according to the passage?A. The Trust shows great concern for the programme.B. We need to know more about how to preserve parrots.C. Many people are interested in collecting parrots.D. Parrots intell

30、igence may some day benefit people.解析推理判断题。最后一段就是信息提示。主要表达了对鹦鹉进行研究的重要性,主要表现在两个方面:我们必须了解鹦鹉在自然条件下如何生存;其次,我们需要更多地了解宠物鹦鹉的需要,督促那些买鹦鹉当宠物的人选择人工培育的鹦鹉。从而判断,本题主要表达我们如何保护鹦鹉的问题。答案B4According to the passage, people are advised_.A. to treat wild and caged parrots equallyB. to set up comfortable homes for parrotsC

31、. not to keep wild parrots as petsD. not to let more parrots go to the wild解析推理判断题。由最后一段特别是最后一句We also need to learn more about the needs of parrots kept as pets,particularly as the Trusts campaign does not attempt to discourage the practice,but rather urges people who buy parrots as pets to choose

32、birds raised by humans.可以推出,作者建议我们不要把野鹦鹉当作宠物。答案C长难句解读We also need to learn more about the needs of parrots kept as pets,particularly as the Trusts campaign does not attempt to discourage the practice,but rather urges people who buy parrots as pets to choose birds raised by humans.我们也需要更多了解宠物鹦鹉的需要,尤其

33、因为信托基金运动并不旨在劝阻这一做法,而是督促买鹦鹉作宠物的人选择人工培育的鹦鹉。句中的not.but.表示“不是而是”。连接两个并列的句子attempt to discourage the practice和rather urges people who buy parrots.。其中urge sb.to do sth.表示“督促某人做某事”。第4篇You know how wonderful you are, and you know that others know how wonderful you are, but what do you do when admiration cro

34、sses over the line into jealousy? For most teens there will come a day when you realize that one of your friends is jealous and that this jealousy is hurting your friendship. When this happens it can seem like there is nothing that you can do, but the good news is that there is. Dont let jealousy sp

35、oil your relationships. Tackle it headon and you might be back to normal much sooner than you think.It can be hard to walk up to a friend and ask them what the problem is, but if you want to save your friendship youll have to do just that. Dont approach them and ask why they are jealous of you (unle

36、ss of course you want to appear totally conceited), just take some time alone with them and let them know that youve been feeling like theres been something coming between you. If they refuse to respond, then use the opportunity to explain how you have been feeling. Chances are that something you sa

37、y will strike a nerve and your friend will open up as well.When you figure out what is annoying your friend, ask him or her what (s)he thinks would make the situation better. If, for example, (s)he says that (s)he feels like (s)he doesnt get to spend any time with you because of your being off with

38、your new friends from tee swim team then maybe you could invite her along the next time or block off one day a week for just the two of you. Remember, though, that whatever solution you decide on should be a compromise. Dont limit your own talents or opportunities simply because your friend is unhap

39、py. Try instead to include him or her in your new life and see how that works out.Even the best of friendships can be tinged by jealousy. This destructive emotion is rarely productive and can turn best friends into worst enemies. Before taking extreme action, chat with your jealous friend to see if

40、the two of you can work out a compromise.If you cant, be prepared to know exactly how far you will go to keep your friendand how far you wont.解读:本文是关于人际关系的话题。尤其是青少年朋友之间会因为嫉妒而使相互间的友谊被破坏,本文着重讲述如何处理被朋友嫉妒及处理过程中可能遇到的困难。1. According to the author, the jealousy emotion is_.A. normal B. productiveC. destruc

41、tive D. extreme解析细节理解题,由第一段第二句.that this jealousy is hurting,your friendship.可知。答案C2. Which of the following is NOT mentioned as a way to confront your friend when jealousy happens?A. Walking up to him/her and asking him/her why he/she is jealous of you.B. Walking up to him/her and asking him/her wh

42、at the problem is.C. Spending some time with him/her and letting him/her know how you feel.D. Spending some time with him/her and letting him/her know you think theres something between you.解析细节理解题。由第二段第二句Dont approach them and ask why they are jealous of you可知。答案A43. The underlined “it” in the firs

43、t paragraph refers to_.A. friendship B. relationshipC. admiration D. jealousy解析细节理解题。由文章第一段可知。答案D4. What can be inferred from the last two paragraphs?A. Theres always a solution to solve the problem of jealousy.B. Jealousy can turn best friends into worst enemies.C. You may lose a friend to keep you

44、r own gifts, chances or self development.D. You should go a long way with your friend to work out a solution解析推理判断题。答案C5. The purpose of the passage is_.A. to explain what causes jealousyB. to offer some advice on making friendsC. to introduce the way to cope with a jealous friendD. to explain how destructive the jealous emotion is 解析作者意图题。通读全文可知,本文酌写作目的是介绍处理有嫉妒心朋友的方法。答案C高考资源网版权所有,侵权必究!

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1