1、一、单项选择。1. She didnt come to the party because she had to _ a meeting.A. hasB. attendC. joins inD. take part2. _ I use your dictionary?Of course.But please return it to me before you leave.A. MustB. NeedC. May3. Do you know Diaoyu Island?Sure.It _ China since ancient times.A. belongs to B. belonged t
2、oC. has belonged to D. is belonging to4. My hometown is becoming more and more beautiful with trees and flowers on_sides of the road.A. all B. both C. neither D. either5. Dont make so much _.Your grandma is sleeping.A. sounds B. noise C. voice D. pronunciation6. Bob, where is Linda?She_ be in the li
3、brary, but I am not sure.A. must B. may C. need D. has to7. The rest of the students _ on the playground.Theyre playing soccer there.A. are B. was C. is D. were8. Did you eat _ in that restaurant?Yes, I had some delicious seafood.A. everything special B. special everythingC. anything special D. spec
4、ial anything9. The meat is _ delicious.Yes, but dont eat _.A. too much; too much B. much too; too muchC. too much; much too D. much too; much too10. Now _ the young _ the old are learning to speak English.A. only; except B. either; orC. neither; nor D. not only; but also11. He did not have fun _ gam
5、es. He felt _.A. play; asleep B. playing; sleepyC. to play; sleepy D. playing; sleep12. There are fortyfive students in my class.Some are reading, and _ are doing their homework.A. anotherB. the otherC. otherD. the others13. One of the students _ badly in the accident.A. hurt B. were hurt C. was hur
6、ting D. was hurt14. Staying with family and friends is one of _ things in the world.A. the happiest B. happierC. the happy D. happiest15. Its cool now.There must be many people _ in the park.A. walkB. walkedC. walkingD. walks二、完形填空。One Sunday morning, Millie and Amy went to Sunshine Park. They love
7、to chat there. As usual, they sat 1 a big tree. Suddenly, they heard a whistle from the bushes behind the tree.They turned around but could not see anything unusual.They were 2 .Is 3 there? Millie asked. Nobody answered.They 4 very carefully and heard the strange noise again. The two girls were very
8、 afraid. They ran away quickly. On their way, they met Andy.What happened? Andy asked. Theres a ghost in the 5 . Please help us, Millie said. Really? Tell me more, Andy said.Millie told Andy everything. Andy went to the park, 6 beside the tree and listened carefully.Then he heard 7 noise! He looked
9、behind the tree and heard another whisper.He was now sure the sound 8 from the bushes.He searched carefully.Oh! Here it is. Andy said to himself. He 9 a little cat in the bushes. It was very weak. When it miaowed, 10 made a sound like a whisper.1. A. under B. on C. over D. in2. A. excited B. frighte
10、nedC. frightening D. exciting3. A. nobody B. everybody C. anybody D. somebody4. A. saw B. looked at C. heard D. listened5. A. church B. school C. garden D. park6. A. rose B. slept C. stood D. lay7. A. no B. the C. an D. other8. A. came B. learned C. heard D. fell9. A. smelled B. looked C. searched D
11、. found10. A. he B. she C. it D. they三、阅读理解。AOne day an Australian farmer Joe saw a bright light in the sky. The light came nearer and nearer and suddenly Joe saw that it was a spaceship. The spaceship landed in a field quickly.The door of the spaceship opened and two strange beings climbed out. Joe
12、 was afraid of them. He tried to run away. But the spacemen walked towards him, picked him up and carried him into the spaceship. They put wires from a machine onto his head and then they could speak to him in English.They asked him questions about the Earth. Were from Venus(金星), they said, but it i
13、s getting very hot there. A lot of our people are dying and we havent much time left. We are trying to find a new home.After some time they freed Joe and at last the spaceship took off and could not be seen.Joe told his friends about the spacemen, but no one believed his story. Youll believe me one
14、day, Joe told them. The spacemen will come back.1. The bright light in the sky was _.A. the sun B. a spaceshipC. a shining bird D. Venus2. The strange beings came to the Earth to _.A. visit Joe B. catch JoeC. find a new home D. live with Joe3. Joe was _ the spaceship.A. carried into B. asked intoC.
15、not afraid of D. happy to get into4. The strange beings _ before they let him go.A. had asked Joe several questionsB. had given Joe some wiresC. had asked Joe to mend their machineD. had given Joe a lot of money5. People didnt believe Joe because _.A. he told a lieB. they didnt welcome the strange b
16、eingsC. they wanted to see the strange beings very muchD. they hadnt seen the strange beings beforeBMicrosoft founder Bill Gates has talked about how to be a good parent, saying that 13 is a right age for a childs first cellphone.The 57yearold father of three said on the Today show that his children
17、 Jennifer and Rory were not allowed phones until their thirteenth birthday and his youngest daughter Phoebe is still waiting for one.Weve made a rule in our family that its 13 when you get a phone.He also said as a result his child often returned home from school complaining(抱怨), All the other kids
18、have it.Im the only one without it.Its so embarrassing.Asked if he keeps passwords(密码) to his son and daughters email and Facebook accounts(账号), Mr Gates has said that he doesnt for Jennifer, 16, who he says is old enough. Besides their wealth Mr and Mrs Gates, who live in Lake Medina, have said tha
19、t they want to raise their children as usually as possible.It is said that their kids have to do housework after school and arent given much pocket money.And in 2010 Mr Gates said that he wanted to give most of his $61 billion away rather than hand it down. That wouldnt be good either for my kids or
20、 society, he said.Mr Gates left Microsoft in 2008 to put his heart into charity. During the Today interview with host Matt Lauer, he said that helping others made him feel happy as creating software.What you really feel is what youve achieved.If a piece of software gets out there and lots of people
21、love itit lets them get their work done in better waysthats exciting, he explained.6. How old is Phoebe?A. Maybe 11 years old. B. Maybe 13 years old.C. Maybe 15 years old. D. Maybe 17 years old.7. What do Mr Gates children think of their not having phones?A. They feel it interesting.B. They dont thi
22、nk it exciting.C. They feel it embarrassing.D. They think it funny.8. Mr Gates doesnt keep a password to Jennifers email because _.A. Jennifer doesnt like him to do soB. Jennifer is already sixteen years oldC. he thinks children should be freeD. parents cant know kids passwords9. Which of the follow
23、ing is TRUE?A. Bills children like his idea about a childs first cellphone.B. Bill Gates is still working for Microsoft.C. Bills children have to do housework after school.D. Bills children are given much pocket money.10. Whats the passage mainly about?A. Bill Gates school life.B. How Bill Gates is
24、working for charity.C. Bill Gates work in Microsoft.D. How Mr and Mrs Gates raise their children.CIs there intelligent(有智力的) life on other planets? For years, scientists said no or we dont know. But today this is changing.Seth Shostak and Alexandra Barnett are astronomers(天文学家). They believe intelli
25、gent life exists(存在) somewhere in the universe.They also think we will soon contact these beings(人;生物). Why do Shostak and Barnett think intelligent life exists on other planets? The first reason is time. Scientists believe the universe is about 12 billion years old.This is long enough for other pla
26、nets to have intelligent life, say Shostak and Barnett.The second reason is sizethe universe is huge.Tools like the Hubble Telescope(哈勃望远镜) have shown that there are at least 100 billion galaxies, says Shostak.And our galaxy, the Milky Way, has at least 100 billion stars.Some planets going around th
27、ese stars might be similar to the Earth.In the past, it was hard to look for signs of intelligent life in the universe. But now, powerful telescopes(高倍望远镜) allow scientists to discover smaller planetsthe size of Mars or the Earthin other solar systems.These planets might have intelligent life.Have b
28、eings from space already visited the Earth? Probably not, says Shostak.Its a long way away. However, intelligent beings may contact us in other ways, such as radio signals(信号). In fact, they may be trying to communicate with us now, but we dont have the right tools to receive their messages. However
29、, this is changing. By 2025, we could make contact with other life forms in our universe and we might help each other.11. Seth Shostak and Alexandra Barnett are _.A. astronomers B. farmersC. singers D. drivers12. What is the best title for Paragraph 2?A. The Age and Size of the EarthB. Our Galaxy: T
30、he Milky WayC. Why Intelligent Life Might ExistD. The Earth: The Only Planet with Intelligent Life13. Why was it hard to look for signs of intelligent life in the universe in the past?A. Because there were not any smaller planets.B. Because there were not any powerful telescopes.C. Because the astro
31、nomers were not interested in them.D. Because the Milky Way didnt exist at that time.14. Why havent beings from space visited us yet according to Shostak?A. Because theyre afraid of us.B. Because its a long way away.C. Because they dont want to see us.D. Because they dont know how to use radio signa
32、ls.15. What does the underlined phrase life forms in the last paragraph mean?A. Messages. B. Tools.C. Intelligent beings. D. Radio signals.四、完成对话。A:You look worried. 1 B:I cant find my bike.A:Where did you put it?B: 2 But now its not under the tree.A: 3 B:Nobody rode it because it was locked.A: 4 B:
33、I think so. I think I must call 110.A:Oh, wait! Look at the red bike over there. Is it yours?B: 5 My bike is red. Lets go and have a look.(A few minutes later)B:Oh, my God! Its my bike. Thanks a lot.A:Youre welcome.五、词汇运用。(一)根据句意及首字母提示补全单词。1. Knowledge is v_. We must learn it well.2. The man is hard
34、working. He is always full of e_. 3. Chinese peoples p_ is to improve themselves and make their country stronger.4. All of us look forward to a_ the concert.5. Teenagers often have difficulty e_ themselves.They should learn to communicate with others.(二)根据汉语完成句子,每空一词。6. 玻璃杯是用来喝水的。Glasses are _ _ dri
35、nking water.7. 最后他想起了那本书的名字。At last he _ _ the name of the book.8. 你在追赶谁?Who are you _ _?9. 捡起垃圾是我们的义务。Its our duty _ _ _ the rubbish.10. 人们必须被阻止砍倒树木。People must _ _ _ _ down trees.六、任务型阅读。In Western countries, more and more foods have additives in them.What are additives? Additives are chemicals wh
36、ich are put into foods to give them color and taste, to stop them going bad and so on.But doctors say that some additives can be very bad for our health.Now lets look at how additives can be bad for our health. For example, a little English girl called Sally Jones is two years old and quite ordinary
37、(普通的). But when she was younger, she never went to sleep at night.She never got tired. Her parents were very worried. Finally, Sallys parents took her to a special doctor.The doctor said that she must never eat food with additives in it. He was sure that the additives had a very bad effect on her bo
38、dy, and made her too active. He was quite correct. As soon as Sally started to eat foods with no additives, she began to sleep well at night.Now she is the same as other little girls, except that she cant eat many foods that other children love, such as ice creams, because they have additives in the
39、m.1. Whats the Chinese meaning of the wordadditive?_2. What are the functions(功能) of the additives?_3. Did Sally like sleeping at night before she went to see the doctor?_4. What happened to Sally when she stopped eating the foods with additives?_5. Why cant Sally eat ice creams?_七、书面表达。假如你在学校操场上捡到了
40、一件红色夹克衫,它的主人会是谁呢?请你根据表格提示用英语写一篇短文进行合理的推测。Lily不喜欢穿夹克衫Ann不喜欢红色Mary夹克衫对她来说太大Carol当时正在操场上打排球Jean夹克衫上有Jean的名字要求:按提示进行写作,可适当发挥;恰当运用本单元所学语法:情态动词表示推测;80词左右。开头已给出,不计入总词数。I found a red jacket on the school playground. _一、单项选择。1. B【解析】attend是正式用语,一般指参加会议。2. C3. C【解析】根据句中since ancient times可知时态应用现在完成时。4. B【解析】句
41、意为:我的家乡正变得越来越漂亮,在路的_边有树木和花。all表示三者或三者以上全部;both表示两者都;neither表示两者都不;either两者之一。空格后是复数sides,结合句意可知用both。5. B6. B【解析】may表示不确定性推测,意为有可能。根据下文但是我没有把握,可知应用may。7. A8. C10. D【解析】not only.but also.意为不但而且。句意现在不但年轻人而且老年人也在学说英语。11. B12. D【解析】考查some.,and the others.的用法。指确定范围内的一些其余的。分析前面的句子可知范围确定,故选D项。学&科网13. D【解析】
42、考查one of.及被动语态。one of.作主语时谓语动词用单数。又分析句子可知动作的承受者作主语,故用被动语态。部分同学受students的影响易误选B项。14. A15. C【解析】考查现在分词短语作定语。作定语时暗含动作正在进行,同时分词短语所表示的动作是它所修饰的词发出的。空格所在句的句意为肯定有许多人正在公园里散步。二、完形填空。1. A【解析】根据下文她们听见树后灌木丛发出的口哨声,可推测她们是在树下聊天。故选A。3. C【解析】根据句意有人吗?,排除A和B。nobody没有人;everybody每人,人人;anybody一般用于否定句或疑问句;somebody一般用于肯定句,排
43、除D。故选C。4. D【解析】根据本句后半部分可知,她们又听到了奇怪的声音,可以判定她们仔细地听。listen强调动作,而hear强调结果,故选D。5. D【解析】根据本文首句.Millie and Amy went to Sunshine Park.可知,事情发生在公园里,故选D。6. C【解析】根据句意可知,是站在树旁仔细听,故选C。7. B【解析】根据上文可知,声音和前面的一样,同类事物再次出现用the。故选B。8. A【解析】come from来自。句意他现在确定声音来自灌木丛。,故选A。9. D【解析】句意他在灌木丛里发现了一只小猫。smell闻;look看;search搜查。10.
44、 C【解析】it指小猫。三、阅读理解。A1. B【解析】根据第一段中.Joe saw that it was a spaceship.可知选B。2. C【解析】根据第三段最后一句We are trying to find a new home.可知选C。3. A【解析】根据第二段中But the spacemen walked towards him, picked him up and carried him into the spaceship.可知选A。4. A【解析】根据第三段第一句They asked him questions about the Earth.可以知道答案。5. D
45、B6. A【解析】细节理解题。根据第一段中. .that 13 is a right age for a childs first cellphone.和. .his youngest daughter Phoebe is still waiting for one.可知Phoebe可能11岁。故选A。7. C【解析】细节理解题。 根据文章第二段中的内容Im the only one without it.Its so embarrassing.可知选C。8. B【解析】细节理解题。根据文章第三段中的内容:Mr Gates has said that he doesnt for Jennife
46、r, 16, who he says is old enough. 可知选B。9. C【解析】通读全文可知选C。10. D【解析】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了盖茨先生和太太如何教育和抚养孩子的。选D。C13. B【解析】根据第三段第二句话But now, powerful telescopes(高倍望远镜) allow scientists to discover smaller planets.,可以判断出主要原因是过去没有高倍望远镜,因此选择B。14. B【解析】根据文章最后一段中Its a long way away.可知本题选择B。15. C【解析】对比本段中的intell
47、igent beings may contact us in other ways,可以判断life forms就是指intelligent beings,因此本题选择C。四、完成对话。1. What happened to you?2. I put it under the tree.【解析】结合后文可知我把自行车放在了树下。3. Someone may/might/could ride it.4. So it may/might/could be stolen. 【解析】分析下文可知,应推测有人可能偷走了自行车。这里用了被动语态。5. It may be mine.五、词汇运用。(一)1.
48、 valuable【解析】考查valuable一词,其意思是很有用的。这里指知识很有用。2. energy3. purpose4. attending【解析】look forward to后接动名词,故attend加ing。部分同学易忽视这一点。5. expressing【解析】express oneself意为表达自己的思想感情。have difficulty doing sth.意为做某事有困难。(二)6. used for7. thought of8. running after六、任务型阅读。1. 食品添加剂。2. They are put into foods to give the
49、m color and taste, to stop them going bad and so on.【解析】考查细节理解。由第一段中的第三句可知。3. No, she didnt.4. She began to sleep well at night.【解析】考查细节理解能力。由第三段的最后一句可知。5. Because there are additives in them.【解析】考查分析理解能力。由最后一段的内容分析理解可知。七、书面表达。I found a red jacket on the school playground. I think it cant be Lilys b
50、ecause she doesnt like wearing jackets. She likes wearing different kinds of dresses. It cant belong_to Ann because she doesnt like red. She likes purple well. It cant be Marys because its too_much big for her. She is thin and short.It might be Carol because she was playing volleyball with her friends on the playground. Oh, Jeans name is on the jacket. And red is her favorite color. The jacket must be hers.【名师点评】cant表示否定推测,用在此处形象生动。belong to意为属于。well改为best。表达最喜欢用like.best。too much 改为much too。much too后接形容词或副词,而too much后接不可数名词。Carol改为Carols。根据句意可知应该用名词所有格。14