ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:123.50KB ,
资源ID:565376      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-565376-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏省无锡市2016高考英语阅读理解(二轮)选练题(2)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏省无锡市2016高考英语阅读理解(二轮)选练题(2)及答案.doc

1、江苏省无锡市2016高考英语阅读理解(二轮)选练题(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 There are various reasons why cancers appear to be on the increase. For one thing, though their sufferers are to be found in all age groups, cancers are particularly likely to attack persons in their middle and advanced years. Naturally,

2、since people live longer these years, there are more cancer sufferers than before. Again, with better methods of diagnosis (诊断), doctors can more easily recognize cancerous growths that would formerly have passed unnoticed or that would have been wrongly diagnosed. It is also believed that certain h

3、abits and conditions of modem living, including heavy smoking and the pollution of the air, may leave people living in more cancer-causing conditions than before.We all look forward to the day when a simple medical test can find cancer while it is still small. Researchers around the world are workin

4、g on such a test. Most of their work deals with the examination of the blood.Researchers in Boston have found something in the blood of cancer patients that does not appear in healthy persons. The test showed which persons had cancer and which did not. It was correct more than 90 percent of the time

5、.The researchers believe the test may be able to show cancer very clearly in its development. Cancers discovered early usually can be treated successfully.The test examines very small bits of fat in the blood called lipids (脂质). Cancers seem to change lipids although doctors do not know why. The tes

6、t showed differences between the lipids of the persons with cancer and the lipids of those without cancer.The researchers say the new test could be a step to develop a simple way to check patients for cancer before the disease shows on an X-ray.1. Who will fail cancer from the study of the researche

7、rs?A. The young. B. The middle age and the older.C. The man. D. The woman.2. The underlined words such a test refer to_.A. the test that shows which persons have cancer and which dont .B. the test that may be able to show cancer very early in its development,.C. a simple medical test that cannot fin

8、d cancer when it is -smallD. a new test that could be a step to develop a difficult way3. Which of the following statements is true according to the passage?A. Cancers have much to do with something in patients blood.B. People living in better conditions are most likely to be attacked by cancer.C.X-

9、raying is the best way to determined whether a person has cancer or not.D. Cancers have nothing to do with a persons habits and living conditions.4. What would be the best title for the passage?A. A simple way to cancer B. Cancers can be curedC. How to find cancer D. Early discovery of cancer1. B 细节

10、题。从第一段中的cancers are particularly likely to attack persons in their middle and advanced years可以知道癌症尤其容易在中年人和老年人的身体上发生。2. B 词义题。第二段中的a simple medical test can find cancer while it is still small;test与后面的such a test指的是同样的一种方法,所以这里的test指的是上句的“用最简单的方法诊断早期的癌症”。3. A 细节题。第三段中提到了cancer病人血液中的有些东西在健康人中没有,并且百分之

11、九十以上的情况是这样的。B项与D项的意思与文章第一段中的certain habits and conditions of modern living including heavy smoking and pollution of the air may leave people living in more cancer-causing conditions不符;C项内容与文章最后一段的意思不符。4. D 主旨题。文章在开头就交代了写作的目的,有各种不同的理由说明了为什么癌症似乎在上升,而从后面的几段我们知道科学家们正在研究一种新的早期诊断cancer的方法。2014高考训练题Barack

12、Obama, Lady Gaga and Steve Jobswhat do they have in common? They are, of course, all Americans. And according to a survey by social networking site badoo. com, they all best illustrate(举例说明) the word “cool”. But just what does it mean to say someone is “cool”? Most would answer that it is something

13、to do with being independent-minded and not following the crowd. Yale University art professor Robert Farris Thompson says that the term “cool” goes back to 15th century West African philosophy(哲学). “Cool” relates to ideas of grace(优雅) under pressure. “In Africa, ” he writes, “coolness is a positive

14、 quality which combines calmness, silence, and life. ”The modern idea of “cool” developed largely in the US in the period after World War . “Post-war cool was in part an expression of war-weariness. . . it went against the strict social rules of the time, ” write sociologists Dick Pountain and David

15、 Robins in Cool Rules:Anatomy of an Attitude. But it was the American actor James Dean who became the symbol for “cool” in the hugely successful 1955 movie Rebel without a Cause. Dean plays a tough guy who disobeys his parents and the authorities. He always gets the girl, smokes cigarettes, wears a

16、leather jacket and beats up bullies(欺凌弱小者). In the movie, Dean showed what “cool” would mean to American young people for the next 60 years. Today the focus of “cool” has changed to athletics stars. Often in movies about schools, students gain popularity on the athletics field more than in the class

17、room. This can be seen quite clearly in movies like Varsity Blues and John Tucker Must Die. But many teenagers also think being smart is cool. Chess and other thinking games have been becoming more popular in schools. “Call it the Harry Potterization of Americaa time when being smart is the new cool

18、, ” writes journalist Joe Sunnen. 31. Barack Obama, Lady Gaga and Steve Jobs are mentioned in the first paragraph to _. A. introduce the topicB. draw our attentionC. tell us what they have in commonD. tell us what is “cool”32. If you were considered “cool” in Africa in the 15th century, you _. A. th

19、ought and acted differently from the majorityB. had a calm and quiet attitude towards lifeC. didnt observe rules and authoritiesD. had all kinds of “bad” manners33. The heroes in Varsity Blues and John Tucker Must Die are likely to be those who _. A. do very well in their studiesB. are very skilled

20、at sportsC. are good at chess and other thinking gamesD. have supernatural powers like Harry Potter34. Which of the following is NOT true according to the article?A. It is generally considered “cool” to be independent-minded and not to follow the crowd. B. “Cool” was used as early as the 15th centur

21、y. C. Disobeying ones parents and the authorities is considered “cool” among American young people nowadays. D. Getting the first place in an exam can also be considered “cool”. 35. What does the article mainly talk about? A. The origin of the word “cool”. B. The kinds of people who are “cool”. C. T

22、he changing meaning of the word “cool”. D. How to be a “cool” person. 【参考答案】31-35: ABBDC 2014高考训练题Over 70 per cent of the “double single-child couples” in China need help from their parents in taking care of their own kids, according to a recent survey.Women of China magazine and a consulting compan

23、y carried out a survey recently on young couples of the “single-child” generation, the Morning Post reports. The couples surveyed were around 29 and have been married for three years on average, with university education and monthly income of 4,000 yuan ($531). Among them, 43.5 per cent have kids.Re

24、sults show that 71.9 per cent of the young couples have help from their parents in taking care of their kids.Grown up as the “single-child”, the only child in a family since the family planning policy which was adopted in 1979, this generation depends much on their parents.The parents of the “single

25、-child” generation focused more on their childrens physical wellbeing rather than their attitudes and values, according to some psychologists. The research also found that the “double single-child couples” follow a rather traditional value system.Survey shows that 27.5 per cent of them got married a

26、fter dating for one to two years, 25.2 per cent two to five years, and 20 per cent didnt tie the knot until dating for five years. Also, 30 per cent of the couples were schoolmates, while 43.8 per cent were introduced by someone.Since their marriage is based on enduring relationships, 65.2 per cent

27、of the husbands and 62.9 per cent of the wives think that compromise and tolerance are necessary in their marriage. Meanwhile, 21.7 per cent of the husbands and 37.1 per cent of the wives support the idea that happiness is the key standard for a marriage.36. The best title for the passage should be

28、“_”AMum and Dad, take care of my kid pleaseBDouble single-child couplesCThe problem of the single childDA recent survey by Women of China37. Which of the following is NOT supported by the passage?AThe majority of the “double single-child couples” in China depend much on their parents.BThe parents of

29、 the “single-child” generation cared more about their study and education.COne-fifth of the couples surveyed didnt get married until dating for five years.DAll the couples surveyed have university education and 30 per cent of them were schoolmates.38. Which of the following descriptions about “doubl

30、e single-child couples” is TRUE?AThey are single children in either family and they are independent on their parents.BThey are single children in either family and they are dependent on their parents.CThey have at least two children and can afford to support themselves.DThey, who were introduced by

31、someone, follow a rather traditional value system. 39. The traditional value system mentioned in the passage refers that_Aparents are concerned about their childrens physical life as well as the spiritual lifeBmost couples were introduced by someone and made dating for a long timeConce begun, “doubl

32、e single-child couples” marriage will last foreverDthe couples think that compromise and tolerance are necessary in their marriage40. According to the passage, we can learn that _ is necessary in a marriage.Awealth Bhealth Cundertanding Deducation【参考答案】36-40: ABBDC 阅读理解。Some of Beijing Zoos animals

33、are suffering menu changes because of the bird flu spread in Asia.Gone are the lions and tigers delightful “live” chicken dinners. In their menu , instead , are raw beef and mutton. While the lions and tigers go chickenless, the zoos birds are also receiving some special and uncomfortable treatment

34、these days. The peacocks in Badaling Safari Animal World, who used to be featured in the park and could walk around showing off their beautiful feathers, now are forced to stay in cages.And turkeys at the Beijing Zoobelieved to be most likely to suffer from the bird flu virus have been moved out of

35、their old home to places separate from visitors. In most cases, display areas with birds have been closed for health reasons.Yet a good thing about the present situation is that the living conditions of the zoos birds are being improved , with keepers keeping the display areas cleaner and not as cro

36、wded as before . Almost all zoos have done more frequent cleaning and disinfection for bird cages measures to prevent infection.In this special period , pigeons(鸽子)are frowned upon . In Beijing , many homing pigeon lovers use balconies (阳台)to build cages for birds . Most neighbours are fed up with t

37、hese cages since they can produce waste and feathers . Now the citys homing pigeon organization is asking all its members to stop letting pigeons out of their cages and keep cages clean. Still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before.As a Chinese newspaper put it : “Doves

38、 , are you still angels ?”1. Which of the following shows the menu changes in the Beijing Zoo?A. The lions and tigers have “live” chicken dinners.B. The lions and tigers eat raw beef and mutton.C. The lions and tigers have chickens only for supper.D. The lions and tigers have beef and mutton for par

39、t of meals.答案解析:答案为B。本题为细节题。从第二段第一、二句 “Gone are the lions and tigers delightful “live” chicken dinners. In their menu , instead , are raw beef and mutton.”可知,狮子和老虎不再享受活鸡的美餐,而是吃生牛肉和羊肉。故答案为B。2. We can conclude from the text that .A. turkeys have been moved out of the zoo because of the bird flu virus

40、B. peacock shows used to be free of charge C. people can hardly see peacock shows in the Beijing Zoo now D. homing pigeons are safe from the bird flu virus 答案解析:答案为C。本题为细节推理题。从第二段的最后一句话 “The peacocks in Badaling Safari Animal World, now are forced to stay in cages.”可知,孔雀现在被关在笼子里,因此人们几乎在北京动物园看不到它们了。故

41、答案为C。3. The underlined sentence in the text means “ ”.A. pigeons receive the best care B. people are worried about pigeons C. people feel displeased with pigeons D. people show no interest in pigeons 答案解析:答案为C。本题为句意推断题。本句出现在倒数第二段的首句,也是该段的中心句(topic sentence)。结合后文 “Most neighbours are fed up with these cages . Still, pigeons and some other birds seem less lovely to people than before”可知,人们受够了鸽子,并且鸽子和其他的鸟儿也似乎没有以往那么可爱了。这些细节都是在证明首句的中心句,表达的意思是人们对鸽子感到不愉快。故答案为C。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1