1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 3 Tomorrows world 同步练习(八)总分 100分 时间 45 分钟 成绩评定 _预习作业 I. 根据Project内容,进行填空:(每题3分,共18分)B 1.Science fiction is a type of writing based on (1)_ and (2)_.Science fiction writers often write about (3)_. Among the most famous science fiction writers are Jules verne, whose novel was (4)_
2、, H G Wells, whose novel was (5)_, Zheng Wenguang, whose famous novel was (6)_.课堂作业 II. 单项选择:(每题2分,共30分) 1.B I wonder what it feels like to be one of really rich. The Hankinsons already have two Rolls Royces and now they are buying _ third!A. the; a B. the; the C./; a D./; the2. A Dont be too rude t
3、o your father. Never in his life_ in that way.A. has he spoken toB. he has spoken to C. has he been spoken toD. he has been spoken to3. AThe weather is too cold _ March this year. It was still _when I came here years ago. A. for.colder B. in.cold C. in.hot D. for.hotter4. A What do you think we can
4、_ to make the advertisement more attractive and interesting? A. bring up B. bring inC. bring down D. bring with5. A He visited three cities when he stayed in the U. S., _ New York, Washington and Houston. A. such as B. they areC. which is D. that is6. BHow much vinegar did you put in the soup? Im so
5、rry to say, _. I forgot. A. no B. no one C. nothing D. none7. B Is it the years _ you worked in the factory _ have a great effect on your literary works? A. that.where B. that.thatC. when.where D. when.that8. A There has to _ a well-developed system that can give people a warning when a tsunami (海啸)
6、 is _ the way. A. have.in B. be . inC. have.on D. be . on9. B He is only too ready to help misers, seldom, _, refusing them when they turn to him. A. if never B. if ever C. if not D. if any10. CWhat should I wear to attend his wedding party? Dress _ you like. A. what B. howeverC. whatever D. how11.
7、BDo you think living in the country, has advantages? _. A. Yes, perfectly. B. Yes, it is.C. Nothing at all D. Well, that depends12. BWhy didnt you go to yesterdays meeting? I would have but I _ too busy working on the important experiment. A. had been B. was C. were D. am13. AWhere would you like to
8、 go for your May Day holidays? Hainan. It _ good to lie in the sun on the beach. A. does B. makes C. was D. feels14. AThe research on the new bird flu virus vaccine is challenging and demanding. Who do you think can do the job? _ my students have a try? A. Shall B. Must C. Will D. May15. B To read n
9、ewspaper before going to bed seemed to me a rule _. A. to never break B. never to have broken C. never to be breaking D. never to be broken创新作业III. 阅读理解:(每题4分,共32分) (A) By the 1920s, the destruction caused by the Colorado River which flooded in the spring drawn so much attention that it had become n
10、ecessary to try to control the damage. Construction on the Hoover Dam began September 30, 1930. About 16,000 men and women worked on the project. Officially, there were 96 “industrial” fatalities during the construction. This figure does not include deaths by other means including heat, heart proble
11、ms and curiously pneumonia (肺炎). This huge dam is in the Black Canyon. It is 660 feet thick at the base and 45 feet thick at the top, 1,244 feet across at the top, it is possible to drive a car from one side of the river to the other on a road which is on the too of the dam. It is 726.4 feet high so
12、 there is an elevator (电梯,升降机) inside. The elevator goes down forty-four stories from the road to the bottom. The concrete (混凝土) used to build the dam would be enough to build a highway from New York to San Francisco. The dam can store up 2 years average flow from the Colorado River. And it has 17 g
13、enerators (发电机) producing over 2,000 megawatts of electricity. It is also part of a system which provides water to over 18 million people in the southwest United States. This huge dam was called Boulder Dam when it was finished in 1936. Later it was renamed Hoover Dam in honor of a president of the
14、United States. Hoover Dam, once the highest dam, now ranks as 18th highest in the world. It is situated between the states of Arizona and Nevada and is now also one of the most interesting attractions in the west.1. B Boulder Dam _.A. lies on the Colorado River B. was built in the 1920sC. is situate
15、d in the state of Colorado D. was designed by Hoover 2. A Which of the following statements is NOT true?A. Construction on the Hoover Dam began in 1930.B. Hoover Dam is the highest dam in the world.C. There is a road on top of the dam, which is probably connected with the main highway.D. The dam is
16、1,244 feet long from one side of the Black Canyon to the other.3. B The word “fatality” means _.A. death by accident B. injury by accidentC. death and injury by accident D. number of accidents4. B Which of the following is NOT the Hoover Dam used for?A. Making electricity. B. Providing water to the
17、southwest.C. Preventing floods. D. Honoring Hoover. (B)In the U.S. childrens leisure time dropped from 40% of the day in 1981 to 25%. “Children are affected by the same time crunch (危机) that affect their parents, and the reason is that more mothers are working outside the home says Sandra Hofferth,
18、who headed the study of childrens timetable. However, compared with the children in both double-income, these children in “male breadwinner” spend more time interacting (相互作用,相互影响) with their parents 22 hours and 19 hours respectively. In contrast, Children spend only 9 hours with their single mothe
19、rs. “Play is the most powerful way a child explores the world and learns about himself,” say T. Berry Brazelton, professor at Harvard Medical School. Unstructured play encourages independent thinking and allows the young to negotiate their relationship with their peers(同伴), but kids aged 3 to 12 spe
20、nd only 12 hours a week engaging in it. The children sampled spend a quarter of their rapidly decreasing “free time” watching television. If theyre spending less time watching television, however, kids arent replacing it with reading. Despite efforts t0get kids more interested in books, the children
21、 spend just over an hour a week reading5. A Talking about “the same time crunch”, Sandra Hofferth means _.A. children have little time to play with their parentsB. children are not taken good care of by their working parents C. both parents and children suffer from lack of leisure time D. both paren
22、ts and children have trouble managing their time6. A According to the author, the reason given by Sandra Hofferth for the time crunch is _.A. completely rightB. partially trueC. totally groundlessD. rather puzzling7. A According to the author, a child develops better if _.A. he has lots of time read
23、ing and studyingB. he is left to play with his peers in his own way C. he has more time participating in school activitiesD. he is free to interact with his working parents8. B We an infer from the text that _.A. activities out of class are good for childrens intelligenceB. most children will turn t
24、o reading with TV sets turned off C. efforts to get interested in reading have been fruitfulD. most parents believe reading to be good for children课外作业 IV. 短文改错:(每题2分,共20分) Every summer, many peoples, girls and women, 1. A _boys and men, try swim from England to France2. A _or from France to England
25、. The distance between it3. A _is only a few miles, but because of tides are strong,4. B _they usual have to swim more than that. The first5. A _man which succeeded in swimming across the English6. A _Channel was a captain, a Englishman. That was in7. A _August, 1875. Since then there have been many
26、8. A _successful swimmer. In 1990 a Canadian crossed it9. A _in 10 hours and 23 minutes. Because sea is quite10. B_cold, swimmers cover the bodies with grease (油脂).答案I. 1. fantasy 2. imagination 3. what will happen in “tomorrows world” 4. Journey to the Centre of the Earth 5. The Time Machine 6. Fly
27、ing to Centaurus II. ACABD DDDBB DBDADIII. 1A 细节理解题。根据首段A项正确。B项提到的“20世纪20年代”不是建坝时间,C项与文章末尾一句不一致(大坝位于Arizona(亚利桑那州)和Nevada(内华达州)之间),D项没有依据,大坝是为了纪念胡佛总统改名,但并非由他设计。2B 辨别正误题。末段说它现在世界上排名(rank)第18,尽管曾经是第一大坝,所以选择B项。3A 词义理解题。解题关键是下文的death”这一同义词。该句说96个“industrialfatalities”中还不包括“deaths by other means(其他原因导致的死
28、亡)”,可见fatality意为“死亡”,所以选择A项。 4D 综合推理题。首段说建坝目的是防洪,再加上倒数第二段提到的发电和供水功能,最后排除D项提到的功能。虽然文章末段说Boulder Dam(顽石坝)改名为“Hoover Dam”,但这并非坝的用途。5C 词义理解题。第段说孩子的闲暇时间少了,接着第二段就说孩子与父母面临着同样的危机,可见C项正确。6B 观点态度题。文章第二段第二句“However”是一个转折句,可见作者并不完全同意Sandra Hofferth的观点,单身母亲和孩子相处的闲暇时间明显要少,在双亲家庭里,母亲也在外工作的家庭比只有父亲工作的家庭和孩子相处的时间要少。7B
29、推理判断题。文章第三段第一句“Play is the most powerful way a child explores the world and learns about himself”清楚地告诉了我们本题的答案。8D 综合推理题。文章最后一句告诉我们,父母做各种努力)使孩子对书感兴趣,可见父母认为阅读有益于孩子。由此得知D项正确。IV. 1. peoples people 2. swim to 3. it them 4. of去掉 5. usual usually 6.which who 7. a an 8. 9. swimmer swimmers 10. sea the- 4 - 版权所有高考资源网