ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:102.50KB ,
资源ID:562298      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-562298-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(海南省北师大万宁附属中学2021届高三英语下学期5月底模拟考试试题.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

海南省北师大万宁附属中学2021届高三英语下学期5月底模拟考试试题.doc

1、海南省北师大万宁附属中学2021届高三英语下学期5月底模拟考试试题(考试时间120分钟 满分150分 )第I卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the womans plan about the party? A. She is still considering.B. She is definitely going.C. She is not going to ma

2、ke it.2. When will Mr. Phillips be at the office this week?A. On Wednesday.B. On Thursday.C. On Friday.3. Why cant the woman eat the meal? A. She isnt hungry.B. She doesnt like it.C. She thinks it is cold.4. What is the main topic of the conversation? A. A TV show.B. A boat.C. A war.5. What does the

3、 man think will happen soon?A. The market rules will be changed.B. He will become more important in the company.C. His company is going to sell the best cellphones.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。

4、6. What does the woman dislike about the film? A. The actor.B. The director.C. The plot.7. What is the womans opinion about the film? A. Its okay to kill free time.B. Its not very exciting.C. Its the best one this year.听第7段材料,回答第8、9题。8. Which floor are the speakers on? A. The first floor.B. The seco

5、nd floor.C. The third floor.9. What is the relationship between the speakers? A. Strangers.B. Family members.C. Friends.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man want to study? A. American history.B. American football.C. American modern culture.11. Who is Mrs. Baskin probably? A. A teacher.B. A student

6、.C. The mans aunt.12. Why does the man want to study the subject? A. He thinks it is interesting.B. The woman suggested it.C. It has online courses.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is John doing? A. Writing a paper.B. Reading some instructions.C. Drawing a diagram.14. What does Maria think are complex? A.

7、The paragraphs.B. The numbers.C. The charts.15. What kind of game is all the material for? A. A math game.B. A sports game.C. An imagination game.16. Which number means the character in the game failed? A. 4.B. 11.C. 16.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who might be most interested in the talk? A. Someone on a

8、diet.B. Someone looking for recipes.C. Someone who works for the Internet.18. What does the speaker say about the word “superfood”? A. It means many foods.B. It doesnt mean anything.C. It means dangerous foods.19. What is wrong with magic ingredients? A. They can be useless.B. They are expensive.C.

9、They dont exist.20. What is the speaker trying to tell us? A. Avoiding buying food on the Internet.B. Avoiding posting health messages on the Internet.C. Avoiding following poor eating advice on the Internet.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、 B、 C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项

10、涂黑。AIf you are looking for recommendations on biographies(传记) that will educate you, comedies that will make your belly ache or stories that present the unique challenges women face every day, read on.“Pride and Prejudice” by Jane Austen A classic that never gets old. Set in rural England in the ear

11、ly 19th century, this tale centers around the Bennet family, a family of five daughters and their two parents who are desperate to find at least one of the daughters a wealthy match. Austens story focuses on the tension between marrying for love instead of just for power and fame, and also the uniqu

12、e pressure on women to find financial security by way of marriage at the time. “Women in Science: 50 Fearless Pioneers Who Changed the World” by Rachel IgnotofskyIt is a sweetly illustrated and educational book that highlights the contributions of 50 women in the fields of technology, science, engin

13、eering and mathematics, from present day all the way back to 360 AD.“Good Night Stories for Rebel Girls” by Elena FavilliIt tells the stories of female heroes from years ago and present day. With color portraits and biographies that are short and sweet, this book is a page-turner for anyone wanting

14、to learn about influential women in the past and present.“Becoming” by Michelle Obama We wouldnt be able to write this list without including Michelle Obamas memoir. “Becoming” has the former FLOTUS discussing her childhood, family, motherhood, her own FLOTUS impact, the pressures of being part of t

15、he first Black family in the White House and balancing her public life now. And of course she writes all about meeting her husband and the many unique challenges they faced too. 21. What did the Bennets intend to do?A. To marry their daughters to rich men.B. To lessen pressure on their daughters.C.

16、To help their daughters marry for true love.D. To make their daughters financially independent.22. Whose book will attract a teen interested in science?A. Jane Austens. B. Rachel Ignotofskys. C. Elena Favillis. D. Michelle Obamas. 23. What do the four books have in common?A. They are all classics. B

17、. They are all biographies.C. They are all related to the female. D. They are all about heroes.BJose Hernandez made his dream of becoming an astronaut a reality and he did so despite unbelievable difficulties.“I was working in a field near Stockton, and I heard on my radio that Franklin Chang-Diaz h

18、ad been selected for the Astronaut Corps, said Jose, who was a senior in high school at the time and was already interested in science and engineering, Jose remembered, but that was the moment I said, I want to fly in space. As one of four children in a migrant (移 民)farming family from Mexico, Jose

19、- who didnt learn English until he was 12 years old - spent much of his childhood traveling with his family from Mexico to southern California each March, then working northward to the Stockton area by November, picking strawberries and cucumbers at farms along the route. They would then return to M

20、exico for Christmas and start the cycle all over again in the spring. Some kids might think it would be fun to travel like that,“ Jose laughed, but we had to work”.After graduating from high school, Jose was admitted into the University of the Pacific, In 1987, he accepted a full-time job with Lawre

21、nce National Laboratory. In 2001, Jose joined the Johnson Space Center, where he came face-to-face with Franklin Chang-Diaz.“We actually had common experiences a similar upbringing, the same language issues. That built up my confidence. Any barriers that existed, he had already overcome them.” Jose

22、smiled. Now its my turn!”“NASA rejected me not once, not twice, not three times but 11 times. It wasnt until the 12th time that I got selected, he said. Jose was selected as part of the 19th class of astronauts in 2004. He circled the globe 217 times but remains a down to Earth guy.Jose Hernandez re

23、ceived the 2016 National Hispanic Hero Award and he continues his long history in the field of engineering and space.24. What made Jose determined to be an astronaut?A. The influence of Astronaut Corps.B. The success of Franklin Chang-Diaz.C. His interest in science and engineering.D. The experience

24、 of working in the field.25. What can we learn about Jose as a child?A. He did much farm work.B. He travelled a lot for fun.C. He hated learning English.D. He obeyed his family in everything.26. How did Jose feel when he met Franklin Chang-Diaz personally?A. Inspired.B. Valued.C. Relaxed.D. Puzzled.

25、27. What can be a suitable title for the text?A. Climb over BarriersB. Reach for the StarsC. Work the Hard WayD. Learn from Your PastCCalifornia burns every year. But among a record-breaking heatwave, 2020 is the worst burning year yet. As of the September 2020, more than 7,600 fires burned over 2.5

26、m acres of land. The season ran for more than several months.That fits a long-term trend, for Californias wild fires are getting steadily worse. Large fires in the 2010s burned 6.8m acres on average, up from 3.3m acres in the 1990s. The fire season in 2020 lasted nearly three months longer than it d

27、id in the 1970s. Over the past decade, the state has spent an average of $3.7bn a year fighting fires. Add the cost of rebuilding, treating victims and restoration, and that is perhaps a tenth of the total cost.The reason is a double blow of climate change and development. More homes are being built

28、 next to forests, in what experts call the wild-land-urban interface (WUI). A 2018 study estimated that roughly a third of American homes were in the WUL. Pricy housing has pushed people in California onto cheaper land close to the wilderness. At the same time, climate change is lengthening the dry

29、season, which stores up fuel for fires. In California, a “huge drought - in which dry years become more common and wet ones scarcer (稀少)- is making matters even worse.Since neither trend shows much sign of turning around, people on Americas west coast will have to learn to co-exist with more and mor

30、e frequent fires. Its not that different to building on an earthquake active region, says Max Moritz, a wildfire expert at the University of California at Santa Barbara. He suggests that houses should be built near water or open agricultural lands, which can offer a useful barrier.28. How does the s

31、econd paragraph develop?A. By giving examples.B. By analyzing causes.C. By providing statistics.D. By following time order.29. Why are more houses being built next to forests?A. People can get closer to nature.B. California advocates forest development.C. Low-income people cant afford urban houses.D

32、. Climate change has made the dry season longer.30. What does Max Moritz imply?A. Life is hopeless for people on Americas west coast.B. Great potential danger goes with the houses in WULC. Wildfire experts should study where to build houses.D. People should live away from earthquake active regions.3

33、1. What is the authors purpose in writing the text?A. To instruct.B. To warn.C. To persuade.D. To inform.DIf you believe that scientists and artists are most creative when theyre young, you are missing an important part of the story. A new study published in De Economist looked at Nobel Prize winner

34、s in the field of economics. It found there are two different peaks of creativity. One comes early in a persons career, while another comes later.The research supports previous work by the authors that found similar patterns in the arts and other sciences.We believe what we found in this study isnt

35、limited to economics, but could apply to creativity more generally, said Bruce Weinberg, lead author of the study and professor of economics at The Ohio State University.Many people believe that creativity is exclusively associated with youth, but it really depends on what kind of creativity youre t

36、alking about.In the study, those who did their most groundbreaking work early in their careers tended to be conceptual innovators(创新者). These type of innovators think outside the box, challenging conventional wisdom and suddenly coming up with new ideas. Conceptual innovators are not yet immersed (沉

37、浸于) in the accepted theories of their field, Weinberg said.But there is another kind of creativity, he said, which is found among experimental innovators. These innovators accumulate knowledge through their careers and find new ways to understand it. The long periods of trial and error for important

38、 experimental innovations come later in a Nobel laureates(荣誉获得者的) career.Whether you hit your creative peak early or late in your career depends on whether you have a conceptual or experimental approach, Weinberg said.The researchers took a novel, empirical(经验主义的) approach to the study, which involv

39、ed 31 laureates. They arranged the laureates on a list from the most experimental to most conceptual. This ranking was based on the laureates most important work, classifying them into conceptual or experimental .After classifying the laureates, the researchers determined the age at which each laure

40、ate made his most important contribution to economics and could be considered at his creative peak.They found that conceptual laureates peaked between ages 25 and 29. Experimental laureates peaked when they were roughly twice as old, in their mid-50s. Our research suggests that when youre most creat

41、ive is more about how you approach your work.32What did the study published in De Economist find?AEconomists are more creative than artists and other scientists.BEconomists, artists and other scientists have much in common.CCreativity comes at any age, young or old.DCreativity tends to decrease as p

42、eople get older.33What does the underlined phrase think outside the box mean?AFigure out how to escape from a box.BFollow rules strictly.CExperiment on boxes.DBreak old thought patterns.34What do we know about experimental innovators?AThey make discoveries through constant trial and error.BThey usua

43、lly come up with new ideas all of a sudden.CThey make more contributions than conceptual innovators.DThe majority of them reach their creative peak in their twenties.35What do the researchers believe determines someones creative peak?AOnes personality type.BHow one handles their work. COnes attitude

44、 toward their workDWhat kind of job one takes.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Building Trust in a Relationship AgainTrust is a learned behavior that we gain from past experiences. 36 Trust is a risk. But you cant be successful when theres a lack of trust in a rela

45、tionship that results from an action where the wrongdoer takes no responsibility to fix the mistake.Unfortunately, weve all been victims of betrayal. Whether weve been stolen from, lied to, misled, or cheated on, there are different levels of losing trust. Sometimes people simply cant trust anymore.

46、 37 Its understandable, but if youre willing to build trust in a relationship again, we have some steps you can take to get you there. 38 Having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your wellbeing. 39 If youve been betrayed,

47、you are the victim of your circumstance. But theres a difference between being a victim and living with a “victim mentality”At some point in all of our lives, well have our trust tested or violated.You didnt lose “everything”Once trust is lost, what is left? Instead of looking at the situation from

48、this hopeless angle, look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life. 40 Instead, its a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness.ALearn to really trust yourself.BIt is putting confidence in someone.CStop regarding

49、 yourself as the victim.DRemember that you can expect the best in return.ETheyve been too badly hurt and they cant bear to let it happen again.FThis knowledge carries over in their attitude toward their future relationships.GSeeing the positive side of things doesnt mean youre ignoring what happened

50、.第二部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Austin Perine looks like a superhero, with his cape(披风) flapping against his blue shirt. And he is indeed. But he is not your typical superhero. Two things set him 41 : His “enemies”hunger and homelessnessare v

51、ery real. 42 , hes only four years old.One day, Austin and his father, TJ Perine, were 43 a program on Animal Planet about a mother panda leaving her cubs(幼崽). “I told him that the cubs would be 44 for a while,” TJ says. “Austin didnt know what homelessness meant, but he wanted to know more.”Seeing

52、this as a 45 moment, TJ took Austin to a local shelter that provides 46 , food, and other services for homeless men. There they saw some homeless men who are hungry and sad. Austin said. “Can we take them some food and make them 47 ?”That day, Austin used his 48 to buy each man a Burger King sandwic

53、h and handed the food out himself. Seeing what their 49 meant to those men, they returned the next week. Austin again 50 into his piggy bank to buy sandwiches, which he handed out along with his new catchphrase(标语), “Dont forget to show love!”After he returned every week for five weeks, word of Aust

54、ins acts of 51 spread through social media. Burger King jumped aboard, 52 to donate $1,000 a month for an entire year toward the 53 . Soon, churches and shelters across the country began inviting Austin to come to 54 food in other poverty-prone areas.As for Austin, he continues to 55 food, smiles, a

55、nd his inspirational message of love. “It makes me feel like Im saving the day.”41AapartBdownCasideDin42AHoweverBThereforeCYetDAlso43AattendingBdesigningCwatchingDbroadcasting44AlonelyBlivelyChopelessDhomeless45AvaluableBteachableCmemorableDreliable46ApropertyBhousingCluxuryDpension47AthinkBactCsmil

56、eDweep48AadvantageBbenefitCsalaryDallowance49AcapacityBpresenceCreputationDinspection50AdippedBbrokeClookedDwalked51ApowerBpatienceCkindnessDcourage52AceasingBofferingCpretendingDhesitating53AcauseBbehaviorCbusinessDchoice54AprepareBprovideCdistributeDserve55Acarry outBgive outCsell outDset out第卷(非选

57、择题 共 50分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A young Tibetan boy 56 (name) DingZhen, has caught millions of peoples heartswith his “clean eyes and pure smile.”About a few 57 (month) ago, a photographer went to take pictures in Litang, a remote place in Sichuan province, and he ac

58、cidentally 58 (shoot) a video of DingZhen. In the video, DingZhen was seen walking in front of his home and smiling 59 (shy) towards the camera.The photographer posted the video on Douyin, and it soon spread rapidly, 60 (gather) over two million likes and more than 100,000 comments. Some netizens (网

59、民) even created a new phrase for DingZhenSweet Wild Boy, 61 means a boy with both sweet and wild looks.After becoming an internet hit, DingZhen served as the local tourism ambassador and filmed The World of DingZhen to speak 62 his hometown. The film soon brought 63 into peoples vision. DingZhens ou

60、tstanding 64 (popular) has great significance that goes beyond an internet hit. DingZhens instant fame not only has changed his own life, but also brought 65 (many) opportunities to his hometowns cultural and tourism development than ever.第四部分 写作 (共两节, 满分40分)第一节 (满分15分)假定你是学生会“关爱老人”项目的负责人。学生会拟在暑假期间组

61、织志愿者到社区帮助老年人学习使用智能手机和上网, 请你给校英文报写封倡议书, 内容包括:1. 老人们遇到的困难;2. 能提供的帮助和活动的意义;3. 报名参与项目的方式。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。Dear fellow students, The Students Union第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。After an exhausting day, Jack wandered in the street, smiling while thinking of his students. J

62、ack was a respectable and considerate teacher while his students took good care of him, too.Suddenly,a familiar figure flashed into Jacks eyes. It was Mark, his junior high school teacher. With thrill, Jack dashed forward, greeting enthusiastically, Mark, how are you? Taking out his presbyopia(老花镜),

63、Mark studied the passionate young man in front of him, hesitated for a moment, and got confused, “Sorry? Have we met before?”Not disappointed at all, Jack introduced himself in delight, Sorry, Mark. Im Jack Smith, from Class 2,Grade 8,graduating from Kevin Junior High School in 2001. Now Im a teache

64、r. Hearing the words, Mark was puzzled but also delighted, asking a series of questions, Why cant I remember you? Are you a teacher now? In spite of poor eyesight, Mark did have such a brilliant memory that he could even remember almost all his students.“Well, in fact, you only took charge of our cl

65、ass for only one day, and something happened that day. I became a teacher because of your inspiration.”The old Mark, curious, kept raising questions such as when they met, how he had inspired him to be a teacher, and so on.“One day,a friend of mine came in with a nice new watch. I was so crazy about

66、 it that I decided to take it and I did. After a short while, my friend found it disappear and immediately reported to the teacher, you, who happened to be in charge of our class for that day because our teacher was ill.”A mixture of emotions floated in Jacks eyes on recalling the shameful history.

67、That day, Mark came and told the whole class that someone in the class could not find his watch and whoever took it,please return it. Jack was too frightened to hand it in.注意:1续写词数应为150左右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Then, Mark closed the door and told all students to get up._But Mark kept searching everyones

68、 pockets._北师大万宁附中高考考前模拟考试答案听力1. ABCBC6. CABAC11. AABBC16. AABCC阅读理解21. ABCBA 26 ABCCB 31. DCDAB36-40 BEACG完形填空41ADCDB 46BCDBA 51CBACB 语法填空56. named 57. months 58. shot 59. shyly 60. gathering 61. which 62. for 63. it 64. popularity 65. moreOne possible version:Dear fellow students, On behalf of the

69、Students Union, I am writing to call on everyone to take part in our summer program named Care for the Aged. The modern society is developing rapidly, leaving aged people behind, who have little knowledge of the Internet and digital devices. To help them enjoy the modern technological conveniences,

70、in the coming summer holiday, we will organize volunteers to visit communities to teach them how to use smart phones and surf the Internet. It surely will raise their life quality and make a difference to the whole society. We need your help. Please sign up at the office of the Students Union or wri

71、te an e-mail to Students Union, Your participation will be highly appreciated. The Students Union读后续写参考范文Possible version (1)Then, Mark closed the door and told all students to get up. Mark decided to search students pockets one by one until the watch was found. “But you should close your eyes.” Mar

72、k remembered. “Yes, you told us you would only look for the watch if we all had our eyes closed.” Jack appreciated. So all the students did, and Mark went from pocket to pocket. The moment Mark went through Jacks pocket where he found the watch and took it, Jacks heart was almost to jump out from hi

73、s mouth. But Mark kept searching everyones pockets. When he finished, he declared, “Open your eyes. We have the watch.” Mark didnt say who had stolen the watch or even mention the episode. “It was the most shameful day of my life. But this is also the day my dignity was saved and I decided not to be

74、come a thief, but a kind teacher to save kids dignity as you do.” Wearing a smile, Mark replied, “I dont remember the face because I took off my presbyopia that day.”答案21.A 22.B 23.C21.A 答案在此句可得出Bennet family, a family of five daughters and their two parents who are desperate to find at least one of

75、 the daughters a wealthy match. A. 把他们的女儿嫁给富人22.B 23.C 根据第一段内容和小标题可知【答案】24. B 25. A 26. A 27. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了Jose Hernandez 克服了难以置信的困难,实现了他成为宇航员的梦想的故事。【24题详解】细节理解题。根据文章第二段“I was working in a field near Stockton, and I heard on my radio that Franklin Chang-Diaz had been selected for the Astro

76、naut Corps, said Jose, who was a senior in high school at the timed was already interested in science and engineering, Jose remembered, but that was the moment I said, I want to fly in space. ”(“我在斯托克顿附近工作,我听到收音机,Franklin Chang-Diaz宇航员队选中,”Jose说,Jose在高中时已经对科学和工程感兴趣,Jose记得,“但就在那一刻,我说:“我想在太空中飞行。”)可知,是

77、Franklin Chang-Diaz的成功让Jose决心成为一名宇航员。故选B项。【25题详解】细节理解题。根据文章第三段“As one of four children in a migrant(移民)farming family from Mexico, Jose - who didnt learn English until he was 12 years old - spent much of his childhood traveling with his family from Mexico to southern California each March, then work

78、ing northward to the Stockton area by November, picking strawberries and cucumbers at farms along the route.”(四个孩子之一来自墨西哥移民农民家庭,Jose直到12岁才学习英语,他童年的大部分时间和家人每年三月从墨西哥到南加州旅行,然后11月到斯托克顿地区向北工作,在沿线的农场摘草莓和黄瓜。)可知,Jose在童年时做了很多农活。故选A项。【26题详解】推理判断题。根据文章倒数第三段“We actually had common experiences a similar upbringi

79、ng, the same language issues. That built up my confidence.”(我们实际上有共同的经历相似的成长经历,同样的语言问题。这让我树立了信心。)可推断,当Jose亲自见到Franklin Chang-Diaz时,他被激励了。故选A项。【27题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Jose Hernandez made his dream of becoming an astronaut a reality and he did so despite unbelievable difficulties.”(Jose Hernandez 克服了难以置信

80、的困难,实现了他成为宇航员的梦想。)及全文内容可知,文章讲述了Jose Hernandez 克服了难以置信的困难,实现了他成为宇航员的梦想的故事。所以“Reach for the Stars(伸手去够星星)”作为文章标题最为合适,Reach for代表了“Jose Hernandez 的努力”;the Stars代表了“Jose Hernandez 的宇航员的梦想”。故选B项。【答案】28. C 29. C 30. B 31. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了2020年美国加州的火灾严重的现象,原因以及措施。【28题详解】推理判断题。根据第二段“Large fires in th

81、e 2010s burned 6.8m acres on average, up from 3.3m acres in the 1990s. The fire season in 2020 lasted nearly three months longer than it did in the 1970s. Over the past decade, the state has spent an average of $3.7bn a year fighting fires. Add the cost of rebuilding, treating victims and restoratio

82、n, and that is perhaps a tenth of the total cost.”(2010年代的大型火灾平均烧毁了680万英亩,比1990年代的330万英亩有所增加。2020年的火灾季节比上世纪70年代持续了近3个月。在过去10年里,该州每年平均花费37亿美元救火。加上重建、治疗受害者和恢复的费用,这可能只占总费用的十分之一。)可推断,第二段是通过提供数据展开的。故选C项。【29题详解】细节理解题。根据第三段“A 2018 study estimated that roughly a third of American homes were in the WUL Price

83、y housing has pushed people in California onto cheaper land close to the wilderness.”(2018年的一项研究估计,大约三分之一的美国家庭居住在伍尔。昂贵的住房迫使加州人搬到靠近荒野的廉价土地上。)可知,低收入人群买不起城市住房是越来越多的房子建在森林旁边的原因。故选C项。【30题详解】推理判断题。根据最后一段“He suggests that houses should be built near water or open agricultural lands, which can offer a usefu

84、l barrier.”(他建议房屋应该建在水边或开阔的农田附近,这可以提供有用的屏障。)可推断,乌尔的房屋有潜在风险。故选B项。【31题详解】推理判断题。根据第一段“California bums every year. But among a record-breaking heatwave, 2020 is the worst burning year yet. As of the September 2020, more than 7,600 fires burned over 2.5m acres of land. The season ran for more than severa

85、l months.”(每年都有加州流浪汉。但在破纪录热浪中,2020年是迄今为止最严重的一年。截至2020年9月,7600多起火灾烧毁了250万英亩土地。这一季持续了好几个月。)和最后一段“Since neither trend shows much sign of turning around, people on Americas west coast will have to learn to co-exist with more and more frequent fires.(由于这两种趋势都没有好转的迹象,美国西海岸的人们将不得不学会与越来越频繁的火灾共存。)”可推断,本文的目的是

86、告诉人们2020年美国加州的火灾严重的现象,原因以及措施。故选D项。32C 33D 34A 35B32.C 根据第一段.It found there are two different peaks of creativity. One comes early in a persons career, while another comes later.可知33.D 根据划线处后面的句子challenging conventional wisdom and suddenly coming up with new ideas 挑战传统的智慧和突然想出新的想法. 与D选项相符34A. 第四段的The

87、 long periods of trial and error for important experimental innovations come later in a Nobel laureates(荣誉获得者的) career 可知答案是A35.B. 根据最后一段的最后一句可知Our research suggests that when youre most creative is more about how you approach your work.创造性的高峰期是你如何处理你的工作的时候36【答案】 B【解析】:第一句Trust is a learned behavior

88、 that we gain from past experiences.(信任是我们从以往经历中获得的习得行为。)是对trust的解释。选项B中的it指代上文出现的trust,并且继续解释trust的含义:putting confidence in someone(对某人寄托信任),故选B项。注意:选项B与第一句为顺承关系。37【答案】 E【解析】:选项E与上文能形成因果关系。Theyve been too badly hurt and they cant bear to let it happen again.(他们曾经受过严重伤害,不能容忍这种事情再次发生。)是上一句Sometimes p

89、eople simply cant trust anymore.(有时候人们就是不能再信任别人。)的原因。并且与下一句Its understandable.(这是可以理解的)有顺承关系。38【答案】 A【解析】:空格位于段首,根据文章结构分析,极有可能是祈使句。并且选项A.Learn to really trust yourself.(学会真正信任你自己。)与空格后的Having confidence in yourself形成同义复现。trust yourself相当于have confidence in yourself。39【答案】 C【解析】:空格位于段首,根据文章结构分析,极有可能是

90、祈使句。下文中If youve been betrayed,you are the victim of your circumstance.But theres a difference between being a victim and living with a “victim mentality”(如果你遭遇了背叛,那么你就成为客观环境的受害者。但是成为受害者与以“受害者的心态”活着是有区别的。)反复出现victim一词,而选项C中的关键词也为victim,形成原词复现。选项C.Stop regarding yourself as the victim.(不要把自己当作受害者。)起到总

91、起本段的作用。40【答案】 G【解析】:Seeing the positive side of things doesnt mean youre ignoring what happened.(看到事情的积极方面并不意味着你对发生的事情视而不见。)与下一句Instead,its a healthy way.for positive.(相反,这是一个健康的方式)形成转折关系。并且选项中的positive与下文的positive形成原词复现。完形解析【解析】这是一篇记叙文,文章主要讲述一个孩子给收容所的无家可归的人分发食物的故事。41.考查副词词义辨析。句意:有两点使他与众不同。A. apart分

92、离;B. down向下;C. aside在旁边;D. in在里面。前一句“But he is not your typical superhero.”说他并不是传统意义上的英雄,以及空后是两样他和传统英雄不一样的事物,由此可知此处选apart,构成固定搭配set apart,表示“分离,分开”,表示 “有两点使他和传统英雄分开来”。故选A项。42.考查副词词义辨析。句意:此外,他只有四岁。A. However然而;B. Therefore因此;C. Yet但是;D. Also此外,而且。根据前面说是Two things,然后先讲了他的敌人,空格后是他的年龄,所以年龄是另一项事物,因此空格前后是

93、并列关系,“Also此外”符合语境。故选D项。43.考查动词词义辨析。句意:一天,Austin和他的爸爸TJ Perine正在看动物星球上的一个节目,是关于一只熊猫妈妈离开她的幼崽的。A. attending参加,出席;B. designing设计;C. watching观看;D. broadcasting广播。根据后面是有关动物的内容,此处program可能指计划或节目,并且根据这里主语是Austin和他的父亲可知,只能选watching,表示观看节目,A不与program连用,B和D都不是Austin这么小的小朋友能做的,因此选C。故选C项。44.考查形容词词义辨析。句意:“我告诉他熊猫幼

94、崽会暂时无家可归。”TJ 说。A. lonely孤单的;B. lively活泼的,生动的;C. hopeless绝望的;D. homeless无家可归的。根据下一句中“what homelessness meant”可知,这里是父亲告诉他熊猫幼崽将无家可归。故选D项。45.考查形容词词义辨析。句意:TJ 把这视作一个可教育的时刻,带Austin 去了当地的一个庇护所,那里为无家可归的人提供食宿和其他服务。A. valuable有价值的;B. teachable可教育的;C. memorable难忘的,值得纪念的;D. reliable可靠的。根据后文Austin的父亲带他去庇护所感受无家可归可

95、知,这里是父亲觉得这是有教育意义的,因此选teachable。故选B项。46.考查名词词义辨析。句意:TJ 把这视作一个可教育的时刻,带Austin 去了当地的一个收容所,那里为无家可归的人提供食宿和其他服务。A. property财产;B. housing房屋;C. luxury奢侈品;D. pension养老金。根据下文的homeless men可知,这里是给无家可归的人的收容所,因此应该是提供房屋,housing作名词表示房屋,故选B项。47.考查动词词义辨析。句意:Austin 说:“我们能给他们拿些食物,让他们微笑吗?”A. think思考;B. act行动;C. smile微笑;D

96、. weep哭泣。根据前面的“who are hungry and sad”及本句中的“take them some food”可知,这里是Austin想给他们一些食物,让他们开心,让他们笑,因此是smile。故选C项。48.考查名词词义辨析。句意:那天,Austin用他的零用钱给每个人买了一个汉堡王三明治,并亲自分发。A. advantage优点,优势;B. benefit利益;C. salary薪水;D. allowance零用钱,津贴。Austin只是个四岁的孩子,这里应该是他用自己的零用钱买食物,allowance可表示零用钱。故选D项。49.考查名词词义辨析。句意:看到他们的出现对那

97、些人意味着什么,他们下周又回来了。A. capacity能力,容量;B. presence出现;C. reputation名声,名誉;D. inspection视察,检查。根据“they returned the next week”可知,这里是明白了他们的出现对那些人意味着什么,即他们出现的重要性,因此选presence。故选B项。50.考查动词词义辨析。句意:Austin又从他的存钱罐里掏钱买了三明治,连同他的新标语“别忘了表达爱!”一起分发出去。A. dipped(把手、工具)伸入(袋子、容器);B. broke打破;C. looked看;D. walked走路。根据“buy sandw

98、iches”可知,此处表示他把手伸进他的猪猪银行(像猪的存钱罐)里拿钱买三明治。故选A项。51.考查名词词义辨析。句意:此后的五周里,Austin每周都会回来,他的善举在社交媒体上传开了。A. power力量;B. patience耐心;C. kindness善良;D. courage勇气。根据前面Austin用自己的零花钱给无家可归的人买食物可知,此处指他的善举。故选C项。52.考查动词词义辨析。句意:汉堡王也加入进来,提出在一整年的时间里每月为这项事业捐赠1000美元。A. ceasing停止;B. offering主动提出;C. pretending假装;D. hesitating犹豫。

99、根据前面说在社交媒体上被传开来,以及空格后的“donate $1,000 a month for an entire year”可知,这里是汉堡王主动提出要捐钱,因此是offering。故选B项。53.考查名词词义辨析。句意:汉堡王也加入进来,提出在一整年的时间里每月为这项事业捐赠1000美元。A. cause事业,原因;B. behavior行为;C. business生意;D. choice选择。结合语境可知,汉堡王为Austin帮助他人的事业捐钱,cause可以表 示“事业”,尤指积极的事业,因此选cause。故选A项。54.考查动词词义辨析。句意:很快,全国各地的教堂和收容所开始邀请A

100、ustin到其他贫困地区分发食物。A. prepare准备;B. provide提供;C. distribute分配,分发;D. serve服务。根据“Austin again 50 into his piggy bank to buy sandwiches, which he handed out”可知,Austin是在收容所分发食物,distribute符合语境。故选C项。55.考查动词短语辨析。句意:至于Austin,他继续分发食物、传播微笑和传达他鼓舞人心的爱的信息。A. carry out实行;B. give out分发;C. sell out卖光;D. set out开始,出发。根据“began inviting Austin to come.”可知,此处仍然是指“分发”,give out符合语境。故选B项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1