ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:8 ,大小:51.15KB ,
资源ID:560334      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-560334-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏省徐州市2022高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(18).docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏省徐州市2022高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(18).docx

1、徐州市2022高考英语一轮完形填空和阅读理解基本训练(18)附答案Last year my wife and I spent a most interesting month in Turkey. Before we left, we were reminded of the difficulties of driving in Turkey. We certainly did not find this to be the case and, except for a few places in faraway mountain areas, the roads were wide, and

2、 well-paved (铺设). We drove for 12 days along the Western Coast of Turkey and had no problems at all. We found the Turkish drivers to be very polite and well educated. We also found that eating lunch in the smaller towns was difficult, so we picnicked almost every day. The following day after our arr

3、ival was Turkeys Childrens Day, started by Mustafa Kemal Ataturk. Ataturk loved children and he often said:“ Children are a new beginning of tomorrow.” He even dedicated (奉献) the day 23rd of April to the children which today is celebrated as Childrens Day as well as the date when the Republic of Tur

4、key was founded.On that day certain children are picked to take over the places of the government, and a lucky kid will be the president of Turkey for a whole day. He can decide whats going to happen and whether or not he is going to have the president next to him. There are a very large number of p

5、ossibilities of things he can do but some shops arent open because they are celebrating the day as well. All in all, it was a more enjoyable trip. I would recommend (推荐) a trip to Turkey to anyone with an adventurous (冒险的) spirit!66. Before the author and his wife went on a trip to Turkey, they were

6、 told that _.A. it was difficult to travel in Turkey B. it was not easy to drive in TurkeyC. the streets in Turkey were dangerous D. there were many mountainous roads67. Which of the following is TRUE, according to the first paragraph?A. Places in mountain areas were difficult to reach.B. The couple

7、 drove for 12 days during their journey.C. The Turkish drivers had good manners.D. It was difficult to eat meals in Turkey.68. The underlined word “He” in Paragraph 3 refers to _.A. every one of us B. the governmentC. the president of Turkey D. the lucky child69. What can be inferred from the passag

8、e?A. The couple had no difficulty making their way in Turkey.B. Turkeys National Day falls on the 22nd of April.C. The author joined in celebrating Childrens Day. D. On Turkeys Childrens Day everyone was busy. 70. What does the author think of the trip to Turkey?A. Interesting and dangerous. B. Diff

9、icult and expensive.C. Enjoyable and exciting. D. Boring and adventurous.参考答案-66-70 BCDAC*结束There are three different kinds of friends in our life. I classify(分类)them according to how well I know them and how well they know me.The first type of friend is just an acquaintance(熟人). This means that you

10、 only know their names. You might not even remember what they look like if you go away for a short vacation. You dont miss them when they are elsewhere. It is also this type of friend who gives you the most amount of aggravation(恼怒). Since most of the time you are placed in a position where you have

11、 to act friendly. You would not normally tell an acquaintance when he or she is doing something that makes you feel angry, such as tapping the fingers on a table or shouting loudly. I call them “pest friends”.The second kind of friend is a “guest friend”. They are just social partners. You meet them

12、 at a certain location and at the end of the meeting you go your separate way and they go theirs. You dont talk too often with this sort of friend, and you dont share each others secrets.Lastly, we have “best friends”. This sort of friend is there when you need them. They know you as a person and th

13、ey are there through thick and thin. Best friends are the ones that you can lean and depend on no matter what happens. If you need a listening ear, they will be the one to lend support.Friends come in all different shapes and sizes. Every friend has an impact on our life.55. What is this passage mai

14、nly about? A. What a true friend is like.B. Three kinds of friends in our life.C. The role that friends play in our life.D. Why there are different kinds of friends.56. According to the writer, when a friend of the first type acts in an annoying way, you _. A. can tell him/her about it directlyB. sh

15、ould stay away from him/herC. should advise him/her to correct his/her behaviorD. may find it hard to tell him/her not to do so57. Which of the following statements is WRONG about the second type of friend? A. They are only social partners.B. You dont talk very often with them.C. You dont share your

16、 secrets with them.D. They are called “pest friends” by the writer.58. If someone is with you through thick and thin, it means _. A. he/she is your pest friend for sureB. he/she agrees with whatever you sayC. you spend most of your time togetherD. he/she is with you even when there are difficulties参

17、考答案-5558 BDDD*结束Surfing the Internet for fun will make you a better employee, according to an Australian study.The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are about 9 percent more productive than those who do not. Study author Brent Coker sa

18、id, “Surfing the Internet at times helps increase an employees attention.”“People need to relax for a bit to get back their attention,” Coker said on the universitys website. “Having a short break, such as a quick surfing of the Internet, helps the mind to rest itself, leading to a higher total Inte

19、rnet attention for a days work, and as a result, increases productivity(生产效率),” he said.According to the study of 300 workers, 70 percent of people who use the Internet at work surf the Internet for their own reasons during office hours. Among the most popular surfing activities are searching for in

20、formation about products, reading online news, playing online games and watching videos. “Firms spend a lot of money on software to block their employees from watching videos, using social networking sites or shopping online,” said Coker. “Thats not always a good idea.”However, Coker said the study

21、looked at people who surfed the Internet in moderation(适度), or were on the Internet for less than 20 percent of their total time in the office. “Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without.” he said.59. What does the University of Melbourne st

22、udy mainly show? A. People who surf the Internet are good employees.B. Not everyone surfs the Internet for fun during office hours.C. Surfing the Internet for fun at times during office hours increases productivity.D. The Internet is becoming more and more important in peoples life.60. According to

23、Paragraph 3, Brent Coker would most probably agree that _. A. the longer a persons mind rests, the better attention he will haveB. surfing the Internet is the best way to increase productivityC. workers should have a long break during office hoursD. workers should let their minds rest now and then61

24、. Which of the following is NOT mentioned in the passage as one of the most popular surfing activities? A. Watching videos.B. Reading online news.C. Reading online novels.D. Playing online games.62. The underlined word “block” in Paragraph 4 means “_”. A. stopB. organizeC. protectD. separate63. What

25、 can we infer from the last paragraph? A. Spending too much time surfing the Internet reduces productivity.B. Those who never surf the Internet have the lowest productivity.C. Most people dont surf the Internet in moderation during office hours.D. People should spend as little time as possible surfi

26、ng the Internet.参考答案-5963 CDCAA*结束(二)(2022海淀期中)It was her giggling that drew my attention. Note taking really wasnt all that funny.Walking over to the offender,I asked for the _1_. Frozen, she refused to give it to me. I waited,all attention in the classroom on the quiet _2_ between the teacher and

27、the student. When she finally _3_ it over she whispered,“ Okay,but I didnt draw it.”It was a handdrawn _4_ of me, teeth blackened and the words “Im stupid” coming out of my mouth. I managed to fold it up calmly. My mind, _5_ , was working angrily as I struggled not to _6_ . I knew the two most likel

28、y candidates for drawing the picture. It would do them some _7_ to teach them a lesson,and maybe it was high time that I did it!Thankfully,I was able to keep myself _8_.When there were about six minutes remaining, I showed the class the picture. They were all silent as I told them how _9_ this was f

29、or me. I told them there must be a reason _10_ and now was their chance to write down anything they needed to tell me. Then I let them write silently while I sniffed in the back of the classroom.As I _11_ the notes later,many of them said something like,“Ive got nothing against you,” or “Im sorry yo

30、u were hurt.” Some kids said, “Were _12_ of you.” But two notes,from the girls who I _13_ were behind the picture, had a list of issues. I was too _14_ ,too strict.Reading those notes,I realized that over the course of this year,instead of _15_ my students,I had begun commanding them to _16_ . Where

31、 I thought I was driving them to success I was _17_ driving them away.I had some apologizing to do. But the next day in the classroom, one boy and one girl each handed me a card. The one _18_ by all the boys expressed sincere regret for the ugly joke. The one from the girls asked for _19_.This was a

32、 lesson for both the kids and me. Forgiveness does not change the past,but it does enlarge the _20_.作者通过在课堂上发生的一件事告诉我们一个道理:宽容不能改变过去,但可以开拓未来。1. A. note B. advice C. reason D. help答案:A。我走到那位刚才发出笑声的女孩身旁,我要她把纸条给我。note笔记,便条。由上文的Note taking really wasnt all that funny和下文发生的事情可知答案。2. A. battle B. competiti

33、on C. argument D. conversation答案:A。那个女孩僵住了,拒绝把它给我。我等待着,班里所有的注意力都集中在老师和这个学生之间这场沉默的战斗上。由常识可知这种场合就像一场无声的战斗。3. A. took B. thought C. turned D. handed答案:D。当她最后把便条交给我的时候,低声地说了一句,“好吧,但不是我画的。”hand over交出,送交;take over接收,接管,接任;think over仔细考虑;turn over翻倒,倾覆。4. A. statue B. graph C. picture D. poster答案:C。那是一张用手

34、画的我的图片,牙齿被涂黑,还有一句旁白“我是傻瓜”。picture画,照片,图画。5. A. otherwise B. however C. therefore D. besides答案:B。我设法使自己平静地把它折起来。然而当我挣扎着不使自己哭出来的时候我的思绪很愤怒。6. A. leave B. cry C. explain D. argue答案:B。下文的sniffed“抽泣着而忍住不哭出声来”暗示了答案。7. A. good B. harm C. favor D. punishment答案:A。给他们一个教训可能对他们有好处,或许是我该做这件事的时候了!do sb. good固定搭配,

35、“对某人有好处”。8. A. amused B. controlled C. uninterested D. relaxed答案:B。谢天谢地,我能够控制住我自己。keep myself controlled自控。9. A. meaningful B. forgetful C. regretful D. hurtful答案:D。当我告诉他们这对我是怎样的一种伤害时,他们都默不作声。下文空12前的hurt也暗示了答案。10. A. aside B. above C. beneath D. behind答案:D。 我告诉他们这背后肯定有某种理由。behind在背后,在的背后,在的后面。11. A.

36、 wrote B. finished C. read D. collected答案:C。当我后来读这些便条的时候。下文为便条的内容可知答案为read。12. A. proud B. fond C. afraid D. ashamed答案:C。有些孩子说“我们害怕你”。be afraid of害怕。13. A. figured B. promised C. concluded D. confirmed答案:A。但有两个便条列举了一些问题,我估计这两张便条是画那张图片的女孩写的。figure估计。14. A. talkative B. mean C. clumsy D. considerate答案

37、:B。我不友好、太严格。mean不友好的,吝啬的,小气的。mean与后面的strict构成对应关系。15. A. forcing B. encouraging C. comforting D. teaching答案:B。读了那些便条后,我意识到在今年的教学过程中,我不是鼓励我的学生,而是命令他们取得成绩。encourage鼓励,激励。16. A. appreciate B. apologize C. compromise D. achieve答案:D。achieve实现,完成,赢得。17. A. actually B. normally C. immediately D. generally答

38、案:A。我原以为我在驱使他们成功,但实际上我是在迫使他们远离目标。actually实际上,事实上。18. A. decorated B. offered C. signed D. bought答案:C。所有男孩子签名的那张便条对这件令人不愉快的玩笑表达了真诚的歉意。sign签署,写下,签字,署名。19. A. thankfulness B. forgiveness C. compensation D. communication答案:B。来自女孩子们的那张便条请求原谅。ask for forgiveness请求原谅/宽恕。20. A. friendship B. education C. knowledge D. future答案:D。宽容不能改变过去,但可以开拓未来。和空前的the past相对的应该是future。*结束 - 8 -

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1