ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:60KB ,
资源ID:559379      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-559379-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(9).doc

1、郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(9)及答案(201*重庆卷)AThere was a gardener who looked after his garden with great care. To water his flowers, he used two buckers. One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated one, which had seen many years of service, but was now past its best.Every mor

2、ning, the gardener would fill up the two buckets. Then he would carry them along the path, one on each side, to the flowerbeds. The new bucket was very proud of itself. It could carry a full bucket of water without a single drop spilled (溢出). The old bucket felt very ashamed because of its holes: be

3、fore it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.Sometimes the new bucket would say, “See how capable I am! How good it is that the gardener has me to water the flowers every day! I dont know why he still bothers with you. What a waste of space you are!”And all that the old bucke

4、t could say was, “I know Im not very useful, but I can only do my best. Im happy that the gardener still finds a little bit of use in me, at least.”One day, the gardener heard that kind or conversation. After watering the flowers as usual, he said, “You both have done your work very well. Now I am g

5、oing to carry you back. I want you to look carefully along the path.”Then the two buckets did so. All along the path, they noticed, on the side where the new bucket was carried, there was just bare (光秃秃的) earth; on the onther side where the old bucket was carried, there was a joyous row of wild flow

6、ers, leading all the way to the garden.56. What does the underlined word “dilapidated” probably mean?out D. Plain-looking.57. What was the old bucket ashamed of?A. His past. B. His aging.C. His manner. D. His leaking.58. The new bucket made conversations with the old one mainly to A. laugth at the o

7、ld oneB. take pity on the old oneC. show off its beautiful looksD. praise the gardeners kindness59. Why was the old bucket still kept by the gardener?A. Because it was used to keep a balanceB. Because it stayed in its besr conditionC. Because it was taken as a treasureD. Because it had its own funct

8、ion【答案】CDAD*结束(2011天津卷) B In the fall of 1985. I was a bright-eyed ghl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell

9、. My grandma, an amazing woman, graduated from college an the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have t

10、o wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic-and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to a

11、nother boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 81. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking a

12、s few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I

13、graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. Everything

14、you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.41. When the author went to Howard University, her dream was tobe A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor42. Why did the author quit school in her second year of college?A. She wanted to stud

15、y by herself.B. She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illness.D. She decided to look after her grandma. 43. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was buy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty feeling for her sons.C. She wanted

16、to remain a full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice.44. What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little ,one goes far.C. Every coin has two sides.D. Well begun ,half done.45.Which of the following

17、can best describe the author ?A. Caring and determine.B. Honest and responsible.C. Ambitious and sensitive .D. Innocent and single-minded.【答案】CDABA*结束 阅读理解猜测词义Passage * Radioactivity is dangerous. It may cause skin burns, it may destory good tissues(组织) and it may cause illness that could be passed

18、on to our children and grandchildren. In case of exposure (暴露) it may even cause death. In the early days of radioactivity, scientists did not realize these dangers. Marie and Pierre Curie, after having worked for a while with radioactive materials, noticed that their fingers were reddened and swoll

19、en(红肿) and the skin was peeling off. Henry Becquerel carried a small tube with radium in it in his waistcoat pocket, and was surprised to find a bum on his chest. Other early workers also reported burns and harm of dif- ferent kinds.The strange fact is that it can harm without musing pain, which is

20、the waming signal we expect from harmfulness. Pain makes up pull back our hands from a fire or a hot object, but a person carrying radioactive materials had no way of telling whether he is touching something too hotfor .safety. Besides, the burnsor other harm- fulness that radioactivity produces may

21、 not appear for wceks. A person may have been hurt without knowing it for .some time.1. Which is the topic .sentence for this passage? A. Radioactivity may ever cause death. B. Radioactivity does great harm to children. C. Radioactivity may do harm to people without being known. D. Radioactivity is

22、dangerous. 答案:D 指导:通读全文后,得知文章主要讲的是放射的危险性。再将选项进行比较,即可推断出答案。2. A few people were mentioned in the passage They_ A. were all famous scientists of great achievements B. died of radioactivity C. knew litde about radioactivity D. did experiments on themselves to find the danger of radioactivity答案:A 指导:文章所

23、提到的人物皆为著名的科学家。3. According to the point of the passage, pain_. A. causes people to die B. brings people suffering C. is an important signal D. is very much expected答案: D 指导:从最后一段中可获信息为:放射不像烫伤与烧伤会有痛感,它是一种无痛觉的伤害。4. The sentence in the third line of the second paragraph the skin was peeling offmeans A.

24、 the skin was coining off B. the skin was turning off C. the skin was breaking away D. the skin was fleeing答案:A指导:peel的汉语意思为“剥下”。*结束阅读理解推理判断Passage *(名校联考八) Sport not only is physically challenging, but it can also be mentally challenging. Criticism fromcoaches, parents, and oth- er teammates, as we

25、ll as pressure to win can create an excessive amount ofanxiety or stress for young athletes (运动员). Stress can be physical, emotional, or psychological (心理上的), and research has indicated (暗示) that it can lead to bum out. Bum out has been described as dropping or quitting of an activity that was at on

26、e time enjoyable. The early years of development are critical years for learning about oneself. The sport setting is one where valuable ex- periences can take place. Young athletes can, for example, learn how to cooperatewith others, make friends, and gain oth- er social skills that will be used thr

27、oughout their lives. Coaches and parents should be aware, at all times, that their feedback to youngsters can greatly affect their children. Youngsters may take their parents and coaches criticisms to heart and find a flaw(缺陷) in themselves. Coaches and parents should also be cautious (小心)that youth

28、 sport participation does not become work for children. The outcome of the game should not be more important than the process of learning the sport and other life lessons. In todays youth sport setting, young athletes may be worrying more about who will win instead of enjoying themselves and the spo

29、rt. Following a game, many parents and coachesfocus on the outcome and find fault with youngsters performances. Pos- hive (正面的) reinforcement (强化) should be provided regardless of the outcome. Research indicates that positive rein- forcement motivates and has a greater effect on learning than critic

30、ism. Again, criticism can create high levels of stress, which can lead to bum out. 1. An effective way to prevent the bum out of young athletes is_. A. to reduce their mental stress B. to increase their sense of success C. to make sports less competitive D. to make sports more challenging 答案: A指导:这是

31、一篇探讨心理、教育问题的议论文。文章讨论了体育比赛对年轻人成长所起的作用以及父母、教练及运动员应该如何正确面对体育比赛,如何使年轻人通过参与竞技体育培养健康的心理,学习掌握成长中所需的技能。文章第一段第三句“It can lead to burnout,”中,这里it 指代stress,既然burnout是由stress所导致,那么防止burnout 的办法自然就是减少压力。B、C、D三项恰恰都会增加运动员的精神压力,从而增加the burnout of young athletes。2. According to the passage sport is positive for young

32、 people in that_. A. it can help them learn more about society B. it enables them to find flaws in themselves C. it can provide them with valuable experiences D. it teaches them how to set realistic goals for themselves. 答案: C 指导:本题可采用排除法。B、D两项较易排除,选项A是干扰项。由文章第二段第二、三句The sport settingis one where va

33、luable experiences can take placeYoung ath letesall,for example,learn how to cooperate with Others,make friends,and gain other social skills that will be used throunghouttheirlives,比较A、C两项,C项更贴切,故选C项。3. Many coaches and parents are in the habit of criticizing young athletes_. A. believing that criti

34、cism is beneficial for their early development B. without realizing criticism may destroy their self-confidence C. in order to make them remember lifes lessons D. so as to put more pressure on them 答案: B 指导:由文章第二段最后两句“Coaches and parents should如aware;atalltimes,that their feed back toyougsters can g

35、reatly affect their chdrenYoungsters may take thdir parentsand coaches criticisms to heart and find a flaw in themselves可知选项B符合文意。4. According to the passage parents and coaches should_. A. pay more attention to letting children enjoy sports B. help children to win every game C. train children to cope with (应付) stressD. enable children to understand the positive aspect of sports 答案: D 指导:B、C项易排除。关键在于对A、D两项的判断。本文的主旨是:家长、教练及年轻人应如何正确对待体育比赛;要注意比赛的过程而非结果,要认识到年轻人参加运动比赛是为了学习到宝贵的经验。A项“要注意让孩子享受运动的乐趣”与文章的主旨不符。根据第三段第二句,可知D项正确。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1