ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:55.50KB ,
资源ID:559377      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-559377-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(8).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(8).doc

1、郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(8)及答案(201*浙江卷)D It was Saturday . As always, it was a busy one, for “Six days shall you labor and do all your work” was taken seriously back then. Outside,Father and Mr. Patrick next door were busy chopping firewood. Inside their own houses, Mother and Mrs. Patrick were enga

2、ged in spring cleaning. Somehow the boys had slipped away to the back lot with their kites. Now, even at the risk of having Brother caught to beat carpets , they had sent him to the kitchen for string(线). It seemed there was no limit to the heights to which kites would fly today. My mother looked at

3、 the sitting room ,its furniture disorderd for a thorough sweeping, Agun she cast a look toward the window. “Come on, girls ! Lets take string to the boys and watch them. On the way we met Mrs. Patrick, laughing guiltily as if she were doing something wrong, together with her girls. There never was

4、such a day for flying kited! We played all our fresh string into the boys kites and they went up higher and higher .We could hardly distinguish the orange-colored spots of the kites. Now and then we slowly pulled one kite back, watching it dancing up and down it the wind, and finally bringing it dow

5、n to earth , just for the joy of sending it up again. Even our fathers dropped their tools and joined us. Our mothers took their turn, laughing like schoolgirls. I think we were all beside ourselves. Parents forgot their duty and their dignity; children forgot their everyday fights and little jealou

6、sies. “Perhaps its like this in the kingdom of heaven,” I thought confusedly. It was growing dark before we all walked sleepily back to house. I suppose we had some sort of supper. I suppose there must have been a surface tidying-up, for the house on Sunday looked clean and orderly enough. The stran

7、ge thing was , we didnt mention that day afterward. I flt a little embarrassed .Surely none of the others had been as excited as I. I locked the memory up in that deepest part of me where we keep“the things that cannot be and yet they are.” The years went on, then one day I was hurrying about my kit

8、chen in a city apartment, trying to get some work out of the way while my three-year-old insistently cried her desire to “go park ,see duck.” “I cant go!” I said. “I have this and this to do, and when Im through Ill be too tired to walk that for.” My mother , who was visiting us , looked up from the

9、 peas she was shelling ,“Its a wonderful day,”she offered,“Really warm , yet theres a fine breczc . Do you remember that day we flew kites?” I stopped in my dash between stove and sink . The looked door flew open and with it a rush of memories. “Come on.”I told my little girl. “Youre right , its too

10、 good a day to miss.” Another decade passed. We were in the aftermath (余波)of a great war. All evening we had been asking our returned soldier, the youngest Patrick Boy, about his experiences as a prisoner of war. He had talked freely , but now for a long time he had been silent . What was he thinkin

11、g of what dark and horrible things? “Say!” A smile slipped out from his lips . “Do you remember - no, of course you wouldnt . It probably didnt make the impression on you as it did on me.” I hardly dared speak.“Remember what ?” “I used to think of that day a lot in POW camp(战俘营), when things werent

12、too good. Do you remember the day we flew the kites?”56.Mrs. Patrick was laughing guilnly because she thought .A. she was too old to fly kites B. her husband would make fun of herC. she should have been doing her housework thenD. her girls werent supposed to play the boys game57. By“we were all besi

13、de ourselves”, the writer means that they all . A. felt confused B. went wild with joy C. looked on D. forgot their fights 58. What did the writer think after the kite-flying?A. The boys must have had more fun than the girls.B. They should have finished their work before playing.C. Her parents shoul

14、d spend more time with them.D. All the others must have forgotten that day.59. Why did the writer finally agree to take her little girl for an outing?A. She suddenly remembered her duty as a mother.B. She was reminded of the day they flew kites.C. She had finished her work in the kitchen.D. She thou

15、ght it was a great day to play outside.60.The youngest Patrick Boy is mentioned to show that _ . A. the writer was not alone in treasuring her fond memories B. his experience in POW camp threw a shadow over his life C. childhood friendship means so much to the writer D. people like him really change

16、d a lot after the war【答案】CBDBA*结束 阅读理解猜测词义Passage * Let children learn to judge their own work. A child learn lng to talk does not learn by being corrected all the time: if cor rected too much, he will stop talking. He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and th

17、e language those around him use. Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other peoples. In the same way, children learning to do all the other things they learn to do without being taught to walk, run, climb, whistle, ride a bicycle, compare (比较) their own performances w

18、ith those of more skilled people, and slowly make the needed changes. But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them for himself. We do it all for him. We act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it

19、 unless he was made to. Let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not.If it is a matter of right answer, as it may be in mathemat ics or science, give him the answer

20、 book. Let him correct his own papers. Why should we teachers waste time to such routine work? Our job should be to help the child when he tells us that he cant find the way to get the right answer. Let the chil dren learn what all educated persons must some day learn, how to measure their own under

21、standing, how to know what they know or do not know. 1. According to the passage, the best way for children to learn things is by_ A. listening to skilled peoples advice B. asking older people many questions C. making mistakes and having them corrected D. doing what other people do 答案:D 指导:儿童学习技能的最佳

22、方法是模仿他人所做的事情,篇首以语言习得为例,说明儿童观察、模仿、运用的系列过程。 2. Which of the following does the writer think teachers should NOT do? A. Give children correct answers. B. Allow children to make mistakes. C. Point out childrens mistakes to them. D. Let children mark their own work. 答案:C 指导:文章论述教学中教师应引导儿童自我发现问题、解决问题,而不应该

23、包办代替。A、B、D与文章观点不符。 3. According to the writer, teachers in school should_. A. allow children to learn from each other B. point out childrens mistakes whenever found C. correct childrens mistakes as soon as possible D. give children more book knowledge 答案:A 指导:儿童应相互学习。根据文章中相关信息(见第一自然段末)即可判断正确答案。4. Th

24、e passage suggests that learning to speak and learning to ride a bicycle are_. A. different from learning other skills B. the same as learning skills C. more important than other skills D. not really important skills答案:B 指导:根据文章陈述的观点,学习语言与学习骑车规律上是一致的。5. The title of this passage could probably be_.

25、A. Let Our Teachers Stop Work B. Let Us Make Children Leam C. Let Children Correct their Exercises D. Let Children Learn by Themselves答案:D指导:主张儿童自学符合文章主题。*结束【阅读理解猜测词义】Passage * Some English words are made up of the same part and have different beginnings and different endings, such as import, ex- po

26、rt, report and transport. All these words, you can see, have the same root port, which comes from the Latin (拉丁文) word, meaning to carryor to movenfrom one place to another. And according to the bit at the beginning which we call the prefix (前缀),the meaning changes: importmeans to carry in, or to br

27、ing into a country; export exn,means out of so this word means to carry out of a country;remeans hack, so the word reportmeans to tell somebody, to bring1 back information to somebody; transport, trans means acrossand it means to carry across one place to another !Lets look at the following words; s

28、upporter, reporter, importer and exporter. You can see that in this case these words are nouns which are made up of the verbs. Adding a suffix erto a verb means a person who does this thing. So supporter means somebody who supports. A reporter is somebody who reports. Importer is somebody who import

29、s and exporter is somebody who exports, and so on. 1. Some English words are made up of the same part. , in the sentence partmeans _. A. different beginnings and different endings B. the same part which has several meanings C. the root of a word D. the same root which has different meaning 答案:C 指导:这

30、个相同的部分为“词根”。2. Which of the following is not true?_. A. Besides port, most English words have the same root which comes form the Latin word. B. portis the root forming some English words. C. The root portmeans to carry. D. portis the root meaning to movefrom one place to another. 答案:A 指导:并非大多数英语词汇都有

31、来自拉丁文的同一词根。3. By adding a prefix of a suffix to a root, we can get a word which has_. A. the meaning of a Latin word B. a different meaning C. the meanings of inor out of D. a lot of meanings 答案:B指导:通过前后缀使词义改变。一般说来英语中前缀改变意思,后缀改变词性。4. We can get a noun A. just by adding erto a verb B. by changing a p

32、refix C. only by adding erto a root D. by adding a suffix to a verb 答案:D 指导:通过在动词上加后缀构成名词。其余选项均为错项。5. According to the passage, if we talk about a repairman, you may guess that he must be _. A. somebody who has regained (恢复) health B. a person who can repair something C. somebody who was good health D. a person who can do only simple things 答案:B 指导:repairman是合成名词,可解释为“A man who can repair something。*结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1