ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:62KB ,
资源ID:559376      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-559376-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(7).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南省郑州市2014高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(7).doc

1、郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(7)及答案1.(201*江苏卷)DShay asked, “Do you think theyll let me play?” Shays father knew that most of the boys would not want someone like Shay on their team, but the father also understood that if his son, mentally and physically disabled, were allowed to play, it would give him a

2、 much-needed sense of belonging and some confidence.Shays father approached one of the boys on the field and asked if Shay could play, not expecting much. The boy looked around and said, “Were losing by six runs (分) and the game is in the eighth inning (局).I guess he can be on our team and well try

3、to put him in to bat in the final inning.Shay struggled over to the teams bench and put on a team shirt with a broad smile and his father had a small tear in his eye and warmth in heart. The boys saw the fathers joy at his son being accepted.In the bottom of the eighth inning, Shays team scored a fe

4、w runs but was still behind by three. In the top of the final inning, Shay put on a glove and played in the field. Even though no hits came his way, he was obviously joyful just to be in the game and on the field. In the bottom of the final inning, Shays team scored again. Now, Shay was scheduled to

5、 be next at bat. Would they let Shay bat and give away their chance to win the game?Surprisingly, Shay was given the bat. Everyone knew that a hit was almost impossible. The first pitch (投) came and Shay missed. The pitcher again again took a few steps forward to throw the ball softly towards Shay.

6、As the pitch came in , Shay swung at the ball and hit a slow ground ball right back to the pitcher.The pitcher could have easily thrown he ball to the first baseman and Shay would have been out and that would have been the end of the game .Instead, the pitcher threw the ball right over the head of t

7、he first baseman, beyond the reach of all teammates, The audience and the players from both teams started screaming,“Shay, run to first! ”Never in his life had Shay ever run that far but made it to first base, wide-eyed and shocked.Everyone should, “Run to second!” Catching his breath, Shay awkwardl

8、y ran towards second.By the time Shay rounded towards second base, the smallest guy on their team,who had a chance to be the hero for his team fir the first time,could have thrown the ball to the second baseman, but he understood the pitchers intentions and he too intentionally threw the ball high a

9、nd far over the third basemans head.All were screaming,“Shay,Shay,Shay,all the way Shay.” Shay reached third base when one opposing player ran to help him and shouted, “Shay, run to third.” As Shay rounded third, all were on their feet, crying,“Shay, run home!”Shay ran to home, stepped on the home b

10、ase and was cheered as the hero who the who won the game for his team.That day, the boys from both teams helped bring a piece true love and humanity into this world. Shay didnt make it to another summer and died that winter, having never forgotten being the hero and making his father so happy and co

11、ming home and seeing his mother tearfully hug her little hero of the day!66.Not expecting much, Shays father still asked the boy if Shay could play, mainly because the father _.A. noticed some of the boys on the field were heistingB. guessed his presence would affect the boys decisionC. learned some

12、 of the boys on the field knew Shay wellD. understood Shay did need a feeling of being accepted67. In the bottom of the final inning Shay was given the bat because the boys _.A. believed they were sure to win the gameB. would like to help Shay enjoy the gameC. found Shay was so eager to be a winnerD

13、. fell forced to give Shay another chance68. The smallest boy threw the ball high and far over the third basemans head, probably because that boy _.A. was obviously aware of the pitchers purposeB. looked forward to winning the game for his teamC. failed to throw the ball to the second basemanD. saw

14、that Shay already reached second base69. Which of the following has nothing to do with Shays becoming the hero for his team?A. The pitcher did not throw the ball to the first baseman.B. The audience and the players from both teams cheered for him.C. The opposing players failed to stop his running to

15、 home.D. One of the opposing players ran to help him.70. What to you think is the theme of the story?A. True human nature could be realized in the way we treat each other.B. Everyone has his own strength even if mentally or physically disabled.C. Everyone can develop his team spirit in sports and pl

16、ease his parents.D. The results of the game should not be the only concern of the players.66. D 推理判断题。根据第一段最后一句可以推断,Shay的父亲理解儿子的心情,虽然身患残疾,但儿子希望得到别人的认可和接受,这种归属感会让儿子感到自信和乐观。67. B 推理判断题。根据文章的整体内容,特别是最后一段第一句可推断,这些打棒球的小男孩都十分善良,他们希望成全Shay,让他感受到体育运动带来的快乐,所以在最后一局,他们把球棒传到了Shay手中。68. A 细节理解题。根据倒数第三段最后一句可知,最小的

17、男孩理解了投手的意图,所以故意把球扔得又高又远。69. C 推理判断题。为了成全身患残疾的Shay,球队双方进行了善意地欺骗,故意屡屡失手,共同制造了一个特殊的“英雄”,让Shay在人世间不多的日子里感到了快乐。显然C项与文章内容及主题不符。70. A 主旨大意题。文章讲述了一个关于爱的故事,一个关于人性的话题,人性是善的,在我们对待彼此的方式方法上,我们的人性充分显示出来。*结束阅读理解猜测词义Passage * Facing sorest test. Bush declares national tragedy The worst attack on US soil since Pearl

18、 Harbor tore George W. Bush from what should have been routine education event Tuesday and threw him into the direst crisis of his young presidency. The US leader was reading to schoolchildren at an elemen tary school when his chief of staff, Andrew Card, interrupted him and whispered into his ear.

19、The presidents face clouded but he said nothing. Well talk about it later, He told reporters as he walked out of Sandra Kay Daniels second grade class, where he also listened to 18 smiling young pupils go through routine reading and pronunciation clrills. Cards intervention came after a plane slamme

20、d into one of New York s twin World Trade Center towers. but before a second plane crashed into the other landmark office building. The president spoke out after the second incident, aborting another education themed event and declaring a national trag edyand vowing an all-out hunt for the authors o

21、f what he called an apparent terrorist attack. Bush saidhe had ordered that the full resources of the fed eral government go to help the victims and their families and to conduct a fullscale investigation to hunt down and to find those folks that committed this act. Terrorism against our na tion wil

22、l not stand.Today weve had a national tragedy. Two airplanes have crashed into the World Trade Center in an apparent terrorist at tack on our country. I have spoken to the Vice President. to the Governor of New York, to the Director of the FBI, He said. 1. When Bush definitely learned the attack new

23、s from his chief of staff, Andrew Card? A. Soon after the first plane crashed into one of New York s twin World Trade Center towers. B. In the middle of two attacks. C. Just after another plane crashed into the other landmark office building. D. On his journey to his office. 答案:B 指导:推理题。布什得到爆炸消息是在第一

24、次撞击后,而在第二次撞击前,即应是两次撞击的中间,选B. 2. In aborting another education-themed event the word abortingis the same meaning with_. A. putting off B. delayingC. postponing D. stopping 答案: D指导:词义解释。abort基本意是“流产”,延伸义是“停止、取消”。3. Which of the following steps Bush administration will take is not true.? A. To find out

25、 the incident-maker. B. To help the victims and their families. C. To declare the attack day as a national tragedy. D. To put off the education themed event. 答案: D 指导:“steps”意为“措施”,倒数第二段和第三段中,A、B、C项都有提及。只有D项不是与A、B,C并列的救急措施。*结束【阅读理解猜测词义】Passage * You would like to take good photographs of real-life s

26、ituations but you have few ideas for pictures. I suggest you look a- round you. The everyday world is full of scenes being played by an ever-changing group of actors. You probably passed a dozen picture situations without noticing on your way to work this morning. The realistic approach (态度) to phot

27、ograph has been perfected in the past by such masters as Henri Cartier-Bresson and Bill Brand. But while you can learn a great deal from looking at the works of others, any success you can hope to achieve in this field has to come from developing an individual approach. The main requirement for any

28、photographer has little to do with technical matters. You must develop an awareness (观察) of the world around you and the people who live in it, and you should learn to notice when a situation may develop to a point where you will be able to take a good picture. Those who have reached this happy stat

29、e will be prepared when that moment comes, and will simply raise their camera quickly and shoot. Others who are not so aware will be struggling with the camera cases and lens (镜头) caps. Film manufactures must be delighted at thethought of the inexperienced photographer setting out in search of the r

30、ight situation and the right moment. Many miles of costly material have passed through thousands of cameras as this endless search continues. But although this waste must be put down to inexperience, youll find that even the professionals have to use a lot of film when they are out shooting. Not eve

31、ry shot is going to be a winner. If you look at the works of even the best photographers, youll notice dozens of pictures have had to be taken only because they lead up to the successful shot of a situation that the photographer has obviously been observing through the lens. You may find that you ha

32、ve taken one or two pictures after the right moment has pas- sed as well There is seldom more than one shot which stands out. There is just one point where it all comes together, and often you have to waste film to catch that precious moment. 1. According to the passage, one can become a better real

33、-life photographer by_. A. watching the photographers at work B. learning about famous photographers C. just taking a great many photographs D. developing skills and ideas for yourself 答案:D 指导:从文中的描写可以获知,作者谈到如何才能成为一个好的摄影师,谈到要注意身边的素材、观察周围的世界、还要注意摄影技巧,因此选D.2. The writer thinks that a photographer is r

34、equired to_. A. be able to tell when a good situation might come B. go out and search for unusual situations C. be highly skilled in camerea techniques D. have a camera which is easy and quick to use 答案:A 指导:文中作者谈到生活中处处有picturesituations(B错),第三段的首句告诉我们C不对,最后一句表示不在于照相机好不好用,在于摄影师对生活的aware(D错),从该段中间的讲述

35、可知A对,文中有will be prepared when that moment comes3. Most likely, to catch the right moment, one must _. A. take pictures without too much preparation B. take a whole series of similar pictures C. take great care to set up the situation D. take one picture just at the right moment 答案:B 指导:从文中最后两段的讲述可知,

36、即使是专业人士,他们为了捕捉瞬间往往要浪费很多胶卷,“dozens。f pictures have had to be taken for the successful shot,”因此选B.4. The passage is _. A. an introduction to photography B. an advertisement for film C. a history of photography D. part of a book of camera instruction 答案:A 指导:全文讲述摄影师必须注意观察生活,捕捉real-life situations,不要担心浪费胶卷,为了捕捉that precious moment,often you have to waste film,不难看出其写作宗旨是A.*结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1