ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:53KB ,
资源ID:558266      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-558266-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价23 Unit 2 Bridging Cultures 新人教版选择性必修第二册.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价23 Unit 2 Bridging Cultures 新人教版选择性必修第二册.doc

1、课时质量评价(二十三)选择性必修第二册UNIT 2BRIDGING CULTURES 阅读题组强化练. 阅读理解AThe UCLA (University of California, Los Angeles) Volunteer Center works with many external partners to provide this list of current volunteer opportunities. Search here for an opportunity in the community that suits your interests or skills. G

2、ood luck!Medical Volunteer Abroad ProgrammesVolunteering Solutions have been organising medical volunteer abroad programmes in different countries for 12 years. Participants (preferably medical students) joining these programmes will work under the guidance of professional doctors and nurses. The me

3、dical volunteering opportunities, offered in different areas like Emergency and General Medicine, are available throughout the year with flexible start dates and durations.Answer Crisis Calls at a HelplineCommunity Helpline currently has opportunities for students as a Volunteer Crisis Listener. It

4、provides a nonjudgmental listening ear to the callers while also assisting individuals in coping with mental health issues to prevent serious crises. No previous experience is required but completion of a fiveweek training programme is required. The crisis line is open from 8 am. to 8 pm. every sing

5、le day. A “shift” consists of 3 hours and we ask that you sign up for 1 shift a week.Youth Education Volunteers NeededYouth Education Volunteers at LINC Cares serve at afterschool programmes and summer camps that provide fun recreational activities, support strong educational habits, and promote goo

6、d health and positive social development for children from lowincome families. Volunteers serve at the afterschool programme one weekday per week from 2:30 pm. to 5:30 pm.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了加州大学洛杉矶分校志愿者中心为志愿者们提供了诸多志愿服务项目。1. What do we know about Medical Volunteer Abroad Programmes?A. Volunteers wil

7、l work domestically.B. There are various volunteering areas.C. Volunteers will work independently.D. There is a fixed volunteering time.B细节理解题。根据Medical Volunteer Abroad Programmes部分中的“The medical volunteering opportunities, offered in different areas like Emergency and General Medicine, are availab

8、le throughout the year with flexible start dates and durations.”可知,该中心为海外医疗志愿者项目提供了不同的服务区域。故选B。2. What is a Volunteer Crisis Listener required to do?A. Judge the caller when listening.B. Be capable of stopping crises.C. Complete a training programme.D. Work twelve hours per day.C细节理解题。根据Answer Crisi

9、s Calls at a Helpline部分中的“No previous experience is required but completion of a fiveweek training programme is required.”可知,一名危机聆听志愿者需要完成一个培训项目。故选C。3. Whats the passage mainly about?A. Volunteer programmes.B. Educational courses.C. Recreational activities.D. Charity work.A主旨大意题。根据第一段中的“The UCLA (Un

10、iversity of California, Los Angeles) Volunteer Center works with many external partners to provide this list of current volunteer opportunities.”可知,这篇文章主要介绍了加州大学洛杉矶分校志愿者中心为志愿者们提供的几个志愿者项目。故选A。B(2021广东广州高三质检)Most kids can walk into a library or bookstore and find hundreds of books to read. But its not

11、 that simple for kids who are blind. They read in a different way. Jenny Lee and other braille (盲文) transcribers take the printed words of a book and change them into a code of raised dots. Blind people can read these dots with their fingers. To know what braille feels like, take a ballpoint pen and

12、 press hard onto a piece of paper. Now turn the paper over and touch the raised dot made by the pen point.When Lee first saw the dots of the braille alphabet, she wondered if shed ever be able to read and write them easily. She took a class and practised hard for about six months before she passed t

13、he final exam: she had to convert 35 pages of a book into braille. Today, Lee works for a publisher. One of her jobs is to change childrens books into braille.To do this, Lee first types the story into a computer and then uses a computer programme to translate it into the braille code. Next, she loo

14、ks over the translation several times to make sure its mistakefree. After that, a copy of the braille story is printed with a special printer. Then Lee and a proof reader work together to find and correct any mistakes. When a book is ready, many copies of it are printed. Afterwards, some are sold th

15、rough websites and others are sent to libraries.Sometimes, going over a story again and again gets tiring. Thats when Lee takes a break. Several of Jenny Lees coworkers, who are blind, use guide dogs.When the animals arent working, Lee likes spending a few minutes with them. To her, playing with dog

16、s “is always a pickmeup in the middle of the day”“I love this mission,” Lee says.“Through my brain power and my fingers, I am putting the dots into some kids hands.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Jenny Lee和其他盲文转录员成功使用电脑程序将故事的文字转换为盲文的经历。4. How does the writer explain what braille feels like?A. By explaining w

17、hat braille words look like.B. By describing how blind people read books.C. By asking readers to experience it themselves.D. By giving examples of different braille words.C细节理解题。根据第一段中的“To know what braille feels like, take a ballpoint pen and press hard onto a piece of paper. Now turn the paper ove

18、r and touch the raised dot made by the pen point.”可知,作者通过让读者亲身感受的方式解释盲文是什么。故选C。5. What was Lees first reaction to braille?A. She was excited to get a new skill.B. She was amazed at the clever idea.C. She realised she could teach it herself.D. She believed it would be difficult to learn.D推理判断题。根据第二段中

19、的“When Lee first saw the dots of the braille alphabet, she wondered if shed ever be able to read and write them easily.”可推知, Lee对盲文的第一反应是觉得很难学会。故选D。6. What does the underlined word “pickmeup” in Paragraph 4 most probably mean?A. A discussion to release work stress.B. Something to improve ones appeti

20、te.C. Something to help restore ones energy.D. A free ride accompanied with a guide dog.C词义猜测题。根据倒数第二段中的“Sometimes, going over a story again and again gets tiring. Thats when Lee takes a break.”以及“When the animals arent working, Lee likes spending a few minutes with them.”可推知,对Lee来说,和狗一起玩一直是中午时段能令人放

21、松的时刻。由此可知,画线词义为“可以帮助恢复精力的东西”。故选C。7. What does Lee think of her job?A. Profitable and hopeful.B. Tiring but meaningful.C. Relaxing and helpful.D. Boring but challenging.B推理判断题。根据倒数第二段中的“Sometimes, going over a story again and again gets tiring.”以及最后一段中的“Through my brain power and my fingers, I am put

22、ting the dots into some kids hands.”可推知, Lee认为她的工作有时会让人疲倦但又有意义。故选B。CTheyre not the worlds tallest or longest bridges, but a string of river crossings made from tree roots are engineering wonders that contain lessons for modern architects.The town of Cherrapunji in the Khasi Hills is credited with th

23、e world record for annual rainfall of over 75 feet! And in this rainy, wet climate, the rubber fig tree grows with abandon. The tree has a secondary root system that grows up above the ground floor and lets the tree easily grow on top of big stones and even out in the middle of streams. Long ago, th

24、e Khasis, a tribe in Meghalaya region, realised they could make use of these roots to their own advantage. By controlling and directing the secondary roots, they have created strong living bridges with which to cross streams and rivers by themselves.To make a tree grow in a certain direction, the tr

25、ibespeople use the trunks of a betel nut (槟榔) tree, whose middle is got rid of, as a guidance system. The thin, tender roots of the rubber tree are placed so they grow in the direction of the tree trunk rather than fanning out. Eventually, the roots reach the other side of the river and grow into th

26、e soil. This process can take well over a decade before the bridge is fully functional and then over time the bridge grows and strengthens. Rocks are placed along the bridges sides to improve the footpaths.Some of these bridges are over 100 feet long and can even support the weight of fifty or more

27、people at a time. These bridges are used daily by the people of the villages around Cherrapunji and a few are thought to be more than 500 years old. There is even a doubledecker bridge, known as the “Umshiang DoubleDecker Root Bridge”, which features two bridges grown right on top of each other. It

28、is thought to be the only bridge of its kind.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了印度的乞拉朋齐镇是地球上最潮湿的地方之一。因为气候极端,建造传统的桥梁几乎是不可行的。但乞拉朋齐的卡西族部落找到了一个解决办法,让桥自己“长出来”。8. What do we know about the bridges in Meghalaya?A. They resemble the fig tree roots.B. Theyre works of modern architects.C. They take a very short time to bu

29、ild.D. Theyre constructed by the villagers.D细节理解题。根据第二段中的“By controlling and directing the secondary roots, they have created strong living bridges with which to cross streams and rivers by themselves.”可知,这些桥都是在部落里的村民们的帮助下“长出来”的。故选D。9. How is a betel nut tree used in building the bridges?A. It plays

30、 the role of a guide.B. It bears the weight of the bridge.C. It protects the surface of the bridge.D. It delivers materials across the river.A细节理解题。 根据第三段中的“the tribespeople use the trunks of a betel nut tree, whose middle is got rid of, as a guidance system”可知,在这些桥的形成过程中,槟榔树的树干起到了引导树根桥方向的作用。故选A。10.

31、 What does the third paragraph mainly describe?A. A complex system.B. A construction process.C. A scientific theory.D. A natural landscape.B段落大意题。根据本段的首句“To make a tree grow in a certain direction, the tribespeople use the trunks of a betel nut (槟榔) tree, whose middle is got rid of, as a guidance sy

32、stem.”并结合本段的内容可知,该段主要介绍了这些树根桥的形成过程。故选B。11. What makes the “Umshiang DoubleDecker Root Bridge” unusual?A. Its history.B. Its material.C. Its shape.D. Its length.C细节理解题。根据最后一段中的“There is even a doubledecker bridge, known as the Umshiang DoubleDecker Root Bridge, which features two bridges grown right

33、on top of each other. It is thought to be the only bridge of its kind.”可知,这座桥的奇特之处在于它的“形状”与众不同,是一座由树根形成的双层桥。故选C。D(2022湖北襄阳四中模拟)Despite being used by 1.34 billion people each year, travelling on the Tube in London can actually be quite lonely. An unwritten rule encouraging silence, mixed with classic

34、 British reserve, means that even though youre packed into enclosed space with hundreds of other people, the morning trip can leave you feeling somewhat lonely.One London resident, however, is trying to change this. “You get on the Tube here and its completely silent and its strange,” says Jonathan

35、Dunne, an American living in London, who started a campaign of giving out badges (徽章) with the slogan “Tube Chat?” last month, encouraging travellers in London to get talking to one another.Although Dunne says hes received mostly positive responses, there are always exceptions.Londoner Brian Wilson

36、responded with a campaign of his own, handing out 500 badges with the words “Dont even think about it” on them. “I cant stand the idea of having to talk to strangers on the Tube on my way to work,” he said.Michael Robinson, a student from London, agrees. “Being on the Tube is the only peace and quie

37、t some people get on their journeys to and from work. It doesnt need to be spoiled by people coming up and chatting to you,” he says.“People assume that I just walk up and talk to strangers, which I dont, but its been a great way to meet people you would never have normally spoken to,” Dunne says. S

38、o if you ever end up using public transport in London, why not say hello to the person next to you? Just make sure to check for a badge first.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章首先指出了伦敦地铁上因为人们相互间并不交流而显得安静、孤独,因此一位生活在英国的美国人Jonathan Dunne提出一项倡导在地铁上聊天的运动,此举受到人们积极的回应,但也有人提出反对意见。12. Which partly leads to the silence on the

39、Tube in London?A. The governments rule.B. Peoples desire for quiet.C. British peoples personality.D. Awareness of personal privacy.C细节理解题。根据第一段第二句“An unwritten rule encouraging silence, mixed with classic British reserve, means that even though youre packed into enclosed space with hundreds of other

40、 people, the morning trip can leave you feeling somewhat lonely.”可知,地铁上气氛沉闷是与英国人内向、寡言少语的性格有关。故选C。13. What can the badge with “Tube Chat?” be seen as?A. A request for keeping silent.B. A special way of greeting someone.C. A signal of avoiding being disturbed.D. An encouragement to start a conversatio

41、n.D推理判断题。根据第二段中的“who started a campaign of giving out badges (徽章) with the slogan Tube Chat? last month, encouraging travellers in London to get talking to one another”可知,试图改变地铁上气氛沉闷这一现状的伦敦居民Dunne提出了倡议人们在地铁上主动发起聊天的运动,徽章上的标语“要在地铁上聊天吗?”就是鼓励乘客们与他人聊天。故选D。14. Why does the author mention Brian and Micheal

42、?A. To stress the importance of communication.B. To show not everyone agrees with Dunnes idea.C. To prove Londoners are speechless on the Tube.D. To state the disadvantages of chatting with strangers.B推理判断题。根据第三段的内容可知,尽管Dunne的倡议受到很多人的肯定,但也有反对的声音,紧接着就给出了Brian和Michael的反对意见,提到他们就是为了阐释这一点,与B选项“并不是每个人都同意

43、Dunne的想法”说法一致。故选B。15. Whats the best title for the passage?A. Silence on the Tube!B. Tube Chat or NotC. Lonely Travel on the London TubeD. Tube Passengers Wearing BadgesB标题归纳题。总览全文可知,文章从伦敦地铁上人们寡言少语、缺乏交流的现象出发,围绕着是否应该改变这种现状给出了不同的看法、意见,B选项“地铁是否聊天”中包含话题中心词Tube chat一词,也表达出了议论的话题,适合作为标题。故选B。. 七选五Often, be

44、fore you begin to think about filling out college applications in the USA, you had better narrow down your list of schools to around five that are the most appealing to you. The colleges you apply to should be a good fit academically and socially. 1 Making sure your potential colleges are a good fit

45、 for you in all of these important areas increases the likelihood that you will stay for all four years. 2 However, it doesnt need to be. There is no need to send applications to 15 or 20 schools. Choose your favourites, research their academic requirements, and apply to those. Of course, in additio

46、n to filling in boxes on forms, there are many other helpful tips you can take into account.One of the most important parts of the college application is the personal essay. The colleges you apply to may limit the potential topics you write on, or you may be able to choose one of your own. Regardles

47、s, be sure to focus on a single theme when writing, and reveal facts of yourself, your life, and your personality that make you unique. 3 It is important that every required part of the college application is included. 4 Usually you need to prepare high school transcripts, letters of recommendation,

48、 the actual application filled out neatly and completely, and a personal essay.Some colleges encourage early application for early admission. Other colleges may not consider early admissions for applications received well ahead of the deadline. 5 If early admission is offered, it can be a great idea

49、 to take advantage of that opportunity.A. So always make a note of application deadlines.B. Check to see what the college wants to receive.C. Give your teacher enough time to write the letter.D. Applying for colleges is not a frightening process.E. An application difficult to read will end up in the trash.F. In addition, they should be in a location that appeals to you.G. If you can, note some of important goals you hope to achieve.15FDGBA

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1