1、二、夹叙夹议文(2022江苏)Years ago,a critical event occurred in my life that would change it forever.I met Kurt Kampmeir of Success Motivation Incorporation for breakfast.While we were 36 ,Kurt asked me,“John,what is your 37 for personal growth?”Never at a loss for words,I tried to find things in my life that
2、 might 38 for growth.I told him about the many activities in which I was 39 .And I went into a 40 about how hard I worked and the gains I was making.I must have talked for ten minutes.Kurt 41 patiently,but then he 42 smiled and said,“You dont have a personal plan for growth,do you?”“No,” I 43 .“You
3、know,” Kurt said simply,“growth is not a(n) 44 process.”And thats when it 45 me.I wasnt doing anything 46 to make myself better.And at that moment,I made the 47 :I will develop and follow a personal growth plan for my 48 .That night,I talked to my wife about my 49 with Kurt and what I had learned.I
4、50 her the workbook and tapes Kurt was selling.We 51 that Kurt wasnt just trying to make a sale.He was offering a 52 for us to change our lives and achieve our dreams.Several important things happened that day.First,we decided to 53 the resources.But more importantly,we made a commitment to 54 toget
5、her as a couple.From that day on,we learned together,traveled together,and sacrificed together.It was a 55 decision.While too many couples grow apart,we were growing together.语篇解读本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述了Kurt向作者推销产品时,讲到关于个人成长计划的人生哲理,引发了作者的思考并开始反思自己的个人成长,最后作出了明智的决定,购买了Kurt的产品并选择和妻子共同成长。36A.working BpreparingC
6、thinking Deating 答案D解析根据前面的“for breakfast”可知,“我们”正在吃饭。37A.suggestion BdemandCplan Drequest答案C解析根据下文中的“You dont have a personal plan for growth,do you?”可知,这里问的是“你的个人成长计划是什么?”。38A.appeal BlookCcall Dqualify答案D解析根据上下文语境可知,“我”尽力找出那些能算得上成长的事情。qualify使具有资格,符合语境。39A.involved BtrappedClost Dbathed答案A解析“我”告诉
7、他“我”参与过的许多活动。be involved (in)参与,符合语境。40A.lecture BspeechCdiscussion Ddebate答案B解析由下文“I must have talked for ten minutes.”可知,“我”滔滔不绝地说了起来,就像在演讲。故speech符合语境。41A.calculated BlistenedCdrank Dexplained答案B解析根据语境可知,Kurt耐心地听“我”说。42A.eagerly BgraduallyCgratefully Dfinally答案D解析根据前面的“I must have talked for ten
8、minutes.”可知,Kurt耐心地听“我”说,最后才微笑着说。finally最后,最终,符合语境。43A.admitted BinterruptedCapologized Dcomplained答案A解析根据空前的否定回答及下文内容可判断出作者自己没有计划,所以此处要用admit(承认)。44A.automatic BslowCindependent Dchanging答案A解析根据前面的“you know”,再结合下文可知,这里要说的是成长不是一个自动的过程。automatic自动的,自然而然的。45A.confused BinformedCpleased Dhit答案D解析那时“我”才
9、想到这一点。hit sb.某人突然想到,为固定表达。46A.on loan Bon purposeCon sale Don balance答案B解析“我”并没有特意地做什么事来使自己变得更好。on purpose有意地,符合语境。47A.comment BannouncementCdecision Darrangement答案C解析根据下文的“I will develop and follow a personal growth plan.”可知,就在那时,“我”作出了决定。48A.life BprogressCperformance Dinvestment答案A解析此处表示为“我”的人生制定
10、个人成长计划。49A.contract BconversationCnegotiation Dargument答案B解析根据上文两个人的对话可知,那天夜里,“我”把与Kurt的谈话内容告诉给妻子。50A.lent BsoldCshowed Doffered答案C解析根据空后的“the workbook and tapes Kurt was selling”可知,此处表示“给某人看东西”。show sb.sth.把某物展示给某人看。51A.recalled BdefinedCrecognized Ddeclared答案C解析根据上下文可知,这里表示“我们”认识到Kurt不仅仅是在做销售。52A.
11、tool BmethodCway Drule答案C解析根据后面的“for us to change our lives and achieve our dreams”可知,他给“我们”提供了一个让我们改变生活、实现梦想的道路。没有a method for sb.to do.结构。53A.provide BbuyCgive Ddeliver答案B解析根据上文的内容可知,最后“我们”决定购买。54A.grow BsurviveCmove Dgather答案A解析由下文“.we were growing together.”可知,“我”和妻子承诺一起成长。55A.difficult BrandomC
12、firm Dwise答案D解析综合整篇故事内容特别是文章最后一句可知,作者认为这是个明智的决定。一、题型解读夹叙夹议类的完形填空一般有以下三种结构特点:1事例观点:先叙述一件事情,然后针对这件事情发表自己的看法或揭示生活的真理。2观点事例:先提出一种观点或看法,然后围绕这一观点或看法用具体的事例来说明。 一般是一个事例,有时也会用几个事例从不同的侧面加以说明。3观点事例观点:首先提出一种观点或看法,然后用事例说明,最后再进一步阐述或总结自己的观点。二、解题技巧1分析结构,抓住作者的观点。 在做题时大家要借助文章结构,认真体会记叙和议论的关系,抓住作者的观点,明确文章的组织方式。 看文章属于上述
13、哪种结构,从而明白作者的思路。2重视首句,把握文章主题。 首句往往是文章的关键句、引题句或主题句。 通过首句可以初步判断文章的写作中心,为全面理解文章打开一扇“窗户”。3叙议兼顾,理解议论内涵。 夹叙夹议中叙与议是一个有机的整体,叙是议的基础,而议是叙的升华。 在读这类文章时,掌握议论部分的内容是关键,因为叙述是为作者的议论而服务的。 所以只有把故事和哲理联系起来,再结合人物心理和行为的描述,全面把握文章才能正确解题。4抓住转换,理清逻辑关系。 抓住记叙与议论的转换,及时调整思维方式,理清上下文之间的逻辑关系,在充分把握语境的基础上,辨析词语,进一步把握作者的观点、态度,从而找到正确答案。 (
14、2022河南安阳一模)The first 1review I ever got for my writing happened in the middle of the night.I was a young adolescent 1 the pains of being a teenager.I knew too I had been a(n) 2 many times to both my mom and my dad.One day,however,I realized just how much 3 my parents had put on me during this time a
15、nd in fact for my whole life.I was too 4 to tell them how much I 5 their care,face to face.So earlier that evening I had poured my 6 into a letter and placed it where I knew they would 7 find it.Then I went to bed.Hours later my parents burst into my room, 8 me awake and hugged me.I was in 9 .I didn
16、t know what was going on until I saw the 10 in my moms hand.It was one of the few times I could ever remember seeing 11 in my dads eyes.I didnt know what to say as I saw the love and joy 12 their faces.I just hugged them back and 2blinked my 13 eyes as they held me.My simple note had 14 them in ways
17、 that I couldnt then understand.All I knew was that it had made them 15 and that was enough.I still carry that 16 in a special place in my heart.It 17 me again and again of the 18 of a single act of love.No writing review I have ever gotten has meant as much as that first one did.It put me on a path
18、 that I am still 19 today.It showed me that in this life the only thing that truly 20 is love.1A.resulting in Bgoing throughCrecovering from Dcaring about答案B解析由空前的“a young adolescent”可推知,“我”是一个正在经历痛苦的青少年。result in导致; go through经历;recover from恢复;care about关心。2A.3credit BhonorCcomfort Dpain答案D解析由上文的“t
19、he pains of being a teenager”可知这里填pain“痛苦”。3A.love BexpectationCvalue Dhope答案A解析由文章末尾的love可知,此处指“我”意识到我的父母为我付出了多少爱。love爱;expectation期待;value价值;hope希望。4A.stubborn BcarelessCshy Dcautious答案C解析由下文作者给父母写信表达自己的感谢可知,此处指“我”太害羞了,以至于不能面对面的告诉他们,“我”多么感谢他们的关心。stubborn顽固的;careless粗心的;shy害羞的;cautious谨慎的。5A.owed B
20、appreciatedCimpressed Dentertained答案B解析句意参见上题解析。owe拥有;appreciate感激;impress给深刻印象,使牢记;entertain娱乐。6A.heart BcomplaintCargument Didea答案A解析由上文语境可知,“我”把“我”的感情倾注在了那封信里。 heart感情;complaint抱怨;argument争论;idea想法。7A.luckily BsecretlyCeventually Dmagically答案C解析“我”把它放在“我”知道他们最终可以找到的地方。luckily幸运地;secretly秘密地;event
21、ually最后;magically如魔法般地。8A.found BkeptCleft Dshook答案D解析他们把“我”摇醒,并且拥抱了“我”。find找到;keep保持;leave离开;shake摇晃。9A.silence BshockCdanger Dtrouble答案B解析由前文作者对父母看到信后的一系列行为的描述可知,作者很震惊。silence沉默;shock震惊;danger危险;trouble麻烦。10A.letter BgiftsCclothes Dmedicine答案A解析由语境可知,我不知道发生了什么事情,直到“我”看到妈妈手里的信。 letter信;gift礼品;cloth
22、es衣服;medicine药。11A.doubts BdisappointsCsurprises Dtears答案D解析“我”看到“我”的父亲眼里满是泪水。doubt怀疑;disappoint失望;surprise惊奇;tear泪水。12A.on BaboveCamong Dwith答案A解析看到他们脸上的爱和快乐,“我”不知道该说些什么。on 在之上;above超过;among在中间;with随着。13A.curious BsleepyCangry D4dull答案B解析由“ me awake and hugged me”可知,我被从睡梦中喊醒,自然一定是非常困乏。 curious好奇的;s
23、leepy困乏的;angry生气的;dull迟钝的。14A.influenced BworriedC6touched D5confused答案C解析我简单的便笺以我当时无法理解的方式感动了他们。influence影响;worry担心;touch感动;confuse困惑。15A.happy BproudCnervous Dafraid答案A解析“我”所知道的就是它让他们很快乐,这就足够了。happy快乐的;proud骄傲的;nervous紧张的;afraid害怕的。16A.pity BburdenCregret Dmemory答案D解析“我”仍然把那段记忆放在我内心深处的一个特殊的地方。pity
24、怜悯;burden负担;regret后悔;memory记忆。17A.approves BwarnsCreminds Dinforms答案C解析它反复提醒“我”爱的力量。approve赞成;warn警告;remind提醒;inform通知。18A.power BmeaningCsymbol Dloss答案A解析句意参见上题解析。power力量;meaning意思;symbol象征;loss损失。19A.clearing BtravelingCopening Dpainting答案B解析它让“我”走上了一条“我”仍然在走着的路。clear清扫;travel行驶,行走;open打开;paint绘画。
25、20A.survives BreactsCexists D7matters答案D解析它告诉“我”在生活中,唯一真正重要的事情就是爱。survive幸存;react反应;exist存在;matter重要。.障碍词汇突破 (一)阅读下列句子,并根据句意猜测画线部分的意思1He reviewed the whole of his past life.回顾2When you blink your eyes,you shut your eyes and very quickly open them again.眨眼睛3For the first two months,he earned nothing
26、at all but his credit and reputation were looking better.信誉4If you describe someone or something as dull,you mean they are not interesting or exciting.单调的,乏味的5If you are confused,you do not know exactly what is happening or what to do.迷惑的(二)一词多义6touch vt.触摸;碰;使感动;n.触觉;联系(1)The blind have a keen touc
27、h.触觉(2)Your hand will burn if you touch the hot electric iron.触摸(3)You might get in touch with him.联系(4) It has touched me deeply to see how these people live.使感动7matter n物质;事件;vi.有关系;要紧(1)It was clear that she wanted to discuss some private matters.事件(2)Matter is the physical part of the universe c
28、onsisting of solids,liquids,and gases.物质(3)The tool matters a great deal to him.有关系;要紧.长难句理解1So earlier that evening I had poured my heart into a letter and placed it where I knew they would eventually find it.句式分析本句话主干为简单句五种句型中的主谓宾结构,主句有两个谓语poured和placed,它们的宾语分别是a letter和it;earlier that evening为时间状
29、语;where I knew they would eventully find it为地点状语从句。精美译文因此,那天晚上早些时候,我把我全部的感情都倾注到一封信里并把它放在一个我认为他们最终能发现的地方。2All I knew was that it had made them happy and that was enough.句式分析本句话是并列句,前面的句子的主干部分是主系表结构;I knew是定语从句,修饰All,省掉了that;that it had made them happy是表语从句。精美译文我只知道这封信使他们很快乐,那就够了。专题强化练(十四).单项填空1Upon e
30、ntering a “new era”,what we now face is the between unbalanced and inadequate development and the peoples ever-growing needs for a better life.Aadministration BviolationCcontradiction Dpresentation答案C解析administration管理,行政;violation违反,妨碍;contradiction否认,反驳;presentation展示,描述。句意为:进入“新时代”,我们现在面临的是不平衡和不充
31、分发展的矛盾,以及人民日益增长的对美好生活需求。结合句意可知答案为contradiction。2Anyone with an eye on the employment situation knew the assessment about economic recovery just around the corner was correct.Abeing Bto beCwas Dhaving been答案A解析句意为:任何关注就业情况的人都知道,对有关经济即将复苏的评估是正确的。此处是现在分词短语作后置定语修饰economic recovery,意思是“即将来临的经济复苏”。economi
32、c recovery being just around the corner作about的宾语。故选A。3Due to the countrys growing rate of urbanization,Chinas migrant population to be over 200 million by 2022.ApredictsBis predictedCwill have been predictedDwill be predicted答案B解析句意为:由于中国城市化的速度不断提高,到2022年,中国的移民人口预计将超过2亿。结合句意可知用一般现在时的被动语态,句子主语是popula
33、tion,谓语用第三人称单数形式,故答案为B。4Listening to language recording in bed seems like an easy way to some new vocabulary.But does this learning method actually work?Apolish up Bmake upCpick up Dbuild up答案C解析polish up改善,润色;make up组成,编造;pick up偶然学到,收听到,捡起,搭车;build up增进,加强。句意为:在床上听语言录音似乎是一种很容易掌握新词汇的方法。但是这种学习方法真的起作
34、用吗?结合句意可知答案为C。5Given the huge gap economic development and cultural consciousness,young people find big cities are safer than small towns.Ain view of Bin case ofCin consequence of Din respect of答案C解析in view of鉴于,考虑到;in case of万一;in consequence of由于的缘故;in respect of关于,涉及。句意为:考虑到由于经济发展和文化意识的巨大差距的缘故,年轻
35、人发现大城市比小城镇更安全。故选C。6Wolf Warrior 2, director Wu Jing also starred in the lead role,is a first-class production,even by Hollywood standards.Awhere BwhichCwhom Das答案A解析句意为:战狼2的导演吴京也主演了这部电影,即使按照好莱坞的标准,也是一流的作品。此处Wolf Warrior 2是先行词,在后面的非限制性定语从句中作地点状语,故选A。7He is so delighted to make friends with Johnson.Oh
36、,I see.Thats they have much in common.Awhere BhowCwhat Dbecause答案D解析句意为:他很高兴能和约翰逊交朋友。哦,我明白了。那是因为他们有很多共同点。此处用because表示“原因”,引导表语从句,故选D。8I was unaware of the critical points involved,so my choice was quite .Aarbitrary BreasonableCmechanical Dconventional答案A解析arbitrary任意的,武断的;reasonable合情合理的;mechanical机
37、械的,力学的;conventional传统的。句意为:我不知道其中涉及到的关键问题,所以我的选择是相当武断的。结合句意可知答案为A。9The old road is indeed less direct and a bit longer.We wont take the new one, ,as we dont feel safe on it.Asomehow BotherwiseCtherefore Dthough答案D解析somehow不知怎么地;otherwise否则;therefore因此;though尽管。句意为:这条老路确实不太直,而且有点儿长。不过,我们不会走那条新的路,因为我们
38、在那上面感觉不安全。此处表示转折,故选D。10Some analysts suspected that the rebellion was and financed by a western country.Alaunched BbackedCevaluated Dcrushed答案B解析launch启动,发射;back支持,使后退;evaluate评估;crush压碎。句意为:一些分析人士怀疑,这场叛乱是由一个西方国家支持和资助的。故选B。11I am putting on weight again! Maybe I should start doing yoga.You that the
39、whole morning!Aare saying Bhave saidChave been saying Dwere saying答案C解析句意为:我又胖了!也许我应该开始做瑜伽了。你已经说了整个上午了!根据the whole morning可知句子用现在完成进行时态。故选C。12I have often thought it would be a blessing if each human being blind and deaf for a few days at some time in his life.Ahas been strickenBwere strickenChad be
40、enDwould be答案B解析句意为:我经常想,如果每个人在他生命中的某个时候都会失明和失聪几天,那将是一件幸事。根据would be可知此处是if引导的虚拟语气,与现在的事实相反,句子用一般过去时态;再根据each human being和strike之间是被动关系,所以if条件句中用一般过去时态的被动语态,故选B。13Did Max go to the concert with his family yesterday?The report scheduled to be handed in tomorrow,he it.Acouldnt have attendedBneednt hav
41、e attendedCwouldnt attendDshouldnt attend答案A解析句意为:马克斯昨天和他的家人去听音乐会了吗?这份报告定于明天提交,他不可能参加了。couldnt have done表示对过去事情的怀疑或不确定,表示“不可能已经做了某事”,故选A。14So sometimes in trying to accomplish something big we fail to notice the little things that give life its magic.Awe get caught up;asBdo we get caught up;thatCcau
42、ght up get we;asDcaught up do we get;that答案D解析句意为:我们有时会试图去完成一些大事,以至于我们没有注意到那些给生命带来魔力的小事。So形容词或副词that引导的结果状语从句,当“So形容词或副词”位于句子开头时,则主句用部分倒装,结合句意可知答案为D。15Did you take sides when Mom and Dad were arguing again?No.Ive learned that its best until it blows over.Ato call it a dayBto pull their legsCto sit o
43、n the fenceDto wash my hands off答案C解析to call it a day 今天到此为止;to pull their legs你不是在开玩笑吧;to sit on the fence脚踩两只船,保持中立;to wash my hands off不干涉,不插手。句意为:当爸爸妈妈又吵架的时候,你有没有偏袒某一方?没有。我知道保持中立是最好的。故选C。.完形填空(2022启东中学最后一模)Last year I broke the record for the oldest person in the world to ride a rollercoaster.Im
44、 105,but the doctor agrees Im in good 16 .The rollercoaster I rode 17 you round quite fast.It was,however,a bit too 18 for me.Id have preferred a really fast one that went upside down.But I was told I couldnt ride it,because my blood pressure could drop and I might have 19 .I wasnt nervous.I was sec
45、urely 20 in,so I knew I wouldnt fall out.The rollercoaster ride went on for three or four minutes,and I 21 every second.Later,someone came to 22 me with the Guinness World Records Certificate.My 23 ways really began a couple of years ago,with the ice-bucket challenge.My great-granddaughter recommend
46、ed me to have a bucket of 24 water poured on my head.I was 102 then.It 25 that I was the oldest person in the world to do it,and the video clip of me was very 26 .After that,I started to think about what else I could do for different 27 .My family say Im crazy,but they always go along with me.I do g
47、et people 28 I take it easy,but Im not taking any 29 .If someone now broke my world record,Id say,“Good luck to you.” But the real 30 is not what Ive done;its how hard Ive always worked.Im taking it easy now,so I have found a new challenge.I was suspended on a rope from a crane about 25 feet high an
48、d 31 myself down.It was fun.Ive got a few ideas for the next charity challenge on my 106th birthday,but nothing has been 32 yet.All I can say is that it will be 33 good,if not better than the rollercoaster.Im not sure if anyone is 34 of all the fun Im having.They just say Im silly and thats about it
49、.On 35 ,Ive had many good days.Ive had a really good life.语篇解读这是一篇夹叙夹议文。作者在100多岁的高龄时,进行了一些挑战。通过这些挑战,作者既为慈善事业做了很大贡献,同时自己也收获了很多快乐。16A.order BshapeCmood Dfaith答案B解析order命令,顺序;shape形状;mood情绪;faith信心,信念。由第一句可知,作者在104岁的高龄还可以乘坐过山车,由此可知,作者身体状况良好。in good shape意为“身体状况良好”,是固定表达。故选B。17A.shows BdragsCspins Droll
50、s答案C解析show展示;drag拽,拖;spin(使)旋转;roll滚,滚动。由常识可知,过山车使乘坐者身体旋转。故选C。18A.loose BweirdCviolent Dgentle答案D解析loose松散的;weird奇怪的,不寻常的;violent暴力的;gentle温柔的,温和的。由后面两句可知,作者因为身体原因不能乘坐特别快的过山车,由此可知,作者认为自己乘坐的过山车不够快,太“温柔”了。故选D。19A.passed by Bdived inCtaken off Dblacked out答案D解析pass by从旁边走过,经过;dive in头朝下跳入水中;take off起飞;
51、black out晕厥,暂时昏迷。血压下降可能会导致人昏厥,所以医生禁止作者乘坐速度快的过山车。故选D。20A.fastened BtrappedClocked Dfenced答案A解析fasten系牢,系上,拴上;trap使困住;lock锁上;fence(用篱笆等)围住,把圈起来。由后面的“I wouldnt fall out”可知,作者被安全带牢牢地固定住。故选A。21A.enjoyed BcountedCforgot Drecalled答案A解析enjoy喜欢,享受;count计算,重要;forget忘记;recall记起,回想起。由该段中的“I wasnt nervous.”可知,过山
52、车运转了3或4分钟,作者非常享受这个过程,一点也不紧张。故选A。22A.greet BbotherCpresent Dassist答案C解析greet问候;bother费力,麻烦;present颁发,授予;assist帮助。根据后面的“the Guinness World Records Certificate”可知,有人给作者颁发了吉尼斯世界纪录证书。故选C。23A.far-reaching Brecord-breakingCtime-consuming Dever-lasting答案B解析far-reaching影响深远的,意义重大的;record-breaking破纪录的;time-co
53、nsuming耗时的;ever-lasting持久的,永恒的。由第一段可知,作者打破了世界吉尼斯纪录,由此可知,作者在回忆自己这些破纪录的行为。故选B。24A.freezing BhotCwarm Dcool答案A解析freezing严寒的,冰冻的;hot热的;warm温暖的;cool凉爽的。由上一句中的“the ice-bucket challenge”可知,作者的曾孙女建议作者把一桶冰水从头顶浇下来。故选A。25A.worked out Bfigured outCleft out Dturned out答案D解析work out解决,计算出;figure out弄清楚,弄明白;leave
54、out遗漏,省略;turn out结果是,证明是。结果证明作者是世界上进行冰桶挑战年纪最大的人。It turned out that.意为“结果证明”。故选D。26A.reasonable BabstractCpopular Dflexible答案C解析reasonable合情合理的;abstract抽象的;popular流行的,受欢迎的;flexible灵活的。有关作者冰桶挑战的视频非常受欢迎,这使得作者开始考虑自己还可以通过做什么来为慈善事业做贡献。故选C。27A.sections BdivisionsCcharities Destates答案C解析section部分;division分配
55、;charity慈善;estate庄园,遗产。由下文的“Ive got a few ideas for the next charity challenge on my 106th birthday”可知,作者的一系列努力都是为了慈善事业。故选C。28A.criticizing BexpressingCjustifying Dsuggesting答案D解析criticize批评;express表达;justify证明(决定、行为或想法)正当;suggest建议,显示。的确有人建议作者要放松,但是作者没有注意到。故选D。29A.action BnoticeCtrouble Dchance答案B解
56、析action行动;notice注意,通知;trouble麻烦;chance机会。参见上题解析。故选B。30A.problem BdespairClimit Dachievement答案D解析problem问题;despair绝望;limit限制;achievement成就。作者认为真正的成就不是作者做了什么而是作者付出的努力。故选D。31A.lowered BcalmedCslowed Dknocked答案A解析lower降低;calm(使)平静;slow(使)放慢速度;knock敲,撞。作者被吊在25英尺高的吊车上,然后降下去。故选A。32A.promoted BconfirmedCexp
57、lored Dapproved答案B解析promote促进,促销;confirm证实,确认,批准;explore探索;approve支持,赞成。作者对于下一个挑战已经有了一些想法,但是,这些想法还没有被批准(实施)。故选B。33A.equally BextremelyCtypically Dnormally答案A解析equally同样地,平等地;extremely极其地,极度地;typically典型地;normally正常地。如果作者的下一个慈善挑战不比坐过山车好,至少也和坐过山车一样好。故选A。34A.proud BashamedCcapable Denvious答案D解析proud骄傲的
58、,自豪的;ashamed羞愧的;capable有能力的;envious嫉妒的。作者不确定是否有人嫉妒自己所拥有的快乐。他们只是说作者太傻了。故选D。35A.average BoccasionCreflection Dpurpose答案C解析average平均数;occasion场合;reflection反映,思考;purpose目的。经过思考,作者认为自己拥有很多美好的日子。on reflection经过考虑,经过思考,是固定短语。故选C。.阅读理解Life coaching courses are perfect for individuals with excellent interper
59、sonal skills and will help people achieve their goals.The role of a Life Coach is to provide support and guidance for people looking forward to changing or improving a certain aspect of their life.This can be emotional or health-related and,in the overall sense,it can mean total life support and lif
60、e coaching.Life coaching courses available through National Certification Corporation (NCC) are below:Emotional Freedom Technique (EFT) DiplomaThis quality-assured diploma in Emotional Freedom Technique is a form of emotional and psychological acupressure(指压按摩),which makes use of a simple tapping ro
61、utine coupled with statements made by the client to express how they feel about the problem in hand.Price:WAS 550.00NOW 440.00Awarding Body:ABC AwardsAverage Duration(持续时间):200 hoursCourse Support:12 months access to the courseHealth Coaching DiplomaThe Health Coaching Level 3 Diploma course is appe
62、aling for those who wish to improve soft skills or the job that they already have.In addition,it is for those with a keen interest in health promotion.Price:WAS 550.00NOW 440.00Awarding Body:ABC AwardsAverage Duration:200 hoursCourse Support:12 months access to the courseLife Coaching DiplomaThe Lif
63、e Coaching Diploma course aims to provide the learner with knowledge of how life coaching works and what a Life Coach does.It could be the beginning of a whole new life,not only for you,but for all your potential clients!Price:WAS 408.00NOW 326.40Awarding Body:NCFE CertificateAverage Duration:200 ho
64、ursCourse Support:12 months expert tutor support语篇解读本文是一篇应用文,主要介绍了人生教练的工作内容以及三种人生教练课程的相关信息。36Who are life coaching courses intended for?AThose who want to keep physical fitness.BThose who need a major life change.CThose who have emotional needs.DThose who are good at socializing.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“L
65、ife coaching courses are perfect for individuals with excellent interpersonal skills and will help people achieve their goals.”可知,人生教练课程是为那些有极好的人际交往技巧的人设计的,并愿意帮助他们实现目标。故选D。37What do these life coaching courses have in common?AThe courses all last for 12 hours on average.BA 20% discount is offered fo
66、r each course now.CAll the courses are given by experts in that field.DAll participants can get a diploma from ABC Awards.答案B解析细节理解题。根据文中给出的三种人生教练课程的价格信息“Price:WAS 550.00NOW 440.00”“Price:WAS 550.00NOW 440.00”“Price:WAS 408.00NOW 326.40”可知,这三种课程的共同之处是每种课程目前的费用都打了八折。故选B。.任务型阅读Age has its privileges i
67、n America,and one of the most important of them is the senior citizen discount.Eligibility(资格) is determined not by ones need but by the date on ones birth certificate.The discounts have become a routine part of many businessesas common as color televisions in motel rooms and free coffee on airliner
68、s.People with gray hair often are given the discounts without even asking for them;yet,millions of Americans above age 60 are healthy and solvent (有支付能力的)Businesses that would never dare offer discounts to college students or anyone under 30 freely.The practice is acceptable because of the widesprea
69、d belief that “elderly” means “needy”Perhaps that once was true,but today elderly Americans as a group have a lower poverty rate than the rest of the population.To be sure,there is economic diversity within the elderly,and many older Americans are poor.But most of them arent.It is impossible to dete
70、rmine the impact of the discounts on individual companies.For many firms,they are a stimulus to revenue.But in other cases,the discounts are given at the expense,directly or indirectly,of younger Americans.Moreover,they are a direct irritant(刺激物) in what some politicians and scholars see as a coming
71、 conflict between the generations.Generational tensions are being fueled by continuing debate over Social Security benefits,which mostly involve a transfer of resources from the young to the old.Employment is another sore point.Supported by laws and court decisions,more and more older Americans are
72、declining the retirement dinner in favor of staying on the jobthereby lessening employment and promotion opportunities for younger workers.Far from a kind of charity they once were,senior citizen discounts have become a privilege to a group with millions of members who dont need them.It no longer ma
73、kes sense to treat the elderly as a single group whose economic needs deserve priority over those of others.Senior citizen discounts only enhance the myth that older people cant take care of themselves and need special treatment;and they threaten the creation of a new myth,that the elderly are ungra
74、teful and taking for themselves at the expense of children and other age groups.Senior citizen discounts are the essence of the very thing older Americans are fighting against-discrimination by age.OutlineDetailsIntroductionAge determines whether an American can be given a discount,which is a common
75、 38. in American business life today.Origin of senior citizen discountSince the senior citizens are often treated as people who are in 39. , they are given such priority.40. situationThe situation has changed a lot where the majority of the elderly are not poor at all.Younger Americans were at a(n)
76、41. directly or indirectly due to the discounts given to the elderly,thus leading to conflicts between generations.The number of older Americans 42. to work rather than retire is on the increase,which means 43. opportunities for young workers.It is no longer a kind of charity because millions of sen
77、ior citizens dont need the priority 44. now.ConclusionsIts unwise to offer discount priority to the elderly.It will mislead people to think they are unable to 45. to themselves.People may think that they are ungrateful and theyre hurting the 46. of other age groups.Actually senior citizen discounts,
78、to some extent,47. against their age.语篇解读本文探讨了美国社会老年人享受商品折扣这一特殊待遇的现象。作者提出很多老年人是拥有支付能力的,他们并不需要享受折扣。让他们享受商品折扣其实是牺牲了年轻人的利益,甚至会加剧两代人之间的冲突,从某种程度上来说,老年人享受折扣其实也是一种年龄歧视。38答案practice解析转换词汇题。由第一段中的“The discounts have become a routine part of many businessesas common as.”可知,这是一种惯常行为,a common practice意为“惯常行为,常规
79、做法”,因此用practice。39答案need/poverty解析转换词汇题。由第二段中的“The practice is acceptable because of the widespread belief that elderly means needy”可知,对老人打折起因于认为老年人有需要,也就是贫穷。因此用need/poverty。40答案Present/Current解析概括词汇题。由右栏中提到的四点可以看出此处是说目前美国的社会现状,即Present/Current situation。因此用Present/Current。41答案disadvantage解析转换词汇题。由第
80、三段中的“But in other cases,the discounts are given at the expense,directly or indirectly,of younger Americans.as a coming conflict between the generations.”可知,老年人享受商品折扣使得年轻人处于不利地位,at a disadvantage意为“处于不利地位”,因此用disadvantage。42答案preferring/willing解析转换词汇题。由第四段中的“more and more older Americans are declinin
81、g the retirement dinner in favor of staying on the job”可知,越来越多的老年人更愿意选择继续工作而不是选择退休。此处为现在分词短语作后置定语,修饰older Americans。故用 preferring或用形容词willing。43答案fewer解析转换词汇题。由第四段最后一句中的“thereby lessening employment and promotion opportunities for younger workers”可知,老年人不愿退休,年轻人就业和升职的机会就变少了,故用fewer。44答案economically解析
82、转换词汇题。由最后一段中的“It no longer makes sense to treat the elderly as a single group whose economic needs deserve priority over those of others.”可知,很多老年人在经济上不需要这种优惠了,这里空格处修饰动词need,要用副词形式,因此用economically。45答案attend/tend解析转换词汇题。由最后一段中的“Senior citizen discounts only enhance the myth that older people cant tak
83、e care of themselves”可知,老年人享受商品折扣这一特殊待遇只会增强老年人不能照顾自己的谬见。attend/tend to oneself意为“照顾自己”,因此用attend/tend。46答案interest(s)/benefit(s)解析转换词汇题。由最后一段中的“the elderly are ungrateful and taking for themselves at the expense of children and other age groups”可知,人们会认为老年人不懂得感恩,而且他们伤害了其他年龄段的人的利益,因此用interest(s)/benefit(s)。47答案discriminate解析转换词汇题。由最后一段最后一句可知,老年人享受折扣可能会被认为是一种年龄歧视,这里用在against前,用动词形式discriminate。22
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有