收藏 分享(赏)

《成才之路》2015-2016高中英语人教版必修3习题 UNIT 2 第4课时.doc

上传人:a**** 文档编号:557825 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:137.50KB
下载 相关 举报
《成才之路》2015-2016高中英语人教版必修3习题 UNIT 2 第4课时.doc_第1页
第1页 / 共7页
《成才之路》2015-2016高中英语人教版必修3习题 UNIT 2 第4课时.doc_第2页
第2页 / 共7页
《成才之路》2015-2016高中英语人教版必修3习题 UNIT 2 第4课时.doc_第3页
第3页 / 共7页
《成才之路》2015-2016高中英语人教版必修3习题 UNIT 2 第4课时.doc_第4页
第4页 / 共7页
《成才之路》2015-2016高中英语人教版必修3习题 UNIT 2 第4课时.doc_第5页
第5页 / 共7页
《成才之路》2015-2016高中英语人教版必修3习题 UNIT 2 第4课时.doc_第6页
第6页 / 共7页
《成才之路》2015-2016高中英语人教版必修3习题 UNIT 2 第4课时.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 2 第四课时.阅读理解A(2015浙江省瑞安八校高一下期中联考)Good health is the most valuable thing a person can have, but one cannot take good health for granted(认为理所应当). It is important to remember that the body needs proper care in order to be healthy. There are three things that a person can do to help

2、stay in good shape: eat right food,get enough sleep, and exercise regularly.Proper nutrition (营养) is important for good health. Your body cannot work well unless it receives the proper kind of “fuel”(燃料)Dont eat too much food with lots of sugar and fat. Eat plenty of foods high in protein (蛋白质),like

3、 meat, fish, eggs and nuts. Vegetables and fruits are very important because they provide necessary vitamins (维他命) and minerals. However, dont overeat. It is not helpful to be overweight.Getting the proper amount of sleep is also important. If you dont get enough sleep, you feel tired and easily get

4、 angry. You have no energy. Over a long period of time a little amount of sleep may even result in a change of personality (人的个性)Be sure to allow yourself from seven to nine hours of sleep each night. If you do, your body will feel strong and refreshed, and your mind will be sharp.Finally, get plent

5、y of exercise. Exercise firms the body, strengthens the muscles, and prevents you from gaining weight. It also improves your heart and lungs. If you follow a regular exercise program, you will probably increase your lifespan (寿命)Any kind of exercise is good. Most sports are excellent for keeping the

6、 body in good shapes: basketball, swimming, bicycling, running and so on are good examples. Sports are not only good for your body, but they are enjoyable and interesting, too.If everybody, were to eat the right foods, get plenty of sleep and exercise regularly, the world would be a happier and heal

7、thier place. We would all live to be much older and wiser. 文章大意:本文讨论了如何保持健康:合理的饮食;充足的睡眠;适当的锻炼。这是三大法宝。1According to the passage, _.Awe should always keep fitBif we were healthy, we could spend our days in doing things with less sleepCone can eat a lot to stay in good shapeDone neednt take any exercis

8、e if he is healthy答案:A细节理解题。根据文章第一句Good health is the most valuable thing a person can have, but one cannot take good health for granted.说明健康是一个人最重要的东西,故A正确。2In order to keep good health, _.Awe should eat a lot of sweets Bone needs a large amount of fatCpeople should eat according to the foods nutri

9、tionDwe must try to sleep now and then答案:C段落大意题。根据文章第二段内容可知我们一定要吃合适的食物,要按照营养学的规律,要把肉类的蔬菜水果搭配在一起。故C正确。3Eating more and sleeping less _.Acan keep healthyBis no good for youCgets you more energyDwill keep your personality答案:B细节理解题。根据第二段最后一句However, dont overeat. It is not helpful to be overweight.和第三段第

10、二句If you dont get enough sleep, you feel tired and easily get angry.说明不要吃太多,也不要睡觉不够,都对身体不好。故B正确。4The writer explains _in this passage.Ahow to eatBthe importance of doing exerciseChow to keep healthyDwhat to eat答案:C主旨大意题。根据文章第一段最后一句There are three things that a person can do to help stay in good shap

11、e: eat right food,get enough sleep, and exercise regularly.说明本文是关于人如何保持健康的话题,故C正确。5The title of the article should be _.AEating and ExercisingBHow Vitamins Work in Mans BodyCStaying HealthyDSleeping Well答案:C主旨大意题。根据文章第一段最后一句There are three things that a person can do to help stay in good shape: eat

12、right food,get enough sleep, and exercise regularly.说明本文是关于保持健康的话题,故C项正确。B(2015长春外国语学校高一第二学期期中)Almost every day, we discuss the topic of health, especially for kids. But what is health? “Health” means eating well, getting enough exercise, and having a healthy weight. Lets read the following rules. T

13、hey can help you stay healthy. Eat a_variety_of foods, especially fruit and vegetables. We all know that eating fruit and vegetables can help us stay healthy, but many of us only eat our favorite foods. Remember that we can only get the nutrition(营养) we need by eating different kinds of food, especi

14、ally fruit and vegetables. Drink water and milk most often. Everyone knows that water is important. Besides that, kids need plenty of calcium(钙) to grow strong bones, and milk has a lot of it. Every day, you should drink at least three cups of milk (1300 milligrams of calcium), when you are 9 years

15、old or older. You should also try to have less sugary drinks, like soda and coca. They include a lot of sugar. Sugar just includes calories, not important nutrition. Listen to your body. When you are eating, notice how your body feels. When your stomach feels comfortably full, stop eating. Eating to

16、o much makes you feel uncomfortable. If you do it too often, it can make you unhealthy and fat. Limit(限制) screen time. Whats screen time? Its the amount of time you spend watching TV, movies, and playing computer games. The more time you spend on these sittingdown activities, the less time you spend

17、 playing sports, like basketball, and doing other activities like bike riding and swimming. Try to spend no more than 2 hours a day on screen time.文章大意:这篇文章讲的是健康如今已是人们的日常话题,尤其是对于孩子,本文对于如何保持健康提供了四个建议:即吃丰富的食物,尤其是蔬菜和水果;多喝牛奶和水;如果你吃饱了,就不要吃了;减少看电视、电影、玩电脑游戏的时间,控制在2个小时之内,多进行像游泳之类的运动。6In this passage, “healt

18、h” includes all of the following EXCEPT _.Aeating wellBwearing comfortablyChaving a healthy weightDdoing more exercise答案:B细节理解题。由第一段第二句“Health” means eating well, getting enough exercise, and having a healthy weight.“健康”意味着吃好,有足够的运动,并且有健康标准的体重。故选B项。7The underlined phrase “a variety of” means _.Aplen

19、ty Ba lot ofCthe rest ofDall kinds of答案:D猜测词义题。第二段第一句Eat a variety of food, especially fruit and vegetables.后面说尤其是蔬菜和水果。可知,应该是食用各种各样的食物。选all kinds of各种各样的。plenty of 大量的 ;the rest of剩余的 ; a lot of大量的。故选D项。8As kids, we should drink at least _ to grow strong bones.Athree cups of milk Bfour cups of milk

20、Ctwo cups of milkDone cup of milk答案:A细节理解题。由第三段第四句话“Every day, you should drink at least three cups of milk (1300 milligrams of calcium), when you are 9 years old or older.”可知。9.Whats the main idea of the passage?AHow to eat healthily.BEating and playing are both important.CAdvice for staying health

21、y.DHealth is very important.答案:C主旨大意题。这篇文章对于人们如何保持健康提供了四个建议。所以本文的主题思想是关于保持健康的建议。A、B、D项太片面了。故选C。.完形填空(2014哈六中高一期末)The Little AngelSally jumped up the moment she saw the surgeon come out of the operating room. She asked, “How is my little boy?”The surgeon said, “Im _1_. We did all we could, but your b

22、oy didnt _2_ it.” Sally _3_ into the chair. The surgeon asked, “Would you like some time with your son before he was transported to the _4_?” Sally nodded. While saying goodbye, she ran her fingers _5_ through his thick curly hair. “Would you like a lock of his hair?” the surgeon asked. Sally nodded

23、 yes. The surgeon cut a few hairs, and handed them to Sally. The mother said, “It was Jimmys idea to _6_ his body to the university for study. He said it might _7_ somebody else. I said no at first, _8_ Jimmy said, Mom, I wont be using it after I die. Maybe it will help some other little boy spend o

24、ne more day with his Mom.”“My Jimmy had a heart of _9_, always thinking of someone else, always wanting to help others if he could.” she went on.Sally walked out of the hospital. She put the bag with Jimmys _10_ on the seat beside her in the car. The drive home was _11_. It was even harder to enter

25、the _12_ house. She carried Jimmys belongings, and the lock of his hair to her sons room. She started placing the model cars and other personal things back in his room _13_ where he had always kept them. She lay down across his bed and, hugging his pillow,_14_ herself to sleep.It was around midnight

26、 when Sally _15_. Lying beside her on the bed was a letter. The letter said, “Dear Mom,I know youre going to _16_ me, and me too. I will always love you, Mom, even more _17_ each passing day. Someday we will see each other again. Until then, if you want to _18_ a little boy so you wont be so lonely,

27、 thats OK with me. He can have my room and old toys to play with. Dont be sad thinking about me. I dont hurt any more. The cancer is all _19_. I dont have to stand that _20_ any more. The angels in Heaven are so tender. They say Im a Special Angel! I love you, Mom.”1A. worriedB. happyC. sorry D.grat

28、eful答案:Cworried担心; happy愉快;sorry抱歉; grateful感激的。可知这里意思是很抱歉,我们尽力了。故选C。2A. make B. passC. winD.like答案:Amake it(病痛等)好转;成功。我们已经尽力了,但是孩子的病情并没有好转。3A. knockedB. lookedC. gotD.sank答案:D上句提到孩子的病情没有好转,所以Sally瘫倒在椅子上。sink into是固定用法,意思是瘫倒在,故选D。4A. house B. churchC. hospital D. university答案:Dhouse房子;church教堂;hospi

29、tal医院;university大学。下文出现了the university for study.;在你儿子被送到大学之前,你想和你儿子待一会儿吗?故选D。5A. lovinglyB. anxiouslyC. patientlyD.angrily答案:Alovingly爱抚地;anxiously焦急地; patiently耐心地;angrily生气地。根据常识可知这里意思是她的手指爱抚地从他浓密的卷发中穿过。故选A。6A. donateB. moveC. showD.lend答案:Adonate捐赠;move移动;show表现;lend借给。这是Jimmy自己的意思把自己的遗体捐赠给大学进行研

30、究。故选A。7A. affectB. help C. protectD.impress答案:Baffect影响;help帮助;protect保护;impress给以印象。根据Jimmy said, “Mom, I wont be using it after I die. Maybe it will help some other little boy spend one more day with his Mom.”可知这里意思是他说自己的遗体也许可以帮助别人。故选B。8A. forB. butC. soD.and答案:B这里表示转折。故选B。9A. goldB. stone C. wisd

31、om D. bravery答案:Agold金子;stone石头;wisdom智慧;bravery勇敢。根据always thinking of someone else, always wanting to help others if he could. she went on.可知这里意思是我的Jimmy有一颗金子般的心。故选A。10A. toysB. clothesC. belongingsD.letters答案:Ctoys玩具;clothes衣物;belongings 财物;letters信。下文She carried Jimmys belongings,可知这里意思是她把放着Jimm

32、y财物的包放在她车里的座位上。故选C。11A. longB. smoothC. difficultD.dangerous答案:Clong长的;smooth光滑的;difficult艰难的;dangerous危险的,根据It was even harder to enter the _ house.可知这里意思是回家的路很艰难。故选C。12A. emptyB. familiarC. bigD.old答案:Aempty空的;familiar熟悉的;big大的;old老的。根据常识可知Jimmy去世了,房间很空。故选A。13A. roughly B. exactlyC. especiallyD.po

33、ssibly答案:Broughly粗略的;exactly完全地;especially尤其地;possibly可能地。她开始把汽车模型和私人物品放在她的儿子放置它们的位置。故选B。14A. putB. cried C. sentD.buried答案:Bput放;cried哭;sent送; buried掩埋,根据She lay down across his bed and, hugging his pillow, _ herself to sleep.可知她哭着睡着了。故选B。15A. wroteB. spokeC. sleptD.awoke答案:Dwrote写;spoke说;slept睡;aw

34、oke醒,根据Lying beside her on the bed was a letter. The letter said, 可知这里意思是午夜Sally醒来了。故选D。16A. understandB. forgiveC. leave D.miss答案:Dunderstand理解;forgive原谅;leave离开;miss思念。我知道你很想念我。故选D。17.A. withB. aroundC. onD.in答案:A根据Mom, even more _ each passing day. Someday we will see each other again.可知这里意思是随着每一

35、天的流逝,总有一天,我们会再见面。随着,用with,故选A。18A. saveB. hostC. adoptD.visit答案:Csave救;host做主人;visit拜访;adopt收养。根据a little boy so you wont be so lonely, thats OK with me. He can have my room and old toys to play with. 可知这里意思是如果你想要收养一个小男孩。故选D。19A. lostB. goneC. cured D.spotted答案:B根据Dont be sad thinking about me. I dont hurt any more.可知这里意思是癌症走了。故选B。20A. depressionB. sadness C. painD.stress答案:Cdepression沮丧;sadness悲伤;pain疼痛;stress压力。我再也不用忍受疼痛了。故选C。- 7 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1