ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:25 ,大小:164.50KB ,
资源ID:557018      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-557018-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南省洛阳市第一高级中学2020-2021学年高一下学期5月月考英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南省洛阳市第一高级中学2020-2021学年高一下学期5月月考英语试题 WORD版含解析.doc

1、洛阳一高20202021学年下学期高一第二次月考英语试卷第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats the weather been like recently?A. Cloudy. B. Sunny. C. Rainy.2. How does Lily probably feel now?A. Surprised. B. Upset. C. T

2、ired.3. What does the man want to do?A. Buy some books. B. Surf on the Internet. C. Open a savings account.4. What are the speakers talking about?A. Their interests. B. Their strengths. C. Their subjects.5. Whom will the speakers probably invite?A. Ann. B. Gina. C. Tina.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.

3、5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Which city is the woman in?A. New York. B. Oxford. C. London.7. How long will the woman stay in the mans city?A. For one day. B. For about two days. C. For about t

4、hree days.听第7段材料,回答第8至10题。8. Which book does the woman refuse to buy?A. Here Comes the Strikeout. B. Father Bear Comes Home.C. Uncle Elephant.9. How many books will the speakers buy?A. Two. B. Three. C. Four.10. Whats the probable relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Mother and

5、son. C. Father and daughter.听第8段材料,回答第 11 至 13 题。11. Why did the man work in South America?A. To be a volunteer. B. To improve his Spanish. C. To learn about the local life.12. What work did the man get involved in?A. Tourism. B. Engineering. C. Education.13. How long did the man stay in South Ameri

6、ca?A. For three months. B. For six months. C. For nine months.听第9段材料,回答第 14 至 16 题。14 When is Annas birthday actually?A. This Friday. B. This Saturday. C. This Sunday.15. Why will the woman unable to go to Annas birthday party?A. She has no time. B. She dislikes parties. C. She has no invitation.16.

7、 Who is Mary?A. The womans cousin. B. The womans niece. C. The womans aunt.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where did the concert take place last year?A. In front of the mountains. B. In front of the castle. C. In the fields.18. When will the staff who are working on the Childrens Zone meet?A. At 2 pm. B. At 3

8、:15 pm. C. At 4 pm.19. Where will the people on first aid meet?A. In Campsite 2. B. In the first aid tent. C. At the entrance gate.20. What do the staff need to do on Monday morning?A. Do some cleaning. B. Check the security. C. Send out welcome letters.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分

9、30 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。ANew Jersey SEA LIFE AquariumSEA LIFE, the worlds largest network of aquariums (水族馆), recently made public its newest location: East Rutherford, NJ at American Dream to be exact.New Jersey SEA LIFE Aquarium offers a new wave of underwater adventure. Its really

10、 designed to be a childs first experience of an aquarium. Its the first time theyre seeing these creatures up close and personal and learning about them.New Jersey SEA LIFE Aquarium will have more than 3,000 different creatures in more than 10 exhibition areas, including:Tiny Giants RockpoolVisitors

11、 will have the chance to touch some sea life such as starfish, sea urchins and sea anemones (海胆和海葵) in Tiny Giants Rockpool, which shows the athletes of the ocean the ones that have to survive using their strength.Jelly 54This area will show the oceans natural dancers: jellyfish (水母). Here, lighting

12、 effects will show the natural colors of the jellyfish. Whats more, music will be playing, so go ahead and dance along!Reef at NightThere are so many sea creatures that look cool in a dark setting, and this is where you can see them including coral and the creatures that live around it. This exhibit

13、ion also aims to help visitors understand and learn to respect coral through games.Ocean ViewIn this area, youll walk through a long passage. Look above and youll see sharks and many other large fish. Look around you, and youll see how fish live and work together.New Jersey SEA LIFE Aquarium also pl

14、ans to offer behind-the-scenes tours, talks and feeds, birthday parties, a gift shop, and a soft-play area for kids.1. What do we know about New Jersey SEA LIFE Aquarium?A. Its child-friendly.B. Its near American Dream.C. Its made up of 4 exhibition areas.D. Its the largest aquarium in the world.2.

15、In which exhibition area can visitors have contact with sea animals?A. Jelly 54.B. Ocean View.C. Reef at Night.D. Tiny Giants Rockpool.3. What is special about Ocean View?A. It lets visitors enjoy the world of color.B. It helps visitors respect sea creatures.C. It allows visitors to see fish up clos

16、e.D. It offers kids behind-the-scenes tours.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇说明文。新泽西海洋生物水族馆将在超过10个展区展出3000多种不同的生物,文中主要介绍了其中几个展区。【1题详解】细节理解题。根据第二段“Its really designed to be a childs first experience of an aquarium. Its the first time theyre seeing these creatures up close and personal and learning about

17、 them.(它的设计初衷是让孩子们第一次体验水族馆。这是他们第一次近距离接触这些生物并了解它们。)”可知,新泽西海洋生物水族馆的设计初衷是让孩子们第一次体验水族馆,所以它是孩子们所喜欢的。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据Tiny Giants Rockpool部分的“Visitors will have the chance to touch some sea life such as starfish, sea urchins and sea anemones (海胆和海葵) in Tiny Giants Rockpool, which shows the athletes of t

18、he ocean the ones that have to survive using their strength.(游客将在小巨人罗克池有机会触摸一些海洋生物,如海星,海胆和海葵,那里展示了那些必须用自己的力量生存的海洋运动员。)”可知,在Tiny Giants Rockpool游客可以触摸一些海洋生物。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据Ocean View部分的“In this area, youll walk through a long passage. Look above and youll see sharks and many other large fish. Loo

19、k around you, and youll see how fish live and work together.(在这个区域,你将走过一条很长的通道。往上面看,你会看到鲨鱼和许多其他的大鱼。看看你的周围,你会发现鱼是如何一起生活和工作的。)”可知,Ocean View允许游客近距离观看鱼。故选C项。BCheck your change and empty your money box! You may be the owner of coins that contain mistakes or imperfections that could make them worth thous

20、ands of dollars. Collectors go crazy for tiny minting errors (铸造错误) that appear when they are made at the Royal Australian Mint in Canberra. The errors are mostly so fine that they go unnoticed to the untrained eye.A 5 cent piece from 2007 that incorrectly had the Queens head on both sides of the co

21、in was sold for thousands of dollars. Town Hall Coins and Collectables expert Matthew Thompson said that mistake was named a “double-obverse”. Obverse is what coin experts call the side with the Queens head on it.“The last one I sold was for $3,500,” he said. “That one was in top-end condition and s

22、o was worth thousands. One in really poor condition, youd still be looking at a few hundred for.”Mr. Thompson said a simple check through coins could earn eagle-eyed people a lot of money. “People dont expect institutions like the mint to make mistakes,” he said. “But from time to time things can go

23、 wrong. If you see a mistake on a coin, if you have something interesting or out of place, then other people are likely to find it interesting, too.”Mr. Thompson said a $1 piece in 2000 was accidentally stamped with the head from a 10 cent piece. “The head side is a little smaller, so it gives a dou

24、ble-ring effect,” he said. “If you see two rings on your dollar coin, it could be worth a few hundred or up to $4,000 in really good condition.”A more common mistake is a kangaroo on the $1 piece appearing to have rabbit ears. These coins can be worth about $30. Another coin that has a slightly curl

25、y “2” on the 20 cent piece from 1966 can be sold for up to $2,000.4. What can we learn from Paragraph 1?A. Coin owners are wealthy.B. Coin collectors are not sensible.C. Coins are made in Canberra.D. Errors on coins are hard to find out.5. What do we know about the last 5 cent piece Mr. Thompson sol

26、d?A. It was produced in 2007.B. It was not in good condition.C. It had one Queens head on it.D. It was named a “double-obverse”.6. What is Mr. Thompson mainly talking about in Paragraph 4?A. How people are trained to be eagle-eyed.B. Why people collect coins with mistakes.C. What kind of coins peopl

27、e should collect.D. When minting errors would appear easily.7. Which of the following is the least valuable?A A double-headed 5 cent piece from 2007.B. A $1 piece from 2000 with two rings on it.C. A $1 piece with a kangaroo with rabbit ears on it.D. A 20 cent piece from 1966 with a slightly curly“2”

28、.【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了有些硬币有错误或不完美,可以让他们价值数千美元。【4题详解】细节理解题。根据第一段“The errors are mostly so fine that they go unnoticed to the untrained eye.(这些错误大多是如此细微,以至于未经训练的眼睛不会注意到它们。)”可知,硬币上的错误很难发现。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段“A 5 cent piece from 2007 that incorrectly had the Queens head on both

29、 sides of the coin was sold for thousands of dollars.(2007年发行的一枚5美分硬币被误认为两面都是女王头像,这枚硬币被拍出了数千美元的价格。)”可知,汤普森先生卖的最后一枚5美分硬币是2007年生产的。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第四段“Mr. Thompson said a simple check through coins could earn eagle-eyed people a lot of money. “People dont expect institutions like the mint to make mi

30、stakes,” he said. “But from time to time things can go wrong. If you see a mistake on a coin, if you have something interesting or out of place, then other people are likely to find it interesting, too.”(汤普森说,一张简单的硬币支票可以为眼尖的人赚很多钱。他说:“人们不指望造币厂这样的机构会犯错。”“但有时也会出问题。如果你看到硬币上有错误,如果你有有趣的东西或不合适的地方,那么其他人可能也会

31、觉得有趣。”)”可知,汤普森先生在第四段主要谈论为什么人们收集错误的硬币。故选B。【7题详解】细节理解题。根据最后一段“A more common mistake is a kangaroo on the $1 piece appearing to have rabbit ears. These coins can be worth about $30. Another coin that has a slightly curly “2” on the 20 cent piece from 1966 can be sold for up to $2,000.(一个更常见的错误是,1美元硬币上的

32、袋鼠看起来像兔子耳朵。这些硬币价值约30美元。1966年发行的另一枚20分硬币上有一个稍微卷曲的“2”,可以卖到2000美元。)”可知,一美元一块,上面有一只带兔耳朵的袋鼠是最没价值的。故选C。CRecently, I read about a promotion from a home builder in San Diego where consumers (消费者) could buy a 4,000 square foot house for $1.6 million and get a smaller home by the developer valued at $400 thou

33、sand for free. This sounds like a fantastic deal, but I am always wary of any promotion labeled (给加标签) with“buy one get one free”, and here is why.Oftentimes, “buy one get one free” ends up being “buy two at the regular price”. For example, I often see “buy one get one free” ads for orange juice at

34、the supermarket, but the first box always costs over $5.00. At the same time, the juices not in the promotion are selling for $2.50 to $2.99 a box.Another problem with “buy one get one free” is that oftentimes you do not need the second item. I only consume one gallon of milk every two weeks. If I w

35、ere talked into buying a second gallon in a “buy one get one free” promotion, then the second gallon would go bad before I have time to consume it. That creates waste instead of savings.In the case of the San Diego developer, so far they have received one offer on their expensive houses, but the buy

36、er does not want the cheaper house for free. Instead, he wants the value of the smaller home taken away from his purchase price. I think this guy is quite wise because he saw right through the marketing of “buy one get one free”.Finally, it is up to you to see how much you need and how much you are

37、willing to spend. Knowing the regular price of things also helps you in deciding whether a “buy one get one free” promotion is truly a great deal.8. What does the underlined part “wary of” in Paragraph 1 probably mean?A. annoyed atB. careful aboutC. familiar withD. puzzled about9. Why does the autho

38、r mention milk in Paragraph 3?A. To show that there are many promotions of food.B. To suggest that people think twice before they shop.C. To prove that the second item isnt always as good as the first one.D. To show that people often buy more than they need in the promotion.10. What does the house b

39、uyer want to do?A. Buy the smaller house only.B. Get the smaller house for free.C. Buy the larger house for $1.2 million.D. Buy both the larger and smaller houses for $2 million.11. How does the author organize the text?(P: Paragraph)A. B. C. D. 【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇议论文。作者发现商家打出的“买一送

40、一”的促销活动有时候并不真的划算,我们要保持理智,看穿他们的营销手段。【8题详解】词义猜测题。根据第一段“This sounds like a fantastic deal, but(这听起来很划算,但是)”,该句用“but”表转折,可知作者对那些“听起来很划算”的买一送一的促销活动很“小心谨慎”,下划线的部分可能是指“小心的”,故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段“I only consume one gallon of milk every two weeks.(我每两周只喝一加仑牛奶)”和“ then the second gallon would go bad before I

41、have time to consume it. That creates waste instead of savings(那么第二加仑在我有时间喝掉它之前就会变坏。这造成了浪费,而不是节省)”可知,作者提到牛奶的例子用来表明在促销活动中,人们经常购买的东西超出了他们的需求,反而造成了浪费,故选D。【10题详解】推理判断题。根据第一段“ consumers (消费者) could buy a 4,000 square foot house for $1.6 million and get a smaller home by the developer valued at $400 thous

42、and for free(消费者可以花160万美元买一套4000平方英尺的房子,同时可以免费从开发商那里得到一套价值40万美元的小房子)”和倒数第二段“ but the buyer does not want the cheaper house for free. Instead, he wants the value of the smaller home taken away from his purchase price(但是买家并不是想要免费的便宜房子。相反,他希望从他的购买价格中扣除较小房屋的价格)”可知,买家想放弃免费的小房子,而在总价中扣除那40万的价格,因此以120万美元的价格

43、买大房子,故选C。【11题详解】推理判断题。通读全文可知,作者对售楼商家“买一送一”的促销手段进行分析,第一段提出观点,即“我总是对那些打着买一送一的标签的促销活动很警惕”,然后在第二段和第三段分别以“橙汁”和“牛奶”为例,分析作为买家,这种促销并不真的划算的两个原因,第四段进一步分析在售楼案例中买家的做法,最后一段得出结论:我们要保持理性,看穿他们的营销手段。综上可知作者的段落组织结构,故选A。DUber and Hyundai have joined forces to develop a flying taxi to be used for the ride-sharing compan

44、y, and you could order one within three years. The two companies showed a model of the futuristic electric air taxi at the Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.Eric Allison, head of Uber Elevate, said, “Weve been making satisfactory progress towards a goal of launching Uber Air ride-sharing

45、program by 2023.”The self-flying electric taxi is designed to carry up to four passengers with a pilot and fly on trips of up to 60 miles. It will be 100% electric, and during the busiest hours will need around five to seven minutes to recharge, according to Hyundai. And while the air taxi will be c

46、ontrolled by a pilot at the beginning, Hyundai believes that in the near future, it could be autonomous.Hyundai will produce and deploy the air taxis, while Uber will provide airspace support services, connections to ground transport, and the computer system for customers. Mr. Allison added, “We bel

47、ieve Hyundai has the possibility to build Uber Air flying taxis at a great speed unseen in the aerospace industry of the present time, producing high-quality carriers at high volumes to drive down passenger costs per trip.”According to Uber, the air taxis will first be launched in three cities Los A

48、ngeles, Dallas, and Melbourne. Once the taxis are up and running, they could help to stop the pain of sitting in a long line of cars on a road that cannot move.Jaiwon Shin, Head of Urban Air Mobility Division at Hyundai Motor Company, added, “We are in a completely new period of time in which the sk

49、ies above our cities will be opened. Urban Air Mobility will set people free from heavy traffic, so that they can spend more time on activities they care about and enjoy.”12. What do we know about the air taxi?A. It will have room for four people.B. It is expected to be used around 2023.C. It can fl

50、y automatically when launched.D. It will take several minutes to be fully charged.13. What can we learn from the text?A. Hyundai will volume-produce the air taxis.B. Uber will help Hyundai deploy the air taxis.C. The air taxis will be popular among the rich.D. The air taxis will be used in the aeros

51、pace industry.14. What is Jaiwon Shin mainly talking about?A. The service of Urban Air Mobility.B. The growth of Urban Air Mobility.C. The purpose of Urban Air Mobility.D. The success of Urban Air Mobility.15. In which part of a newspaper may the text appear?A. Education.B. Health.C. Technology.D. B

52、usiness.【答案】12. B 13. A 14. C 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了优步(Uber)和现代(Hyundai)已联手开发一种空中出租车,介绍了这种出租车的一些特性和优势以及未来的发展方向。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“Eric Allison, head of Uber Elevate, said, “Weve been making satisfactory progress towards a goal of launching Uber Air ride-sharing program by 2023.”(Uber Elevate的

53、负责人Eric Allison表示:“我们已经取得了令人满意的进展,目标是到2023年推出Uber Air拼车项目。”)”可知,空中出租车预计在2023年左右使用。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第四段“Hyundai will produce and deploy the air taxis, while Uber will provide airspace support services, connections to ground transport, and the computer system for customers. Mr. Allison added, “We be

54、lieve Hyundai has the possibility to build Uber Air flying taxis at a great speed unseen in the aerospace industry of the present time, producing high-quality carriers at high volumes to drive down passenger costs per trip.”( Hyundai将生产并部署空中出租车,而优步将提供空域支持服务、与地面交通的连接,以及为客户提供计算机系统。Allison还说:“我们相信Hyund

55、ai有可能以当今航空工业前所未见的速度打造优步航空的飞行出租车,大量生产高质量的航空公司,从而降低每次出行的乘客成本。”)”可知,Hyundai将批量生产空中出租车。故选A。【14题详解】细节理解题。根据最后一段“Jaiwon Shin, Head of Urban Air Mobility Division at Hyundai Motor Company, added, “We are in a completely new period of time in which the skies above our cities will be opened. Urban Air Mobili

56、ty will set people free from heavy traffic, so that they can spend more time on activities they care about and enjoy.”(现代汽车公司城市空中移动部门负责人Jaiwon Shin补充说:“我们正处于一个全新的时期,我们的城市上空将开放。城市空中交通将使人们从拥挤的交通中解脱出来,这样他们就可以花更多的时间在他们关心和享受的活动上。”)”可知,Jaiwon Shin主要讲的是城市空中交通的目的。故选C。【15题详解】推理判断题。根据第一段“Uber and Hyundai have

57、 joined forces to develop a flying taxi to be used for the ride-sharing company, and you could order one within three years. The two companies showed a model of the futuristic electric air taxi at the Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.(优步(Uber)和现代(Hyundai)已联手开发一种飞行出租车,供这家拼车公司使用,你可以在三年内订购一

58、辆。这两家公司在拉斯维加斯的消费电子展上展示了一款未来主义的电动空中出租车模型)”结合文章主要说明了优步(Uber)和现代(Hyundai)已联手开发一种空中出租车,介绍了这种出租车的一些特性和优势以及未来的发展方向。可推知,文章可能选自报纸的“科技”版面。故选C。第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Money MattersParents should help their children understand money._16_ So you may start talking abo

59、ut money when your child shows an interest in buying things, candy or toys, for example.The basic function of moneyBegin explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It is important to show your child how money is traded for the things he wants to h

60、ave.If he wants to have a toy, give him the money and let him hand the money to the cashier. _17_ When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex ways of using money.Money lessonsApproach money lessons with openness and honesty. _1

61、8_ If you must say no to a childs request to spend money, explain, “You have enough toy trucks for now.” Or, if the request is for many different things, say, “ You have to make a choice between this toy and that toy.”_19_Begin at the grocery store with your child. Pick out two similar brands of a p

62、roduct. _20_ If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for another purchases.A. Wise decisions.B. The way of choice.C. Permit him to choose between them.D. Tell your child why he ca

63、n or cannot have certain things.E. Ask them what things that cost money are most important to them.F. Talk about how the money bought the thing after you leave the toy store.G. One of the wisest things you can possibly do is to choose the best time.【答案】16. G 17. F 18. D 19. A 20. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章

64、主要介绍了父母应该教孩子认识钱并正确花钱购物。【16题详解】根据后文“So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things, candy or toys, for example.(举个例子,所以当你的孩子表现出买东西的兴趣时,比如糖果或玩具,你就可以开始谈论钱了)”可知,此处内容与在孩子表现出兴趣的时候教他关于钱的知识有关,故G选项“你能做的最明智的事情之一就是选择最佳的时间”符合语境,故选G。【17题详解】根据上文“If he wants to have a toy,

65、give him the money and let him hand the money to the cashier.(如果他想要一个玩具,给他钱,让他把钱交给收银员)”可知,上文提到了把钱给收银员,故本句是在说明孩子交钱之后怎么做有关,故F选项“你离开玩具店后,谈论钱是如何买到东西的”符合语境,故选F。【18题详解】根据下文“If you must say no to a childs request to spend money, explain, “You have enough toy trucks for now.” Or, if the request is for many

66、different things, say, “You have to make a choice between this toy and that toy.”(如果你必须对孩子的花钱要求说不,解释说:“你现在有足够的玩具卡车。”或者,如果孩子的要求是很多不同的东西,你可以说,“你必须在这个玩具和那个玩具之间做出选择。”)”可知,本句内容与要告知孩子他能或者不能拥有某些东西有关,故D选项“告诉你的孩子为什么他能或不能拥有某些东西”符合语境,故选D。【19题详解】根据后文“If he chooses the cheaper brand, allow him to make another pu

67、rchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for another purchases.(如果他选择便宜的牌子,让他用省下来的钱再买个东西。之后,你可能会解释为什么越昂贵的选择,剩下的钱就越少)”可知,此句是本段的小标题,概括本段的大意,结合后文提到了孩子选择牌子的影响,可知本段主要是在说明教孩子如何明智地选择不同的产品,故A选项“明智的决策”符合语境,故选A。【20题详解】根据上文“Begin at the grocery store w

68、ith your child. Pick out two similar brands of a product.(从你的孩子在杂货店开始。选择两个相似品牌的产品)”以及后文“If he chooses the cheaper brand, allow him to buy other things with the money saved.(如果他选择便宜的牌子,让他用省下来的钱去买其他东西)”可知,此处内容与让孩子对两种牌子做一个选择有关,故C选项“允许他在两者之间选择”符合语境,故选C。第三部分 语言知识运用 (共两节,满分 45 分)第一节 (共 20 小题;每小题 1.5 分,满分

69、30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Jamess New BicycleJames shook his money box again. Nothing! He carefully _21_ the coins that lay on the bed, $24.52 was all that he had. The bicycle he wanted was at least $90! _22_ on earth was he going to get the_23_ of the money?He knew that his

70、 friends all had bicycles. It was_24_ to hang around with people when you were the only one without wheels. He thought about what he could do. There was no_25_ asking his parents, for he knew they had no money to_26_.There was only one way to get money, and that was to _27_ it. He would have to find

71、 a job. _28_ who would hire him and what could he do? He decided to ask Mr. Clay for advice, who usually had_29_ on most things.“Well, you can start right here,” said Mr. Clay. “My windows need cleaning and my car needs washing.”That was the _30_ of Jamss odd-job business. For three months he worked

72、 every day after finishing his homework. He was amazed by the_31_ of jobs that people found for him to do. He took dogs and babies for walks, cleared out cupboards, and mended books. He lost count of the_32_ of cars he washed and windows he cleaned, but the money_33_ and he knew that he would soon h

73、ave_34_ for the bicycle he longed for.The day _35_ came when James counted his money and found $94.32. He _36_ no time and went down to the shop to pick up the bicycle he wanted. He rode_37_ home looking forward to showing his new bicycle to his friends. It had been hard_38_ for the money, but James

74、 knew that he valued his bicycle far more _39_ he had bought it with his own money. He had_40_ what he thought was impossible, and that was worth even more than the bicycle.21. A. cleanedB. removedC. countedD. checked22. A. WhenB. WhereC. WhyD. How23. A. amountB. partC. sumD. rest24. A. rudeB. asham

75、edC. hardD. unfair25. A. pointB. economyC. motivationD. determination26. A. bargainB. spendC. spareD. save27. A. borrowB. earnC. raiseD. collect28. A. OrB. SoC. ForD. But29. A. decisionsB. techniqueC. opinionsD. comment30. A. beginningB. resolutionC. requirementD. opening31. A. similarityB. qualityC

76、. suitabilityD. variety32. A. brandB. numberC. sizeD. type33. A. advancedB. balancedC. increasedD. exist34. A. allB. enoughC. muchD. some35. A. finallyB. instantlyC. approximatelyD. normally36. A. replacedB. focusedC. appealedD. wasted37. A. pleasedB. proudlyC. enthusiasticD. tiredly38. A. applyingB

77、. askingC. lookingD. working39. A. sinceB. forC. thanD. though40. A. deservedB. benefitedC. achievedD. learned【答案】21. C 22. D 23. D 24. C 25. A 26. C 27. B 28. D 29. C 30. A 31. D 32. B 33. C 34. B 35. A 36. D 37. B 38. D 39. A 40. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了James为了买新自行车,努力辛勤工作,最后凑够钱买了车,非常自豪;他完成了他认为不可能

78、完成的事情,这比自行车还值钱。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:他仔细地数着床上的硬币,他只有24.52美元。A. cleaned清理;B. removed去掉;C. counted计数;D. checked检查。根据后文“the coins that lay on the bed, $24.52 was all that he had”可知James在床上数硬币,count符合语境。故选C。【22题详解】考查疑问词词义辨析。句意:他到底要怎么弄到剩下钱呢?A. When何时;B. Where在哪里;C. Why为什么;D. How如何。此处为固定短语how on earth表示“到底怎么

79、”。故选D。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:他到底要怎么弄到剩下的钱呢?A. amount数量;B. part部分;C. sum概括;D. rest剩余部分、休息。上文提到他只有24.52美元,他想要的自行车至少要90美元,所以反问的是如何弄到剩余的钱。故选D。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:如果你是唯一一个没有自行车的人,那就很难和别人相处。A. rude粗鲁的;B. ashamed羞愧的;C. hard困难的;D. unfair不公平的。根据后文“to hang around with people when you were the only one without whe

80、els”可知James没有自己的自行车,觉得难以和有自行车的人相处。故选C。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:问他父母是没有意义的,因为他知道他们没有多余的钱。A. point要点;B. economy经济;C. motivation动机;D. determination决心。根据后文“asking his parents, for he knew they had no money to”可知父母也没有钱,所以问父母要没有用,句型there be no point doing sth.“做某事没有意义”。故选A。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:问他父母是没有意义的,因为他知道他们没

81、有多余的钱。A. bargain讨价还价;B. spend花费;C. spare抽出;D. save节约。根据上文“he knew they had no money to”可知James的父母也拿不出多余的钱给他买自行车,spare符合语境,故选C。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:得到钱的办法只有一个,那就是挣钱。A. borrow借来;B. earn赚的;C. raise提高;D. collect收集。根据后文“He would have to find a job.”可知James想要靠自己挣钱买车。故选B。【28题详解】考查连词词义辨析。句意:但是谁会雇佣他,他又能做些什么呢?A

82、. Or或者;B. So所以;C. For为了;D. But但是。上文提到他要找工作,后文则说谁会雇佣他,他又能做些什么,前后为转折关系,应用连词but。故选D。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:他决定向Clay先生征求意见,他通常对大多数事情都有自己的看法。A. decisions决定;B. technique技术;C. opinions观点、看法;D. comment评论。根据上文“He decided to ask Mr. Clay for advice”可知向Clay先生征求意见,是因为他对很多事情有自己的看法。故选C。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:这就是James打零工的

83、开始。A. beginning开始;B. resolution解决方案;C. requirement要求;D. opening打开。上文“My windows need cleaning and my car needs washing.”提到Clay先生说James可以给自己擦窗户和洗车,可知这是James开始工作挣钱的开始。故选A。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:他对人们为他找到的各种各样的工作感到惊讶。A. similarity类似;B. quality质量;C. suitability适合;D. variety多样性。根据后文“He took dogs and babies fo

84、r walks, cleared out cupboards, and mended books.”可知工作各种各样。故选D。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:他记不清自己洗了多少辆汽车,擦了多少窗户,但钱越来越多,他知道自己很快就会有足够的钱买他渴望的自行车了。A. brand品牌;B. number数字;C. size尺寸;D. type类型。根据后文“of cars he washed and windows he cleaned”可知此处指洗了的汽车、擦了的窗户数量,短语the number of“的数目”。故选B。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:他记不清自己洗了多少辆汽车,

85、擦了多少窗户,但钱越来越多,他知道自己很快就会有足够的钱买他渴望的自行车了。A. advanced前进;B. balanced平衡;C. increased增加;D. exist存在。根据后文“and he knew that he would soon have”可知经过辛苦工作,钱越来越多,马上就能买车了。故选C。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:他记不清自己洗了多少辆汽车,擦了多少窗户,但钱越来越多,他知道自己很快就会有足够的钱买他渴望的自行车了。A. all全部的;B. enough足够的;C. much许多的;D. some一些。根据后文“for the bicycle he

86、longed for”指存够足够的钱买车,enough符合语境。故选B。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:终于有一天,James数了数他的钱,存到了94.32美元。A. finally终于;B. instantly立即;C. approximately大约;D. normally正常地。根据后文“came when James counted his money and found $94.32”可知这一天钱终于存够了,可以买车了。故选A。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:他抓紧时间到楼下商店去取他要的自行车。A. replaced取代;B. focused集中;C. appealed

87、吸引;D. wasted浪费。根据后文“no time and went down to the shop to pick up the bicycle he wanted.”可知钱一存够,James马上下楼买车,waste no time“抓紧时间”。故选D。【37题详解】考查形容词/副词词义辨析。句意:他骄傲地骑回家,期待着向朋友们展示他的新自行车。A. pleased高兴的;B. proudly自豪地;C. enthusiastic热情的;D. tiredly疲劳地。根据后文“home, looking forward to showing his new bicycle to his

88、friends”可知James终于买到了自己想要的自行车,所以是骄傲地骑回家,期待着向朋友们展示他的新自行车。故选B。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:挣钱辛苦,但James知道,他重视它是因为他用自己的钱买了这辆自行车。A. applying应用;B. asking询问;C. looking看见;D. working工作。呼应上文中“of cars he washed and windows he cleaned”James为了买车辛苦赚钱工作。故选D。【39题详解】考查连词词义辨析。句意:挣钱辛苦,但James知道,他重视它是因为他用自己的钱买了这辆自行车。A. since自从、因为;

89、B. for为了;C. than比;D. though虽然。引导原因状语从句,表示“因为”应用since。故选A。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:他完成了他认为不可能完成的事情,这比自行车还值钱。A. deserved值得;B. benefited受益;C. achieved实现完成;D. learned学习。根据后文“what he thought was impossible”可知James完成了自己认为不可能完成的事情,通过自己赚钱买自行车,achieve符合语境。故选C。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号

90、内单词的正确形式。How many credit cards do you have in your wallet? Are you _41_ (concern) about getting into debt? Many Americans carry four or five credit cards, but others have more than ten _42_ (incredible). Is it a good idea to have so many credit cards?Some people almost never pay cash. For them its m

91、uch _43_ (convenient) to use a credit card. They use credit cards for everything food, clothes, gas, and rent. However, when the bills arrive, those _44_ have too many cards sometimes cant afford the minimum payments.Its not uncommon to have store credit cards. Some stores usually offer a 10-15 perc

92、ent discount when you use their credit card. They also offer _45_ discounts. But be careful. The interest rates (利率) on these cards can be very high. Its a good idea to use a store credit card at your favorite store if you shop there frequently. But you should pay off the account balance immediately

93、. That way, you wont pay any interest.Financial (财务的) _46_ (expert) say that its a good idea to have _47_ least two cards. Use one card for everyday living expenses, and keep _48_ other one for emergencies (紧急情况). They suggest _49_ (choose) credit cards with low interest rates, keeping your account

94、balance low, always managing _50_ (pay) more than just the minimum payments, and having no more than six cards.【答案】41. concerned 42. incredibly 43. more convenient 44. who 45. other 46. experts 47. at 48. the 49. choosing 50. to pay【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲了现在许多美国人有很多张信用卡,然而,当账单来临时,那些有太多信用卡的人有时负担不起最低还款额

95、。专家就此问题,给出了一些建议。【41题详解】考查固定用法。句意:你担心陷入债务吗? be concerned about对担心,该用法是固定用法,所以填concerned。【42题详解】考查副词。句意:许多美国人有四到五张信用卡,但令人难以置信的是,其他人有十多张。 该空修饰but之后的整个句子,用副词,所以填incredibly。【43题详解】考查形容词比较级。句意:对他们来说,使用信用卡更方便。该空作is后的表语,用形容词,这里暗含比较含义,much修饰比较级,所以填more convenient。【44题详解】考查定语从句。句意:然而,当账单来临时,那些有太多信用卡的人有时负担不起最低

96、还款额。分析句子结构, _4_ have too many cards 是一个定语从句,修饰先行词those,指人,关系词在定语从句中作主语,先行词为指人的those时,只能用who,不能用that,所以填who。【45题详解】考查形容词。句意:他们还提供其他折扣。该空修饰名词discounts,用形容词,表示“其他的”,所以填other。【46题详解】考查名词的数。句意:金融专家说,最好至少有两张卡。该空作主句主语,用名词, expert是可数名词,前面没有冠词修饰,用名词复数,所以填experts。【47题详解】考查固定短语。句意:金融专家说,最好至少有两张卡。at least至少,该短语

97、是固定短语,所以填at。【48题详解】考查固定用法。句意:一张卡用于日常生活费用,另一张卡用于紧急情况。Onethe other一个另一个,该短语是固定短语,所以填the。【49题详解】考查动名词。句意:他们建议选择利率较低的信用卡,保持你的账户余额较低,总是设法支付比最低还款额更多的钱,并且信用卡不要超过6张。suggest doing sth.建议做某事,该用法是固定用法,其中,用动名词作宾语,所以填choosing。【50题详解】考查固定用法。句意:他们建议选择利率较低的信用卡,保持你的账户余额较低,总是设法支付比最低还款额更多的钱,并且信用卡不要超过6张。manage to do st

98、h. 设法做成某事,该用法是固定用法,所以填to pay。第四部分 写作(共两节,满分 35 分)第一节 短文改错 (共 10 小题;每小题 l 分,满分 10 分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。Yesterday, M

99、iss Li told us about that we were going to make an advertisement for our club. She asked us to plan ours advertisement carefully. Most students found it difficulty to come up with ideas, but I dont. I decided that I would have interviews with the students they used to go to the club, recording how t

100、hey had benefited from go to the club. When I called them and explained what I wanted to do, they willing to help. On Fridays morning, Im going to visit them with a tape recorder or record what they say. I believe it will be a interesting advertisement.【答案】1. 去掉 about 2. ours our 3. difficulty diffi

101、cult 4. dont didnt 5. they who / that6. go going 7. willing 前加 were 8.Fridays Friday 9. or and 10. a an【解析】【分析】本文是记叙文, 老师要求我们为我们的俱乐部做一个广告,我通过采访过去常去俱乐部的学生来获得灵感。【51题详解】考查动词搭配。句意:昨天,李老师告诉我们,我们要为我们的俱乐部做一个广告。根据搭配tell sb sth,可知此处不需要介词about,故去掉about。【52题详解】考查物主代词。句意:她要我们仔细计划我们的广告。此处表示我们的,后面有名词advertisement

102、,此处应用形容词性物主代词,故将ours改为our。【53题详解】考查形容词。句意:大多数学生觉得想出新点子很困难,但我不是。根据句式find it+形容词 +to do sth,此处应用形容词做宾语补足语。故将difficulty改为difficult。【54题详解】考查时态。句意:大多数学生觉得想出新点子很困难,但我不是。根据前文的found,此处应用一般过去时态,故将dont改为didnt。【55题详解】考查定语从句。句意:我决定采访过去常去俱乐部的学生。本句是定语从句,从句修饰先行词students,先行词是人,在从句中做主语,关系词用who或that,故将they改为who/that

103、。【56题详解】考查动名词。句意:记录他们是如何从去俱乐部中获益的。动词go前有介词from,介词后面需要用动名词形式,故将go改为going。【57题详解】考查固定搭配。句意:他们愿意帮助。be willing to表示愿意.,此处缺少be动词,主语they是复数,本文是一般过去时,be动词应用were,故在willing前加were。【58题详解】考查固定搭配。句意:在周五早晨,我要带着录音机去拜访他们,把他们说的话录下来。在表示星期的早晨,直接用星期+早晨即可,故将Fridays改为Friday。【59题详解】考查连词。句意:在周五早晨,我要带着录音机去拜访他们,把他们说的话录下来。根据

104、句意,拜访他们和把他们说的话录下来是先后承接关系,应用连词and,故将or改为and。【60题详解】考查冠词。句意:我相信这会是一个有趣的广告。a后面的单词interesting是元音开头,应用冠词an,故将a改为an。第二节 书面表达(满分 25 分)52. 假定你是李华,你校最近举办了主题为“红歌伴我成长(Growing up with the Red Songs)”的校园音乐会。请你为校英语报写一篇报道,内容包括:1. 时间、地点;2. 音乐会过程;3. 同学们的感受。注意:1. 词数 100 左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】Our school held a con

105、cert themed “Growing up with the Red Songs” in the school hall last Sunday.The concert began at 4:00pm. There was not an empty seat in the hall. First, a group of young teachers sang the well-known red song “The East is Red”. Their singing was full of feelings and really touched my heart. Then stude

106、nts from different classes played a few red songs and gave some creative performances. We finished the concert with the song “Ode to the Motherland”.Throughout the concert, the atmosphere inside the hall was exciting and encouraging. While we watched and listened, we felt proud of being Chinese and

107、we knew our country would become stronger and more beautiful.【解析】【分析】本篇书面表达属于记叙文,学校最近举办了主题为“红歌伴我成长”的校园音乐会。要求考生为校英语报写一篇报道。【详解】1.词汇积累著名的:famouswell-known感情:emotionsfeelings感动:movetouch令人鼓舞的:inspiringencouraging2.句式拓展合并简单句原句:First, a group of young teachers sang the well-known red song “The East is Red

108、”. Their singing was full of feelings and really touched my heart.拓展句:First, a group of young teachers sang the well-known red song “The East is Red”, whose singing was full of feelings and really touched my heart.【点睛】高分句型1 There was not an empty seat in the hall. (运用了there be句型)高分句型2 While we watched and listened, we felt proud of being Chinese and we knew our country would become stronger and more beautiful. (运用了while引导的时间状语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1