1、Unit 5 Canada“The True North”A卷小题夯基练.语境填词1When it comes to wedding traditions(风俗), there are differences between the West and the East.2When asked, the young man confirmed(证实) that he was going to study abroad next year.3The flight with 145 passengers aboard(上飞机) from Tokyo landed on the airport in
2、Beijing yesterday.4I am pleased(高兴的) to have this chance today to talk to you about the Chinese culture.5It was the first time that Jane gave a public speech, so she felt a little nervous and terrified(恐惧的)6The woman writer chatted(聊天) with the students about the importance of reading widely.7Althou
3、gh she was wealthy(富裕的), she lived in a simple house.8Though the twins look much alike, they are still slightly(轻微地) different from each other in their appearance.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1He crossed over to the window to see if it was still misty(mist)2Nancys first reaction to the news was a strang
4、e mixture(mix) of joy and anger.3Nowadays,the Chinese people are much wealthier(wealthy) than they were in the past.4The university held a very impressive(impress) opening ceremony and all the students were very happy.5The two girls sat on the soft grass, chatting(chat) with each other about their i
5、deal universities.6(2019浙江卷6月)Besides, what you told me about your country broadened(broad) my horizons and aroused my interest in foreign culture.7Surrounded(surround) by the sea on three sides, modern Qingdao is considered one of the most livable cities in China.8The government has taken some effe
6、ctive measures(measure), which are aimed at closing the gap between rich and poor.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式)1Their daughter has a gift for language while their son is a gifted(gift) pianist.2The beach is within easy reach of the hotel, so you can go there on foot after supper.3(2018全国卷)Today,
7、 many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions.4Now that there is little time left, we should settle down to dealing(deal) with something really urgent.5As far as I can see, it was the kind of impressive trip most of us only dreamt of6They de
8、cided to make a walking journey, as they caught sight of an old hikers guide.7As is known to us, Chinese women volleyball team is more_powerful(powerful) than any other women volleyball team in the world.8Standing on the roof of the building, I can clearly see the mountain in the distance.易错误用(改正下列语
9、句中的错误,每句最多两处错误)1It was not until my first visit last year when I got to know Canada is so vast a country and its population is so small. Despite the fact it is large in area, most of its land is not suitable for people to live due to the severely cold climate. The majority of its people live in the
10、southern part, which it is warm in summer. 答案:第一句:whenthat;第二句:在fact后加that;第三句:whichwhere2Canada is a welldeveloped country, ranks among the highest in economy, education and quality of life. As far as I know, the number of immigrants are increasing steadily year by year.答案:第一句:ranksranking;第二句:arei
11、s3We live in a small mountain village, surrounding by many green mountains. There is a botanic near, so we can enjoy the beautiful scenery within short distance.答案:第一句:surroundingsurrounded; 第二句:nearnearby;在within后加a4I walked as farther as the lake, thinking over the puzzling problem.答案:fartherfar5I
12、 still think it terrified to find myself surrounded by large numbers of horses.答案:terrifiedterrifying6My father has gift for playing the piano, which has a great influence on me.答案:在gift前加a.完成句子/一句多译1(2018全国卷满分作文)中国人喜欢用筷子吃饭,而不是像西方人那样用刀和叉。Rather_than_use_knives_and_forks_as_Westerners_do,_Chinese lik
13、e to eat with chopsticks.2他们都很兴奋,一直走到山脚下。They were all excited and walked as_far_as_the_foot_of_the_mountain3中国的人口比世界其他任何国家的人口都多。The population of China is larger_than_that_of_any_other_country in the world.4星期天上午我们在人民公园见面,那里空气新鲜、风景优美。We are to meet on Sunday morning in the Peoples Park,where_the_ai
14、r_is_fresh_and_the_scenery_is_beautiful5我的家乡在我心中是最温暖、最美丽的地方。它被森林和河流所环绕。My hometown is the warmest and most beautiful place in my heart. It is_surrounded_by_forests and rivers.My hometown is the warmest and most beautiful place in my heart which_is_surrounded_by_forests_and_rivers(合并升级为定语从句)B卷大题提能练.阅
15、读理解A(2021河北高三六校第一次联考)Magical History TourJoin us for our fifth annual exploration of fascinating historic sites around Greater Portland that youve never seen or maybe didnt even know! The Magical History Tour is your key to unlocking fascinating historical places that are not usually open to the pub
16、lic.It is a selfguided adventure which is guaranteed to amaze and amuse both adults and children.Equipped with a map, and at your own pace, you will be greeted by guides at each location ready to share the history of the tour stop.In the 5th year of the Magical History Tour, we will be presenting an
17、 exciting mix of both new sites and favorites from the past four years.The Magical History Tour checkin begins at 9:45 am at Maine Historical Societys Brown Library.At this time, you will find out where the tour will take you as you receive your map and ticket into each site.Follow us on Twitter and
18、 Instagram for updates, chances to win tickets and some other exciting opportunities; and feel free to share your tour experiences to our social media pages using MHStour! Time:10:00 am4:00 pm, Saturday, May 9Location:485 Congress Street Tickets:Get your tickets online, by calling us at (207)7741822
19、, or by visiting our Museum Store at 489 Congress Street$25/Adult MHS Member; $35/Adult General Admission;$5/Junior under age 18.Volunteering:We need volunteers for the Magical History Tour! Volunteers help for half the day of the tour and are given a free ticket to the tour to enjoy either before o
20、r after their volunteer shift!For more information, email us at events mainehistory.org or call us at (207)7741822.1Whats the purpose of the Magical History Tour?ATo explore unfamiliar historic sites.BTo visit some worldfamous attractions.CTo provide children with history classes.DTo make some priva
21、te places known to the public.2How much should a couple(one is the MHS Member) and a kid pay?A$55.B$65.C$75.D$105.3What can we learn from the text?AYou can buy a ticket by email.BTourists will only be guided by a map.COnly new sites are available for the tour.DVolunteers can take part in the tour fo
22、r free.【解题导语】本文是一篇应用文。文章介绍了第五次年度探索大波特兰周围历史遗迹的旅游项目,包括时间、地点、票价和志愿者服务等信息。1A解析:细节理解题。根据第一段的第一、二句“Join us for our fifth annual exploration.to the public.”可知,该旅行的目的在于探索不熟悉的历史遗迹,故A项正确。2B解析:数字计算题。根据Tickets部分中的“$25/Adult MHS Member;$35/Adult General Admission;$5/Junior under age 18”可知,一对夫妻(其中一位是MHS会员)加一个孩子,所
23、需票价是2535565美元,故B项正确。3D解析:细节理解题。根据Volunteering部分中的“Volunteers help for half the day of the tour and are given a free ticket to the tour to enjoy either before or after their volunteer shift!”可知,志愿者可免费参加此次旅行,故D项正确。【难句分析】At this time,you will find out where the tour will take you as you receive your ma
24、p and ticket into each site.分析:本句是一个复合句。where引导宾语从句,as引导时间状语从句。译文:在这个时候,当你拿到地图和每个遗址的门票后,你就会知道旅游团会带你去哪里。B(2021南京高三学情调研)Education appears to protect older adults especially women,against memory loss, according to a study by investigators at Georgetown University Medical Center.The study tested declara
25、tive memory in 704 older adults (5898 years of age)Declarative memory refers to our ability to remember events, facts, and words, such as where you put your keys or the name of that new neighbor.The investigators found that their memory performance became progressively worse with aging.However, more
26、 years of earlylife education countered these losses, especially in women.For example, the declarative memory abilities of an 80yearold woman with a bachelors degree would be as good as those of a 60yearold woman with a high school education.So, four extra years of education makes up for the memory
27、losses from 20 years of aging.“Simply said, learning brings about learning,” says the studys senior investigator, Michael Ullman.“Since learning new information in declarative memory is easier if it is related to knowledge we already have, more knowledge from more education should result in better m
28、emory abilities, even years later,”adds the studys lead author, Jana Reifegerste.“Evidence suggests that girls often have better declarative memory than boys, so education may lead to greater knowledge gains in girls,”says Ullman.“Education may thus particularly benefit memory abilities in women, ev
29、en years later in old age.”The study tested individuals in a nonWestern population.Participants varied in the number of years of education, from none at all to graduate studies.Future research is needed to test whether the findings can be generalized to other populations,Ullman says.“These findings
30、may be important, especially considering the rapidly aging population globally,”Reifegerste says.“The results argue for further efforts to increase access to education.” “Education has also been found to delay the beginning of Alzheimers disease,”Ullman says.“We believe that our findings may shed li
31、ght on why this occurs.”4. The underlined word “countered” in paragraph 2 probably means “_”AcanceledBchangedCreplacedDreduced5What does the underlined word “it” in paragraph 4 refer to?ANew information.BDeclarative memory.CFormer education.DBetter memory abilities.6The research findings may help_As
32、low down the process of agingBpromote the development of educationCadvance the study of Alzheimers diseaseDensure the equal rights of womens education7The passage mainly talks about that_Adeclarative memory abilities fail with agingBwomen should try to obtain a bachelors degreeClearning regularly he
33、lps improve old adults memoryDearlylife education helps prevent memory loss in old age【解题导语】本文是一篇说明文。本文主要介绍了一项研究发现教育似乎能预防老年人,尤其是女性的记忆力丧失。4D解析:词义猜测题。画线词countered所在句的上句说的是“调查人员发现,他们的记忆表现会随着变老而逐渐恶化”。又结合画线词所在句中的However可知,此处表转折,由此可推断出画线词所在句的句意是“然而,更多的早年教育会抵消这些损失,尤其是在女性身上”,故D项正确。5A解析:代词指代题。结合画线词所在句上一句中的“l
34、earning brings about learning”和语境可推知,画线词所在句表示“既然如果它(这些新信息)与我们已经拥有的知识相关,在陈述性记忆中学习新信息就会更容易,那么来自更多教育的更多知识应该会产生更好的记忆能力”,故A项正确。6C解析:细节理解题。根据最后一段的内容可知,教育也被发现会延迟阿尔茨海默氏病的发作,这项研究的发现可能会使人们对为什么会发生这种情况有更多的了解。故C项正确。7D解析:主旨大意题。本文主要介绍了一项研究发现教育似乎能预防老年人,尤其是女性的记忆力丧失,故D项正确。.七选五(2021山东新高考第一次模拟)Travelling with friends c
35、an be an absolutely amazing experience where you could make lifelong memories or it could end up ruining your friendship.1._Here are some rules you should follow to make sure your next trip with friends goes as smoothly as possible.2._Sure, you and your friends probably have some similar interests,
36、but thats not always the case.In an effort to keep everyone happy, go over travel plans and expectations ahead of time.Have each person categorize activities or sights into “must see”“want to see” and “would go if we have time”Plan accordingly and make sure everyone can see some of their top attract
37、ions.Communicate and respect each other.Everyone has personal preference when travelling from getting the bed closest to the bathroom to sitting in the airplanes window seat.But sometimes things dont go as you like.In this case, share your requirements directly with your travelling companions.3._Hav
38、e a conversation when problems arise, for communication is the key.Dont disappear.When travelling with a groupor even just one other personyou may want to be alone sometime.Thats completely fine, but make sure your friends know where you are and have a way of contacting you.4._Get off your phone.Of
39、course, your friends will understand if you need to take a call from a family member, or in the event of a work emergency, but other than that, try to stay off your phone.5._After all, the appeal of this type of trip is to spend time with friends.Just enjoy it!AGive each other some space.BInclude at
40、 least one activity for everyone.CAnd remember that consideration and respect go a long way.DAt the same time, listen to their concerns and be respectful of them.EDont respond to nonurgent work contact or send messages frequently.FIts especially true of travelling in foreign countries or unfamiliar
41、places.GSo its important to make sure you and your friends are on the same page.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了和朋友出行时保持良好关系的技巧至少为每个人都包含一项活动、沟通与尊重对方、不要玩消失和放下手机。1G解析:考查上下文衔接。空前一句讲到和朋友出行可能会是一次极其令人惊喜的经历,也可能终结你们的友谊,空后一句表述这里有一些出行时和朋友保持良好关系的窍门,因此空处应表述出行时保持步调一致很重要,因此G项符合语境。2B解析:考查段落主旨句。结合本段中的“Plan accordingly and ma
42、ke sure everyone can see some of their top attractions.”可知,本段主要讲的是旅行计划中要包含一些每个人自己的首选旅游胜地,所以B项适合作本段的主旨句。3D解析:考查上下文衔接。根据本段的主旨句可知,本段主要讲的是沟通与尊重对方。根据空前一句中的“share your requirements directly with your travelling companions”和语境可知,D项与此处匹配。这里表示与旅伴直接诉说要求的同时也要聆听他们的忧虑之处,尊重他们。4F解析:考查上下文衔接。结合本段的主旨句可知,本段主要讲的是不要玩消失。
43、结合空前一句中的“make sure your friends know where you are and have a way of contacting you”和常识可知,F项符合语境。此处表述在外国和陌生的地方尤其要确保朋友知道你在哪里并能联系上你。5E解析:考查上下文衔接。本段主要讲的是不要碰手机。结合空前一句中的“but other than that,try to stay off your phone”和空后一句可知,E项符合语境。此处讲的是不要回复不紧急的信息,尽可能远离手机,毕竟这种旅行的吸引点就是和朋友们在一起。.语法填空The 2022 Winter Olympics
44、, 1._(common) known as Beijing 2022, is a multisport event 2._ will take place in Beijing and towns in the neighboring Hebei Province from 4 to 20 February 2022. 3._ hosting the Summer Olympics in 2008, China is fully prepared for the 2022 Winter Olympic Games, and ready to make it 4._ success. Havi
45、ng previously hosted the 2008 Summer Olympics, Beijing will become the first city 5._(host) both the Summer and Winter Olympics. It will also become the 6._(large) city ever to host the Winter Olympics, the honor enjoyed by Vancouver, which hosted the 2010 Winter Olympics.Beijing and Zhangjiakou are
46、 famous historical and cultural cities, as well 7._ allseason tourist attractions. And travel from Beijing to Zhangjiakou 8._(say) to take about 50 minutes, because the new BeijingZhangjiakou Railway will be built, starting from Beijing North Railway Station, and ending at Zhangjiakou South Railway
47、Station. It will be built to speed up to 350 km/h (about 270 mph). Beijing 2022 9._(encourage) about 300 million people in northern China to take part in winter sports in the future, greatly 10._(increase) young peoples interest in winter sports.【解题导语】本文主要介绍了2022在北京和张家口举办的冬季奥运会。1commonly解析:考查副词。此处用副
48、词修饰过去分词短语“known as Beijing 2022”,故填commonly。2that/which解析:考查定语从句。此空及之后是一个定语从句,从句缺少主语,先行词是a multisport event,故填关系代词that/which引导定语从句。3After解析:考查介词。句意:举办过2008年夏季奥运会之后,中国已经完全准备好迎接2022年冬季奥运会了。故此处用表示“之后”的介词after,因位于句首首字母应大写。4a解析:考查冠词。使它成为一件成功的事。此处success是抽象名词具体化,是可数名词,泛指“一件成功的事”,因此其前填a。5to host解析:考查不定式。th
49、e first名词to do是固定用法,故填to host。6largest解析:考查形容词最高级。北京也即将成为曾经举办过冬季奥运会的最大的城市,故此处填最高级形式。7as解析:考查连词。此处as well as为固定用法,故填as。8is said解析:考查动词的时态和语态。句意:从北京到张家口的旅行据说要花费大约50分钟。根据固定句式sth. is said to doIt is said that.可知此处填is said。9will encourage解析:考查动词的时态。根据句中的时间状语in the future以及Beijing 2022可知,此动作发生在将来,因此用一般将来时will encourage。10increasing解析:考查现在分词。Beijing 2022与increase之间在逻辑上是主动关系,故此处填现在分词increasing,此处是现在分词短语作状语。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有