ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:61.50KB ,
资源ID:555757      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-555757-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏省南京市2016高考英语二轮阅读理解基础习题(2)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏省南京市2016高考英语二轮阅读理解基础习题(2)及答案.doc

1、江苏省南京市2016高考英语二轮阅读理解基础习题(2)及答案【2014高考英语模拟题】Stop-over in Stratford-upon-AvonThe easy way to book your theatre seats, dinner and overnight stayGo to the theatre and enjoy Stratford-upon-Avons shops, river and restaurants. See Shakespeares birthplace, and the beautiful Cotswolds countryside with its ch

2、arming villagesFor as little as & 90 per person in a luxury hotel, we include:A theatre seat in the stalls(包厢)or circles for any Monday to Saturday evening performance A three-course dinner in the Box Tree Restaurant, before(5:45 pm)or after(about 10:30 pm)the performance One nights accommodation fo

3、r two people sharing twin / double room. We divide our hotels into four groups: Luxury, A, B or C. Luxury is the most expensive and Group C rooms are without bath If you havent time or live too close to Stratford to stay the night why not try our Deals on Meals package which includes a three-course

4、dinner(or lunch if you go to an afternoon performance)in the Box Tree Restaurant. Lunch before the afternoon performance is at 12:00 noonGroup discounts apply(15 or more)for Monday to Friday evenings and Thursday and Saturday afternoons until June 18thTrainsThere is an intercity(城市间的)train from Lond

5、on Euston to Coventry. Trains leave London at: 9:10 am, 10:40 am, 16:55pm, 2:40 pmThen take a bus to Stratford. Also, there is a new direct train service from London to StratfordTrain leaves London at 9:18 am and arrives Stratford at 11: 30 am. Returns are available: leaves Stratford at 15:55 pm and

6、 arrives London at 18:15 pmBusesConnect with all the above trains at Coventry StationStay longerYou can have an extra nights stay at the hotel of your choice to complete your break. Please note on your booking form if you would like to stay an extra night and include the cost(prices shown are per pe

7、rson sharing a double room)in your total payment. Theatre tickets can also be added for those wanting to go to another performance on the extra nightBooking is easy: Choose the show and date you wish to come Choose your hotel Fill in the form and send it to the Stop-over OfficePlease give a choice o

8、f three dates if possible to avoid disappointment and name alternative hotels in the same group when completing your booking form60. We know from the text that A. you can go to an evening performance seven days a weekB. there is one train per day direct from London to StratfordC. if there are twelve

9、 people in your group, you can get group discountsD. you can eat in the Box Tree Restaurant at any time61. Deals on Meals package is intended for those A. who want to get the cheapest ticketsB. who wont have lunch in the Box Tree restaurant C. who like to enjoy the evening performance D. who wont sp

10、end the night at Stratford62. If you want to stay longer, you A. have to pay for it ahead of time B. are allowed to pay for meals onlyC. need to make it clear in your booking form D. have to look for your hotels yourself63. The passage is most likely taken from A. a magazineB. a reportC. a website D

11、. a travel booklet【参考答案】6、0B 6063、DCD 【2014高考英语模拟题】Many Chinese high school students are fed up with their parents nagging (唠叨). They think their parents high expectations are a burden. But a recent survey found that they are much luckier than teenagers in Japan, the Republic of Korea and the US, wh

12、o also find their parents constantly annoying. The parents of foreign teens have even higher expectations of their children than Chinese moms and dads.Sixty-two per cent of Chinese fathers and 66 per cent of Chinese mothers have high expectations of their children at high school age. They rank third

13、 and fourth among fathers and mothers of the four countries.Japanese mothers top the list with 76 per cent having high expectations, while 70 per cent of Korean fathers expect too much of their children. Japanese teens are the most deeply troubled by their parents constantly comparing them with othe

14、r kids.The survey of high school students views of life in China, Japan, South Korea and the US, was held in 156 high schools in the four countries. More than 7,000 teenagers were questioned.The survey also found that with the smallest burden, Chinese students are the most satisfied with their paren

15、ts. They blame them less, and also receive less criticism (批评) than students from the other three countries.However, satisfaction doesnt mean they are happy. Of the four countries, Chinese children are not the happiest at home. They get the least praise from their parents and they dont feel able to

16、express their unhappiness to them.Results from the survey show that despite different cultural backgrounds, generation gaps (代沟) exist in many countries other than China. Its even bigger elsewhere, said Sun Yunxiao, from the China Youth and Children Research Centre.He said that Chinese parents are u

17、sed to burying their feelings deep in their hearts. This makes their children not want to talk openly with them. This survey shows that both parents and teenagers in China need to work on communicating and understanding each other.Besides their family life, students were also questioned about their

18、opinions on themselves and others in the world.US students displayed more individuality (个性), with 88 per cent agreeing that people should follow their own interests instead of those of others. Koreans were the next most independent, followed by the Chinese and Japanese.But strong ambition (雄心) is o

19、bserved in Chinese high schools. Only 41 per cent of high school students are content with an average living, compared with Koreans at 48 per cent, the Japanese at 66 per cent and Americans at 72 per cent.64.Why does the writer think Chinese high school students are much luckier than teenagers in Ja

20、pan, the Republic of Korea and the US?A. Because Chinese parents have less expectations of their children in the four countriesB. Because Chinese high school students are happy at homes.C. Because Chinese high school students dont have strong ambition.D. Because there isnt generation gap in China65.

21、Whose parents expect the most of their children?A. Chinese mothers B. Japanese fathers C. Korean fathers D. Chinese fathers66.The following topics are discussed in the passage except_.A. generation gap B. parents expectation C. independence D. cultural backgrounds67.Which order can best describe the

22、 ambition the students have in the four countries?A. Korean students, Japanese students, American students, Chinese students,B. Chinese students, American students, Japanese students, Korean studentsC. Chinese students, Korean students, Japanese students, American students,D. Japanese students, Amer

23、ican students, Korean students, Chinese students【参考答案】6465、AC 6667、DC 阅读理解。Joan Chen is famous both in China, where she grew up, and in the United States,where she now lives. How did Joan become a famous actress in two countries? Its an interesting story.Joan Chen was born in Shanghai in 1961. When

24、she was 14, some people from a film studio (制片厂) came to her school and chose her to study at the studio. She was happy about this chance, but mainly she liked the idea of getting out of school. Soon, however she discovered that she really liked acting. At age 18, she won the Golden Rooster, Chinas

25、top film prize.In the late 1970s, Joans parents, who were doctors, moved to the United States. Joan joined them when she was 20 and went to college there. Her parents hoped she would study medicine. Instead, she majored in film and later looked for work as an actress. To work in the United States, J

26、oan had to start all over again. She told Hollywood that she was an actress in China, but she only got some small parts in TV shows.One day Joan went to speak to a director who was making a movie called Tai - pan. The interview didnt go well. As she walked away, a man in a car noticed her. The man w

27、as Dino DeLaurntiis, the films producer. He immediately offered her a leading part. A year later, she started in Bernardo Bertoluccis The Last Emperor and was on her way to worldwide fame.1. What was turn about Joan Chen when she was 14?A. Some people came to her school and chose her as an actress.B

28、. She liked to study at the studio just because she wanted to be famous.C. The most important reason for her going to the studio was that she wouldnt like to stay at school.D. She found she was fond of acting even before she was 14. 答案解析:答案为C。本题为细节推理题。由第二段 “When she was 14, some people from a film s

29、tudio came to her school and chose her to study at the studio”可知,A错误;由 “but mainly she liked the idea of getting out of school”可以推断,她不喜欢呆在学校, 故B选项不正确,C选项正确;由 “Soon, however she discovered that she really liked acting.” 可知,D选项错误。2. When did she move to the States?A. In the late 1970s. B. After she gr

30、aduated from college.C. In the late 1980s. D. In the early 1980s.答案解析:答案为D。本题为数字计算题。由第三段的第一、二句 “In the late 1970s, Joans parents, who were doctors, moved to the United States. Joan joined them when she was 20 and went to college there.”可以推断,1961年出生的Joan Chen,20岁去美国上大学,此时应该是1981年,故答案为D。3. The intervi

31、ew with a director _.A. made her on the way to being famous in the worldB. led to no immediate good resultC. made her play a leading part in Tai - panD. gave her a chance to act in The Last Emperor答案解析:答案为B。本题为推断题。从最后一段 “The interview didnt go well.” 可知, C选项不正确;由 “He immediately offered her a leadin

32、g part. A year later, she started in Bernardo Bertoluccis The Last Emperor and was on her way to worldwide fame.”可知,Joan Chen出演主角是在一年后,并开始走向世界范围内的成功之路,故A,D不正确;答案为B ,参加director的面试并没立刻产生好的效果。社会生活类。In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional busin

33、ess model is on the rise. Actually, the past decade has seen more and more forests disappearing and the globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. That means growth with low carbo

34、n or development of sustainable products. In other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable development is a popular trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bi

35、gger over the next decade. China, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-spee

36、d trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. Governments can fully develop th

37、e potential of these new markets. First, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger management of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid the huge public exp

38、enses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from the traditional model to a sustainable one. The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of a growing population within the limits of this single planet. Th

39、at is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries. 1. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT that.A. it makes the world warmerB. it consumes natural resourcesC. it brings severe damage to forestsD. it makes growth hard t

40、o continue2. What can we infer from Paragraph 2? A. China lacks wind and solar energy.B. China is the leader of the low-carbon market.C. High-speed trains are a low-carbon development.D. Palm oil is made at the cost of valuable forests.3. To fully develop the low-carbon markets, governments can.A. c

41、ut public expensesB. forbid carbon emissionsC. develop public resourcesD. encourage energy conservation4. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to.A. develop sustainable productsB. explore new natural resourcesC. make full use of natural resourcesD. deal with the major challenge5. What is the main purpose of the passage? A. To introduce a new business model.B. To compare two business models.C. To predict a change of the global market.D. To advocate sustainable development.【参考答案】72.1-5 BCDAD

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1