1、UNIT 3 Period One题组A基础练(建议用时:5分钟).单词拼写1English is a language shared by several (不同的) cultures, which use it differently.2Gertie made a large (财富) in his life, but he gave all his money to the charity to help the homeless people.3She had no appetite, and merely had some bread and (奶酪) for breakfast.4
2、Representatives of different (民族的) groups gather together to discuss important affairs of the state.5It is well known that Sichuan diets are usually very (辛辣的)【答案】1.diverse2.fortune3.cheese4.ethnic5spicy.单句语法填空1While (wait) for the opportunity to get promoted, Henry did his best to perform his duty.
3、2In addition English, he has to study a second foreign language.3Tom studies very hard and is likely that he can get the first prize in the contest.4The people (live) in this area still follow their ancient traditions.5Paper-making is considered to be one of the Four Great Inventions (invent) by anc
4、ient Chinese people.6There are more students studying in our school than any other (school) in the city.【答案】1.waiting2.to3.it4.living5invented6.school题组B提升练(建议用时:30分钟).阅读理解More and more Englisheducated Chinese Singaporean parents are realizing the importance for their children to be not only good at
5、 the allimportant English language,but also at Chinese.China has become a great political and economic superpower and they want their children to become bilingual.It is common knowledge that,to master any language,especially ones mother tongue,one must begin from childhood.But there are challenges a
6、nd barriers for children of Englishspeaking homes to succeed in their journey towards bilingualism.Take my family as an example.While my wife and I are products of English education,we had some foundation in Chinese which we kept up in our working life.But the language of communication in our home i
7、s mainly English.We are glad that our three children had between 8 and 11 years Chinese schooling before switching over to English schools.Their foundation in Chinese has become an advantage in their adult life.They can hold their own in the spoken language,but would find it hard to write a business
8、 letter in Chinese for lack of usage.We have a grandson who will be two years old shortly.His parents have given us the unenviable(艰难的) task of making him bilingual.It is a very tough assignment,as we are with him only a couple of hours on most days.For the rest of the time,he is being surrounded by
9、 English sounds by his busy parents.Fortunately,our perseverance is paying off.After eight months,he has been used to hearing Chinese sounds,and even he can now quite comfortably identify common everyday objects in Chinese.()1.Why is it becoming necessary for some Chinese Singaporean children to lea
10、rn Chinese?ABecause most of the Singaporeans come from China.BBecause their parents are missing their motherland.CBecause China has become a great political and economic superpower.DBecause Chinese is the official language in the UN.()2.The underlined word “bilingual” in Paragraph 1 probably means “
11、 ”Aa person who knows EnglishBa person who knows ChineseCa person who knows only one languageDa person who knows two languages()3.The author uses the example of teaching his grandson mainly to prove that .Athere are challenges for children of Englishspeaking homes to learn ChineseBhis foundation in
12、Chinese is a big advantage in teaching his grandsonChe is quite good at teaching small children ChineseDlearning Chinese is very popular in Singapore()4.We learn from the passage that .Aall the children in Singapore need to learn ChineseBunderstanding Chinese is becoming an advantage in SingaporeCth
13、e authors children know nothing about ChineseDthe author feels it easy to teach others Chinese【语篇解读】本文介绍了很多新加坡的华人让孩子学习汉语的情况。1C细节理解题。由第一段第二句可知,中国的政治和经济地位的提高,使中国在世界上起着越来越重要的作用。这是促使新加坡的华人儿童学习汉语的主要原因。2D词义猜测题。第一段第一句提到,越来越多的接受英语教育的新加坡籍华人父母意识到孩子要同时掌握英语和汉语的重要性,因此bilingual应指“会两种语言的人”。3A推理判断题。由第二段第二句可知对于一个处于英
14、语环境的儿童,要掌握汉语需要克服很多困难和挑战。再根据第五段第三、四句可知,作者认为这是一项艰巨的任务,因为他的孙子每天大多数时间都和讲英语的父母待在一起。故选A。4B推理判断题。由第四段第二句“Their foundation in Chinese has become an advantage in their adult life.”可知,作者的孩子们有一些汉语基础,这成为他们在生活中的优势,由此推知,在新加坡懂汉语正在成为一种优势。阅读加油站allimportant adj.非常重要的, 首要的superpower n超级大国common knowledge常识mother tongu
15、e母语;本国语言for lack of因缺乏;因缺少It is common knowledge that,to master any language,especially ones mother tongue,one must begin from childhood.众所周知,要掌握任何一种语言,尤其是母语,必须从小开始。.完形填空I remember one of my last few years at an amusement park.I had spent about five years working a booth(货摊) across from a(n) 1 comed
16、ian(喜剧演员)His name was Moonie.He was absolutely amazing, and his act was done using nothing but gestures and noises instead of 2 .I remember watching his shows and always being 3 .He always 4 to keep things funny and fresh.Thats a very 5 thing to do, considering I watched him do the same act for five
17、 years, several times a day, each weekend.When I heard it would be his 6 year performing at the amusement park, I had wanted to 7 him for all the amazing shows he had done on that stage.He was 8 with the crowd after one of his last shows of the day.As each person dropped a 9 into his big basket, he
18、was pointing at them with a huge smile and then saying “Youre the 10 !” to each one.I 11 him and dropped a twenty-dollar bill into his basket.He turned to me then, smiling very brightly, and continued with another, “Youre the greatest!” I 12 him directly, saying, “No, Moonie, you are the greatest.I
19、have been 13 your shows for five years from that booth right over there.And I just want to say thank you for the years of amazing shows that you have given me.”The look on his face said that he was truly touched by that 14 .He asked me what my name was and asked to shake my hand.I accepted and we sh
20、ared a very deep moment of mutual(相互的) 15 and gratitude.I walked away with great happiness, and I know he did, too.()1.AboringBwonderfulCstrangeDhonest()2.AfeaturesBarticlesCwordsDsounds()3.AentertainedBfrightenedCtouchedDannoyed()4.AmanagedBfailedCplannedDsupported()5.AeasyBhardCcommonDdangerous()6
21、.AlastBfirstCownDmain()7.ArememberBscareCforgiveDthank()8.AfightingBcomparingCstandingDarguing()9.AcardBtipCticketDtoy()10.AgreatestBfunniestChighestDrichest()11.AkilledBeducatedCcomfortedDapproached()12.Acalled onBcame acrossCtalked aboutDlooked at()13.AdiscussingBhelpingCwatchingDlearning()14.Aque
22、stionBcommentCwishDstory()15.AhumorBpressureCsurpriseDrespect【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了作者摆货摊时天天观看表演滑稽短剧的演员长达五年的时间,在对方的最后一次表演后,作者为此向他表示感谢。1B根据第二段中第二句 “He was absolutely amazing”可知,这个喜剧演员很棒(wonderful)。boring无聊的;strange陌生的;honest诚实的。2C根据前面的 “nothing but gestures and noises”可知,他的表演只用手势和声音而不是语言(words)。features特征
23、;articles文章;sounds声音。3A演员很棒因此每次看他的演出都让“我”很愉快(entertained)。frightened吓人的;touched感动的;annoyed恼怒的。4A他总是设法(managed)使事情保持有趣和新鲜。failed失败;planned计划;supported支持。5B根据本段后面的 “do the same act for five years, several times a day, each weekend”可知,作者认为五年每周末都要重复做同样的动作却保持良好的心态是很困难的(hard)。故选B项。easy容易的;common普通的;danger
24、ous危险的。6A根据 8 with the crowd after one of “his last shows of the day”可知,这是他表演的最后(last)一年了。first第一的;own自己的;main主要的。7D根据第四段最后一句 “And I just want to say thank you for the years of amazing shows that you have given me.”可知,“我”想感谢(thank)他在那个舞台上所做的所有精彩表演。remember记住;scare受惊吓;forgive原谅。8C在当天最后一场演出结束后,他站(stan
25、ding)在人群中。fighting奋斗;comparing比较;arguing争吵。9B根据“I 11 him and dropped a twenty-dollar bill into his basket.”可知,当每个人把小费(tip)投进他的大篮子时,他微笑着指着他们,然后对每个人说:“你是最棒的!”。card卡片;ticket车票;toy玩具。10A根据后文中 “No, Moonie, you are the greatest.”可知,穆尼对每个人说:“你是最棒的(greatest)!”funniest最有趣的;highest最高的;richest最富有的。11D“我”走近(app
26、roached)他,把一张20美元的钞票扔进他的篮子里。killed杀死;educated教育;comforted安慰。12D根据前文中 “I remember watching his shows and always being 3 ”可知,“我”看着(looked at)他,说:“不,穆尼,你是最棒的!”。called on号召;came across偶遇;talked about谈论。13C“我”在那边那个展位上看(watching)你的节目已经五年了。discussing讨论;helping帮助;learning学会。14B他脸上的表情表明他真的被这句评价(comment)打动了。q
27、uestion问题;wish希望;story故事。15D“我们”分享了一个彼此尊重(respect)和感激的时刻。humor幽默;pressure压力;surprise惊喜。.语法填空When foreigners negotiate(谈判), or register in certain areas of China, they may be 1. (surprise) at Chineses special fondness and preference for seals(印章)To Chinese, seals are an art of deep cultural roots, 2.
28、 combines the essence of both calligraphy(书法) and sculpture and inspires generations to study, to appreciate and to collect.3 is believed that seals came out as early as 8,000 years ago after our ancestors could make pottery wares(陶瓷) and had private property.They were assumed to make marks on 4. (t
29、hey) own possessions to prevent them from being stolen.When the first dynasty 5. (found), the king began to use seals to empower(授权) and to show lordly credits.Only the kings special seal was then called “Xi”, 6. (represent) the highest authority.The first emperor of China, Qin Shi Huang, had his “X
30、i” 7. (make) out of the invaluable and beautiful jade “Heshi Bi”Then the local governments also needed seals for 8. same function.Meanwhile, private seals were carved in a variety of lucky 9. (character) and vivid animal patterns.10 (gradual), the sphragistics(印章学) came into being.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介
31、绍了中国印章文化的产生以及发展。1surprised考查形容词。句意:当外国人在中国某些地区谈判或注册时,他们可能会对中国人对印章的特殊喜爱和偏爱感到惊讶。be surprised at意为“对感到惊奇”,故本空应填形容词surprised。2which考查定语从句。句意:对于中国人来说,印章是一种有着深厚文化底蕴的艺术,它融合了书法和雕塑的精髓,激励着一代又一代的人去学习、去欣赏、去收藏。本空引导非限制性定语从句,修饰先行词seals,关系词在从句中作主语、指物,故应填关系代词which。3It考查it的用法。句意:据说,早在8000年前,在我们的祖先能够制作陶器并拥有私人财产之后,印章就出
32、现了。本句中that引导主语从句,故应填it作形式主语。4their考查代词。句意:人们认为他们在自己的财产上做记号是为了防止被盗。本空修饰名词possessions,故应填形容词性物主代词their。5was founded考查时态和语态。句意:当第一个朝代被建立,皇帝开始使用印章授权,表明皇权。根据句意可知,本句应用一般过去时;主语dynasty和动词found之间是被动关系,故本空应填一般过去时的被动语态was founded。6representing考查非谓语动词。句意:只有国王的特别印章被称为“玺”,代表最高的权威。represent和句子主语seal之间是主动关系,故本空应填现在
33、分词representing作状语。7made考查非谓语动词。句意:中国的第一个皇帝秦始皇,他的“玺”是由无价的美玉“和氏璧”制成。动词make和“Xi”之间是被动关系,故本空应填过去分词作宾补,构成have sth.done结构。8the考查冠词。句意:然后,地方政府也需要印章来履行同样的职能。the same意为“同样的”,故本空应填定冠词the。9characters考查名词。句意:同时,私人印章雕刻各种幸运的字符和生动的动物图案。a variety of后应跟可数名词的复数形式。10Gradually考查副词。句意:逐渐地,印章学形成。本空位于句首,修饰整个句子,故应填副词Gradually。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有