ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:3 ,大小:279KB ,
资源ID:554011      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-554011-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新课标河南省2016中考英语第三部分中招题型研究三阅读理解B话题2科普知识.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新课标河南省2016中考英语第三部分中招题型研究三阅读理解B话题2科普知识.doc

1、话题2 科普知识催产素增进人与狗的关系 Have you ever thought of why dogs are humans best friends? Whats the bond(紧密关系)between human and dogs? A new study by Japanese scientist Miho Nagasawa seems to have found the answer, and it has to do with something named the cuddle(拥抱)chemical. The cuddle chemical has another, mo

2、re scientific name: oxytocin(催产素). Oxytocin is something in the blood that encourages bonding. Levels of oxytocin increase, for example, when a mother feeds her newborn baby. According to Nagasawas study, levels of oxytocin can also go up when we look deeply into the eyes of a dog. Humans and dogs h

3、ave been working together for nearly 30,000 years. In order to better understand how the cuddle chemical worked between dogs and humans, Nagasawa and his team did an experiment. They tested levels of oxytocin in dogs and humans, and then put them in a room to interact(交流)with each other. While in th

4、e room, the humans pet the dogs, spoke to the dogs, and looked into the dogs eyes. Then the scientists tested their levels of oxytocin again.The researchers found that levels of oxytocin were higher in both humans and dogs after they interacted. However, levels were the highest in the humans and dog

5、s that simply looked into each others eyes, without much petting or talking. The longer the humans looked into the eyes of the dogs, the more cuddle chemical was let out. Nagasawa did the same experiment with humans and wolves, but it did not give the same results.1. What does the underlined word “i

6、t” in Paragraph 1 refers to?A. Something. B. The answer.C. A new study. D. The cuddle chemical. 2. Nagasawa did the experiment of humans and dogs to know . A. how oxytocin workedB. how oxytocin was dividedC. how they helped each otherD. how they interacted with each other3. Oxytocin levels reached t

7、he highest in the humans and dogs .A. when they looked into each others eyes B. when they talked with each otherC. if the dogs cuddled the humansD. if the humans pet the dogs4. What can we infer(推断)from the last sentence of the text?A. More experiments are expected to help wolves produce oxytocin.B.

8、 The cuddle chemical in human blood protects us against wolves.C. It makes sense that humans and wolves are naturally best friends.D. Its generally impossible to have the bond between humans and wolves.5. Where is the text most probably from?A. Advertisement. B. Newspaper.C. Story book. D. Menu.【主旨大

9、意】本文是一篇说明文。介绍了日本科学家Miho Nagasawa的一项研究:人类和狗的关系之所以很密切是因为一种叫催产素的化学物质。血液中的这种化学物质可以增进人类与狗之间的关系。1. B【解析】代词指代题。题干意为:在第一段中划线单词it指的是 。A项:某物;B项:答案;C项:一项新的研究;D项:拥抱化学物质。根据第一段第三句“A new study by Japanese scientist Miho Nagasawa seems to have found the answer.日本科学家Miho Nagasawa的一项新研究似乎找到了答案”可推知it指代“the answer”。故选B

10、。2. A 【解析】细节理解题。题干意为:Nagasawa 做关于人类和狗(之间的关系)的实验是为了知道 。A项:催产素是怎么产生作用的;B项:催产素是如何被分离的;C项:他们是如何互相帮助的;D项:他们是如何互动的。根据第三段第二句可知Nagasawa做这项研究是想知道催产素是怎样在人类与狗之间起作用的。故选A。3. A【解析】细节理解题。题干意为: 催产素在人类和狗体内产生量最大。A项:当他们看着对方眼睛的时候;B项:当他们互相说话的时候;C项:如果狗拥抱人类;D项:如果人们养宠物狗。根据最后一段第二句可知当人类和狗看着对方的眼睛时,催产素在人类和狗体内产生量最大。故选A。4. D【解析】推理判断题。题干意为:我们可以从文章的最后一句中推测出什么?A项:为了帮助狼产生催产素,有望做更多的实验;B项:人体血液中的拥抱化学物质保护我们免受狼的伤害;C项:人类和狼天生是最好的朋友是有一定道理的;D项:通常人类和狼不可能有紧密关系。根据最后一段最后一句可知在人类和狼身上并没有紧密关系。故选D。5. B【解析】推理判断题。题干意为:文章最有可能来自哪里?A项:广告;B项:报纸;C项:故事书;D项:菜单。根据文章内容可知,可能来自报纸。故选B。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1