ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:3 ,大小:21.50KB ,
资源ID:554007      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-554007-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新课标河南省2016中考英语第三部分中招题型研究三阅读理解A话题2教育故事.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新课标河南省2016中考英语第三部分中招题型研究三阅读理解A话题2教育故事.doc

1、话题2 教育故事最美的风景在路上It was nearly dark, the sun was dropping down the mountains far away. Little Tom came back home with tears in his eyes.“Whats the matter, Tom? Hows your trip?” his mother asked with a big smile. “I failed. The mountain is so high and full of big or small stones on the way, I still we

2、nt ahead. But I was tired and it was so late that I had to come back.” Tom cried. “It doesnt matter, you are only 14 years old after all. You will have another chance,” his mother said. “But, standing at the top of the mountain is my dream!” Tom said. His father came over and asked, “Did you see the

3、 green trees on your way to the mountain?” “Sure, and there are a lot of beautiful flowers by the side of the road.” Tom replied. “Did you hear the birds singing?” his father asked. “There were many kinds of birds singing in the trees, and the sound was very sweet.” Tom said. “Did you feel the beaut

4、y of nature?” his father asked. “Yes, the blue sky, the white clouds, the green trees and the colorful flowers made a nice picture.” Tom answered. “Thats enough!” his father smiled and said, “Please remember, son. For often, achieving what you expect is not the most important thing. Although you did

5、nt reach the top of the mountain, you got a lot on the way.” It is true that not every goal will be achieved, not every job will end up with a success, and not every dream will come true. The most beautiful scenery(风景)is on the way.1. Tom got back home when the sun was dropping.A. slowly B. sadly C.

6、 quickly D. early2. What did Toms parents want him to be?A. To be friendly. B. To be happy.C. To be clever. D. To be healthy.3. Whats the main reason that Tom didnt reach the top of the mountain?A. The mountain was so high.B. The way was full of big or small stones.C. He was tired and it was so late

7、.D. He was only 14 years old.4. Tom saw a lot of things on the way to the mountain except .A. clear water B. blue skyC. colorful flowers D. green trees5. What does the text mainly talk about?A. The goal is not important. B. Everyone should climb the mountain.C. The mountain is very beautiful.D. The

8、process(过程)is more important than the result.【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了汤姆去爬山没爬到山顶就伤心地回来了,目标没有实现他很伤心。他的父母告诉他并不是每个目标都会实现、每个工作都会以成功结束、每个梦想都能实现。最美的风景在路上。告诉我们不管做什么事过程比结果更重要。1. B【解析】推理判断题。题干意为:当太阳正落下时,汤姆_地回到家。根据第一段“Little Tom came back home with tears in his eyes.小汤姆回到了家,眼睛里含满了泪水。”说明他是伤心的,故选B。2. B【解析】推理判断题。题干意为:汤

9、姆的父母想要汤姆怎么样?根据第二段倒数一、二句他爸爸说的话“通常实现你所期盼的不是最重要的事。虽然你没有到达山顶,你在路上得到了许多。”,可知小汤姆的父母希望他感受过程中的快乐,故选B。3. C【解析】细节理解题。题干意为:汤姆没到达山顶的主要原因是什么?根据第二段“But I was tired and it was so late that I had to come back. 但是我累了,并且天晚了所以我不得不回来。”,可知是由于天晚了,并累了才回来的。故选C。4. A【解析】细节理解题。题干意为:汤姆在去山上的路上看到了许多东西,除了_。根据第二段“Did you feel the beauty of nature? his father asked. Yes, the blue sky, the white clouds, the green trees and the colorful flowers made a nice picture. Tom answered.”,可知看到了蓝天、白云、绿树和美丽的花,没有看到清澈的水,故选A。5. D【解析】主旨大意题。 题干意为:文章主要谈论什么?根据最后一段“不是每个目标都将会实现、不是每件工作将会以成功告终、不是每个梦想都将实现。最重要的风景在路上。”也就是过程比结果更重要,故选D。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1