ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:25 ,大小:103.50KB ,
资源ID:553864      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-553864-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南省平顶山市2018_2019学年高一英语下学期期末调研考试试题含解析.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南省平顶山市2018_2019学年高一英语下学期期末调研考试试题含解析.doc

1、20182019学年第二学期期末调研考试高一英语第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10杪钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A.19.15. B.9.15. C.18.答案是B。1.What does the man like collecting?A.Stamps. B.Rocks. C.CDs.2.Why does the man want to

2、leave?A.Because of the pay. B.Because of his colleagues.C.Because of the working environment.3. What will the woman do this afternoon?A.Do some gardening. B.Find a gardener. C.Work at home.4.What are the speakers talking about?A.Activities to do on the beach. B.Experiences of going abroad.C.Plans fo

3、r their summer vacation.5.How does the woman probably feel now?A.Angry. B.Confident. C.Nervous.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你:将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the man want the woman to do?A.To

4、 buy a dog. B.To pick up his dog. C.To help look after his friend.7.Where does the conversation take place?A. At a restaurant. B.In a hospital. C.Over thephone.听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the woman plan to do?A.Visit a doctor today. B.Finish her work. C.Rest for a week.9What s the most probable relat

5、ionship between the speakers?A.Friends. B.Husband and wife. C.Boss and employee.听第8段材料,回答第第10至12题。10.Why is the woman unwilling to go dancing tonight?A.Because of the traffic. B.Because of the weather. C.Because of her other plans.11.What docs the woman like doing?A.Listening to jazz. B.Eating Weste

6、rn food. C.Making coffee at home.12.When will the speakers leave home?A.At 4:30 pm. B.At 5:00 pm. C.At 5:30 pm.听第9段材料,回答第13至16题。13.Why did the man go to the US?A.To go to college. B.To visit a friends family. C.To join in a summer camp.14.What were the activities mainly designed to do?A.Provide the

7、members with fun. B.Help improve the membersspoken English.C.Encourage the members to experience nature.15.Where did the man stay in the US?A.At a hotel. B.At a relatives home. C. At a locals.16.What does the man think of his time in the US?A.Wonderful. B.Tiring. C.Hard.听第10段材料,回答第17至20题。17.What can

8、 listeners in the center do after the speech?A.Work as a guide. B.Visit the center. C.Choose the instructors.18.Who will teach jazz?A.Jim. B.Diana. C.Steve.19.When can students have baseball classes?AOn Friday afternoons. B.On Saturday afternoons. C.On Sunday afternoons.20.Which course is for beginn

9、ers?A.Badminton. B.Table tennis. C.Baseball.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。;ADont let your kids be bored this summer! Join the Summer Fun Holiday Club atCanterbury College. Choose from over 30 activities which take place between 28 Julyand 8 August.How to b

10、ook?Just complete the Registration (登记) Form and return it to Canterbury College inperson or by post with payments. Payments must be made in cash, by check, or bycredit card before your childs first day.Download the Registration Form at Summer Fun Holiday C.What do I need to know?Age: The Summer Fun

11、 Holiday Club is designed for 11-16 years old.Prices: $10 per half day, $20 per day and $80 per 5 days.Arrival & Parking: All children should arrive at the college main reception 15minutes before the start time. We have a large drop-off and pick-up area. Public carparks can be found a few minuteswal

12、k from site.Lunch & Breaks: You will need a packed lunch for the 30 minutes lunch break.Vending machines (自动售货机) are available for drinks and snacks.Collection: Children should be collected within 15 minutes of the finish time.Refunds Policy: Refunds will only be given with a minimum of 48 hours not

13、ice. Tocancel, call 01227-811259.Clothing: Some activities may be messy, so please ensure your child brings clothingsuitable for their activities and that sensible footwear is worn.1. For whom is the text mainly witten?A. Teenagers.B. Teachers.C. Parents.D. Pupils.2. According to the text, which of

14、the following is TRUE?A. A packed lunch isnt necessary.B. Children under 18 can join the clubC. Suitable clothes are of great use for activities.D. You should hand in the Registration Form in person.3. What type of writing is this text?A. A diary.B. A notice.C. An invitation.D. An advertisement.【答案】

15、1. C 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章向父母推荐了一些适合孩子的暑假活动。【1题详解】推理判断题。根据第一段Dont let your kids be bored this summer! Join the Summer Fun Holiday Club atCanterbury College. Choose from over 30 activities which take place between 28 Julyand 8 August.“今年夏天不要让你的孩子感到无聊!参加坎特伯雷学院的暑期娱乐俱乐部。从7月28日至8月8日的30多项活动中进行选择。”可知,文本主

16、要针对“父母”写的。故选C。【2题详解】细节理解题。根据最后一段Clothing: Some activities may be messy, so please ensure your child brings clothingsuitable for their activities and that sensible footwear is worn.“一些活动可能是混乱的,所以请确保你的孩子带来的衣服适合他们的活动并且穿着合适的鞋。”可知,合适的衣服对活动很有用。故选C。【3题详解】推理判断题。根据第一段中Join the Summer Fun Holiday Club atCante

17、rbury College. Choose from over 30 activities which take place between 28 Julyand 8 August.“参加坎特伯雷学院的暑期娱乐俱乐部。从7月28日至8月8日的30多项活动中进行选择。”可知,这篇文章属于广告。故选D。BFor most people, a cinema experience is not complete without a bag of popcom,but believe it or not, theres actually a guy trying to get popcom forbid

18、den at the theater.Mike Shotton has never been able to enjoy himself there because his experience is always destroyed by having to bear people chewing popcorn. He finally lost his patience when he went to watch Star Wars with many children eating popcorm.“The noise has annoyed me since I was a lttle

19、 kid,” Shotton said.“Im the kind of person that if I hear something in the background, I focus on that until thats all I can hear.I was really looking forward to Star Wars. I couldnt believe the amount of noise during the filmit compltely destoyed my viewing”So the 39-year- old started a petition (请

20、愿) on petition-buzz. com, hoping to get nid of popcorn from cinema across the U. K.“I call on you now to stand with me, and tell others that no longer are we prepared to let this destroy our film viewing,” he said.Unsurprisingly, his petition has only received 126 signatures so far. In fact,someone

21、started an opposite petition in response, arguing that popcorn is an important part of a cinema experience. However, more people were in support of Shotton, and he actually won.“My next plan is to start a further petition which, if it gets enough signatures, will mean it has to be decided by the gov

22、ernment whether itll be forbidden,”he said.“Im also planning to campaign (领导运动) outside cinemas and explain to people about the petition and trying to encourage them not to buy popcorn when they go into the cinema.”It sounds great, but I think people love popcorm too much for this to actually work.4

23、. What does Mike think of popcorn in the cinema?A. It suits the atmosphere.B. Its noise is disturbing and annoying.C. It is a means of making profits for cinemas.D. It brings more pleasure when watching films.5. How does Mike evaluate himself ?A. He has a bad temper.B. He can get along well with oth

24、ers.C. He likes doing everything on his oWn.D. He is easy to be disturbed by surrounding noise.6. Why did Mike start a petition?A. To destroy their film viewing.B. To stop popcorn entering cinemas.C. To call on the government to take legal action.D. To attract more viewers attention to his bravery.7

25、. What can be inferred from the pssage?A. Mike fnally achieved success in the peition.B. Mikes next petition may not work well at first.C. The government is in full support of Mikes deeds.D. Most people are against forbidding popcorn in the cinema.【答案】4. B 5. D 6. B 7. B【解析】这是一篇新闻报道。对大多数人来说,电影院没有袋po

26、pcom经验是不完整的,但信不信由你, 迈克让popcom禁止在剧院。【4题详解】细节理解题。根据第三段第一句The noise has annoyed me since I was a lttle kid,“我是一个小孩子的时候噪音使我烦恼”。可知,它的噪音令人心烦意乱。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段中Im the kind of person that if I hear something in the background, I focus on that until thats all I can hear.“我是什么样的人,如果我听到,我会关注,直到我能听到。”可知,他

27、很容易被周围的噪音打扰。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段中So the 39-year- old started a petition (请愿) on petition-buzz. com, hoping to get nid of popcorn from cinema across the U. K.“于是,39岁的她在请愿网站上发起了一项请愿活动,希望在全英国的电影院都买不到爆米花。”和第六段中“My next plan is to start a further petition which, if it gets enough signatures, will mean i

28、t has to be decided by the government whether itll be forbidden,”“我的下一个计划是开始进一步的请愿书,如果它得到足够的签名,将意味着政府必须决定是否将被禁止,”可知,迈克之所以要发起请愿是为了阻止爆米花进入电影院。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句It sounds great, but I think people love popcorm too much for this to actually work.“听起来很不错,但我认为人们太喜欢爆米花而这实际上不会起到作用。”可知,迈克的下一份请愿书一开始可能

29、并不奏效。故选B。CThere was a time when a trip to the supermarket in the United States often ended with a simple question from the cashier:“Paper or plastic?”Well, which type of bag would you choose?Although all types of bags have some influences on the environment, it has long been thought that paper bags

30、are kinder. They are made from a renewable source, break down esily, bum without giving off thick smoke and can be recycled. However, the producing process behind paper bags uses more energy than that of plastic ones.How can this be true?Studies show that paper bag production requires four times as

31、much energy as plastic bag production. And the amount of water used to make them is twenty times higher. Besides, the influence on forests is very serious. It takes about fourteen million trees to produce ten billion paper bags, which happens to be the number of bags used in the United States yearly

32、. In terms of recycling, the idea that paper bags are more environment- friendly than plastic ones can be quickly given up. Research shows it requires about 98% less energy to recycle plastic than it does paper.Even though paper bags might be more harmful than plastic ones, plastic still seems to be

33、 considered by governments as the more harmful of the two. In Ireland, for example, a tax has been introduced to discourage the use of plastic bags. People have to pay 22 cents for every plastic bag, and as a result, their use has dropped quickly.Theres no doubt that it makes more sense to reuse the

34、se bags. However, we dont seem to be doing that at present. That may be because they fall apart quickly. If so,cloth bags are a better choice, but still, their production also has a bad influence on the environment. So what to do? How should we answer the question of“Paper or plastic?” It seems that

35、 we first need to ask ourselves one more general question:“What can I do to help the environment?”8. Whats commonly believed about paper bags?A. They are convenient to use and recycle.B. Producing paper bags doesnt cost much.C. They are more environmentally friendly.D. Paper bags can be used by peop

36、le for free.9. What can we learn from the studies?A. Making plastic bags needs more water.B. Plastic bags have a serious influence on forests.C. Much less energy is needed when recycling plastic bags.D. Making paper bags needs as equal energy as plastic ones.10. How does the Ireland government disco

37、urage the use of plastic bags?A. Appeal to consumers to uSC paper bags.B. Reduce the energy in the production of paper bags.C. Raise peoples awareness of environmental protection.D. Ask consumcrs for extra money if they usc plastic bags.11. What will be probably talked about in the following paragra

38、ph?A. The measures the govemment will take.B. The disadvantages caused by plastic bags.C. The action we can take to protect the environment.D. The differences between plastic bags and paper bags.【答案】8. C 9. C 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。文章列举了一些数据来说明纸和塑料哪种更环保,研究显示,纸袋无论生产或回收都比塑料袋耗费更多的水,所以在售货员问要纸袋还是塑料袋,我们更应

39、该想想我们能为环境做些什么。8题详解】细节理解题。根据第二段第一句Although all types of bags have some influences on the environment, it has long been thought that paper bags are kinder.“尽管所有类型的袋子有一些对环境的影响,长期以来人们一直认为纸袋是更环保。”可知,人们对纸袋的普遍看法是“它们更环保。”故选C。【9题详解】推理判断题。根据第四段最后一句Research shows it requires about 98% less energy to recycle pl

40、astic than it does paper.“研究表明,回收塑料比回收纸张节省98%的能源。”可知,回收塑料袋所需要的能源要少得多。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段中In Ireland, for example, a tax has been introduced to discourage the use of plastic bags. People have to pay 22 cents for every plastic bag,“在爱尔兰,例如,引入了一个税收减少塑料袋的使用。人们必须为每个塑料袋支付22美分”。可知,爱尔兰政府认为“如果消费者使用塑料袋,向他们

41、索要额外的钱。”故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句“Whatcan I do to help the environment?”“为了保护环境我能做些什么?”可知下一段要讨论的是“我们可以采取行动来保护环境”。故选C。DNowadays with the development of technology, people have gradually relied on the mobile phones seriously.Many people, especially the younger generation, like to use social media to

42、 connect with others. However, everyone is ignoring an important point- face-to-face communication between people is missing.Social media is all about connecting with others. But a new study suggests that too much social media use leads to disconnection and loneliness. The study finds that heavy use

43、 of platforms such as Facebook, Snapchat, and Instagram is associated with feelings of isolation among young adults.Brian Primack and his team in the study surveyed that 1,787 U.S. adults aged 19to 32 and asked them about their usage of 11 social media platforms. Surprisingly,people that spend more

44、time on social media feel lonelier than others.Tom Kersting, a psychotherapist, said“Although people think being on social media all the time makes themconnected to others, they are actuallydisconnected,because the more time one spends behind a screen, the less time one spends face-to-face.”Kersting

45、 continued. “They are spending a lot of time looking at everyone elses posts, where they are, where they are going and what they are doing.The constant connection to everyone elsesperfectlife experiences causes feelings of being left out, and of being lonely.”So whats the answer?“Its simple,” says K

46、erstingalthough it does involve a significant amount of willpower.“The solution to this is refusing the addiction to look at everyone elses life.Just focus on your own life, where youre going, what you are grateful for, and what you want to achieve in this world. Then go out and do it, andstop wasti

47、ng so much time comparing.”12. Which word below can replace the underlined word“isolation”in Paragraph 2?A. satisfactionB. separationC. sadnessD. happiness13. Wats the result of the new study?A. Too much social media use causes loneliness.B. Young people rely too much on mobile phones.C. The effect

48、the social media has on everyone is equal.D. More time on social media contributes to more friends.14. According to Kersting, how to prevent people feeling left out and lonely?A. Learn to improve ones willpower.B. Cut down the time spent on social activities.C. Share ones own perfect life instead of

49、 viewing others.D. Concentrate on ones own life rather than anyone elses.15. Whats the best title for the text?A. No Looking at Others Perfect LifeB. Social Media May Not be So SocialC. Face-to-face Communication Comes FirstD. Our Life Will be Destroyed by Social Media【答案】12. B 13. A 14. D 15. B【解析】

50、【分析】这是一篇说明文。一项新的研究表明,过多使用社交媒体会导致与他人脱节和孤独。【12题详解】词义猜测题。根据第二段中But a new study suggests that too much social media use leads to disconnection and loneliness.“但一项新的研究表明,过多使用社交媒体会导致与他人脱节和孤独。” 可知,The study finds that heavy use of platforms such as Facebook, Snapchat, and Instagram is associated with feeli

51、ngs of isolation among young adults.“研究发现,大量使用平台如Facebook, Snapchat, Instagram在年轻人之间有孤立的感觉。”由此推知,划线词的意思是“分离,分开”。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第二段第二句But a new study suggests that too much social media use leads to disconnection and loneliness. “但一项新的研究表明,过多使用社交媒体会导致与他人脱节和孤独。”可知,过多使用社交媒体会导致孤独。故选A。【14题详解】推理判断题。根据

52、第四段最后一句The constant connection to everyone elsesperfectlife experiences causes feelings of being left out, and of being lonely.”“ 与他人“完美”的生活经历的持续联系,会让人产生被忽视和孤独的感觉。”。可知,根据Kersting所说,“专注于自己的生活,而不是别人的”可用来防止人们感到被冷落和孤独。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据第一段Nowadays with the development of technology, people have gradual

53、ly relied on the mobile phones seriously.Many people, especially the younger generation, like to use social media to connect with others. However, everyone is ignoring an important point- face-to-face communication between people is missing.“如今随着科技的发展,人们逐渐依赖于手机严重。很多人,特别是年轻一代,喜欢与他人使用社交媒体连接。然而,每个人都忽略了

54、重要的一点人与人之间缺乏面对面的交流。”可知,文章最好的标题是“Social Media May Not be So Social”。故选B。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。本题第3小题,根据第四段最后一句The constant conne

55、ction to everyone elsesperfectlife experiences causes feelings of being left out, and of being lonely.”“持续连接到其他人的perfect life经历导致被排斥在外和孤独的感觉”。可知,根据Kersting,“专注于自己的生活,而不是别人的”可用来防止人们感到冷落和孤独。故选D。第二节(共5小题: 每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The Origin and Development of HatsHats are a

56、type of covering for the head._16_ As the old saying goes,“If you want to get ahead, then get a hat.”_17_ It is hard to say when hats were produced and who invented them. One thing for certain, the first hat was made of animal skin to fight against the cold weather.Although this was not a hat in the

57、 true, sense, people began to realize that covering their heads could be warm and comfortable.One of the first hats was known from a painting in a tomb. It showed a manwearing a simple conical (圆锥形的) straw hat. However, for a long time, hats were only made for men._18_But these hats were based on th

58、ose of male ministers.Hats that were specifically designed for women were first made in 1529. In the late 17tn century, womens hats appeared with its own style. They were not influenced by mens hat fashions._19_During the first half of the 19thcentury, the bonnet (软帽) played a leading role in Womens

59、 fashion. By the end of the century, although bonnets were still popular, many other styles of hats came into existence.Recently, hats have become a symbol of social status. There are still two basic Formsrcaps and hats. Besides, more features like ribbons, pictures, shapes are added._20_A.Hats have

60、 been around for a very long time.B.They play an important role in peoples dressing up.C.As time goes by, hats have become heavier and heavier.D.They featured various forms and rich characteristics instead.E.Womens hats didnt appear until the end of the 16 thcentury.F.Its because womens social statu

61、s was much lower than mens.G.With the decorations,hat makers create a never-ending range of hats.【答案】16. B 17. A 18. E 19. D 20. G【解析】这是一篇说明文。文章讲述的是帽子的起源和发展【16题详解】上文提示“帽子是头部的一种覆盖物。”再根据下文提示“如果你想出人头地,那就买顶帽子吧。”承接上下文,B项They play an important role in peoples dressing up.(它们在人们的穿着打扮中起着重要的作用。)切题。该项中的they指的

62、是hats。故选B。【17题详解】下文提示“很难说帽子是什么时候生产的,又是谁发明的。”承接下文,A项Hats have been around for a very long time.(帽子已经存在很长时间了。)切题。故选A。【18题详解】上文提示“然而,在很长一段时间里帽子只属于男人。”再根据下文“但这些帽子是根据男性牧师的帽子设计的。”与下文构成转折关系,E项Womens hats didnt appear until the end of the 16 thcentury.(妇女的帽子直到16世纪末才出现。)切题。故选E。【19题详解】上文提示“他们不受男帽时尚的影响。”承接上文,D

63、.They featured various forms and rich characteristics instead.(相反,它们具有多种形式和丰富的特点。)切题。故选D。【20题详解】根据上文提示“除此之外,更多的功能像丝带、图片的形状被添加。”承接上文,G项With the decorations,hat makers create a never-ending range of hats.(加上装饰,帽子制造商创建一个永无止境的帽子。)切题。故选G。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和

64、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Once upon a time, there was a herd (兽群) of deer living in the forest. Among them was a wise and_21_ teacher, who_22_the tricks and skills of survival to the young deer. When facing danger, young deer can_23_themselves by making use of them.One day, the teachers younger sister_2

65、4_him with her son, hoping he would learn what is so important for deer. She said, “Dear brother, please teach my child the_25_and skills of deer.”The teacher said to the young deer,“Very well, you can come at this time tomorrow for your_26_class.”At first, the young deer came to the lessons as he w

66、as supposed to. But soon, he became more interested in_27_with the other young deer than his lessons. He didnt realize how dangerous it could be for a_28_who learned nothing but deer games. So he started_29_ classes. Soon he was absent from class all the time._30_, one day the poor deer stepped in a

67、 trap and was_31_.Since he was missing, his mother was worried. She went to ask her_32_, “Have you taught your _33_ the tricks and skills he needs in time of danger?”The teacher_34_, “My dear sister, your son was disobedient (不服从的) and_35_ to learn. Out of_36_for you, I tried my best to teach him._3

68、7_he did not want to learn them. He was always absent from class! How could I possibly teach him? You are obedient and faithful, but he is not. There is no_38_ trying to teach him.”Later they heard the_39_news. The stubborn young deer who missed classes had been trapped and_40_. by a hunter. He skin

69、ned him and took the meat home.The moral of the story is: nothing can be learned from a teacher by one who misses classes.21. A. selfishB. respectableC. generousD. mean22. A. playedB. gaveC. taughtD. trained23. A. escapeB. fightC. preventD. defend24. A. broughtB. watchedC. visitedD. called25. A. tri

70、cksB. knowledgeC. gamesD. talents26. A. firstB. secondC. nextD. last27. A. chattingB. playingC. fightingD. competing28. A. deerB. teacherC. motherD. animal29. A. avoidingB. escapingC. missingD. attending30. A. GenerallyB. HonestlyC. UnfortunatelyD. Truly,31. A. killedB. stuckC. roastedD. scoldedi32.

71、 A. motherB. fatherC. brotherD. friend33. A. nieceB. nephewC. cousinD. aunt34. A. askedB. thoughtC. repliedD. reacted35. A. unpleasantB. impoliteC. unsatisfiedD. unwilling36. A. undestandingB. curiosityC. respectD. comfort37. A. AndB. ButC. SoD. Or38. A. pointB. doubtC. possibilityD. need39. A. good

72、B. upsetC. sadD. fun40. A. attackedB. killedC. cutD. beaten【答案】21. B 22. C 23. D 24. C 25. A 26. A 27. B 28. A 29. C 30. C 31. B 32. C 33. B 34. C 35. D 36. C 37. B 38. A 39. C 40. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。从前,有一群鹿生活在森林里。这里讲述的是一个智慧的和受人尊敬的老师,他教给小鹿生存的技巧和技能的故事。这只倔强的小鹿不愿学习,逃课时被猎人捕获并被杀死了。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:其中有一个

73、智慧的和受人尊敬的老师,他教给这小鹿生存的技巧和技能。A. selfish自私的;B. respectable 值得尊敬的;C. generous慷慨的;D. mean吝啬的。根据wise可知与之并列的应该是“值得尊敬的”老师。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:其中有一个明智的和受人尊敬的老师,他教给这小鹿生存的技巧和技能。A. played玩;B. gave给;C. taught教;D. trained训练。作为老师自然要“教”小鹿生存的技巧。故选C。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:当面临危险时,年轻的鹿可以利用这些技能来保护自己。A. escape逃脱;B. fight战

74、斗;C. prevent阻止;D. defend保卫,辩护。面对危险时只有技能才能“保护”自己。故选D。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:一天,老师的妹妹带着她的儿子去看望他,她希望儿子能学到对鹿来说什么是最重要的东西。A. brought拿来,带来;B. watched 观看;C. visited访问;D. called打电话。根据hoping he would learn what is so important for deer.由此可知是来“看望”他。故选C。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:亲爱的兄弟,请教给我的孩子鹿的技巧和技能。A. tricks技巧,诡计;B. know

75、ledge知识;C. games游戏;D. talents天赋。领着孩子来就是为了请教“技巧”。故选A。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:很好,你可以在明天这个时候上你的第一课。A. first首先的;B. second第二的;C. next其次的;D. last最后的。根据上文中的please teach my child可知此处指“第一堂课”。故选A。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:但不久,他变得更感兴趣和其他小鹿在一起玩。A. chatting聊天;B. playing玩;C. fighting战斗;D. competing竞赛。此处play with“和-一起玩”。故选B。

76、【28题详解】考查名词词义辨析。句意:他没有意识到这对一只除了会玩游戏什么都不会的鹿来说有多危险。A. deer 鹿;B. teacher老师;C. mother母亲;D. animal动物。根据上句可知此处指的是“小鹿”。故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:于是他开始逃课。A. avoiding避免;B. escaping逃脱;C. missing错过,想念;D. attending出席,参加。根据下文Soon he was absent from class all the time.可知他开始逃课。故选C。【30题详解】考查副词词义辨析。句意:不幸的是,有一天,可怜的鹿走进一个

77、陷阱,被卡住了。A. Generally普遍地;B. Honestly诚实地;C. Unfortunately不幸地,遗憾地;D. Truly真实地。根据stepped in a trap可知,进了一个陷阱,所以很不幸。故选C。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:不幸的是,有一天,可怜的鹿走进一个陷阱,被卡住了。A. killed杀死;B. stuck卡住;C. roasted烤;D. scolded责备。因为进入陷阱,所以“被卡住了”。故选B。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:她去问她弟弟,“你教你的外甥面对危险时所需要的技巧和技能了吗?”A. mother母亲;B. father父亲

78、;C. brother兄弟;D. friend朋友。根据空14后面的My dear sister可知答案为C。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:她去问她的弟弟,“你教你的外甥面对危险时所需要的技巧和技能了吗?”A. niece侄女;B. nephew外甥;C. cousin堂兄;D. aunt姑姑。根据空14后面的My dear sister可知此处指的是“外甥”。故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:老师回答说:“我亲爱的姐姐,你的儿子是不听话的,不愿学习。”A. asked问;B. thought想,认为;C. replied回答;D. reacted反应。根据She went

79、 to ask her_12_,可知此处指“回答”。故选C。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:老师回答说:“我亲爱的姐姐,你的儿子是不听话的,不愿学习。”A. unpleasant不愉快的;B. impolite 不礼貌的;C. unsatisfied不满意的;D. unwilling不愿意的。根据空17后的he did not want to learn them.可知,这里指“不愿意学”。故选D。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:出于对你的尊重,我尽力教他。A. undestanding 明白,理解;B. curiosity好奇;C. respect 尊重;D. comfort舒

80、适。根据I tried my best to teach him.可知是出于对姐姐的尊重。固定词组:out of respect“处于尊重”。故答案为C。【37题详解】考查并列连词词义辨析。句意:但是他不想学。A. And和;B. But但是;C. So所以;D. Or或者。根据_17_he did not want to learn them.根据I tried my best to teach him._17_he did not want to learn them.可知前后是一种转折关系,故选B。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:教他是没有用的。A. point要点,得分;B. d

81、oubt怀疑;C. possibility可能;D. need需要。固定句式:There is no point doing sth.“做某事毫无意义”。故选A。【39题详解】考查形容词词义辨析。句意:后来他们听到了这个不幸的消息。A. good 好的;B. upset烦恼的;C. sad伤心的;D. fun乐趣。根据He skinned him and took the meat home.可知是“伤心的”。故选C。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:这只倔强的小鹿逃课时被猎人捕获并杀死了。A. attacked攻击;B. killed杀死;C. cut切,砍;D. beaten打败。根据

82、He skinned him and took the meat home.可知“被杀了”。故选B。【点睛】在做完形填空时一定要注意and/but/so/besides/however/furthermore/moreover/in addition/whats more/though等词汇、固定结构的运用。它们连接了上下文,起着承上起下的作用。像but(但是)、however(然而),表示转折,这说明前后的内容相反或相对。把握住这一点,做起题来就会得心应手。本题第17小题,句意:但是他不想学。A. And和;B. But但是;C. So所以;D. Or或者。根据_17_he did not

83、want to learn them.根据I tried my best to teach him._17_he did not want to learn them.可知前后是一种转折关系,故选B。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Nelson Mandela was born in 1918 in Mvezo, South Africa. His father was chief of Mvezo,_41_influence on Nelson was huge. Later, Nelson became a c

84、ivil rights leader in South Africa. Having_42_(contribute) to South Africa, he won the respect from South Africa and the whole world.Nelson Mandela was a great activist. After finishing_43_(learm) law in the college, he joined the Africa National Congress in his_44_(twenty). All his life Nelson foug

85、ht_45_apartheid (种族隔离) and helped many Africans, but his Contribution_46_(reat) as an act of terrorism then. The African government sent him to prison for 27 years. Once set free from prison, he continued to make efforts_47_(end) apartheid. To Nelson,_48_he wanted was that all people would enjoy hum

86、an rights_49_(equal) in South Africa. Eventually, he won the_50_(elect) and served as President of South Africa from 1994 to 1999.【答案】41. whose 42. contributed 43. learning 44. twenties 45. against 46. was treated 47. to end 48. what/all 49. equally 50. election【解析】【分析】这是一篇人物传记。文章介绍前南非总统Nelson Mande

87、la及生平事迹。【41题详解】考查定语从句。句意:他的父亲是首席Mvezo,他对纳尔逊的影响是巨大的。此处father是先行词,在后面的定语从句中作定语,故填whose。【42题详解】考查现在分词完成式作原因状语。句意:他对南非做出了贡献,他赢得了来自南非和整个世界的尊重。此处是现在分词完成式作原因状语,having已经给出,故填contributed。【43题详解】考查固定搭配。句意:毕业后在大学学法律,在他二十多岁他加入了非洲国民大会。固定搭配:finish doing sth.“完成做某事”故填learning。【44题详解】考查固定用法。句意:毕业后在大学学法律,在他二十多岁他加入了非

88、洲国民大会。固定用法:in ones+逢10的基数词的复数形式,“在某人几十几岁时”,此处指“在他二十几岁时”,故填twenties。【45题详解】考查固定搭配。句意:一生纳尔逊反对种族隔离和帮助许多非洲人,但是他的贡献被视为一种恐怖主义行为。固定搭配:fight against“与-作斗争”。故填against。【46题详解】考查一般过去时态的被动语态。句意:一生纳尔逊反对种族隔离和帮助许多非洲人,但是他的贡献被视为一种恐怖主义行为。此处句子主语Contribution和treat之间是被动关系,且指过去的事情,所以用一般过去时态的被动语态,故填was treated。【47题详解】考查固定

89、搭配。句意:从监狱释放后,他继续努力去结束种族隔离制度。固定搭配:make efforts to do sth.“努力去做某事”。故填to end。【48题详解】考查定语从句或主语从句。句意:对尼尔森来说,他想要的是在南非所有的人都喜欢人权平等。此处是all做先行词,后面是省略that的定语从句,也可以是what引导的主语从句,故填what/all。【49题详解】考查副词。句意:对尼尔森来说,他想要的是在南非所有的人都喜欢人权平等。此处是副词修饰动词,故填equally。【50题详解】考查名词作宾语。句意:最终,他赢得了选举,从1994年到1999年担任南非总统。根据the可知此空填名词,故填

90、election。【点睛】分析定语从句关键抓住两点:第一、找准先行词;第二、看先行词在定语从句中所作的成分。先行词往往为名词或代词,如本题第1小题中先行词为名词father,再分析先行词father在定语从句中所作的成分,将先行词father带到从句中可知,只能作定语,故确定关系词为whose。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假定英语课_上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的

91、词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划- 横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Mary,My name is Li Hua, a 18-year-old student from Eton middle school. To help the old people in the nursing home, my classmates and me will go there this Sunday, As the monitor of Class Two, I wanted to i

92、nvite you to go with us.Here are some information about this activity, To begin with, we will leave for our school by bus at 8 a.m, but return at 5 p.m. Besides, there will be a lot of activity such as making dumplings and giving performances, that will be not only interesting but also meaningful.Ho

93、peful, you will like the plan and join us. I have the confidence that we will have a great time there. Looking forward your reply and your decision.Yours,Li Hua【答案】1a改为an2me改为 I2wanted 改为want4are改为is5for删掉6but改为and7activity 改为activities8that改为which9Hopeful改为Hopefully10forward后加to【解析】【分析】这是一篇记叙文。来自Et

94、on中学的18岁学生李华向朋友Mary介绍自己去敬老院帮助老人的计划,希望她能加入。【详解】1.考查不定冠词。句意:我的名字是李华,一名18岁的学生从伊顿中学。此处18-year-old以元音音素开头,所以前面用an表示“一”,故把a改为an。2.考查人称代词主格。句意:为了帮助养老院的老人,这个星期天我和我的同学们将去那里。此处my classmates and me是句子主语,不能用宾格,故把me改为 I。3.考查时态。句意:作为二班的班长,我想邀请你和我们一起去。此处用一般现在时态,故把wanted 改为want。4.考查主谓一致。句意:下面是关于这个活动的一些信息。此处informat

95、ion是不可数名词,作主语谓语动词用单数第三人称形式,故把are改为is。5.考查及物动词。句意:首先,我们将8点乘公共汽车离开我们的学校,下午5点返回。此处leave“离开”,是及物动词,而leave for是“去某地”,故把for去掉。6.考查并列连词。句意:首先,我们将8点乘公共汽车离开我们的学校,下午5点返回。此处是并列关系,故把but改为and。7.考查名词复数。句意:此外,将会有很多活动,比如包饺子、表演,这将不仅有趣而且有意义。此处activity是可数名词,且被a lot of 修饰,所以用名词复数,故把activity 改为activities。8.考查非限制性定语从句。句意

96、:此外,将会有很多活动,比如包饺子、表演,这将不仅有趣而且有意义。此处activities是先行词,指物,在后面的非限制性定语从句中作主语,且that不能引导非限制性定语从句,故把that改为which。9.考查副词。句意:希望你会喜欢并加入我们的计划。此处是副词修饰整个句子,故把Hopeful改为Hopefully。10.考查固定词组。句意:期待您的回复和决定。固定词组:look forward to“盼望,期待”。故在forward后加to。第二节书面表达(满分25分)52.假设你是李华,你的美国朋友Mike来信说他对中国非常感兴趣,请你给他回一封信,邀请他来中国旅游。内容包括:1.写信目

97、的;2.简要介绍中国(如历史、文化、名胜古迹、美食、交通等);3.表达期望。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Mike,_Yours,Li Hua【答案】Dear Mike,Im glad to receive your letter saying that you are interested in China Now Im writing to invite you to pay a visit to China, which undoubtedly wont let you downAs you know, Chin

98、a, with a long history and rich culture, has a sea of famous cities and different places of interest for you to explore You cant miss the Great Wall! Besides, you can also enjoy its various delicious foods, convenient transportation like high-speed trains and shared bikes You are sure to gain a comp

99、letely new experience!Looking forward to seeing you soon!Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求写一封信。【详解】第1步:根据提示可知,本篇为一封书信:假设你是李华,你的美国朋友Mike来信说他对中国非常感兴趣,请你给他回一封信,邀请他来中国旅游。内容包括:1.写信目的;2.简要介绍中国(如历史、文化、名胜古迹、美食、交通等);3.表达期望。第2步:根据写作要求,确定关键词(组),如:interested in China(对中国感兴趣);invite you to pay a visit to China(

100、邀请你访问中国);wont let you down(不会让你失望);等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】本文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。Im glad to receive your letter saying that you are interested in China句中使用宾语从句;Now Im writing to invite you to pay a visit to China, which undoubtedly wont let you down句中使用which引导的非限制性定语从句;As you know, China, with a long history and rich culture, has a sea of famous cities and different places of interest for you to explore句中使用as引导的非限制性定语从句。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1