收藏 分享(赏)

2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:553199 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:7 大小:35.50KB
下载 相关 举报
2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc_第1页
第1页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc_第2页
第2页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc_第3页
第3页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc_第4页
第4页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc_第5页
第5页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc_第6页
第6页 / 共7页
2022版高考英语一轮复习 提能练(二十二)Unit 2 The United Kingdom(含解析).doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2The United Kingdom. 阅读理解A(2020郑州市第三次质量检测)Im now living in the south of France with my husband Keith and three small children,and I_feel_like_a_fish_out_of_water everywhere but one placethe Saturday street market.Its been operating in our small town of Sommieres since the 13th century,but weve

2、only lived here for three months.From Monday to Friday,life is all about the kids.Im busy helping my children deal with life in a French school.Its not easy,and their stress is the whole familys stress,as Keith and I are occupied with the daily school run,piles of homework and school notes in French

3、.But on Saturday,the market is for me.I feel so peaceful as I walk along the quiet street toward the busy town square.The knifesharpening man is there,operating a machine that looks like it dates from the Industrial Revolution.Therere street musicians with guitars and microphones,and the sound of be

4、autiful songs fills the air.And the food,of course,is delicious.The cheese man doesnt speakhe just points and cuts,offering a piece from his knife.Lines come out of the door for fresh bread at the bakery.Organic vegetables,herbs and desserts are a feast for the eyes,before being put into the bag to

5、be enjoyed later for lunch.The noises and smells of the market are unfamiliar,but their procedures are clear to me.This is part of why I love the place so much:Unlike during the week,when Im constantly faced with my own difficulties,I know how this place works.My terrible French isnt the barrier to

6、communication that it is in other circumstances.At school and in the village,I cant joke or join a conversation,and although the other parents at school are kind,Im an outsider.But at the market,Im just another customer with a basket.Surrounded by day trippers,I feel like a localgreeting people I kn

7、ow and petting dogs.My Saturday experiences allow me to hope that in the near future Ill feel equally confident in my everyday life.Until then,Saturdays prepare me for the coming week of the school run.语篇解读作者一家在法国南部生活时间不长,由于语言不通,人生地不熟,且作者忙于孩子们在法语学校的日常生活和学业,新的环境让作者觉得不舒服,只有一个地方除外,那就是周六街市。1What does th

8、e author mean by saying “I feel like a fish out of water”?AShe feels lonely without her children.BShe feels free out of her daily housework.CShe feels uncomfortable in new surroundings.DShe feels unable to make a living in another country.C考查句意理解。根据第一段中的“but weve only lived here for three months”和下文

9、可以判断,作者刚在法国南部生活不久,新的环境让她感觉很不舒服,就像鱼儿离开了水一样,故C项正确。2What can be learned about the authors life during weekdays?AShe learns French together with her children.BShe tries to balance her job and the housework.CShe runs to school every day to help her children.DShe devotes herself to her children in a Frenc

10、h school.D考查细节理解。根据第二段内容可知,作者周一到周五忙于孩子们在法语学校的日常生活和学业,故D项正确。3Why does the author like going to the Saturday street market?AShe feels relaxed and comfortable there.BShe can talk with other customers freely there.CShe wants to get away from her familys stress.DShe tries to gain confidence in the busy a

11、tmosphere.A考查推理判断。根据第三段中的“I feel so peaceful as I walk along the quiet street toward the busy town square”以及第四段内容可以推断,作者喜欢去周六街市是因为在那里作者感觉放松和舒服,故A项正确。4What is the authors attitude towards her future life?AObjective. BSatisfied.COptimistic. DWorried.C考查观点态度。根据最后一段中的“My Saturday experiences allow me to

12、 hope that in the near future Ill feel equally confident in my everyday life”可知,作者对于自己未来的生活持乐观的态度,所以C项正确。B (2020威海市高考模拟)When people think about British music,for the most part they think about the 60s or 70s with the likes of The Beatles and The Rolling Stones or more modern artists like Adele or Ed

13、 Sheeran.However,stuck between these two ages was,in my opinion,British musics best period.The 90s were an optimistic time for Britain and indeed Europe,with the economy recovering from the lows of the 80s and the Cold War ending.One of the defining features of the 90s music was the birth of “Britpo

14、p”This was a style of pop music that aimed to promote “Britishness” and commonly featured electric guitars,drums and male singers.Britpop was the style used by worldfamous bands such as Oasis,Blur,Pulp and Suede who became known as “The Big Four”The summer of 1995 was dominated by the “Battle of Bri

15、tpop” which was between Blur and Oasis for the number one spot.Eventually,Blur won the battle and Oasis settled for second best.However,the 90s werent only for the boys,with major female groups also finding fame,the most wellknown of which were “The Spice Girls” who were extremely popular in Britain

16、 and around the world.Once again they promoted “Britishness” and had catchy melodies and lyrics,but they also started the “Girl Power” movement which helped empower girls and women worldwide.It isnt too far to assume that without their music,many female singers and artists who we love today would no

17、t have had the confidence to pursue their dream.British music may have had many great times,however,the 90s are often overlooked.Although I was not alive to enjoy the music properly,the 90s had a huge impact on British culture that can be felt today and I feel that the decade should get the recognit

18、ion it deserves!语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了90年代的英国音乐及其对英国文化产生的巨大影响。5What can we infer from the first paragraph?AThe Cold War came to an end in the 80s.BBritains economy began to pick up in the 90s.CThe Beatles represented the best British music.DAdele is better than Ed Sheeran in modern music.B考查细节理解。根据第一段中的

19、“The 90s were an optimistic time for Britain and indeed Europe,with the economy recovering from the lows of the 80s and the Cold War ending”可知,90年代是英国乃至欧洲的乐观时期,在这个时期经济从80年代的低点开始复苏,故选B。pick up在此处表示“改进,提高,好转”。6What is Paragraph 2 mainly about?ABritpop. BBritishness.CThe Big Four. DThe Battle of Britpo

20、p.A考查段落大意。通过分析第二段的结构可知,段首句为主题句,其后句子为主题的延伸和拓展。首句“One of the defining features of the 90s music was the birth of Britpop”的中心词为Britpop,故本段主要围绕Britpop展开。7Whats the most important influence of “The Spice Girls” according to the text?APromoting “Britishness”BEmpowering girls and women.CCreating catchy mel

21、odies.DFinding fame for female groups.B考查细节理解。根据第三段中的“but they also started the Girl Powermovement which helped empower girls and women worldwide.their dream”可知,“辣妹”组合还发起了“女孩力量”运动,帮助增加全世界女孩和妇女的自主权,故选B。8The writer thinks the impact of the 90s music on British culture is _Aunderestimated Bwellrecogniz

22、edCfairly evaluated Dreasonably doubtedA考查细节理解。根据最后一段中的“British music may have had many great times,however,the 90s are often overlooked”可知,作者认为英国音乐可能有很多伟大的时代,但90年代的音乐往往没有被给予应有的重视。故选A。.七选五(2020贵州普通高等学校招生适应性测试)Feeling stress is totally normal,especially during the time when we fight against the virus

23、,but its not good for you.Knowing how to relax is vital for ensuring your health and wellbeing,as well as restoring the passion and joy in your life. _1_Have a warm bath. _2_Fill up the bathtub(浴缸)with warm water and then create an atmosphere that makes you relax. You could light candles around the

24、bathtub,turn down the lights,or add bubbles.Practice meditation. Remove all thoughts and emotions from your mind by concentrating on your breathing. Meditation takes you into focusing on your whole being as a form of relaxation. It can take a while to master,but it is well worth the effort._3_The mo

25、st important part of relaxing is to choose the method thats right for you. Think about the things in life that you truly enjoy and make time to do them. For example,you could go fishing,sew,sing,paint and take photographs.Spend time with your pet. Play with your pets.Theyll love it and so will you.

26、Talk to your pet about all the stress and anxiety youve been going through and youll feel a lot better. _4_Smile and laugh. As is known to all,laughter is the best medicine. _5_ Smiling and laughing release endorphin(内啡肽),which fights stress and helps you to relax.ADo an activity you truly enjoy to

27、relax.BFeeding your pet is a good way to laugh.CTaking a quick shower makes you active.DWarm water can be an incredible comfort.E. Here are some relaxing activities to help you.F. Pet treatment is a positive means for relaxing.GYou can watch a funny movie or show.语篇解读本文主要介绍了几种释放压力的方法,包括洗温水澡、练习冥想等。1E

28、本空是一个段尾句。分析文章结构可知,本空起到了承上启下的作用,主要是为了引出下文介绍的几个减压方法,故E项符合语境。2D本段主要讲的是可以通过洗温水澡来减压,结合空后一句中的“Fill up the bathtub(浴缸)with warm water”可知,本空讲的应是温水的好处,所以D项符合语境。3A分析文章结构可知,本空是该段的中心句。根据该段中的“Think about the things in life that you truly enjoy and make time to do them”可知,本段主要讲的是可以通过做自己喜欢的事情来减压。另外,结合其他几段的中心句可以判断,

29、本空应该也是一个祈使句,所以选A项。4F本空是一个段尾句。本段主要讲的是可以通过和自己的宠物玩耍来减压,再结合前一句“Talk to your pet about all the stress and anxiety youve been going through and youll feel a lot better”可知,本空应是讲和宠物在一起的好处,故F项符合语境。5G本空是一个过渡句。本段主要讲的是人们可以通过笑来减压,空前和空后的内容都讲到了笑的好处,故空处讲的应是怎样能让自己笑出来,所以G项符合语境。.应用文写作(2021淄博市高三模拟)假定你是新华中学学生会主席李华,应学校英文

30、报邀请,写一封倡议书。呼吁大家养成良好卫生习惯,积极做好个人防护。要点如下:1倡议原因;2健康建议;3表达信心。注意:1.词数80左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结尾已给出,不计入总词数。提示词:卫生习惯hygiene practicesDear schoolmates,_The Students Union答案:Dear schoolmates,Over the past few months,the epidemic situation has had a strong impact on our life.Faced with the disaster,we should

31、 respond actively to the appeal from the government and experts.First of all,pay more attention to personal hygiene practices.Do wear masks in public places.Besides,wash hands as often as possible,which can reduce the risk of being infected with viruses.Most importantly,keep a balanced diet and exercise regularly.Im definitely convinced that with our joint efforts,we can get through the tough time together.The Students Union

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1