收藏 分享(赏)

新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:552926 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:2.31MB
下载 相关 举报
新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc_第1页
第1页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc_第2页
第2页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc_第3页
第3页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc_第4页
第4页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc_第5页
第5页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc_第6页
第6页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc_第7页
第7页 / 共8页
新课标2021高考英语一轮复习课时作业266_1Art新人教版选修6.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业26 6-1 Art.单词拼写1The weather at the moment is not _ (典型的)for July.2The job needs a person who _ (有)an education qualification in accounting or finance.3It was _ (荒谬的)that this should be so difficult to say.4We may talk of beautiful things, but beauty itself is _ (抽象的)5The museum has several lifes

2、ized _ (雕塑)of people and animals.6We cant _ (预测)future events.7Im interested in _ (当代的)Chinese literature.8They finally _ (采纳) our advice on how to finish the work.9He _ (试图)to watch the wonderful film, but failed.10The young man hates to live under his fathers _ (阴影)all the time.答案1typical2.possess

3、es3.ridiculous4.abstract5sculptures6.predict7.contemporary8adopted9.attempted10.shadow.单句语法填空1The local government has taken some effective measures, _ (aim) at cutting down the cost during the tough economy.2The boys made an attempt _ (leave) for camping but were stopped by their parents.3Anyone fo

4、und _ possession of this poison will be punished.4It was quite a long time before I figured _ what had happened to the manager.5A certain man planted a rose and watered it _ (faith) and before it blossomed, he examined it.6My mother is called Anna, and _ coincidence, my wifes mother is also called A

5、nna.7Last summer holiday, we went to the countryside and worked together with the farmers. In this way, we learned _ great deal from the farmers.8The parents have a strong preference _ their youngest child.9As far as I am concerned, the short message is _ (type) of information technology, but it nee

6、ds to be used with care.10The idea of travelling abroad really appeal _ a lot of Chinese people. Thats why every year witnesses more people applying for passports.答案1aiming2.to leave3.in4.out5.faithfully6by7.a8.for9.typical10.to.阅读理解A(2019年新余四中高三年级月考)When you finish your day at school, you probably

7、rush to your dormitory or home as quickly as possible. But for some people, their day begins in the middle of the night.Welcome to the interesting world of “the Master”, the owner of a small restaurant located in a busy district that only opens from midnight to 7 am.Earlier this month, Hong Kong act

8、or Tony Leung Kafai announced that he had directed and starred as the Master in a remake of Japanese director Joji Matsuokas famous comedy Midnight Diner. The new movie is expected to come out in Chinese mainland cinemas later this year.While serving regular soup every night, the Master is also will

9、ing to make customized (定制的) dishes if his customers ask. Besides its delicious food, what makes this eatery special is that its a place of sanctuary and togetherness.Midnight is often when worries, loneliness, and sadness creep up on people, and midnight diner provides the simple comforts of food a

10、nd drink, and more importantly, a warm place where people can keep each other company, talking, and sharing their stories. The customers stories cover everything, from problems at work to parenthood, romance, friendship, and the regrets of a wasted life. Listening to their stories, customers offer e

11、ncouragement and advice to one another. But the Master only provides the life lessona good day must follow a bad onewhen necessary.Despite facing different kinds of disappointment, people need to find their own satisfaction in their seemingly messy lives. “The small pleasure can be a good hotpot mea

12、l,” Japanese culture website JapanP noted. “Its easy to lose sight of what gives life meaning as we go about the daily routine of work and home life.”After all, no one is flawless and no ones life is perfect, but imperfections are the space where possibilities live. As Kelly Mcneils, author of Your

13、Messy Brilliance, wrote, “ The good, the bad, and the ugly, they are our greatest assets because they include every single part of ourselves and leave nothing outand when we fully embrace all parts of ourselves, we discover our true power.”1From the passage we know that the Master _Ais an actor in M

14、idnight DinerBis so popular as to be remade by Joji MatsuokaCprovides good service for his customersDoffers a special restaurant around the clock2What does the underlined word “sanctuary” in Paragraph 4 mean?AreunionBseparationCeatingDshelter3Why is the midnight diner important and special?ABecause

15、bad emotions often occur at midnight.BBecause it offers meals at midnight.CBecause customers are comforted and helped here.DBecause the customers love the Masters life lessons.4What can be inferred from the last paragraph?ANobody is perfect.BAccepting our imperfections help us learn about ourselves.

16、CWe shouldnt attach great importance to our imperfections.DPotentials can only be found in our imperfections.答案与解析本文主要介绍了具有特别之处的深夜食堂,在这里不仅为食客提供饮食,孤单落寞的人也可以在这里相互倾诉和交流,从而改善情绪、获得慰藉和帮助。1C细节理解题。根据文章第二段“the Master”, the owner of a small restaurant located in a busy district that only opens from midnight t

17、o 7 am.可排除 A、D;由第三段he had directed and starred as the Master in a remake of Japanese director Joji Matsuokas famous comedy Midnight Diner.可知 B 不正确;由第四段可知,这个深夜食堂不仅提供常规服务,还可以根据顾客需求定制菜肴,甚至还是一个聚会疗伤的地方,故选C。2D词义猜测题。根据该词所在的句子可知,该词是用来描述深夜食堂这家餐厅特别之处的。根据下一段的第一句可知,深夜食堂除了为那些食客提供饮食外,更是为孤单落寞的人提供了一个可以相互倾诉和交流的地方。 因

18、此,可以推出 sanctuary 是指避难处,与 D 的 shelter意义相同。故选D。3C推理判断题。由问题关键词important and special可以定位到第五段。从与问题相关的关键词:comfort, company, encouragement, advice, life lesson可知,深夜食堂的重要和特别之处在于,孤单落寞的人在这里可以相互倾诉和交流,从而改善情绪、获得慰藉和帮助。故选C。4B推理判断题。根据文章最后一段第一句“no one is flawless and no ones life is perfect”可知 A 为直接信息。由“imperfection

19、s are the space where possibilities live”可知C项语意正好与原文相反,而D项是对此句的曲解;由“The good, the bad, and the ugly, they are our greatest assets because they include every single part of ourselves and leave nothing outand when we fully embrace all parts of ourselves, we discover our true power.”可知只有积极地正视和接受自己的全部,无

20、论好的抑或是不好的部分,才能更好地认识自己。所以,接纳自己的不完美有助于我们了解自己。故选B。B(2018年高考课标全国卷)Good Morning Britains Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning, but she is cooking up a storm in her latest role showing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.In Save Money: Good

21、 Food, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste, while preparing recipes for under 5 per family a day. And the Good Morning Britain presenter says shes been able to put a lot of what shes learnt into practice in her own

22、home, preparing meals for sons, Sam,14, Finn,13, and Jack, 11.“We love Mexican churros, so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,” she explains. “I pay 5 for a portion(一份), but Matt makes them for 26p a portion, because they are flour, water, sugar and oil. Everybody can b

23、uy takeaway food, but sometimes were not aware how cheaply we can make this food ourselves. ”The eightpart series(系列节目), Save Money: Good Food, follows in the footsteps of ITVs Save Money: Good Health, which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market

24、.With food our biggest weekly household expense, Susanna and Matt spend time with a different family each week. In tonights Easter special they come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget. The team transforms the familys long weekend of celebration with less expensi

25、ve but still tasty recipes.5What do we know about Susanna Reid?AShe enjoys embarrassing her guests.BShe has started a new programme.CShe dislikes working early in the morning.DShe has had a light budget for her family.6How does Matt Tebbutt help Susanna?AHe buys cooking materials for her.BHe prepare

26、s food for her kids.CHe assists her in cooking matters.DHe invites guest families for her.7What does the author intend to do in Paragraph 4?ASummarize the previous paragraphs.BProvide some advice for the readers.CAdd some background information.DIntroduce a new topic for discussion.8What can be a su

27、itable title for the text?AKeeping Fit by Eating SmartBBalancing Our Daily DietCMaking Yourself a Perfect ChefDCooking Well for Less答案与解析本文是一篇说明文。文章介绍了一档英国系列电视节目,给观众介绍如何减少食物浪费以及如何以较少的预算做出美味佳肴。5B细节理解题。根据文章第一段知道Good Morning Britains Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning, bu

28、t she is cooking up a storm in her latest role可知,她开辟了一个新的节目。故选B。6C细节理解题。根据文章第二段中的In Save Money: Good Food, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste, while preparing recipes for under 5 per family a day.可知, Susanna 在Matt

29、Tebbutt的帮助下,提供如何减少食物浪费同时给每日生活费低于5英镑的每个家庭准备食谱。故选C。7C写作意图题。根据文章第四段中的which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.可知,Save Money: Good Food节目是Save Money: Good Health节目之后,给观众一些建议:如何从众多的市场上的健康产品中获取价值。故选C。8D主旨要义题。根据文章的整体内容可知,文章作者一直在讲如何用较少的钱做出好的食物。根据文章中的

30、prepare delicious and nutritious meals on a tight budget. 在资金紧张的情况下,准备可口且有营养的饭菜; how to reduce food waste, while preparing recipes for under 5 per family a day. 如何减少食物浪费同时给每日生活费低于5英镑的每个家庭准备食谱; how cheaply we can make this food ourselves. 我们自己做这种食物有多便宜; less expensive but still tasty recipes.不贵可仍然可口的

31、食谱。可以推知D正确。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Head to almost any barbershop on Saturday or Sunday,and you will see at least one kid _1_ (wait) with an adult to get a haircut.Its down time(非工作时间)and it could easily become reading time if there were books around.American officials partnered with

32、 nonprofit _2_ (organization) to set up a small library at Eddies Hair Design, a barbershop in Washington.“On the weekend a lot of kids come,” said Kate, _3_ has owned Eddies for 24 years.Gene Pinkard was a headmaster of a school just a block away from Eddies. Often getting his haircut at Eddies, he

33、 _4_ (find) kids often spent hours there with their parents. “It makes sense _5_ (provide) them with something ageappropriate to read instead _6_ magazines only available for adult customers,” said Pinkard. Now each child _7_ (offer) a little pile of books to read at the barbershop. The books are do

34、nated by the nonprofit Reading Partners and First Book.The readalong event is part of what the White House call “Read Where You Are” event, encouraging adults to read with children _8_ (regular)It is meant to highlight the _9_ (important) of reading anytime and anyplace, and its especially helpful _

35、10_ children often lose some of the academic ground during the summer holidays.答案与解析本文属于社会类文章。美国政府与非营利组织在埃迪理发店建立一个小型图书馆,让孩子们在等着大人理发时能读书,尤其是在不上课的假期,读书对于孩子是有帮助的。1waiting考查固定搭配。see sb.doing看见某人在做某事。此处指看见至少有一个小孩子等着大人理发。故填waiting。2organizations考查名词的复数。organization是可数名词。所以要用复数。句意:美国官员与非营利组织合作建立了一个小图书馆。3wh

36、o考查关系代词。Kate为先行词,指人,在定语从句中作主语,故用who。4found考查谓语动词。本文主要讲述过去的事,故要用一般过去时。5to provide考查非谓语。It makes sense _ (provide) them with something ageappropriate to read本句中It是形式主语,真正的主语是后面的动词不定式。故要用to provide。6of考查固定搭配。instead of(是而不是)。给孩子们提供适合阅读的东西,而不是只为成年顾客提供杂志。7is offered考查谓语动词。offer sb.sth.提供某人某物。sb.be offered sth.某人被提供某物,each child是单数,因此要用is offered。8regularly考查副词。此处的regular修饰动词read,修饰动词不能用形容词,故用regularly。9importance考查名词。本空前有定冠词the,可知本空要用名词,故用importance。10when考查连词。分析本句可知是一个时间状语从句。分析本句内容可知是说当孩子在假期不学习时阅读特别有帮助。故用when。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1