ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:113KB ,
资源ID:551963      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-551963-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏南通市2016高考英语(二轮)阅读理解选练题(含答案).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏南通市2016高考英语(二轮)阅读理解选练题(含答案).doc

1、江苏南通市2016高考英语(二轮)阅读理解选练题(含答案)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。In the United States, there were some well-constructed houses for native Indians, ranging from the simple brush shelter to the five-storied pueblo.In the eastern United States, one of the existing types was that commonly know under

2、 the Algonkian name of wigwam in which the Iroquois Indians lived. The wigwams were of wagon-top shape with straight sides and ends, made by bending young trees to form the round shape. Over this shape pieces of tree bark were laid to protect the Indians from bad weather. Over the bark dried grass w

3、as added. A small hole allowed smoke to escape from the top. Doorways at each end served also as windows, The Iroquois Indians built trunk walls all around their villages. The wall had only one opening, They could quickly close this opening if their enemies came near.Interestingly, the Choctaw India

4、ns in Mississippi also lived in a wigwam of a most primitive(原始的) construction, but different from those of the Iroquois Indians. The Choctaw Indians wigwams, made from mud, cane and straw, were in the form of a bee-hive. The covering was made of a long, tough grass. A post in the centre supported t

5、he roof. A hole in the top admitted the light, and allowed the smoke to pass out.The tipi tent-housing of the upper lake and plains area was put up with poles set lightly in the ground, tied together near the top, and covered with bark and grass in the lake country. It was easily portable, and two w

6、omen could set it up or take it down within an hour.The Pawnee, Mandan and other Indian tribes (部落) along the Missouri built solid ring-shaped structures of trunk, covered with earth and dried grass, housing a dozen families.The Wichita and other tribes of the Texas border built large ring-shaped ho

7、uses covered with dried grass. Apart from the regular housing, almost every tribe had some style of housing.( ) 1.Which of the following pictures shows the house for the Iroquois Indians?( ) 2. According to the passage, the Pawnee Indians built their houses _.A. with openings in the trunk walls B. l

8、arge enough for several families C. in a ring shape with bark and mud D. by bending young trees to form the shape( ) 3. All the native Indian houses described in the passage were_. A. of the same shape B. covered with grass C. built with a post in the centre D. built with doorways at each end ( ) 4.

9、 The passage suggests that _A. all the native Indians built trunk walls all around their houses B. all the native Indian houses were built with poles tied togetherC. the Iroquois Indians took safety into account while building their wigwams D. the Choctaw Indians in Mississippi built their wigwams w

10、ith straight sides and ends【语篇解读】本篇文章为记叙文。主要讲述了美国的土著居民印第安人的房屋结构和建房特点,展示了美国当地人的居住文化。1.答案A。【解析】细节理解题。根据第二段第二句“The wigwams were of wagon-top shape with straight sides and ends”可知,选项A符合题意。2.答案B。【解析】细节理解题。根据第五段中“The Pawnee, Mandan and other Indian tribes housing a dozen families”可知,应选B项。3.答案B。【解析】细节理解题。文

11、章中出现的grass是Indian tribes建造房屋所必不可少的东西。由此可知,印第安人的屋子都用草盖着。由此可知B项正确4.答案C。【解析】推理判断题。根据第二段最后一句“They could quickly close this opening if their enemies came near”可以推断出the Iroquois Indians建造房屋的时候把自身的安全考虑在内了。因此可推断出C项 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【2014高考英语综合能力测试题】Monmouth, Wales, a small town in the United Ki

12、ngdom where King Henry V was born, has made history again by8becoming the worlds first Wikipedia Town. Since May 19, visitors have been able to take an in-depth wiki tour of the town with their phones by scanning more than 1,000 different bar codes that have been placed on various landmarks(地标)The p

13、hones immediately find out each landmarks Wikipedia page. Created in 2001, Wikipedia is a free online encyclopedia(百科全书) written and edited by anyone who wants to contribute. It attracts more than 400 million visitors each month. The Monmouth project, called Monmouthpedia, aims to describe every fam

14、ous place, person, object, plant, and animal in the town in as many languages as possible. Over the past six months, many people came together to make that happen. The town has free town-wide Wi-Fi. Local people created nearly 500 new articles about the town and updated about 150 existing ones. Othe

15、r volunteers translated the articles into more than 26 languages, including Hindi, Czech, Hungarian, and Latin. Universities, museums, historic sites, hundreds of shops and businesses and most schools in Monmouth have been tagged(给.加上标签) with QRpedia codes - bar codes that a phone can read through i

16、ts camera, Each code takes a person to scan it to a Wikipedia page in his or her chosen language. The person can then read all about the landmark, object, etc. Monmouth was chosen as the first Wikipedia Town because of its rich cultural history. It is home to a 13th-century bridge and to the remains

17、 of Monmouth Castle, built in the 11th century. Wikimedia UK hopes other towns will become Wikipedia towns in the future. “If everyone shares the stories of their local area, well have a much clearer understanding of the world we live in,” Stevie Benton of Wikimedia UK said. “And thats a powerful th

18、ing.”36. Monmouth has made history because _. A. many Kings like Henry V were bon there B. it becomes the worlds first Wikipedia Town C. many people go to visit it frequently every year D. visitors can find various landmarks in the town37. What can we learn from Paragraph 2? A. Monmouthpedia was cre

19、ated in 2001. B. Over 400 million people go to visit Monmouth. C. Monmouthpedia describes everything about the town. D. Monmouthpedia has been translated into over 26 languages.38. How can you get information about certain places in Monmouth? A. By phoning the local people. B. By scanmn5g QRpedia co

20、des.C. By traveling in Monmouth. D. By surfing on the government net.39. Which of the8following statements may Stevie Benton agree with? A. The UK should develop its tourism. B. More castles should be built in the UK. C. Monmouth is a town with many places of interest. D. More towns can copy Monmout

21、hpedias example. 40. What would be the best title for the text? A. An exciting trip to Monmouth. B. The development of Monmouth. C. Welcome to the first Wikipedia Town. D. A town with rich cultural history.【参考答案】36-40 BDBDC本文主要介绍了英王亨利五世的出生地Monmouth。因遍布着的1000多个条形码,使它成为全世界第一个“维基小镇”。36. B。细节理解题。从第一段的第一

22、句话可知,Monmouth创造了历史是因为它成为世界上的第一个维基小镇。37. D。细节理解题。根据第二段的内容可知,Monmouthpedia的内容已经被译成了多于26种语言。38. B。细节理解题。根据文章第三段可知,人们通过扫描建筑物上的条形码,即可在相应的维基百科网页上获取相关信息。39. D。细节理解题。根据文章的最后一段可以判断出,Stevie Benton认为更多的城市应该成为维基城镇,让大家了解它们的历史和文化。40. C。主旨大意题。根据文章全文的内容,主旨应该是介绍了Monmouth这个维基小镇。阅读理解。L1PITORABOUT LIPITOR Lipitor is a

23、prescription medicineAlong with diet and exercise,it lowers “bad” cholesterol(胆固醇)in your bloodIt can also raise “good cholesterol. Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors,including family history of early heart disease,high blood pressure,age and smok

24、ing.WHO IS LIPITOR FOR?Who can take LIPITOR:People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise Adults and children over l0 Who should NOT take LIPITOR:Women who are pregnant,may be pregnant,or may become pregnant. Lipitor may harm your unborn baby.women who are breast-feedingLip

25、itor can pass into your breast milk and may harm your baby. People with liver(肝脏)problems POSSIBLE SIDE EFFECTS OF LIPITOR Serious side effects in a small number of people:Muscle(肌肉)problems that can lead to kidney(肾脏)problems,including kidney failureLiver problemsYour doctor may do blood tests to c

26、heck your liver before you start Lipitor and while you are taking itCall your doctor right away if you have:Unexplained muscle pain or weakness,especially if you have a fever or feel very firedSwelling of the face,lips,tongue,andor throat that may cause difficulty in breathing or swallowing Stomach

27、pain Some common side effects of LIPITOR are: Muscle pain Upset stomach Changes in some blood tests HOW TO TAKE LIPITOR DO:Take Lipitor as prescribed by your doctor.Try to eat heart-healthy foods while you take Lipitor.Take Lipitor at any time of day, with or without food.If you miss a dose(一剂),take

28、 it as soon as you remember.But if it has been more than 12 hours since your missed dose,waitTake the next dose at your regular time.Dont:Do not change or stop your dose before talking to your doctor.Do not start new medicines before talking to your doctor.( ) 1. What is a major function of Lipitor?

29、A. To help quit smoking. B. To control blood pressure.C. To improve unhealthy diet.D. To lower bad cholesterol. ( ) 2. Taking Lipitor is helpful for .A. breast-feeding women B. women who are pregnantC. adults having heart diseaseD. teenagers with liver problems( ) 3. If it has been over 12 hours sin

30、ce you missed a dose, you should A. change the amount of your next dose B. eat more when taking your next doseC. have a dose as soon as you remember D. take the next dose at your regular time( ) 4. Which of the following is a common side effect of taking Lipitor?A. Face swelling. B. Upset stomach.C.

31、 Kidney failure. D. Muscle weakness. ( ) 5. What is the main purpose of the passage?A. To teach patients ways for quick recovery. B. To present a report on a scientific research.C. To show the importance of a good lifestyle.D. To give information about a kind of medicine. 本文为药品说明,主要介绍了药品Lipitor的作用、适

32、用人群、副作用及服药的相关注意事项。56. 答案:D考点:细节理解解析:根据 “Along with diet and exercise,it lowers “bad,cholesterol(胆固醇)in your bloodIt can also raise “good cholesterol.”可以推断出答案。57. 答案:C考点:细节理解解析:根据 “Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors,including family history of earl

33、y heart disease,high blood pressure,age and smoking.”和 “Adults and children over l0”可以判断选C58. 答案:D考点:细节理解解析:根据 “If you miss a dose(一剂),take it as soon as you remember.But if it has been more than 12 hours since your missed dose,waitTake the next dose at your regular time.”可以得出答案59. 答案:B考点:细节理解解析:根据 “Some common side effects of LIPITOR are:Muscle pain, Upset stomach, Changes in some blood tests” 可以得出答案60. 答案:D考点:推理判断题解析:文章先总体介绍药品Lipitor的作用,接着介绍药品的适用人群及不适用人群,然后介绍药品的副作用,最后介绍服药的注意事项,由此可以判断选D项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1