ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:17 ,大小:96KB ,
资源ID:550040      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-550040-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新疆呼图壁县2020-2021学年高一下学期期初考试英语试卷 WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新疆呼图壁县2020-2021学年高一下学期期初考试英语试卷 WORD版含答案.doc

1、 呼图壁县2020-2021学年第二学期高一年级期初英语模块测试卷出卷人:分 值:100分 时 间:90分钟一、 阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共15小题;每小题2分,满分30分)ATraveling to all corners of the world gets easier and easier. We live in a global village. But this doesnt mean that we all behave in the same way.GreetingsHow should you b

2、ehave when you meet someone for the first time? An American or a Canadian shakes your hand while looking you straight in the eye. In many parts of Asia there is no physical touch at all. In Japan, you should bow. In Thailand, the greeting is made by pressing both hands together at the chest and bowi

3、ng your head a bit.ClothesMany countries have rules about what you should and shouldnt wear. In some Asian countries, you shouldnt expose (暴露) your body, especially women. In Japan, you should take off your shoes when entering a house or a restaurant. This is also true in Thailand and Iran.Food and

4、drinkIn Italy, Spain and Latin America, lunch is often the biggest meal of the day, and can last two or three hours. For this reason many people eat a light break-fast and a late dinner. In Britain, you might have a business lunch and do business as you eat. In Mexico and Japan, lunch is a time to r

5、elax and socialize. And the Japanese rarely drink alcohol (酒) at lunchtime.Doing businessIn most countries, showing business cards is important for all introductions. In Japan, you must present your card with both hands, with the writing facing the person you are giving it to.1. How do the people in

6、 Thailand do when greeting?A. Shake hands while looking straight in the eye. B. Bow only without any physical touch at all.C. Press both hands at the chest and bow. D. Wave hand above head with a big smile.2. Where does people regard lunch as time to relax?A. In Mexico and Japan.B. In Britain and Fr

7、ance.C. In Thailand and Iran.D. In Italy, Spain and Latin America.3. What should you behave when in Japan?A. Present your card with single hand. B. Drink some alcohol at lunchtime with guests.C. Take off your shoes when entering museum. D. Bow when meeting someone for the first time.BVogue was found

8、ed in 1892. It has a long history and has been widely respected in the fashion world, The magazine covers fashion, makeup, beauty, health, entertainment and the arts. Since Vogue was launched (发行) in US in 1892, it has been regarded as the worlds Fashion Treasury.The American edition(版本) of Vogue wa

9、s started in 1892; its publisher Cond Nast Company later launched a British edition in 1916 and a French edition in 1921. Nast is the founder of the modern magazines. He is the first to employ artists as publishers or magazine photographers. Vogue is also the first magazine to use color photography

10、to show the fashion designs.Vogue magazine presented special point of view about culture and fashion. What has been widely acclaimed is that Vogue has promoted the development of the global fashion industry and many famous designers of today were discovered by Vogue.Vogue stresses a policy of editor

11、ial independence and sticks to the highest standard. Each months Vogue attracts 18 million readers worldwide.Unlike most fashion magazines which just arrange everything even if it is out of season, with models in the lower left or right corner of the cover, Vogue uses a high-quality space layout des

12、ign, each describing a separate topic which makes readers feel that they are window shopping. People who think the magazine just print media will change their views after reading Vogue.Nowadays, Vogue has 22 different editions. The most famous ones are released in France, Italy, Britain, America, Ge

13、rmany, China and Turkey. Vogue is now one of the most important magazine brands.4. When was the French edition of Vogue launched?A. In 1892.B. In 1916.C. In 1921.D. In 20195. What does Vogue as the first magazine use to show the fashion design?A. Color photography. B. Wonderful covers . C. High-qual

14、ity space. D. Separate topics.6. What will people thinking the magazine just print media do after reading Vogue ?A. Buy the magazine. B. Change their ideas.C. Set up fashion industry. D. Thank and respect Vogue.7. Whats the authors attitude to Vogue ?A. Critical. B. Satisfied. C. Unconcerned. D. App

15、reciative.CThe smilodon (剑齿虎) died out probably about ten thousand years ago. Although it is also known as the saber-toothed tiger, it was not a close relative of the modern tiger. The more scientists study the two big cats, the more differences they find.Tigers are not sociable animals. They genera

16、lly travel by themselves. The smilodon, on the other hand, probably lived in groups. Tigers run fast while hunting their prey. But the smilodon, with much shorter tails than todays tigers, did not have the balance to run at top speeds. It probably caught its prey by hiding quietly until an animal ca

17、me near.Another main difference between todays tiger and the smilodon is the size of the smilodons teeth. It is known as a saber-toothed cat because of two huge teeth that grew from the top of its jaw(颌). These teeth grew up to nearly 18 cm long and were easily broken and damaged. The smilodon proba

18、bly used the teeth to bite into soft parts of its preys body, such as its stomach. A modern tigers teeth are much smaller, but they are stronger.The smilodon lived in North and South America from about two million years ago until about ten thousand years ago. Tigers, of course, still exist today and

19、 live in eastern and southeastern Asia. No one knows for sure why the smilodon disappeared.8. Why does the smilodon run slower than tigers?A. Because of their big body.B. Because of their shorter tail.C. Because of their huge teeth.D. Because of their living habits.9. What is the reason why the smil

20、odon disappeared according to this text?A. No exact reason found. B. Human activities.C. The changes of living places. D. Natural disasters.10. What can we infer from the text?A. The smilodon died out about 10,000 years ago.B. The smilodon was a relative to modern tigers.C. Modern tigers have more c

21、hances to get prey.D. People have known the importance of protecting tigers.11. What can be the best title for the text?A. Why the smilodon died out.B. The study of the smilodon.C. How to protect modern tigers.D. The smilodon and the tiger.DA musical, School of Rock, which is played at the Winter Ga

22、rden Theatre, is based on the 2003 hit movie starring Jack Black and opens on Broadway(百老汇).“The central message of the story,” the shows composer, Andrew Lloyd Webber, said recently, “is about the driving force of music.” Lloyd Webber, who is behind such Broadway hits as Phantom of the Opera and Ca

23、ts, runs a music education foundation. He is allowing schools to license the musical while its still on Broadway.School of Rock tells the story of Dewey Finn, an ambitious rock star played by Alex Brightman. When Finns musical career hits a dead end, he gets a job as a teacher. While in the classroo

24、m, he encourages his fifth graders to form a rock band.All of the actors play their own instruments during the performance. “If you say that you can do it, and you work hard enough, then you can do it,” said Evie Dolan, who learned to play bass for the role of Katie.While the musical is very similar

25、 to the movie, lyricist Glenn Slater added new songs, including Youre in the Band and Stick It to the Man.“I really love Youre in the Band,” said the musicals director, Laurence Connor, “I love that moment when the audience sees the children pick up their instruments for the first time and really pl

26、ay, and find rock music for the first time.”Bobby Mackenzie, who plays Tomika, said that the experience of expressing herself through music has been a pleasing one. When asked what advice she has for ambitious musicians, she said, “If it is really what you want to do, go for it. Work as hard as you

27、can.”12. What is the central message of the story about?A The driving force of music. B. The development direction of Broadway.C. The music composers interest. D. The school education of music.13. What was Alex Brightman?A. A rock star. B. A teacher. C. An actor. D. A director.14 Who played Tomika i

28、n the musical School of Rock?A. Dewey Finn. B. Evie Dolan. C. Laurence Connor. D. Bobbi Mackenzie.15. What could be the best title for this text?A. Phantom of the Opera B. School of Rock C. Youre in the Band D. Stick It to the Man根据短文内容,从短文后的A-G选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)Time is

29、the most precious thing in our life. Once lost, it can never be found. _16_ We shouldnt spend time on things that are less important to us. Time should be spent on things that make us happy and enrich(使充实) our life. Here are some things that you are advised to spend time on:ReadingReading makes you

30、know yourself and the world more. _17_ It makes your life meaningful. Make reading a habit. Besides, dont forget to take some time to write your experiences and write on what you feel about life.FamilyFamily is the greatest support for you in life. Share your problems and happiness with family membe

31、rs. _18_ Talk about the day, have dinner together, go for walks, attend social parties, and celebrate festivals together. All these can enrich your life.Things That Interest You_19_ It could be cooking, dancing, playing a sport, listening to music, or any such activity that gives you pleasure. These

32、 activities are the best ways to relax yourself.LaughingLaughing is also a great way to keep healthy. _20_ Those who laugh more are known to live longer and happier lives. So, some time spent laughing is surely necessary.A. It is important to manage it well and put it to good use.B. Spend some quali

33、ty time with your family every day.C. Take some time out to join in something you love to do.D. So try to spend some time in taking care of your pets.E. It gives you much knowledge and also brings you fun.F. Its good to spend time in thinking of the good things in the past.G. So take time every day

34、to share jokes with friends and remember funny moments.二、完形填空 (共20小题; 每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后所给各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Dear my children,I hope this letter meets you well. Im sure so far youve had many problems that the knowledge of books cant _21_ . Well, I will help you. I am here _22

35、_ you, but before we start, let me _23_ to you that you must only depend on yourselves. I dont want to tell you how to _24_ all the problems or the difficulties you meet with.My children, life isnt _25_ or fair but we shouldnt be afraid of that and life is still what we make it. Whatever life hurts

36、you, you should remember that it doesnt define(定义) you. The way how you _26_ life is very important. So, if life gives you lemons, my children, make lemonade; if life gives you _27_, use it to build a house.I always tell you to _28_ people, but you also have to _29_ that people wont always be faithf

37、ul. However, my dear children, always try to see the _30_ in everyone. Even when people misunderstand you, your first _31_ should be, “They are nice people and they must have their reasons”, and dont jump to conclusions _32_ all the facts are taken together.Education wont answer all your questions.

38、I ask you to never stop learning _33_ . You should keep reading books. Dont forget the _34_ of the elders. Instead, you should move closer to them and see what you can _35_.My children, _36_ you read my stories very well, youll realize I made a lot of _37_. My loves, youll make yours too because nob

39、ody is perfect. Youll learn some lessons the _38_ way, but it can make you wiser.I love you, my children. I wish I could be with you forever, and I wish I could _39_ be there to set your feet on the right way, but life isnt meant to be lived forever. I strongly believe youll make me _40_.Yours,Dad21

40、. A. findB. recordC. changeD. solve22. A. aboutB. forC. againstD. through23. A. point outB. look upC. give inD. add up24. A. admireB. avoidC. acceptD. agree25. A. colorfulB. happyC. easyD. hard26. A. predictB. rememberC. treatD. know27. A. happinessB. waterC. rockD. air28. A. trustB. protectC. hurtD

41、. support29. A. ensureB. prove C. pretend D. understand30. A. realB. goodC. meaningfulD. bad31. A. thoughtB. behaviorC. sentenceD. solution32. A. beforeB. afterC. ifD. because33. A. experimentsB. knowledge C. language D. information34. A. memoryB. healthC. adviceD. age35. A. doB. winC. sayD. learn36

42、. A. unlessB. ifC. becauseD. though37. A. moneyB. noise C. mistake D. decisions38. A. foolishB. wiseC. niceD. hard39. A. neverB. seldomC. sometimesD. always40. A. excitedB. nervousC. proudD. upset三、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(共10小题;每小题1分,满分10分)Several months ago, _41_ was unusual to see a man i

43、n the UK using the sinks(水池) in a public toilet. Thirty-two percent of 2,000 men _42_(question) said that they did not wash their hands after_43_ (use) the toilet. However, the spread of COVID-19 has made more and more men wash their hands _44_ (frequently) than before.Governments around _45_ world

44、have stressed (强调) the_46_ (important) of hand-washing. Health experts say regular hand-washing is the best way _47_ (prevent) the spread of COVID-19. People should wash their hands for _48_ least 20 seconds each time. So many _49_ (man) in the UK started to believe regular hand-washing could be _50

45、_ (help) in protecting them from disease.四、写作 (满分20分)为丰富学生的课余生活,激发学生对中国传统文化的兴趣,学校将成立一个国画社团。假定你是学生会主席李华,请根据下列提示写一则英文通知:1. 开办社团的目的; 2. 加入社团的报名时间、地点和方式; 3. 希望大家积极参与。注意: 1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。英语答案分值:100分 时间90分钟一、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)A【答案】1. C 2. A 3. D【解析】本文为说明文。本文主要讲述了世界不同的地区、国家的见面问候、穿着、吃饭时的不同

46、风俗习惯。【1题详解】细节理解题。根据Greetings部分“In Thailand, the greeting is made by pressing both hands together at the chest and bowing your head a bit. (在泰国,问候的方式是双手合十放在胸前,微微鞠躬。)”可知,泰国人在问候时双手按在胸前,鞠躬,故选C。【2题详解】细节理解题。根据Food and drink部分“In Mexico and Japan, lunch is a time to relax and socialize. (在墨西哥和日本,午餐是放松和社交的时

47、间。)”可知,墨西哥和日本人把午餐视为放松的时间,故选A。【3题详解】细节理解题。根据Greetings部分“How should you behave when you meet someone for the first time? In Japan, you should bow.( 当你第一次与人见面时,你应该如何举止?在日本,你应该鞠躬。)”可知,在日本初次见面时要鞠躬。故选D。B【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍Vogue杂志的历史、内容、特点及影响力等。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“The American ed

48、ition (版本) of Vogue was started in 1892; its publisher Cond Nast Company later launched a British edition in 1916 and a French edition in 1921.”可知,美国版Vogue创刊于1892年;它的出版商康泰纳仕公司后来在1916年发行了英国版,在1921年发行了法国版。由此可知,Vogue法国版在1921年发行。故选C。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段最后一句“Vogue is also the first magazine to use color p

49、hotography to show the fashion designs.”可知,Vogue也是第一本用彩色照片展示时尚设计的杂志。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第五段最后一句“People who think the magazine just print media will change their views after reading Vogue.”可知,那些认为杂志只是印刷媒体的人看了Vogue后就会改变他们的看法。故选B。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Nowadays, Vogue has 22 different editions. The most fa

50、mous ones are released in France, Italy, Britain, America, Germany, China and Turkey. Vogue is now one of the most important magazine brands.(如今,Vogue有22个不同的版本。其中最著名的有法国、意大利、英国、美国、德国、中国和土耳其。Vogue现在是最重要的杂志品牌之一)”以及文章对Vogue的历史和特点描述,可以看出作者是持有赞赏的态度。故选D。【点睛】一般定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词

51、或词组标记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题1题干中的the French edition of Vogue,可以帮助回到原文,快速找出答案。根据文章第二段“The American edition (版本) of Vogue was started in 1892; its publisher Cond Nast Company later launched a British edition in 1916 and a French edition in 1921.”可知,美国版Vogue创刊于1892年;它的出版商康泰纳仕公司后来在1916年发行了英国版,在1

52、921年发行了法国版。由此可知,Vogue法国版在1921年发行。故选C。C【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】本文为说明文。本文介绍了对已经灭绝了的剑齿虎生活习性、体貌特征和分布范围等方面的研究以及与现代老虎的对比。【8题详解】细节理解题。根据第二段“But the smilodon, with much shorter tails than todays tigers, did not have the balance to run at top speeds. (但是剑齿虎的尾巴比现在的老虎短得多,它们没有平衡能力以最快的速度奔跑。)”可知,剑齿虎跑得比老虎慢是因为

53、它们的尾巴短得多,故选B。【9题详解】细节理解题。根据最后一段“No one knows for sure why the smilodon disappeared.( 没有人确切知道剑齿虎消失的原因。)”可知,并没有找到剑齿虎灭绝的确切原因,故选A。【10题详解】推理判断题。根据第二段“Tigers run fast while hunting their prey. ((现代)老虎在捕食时跑得很快。)”和第三段“A modern tigers teeth are much smaller, but they are stronger. (现代老虎的牙齿要小得多,但却强壮得多。)”可知,现代

54、老虎跑得快,有更强壮的牙齿,故可推断现代老虎有更多的机会捕食。故选C。【11题详解】标题判断题。通读全文可知,本文主要在生活习性、体貌特征和分布范围等方面介绍了已经灭绝了的剑齿虎与当代老虎的对比,选项D. The smilodon and the tiger.(剑齿虎和现代老虎)可作为本文的最佳标题,故选D。D【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】这是一篇新闻报道。文章介绍了音乐剧摇滚学校的故事梗概以及演职人员的情况和他们对作曲、演出过程、和故事内容的介绍,该音乐剧主要体现了对音乐的执着与追求。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段“The central messa

55、ge of the storyis about the driving force of music.”可知,这个故事的主要信息是关于音乐的驱动力。故选A项。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段“School of Rock tells the story of Dewey Finn, an ambitious rock star played by Alex Brightman.(摇滚学校讲述了由亚历克斯布莱曼扮演的野心勃勃的摇滚明星杜威芬恩的故事。)”可知,亚历克斯布莱曼 是 一 位 演 员,故 选 C 项。【14题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Bobby Mackenzie,

56、who plays Tomika, said that the experience of expressing herself through music has been a pleasing one.(Tomika这一角色的扮演者Bobby Mackenzie说,通过音乐来表达自己的经历是令人愉快的。)”可知,Tomika是由Bobby Mackenzie来扮演的。故选D项。【15题详解】主旨大意题。根据开篇点题“A musical, School of Rock, which is played”以及文章内容来看,主要讲的是音乐剧School of Rock 的 故 事 内 容 以 及

57、 相 关 演 职人员的情 况。故 选 B 项。根据短文内容,从短文后的A-G选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)【答案】16. A 17. E 18. B 19. C 20. G【解析】这是一篇说明文。文章就如何管理和利用时间给出了一些建议。【16题详解】上文“Time is the most precious thing in our life. Once lost, it can never be found.(时间是我们生命中最宝贵的东西,一旦失去了,就再也找不到了。)”阐述了时间的重要性,下文“We shouldnt spend

58、 time on things that are less important to us. Time should be spent on things that make us happy and enrich(使充实) our life.(我们不应该把时间花在对我们来说不那么重要的事情上。时间应该花在让我们快乐和丰富我们的生活的事情上。)”阐述的是管理利用时间的具体做法,选项A“很重要的一点是要管理好它,并好好利用它。”承上启下,说明时间很宝贵,我们要好好管理利用它。选项中代词it代指上下文中的time。故选A项。【17题详解】本段小标题Reading(阅读)说明本段主题是把时间用到阅读

59、上。上文“Reading makes you know yourself and the world more.(阅读让你更了解自己和世界)”下文“It makes your life meaningful.(它让你的生活变得有意义。)”围绕读书的主题,阐述读书的意义,选项E“它给你很多知识,也给你带来乐趣。”和上下文并列一起说明读书的好处。选项中代词It代指上文中的Reading。故选E项。【18题详解】本段小标题Family(家庭)说明本段主题是把时间用在家庭上。上文“Family is the greatest support for you in life. Share your pr

60、oblems and happiness with family members.(家庭是你生命中最大的支持,与家人分享你的问题和快乐。)”说明家庭的重要性,选项B“每天花一些宝贵的时间和家人在一起。”承接上文,说明把时间花在和家人在一起上,符合主题选项中family,和小标题以及上文中的family语义一致。故选B项。【19题详解】本段小标题Things That Interest You(你感兴趣的事情)说明本段主题是把时间花在你感兴趣的事情上,选项C“花些时间加入到你喜欢做的事情中去。”作为本段首句,符合主题,引领下文。选项中something you love to do和小标题Thi

61、ngs That Interest You语义一致。故选C项。【20题详解】本段小标题Laughing(大笑)说明本段主题是把时间用在快乐的事情(大笑)上。上文“Laughing is also a great way to keep healthy.(笑也是保持健康的好方法。)”说明笑的重要作用,选项G“所以每天花点时间和朋友分享笑话,记住有趣的时刻。”承接上文,围绕主题,说明“笑”的具体做法。选项中share jokes和remember funny moments和小标题以及上文中的Laughing语义相关。故选G项。二、完形填空(共20小题; 每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,

62、从短文后所给各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 【答案】21. D 22. B 23. A 24. B 25. C 26. C 27. C 28. A 29. D 30. B 31. A 32. A 33. B 34. C 35. D 36. B 37. C 38. D 39. D 40. C【解析】本文是一封书信。文章主要讲述了作者给自己的孩子们提供了几条人生建议。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我相信到目前为止你一定遇到了许多书本知识解决不了的问题。A. find发现;B. record记录;C. change改变;D. solve解决。solve

63、 problems解决问题。根据“Well, I will help you.”可知,遇到了许多书本知识解决不了的问题。故选D项。【22题详解】考查介词词义辨析。句意:我为你们而来,但在我们开始之前,让我向你们指出,你们必须只依靠自己。A. about关于;B. for为了;C. against反对;D. through穿过。根据下文“ I wish I could be with you forever, and I wish I could _19_ be there to set your feet on the right way, but life isnt meant to be

64、lived forever.”可知,作者写这封信是为了(for)孩子们。故选B项。【23题详解】考查动词词组辨析。句意:我为你们而来,但在我们开始之前,让我向你们指出,你们必须只依靠自己。A. point out指出;B. look up查阅;C. give in屈服;D. add up总计。根据上文“Well, I will help you.”可知,作者会帮助孩子们,但作者指出(point up)一个前提孩子们只能依靠自己。故选A项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:我不想告诉你如何避免你遇到的所有问题或困难。A. admire敬佩;B. avoid避免;C. accept接受;D.

65、agree同意。根据下文“My children, life isnt _5_ or fair but we shouldnt be afraid of that and life is still what we make it.”可推断,作者不希望孩子们逃避(avoid)困难,而是勇敢面对。故选B项。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:我的孩子们,生活既不容易也不公平,但我们不应该对此感到害怕,生活仍然是我们创造的。A. colorful多彩的;B. happy快乐的;C. easy容易的;D. hard艰苦的。根据空后“or fair ”可知,生活既不容易也不公平。故选C项。【26题

66、详解】考查动词词义辨析。句意:对待生活的方式非常重要。A. predict预言;B. remember记住;C. treat对待;D. know知道。根据下文“So, if life gives you lemons, my children, make lemonade; if life gives you _7_, use it to build a house.”可推断,作者希望孩子可以根据不同的生活选择合适的方式来对待(treat)。故选C项。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:所以,如果生活给了你柠檬,我的孩子们,做柠檬水;如果生活给你岩石,用它来建造一座房子。A. happine

67、ss快乐;B. water水;C. rock岩石;D. air空气。根据下文“use it to build a house”可知,盖房子需要石头。故选C项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我总是告诉你们要信任人,但你也要明白人们不会永远忠诚。A. trust信任;B. protect保护;C. hurt伤害;D. support支持。根据下文“but you also have to 29 that people wont always be faithful”可知此处与faithful相照应,应该是“信任”。故选A项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我总是告诉你要信任人,但你也

68、要明白人们不会永远忠诚。A. ensure确信;B. prove证明;C. pretend假装;D. understand明白。作者希望孩子能明白(understand)人不会一直忠诚的。故选D项。【30题详解】考查形容词词义辨析。然而,我亲爱的孩子们,总是试着看到每个人好的一面。A. real真实的;B. good好的;C. meaningful有意义的;D. bad坏的。根据下文“They are nice people and they must have their reasons”可知,作者希望孩子可以看到每个人好的方面(the good)。故选B项。【31题详解】考查名词词义辨析。

69、句意:即使别人误解了你,你的第一个想法应该是:“他们是好人,他们一定有自己的理由。”在所有的事实都被考虑进去之前,不要妄下结论。A. thought想法;B. behavior行为;C. sentence句子;D. solution解决方法。根据上文“However, my dear children, always try to see the _10_ in everyone.”可知,我们应该要看到好的方面,因此别人误解自己时,第一个想法(thought)是也许有原因。故选A项。【32题详解】考查连词词义辨析。句意:即使别人误解了你,你的第一个想法应该是:“他们是好人,他们一定有自己的理由

70、。”在所有的事实都被考虑进去之前,不要妄下结论。A. before在之前;B. after在之后;C. if如果;D. because因为。作者希望自己的孩子能够先把事实考虑进去再下结论,因此用before。故选A项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:我要求你们永远不要停止学习知识。A. experiments试验;B. knowledge知识;C. languages语言;D. information信息。根据下文“You should keep reading books.”可知,作者希望孩子们能够一直读书,获取知识(knowledge)。故选B项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意

71、:不要忘记长辈们的忠告。A. memory记忆;B. health健康;C. advice建议;D. age年龄。根据下文“Instead, you should move closer to them and see what you can _15_”可知,作者希望孩子们可以更与长辈更亲近些,认真听取长辈们的建议(advice)。故选C项。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:相反,你们应该靠近他们,看看你们能学到什么。A. do做;B. win赢得;C. say说;D. learn学到。孩子们与长辈关系亲密是可以学到知识的。故选D项。【36题详解】考查连词词义辨析。句意:孩子们,如果你们

72、好好读读我的故事,你们就会意识到我犯了许多错误。A. unless除非;B. if如果;C. because因为;D. though尽管。分析句子结构可知,填空处应填if作连词,引导条件状语从句。故选B项。【37题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. money钱;B. noise噪音;C. mistakes错误;D. decisions决定。根据下文“My loves, youll make yours too because nobody is perfect.”可知,作者认为没有人是完美的,每个人都会犯错,自己也不例外,因此当孩子们会发现作者自己也会犯错误(mistakes)。故选C项

73、。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:你们会会加班苦的历练中得到一些教训,但这会让你变得更有智慧。A. foolish愚蠢的;B. wise明智的;C. nice好的;D. hard艰苦的。根据句中的转折“but”可知,通过艰苦的(hard)历练是可以学习到东西的。故选D项。【39题详解】考查副词词义辨析。句意:我希望我能永远和你们在一起,我希望我能永远在你们身边,帮你们走上正确的道路,但生活并不意味着永远活着。A. never从不;B. seldom很少;C. sometimes有时;D. always一直。根据句子“I wish I could be with you forever”

74、可知,此处作者内心是希望能够一直(always)在孩子身边帮助他们。故选D项。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意:我坚信你们会让我骄傲的。A. excited激动的;B. nervous紧张的;C. proud自豪的;D. upset不安的。作者对自己的孩子充满期待,希望以他们为傲(proud)。故选C项。三、(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。【答案】41. it 42. questioned 43. using 44. more frequently 45. the 46. importance 47. to preve

75、nt 48. at 49. men 50. helpful【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍新冠疫情的传播使英国男人开始注重洗手这件事。【41题详解】考查it作形式主语。句意:几个月前,我在英国看见了一个男人正在使用公厕的水池。这是不常见的事。It is/was+adj. +to do sth.表示“做某事是怎么样的”。It作形式主语,真正的主语是to后的不定式,故填it。【42题详解】考查非谓语动词。句意:2000人中,32%的男人被提问说,在上完厕所之后不洗手。根据句子结构可知,men与question之间是逻辑动宾关系,此处应填过去分词作定语,表被动。故填questioned。【43题

76、详解】考查非谓语动词。句意:他们说自己上完厕所之后不洗手。after是介词,介词后接动词ing。故填using。【44题详解】考查副词比较级。句意:然而新冠肺炎的传播已经使越来越多的男人比之前更加频繁的洗手了。根据than可知,此处应填副词的比较级。故填more frequently。【45题详解】考查冠词。句意:全世界的政府都在强调洗手的重要性。around the world表示“全世界”,world是独一无二的事物,故前面加the。故填the。【46题详解】考查名词。句意:全世界的政府都在强调洗手的重要性。根据句意及句子结构可知,此处应填名词“重要性”,构成名词所有格 故填importa

77、nce。【47题详解】考查非谓语动词。句意:健康专家说勤洗手是预防新冠肺炎最好的方式。当动词修饰的中心词前有形容词最高级、序数词时,应使用不定式作定语,the best way to do sth.表示“做某事最好的方式”。故填to prevent。【48题详解】考查介词。句意:人们每次洗手至少应该洗20秒。固定短语at least意为“至少”。故填at。【49题详解】考查名词复数。句意:英国很多男人开始相信勤洗手可以帮助预防疾病。many修饰可数名词复数。故填men。【50题详解】考查形容词。句意:英国很多男人开始相信勤洗手可以帮助预防疾病。根据句意及句子结构可知,此处应填形容词作表语,意为

78、“有帮助的”。故填helpful。四、 书面表达 (满分20分)【答案】NoticeA Chinese Painting Club will be set up by our school in order to enrich after-school life of students and arouse their interest in the traditional Chinese culture.All the students who have an interest in Chinese painting are warmly welcomed. If you feel like

79、 joining the club, please sign up at the Student Union before next Friday. When you come, dont forget to bring your personal application form with you. You can download the application form on the official website of our school. Besides, you can contact us by e-mail for further information.We are sincerely expecting your active participation.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1