ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:26 ,大小:100.50KB ,
资源ID:548193      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-548193-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南省三门峡市外国语高级中学2020届高三英语联考试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南省三门峡市外国语高级中学2020届高三英语联考试题(含解析).doc

1、河南省三门峡市外国语高级中学2020届高三英语联考试题(含解析)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AEarth is home to many amazing natural and man-made sights. However, because of other man-made thingspollution and climate changemany of these beautiful spots will likely disappea

2、r over the next 100 years, or even sooner.The Dead SeaAt 430 meters below sea level, the Dead Sea is Earths lowest point on land. It is the place where Israel, Jordan and the West Bank meet. This destination is popular for its wonderful desert views and extreme buoyancy (浮力).Now the Dead Sea is actu

3、ally dying. A story in Smithsonian Magazine says that people are using water from the Jordan River, which takes water away from the dead Sea. Since 1930, its surface area has reduced by almost 40 percent.Venice, ItalyWith canals (运河) instead of streets, this “Floating City” has fascinated visitors f

4、or centuries. Today, with no cars or buses, people usually walk through the citys ancient labyrinth (迷宫) of alleys (小巷), bridges and stairs. Water defines (定义) Venice, but water will also kill the city. Built on soft, muddy soil, Venice has slowly been sinking for centuries.Now, with rising sea leve

5、ls, its sinking faster. Technological solutions have so far been imperfectthe city flooded more than 100 times last year. According to US-based magazine Architectural Digest, the city may disappear in the next 100 years. Better book your gondola soon!Great Barrier Reef, AustraliaStretching (绵延) more

6、 than 2,300 kilometers off Australias northeast coast, the Great Barrier Reef is the worlds largest reef ecosystem, and heaven for scuba divers (水肺潜水). Thousands of colorful coral (珊瑚) and fish make homes beneath the blue waves. Its like a big underwater party! Sharks come for a seafood buffet (自助餐)

7、 and sea turtles come to find a date. Even whales stop by during their long swimming journeys.Unfortunately, the party might be over soon. The reef is dying. Warming ocean water kills the coral, and this causes problems up the food chain. The reef has decreased by more than half of its size, accordi

8、ng to US-based website Business Insider. The New York Times reported that large parts are already dead, and the reef system might be gone by 2030.1. Which spot is called “Floating City”?A. Great Barrier Reef, AustraliaB. Watery WondersC. The Dead SeaD. Venice, Italy2. According to the text, we can k

9、now that_.A. With rising sea levels, Venice may disappear by 2030.B. the Dead Sea is Earths lowest point on land and called “Floating City”.C. The Dead Sea is like a big underwater party where there colorful coral and various creatures.D. Great Barrier Reef is the worlds largest reef ecosystem, of w

10、hich large parts are already dead and might disappear in the further.3. Whats the main purpose of the text?A. To attract visitors to visit these beautiful spots.B. To arouse peoples awareness of protecting these beautiful spots.C. To introduce some knowledge about these beautiful spots.D. To describ

11、e the current situations of these beautiful spots.【答案】1. D 2. D 3. B【解析】这是一篇说明文。主要通过介绍死海、威尼斯和大堡礁的现状,告诉我们由于人为因素造成的污染和气候变化导致地球上一些美丽的景点可能会在未来消失,呼吁人们保护这些美丽景点。【1题详解】细节理解题。根据Venice, Italy部分关键句“With canals (运河) instead of streets, this “Floating City” has fascinated visitors for centuries.”(运河取代了街道,这座“漂浮的城

12、市”几个世纪以来一直吸引着游客。)可知,意大利的威尼斯被称为“漂浮的城市”,由此可知,被称为“漂浮的城市”的地方是意大利的威尼斯。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Great Barrier Reef, Australia部分关键句“Stretching (绵延) more than 2,300 kilometers off Australias northeast coast, the Great Barrier Reef is the worlds largest reef ecosystem, and heaven for scuba divers (水肺潜水).”(从澳大利亚东北海

13、岸绵延超过2300多公里,大堡礁是世界上最大的珊瑚礁生态系统,也是水肺潜水的天堂。)和“The New York Times reported that large parts are already dead, and the reef system might be gone by 2030.”(纽约时报报道说,珊瑚礁大部分已经死亡,这个珊瑚礁系统可能在2030年消失。)可知,大堡礁是世界上最大的珊瑚礁生态系统,其中大部分已经死亡,并可能在未来消失。故选D项。【3题详解】推理判断题。通读文章,结合第一段内容“Earth is home to many amazing natural and

14、 man-made sights. However, because of other man-made thingspollution and climate changemany of these beautiful spots will likely disappear over the next 100 years, or even sooner.”(地球上有许多令人惊叹的自然和人造景观。然而,由于其他人为因素,污染和气候变化,这些美丽的景点中的许多可能会在未来100年消失,甚至更早。)可知,文章主要是告诉我们由于人为因素造成的污染和气候变化导致地球上一些美丽的景点可能会在未来消失的情

15、况,并列举了死海、威尼斯和大堡礁的现状。由此可推断出,文章的主要目的是通过列举事实,唤起人们保护这些美丽景点的意识。故选B项。BWith Halloween just around the corner, today we will explore the world of ghosts in this program! The Merriam-Webster online dictionary says the word “ghost” goes back a thousand years to the “earliest recorded evidence of the language.

16、” The first meaning of “ghost” was “the seat of life or intelligence.” And it still has that meaning in some expressions.However, today, the word “ghost” usually means the soul of a dead person. This meaning is based on the idea that a persons spirit and body are separate. The spirit can continue ex

17、isting long after the body has died.During Halloween, kids dressed as ghosts are common sights. The costume is very simple: just throw on a white cloth that covers you from head to foot. But do not expect to win any costume competitions! You would not have a ghost of a chance. People use this expres

18、sion to mean that something is very unlikely to happen.The sight might even make you turn pale as a ghost. This is used when people lose color in their face. Sometimes this happens when a person is scared. But a bad cold or flu can also turn you as pale as a ghost.“Ghost” can also be a verb. In the

19、1880s the term ghost meant a person who works in secret for another person. Ghostwriters produce speeches for politicians. They also produce books for authors who want to tell their life stories but are not professional writers.And sometimes ghostwriters are involved in a series of books, like the c

20、hildrens stories based on the teenage detective Nancy Drew. The series began in 1930. The author given credit was Carolyn Keene. But she was not even real! Ghostwriters did all the work.Another expression using “ghost” as a verb is simply to ghost. This does not mean to die. It means to leave a plac

21、e or event without saying “goodbye” to anyone. You can ghost from your job. You can ghost from a party. You can even ghost from a relationship. This is when you stop communicating with someone because you are simply no longer interested in them.But I will not ghost from Words and Their Stories.4. Wh

22、ich meaning of the word “ghost” is about the earliest one?A. the origin of intelligenceB. the color of ones faceC. the spirit of a dead personD. the secret of another person5. If someone wants to say “its impossible for you to win the match .”He may say like this_.A. He is likely to ghost from the m

23、atchB. you dont have a ghost of chance to win the match.C. you are too scared to win the match with ghost face.D. The ghost will make you unable to win the match.6. What can be inferred about the word “ghost” according to the passage?A. A person devoted to his job is likely to ghost from his job.B.

24、A bad cold can turn people as pale as a ghost because they fear illness.C. It was Carolyn Keene who ghostwrote the childrens stories.D. Kids dressed in a white cloth like ghosts cannot win a costume competition.7. Where does the passage probably come from _.A. a radio programB. a Halloween posterC.

25、a fashion magazineD. a newspaper advertisement【答案】4. A 5. B 6. D 7. A【解析】这是一篇说明文。主要结合万圣节,对“ghost”一词进行了探索。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段中的“The first meaning of “ghost” was “the seat of life or intelligence.”(“鬼”最初的意思是生命或智慧的所在地。)”可知,选项A“the origin of intelligence”智慧的起源,是 “鬼”最早的意思,故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“You woul

26、d not have a ghost of a chance. People use this expression to mean that something is very unlikely to happen.(你没有一点机会。人们用这个表达,意味着某件事不可能发生。)”由此可知,选项B“you dont have a ghost of chance to win the match.”意思是赢这场比赛是不可能的,满足题干要求,故选B。【6题详解】推理判断题。由文中第三段中“During Halloween, kids dressed as ghosts are common sigh

27、ts. The costume is very simple: just throw on a white cloth that covers you from head to foot. But do not expect to win any costume competition .(万圣节前夜,孩子们打扮成鬼是很常见的。这种服装很简单:披一件把你从头盖到脚的白布就可以了。但是不要期待能赢任何服饰比赛。)”可知,小孩子穿着白布像鬼一样,是不会赢得服饰比赛的,故选D。【7题详解】推理判断题。由第一段“With Halloween just around the corner, today

28、we will explore the world of ghosts in this program!(万圣节即将来临,今天在这个节目我们要探索的是鬼的世界。)”由此判断出,这篇文章出自一个广播节目,故选A。CFor a wide range of diseases, diagnosis comes later in life for women than for men, according to a large Danish study. Researchers dont know whether the later diagnoses are due to genetics, the

29、environment, possible biases in the healthcare system - or some combination of reasons.The study of health data from 6.9 million Danish people found that across hundreds of diseases, women on average were diagnosed when they were about four years older than the age at which the conditions were recog

30、nized in men. “Were not just looking at one disease here, were looking at all diseases and we are looking at an entire population, from cradle to grave,” lead author Soren Brunak from the University of Copenhagen told Reuters Health by phone. On average, women received cancer diagnoses 2.5 years aft

31、er men. They received diagnoses for metabolic diseases like diabetes 4.5 years later. “This actually surprised us quite a lot,” Brunak said. “Men generally have a tendency to get to the doctor later. So presumably the difference in onset is even larger.”Brunak and his team considered incidence rates

32、 of diseases in the 18 broad categories of the ICD-10 diagnosis system managed by the World Health Organization. The study wasnt designed to explain the causes of the differences. Another limitation is that researchers only looked at diagnoses made in hospitalized patients.Dr. Noel Bairey Merz, dire

33、ctor of the Barbra Streisand Womens Heart Center at the Cedars-Sinai Smidt Heart Institute, who was not involved in the study, pointed out to Reuters Health that the study therefore lacks information on age at diagnosis for people who didnt require hospitalization. “On the other hand,” she said, “be

34、ing hospitalized is a sign of a serious illness, so that adds significance to the diagnosis and supports that disease onset may be later in women.”Brunaks study, published in Nature Communications, showed that the bone-thinning disease osteoporosis was a notable exception to the trend. Here, women w

35、ere typically diagnosed before they suffered a fracture, while the opposite was true for men.“I am fascinated by this study, which generally confirms all that I present in my Stanford course on Sex and Gender in Human Physiology and Disease,”said Marcia Stefanick, Director of Stanford Universitys Wo

36、mens Health and Sex Differences in Medicine Center.8. What can we know from the research?A. Women were diagnosed four years later than men for any diseases.B. Only the adults were involved in the research.C. On average, women were diagnosed later than men for the same disease.D. Women tend to go to

37、the doctor later than men.9. What does the underlined word “onset” in Paragraph 2 probably mean?A. spreadB. beginningC. symptomD. ending10. What can we infer from the fourth paragraph?A. Dr. Merz made proper comments on the research.B. Dr. Merz was not willing to participate in the research.C. Dr. M

38、erz didnt think much of the research.D. Being hospitalized is a sign of getting a serious illness.11. Whats Marcia Stefanicks attitude towards the research?A. criticalB. uninterestedC. favourableD. indifferent【答案】8. C 9. B 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍一项研究:对于同种疾病,女性被确诊的时间晚于男性。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段“wom

39、en on average were diagnosed when they were about four years older than the age at which the conditions were recognized in men.”(平均来看,在同样条件下,女性被确诊的时间比男性晚大约4年)可知,平均看来,对于同种疾病,女性被确诊的时间晚于男性。故选C项。【9题详解】词义猜测题。根据第二段“women on average were diagnosed when they were about four years older than the age at which

40、 the conditions were recognized in men.”(平均来看,在同样条件下,女性被确诊的时间比男性晚大约4年)及“Men generally have a tendency to get to the doctor later.”(男性普遍看医生晚于女性)可知,本文的主旨意在说明同种疾病女性确诊晚于男性,然后提到男性看医生比较晚,所以疾病在开始发作上的差异更大。因此,onset 在本文中意思就是指疾病的开始发作。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第四段“who was not involved in the study, pointed out to Reu

41、ters Health that the study therefore lacks information on age at diagnosis for people who didnt require hospitalization.”(他并未涉足这项研究。他向Reuters Health指出,对于那些不需要住院的人来说,这项研究缺少确诊年龄的信息)及“On the other hand,” she said, “being hospitalized is a sign of a serious illness, so that adds significance to the diag

42、nosis and supports that disease onset may be later in women.”(她说:另一方面,住院是一种严重疾病的迹象,因此这增加了诊断的意义,并支持妇女发病可能较晚。)可知,Dr. Merz 所做的评论中,前面是指出研究的不足,后面是对此研究的意义给予肯定。所以Dr. Merz做出了中肯且合理的评论,故选A项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“I am fascinated by this study, which generally confirms all that I present in my Stanford course on

43、Sex and Gender in Human Physiology and Disease”(我被这项研究深深吸引,它大概证实了我在斯坦福,关于人类生理和疾病中的性与性别课程中所呈现的一切)可知,Marcia Stefanick 对此研究持支持肯定的态度。故选C项。DWhen we are children, the summer holidays seem to last forever, and the wait between Spring Festivals feels like an eternity. But later, we may find that the time ju

44、st seems to fly by, with weeks, months and entire seasons disappearing from a blurred calendar at a fast speed. Why does time seem to pass faster as we get older?According to the Daily Mail, our brains degrade as we get older. That diminish the amount of information we can deal with in a single day.

45、 “The human mind senses time changing when the perceived images change,” Adrian Bejan from Duke University, US, told the Daily Mail. “The present is different from the past because the mental viewing has changed, not because somebodys clock rings.”Infants, for example, move their eyes much more ofte

46、n than adults because theyre processing images at a faster rate. They deal with a large amount of information and do many things in a single day. This makes them feel like a single day lasts for a long time. However, as people get older, fewer images are processed in the same amount of time. Therefo

47、re, older people receive less information during a day than younger people. This causes things to seem as though theyre happening more quickly.Apart from the degradation of our brains, some psychological reasons also make us experience time differently. People may measure time by the number of memor

48、able events that can be recalled within a certain period. When we think about our youth, we may remember a life packed with first-time activities, for example, our first time traveling without our parents, or our first date. We experienced these events so vividly that time then seems to us to have p

49、assed very slowly. According to David Eagleman of the Baylor College of Medicine in the US, recalling these memories makes us feel like they took forever. Many adults find life is routine and sometimes dull. For this reason, when they look back, they might feel like there are not many exciting thing

50、s to remember. Therefore, time seems to be moving faster to them.12. What does the underlined word “diminish” in the second paragraph probably mean?A. get worseB. stay unchangedC. go upD. cut down13. According to the third paragraph, which statement is true?A. Infants and adults process information

51、in different ways.B. The more information people process per day, the quicker time seems to be.C. How much information people deal with varies with age.D. Adults can hardly deal with any information.14 What can we infer from David Eaglemans words?A. Youth is the best time to enjoy some first time ac

52、tivities.B. Young peoples lives are much more interesting than older.C. childhood memories are too precious to forget.D. psychological reasons make us experience time differently.15 What is the main purpose of this passage?A. To tell us that life passes by quickly for adults.B. To explain why life s

53、peeds up when we grow older.C. To show us that adults lives are not as exciting as children.D. To introduce us the difference between adults and children.【答案】12. D 13. C 14. D 15. B【解析】这是一篇新闻报道。文章讲述了,一项研究表明:我们的大脑随着年龄的增长而退化,感觉时间变快;并解释了其原因。【12题详解】词义猜测题。由第二段中的“According to the Daily Mail, our brains de

54、grade as we get older. That diminish the amount of information we can deal with in a single day.”(据每日邮报报道,我们的大脑随着年龄的增长而退化。这会diminish我们一天能处理的信息量。)和第三段中的“However, as people get older, fewer images are processed in the same amount of time.”(然而,随着年龄的增长,在相同的时间内处理的图像越来越少。),可知随着我们逐渐变老,我们在同等时间里所能够处理的信息图像就会变

55、的越少,diminish在此处意为“cut down(减少)”。故选D项。【13题详解】细节理解题。由第三段“Infants, for example, move their eyes much more often than adults because theyre processing images at a faster rate. They deal with a large amount of information and do many things in a single day. This makes them feel like a single day lasts fo

56、r a long time. However, as people get older, fewer images are processed in the same amount of time. Therefore, older people receive less information during a day than younger people. This causes things to seem as though theyre happening more quickly.”(例如,婴儿比成人更频繁地移动眼睛,因为他们处理图像的速度更快。他们在一天内处理大量的信息和做许多

57、事情。这让他们觉得一天只持续很长时间。但是,随着年龄的增长,在相同的时间内处理的图像越来越少。因此,老年人在一天中得到的信息比年轻人少。这使得事情似乎发生得更快。),可知在第三段,作者阐述了婴儿和成年人在同等时间里处理信息数量不同,因此C项“人们处理的信息量因年龄而异”正确。故选C项。【14题详解】推理判断题。由第四段中的“According to David Eagleman of the Baylor College of Medicine in the US, recalling these memories makes us feel like they took forever.Fo

58、r this reason, when they look back, they might feel like there are not many exciting things to remember. Therefore, time seems to be moving faster to them.”(根据美国贝勒医学院的David Eagleman的说法,回忆这些记忆让我们觉得它们花了我们很长时间。因此,当他们回首往事时,可能会觉得没有太多令人兴奋的事情值得记住。因此,时间对他们来说似乎走得更快。),结合本段首句“Apart from the degradation of our

59、brains, some psychological reasons also make us experience time differently.”(除了我们大脑的退化,一些心理原因也使我们对时间的体验不同。)可推知,David Eagleman的话表明了心理原因使我们对时间的体验不同。故选D项。【15题详解】主旨大意题。由第一段中的“Why does time seem to pass faster as we get older?”(为什么随着年龄的增长,时间似乎过得更快?),第二三段解释了第一个原因:我们在同等时间里处理的信息减少,第四段解释了第二个原因:我们年轻时的生活更有趣;因

60、此文章主要是解释为什么当我们变老的时候生活会变快。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Lin Hanxing is a 30-year-old girl who lives in Beijing. She owns just five shirts, two pairs of pants, four pairs of shoes and a few other things. _16_ Back then, she had more than 400 pieces of clothing and

61、handbags.But that was before she saw an online challenge in 2014, introduced by Joshua Becker, a blogger in the United States who was promoting a minimalist lifestyle (极简生活方式).He encouraged people to reduce the number of their belongings to fewer than 100. Lin decided to give it a try._17_ She also

62、deleted 120 contacts she never spoke to from her social networking account. After doing all that, Lin said she felt “lighter”.We used to think owning more was the way to lead a rich life. But now many people tend to believe that the opposite is also true - and perhaps truer._18_These people are maki

63、ng the statement: “I can afford to have less.”But leading a minimalist lifestyle doesnt mean spending less. A report by UK market research company Euromonitor found young Chinese people spend less on possessions, but more on short holidays and visits to the movies. _19_20_ Is wealth in life about bu

64、ying more and owning more, or is it about learning more and experiencing more?A. She got rid of 90 percent of her stuff.B. They are looking for a life that is all about culture.C. So perhaps it all comes down to how we define “rich”.D. It was a challenge she took part in five years ago that changed

65、her life.E. Do you know what is rich in life?F. Its hard to believe that only five years ago, Lin was one of those people who couldnt stop buying stuff.G. People who are educated and well-off are more likely to have a minimalist lifestyle.【答案】16. F 17. A 18. G 19. B 20. C【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议的文章。作者通过叙述一

66、个生活在北京的女孩生活方式的变化,提出极简生活方式这一概念,并指出现在社会很大一部分人都在追求这种极简生活。【详解】1. 本句为过渡句。根据前文“Lin Hanxing is a 30-year-old girl who lives in Beijing. She owns just five shirts, two pairs of pants, four pairs of shoes and a few other things.(林汉兴是一个住在北京的30岁女孩。她只有五件衬衫,两条裤子,四双鞋和其他一些东西。)”讲述了她现在过着极简的生活,和下文“Back then, she had

67、more than 400 pieces of clothing and handbags.(当时,她有400多件衣服和手袋。)”说的是她以前拥有很多衣服和包包。可知本段叙述了一个生活在北京的女孩生活方式的转变,F项“很难想象五年前,她是一个购物狂”,它在这里起到一个承上启下的作用,符合文意,故选F项。2. 空处位于段首,根据下文“She also deleted 120 contacts she never spoke to from her social networking account. After doing all that, Lin said she felt “lighter

68、”.(她也删除了她社交账户上从没联系过的120个联系人,做了这些之后,她感觉自己肩上“轻”了许多。)”由此可以推断出前面叙述了她的某一个让自己肩上变轻的举动。这与A项“她5年前丢弃了自己90%的物品”相符,故选A项。3. 根据下文“These people are making the statement: “I can afford to have less.”(这些人在声明:“我能承受拥有更少。”)”由此可以推断出空处一定提到了某些人,因此G选项“那些受过教育的、处境不错的人会更倾向于过极简生活”吻合。故选G项。4. 根据前文“But leading a minimalist lifest

69、yle doesnt mean spending less. A report by UK market research company Euromonitor found young Chinese people spend less on possessions, but more on short holidays and visits to the movies.(但是,极简主义的生活方式并不意味着花费更少。英国市场调查公司欧睿信息咨询公司的一份报告发现,中国年轻人在个人物品上的花费较少,而在短假期和看电影上的花费较多。)”说的是一个英国的调研公司做的一个报告中说中国的年轻人在所属物

70、品上的花费相较于短期旅行、看电影更少一些,而后者属于文化上的消费。所以B项“她们所追求的是一种生活文化”是对这种生活方式的一个总结和升华。“They”在这里指代的就是前句中的“young Chinese people”。故选B项。5.本句是主题句。根据前文说人们从以前那种追求奢华的物质生活到现在追求物质上的极简生活、精神文化上的丰富生活,所以在最后应给出总结,即C项“追求什么样的生活关键在于我们是如何定义“富有”这个词。”这样的引起读者兴趣、引出下文的句子“Is wealth in life about buying more and owning more, or is it about l

71、earning more and experiencing more?(生活中的财富是指购买更多、拥有更多,还是指学习更多、体验更多?)”。故选C项。第二部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。I know what courage looks like. I saw it on a flight I took six years ago. When our L9869 left the Orlando airport t

72、hat Friday morning, we were a chipper, _21_ group. The early-morning flights hosted mainly professional people _22_ Atlanta for a day or two of business.Immediately upon _23_, it was clear that something went wrong. The aircraft was bumping _24_and jerking left to right. The pilot soon made a grave_

73、25_that we were about to crash. No sight has ever been so sobering as that fuel, hundreds of gallons of it, streaming past my window out of the planes tank. The flight attendants helped people get into position and _26_ those who were already hysterical.As I looked at the faces of my fellow traveler

74、s, I was stunned by the changes in their faces. Many looked visibly _27_ now-gray in color. There was not one _28_. No one faces death without fear, I thought. I began searching the crowd for one person who felt peace and _29_ that true courage or great faith gives people in these events.All around,

75、 people cried. Many wailed and screamed. However, I heard a still calm voice, a womans voice, speaking in an absolutely normal conversational _30_. Finally I saw her. In the midst of all the chaos, a mother was talking, just talking to her child. The woman, in her mid-30s was_31_full into the face o

76、f her daughter who_32_to be four years old. The mothers gaze held the child so fixed and _33_ that she seemed untouched by the sounds of grief and _34_ around her.I strained to hear what this mother was telling her child. I leaned over and by some miracle could I hear this soft voice with the tone o

77、f reassurance. Over and over again, the mother said: “I love you so much. Do you know for sure that I love you _35_ anything?” Then the mother put her body _36_ her daughters, strapped the seat belt over both of them and _37_ to crash. For no earthly reason, our landing gear held and our touchdown w

78、as not the_38_it seemed destined to be. It was over in seconds.The voice I heard that day never wavered, never acknowledged doubt, and maintained an evenness that seemed emotionally and_39_impossible. Only the greatest _40_and love could have borne that mother up and lifted her above the chaos aroun

79、d her.21. A. high-energyB. high-classC. first-rateD. large-scale22. A. care forB. look intoC. head forD. go away23. A. take-overB. take-upC. take-offD. take-out24. A. back and forthB. ins and outsC. left and rightD. up and down25. A. declareB. announcementC. noticeD. information26. A. relieveB. comf

80、ortC. scoldD. affect27. A. frightenedB. delightedC. annoyedD. amazed28. A. expectationB. successC. agreementD. exception29. A. boringB. calmC. quietD. still30. A. pronunciationB. soundC. toneD. accent31. A. staringB. glaringC. lookingD. glancing32. A. happenedB. remainedC. appearedD. proved33. A. ca

81、refulB. aimlessC. intentD. stressed34. A. embarrassmentB. fearC. frustrationD. excitement35. A. rather thanB. other thanC. less thanD. more than36. A. againstB. beyondC. aboveD. over37. A. preparedB. finishedC. achievedD. pretended38. A. comedyB. tragedyC. taleD. fiction39. A. economicallyB. automat

82、icallyC. extremelyD. physically40. A. determinationB. courageC. resolutionD. disappointment【答案】21. A 22. C 23. C 24. D 25. B 26. B 27. A 28. D 29. B 30. C 31. A 32. C 33. C 34. B 35. D 36. D 37. A 38. B 39. D 40. B【解析】本文是一篇记叙文。讲述了在飞机遇到故障即将坠毁的时候,一个母亲以自己巨大的勇气和深沉的爱,帮助女儿平静的度过飞机上混乱的时光。【21题详解】考查形容词短语辨析。句意

83、:那个星期五早上,当我们的L9869号航班离开奥兰多机场时,我们这群人都兴高采烈、精力充沛。A. high-energy 精力充沛的;B. high-class 高级的,一流的;C. first-rate 上等的,极佳的;D. large-scale 大规模的。根据“chipper(兴高采烈,有活力的)”可知A项high-energy “精力充沛的”适合与之并列,表示“我们”当时的状态,故选A项。【22题详解】考查动词短语辨析。句意:清晨航班接待的主要是前往亚特兰大出差一两天的专业人士。A. care for 关心;B. look into 调查,往里看;C. head for 前往;D. g

84、o away 走开。结合上下文可知,此处是指飞机离开奥兰多“前往”亚特兰大,故选C项。【23题详解】考查名词短语辨析。句意:飞机一起飞,就明显出了问题。A. take-over 接管;B. take-up 占据;C. take-off 起飞,脱衣服;D. take-out 拿出。由语境描述可知,此时飞机“起飞”,其他选项不符合文意,应排除,故选C项。【24题详解】考查副词短语辨析。句意:飞机上下左右颠簸。A. back and forth 来来回回;B. ins and outs 进进出出;C. left and right 左右;D. up and down 上下。bumping表示“颠簸地

85、行驶”,飞机颠簸应该是上下左右摇晃,并列后的内容已经表述“左右”,故选D项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:飞行员很快庄严地宣布我们就要坠毁了。A. declare 声称;B. announcement 宣告,宣布;C. notice 通知;D. information 信息。根据下文的“that we were about to crash. ”可知,飞机出了事故,所以飞行员此时判定并“宣布”飞机可能将要坠毁,故选B项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:空乘人员帮助人们就位,并安慰那些已经歇斯底里的人。A. relieve 释放;B. comfort 安慰;C. scold 责备;

86、D. affect 影响。此时有人已经“ hysterical(歇斯底里)”,所以空乘人员应发挥职责“安慰”他们,故选B项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:现在,许多人显得很害怕脸色发灰。A. frightened 害怕的;B. delighted 高兴的;C. annoyed 恼人的;D. amazed 惊讶的。由“脸色发白”可知很多人显得非常“害怕”,故选A项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:无一例外。A. expectation 期待;B. success 成功;C. agreement 同意,协议;D. exception 例外。由下一句“No one faces dea

87、th without fear, I thought. (面对死亡,没有人不害怕,我想。)”可知作者认为面对死亡没有人不害怕,所以作者认为在场的人都很害怕,无一例外,故选D项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:我开始在人群中寻找一个能在这些事件中感受到真正的勇气或伟大的信念所带给人们的平静与冷静的人。A. boring 无聊的;B. calm 冷静的,平静的;C. quiet 安静的;D. still 静止的。由peace(平静的)可知此处应选填近义词calm与之并列,且下文的“ I heard a still calm voice”也是提示。故选B项。【30题详解】考查名词词义辨析。句

88、意:然而,我听到了一个依然平静的声音,一个女人的声音,用绝对正常的对话语气说话。A. pronunciation 发音;B. sound 声音;C. tone 语气,语调;D. accent 口音。由形容词normal和conversational可知,此处是指正常对话的语气。故选C项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:这名女子35岁左右,正目不转睛地盯着她女儿的脸,她的女儿看上去只有四岁。A. staring 凝视;B. glaring 瞪眼;C. looking 看;D. glancing 斜视。由下文的“gaze(凝视)”可知这位妈妈是在目不转睛地凝视她的孩子,故选A项。【32题详解

89、】考查动词词义辨析。句意:这名女子35岁左右,正目不转睛地盯着她女儿的脸,她的女儿看上去只有四岁。A. happened 发生;B. remained 使.想起;C. appeared 看起来,出现;D. proved 证明。由“to be four years old”可知是“看起来”四岁,故选C项。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:母亲凝视的目光使孩子听得聚精会神,似乎一点也不为周围那些悲伤和恐惧的声音所动。A. careful 关心的,细心的;B. aimless 无目标的;C. intent 专心的,急切的;D. stressed 紧张的。由句意“she seemed untou

90、ched by the sounds of grief and 14 around her.她似乎一点也不为周围那些悲伤和恐惧的声音所动。”可知孩子听得非常专心,故选C项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:母亲凝视的目光使孩子听得聚精会神,似乎一点也不为周围那些悲伤和恐惧的声音所动。A. embarrassment 尴尬;B. fear 害怕;C. frustration 沮丧;D. excitement 兴奋。由前文内容可知,围绕他们的是悲伤和“恐惧”的声音,故选B项。【35题详解】考查副词短语辨析。句意:母亲一遍又一遍地说:“我非常爱你。你相信我爱你胜过一切吗?”A. rather t

91、han 而不是;B. other than 除了;C. less than 少于;D. more than 超过,不仅仅。根据这位妈妈不停地对女儿说“我爱你”以及下文“Then the mother put her body 16 her daughters, strapped the seat belt over both of them and 17 to crash.(然后,母亲伏身遮住女儿的身体,把安全带系在两人身上,准备坠机。)”可知这位母亲爱她的女儿“超过”一切,故选D项。【36题详解】考查介词词义辨析。句意:然后,母亲伏身遮住女儿的身体,把安全带系在两人身上,准备坠机。A. ag

92、ainst 违背;B. beyond 超过;C. above 在.上方(不接触);D. over 在.之上。由“准备坠机”可知这位母亲想要用自己的身体保护女儿,所以是用自己的身体伏身遮住女儿,在女儿的上方,故选D项。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:然后,母亲伏身遮住女儿的身体,把安全带系在两人身上,准备坠机。A. prepared 准备;B. finished 结束;C. achieved 获得,达成;D. pretended 假装。由前文可知飞机故障,可能坠机,这位母亲用自己的身体保护好女儿之后,为“坠机”做准备,故选A项。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:毫无疑问,我们的起落架没

93、有坏,我们的着陆也没有像它注定的那样悲剧。A. comedy 喜剧;B. tragedy 悲剧;C. tale 传说;D. fiction 小说。根据作者对此事的描述可知飞机并没有坠毁,所以“悲剧”没有发生,故选B项。39题详解】考查副词词义辨析。句意:那天我听到的声音从不动摇,从不承认怀疑,保持着一种情感上和生理上似乎都不可能的平静。A. economically 经济上地;B. automatically 自动地;C. extremely 特别地,尤其;D. physically 身体上地。由句意和“ emotionally(情感上)”可知应选“生理上”,表示“情感上和生理上都不可能的平静

94、”,故选D项。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:只有最伟大的勇气和爱才能支撑起这位母亲,使她从周围的混乱中解脱出来。A. determination 决心;B. courage 勇气;C. resolution 解决办法;D. disappointment 失望。根据第一段第一句“I know what courage looks like. (我知道什么是勇气。)”可知作者此次遇到这位妈妈是由伟大的“勇气”和爱支撑起来的,故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。With final exams around

95、 the corner,_41_(get) a good nights sleep is very important. But an _42_ (anxiety )mind sometimes makes us toss and turn all night. Is there any _43_(solve) to this problem? Perhaps this yawning alarm clock can help.According to Canadian online design magazine Yanko Design, designers from India _44_

96、(create) the “ Slock: Go Sleep ” clock, _45_uses “yawns” to help people sleep. You just need to set your _46_ (desire )bedtime. As the time comes, a built-in mechanical flipbook (翻页书) _47_(actual )plays an animation of a character yawning.An audio clip of a yawn plays at _48_ same time. this encoura

97、ges the person to yawn along with the clock and begin to feel sleepy. It gets them ready for bed _49_ they even know it. So if you can not fall asleep at night ,why not _50_(try)this yawning alarm clock?【答案】41. getting 42. anxious 43. solution 44. have created 45. which 46. desired 47. actually 48.

98、the 49. before 50. try【解析】这是一篇说明文。给我们介绍了一个Slock: Go Sleep时钟,它是鼓励用户每天晚上按时睡觉。只需设置想要的就寝时间,内置系统就会播放一个角色动画,同时播放打哈欠的音频片段。【41题详解】考查非谓语动词。句意:期末考试将近,晚上有一个好睡眠是很重要的。此空作主语,表示习惯性动作用动名词。故填getting。【42题详解】 考查形容词。句意:但是焦虑的心情有时使我们整夜辗转反侧 。此空是形容词修饰名词mind。故填anxious。【43题详解】考查名词。句意:有什么办法解决这个问题吗?any后面常出现单数名词形式,be动词is也提示用单数名

99、词。故填solution。【44题详解】考查动词时态。句意:印度的设计师创造了 Slock: Go Sleep时钟,它用“打哈欠”来帮助人们睡觉。根据句意和语境,创造“create”的动作发生在过去,但是强调对现在产生的影响,所以用现在完成时态,故填have created。【45题详解】考查定语从句。句意:参见上题。此空引导非限制性定语从句并在从句中作主语,先行词为 clock。故填which。【46题详解】考查形容词。句意:你只需要设定想要的就寝时间。过去分词化的形容词desired 修饰名词 bedtime。故填desired。【47题详解】考查副词。句意:睡觉时间要到了,一个内置的机动

100、的翻页书实际上播放了一个小人打哈欠的动画。此处修饰动词,应用副词形式。故填actually。【48题详解】考查冠词。句意:同时播放打哈欠的音频片段。考查定冠词的使用 at the same time。故填the。【49题详解】考查连词。句意:甚至在他们意识到之前,这就让他们准备睡觉了。根据句意,before“在.之前”,符合语境,此处before引导一个时间状语从句。故填before。【50题详解】考查固定搭配。句意:所以如果你晚上无法入睡,为什么不试试这个打哈欠闹钟呢?固定搭配why not do sth. “为什么不.”,故填try。第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共

101、10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Everyone has a unforgettable memory and cannot remove it. To me, it happened on September 10

102、, 2000 which I was studying in the classroom.It was a sunny day and things were awful dull before it happened. Then my classmates drew my attentions. I saw them give a present to our English teacher. To my surprise, our teacher was thankful and still declined the present. Although it did not last ve

103、ry long, but it impressed me so deeply that I will respect her sincerely.Whenever I look back what happened that day, I think it was right to show our respect to our teacher. However, I will cherish all these memories forever.【答案】1.a an2.which when3.awful awfully4.attentions attention5.give giving6.

104、去掉but7.will would8.back后加on9.was is10.However Therefor【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是作者看到有人给老师送礼,老师很感激,仍然拒绝了礼物。对此,作者印象非常深刻,并且因此很尊重这位老师。【详解】1. 考查冠词。句意:每个人都有一段刻骨铭心的记忆,无法抹去。此处表泛指,应使用不定冠词,unforgettable是元音音素开头,应使用an。故将a改为an。2. 考查状语从句。句意:对我来说,它发生在2000年9月10日,当时我正在教室里学习。此处为时间状语从句,引导时间状语从句用when。故将which改为when。3. 考查副词

105、。句意:那是一个阳光明媚的日子,在那件事发生之前,一切都非常沉闷。此处用副词修饰形容词dull。故将awful改为awfully。4. 考查名词。句意:然后我的同学们吸引了我的注意力。attention为不可数名词,无复数形式。故将attentions改为attention。5. 考查非谓语动词。句意:我看见他们正在送礼物给我们的英语老师。固定搭配see sb. doing sth. 表示“看到某人正在做某事” 符合句意,故将give 改为 giving。6. 考查让步状语从句。句意:虽然时间不长,但给我的印象非常深刻,我会真诚地尊重她。此处是让步状语从句,表示“尽管但是”,although不

106、与but连用。故删除but。7. 考查动词时态。句意:虽然时间不长,但给我的印象非常深刻,我会真诚地尊重她。由主句谓语impressed可知,时态为过去时。故将will改为would。8. 考查介词。句意:每当我回顾那天发生的事情,我认为我们应该向我们的老师表示尊敬。根据句意可知,此处是固定搭配look back on表示“回顾”,on不能省略。故在back后加on。9. 考查动词时态。句意:每当我回顾那天发生的事情,我认为我们应该向我们的老师表示尊敬。根据主句谓语think以及句意描述客观事实可知,时态为一般现在时。故将was改为is。10. 考查副词。句意:因此,我会永远珍惜这些回忆。根据

107、句意可知,此处不是转折,而是因果关系。故However改为Therefore。第二节 书面表达(满分25分)52. 假设你是李华,你的外国朋友Peter 因私自携带手机入校并在课堂上使用,被校方批评教育。请给他写一封回信,要点包括:1. 对Peter 受到的批评表示宽恕和同情2. 客观指出Peter的错误3. 给出建议,鼓励和支持他重新振作注意:1. 词数100左右2. 可以适当增加细节,以使行文连贯Dear PeterI am sorry to hear that_Yours sincerelyLi Hua【答案】Dear PeterI am sorry to hear that you h

108、ave been troubled /frustrated with/have been blamed by your parents due to the problem of overplaying the video games/playing the video games too much. However, to be honest/frank, I dont suppose you are self-disciplined enough to strike a decent/proper balance between life and fun. The following ar

109、e some suggestions for improvement to heed.To begin with, it is very necessary to limit the time of using the phones so that your progressive academic study and a fixed schedule will not be adversely affected.On the other hand, to set a proper goal in grades is another must. For example, make a to-d

110、o daily list ranging from how many English words you need to master to submitting your math quiz answers. Ensure yourself to conform to the schedule and complete these tasks.Last but not least, it is urged/stressed that you assign/set aside at least one hour per day to carry out physical exercise. N

111、othing will be accomplished without the solid foundation of good health. Playing ball games, jogging on the campus as well as regular swimming are all good options.I hope you will recover soon and kick off with a new start. Do let me know if you need help. Looking forward to your reply at your conve

112、nience.Yours sincerely,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给外国朋友Peter写封回信,鼓励他并给他提出一些控制使用手机和玩游戏的建议。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时和现在完成时,少量一般将来时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 对Peter 受到的批评表示宽恕和同情2. 客观指出Peter的错误3. 给出建议,鼓励和支持他重新振作第二步:列提纲 (重点词组)be troubled /frustrated with; due to; play the

113、 video games; to be honest/frank; strike a decent/proper balance; a fixed schedule; set a proper goal; conform to the schedule; assign/set aside; kick off; look forward to第三步:连词成句1. I am sorry to hear that you have been troubled /frustrated with/have been blamed by your parents due to the problem of

114、 overplaying the video games/playing the video games too much.2. However, to be honest/frank, I dont suppose you are self-disciplined enough to strike a decent/proper balance between life and fun.3. To begin with, it is very necessary to limit the time of using the phones so that your progressive ac

115、ademic study and a fixed schedule will not be adversely affected.4. On the other hand, to set a proper goal in grades is another must.5. Ensure yourself to conform to the schedule and complete these tasks.6. Last but not least, it is urged/stressed that you assign/set aside at least one hour per day

116、 to carry out physical exercise.7. hope you will recover soon and kick off with a new start.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:To begin with, On the other hand, Last but not least3.表转折对比关系:However 4.表因果关系:so that 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,【点睛】高分句型1I am sorry to hear that

117、 you have been troubled /frustrated with/have been blamed by your parents due to the problem of overplaying the video games/playing the video games too much.(运用了that 引导的宾语从句)高分句型2To begin with, it is very necessary to limit the time of using the phones so that your progressive academic study and a fixed schedule will not be adversely affected.(运用了so that引导的目的状语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1