ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:141KB ,
资源ID:547508      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-547508-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河南开封市2014高考英语一轮 阅读理解训练(8).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河南开封市2014高考英语一轮 阅读理解训练(8).doc

1、 开封市2014高考英语阅读理解一轮训练(8)附答案Three Boys and a DadBrad closed the door slowly as Sue left home to visit her mother. Expecting a whole day to relax, he was thinking whether to read the newspaper or watch his favourite TV talk show on his first day off in months.“This will be like a walk in the park,” hed

2、 told his wife. “Ill look after the kids, and you can go visit your mom.”Things started well, but just after eight oclock, his three little “good kids”Mike, Randy, and Alexcame down the stairs in their night clothes and shouted “breakfast,daddy.” When food had not appeared within thirty seconds, Ran

3、dy began using his spoon on Alexs head as if it were a drum. Alex started to shout loudly in time to the beat(节拍)Mike chanted “Wheres my toast, wheres my toast” in the background. Brad realised his newspaper would have to wait for a few seconds.Life became worse after breakfast. Mike wore Randys und

4、erwear on his head. Randy locked himself in the bathroom, while Alex shouted again because he was going to wet his pants. Nobody could find clean socks, although they were before their very eyes. Someone named “Not Me” had spilled a whole glass of orange juice into the basket of clean clothes. Brad

5、knew the talk show had already started.By ten oclock, things were out of control. Alex was wondering why the fish in the jar refused his bread and butter. Mike was trying to show off his talent by decorating the kitchen wall with his colour pencils. Randy, thankfully, appeared to be reading quietly

6、in the family room, but closer examination showed that he was eating apple jam straight from the bottle with his hands. Brad realised that the talk show was over and reading would be impossible.At exactly 11:17, Brad called the daycare centre(日托所)“I suddenly have to go into work and my wifes away. C

7、an I bring the boys over in a few minutes?” The answer was obviously “yes” because Brad was smiling.49When his wife left home, Brad expected to_.Ago out for a walk in the park Bwatch TV talk show with his childrenCenjoy his first day off workDread the newspaper to his children50Which of the followin

8、g did Randy do? ADrawing on the wall. BEating apple jam.CFeeding the fish. DReading in a room.51Why did Brad ask the daycare centre for help? ABecause he wanted to clean up his house.BBecause he suddenly had to go to his office.CBecause he found it hard to manage his boys.DBecause he had to take his

9、 wife back home.52This text is developed _.Aby space Bby comparison Cby process Dby time【要点综述】Sue回娘家了,留下丈夫在家里照看三个淘气的小家伙,此时,家里的一切都乱套了49C推理判断题。根据第一段的第二句可知本题选C。50B事实细节题。根据第四段的倒数第二句可知本题选B。51C推理判断题。通读全文可知Brad打电话给日托所的原因是他照顾不了三个淘气的小家伙,故选C。52D篇章结构题。通读本文可知本文是按时间顺序进行叙述的,故选D。*结束 About twenty of us had been for

10、tunate enough to receive invitations to a filmstudio (影棚) to take part in a crowdscene. Although our “act” would last only for a short time, we could see quite a number of interesting things. We all stood at the far end of the studio as workmen prepared the scene, setting up trees at the edge of a w

11、inding path. Very soon, bright lights were turned on and the big moviecamera was wheeled into position. The director shouted something to the camera operator and then went to speak to the two famous actors nearby. Since it was hot in the studio, it came as a surprise to us to see one of the actors p

12、ut on a heavy overcoat and start walking along the path. A big fan began blowing tiny white feathers down on him, and soon the trees were covered in “snow”. Two more fans were turned on, and a “strong wind” blew through the trees. The picture looked so real that it made us feel cold. The next scene

13、was a complete contrast (对比). The way it was filmed was quite unusual.Pictures taken on an island in the Pacific were shown on a glass screen. An actor and actress stood in front of the scene so that they looked as if they were at the waters edge on an island. By a simple trick like this, palm trees

14、, sandy beaches, and blue, clear skies had been brought into the studio! Since it was our turn next, we were left wondering what scene would be prepared for us. For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film “stars”!64. Who is the author? A. A cameraman.

15、B. A film director. C. A crowdscene actor. D. A workman for scene setting.65. What made the author feel cold? A. The heavy snowfall. B. The manmade scene. C. The low temperature. D. The film being shown.66. What would happen in the “three minutes” mentioned in the last paragraph? A. A new scene woul

16、d be filmed. B. More stars would act in the film. C. The author would leave the studio. D. The next scene would be prepared.【要点综述】本文是一篇记叙文。作者讲述自己作为群众演员的一次经历。64. C细节理解题。根据文章中的第一段“About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a filmstudio(影棚)to take part in a crowdscene. Altho

17、ugh our act would last only for a short time, we could see quite a number of interesting things.”可知作者是群众演员。所以C正确。65. B细节理解题。根据文章第二段中的“A big fan began blowing tiny white feathers down on him, and soon the trees were covered in snow. Two more fans were turned on, and a strong wind blew through the tre

18、es. The picture looked so real that it made us feel cold.”可知这里的picture即是the manmade scene。66. A推理判断题。根据文章最后一段中的“For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film stars!”可知A正确。*结束阅读理解、专题训练(*)、说明文的阅读 (1) 方法点拨说明文,即说明事物的文章。从内容上看,主要涉及科技、社会和文化生活等领域。它以介绍科学实验研究成果、人文

19、地理知识等社会生活中值得关注的变化为主。说明文有一定的说明顺序和说明方法,如空间顺序、时间顺序等,其大体的成篇布局是:(1)总体叙述要说明的对象(文章主旨) 细节说明(细节理解)概括评述(推理判断);(2)事物现象或变化(文章主旨)细节或原因阐述(细节理解)引发的后果和相关启示(推论)。 活学活用阅读下面短文,从所给的四个答案中选出最佳选项(2011年广州高三英语调研测试)School phobia is a type of illness which causes students to be afraid to go to school.This condition is most com

20、monly seen in children,typically between the ages of 813,and it can be very upsetting,especially if it is allowed to progress.Symptoms include stomach aches,tiredness,shaking,a racing heart and frequent trips to the toilet.This common phobia is associated with a wide variety of causes.Most commonly

21、it is the result of separation anxiety,but it can also be caused by different kinds of stress.A child who has recently moved,suffered a loss,or gone through a divorce may develop school phobia,and phobias can also develop in response to bullying (欺侮),an unrecognised learning disability,and poor self

22、image.Understanding the cause of a school phobia is an important step in providing treatment.A child with school phobia usually refuses to go to school,or protests violently.He or she may become physically ill when ordered to school,or pretend to be sick to avoid going.When the child arrives at scho

23、ol,he or she may run away,or develop behavioural problems in class and on the playground.When school is discussed,the child can become impatient,upset or angry.Many techniques can be used to manage school phobia,but research suggests that much more effective treatment is required for school phobia t

24、o prevent problems developing in later life.Children with this condition usually benefit from seeing a psychologist or doctor who can help the child and provide assistance to help parents and school officials support the child.As soon as a school phobia is identified,parents should take action too.L

25、ike other phobias,school phobia gets worse the longer it is left untreated,and it can interfere with a childs success in school.Adjustments can be made at home and in the classroom to help.If bullying is a cause,for example,the bullying situation should be solved.A teacher can meet the child at the

26、door and take him or her to class,and provide support so that the child feels a friendly adult is always available.Changes at home can include supportive language from parents,along with support like assistance with homework.If a child lacks confidence,parents may encourage the child to take up new

27、hobbies that will help them to feel good about themselves.Parents might also talk to their children about their own fears of school and how they got over them,and their own enjoyment of school and schoollike activities.By following these methods we can help children to dispel their school phobia.以约3

28、0词概括文章大意_.根据所读短文,选择最佳选项1Which of the following topics is NOT discussed in the passage?AThe definition of school phobia.BThe history of school phobia.CThe causes of school phobia.DThe effects of school phobia.2What is a useful treatment for school phobia according to the passage?AParents should allow

29、 their children occasional days off.BTeachers should be stricter with students.CChildren should be helped to develop a sense of achievement.DChildren should be regularly sent to psychologist.3The underlined word “dispel” (the last paragraph)probably means “_”Aaccept BrealizeCforget Dovercome4Which o

30、f the following statement might the author agree with?ASchool phobia is most often suffered by middle school students.BSchool phobia may have bad influence on childrens future life if neglected.CChildren with school phobia should not be given medical treatment.DMost children with school phobia are p

31、retending to be ill.5What are some of the reasons for school phobia mentioned in the passage?ABullying,recent devoice and moving to a new area.BLearning disability,impatience and poor concentration.CStomachache,poor school performance and aggressive teachers.DShaking,lack of confidence and few frien

32、ds.参考答案The passage introduces the causes and bad influences of school phobia,which luckily can also be managed and treated by taking some technical measures with the help of parents.(29 words)1解析:事实细节题。全文没有提到恐学症的过去有什么症状。答案:B2C3解析:词义猜测题。综观全文可知,作者提出了帮助孩子 “克服恐学症”的几个建议。答案:D4解析:从Like other phobias,school phobia gets worse the longer it is left untreated,and it can interfere with a childs success in school可推知答案。答案:B5A*结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1