ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:10 ,大小:124.50KB ,
资源ID:547262      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-547262-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河北辛集市2015高考英语语法填空、阅读类训练(4)《答案》.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河北辛集市2015高考英语语法填空、阅读类训练(4)《答案》.doc

1、河北辛集市2015高考英语语法填空、阅读类训练(4)【答案】语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【辽宁卷题型】A: Are you looking forward_1_your trip to Canada, Susan? B: I cant wait_2_(see)Canada, Jason, but Im scared stiff of the journey. My husband insists_3_flying, but I want to sail. Planes make me nervous.A: Theres nothing

2、 to be frightened of. How many planes fly across the Atlantic every day?B: Ive no idea. Hundreds, I suppose.A: And_4_do you hear of a crash? Once or twice a year?B: Yes, but aeroplanes fly so high and fast_5_once is enough.A: There are_6_(many)road accidents per day than air deaths per year. Air tra

3、nsport is really safe_7_(compare)with road transport.B: I still prefer to go_8_. Ships may not travel fast_9_at least you can relax. Id love a trip on a luxury liner like the Queen Elizabeth .A: Its fine if youre a good sailor, but have you ever traveled far in a rough sea?B: No. Ive only been in a

4、boat once. I sailed down the River Thames on a sightseeing tour, but in any case Id rather_10_(am)seasick than dead.1_2._3._4._5._6_7._8._9._10._答案:1.to2.to see3.on4.how often5.that6.more 7compared8.by sea9.but10.be 完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳答案。On August 26, 1999, New York City was

5、struck by a terrible rainstorm. The rain caused the streets to 1 and the subway system almost came to a stop.Unfortunately, this happened during the morning rush hour. Many people who were going to work were 2 to go home. Some battled to 3 a taxi or to get on a bus. Still others faced the 4 bravely,

6、 walking miles to get to work.I 5 to be one of people on the way to work that morning. I went from subway line to subway line only to find that most 6 had stopped. After making my way 7 crowds of people, I finally found a subway line that was 8 . Unfortunately, there were so many people waiting to 9

7、 the subway that I could not even get down the stairs to the 10 . So I took the train going in the opposite direction, and then switched back to the downtown train. Finally, after what seemed like forever, the train 11 my stop. Then I had to walk several blocks in the increasingly heavy rain. When I

8、 finally got to my office, I was 12 through, exhausted and 13 .My co-workers and I spent most of the day drying off. When it was 5:00 pm, I was ready to go home. I was about to turn off my computer 14 I received an email from Garth, my Director:I would like to thank all of you who made the effort an

9、d 15 reported to work. It is always reassuring(令人欣慰), at times like these, when employees so clearly show their 16 to their jobs. Thank you.Garths email was short, but I learned more from that 17 message than I ever did from a textbook. The email taught me that a few words of 18 can make a big diffe

10、rence. The rainstorm and the traffic 19 had made me tired and upset. But Garths words immediately 20 me and put a smile back on my face.【文章大意】本文是一篇以叙文,作者在记叙之后发表了自己的感悟。文章讲述了作者遭遇一次暴风雨而历经艰辛坚持去上班,就在作者因此而倍感疲惫和烦躁时,却收到了经理的一封电子信件。信中经理简短的几句对不顾风雨坚持来上班的人们表示了感激,这使得作者感到一天来的疲惫与烦恼一扫而光,并由此感悟到几句简短的话语可以使人的精神焕然一新。 本文所

11、选内容逻辑性强,文章结构严谨,层次分明。文章是以第一人称进行叙述、描写的。文章具有启发和教育意义,充分体现考试说明的要求,能够积极引导考生树立正确的人生观、世界观和价值观,增强社会责任感,有利于全面提高人文素养。【备考策略】1、解题方法:做完型填空时,要先用2-3分钟快速浏览一下全文(此时不用看选项),掌握文章大意,有助于从整体理解文章,便于在做题时心里有数,可以做到上下联系,兼顾左右。在做题时我们只有对全篇进行掌握,并在做题时充分理解语境。这样才能正确用词。再结合词意、语法、语境三方面来解题。要根据行文逻辑、生活常识和相关知识去进行判断,并要特别注意文章的第一句,往往是文章的主旨所在。2、设

12、题情况:完型题往往考查学生对同义词、近义词(以动词和名词等实词为主)以及习惯用语、固定短语搭配掌握情况及运用能力的同时,还考查了学生在具体语言环境下捕捉信息、把握文章主人公的情感而使用语言的能力和技巧。3、角色把握:在做完型填题时,要让自己成为以下四种角色:(1) 文章作者:要让自己成为文章的作者,充分理解文章的思路;(2) 篇章设题者:让自己成为本篇文章的设题者,以一个出题人的角度去看本文;(3) 文中人物角色:要让自己融入文章中,认真体会和揣摩文中人物角色的情感、态度;(4) 做题者:在充分理解文章的同时,别忘记自己还是被考查者,要以“拿得起、放得下”的高度对待文章,不可一叶障目,不见森林

13、。( ) 1. A. breakB. floodC. sinkD. crash( ) 2. A. forcedB. refusedC. adjustedD. gathered( ) 3. A. orderB. payC. callD. search( ) 4. A. climate B. sceneryC. stormD. burden( ) 5. A. usedB. promisedC. deservedD. happened( ) 6. A. practiceB. routineC. processD. service( ) 7. A. toB. throughC. overD. for(

14、 ) 8. A. operatingB. cyclingC. turningD. rushing( ) 9. A. checkB. carryC. findD. board( ) 10. A. streetB. groundC. floorD. platform( ) 11. A. pausedB. crossedC. reachedD. parked( ) 12. A. wetB. weakC. sickD. hurt( ) 13. A. ashamedB. discouragedC. surprisedD. puzzled( ) 14. A. whileB. whenC. whereD.

15、after( ) 15. A. hardlyB. casuallyC. absolutelyD. eventually( ) 16. A. devotionB. donationC. connectionD. reaction( ) 17. A. accurateB. urgentC. briefD. humorous( ) 18. A. promiseB. appreciationC. adviceD. guidance( ) 19. A. troublesB. signalsC. rulesD. signs( ) 20. A. correctedB. supportedC. amazedD

16、. refreshed1.【答案解析】答案为B。考查动词辨析。根据语境,因为是rainstorm(暴风雨),所以街道被雨水淹没。选项A为“中断”;C为“沉没”;D为“猛撞,崩溃”,均不合语境。句中cause sth. to be done使得被2.【答案解析】答案为A。考查动词辨析。因为大雨,许多人被迫回家,不能够去上班。注意被句为被动形式,从意义上可以排除选项B、C、D。3.【答案解析】答案为C。考查动词辨析。根据语境:有些人能够叫到出租车(call a taxi)。order为“订购,预定”。不合语境;search a taxi表示“搜查出租车(在车上找东西)”,也不正确。4.【答案解析】

17、答案为C。考查名词辨析。联系上文,根据文章第一句中rainstorm一词可知答案。语境:有些人能够叫到出租车,还有写人勇敢面对暴风雨,步行去上班。当时正在下雨,所以用face the storm bravely. C选项climate为“气候(指某一地区长期的天气状况)”;scenery为“景色”;burden为“负担”,均不合文意。5.【答案解析】答案为D。考查动词辨析。联系下文可知作者“碰巧也是”去上班中的一个,happen to be表示“碰巧是”。而used to be表示“过去常常(现在已经不再那样了)”;promise to表示“允诺去做”;deserve to do表示“理应做,

18、值得做”,均不符合文意与语境。6.【答案解析】答案为D。考查名词辨析。根据语境:作者去了地铁,却发现大多数地铁都已经停止运行服务了,所以用service,表示“(地铁的运行)服务”。而practice表示“练习;惯例做法”;routine表示“常规;例行公事”;process表示“过程;程序”,均不符合语境。7.【答案解析】答案为B。考查介词辨析。根据语境:make ones way through the crowds of people在人群中挤出一条路。make ones way to:表示“通往”;make ones way for:表示“让步于”,均不合文意。8.【答案解析】答案为A

19、。考查动词辨析。operate表示“操作,运转,运行”。作者最终发现一条地铁还在运行。cycle 表示“循环,周期”;turn表示“变得;转弯”;rush表示“冲进,匆促”,均不符合语境。9.【答案解析】答案为D。考查动词辨析。根据语意:那么多人在等待上车;board the subway表示“木版;登车,上车(船、飞机等)”。Check表示“核查;登记”;carry“携带,搬运”;find“找到”,均不合文意。10.【答案解析】答案为D。考查名词辨析。根据语境:“我”甚至无法踏上站台的台阶。Platform“站台”。其它不合语境。11.【答案解析】答案为C。考查动词辨析。根据语境:最终过了好

20、长时间,地铁终于停在了我的那一站。联系下文Then I had to 一句可知作者先坐了一程地铁,然后又在雨中步行了几个街区。pause表示“暂停,中止”;cross表示“交叉;越过”;park表示“停车”,均不合文意。12.【答案解析】答案为A。考查形容词辨析。be wet through:浑身湿透了。(由于作者冒雨而行,在到达办公室时已经湿透了。)根据文章下一句:My co-workers and I spent most of the day drying off.作者与同事一起花费了大半天的时间才晾干也可知。其它不合语境。13.【答案解析】答案为B。考查动词辨析。要认真体会作者的情感、

21、态度:此时由于作者浑身湿透,所以到办公室时已经是疲惫不堪了,所以此时作者的情绪应该是“沮丧的,泄气的”。这也可以根据下文第54、55两句形成对比:作者收到经理的E-mail而变的愉快起来。ashamed“惭愧的”;surprised“吃惊的”;puzzled “迷惑”,均不符合语境。14.【答案解析】答案为B。考查连词。when表示“就在这时”。其它不合语境。15.【答案解析】答案为D。考查副词辨析。eventually表示“最终”;hardly表示“几乎不”;casually 表示“偶然地,随意地”absolutely 表示“完全地”。根据文意:我很感谢你们所有的不顾艰辛最终来上班的人。16

22、.【答案解析】答案为A。考查名词辨析。句意为:,当员工们表明他们对于工作的投入时。devotion表示“投入”;donation 表示“捐赠”;concern表示“关心”;reaction表示“反应”。(show ones concern for sth表示“对关心”)17.【答案解析】答案为C。考查形容词辨析。联系文章,经理的这封e-mail并不长,所以用brief表示“简短的”。accurate表示“精确的”;urgent表示“急切的”;humorous表示“幽默的”。18. 【答案解析】答案为B。考查名词辨析。句意为:这封e-mail让我知道即使是简短的几句感激的话也会有很大的影响。ap

23、preciation表示“欣赏,感激”;promise表示“诺言”;advice表示“建议”;guidance表示“指导,引导”。19. 【答案解析】答案为A。考查名词辨析。句意为:暴雨和交通阻塞带来的麻烦使得“我”疲惫、烦乱。signals表示“信号”;rules表示“规则”;signs表示“符号,迹象”,均不正确。20. 【答案解析】答案为D。考查动词辨析。句意为:经理Garth的话立即使得我提起精神来,让我又面带微笑。Refreshed表示“使.生气蓬勃,提起精神,恢复精神”; correct表示“纠正”;support表示“支持”;amaze 表示“使吃惊”,均不符合语境。阅读下列短文

24、, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013济南市4月模拟,D)More over smart phone, the intelligent watch is about to take your spot as the latest hitech current, allowing wearers to glance at messages and even take calls without touching their phones. The im Watch, available since 2011, is the flagship product of

25、an Italian companyim. This smart watch is an assist to the smart phone, with which it can communicate by Bluetooth wireless technology. It means you can leave your phone in your pocket as you answer or reject a call, review emails or read updates from friends on Twitter or Facebook.The im Watch also

26、 has its own applications, such as im Sport, which links with a heart rate detector (检测器) to allow a runner to check his pulse. Such functions already exist in specialized sports watches but not on watches that are linked to smart phones.With a square shape, a 3.8centimeter touch screen and various

27、colors, the im Watch sells for a minimum of 300 Euros ($390) for the basic model and prices climb to 16 000 Euros for a luxury model in silver or decorated with diamonds.So far, the watch has already found 30 000 buyers, 80 percent of whom are men aged 25 to 50. “Seventy percent are iPhone users, 25

28、 percent Samsung and the rest are other telephones using Googles Android operating system,” said Massimiliano Bertolini, a manager of the company, which aims to sell more than 200 000 watches this year. The companys target market is the person who is always glued to his smart phone, even in meetings

29、 or at the movies, or people who wish to keep an eye on their heartbeat during exercise. They will especially target women with advertisements emphasizing its design rather than its technology.文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了一款最新的智能手表。16The text is meant to _.Aadvertise a handheld deviceBshow an example of hight

30、echCintroduce a new type of watchDcompare the phone with the watch答案:C写作意图题。根据文章第一段第一句“More over smart phone, the intelligent watch is about to take your spot as the latest hitech current.”和对全文的整体理解可知,本文主要介绍最新的科技产品:智能手表,故答案C符合文义。17Which of the following best describes the im Watch?AEconomical. BTypi

31、cal. CMultifunctional. DTraditional.答案:C推理判断题。根据文章第一段最后两句“This smart watch is an assist to the smart phone. review emails or read updates from friends on Twitter or Facebook.”可推知,文中介绍的智能手表是多功能的,故答案C符合文义。18Why is the im Watch superior to other specialized sports watches?AIt provides a better service.

32、BIt is linked to smart phones.CIt has a heart rate detector.DIt owns fancy appearance.答案:B细节理解题。根据文章第二段最后一句“Such functions already exist in specialized sports watches but not on watches that are linked to smart phones.”可知,答案B符合文义。19Which group of people may be attracted by the im Watch?ASports lover

33、s having smart phones.BWomen preferring advertisements.CPeople using Android system.DiPhone users seeking convenience.答案:D细节理解题。根据文章最后一段第二句“Seventy percent are iPhone users.”可知,答案D符合文义。20What can we learn about the im Watch according to the text?AIt can control a runners pulse.BIt has a wide range o

34、f prices.CIt can replace the smart phones.DIt is popular among teenagers.答案:B推理判断题。根据文章倒数第二段中的“a minimum of 300 Euros. to 16 000 Euros. with diamonds.”可推知,根据im Watch这款智能表的款式和材质不同,它的售价有很大的范围,故答案B符合文义。阅读理解。Fear plays no part in this latest problem“Im not afraid Ill lose my childrenI wont lose my child

35、ren. We live together, and nothing, nothing,” she repeats, her voice rising when speaking to Johns lawyer, “will stop me from being with my children. A law? Year, right. Dont disturb me when it comes to my children. You are never going to win. If John wants to see them, I cannot stop him. Hes their

36、fatherI want them to see him! However, his visit in his present condition will disturb the childrens stable (稳定的) life”w_w*w.k_s*5_u.c_o m John, who has spent much of his time in California recently, has only hired a house for himself in Pennsylvania, according to his lawyer. If hed like to stick to

37、 a regular life, Id be more than happy to do that, Jane says. The best thing for any child of a divorced (离婚的) parent is a stable life. I want nothing more than for him to set up a stable life for himself, so that he can be part of making our childrens lives more stable. While matters of money and c

38、are wont be settled for weeks, Jane hardly puts her life on hold. Last week the ABC network announced that Jane would return with her own show, Twist of Jane, in which she gives advice to other momsJane and her eight children will also return to ABC in a series of Jane Plus 8 specials showing them o

39、n various adventuresIts a rest for Janewho insists that she needs her new,busy life to provide for her family“I have to lead such a lifeand Im thankful that Ive built it to the top where now I can support my children”she says And whether a bellicose(好斗的)dance judge or a bellicose former wife,Jane pl

40、ans to keep 0n facing attacks on her “Some people try to knock me downonly to make me more fierce,more protective,more determined to do better,”she says“Go ahead,take me onThis will just make me stronger”w_w*w.k_s*5_u.c_o m( ) 1. According to Jane in the first paragraph,the low w_w w. k#s5_u.c o*mA.

41、 cant take her children away from herB. cant do anything with the caseC. will best settle the problemD. will disturb her children( ) 2. What does “to do that” refer to in the second paragraph?A. To live with John. B. To hire a house for John.C. To allow John to see the children w_w*w.k_s*5_u.c_o m D

42、. To ask John to set up a regular life.( ) 3. What does the underlined sentence in the third paragraph mean? A. Janes life is very difficult. B. Jane continues to live as usual.w_w*w.k_s*5_u.c_o m C. Jane almost cant control her lire D. Jane works very hard to live a happy life.( ) 4. Which word can

43、 best describe Jane?w_w w. k#s5_u.c o*mA. Proud B. Fierce C. Determined D. Independent【语篇解读:】本文为记叙文。主要记叙Jane在和丈夫离婚后下决心面对一切困难,争取孩子的抚养权,并在婚后钱财和孩子抚养等问题短期内难以解决的情况下努力生活的故事。1. 答案:C考点:细节理解解析:依据文章第一段第5,6句 “A law? Year, right. Dont disturb me when it comes to my children. You are never going to win.”可知2. 答案:

44、C.解析:根据上一段的 “If John wants to see themHowever, his visit in his present condition ”可知以John现在的状况不适合见孩子们,结合画线词所在句 “if hed like to stick to a regular life”可以推断出如果John生活稳定了Jane允许他见孩子们。3. 答案:B考点:考查学生的推断能力解析:依据第三段首句 “While matters of money and care wont be settled for weeks, Jane hardly puts her life on hold.”此处while引导让步状语从句,意为“尽管钱和抚养的问题在几周内难以解决,”划线部分因为Jane几乎不让生活受到影响。因此正确答案为B4.答案:C考点:推理判断题。解析: Jane面对一切压力,坚决要求孩子的抚养权;钱和孩子的抚养短期内不能解决的情况下,努力克服困难维持生活都表现了她的坚强决心。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1