1、,学生用书单独成册)课时作业8(A卷).品句填词1The house that he is living in_ (belong) to my father.2This computer _ (cost) 2,000 dollars.Is it expensive?3These apples_ (taste) delicious and I have eaten five of them.4Look at the kite! How high it _ (fly)!5The president _ (arrive) at the airport at five oclock yesterday
2、.6_ is known to all, Taiwan is part of China.7This is the room_ my grandmother used to live.8China has hundreds of islands, the largest of _ is Taiwan.9The old man has two daughters, both of _ work as doctors.10The expected results for _ he had worked hard seemed hopeless to him.答案:1.belongs2.cost3.
3、taste4.is flying5.arrived6As7.where8.which9.whom10.which.阅读理解AIn 1997,a group of twenty British women made history.Working in five teams with four women in each team,they walked to the North Pole.Apart from one experienced female guide,the other women were all ordinary people who had never done anyt
4、hing like this in their lives before.They managed to survive in an environment which had defeated several very experienced men during the same period.The women set off as soon as they were ready.Once on the ice,each woman had to ski along while dragging a sledge(雪橇)weighting over 50 kilos.This would
5、 not have been too bad on a smooth surface,but for long distances,the Arctic ice is pushed up into huge piles two or three meters high,and the sledges had to be pulled up one side and carefully let down the other so that they didnt become damaged.The temperature was always below the freezing point a
6、nd sometimes strong winds made walking while pulling so much weight almost impossible.It was also very difficult for them to put up their tents when they stopped each night.In such conditions,the women were making good progress if they covered fourteen or fifteen kilometers a day.But there was anoth
7、er problem.Part of the journey was across a frozen sea with moving water underneath the ice and at some points the team would drift back more than five kilometers during the night.That meant after walking in these very severe conditions for ten hours one day,they had to spend part of the next day co
8、vering the same ground again.Furthermore,each day it took three hours from waking up to setting off and another three hours every evening to set up the camp and prepare the evening meal.So,how did they manage to succeed?They realized that they were part of a team.If any one of them didnt pull her sl
9、edge or get her job done,she would endanger the success of the whole expedition.Any form of selfishness could result in the efforts of everyone else being completely wasted,so personal feelings had to be put to one side.At the end of their journey,the women agreed that it was mental effort far more
10、than physical fitness that got them to the North Pole.【解题导语】文章叙述了英国一群妇女去北极探险。1What was so extraordinary about the expedition?AThere was no one to lead it.BThe women did not have any men with them.CIt was a new experience for most of the women.DThe women had not met one another before.解析:选C。细节理解题。文章第
11、一段提到了在探险队中只有一个有经验的导游,其他人以前从来没有做过类似的事情。2On the expedition,the women had to be careful to avoid_Afalling over on the iceBbeing left behindCdamaging the sledgesDgetting too cold at night解析:选C。细节理解题。与题干相关的原文是第二段“the sledges had to be pulled up one side and carefully let down the other so that they didnt
12、 become damaged.”其中的they指的是the sledges。3It was difficult for the women to cover 15 kilometers a day because_Athey got too tiredBthe temperature was too lowCthey kept getting lostDthe ice was moving解析:选D。细节理解题。第三段一开头就说,“要是这些妇女一天能走14或15千米,也算是取得了很好的进展”,但在实际上“存在另一个问题”,接下来讲的就是这个问题(Part of the journey.nig
13、ht)。4What is the main idea of the text?ATeamworks achieve goals.BWomen can do anything they want.CIt is sometimes good to experience difficult conditions.DArctic conditions are very severe.解析:选A。主旨大意题。在文章的最后一段中点明了本文的中心思想(mental effort far more than physical fitness),而这种mental effort指的就是团队精神(They rea
14、lized that they were part of a team)。BI once thought that outer beauty is the only factor to become a great person.When I was young, I read many kinds of books, most of which described characters who are handsome or beautiful.So I think that being beautiful is the only way to become a success.As I g
15、rew up,the story of my best friend made me realize that outer beauty was not so important to make a person successful.She is so beautiful a girl that every classmate liked to chat with her, but she was very arrogant(傲慢)In her opinion, she could get all she wanted because of her beauty, but all of he
16、r friends left her one by one! Only then did she come to know the importance of the beauty in a persons heart, which changed her attitude and she made friends again.Turning on TV,we can see many advertisements, most of which seem to give us a feeling that, physical attractiveness is the most importa
17、nt thing.There_seems_to_be_a_boom_in_plastic_surgeryIt is surprising that more and more people,especially girls and women, try it like the first manmade beauty in China, Hao Lulu.It is a common sense that attractive people can easily find work.Most good looking guys, usually get higher scores in the
18、 job interviews.But, what is real beauty? I want to say that is inner beauty because those who have beauty in their soul are really beautiful persons.As is known, the beauty judged with eyes is temporary, so we should concentrate on inner beauty.And if we make the efforts to make our minds beautiful
19、, well live a happier life.【解题导语】作者受小说的影响,非常重视外在的美,以为只要漂亮就能成为一个成功的人,面试中也能得高分,这也正是整容手术越来越繁荣的原因,而朋友的经历使作者深刻的认识到, 内在美才是真正的美。5Why did the author want to have a good appearance when she was young?ABecause she wanted to be one of the characters in the book.BBecause she wanted to get higher scores in the j
20、ob interviews.CBecause she wanted to follow the example of her friend.DBecause the successful characters in the books she read were attractive.解析:选D。细节理解题。根据第一段可知作者之所以想变得漂亮,是因为小时候爱读书,而书中描写的男女主人公都很有魅力,所以自己也想拥有漂亮的外表,故选D项。6Why did the writer refer to her friends story?ATo show how important outer beaut
21、y is.BTo show how terrible to be a beautiful girl.CTo show the importance of the beauty in a persons heart.DTo show how beautiful her friend was.解析:选C。推理判断题。文章第一段作者竖起了靶子,早些时候认为外在美是成功的唯一因素,第二段举例反证它的错误,引出作者的观点,外在美是暂时的,它不是一个人成功的关键因素,故选C项。7What does the underlined sentence in the third paragraph mean?AA
22、 large number of people pay attention to outer beauty.BSurgery is becoming more and more popular.CMore people can afford the price of doing plastic surgery.DThe living standard has been improved over the past years.解析:选A。推理判断题。下文对这一句话作了解释,越来越多的人为了追求外在美,像中国第一位人造美女郝璐璐做了整容手术,可知很多人注重自己的外在美,故选A项。8Which o
23、f the following covers the passage best?AHow do attractive persons become successful? BInner beauty is the real beauty.CThe key factor to find a good job is being attractive.DPlastic surgery is the best way to make a person more beautiful.解析:选B。主旨大意题。作者受小说的影响,非常重视外在的美,以为只要漂亮就能成为一个成功的人,面试中也能得高分,这也正是整
24、容手术越来越繁荣的原因,而朋友的经历使作者深刻的认识到, 内在美才是真正的美,可知选B项。课时作业8(B卷).阅读理解AThroughout seafaring history,ships and sailors have been lost to storms,accidents and war.Until recently,most of these ships were weak wooden sailing vessels(船只),their skeletons(骨架)quickly eaten away by sea creatures.Now,large vessels made
25、of steel float on the seas.Thousands of these huge ships have been lost in times of war and in times of peace.The bones of great metal ships,unlike the wooden vessels of old,survive the destruction of the sea long enough to become home and harbor for underwater life of all kinds.The ship has been un
26、derwater for only five days.Its surface is still clean.Six weeks later,the wreck is covered with a slimy layer of algae(海藻)Soon,animals that need to attach themselves to a hard surface,like the feather duster worms,make the wreck their home.In warm waters,coral polyps(珊瑚虫)settle on the wreck and beg
27、in the process of building a rocklike crust on the ship.Small fish are attracted on all of these creatures.Larger fish come to feed on these small fish that hide in the wreckage.Eventually,the largest animals are attracted to the rich life on the shipwreck.Shipwrecks give us valuable information abo
28、ut how sea plants and animals develop.We know exactly how long this wreck has been under water and how long sea life has been growing on it.Yet even the strongest steel shipwreck will finally be destroyed by the flows of water.But long after this wreck has been broken apart,it will still act as a re
29、ef(礁石)and remain an island of life under the sea.【解题导语】文章介绍了海底沉船的结局及价值。1Which of the following is NOT true about shipwrecks?AMost ships in ancient times sank easily and became shipwrecks.BShipwrecks,for scientists,are worth researching to get valuable information.CThe skeletons of old wooden shipwre
30、cks will exist for quite a long time.DSome sea animals tend to seek food on the shipwrecks.解析:选C。细节理解题。从文章第一段.weak wooden sailing vessels(船只),their skeletons(骨架) quickly eaten away by sea creatures.一句可知木质船舶的骨架很快就会被海洋生物吃掉。故C项与原文不符。2The writers purpose in writing the article is to tell us _Athe differ
31、ences between the ancient vessels and the modern onesBhow the ships become shipwrecks at seaChow coral polyps live on the wreck in warm watersDthe results and value of shipwrecks at the bottom of the sea解析:选D。主旨大意题。本文主要讲述了海底沉船的结局和价值,第五段第一句已提示。3Which of the following is closest in meaning to the unde
32、rlined word “crust” in Paragraph 4?AA hard outer covering.BThe skin of a rock.CA hole in a ship. DA small house.解析:选A。词义猜测题。crust本意为“外壳,地壳”,此处指珊瑚形成的包裹船体的外壳。4What will happen to shipwrecks in the end?AThey will be pulled out of the sea for research.BThey are likely to disappear and form reefs.CThey w
33、ill become an island under the sea.DThey will be like works of art.解析:选B。细节理解题。从文章最后一段But long after this wreck has been broken apart,it will still act as a reef(礁石) and remain an island of life under the sea.一句可知沉船最终将被分解并变成珊瑚礁。BI have a good memory of my grandfather,Jack.He was sitting in his armch
34、air in the front room.I sat next to him.We were reading aloud,our heads bent over the page in front of us,a finger marking the words; separated by seven decades,brought together by words.Its a common scene in British families; however,in our case,the usual order of things is reversed(颠倒)Grandad had
35、been blind since I was tiny,so I was reading to him.When reading aloud,people usually read something thats of interest to the listener.So I didnt read childrens books; I read the sorts of things grandad liked to hear about.Much of the vocabulary in grandads reading material was far beyond me.When I
36、met unfamiliar words,Id spell them out.Grandad would help me.It must have been painful for him to hear news; but he never hurried me along or complained.Our reading wasnt really about getting knowledge.It was a way for us to spend time together.My grandfather wasnt always blind.He had been a good ca
37、rpenter(木匠)The first Christmas of my parents marriage,he built my mother a bookcase,which now belongs to my son Jonah,providing a link between four generations.I was a fortunate child; I spent a lot of time with my grandfather,and he opened the world to me in a particular way.Reading was our way of
38、building a relationship that has had a lasting effect on me.In the school holidays,I sometimes accompanied him on trips to the seaside with the local association for the blind.This might seem strange,but I felt that my personal value was realized because I could finally do something for grandad.A de
39、cade later,I found a position in a nursing home,which reminded me of my early experiences; reading to senior citizens was a connection back to grandad.More than simple conversation,reading aloud is a connection between two individuals and it can have a big emotional(情感的)effect on elderly people.【解题导
40、语】早年与祖父一起读书的经历,最终影响了作者的职业选择。5What can we know from the first paragraph? AThe authors grandfather was born blind.BThe author is seventy years younger than her grandfather.CThe author often sat opposite to her grandfather while reading.DIts quite common in Britain that children read to their grandfath
41、ers.解析:选B。细节理解题。根据第一段中的separated by seven decades,brought together by words.可知作者的祖父比她年长70岁。6Why didnt the author choose to read childrens books? ATo expand her knowledge.BTo make her vocabulary bigger.CTo show off in front of her grandfather.DTo satisfy the needs of her grandfather.解析:选D。细节理解题。根据第二段
42、前两句When reading aloud,people usually read something thats of interest to the listener.So I didnt read childrens books; I read the sorts of things grandad liked to hear about.可知答案。7How did the author feel during the trips with grandad? AProud. BTroubled.CCurious. DEmbarrassed.解析:选A。观点态度题。根据第四段最后一句Thi
43、s might seem strange,but I felt that my personal value was realized because I could finally do something for grandad.可以推断出作者为自己终于能够帮祖父做点事情而感到骄傲。8Which of the following might be the best title for the passage? AMy blind grandfatherBThe benefits of reading aloudCReading for my blind grandfatherDMy unf
44、orgettable experience in a nursing home解析:选C。主旨大意题。文章开篇就讲述了作者小时候给祖父读书、读报的情形,后面几段也是围绕此中心展开叙述,最后一段再次点明文章的中心。.书面表达假设你是野外生存夏令营的负责人,请你根据以下要点提示,用英语为你们的夏令营写一则宣传。野外生存夏令营(Survival Summer Camp)是武夷山最大的探险夏令营,配有训练有素的工作人员,它也是福建省唯一一所由专家提供生存技能训练的营地。武夷山面积999平方千米,是鸟的天堂、昆虫的世界和蛇的王国,这里远离城市的喧嚣和人群。活动内容有徒步旅行、登山等,这次夏令营的最大特色
45、是野外生存技巧训练。注意:1可适当增加细节,以使行文连贯;2词数100左右。3参考词汇:武夷山Mount Wuyi天堂paradise_One possible version:Survival Summer Camp in Mount WuyiThe best adventure holiday youll ever have!Survival Summer Camp is the biggest adventure camp in Mount Wuyi and has welltrained workers.The mountain,which covers an area of 999
46、square kilometers,is the paradise of birds,the world of insects and the kingdom of snakes.In Mount Wuyi youll go through an exciting and unbelievable adventure in a huge mountain away from the noise and crowds of the city.At the camp,you can enjoy the excitement and happiness of going hiking,climbing mountains and so on.Well teach you survival skills in the wild.The summer camp is the best place to have your adventure.It is the only camp in Fujian to offer survival skills by experts.Contact us and youll have much fun.