ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:30.92KB ,
资源ID:545188      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-545188-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西专用2022年高考英语一轮复习 考点规范练20(含解析)新人教版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西专用2022年高考英语一轮复习 考点规范练20(含解析)新人教版.docx

1、考点规范练20.阅读理解A(2020安徽示范高中联考)Theme parks are magical places where adults can act like children and kids have the time of their lives.Here are the top four theme parks across the world.FerrariWorld-YasIsland,AbuDhabiAbu Dhabi in the Middle East is home to the worlds largest indoor theme park.The main a

2、ttraction is the Ferrari Rossaofficially the fastest roller coaster in the world.The ride goes from 0 to 240 kilometres per hour in less than five seconds.The force is so strong that those daring enough to go on it have to wear safety glasses.Tickets:40 per adult and half price for children under 1.

3、2 metres tall.AltonTowersStaffordshire,EnglandAlton Towers is the most visited theme park in the UK.The park offers thrilling rides such as the popular 800-metre long horror roller coaster.Or if youre interested in experiencing the sense of flying,head for the famous Airflying,where youll need to av

4、oid objects and trees as you fly.The park also has many other attractions,including live shows.Tickets:43 per adult and21 per child.Children under the age of 3 get in for free.DisneylandParis-Paris,FranceDisneyland Paris two theme parks create a fantasy world that both children and adults can enjoy.

5、Disneyland Park gives girls the chance to meet their favourite Disney Princesses and to explore Sleeping Beautys castle.Exciting roller coasters will keep the whole family entertained for hours on end.Tickets:34 per adult and27 per child.Children under the age of 3 get in for free.OakwoodThemePark-P

6、embrokeshire,WalesFor those who are eager to experience speedy(高速的) turns and drops,this is the park for you.Be daring and go on the Megaphobia roller coaster,a wooden coaster making you scream.Tickets:38 for adults and 20 per child.Children under 3 years get in for free.1.Where can live shows be en

7、joyed according to the text?A.In Ferrari World.B.In Disneyland Paris.C.In Alton Towers.D.In Oakwood Theme Park.2.How much should an adult with a 1.1-metre-tall child pay in Ferrari World?A.95.B.60.C.107.D.96.3.What do all the parks have?A.The roller coaster.B.The Airflying.C.The castle.D.Live shows.

8、B(2019浙江)California has lost half its big trees since the 1930s,according to a study to be published Tuesday and climate change seems to be a major factor(因素).The number of trees larger than two feet across has declined by 50 percent on more than 46,000 square miles of California forests,the new stu

9、dy finds.No area was spared or unaffected,from the foggy northern coast to the Sierra Nevada Mountains to the San Gabriels above Los Angeles.In the Sierra high country,the number of big trees has fallen by more than 55 percent;in parts of southern California the decline was nearly 75 percent.Many fa

10、ctors contributed to the decline,said Patrick McIntyre,an ecologist who was the lead author of the study.Woodcutters targeted big trees.Housing development pushed into the woods.Aggressive wildfire control has left California forests crowded with small trees that compete with big trees for resources

11、(资源).But in comparing a study of California forests done in the 1920s and 1930s with another one between 2001 and 2010,McIntyre and his colleagues documented a widespread death of big trees that was evident even in wildlands protected from woodcutting or development.The loss of big trees was greates

12、t in areas where trees had suffered the greatest water shortage.The researchers figured out water stress with a computer model that calculated how much water trees were getting in comparison with how much they needed,taking into account such things as rainfall,air temperature,dampness of soil,and th

13、e timing of snowmelt(融雪).Since the 1930s,McIntyre said,the biggest factors driving up water stress in the state have been rising temperatures,which cause trees to lose more water to the air,and earlier snowmelt,which reduces the water supply available to trees during the dry season.4.What is the sec

14、ond paragraph mainly about?A.The seriousness of big-tree loss in California.B.The increasing variety of California big trees.C.The distribution of big trees in California forests.D.The influence of farming on big trees in California.5.Which of the following is well-intentioned but may be bad for big

15、 trees?A.Ecological studies of forests.B.Banning woodcutting.C.Limiting housing development.D.Fire control measures.6.What is a major cause of the water shortage according to McIntyre?A.Inadequate snowmelt.B.A longer dry season.C.A warmer climate.D.Dampness of the air.7.What can be a suitable title

16、for the text?A.Californias Forests:Where Have All the Big Trees Gone?B.Cutting of Big Trees to Be Prohibited in California SoonC.Why Are the Big Trees Important to California Forests?D.Patrick McIntyre:Grow More Big Trees in California.七选五阅读(2021浙江卷)Youvegotmail.anditsapostcardPaulo Magalhaes,a 34-y

17、ear-old Portuguese computer engineer,loves to open his mailbox and find a brightly colored picture of Romes Colosseum.Or Africas Victoria Falls.Or Chinas Great Wall.1“I often send postcards to family and friends,” he says to ChinaDaily,“but you can imagine that after a while,you never receive as man

18、y as you send,and you realize that not everyone is into it.2” Seeking other like-minded souls,however,Paulo started looking in a somewhat unlikely place:online.Many would say the Internet is a place for people who have given up on the traditional postal service,but Paulos hunch (直觉) paid off.Today h

19、is hobby has developed into the website ,a social network that has grown to 575,217 registered users in 214 countries and regions since he started it 10 years ago.3 Running the website has almost turned into a full-time job.Language is certainly a barrier for many people.For postcrossing to work wor

20、ldwide,a common communication language is needed so that everyone can understand each other.As cool as it may be to receive a postcard written in Chinese,the concept doesnt work if one doesnt understand it.4 So a common language is required and in postcrossing thats English since its widely spoken.“

21、Many people in China have limited exposure to English.5 That said,we know of many postcrossing members,including Chinese,who have actually improved their English skills through their use of postcrossing,” Paulo says.A.And thats totally fine.B.That makes it extra hard to learn and practice it.C.He li

22、kes to think of sending postcards as a family-friendly hobby.D.Many love to make a connection with someone from across the world.E.On August 5,the number of postcards exchanged by members topped 31 million.F.Similarly,if you speak only Chinese,receiving a card in Swedish takes part of the fun away.G

23、.In short,he loves postcards,and the excitement of getting a hand-written note from someone far away.书面表达(2020全国)假定你是李华,你和同学根据英语课文改编了一个短剧。给外教Miss Evans写封邮件,请她帮忙指导。邮件内容包括:1.剧情简介;2.指导内容;3.商定时间地点。注意:1.词数100左右;2.结束语已为你写好。_Yours sincerely,Li Hua考点规范练20(必修4Unit5).【解题导语】本文一篇说明文。主要介绍了世界四大主题公园。1.C细节理解题。根据Alt

24、onTowersStaffordshire,England部分中的“Theparkalsohasmanyotherattractions,includingliveshows(公园还有许多其他吸引人的地方,包括现场表演。).”可知,在AltonTowers可以欣赏现场表演。2.B细节理解题。根据“FerrariWorldYasIsland,AbuDhabi”部分中的Tickets:40peradultandhalfpriceforchildrenunder1.2metrestall.(门票:40/成人;身高1.2米以下儿童半价)”可知,应该付40+20=60。3.A细节理解题。对比四个主题公园

25、的信息可知,过山车是四个主题公园都有的项目。【解题导语】本文是说明文。文章主要介绍了一项关于加利福尼亚大树减少的研究结果。研究发现,加利福尼亚大树减少,气候变暖是主要原因。4.A段落大意题。通读第二段的内容可知,在加利福尼亚不同的地区,大树减少的程度都非常严重。由此可知,本段主要讲述加利福尼亚大树减少的严峻性。所以选A项。5.D细节理解题。根据第三段的最后一句“AggressivewildfirecontrolhasleftCaliforniaforestscrowdedwithsmalltreesthatcompetewithbigtreesforresources.”可知,对野火的控制本意

26、是好的,但这却使得许多小树和大树争夺资源,所以选D项。6.C细节理解题。根据最后一段第一句中的“.thebiggestfactorsdrivingupwaterstressinthestatehavebeenrisingtemperatures.”可知,C项正确。7.A标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍加利福尼亚大树数目不断减少的原因。所以选A项。.【解题导语】本文为记叙文。文章介绍了34岁的葡萄牙电脑工程师PauloMagallhaes喜欢世界各地的明信片,并克服困难设法借助网络发展自己的爱好、创办网站并取得成功的故事。1.G空格处为本段结尾句,前文出现了描述Paulo喜欢世界各地明信片

27、的内容,即“OrAfricasVictoriaFalls.OrChinasGreatWall.”,由此可知他喜欢各种明信片。设空处为总结性语言,G选项中的信息“inshort”符合逻辑顺序,“helovespostcards”承接上文题意。故选G项。2.A空格前提到Paulo邮寄明信片的“遭遇”,空格后提到“Seekingotherlike-mindedsouls,However,Paulostartedlookinginasomewhatunlikelyplace:online”,由此可知空格处承上启下,表示遇到的问题“完全不成问题”,说明Paulo没有放弃自己的爱好,而是采取了网络方式。故

28、选A项。3.E根据空格前的“asocialnetworkthathasgrownto575,217registeredusersin214countriesandregionssincehestartedit10yearago”可知,Paulo创办的这家社交网站注册人数一直在增长,选项E中的“OnAugust5,thenumberofpostcardsexchangedbymemberstopped31million”能承接前文,用数据说明网站的火爆。故选E项。4.F根据空格前的“AscoolasitmaybetoreceivepostcardwritteninChinese,theconce

29、ptdoesntworkifonedoesntunderstandit”以及空后的“so”可知,此处指两者情况的比较。F项“Similarly,ifyouspeakonlyChinese,receivingacardinSwedishtakespartofthefunaway”符合题意,其中的“Similarly”说明对比关系。故选F项。5.B根据空格前的“ManypeopleinChinahavelimitedexposuretoEnglish”可知,中国很多人接触英语的机会有限,所以学习和练习这种语言会有难度。B项“Thatmakesitextrahardtolearnandpractic

30、eit”符合题意,其中的“hardtolearnandpractice”说明此意。故选B项。.Dear Miss Evans,Im writing to ask you to do me a favor.As you know,my classmates and I have adapted the short play Hamlet written by William Shakespeare.Its one of the most classical things in our textbook.Would you give us some advice about one of the

31、plots? Thats about Hamlets complex mental mind when his father died and his mother immediately married his uncle.We are in urgent need of your help and guidance.Would you be available on Sunday afternoon? My classmates and I will be studying in the classroom then.Id appreciate it if you can spare some time and give us some specific guidance.Yours sincerely,Li Hua7

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1