收藏 分享(赏)

2022八年级英语上册 Unit 2 How often do you exercise单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc

上传人:a**** 文档编号:540930 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:5 大小:94.50KB
下载 相关 举报
2022八年级英语上册 Unit 2 How often do you exercise单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第1页
第1页 / 共5页
2022八年级英语上册 Unit 2 How often do you exercise单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第2页
第2页 / 共5页
2022八年级英语上册 Unit 2 How often do you exercise单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第3页
第3页 / 共5页
2022八年级英语上册 Unit 2 How often do you exercise单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第4页
第4页 / 共5页
2022八年级英语上册 Unit 2 How often do you exercise单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2单元阅读专练Day 1Do you love fast food? How often do you eat it? 200 people joined in our survey (调查). And here is the result.Chart 1:How often do you eat fast food?Chart 2:Why do you love fast food? ()1._ of the people eat fast food once a week.A14% B28% C44% D8%()2.6% of the people eat fast food _

2、.Atwice a week. Bthree times a weekCmore than three times a week Devery day()3.44 people love fast food because it is _.Acheap Bdelicious Chealthy Dconvenient()4._ of the people like fast food because they can take it away.A12% B14% C22% D24%()5.What can we learn from the result?AAll people love fas

3、t food.BFast food makes people fat.CPeople eat fast food on weekends.DSome people dont know what food is healthier.【文章大意】这是一篇用图表展示的调查报告。两个图表分别是关于多久吃一次快餐和为什么喜欢快餐的调查结果。1C细节理解题。根据图1中的“Once a week 44%”可知,44%的人每周吃一次快餐食品。2D细节理解题。根据图1中的“Every day 6%”可知,6%的人每天吃一次快餐食品。3B细节理解题。根据图2中的“It tastes good.”可知,有44个人喜

4、欢吃快餐食品是因为快餐食品好吃。4A数字计算题。根据图2可知,调查人数中有24个人喜欢吃快餐食品是因为快餐食品可以被带走,所占比例为24/200100%12%。5D推理判断题。根据图2可知,有14个人给出了“我不知道什么食物更健康”这个原因。Day 2“Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.”This is an old English saying. It means that we should go to bed early at night and get up early in the

5、 morning. If we do, we shall be healthy, rich and smart.Is this true? Maybe it is. The body must have enough sleep. Children at the age of six to thirteen need at least nine hours sleep every night. If you go to bed late, you cant have enough sleep. Then you cant think carefully (仔细地). You will not

6、be smart and you may not be healthy!Some people go to bed late at night and get up late in the morning. This is not good for them. We should sleep at night when it is dark. The dark helps us sleep well. When the daylight comes, we should get up. This is the time for exercise. If the body is not used

7、, people will be in bad health. Exercise can keep it strong (强壮的). So we should do some exercise regularly (有规律地).Exercise helps the blood (血液) to move around in the body. Blood takes nutrition (营养) to all parts of our bodies. The brains (大脑) in our heads also need blood. We think with our brains. I

8、f we keep our bodies healthy, and take exercise often, we can think better!Our bodies also need fresh air. Without air, we will die. We should get up early in the morning to exercise so that we can have lots of clean and fresh air. That will keep us healthy and happy.()1.What does the old English sa

9、ying in Paragraph 1 mean?AWe should go to bed late at night and get up early in the morning.BWe should go to bed early at night and get up late in the morning.CWe should go to bed early at night and get up early in the morning.DWe should go to bed late at night and get up late in the morning.()2.How

10、 long does an eightyearold child need to sleep according to the passage?AFor at least 7 hours. BFor at least 8 hours.CFor at least 9 hours. DFor at least 10 hours.()3.Which of the following can make our bodies strong?AExercise often. BSleep more. CGet up early. DGo to bed early.()4.What can blood ta

11、ke to all parts of our bodies?AFood. BAir. CWater. DNutrition.()5.Which of the following statements is TRUE?AEnough sleep makes you think carefully.BThe brains in peoples heads dont need blood.CA dark room is not a good place for sleeping.DPeople can live a happy live without air.【文章大意】本文主要介绍了早睡早起以及

12、锻炼对身体的好处。1C细节理解题。根据文章第二段中的“This is an old English saying. It means that we should go to bed early at night and get up early in the morning.”可知,谚语的意思是“我们应该早睡早起”。2C细节理解题。根据文章第三段中的“Children at the age of six to thirteen need at least nine hours sleep every night.”可知,613岁的孩子需要每晚至少九小时的睡眠时间。3A细节理解题。根据文章倒数

13、第三段中的“Exercise can keep it strong. So we should do some exercise regularly.”可知,经常锻炼会使我们身体强壮。4D细节理解题。根据文章倒数第二段中的“Blood takes nutrition to all parts of our bodies.”可知,血液把营养送到我们身体的各个部位。5A推理判断题。根据文章第三段中的“If you go to bed late, you cant have enough sleep. Then you cant think carefully.”可知,充足的睡眠会让人仔细思考。Da

14、y 3Some young people may like to spend their free time on relaxing activities. But a young man spent a lot of time _1_ lots of lost family members (成员) together.Eric Schubert is from New Jersey. He is talented in genealogy (在家谱方面有天赋). He tries his best to help people find their lost family members _

15、2_ online information (信息) in his free time. To keep healthy, he also exercises _3_ a week, every Wednesday and Saturday.Eric first got _4_ in genealogy when he was 10. At first, the boy just wanted to be a _5_ and wrote books about genealogy. _6_, when he knew more about his talent for genealogy, h

16、e started helping others find lost people on the Internet. Now, Eric says that he has helped (已经帮助) over 1,000 people _7_ their longlost family members.“Its interesting. You have to look for some information and put it _8_,” Eric said.“For some people, studying genealogy seems difficult and is _9_ i

17、mportant. But for me, paired (配对) with the DNA _10_, its very easy and useful,” Eric said.()1.A.staying Bwaiting Cbringing Dwondering()2.A.through Babout Cwith Dfor()3.A.once Btwice Cone Dtwo ()4.A.bored Btired Cinterested Dlazy()5.A.trader Bteacher Cdentist Dwriter()6.A.Usually BHowever CHardly DNe

18、ver()7.A.find Bpoint Clook Dleave()8.A.outside Baway Cagain Dtogether()9.A.something Banything Cnothing Deverything()10.A.programs Bresults Cideas Dmagazines【文章大意】本文讲述了一个年轻人在空余时间利用自己在家谱方面的天赋,帮助了许多人找回自己失散的家人。1C考查动词辨析。根据文章第三段“Eric says that he has helped over 1,000 people.their longlost family members

19、”可知,他因为让失散的家人重新团聚而出名。2A考查介词辨析。根据文中“He tries his best to help people find their lost.”可知,他尽全力通过网上信息帮助人们找失散的家人。3B考查副词和数词混合辨析。根据“To keep healthy, he also exercises.every Wednesday and Saturday.”可知,他每周三、周六做运动,每周两次。4C考查固定搭配。“be/get interested in”意为“对感兴趣”。5D考查名词辨析。根据“At first, he just wanted to be.and wro

20、te books about genealogy.”可知,起初他只想当一名作家,写有关家谱的书。6B考查副词辨析。根据上下文语境可知,最初他想当作家,后来发现他在家谱方面更有天赋,他开始在网上帮人找失散的亲人,前后句意有转折。7A考查动词辨析。根据“Eric says that he has helped over 1,000 people.their longlost family members.”可知,埃里克利用自己的才能已经帮助一千多人找到他们长久失散的家人。8D考查副词辨析。根据文中“Its interesting. You have to look for some informa

21、tion and put.”可知,埃里克认为这项工作很有趣,他要做的事就是寻找信息然后把它们放在一起。9C考查代词辨析。根据此句及下文“its very easy and useful.”可知,对于有些人来说,研究家谱看起来有点难,并且没有什么重要的,而埃里克认为这项工作很简单,而且很有用。10B考查名词辨析。根据文中“But for me, paired with.its very easy and useful,”可知对于埃里克来说,DNA结果配对很容易且很有用。Day 4阅读短文,完成下列任务。Mary_is_reading_something_about_how_to_keep_hea

22、lthy_on_the_Internet.Good sleep is important for your health. You need about eight hours sleep a night. Dont eat or read in bed. A cup of milk before sleeping may help you get a good sleep. Go to bed at the same time before midnight (午夜) and get up at the same time every morning. For more informatio

23、n, please visit www.sleep*.com.How often do you exercise? If you want to stay healthy, try to 每天锻炼30分钟,每周三到四次。 For more information, please call Health Line at 1802000.Studies show that the cold or flu virus (流感病毒) can live on our hands for long. So you should wash your hands often with soap (肥皂). I

24、f you want to know more, please call Health Line at 1801313.Brush_your_teeth_twice_a_day_and_see_a_dentist_at_least_once_a_year. The oral examination (口腔检查) is not only for the health of teeth, but also for the whole (整个的) body. Please visit www.my*.com for more information.任务一:将画线句子译成中文。1_2_任务二:将画线

25、句子译成英文。3_任务三:回答问题。4How long do people need to sleep according to the passage?_5What can you do if you want to learn more about flu?_【文章大意】本文主要介绍了一些保持身体健康的方法。1玛丽正在网上阅读关于如何保持健康的信息。2每天刷两次牙,并且每年至少看一次牙医。3exercise for 30 minutes every day, three to four times a week.4People need to sleep about eight hours

26、 a night./About eight hours.根据文章第二段“You need about eight hours sleep a night.”可知,网上建议人们每晚睡大约八个小时。5We can call Health Line at 1801313.根据第四段“If you want to know more,please call Health Line at 1801313.”可知,如果人们想了解更多有关流感的内容,可以拨打健康热线1801313。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。有两项多余。anywhere,however,

27、thin,least,magazine,maybe,such,climb,spend,read,than,interestIf a child reads a lot,he or she usually does well at school.Children should read more.They can read what they find 1.interesting.It is OK even if (即使) the book is difficult. 2.Maybe sixyearolds dont know much about the encyclopedia (百科全书)

28、,but they can start 3.reading/to_read if they feel interested.A child between five and seven should read for at 4.least 30 minutes every day.The time can be longer as the child gets older.Some children may have a headache (头疼) when they read too much.They should read for no more 5.than an hour or tw

29、o each day.6However,its still a good thing if a child wants to 7.spend a lot of time on a book.And parents should give kids different books to read, 8.such as all kinds of storybooks and childrens 9.magazinesChildren should also go to the library often.When a child learns to read,a new world opens for him or her.He or she can go 10.anywhere,be anyone and do anything.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1