1、阅读理解(A)Sports shoes that out whether their owner has enough exercise to warrant time in front of the television have been devised in the UK. The shoesnamed Square Eyescontain an electronic pressure sensor and a tiny computer chip to record how many steps the wearer has taken in a day. A wireless tra
2、nsmitter passes the information to a receiver connected to a television, and this decides how much evening viewing time the wearer deserves, based on the days efforts. The design was inspired by a desire to fight against the rapidly ballooning waistlines among British teenagers, says Gillian Swan, w
3、ho developed Square Eyes as a final year design project at Brunel University to London, UK. “We looked at current issues and childhood overweight really stood out,” she says. “And I wanted to tackle that with my design.” Once a child has used up their daily allowance gained through exercise, the tel
4、evision automatically switches off. And further time in front of the TV can only be earned through more steps. Swan calculated how exercise should translate to television time using the recommended daily amounts of both. Health experts suggest that a child take 12,000 steps each day and watch no mor
5、e than two hours of television. So, every 100 steps recorded by the Square Eyes shoes equals precisely one minute of TV time. Existing pedometers (计步器) normally clip onto a belt or slip into a pocket and keep count of steps by measuring sudden movement. Swan says these can be easily tricked into rec
6、ording steps through shaking. But her shoe has been built to be harder for lazy teenagers to cheat. “It is possible, but it would be a lot of effort,” she says. “That was one of my main design considerations.” ( ) 1. According to Swan, the purpose of her design project is to _. A. keep a record of t
7、he steps of the wearer B. deal with overweight among teenagers C. enable children to resist the temptation of TV D. prevent children from being tricked by TV programs( ) 2. Which of the following is true of Square Eyes shoes? A. They regulate a childs evening TV viewing time. B. They determine a chi
8、lds daily pocket money. C. They have raised the hot issue of overweight. D. They contain information of the receiver. ( ) 3. What is stressed by health experts in their suggestion? A. The exact number of steps to be taken. B. The precise number of hours spent on TV. C. The proper amount of daily exe
9、rcise and TV time. D. The way of changing steps into TV watching time. ( ) 4. Compared with other similar products, the new design _. A. makes it difficult for lazy teenagers to cheat B. counts the wearers steps through shaking C. records the sudden movement of the wearer D. sends teenagers health d
10、ata to the receiver ( ) 5. Which of the following would be the best title for the text? A. Smart Shoes Decide on Television Time B. Smart Shoes Guarantee More Exercise C. Smart Shoes Measure Time of Exercise D. Smart Shoes Stop Childhood Overweight71. B 这是一道推断题。根据第三段“We looked at current issues and
11、childhood overweight really stood out,she says,And I want to tackle that with my design .”可以推断出这个设计是为了解决孩子超重的问题。72. A 这是一道推断题。根据第四段“Once a child has used up their daily allowance gained through exercise, the television automatically switches off. And further time in front of the TV can only be earne
12、d through more steps.”可知这种鞋利用走路的步数来控制孩子看电视的时间。73. C 这是一道推断题。根据第五段“Health experts suggest that a child take 12 000 steps each day and watch no more than two hours of television.”可以推断出健康专家给出了每天合适的运动量和看电视时间。74. A 这是一道推断题。根据最后一段“Swan says these can be easily tricked into recording steps through shaking.
13、 But her shoe has been built to be harder for lazy teenagers to cheat.”可以推断出类似产品可以用晃动来作弊,但是她设计的鞋使得懒惰的青少年很难作弊。75. A 这是一道主旨题。本文主要介绍了一款智能运动鞋,利用孩子们每天的走步数来决定看电视的时间,起到控制体重的作用。(B)Pacing and Pausing Sara tried to befriend her old friend Steves new wife, but Betty never seemed to have anything to say. While
14、Sara felt Betty didnt hold up her end of the conversation, Betty complained to Steve that Sara never gave her a chance to talk. The problem had to do with expectations about pacing and pausing. 21世纪教育网/gaokao/beijing Conversation is a turn-taking game. When our habits are similar, theres no problem.
15、 But if our habits are different, you may start to talk before Im finished or fail to take your turn when Im finished. Thats what was happening with Betty and Sara. It may not be coincidental that Betty, who expected relatively longer pauses between turns, is British, and Sara, who expected relative
16、ly shorter pauses, is American. Betty often felt interrupted by Sara. But Betty herself became an interrupter and found herself doing most of the talking when she met a visitor from Finland. And Sara had a hard time cutting in on some speakers from Latin America or Israel. 21世纪教育网/gaokao/beijing The
17、 general phenomenon, then, is that the small conversation techniques, like pacing and pausing, lead people to draw conclusions not about conversational style but about personality and abilities. These habitual differences are often the basis for dangerous stereotyping (思维定式). And these social phenom
18、ena can have very personal consequences. For example, a woman from the southwestern part of the US went to live in an eastern city to take up a job in personnel. When the Personnel Department got together for meetings, she kept searching for the right time to break in-and never found it. Although ba
19、ck home she was considered outgoing and confident, in Washington she was viewed as shy and retiring. When she was evaluated at the end of the year, she was told to take a training course because of her inability to speak up. Thats why slight differences in conversational style-tiny little things lik
20、e microseconds of pause-can have a great effect on ones life. The result in this case was a judgment of psychological problems-even in the mind of the woman herself, who really wondered what was wrong with her and registered for assertiveness training.( ) 1. What did Sara think of Betty when talking
21、 with her? A. Betty was talkative. B. Betty was an interrupter. C. Betty did not take her turn. 21世纪教育网/gaokao/beijing D. Betty paid no attention to Sara.( ) 2. According to the passage, who are likely to expect the shortest pauses between turns? A. Americans. B. Israelis. C. The British. D. The Fin
22、ns.( ) 3. We can learn from the passage that _ A. communication breakdown results from short pauses and fast pacingB. women are unfavorably stereotyped in eastern cities of the US C. ones inability to speak up is culturally determined sometimesD. one should receive training to build up ones confiden
23、ce( ) 4. The underlined word assertiveness in the last paragraph probably means _ A. being willing to speak ones mindB. being able to increase ones powerC. being ready to make ones own judgment 21世纪教育网/gaokao/beijing D. being quick to express ones ideas confidently64.C细节题,难题。难在弄不清谁是S谁是B,耐心读,动笔划,从第一段
24、得出正确答案并不难:Sara felt Betty didnt hold up her end of the conversation65.B细节排序题,难题。还是耐心读,动笔划。S代表美国人,B代表英国人(加起来?),S比B期待谈话间隙时间更短,又在以色列人(Israelis)说话时插不上嘴,故答案选说话嗒嗒嗒嗒的以色列人。66.C变态细节题,较难题。A不符原文,B无中生有,D无中生有,C关键要理解culturally determined,由文化决定或者受文化影响。67.A词义猜测题,较难。难点在于A选项的干扰作用。原文说那位MM的inability to speak up注意别人认为她没能力,不是说她不愿意。所以D比A好,此处用反义对比方法。5
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有