ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:8 ,大小:16.02KB ,
资源ID:531905      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-531905-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022版新教材高中英语 UNIT 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022版新教材高中英语 UNIT 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx

1、UNIT 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND Section Reading and Thinking基础达标练. 单句填空1.I like getting up early in the morning. The air is good to breathe(breath).2.You are bound to feel(feel) tired after a long walk.3.After months of drilling(drill), oil was found off the coast. 同义替换a couple of, all in all, all

2、 the way, go on a journey, inaddition to, be known as, range from, take ones breathaway1.She can speak French and German besides English. in addition to2.He rushed non-stop to the station only to miss the train. all the way 3.Recently, the hot days have lasted several weeks. a couple of4.It is well-

3、known to us that he is famous as a funny performer. is known as 5.Climbing that mountain is a must-do for lots of tourists. The view from the top will amaze you greatly. take your breath away6.The childrens ages vary from 8 to 15. range from7.He has his faults, but, generally speaking, he is a good

4、helper. all in all8.We have made up our mind to make a trip to Tibet. go on a journey. 完成句子1.大家都知道挑重担一直是他的特点。(as引导定语从句)As we all know , it is typical of him to take hard jobs.2.关着门, 我用了一整天的时间准备一份报告。(with复合结构)With the door shut , I spent the whole day preparing a report.3.因为写得匆忙, 这篇文章不是很好。(过去分词短语作状语)

5、Written in a hurry , this article is not so good.4.她宁愿去机场迎接她的朋友也不愿待在这里等候。(rather than)She preferred to meet her friend at the airport rather than stay here waiting .5.直到昨天, 我才注意到那件事。(强调句)It was not until yesterday that I noticed that thing.素养综合练. 阅读理解A(2020河南洛阳高二期中)Casablanca:Time Did Go ByIf the Ho

6、llywood image of Casablanca is important to you, prepare for a shock from Casablanca. The city is further away from eastern romanticism (浪漫主义)than any other in Morocco, and Casablanca is a modern city-and beautiful in its own aspect.Colony(殖民地)WhiteA walk around Casablanca will decide clearly that C

7、asablanca was the place that the French colonial government gave most attention and money. The buildings are of a French version (版本)of Arabo-Andalusian architecture, white with soft lines, and often plenty of details.The area to explore is south of Avenue des Forces Arms Royales, but of special int

8、erest is the Place des Nations Unies, which has the largest structures.Town MarketRight in from the long Boulevard Muhammad 5, you will find the Marche Central of Casablanca. The place is a small but high-quality version of the traditional suuqs of Morocco, and everything is aimed at the needs of th

9、e locals.The Marche Central has vegetables, meat, all kinds of seafood, as well as handicrafts (手工艺品). Turtle soup should therefore be an option for those visiting Casablanca.Old CityThe old city of Casablanca is conveniently located-just off the main town square from where roads lead to all directi

10、ons, and off the sea. But as you enter, you will see that it is not all that old after all, and that the houses here often have a form and size which would have made them natural features in the new parts of many other Moroccan cities.1.Which of the following governments put most money into Casablan

11、ca?A.Moroccan. B.French. C.American. D.Arab.答案:B解析:1.语篇解读本文是一篇应用文。文章从三个方面介绍了卡萨布兰卡独有的美丽。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据Colony(殖民地)White部分中的“A walk around Casablanca will decide clearly that Casablanca was the place that the French colonial government gave most attention and money.”可知,法国殖民政府在卡萨布兰卡投入了最多的钱。2.If yo

12、u want to enjoy seafood, which would you like to choose?A.Colony White. B.Old City.C.Town Market. D.Wide Boulevards.答案:C解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据Town Market部分第二段中“The Marche Central has vegetables, meat, all kinds of seafood, as well as handicrafts (手工艺品).”可知,Town Market有各种海鲜。3.Whats the writers att

13、itude towards Casablanca in this passage?A.Passive. B.Appreciative.C.Disappointed. D.Indifferent.答案:B解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第一段内容并结合下文对卡萨布兰卡三个方面的介绍,可推知在这篇文章中,作者对卡萨布兰卡的态度是赞赏的。B(2021天津河西区高二期末)A few weeks ago, a group of scientists produced a report about global warming and the natural world. They wa

14、nted to find out if global warming was dangerous for plants and animals. The scientists were surprised by what they found. They saw that during the next 50 years about 25% of land animals and plants will disappear from the earth. More than 1 million plants and animal species will have died out by 20

15、50.The head of the research team, Christ Thomas, who is a professor of conservation biology at Leeds University, said the results of their research were frightening. More than 10% of all plants and animals will disappear from the earth. It is too late to save many plants and animals because of the g

16、reenhouse gases that are already in the atmosphere. But the scientists say if we control greenhouse gases now, we can save many more plants and animals from disappearing.The scientists studied some areas of the world with very rich biology. These areas were Europe, Australia, Central and South Ameri

17、ca, and South Africa. Their studies showed that species living in mountainous areas had a better chance of survival because they could move uphill to get cooler. In flat areas, such as deserts, plants and animals would have to move very long distances to get cooler, so they are in great danger of dy

18、ing out. The scientists found many surprising things. For example, they found that half of the 24 species of butterfly they studied in Australia would soon disappear.4.According to this passage, global warming can be best described as to many plants and animals.A.deadlyB.surprisingC.disappointingD.f

19、rightening答案:A 解析:4.语篇导读 本文是一篇说明文。作者通过一组科学家所作的报告推测在不久的将来, 温室气体排放的增加对动植物物种有毁灭性的影响。由于全球变暖, 动植物的生存空间也在发生改变, 其数量和种类也在不断减少。作者试图通过分析现状唤起人们的环境保护意识。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据文章大意可知, 全球变暖带来的是动植物物种的不断减少,这种影响对动植物来说是致命的。5.Whats the purpose of the research led by Christ Thomas?A.To protect animals and plants from glob

20、al warming.B.To call on people to control greenhouse gases.C.To warn us of the extinction of many animals and plants.D.To study the effect of global warming on animals and plants.答案:D解析:5.【命题立意】细节理解题。【解题思路】由第一段第二句可知这项研究的目的。6.What can be the best title of this passage?A.The greenhouse effect and glob

21、al warmingB.Extinct animals in the worldC.A frightening discovery concerning global warmingD.Disappearance of butterflies答案:C解析:6.【命题立意】标题归纳题。【解题思路】综观整篇文章可知,作者向人们展示了一项可怕的发现,全球变暖对动植物物种有着毁灭性影响。7.We can learn from the passage that .A.about 25% of land animals and plants have disappeared from the earthB

22、.in about three decades more than 1 million plants and animal species will die outC.we can do nothing to save the plants and animalsD.wildlife in flat areas cant find enough food答案:B解析:7.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第一段内容可知, 到2050年,100多万动植物物种将会灭绝, 由此可知A项错误; B项表述正确, in about three decades即大约30年后, 即2050年左右; C项

23、错在we can do nothing上; D项文章并未提及。方法技巧标题归纳题(1)三大特点概括性准确而又简短;针对性标题外延正好与文章内容相符;醒目性能引发读者的阅读欲望。(2)三大技巧正面肯定法:在理解文章主旨的基础上,揣摩哪个选项能准确概括主旨;反面否定法:撇开原文,拿各个备选项去设想用它们写出来的“文章”将是什么内容,然后和原文对照,一一排除不符选项;研读备选项本身:研读备选项里面的中心词、修饰词的变化、结构、概括性等。深度解析难句分析原句:The head of the research team, Christ Thomas, who is a professor of cons

24、ervation biology at Leeds University, said the results of their research were frightening.句意:研究小组的负责人,利兹大学保护生物学教授Christ Thomas说,他们的研究结果令人恐惧。分析:Christ Thomas在句中作同位语,解释说明主语;关系代词who引导定语从句,修饰先行词Christ Thomas。. 七选五(2021山东商河一中高二期中)Road Trip PlanningThere are so many things to consider when planning a road

25、 trip, especially if you want to make it a great one. Think about it, with what little vacation time we have these days;dont you want your vacation to be the kind that you remember forever and talk about for years to come 1 Here are some ways to approach all the information to help you plan your vac

26、ation.Select Your DestinationFirst, you have to select a destination. There are many articles that include trip ideas, free road trip plans and tips on specific destinations. 2 This is where the FUN comes in! Road trip games are always a great idea, and the longer your trip is, the more youll enjoy

27、them. Creating your own soundtrack (原声音乐) is another key to a fun road trip. Whenever you hear those songs long after your trip, they will bring memories flooding back and a smile to your face.Pack for Your TripBefore you go, youve got to figure out what to pack. This road trip planning guide covers

28、 every kind of trip from camping to family, to spring break, and to romantic. 3 Save Money 4 Not necessarily. Things can add up fast. The tips here will help you cut corners a little, making your vacation more affordable.Maximize(使最大化) Your Travel ExperienceHaving traveled all over the world since I

29、 was a child, Ive learned to get the most out of traveling. 5 Its an inner journey as well. Growing as a person while on a road trip or any kind of vacation is the best kind of souvenir (纪念品) to bring home.Enjoy this road trip planning guide and get ready to plan your best road trip yet!A.Prepare So

30、me Games and SongsB.Note Your Home and Road SafetyC.Travel is more than just going to a place.D.I learned the hard way about planning, too.E.However, without the right planning, that may not happen!F.Some people might say “Isnt a road trip itself cheap?”G.There are also some tips on packing a suitca

31、se and creating a packing list.1. 答案:E解析:语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些帮助计划公路旅行的方法。【解题思路】根据上文“Think about it, with what little vacation time we have these days;dont you want your vacation to be the kind that you remember forever and talk about for years to come?”及空后一句可知,设空处承上启下,说明要有一个成功的假期需要计划,E项“但是,如果没有正确

32、的计划,那可能不会发生!”符合语境,E项中的“that”指代空前一句话的内容。2. 答案:A解析:【解题思路】设空处是本部分的小标题,根据本部分中“Road trip games are always a great idea”及“Creating your own soundtrack (原声音乐) is another key to a fun road trip.”可知,本部分主要介绍公路旅行中要有游戏和歌曲,A项“准备一些游戏和歌曲”符合语境。3. 答案:G解析:【解题思路】空前一句“This road trip planning guide covers every kind of

33、trip from camping to family, to spring break, and to romantic.”是介绍旅行计划指南所涉及的内容,G项“还有一些关于打包行李箱和创建装箱清单的提示。”也是其内容,承接上文,符合语境。4. 答案:F解析:【解题思路】根据本部分的小标题“Save Money”可知,本部分是介绍旅行费用问题,会提到费用的高低,所以F项符合文意,空后“Not necessarily.”是对F项的回答,表示“公路旅行本身不一定是便宜的”,与下文“小贴士可以帮你省些钱,让你的假期更实惠”衔接自然。5. 答案:C解析:【解题思路】空前一句提到“自从孩童时期就去世界各地旅行,我已经学会了从旅行中得到最大的好处”,空后的“Its an inner journey as well.”中的as well与C项中的“more than just”衔接自然。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1