ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:18.70KB ,
资源ID:529663      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-529663-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022版新教材英语人教版选择性必修第三册基础训练:UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE SECTION Ⅳ EXPANDING YOUR WORLD WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022版新教材英语人教版选择性必修第三册基础训练:UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE SECTION Ⅳ EXPANDING YOUR WORLD WORD版含解析.docx

1、课时评价作业见学用作业本121页基础达标练. 单句语法填空1.Since I have worked as a volunteer in different activities, I believe that I am qualified (qualify) for the position you advertised for.2.She sank (sink) back into her seat, exhausted.3.They showed great perseverance (persevere) in the face of difficulty.4.Both sides m

2、et in order to try to resolve (resolution) their differences.5.The children had suffered cruelty (cruel) and neglect.6.The invention would have a wide range of applications (apply) in industry.7.Activities all take place under the guidance of an experienced tutor.8.Dirty streets and homelessness are

3、 no advertisement (advertise) for a prosperous society. 同义替换cosy; unfortunately; be enthusiastic about; commitment; thorough; abandon; under ones guidance; odd1.The baby had been deserted by its mother. abandoned 2.Martin would be a good judge, I thought. He was calm and careful. thorough 3.I am loo

4、king forward to working with her help. under her guidance 4.He was injured in the first game and unluckily missed the final. unfortunately 5.The sponsor was interested in the concert venue. was enthusiastic about 6.What she did was unforgivable, but the strange thing was that he didnt seem to mind.

5、odd 7.On a summer evening in Beijing in 2008, all those long, hard hours of work and devotion finally bore fruit. commitment 8.Its such a comfortable bed. cosy . 完成句子1.虽然线上展览也很真实, 但亲自参观博物馆真的是太棒了。(there is nothing like)While online exhibitions also look real, theres nothing like visiting the museum i

6、n person.2.如果那时我们被发现了, 我不知道我们会有什么后果。(含蓄虚拟语气)If we had been spotted at that point, I dont know what would happen to us.3.如果他们花很长时间谈论一幅你不感兴趣的画会怎么样呢?(what if) What if they talked for a long time about a painting you werent interested in?素养综合练. 阅读理解(2020黑龙江哈尔滨第六中学高二上期末)Born blind is tough in any case. B

7、ut things were even harder for Srikanth Bolla who was born in a small village in India, where the common belief was that kids with disabilities were “of no use” and therefore, better off dead. Fortunately, Srikanths parents loved their son and refused to give him up. Instead, they encouraged the bli

8、nd boy to dream big and reach for the star.Srikanth did not disappoint his parents. The now twenty-four-year-old man is the founder and CEO of Bollant Industries.Of course, getting here was not easy. Being both blind and poor meant that Srikanth had to face hard challenges. As a young boy, Srikanth

9、attended a regular school near his home. Unfortunately, the students and teachers didnt quite like him because of his disability. As a result, the young boy was largely ignored and often spent the entire day alone.Concerned that this would hold back Srikanths development, his family decided to send

10、him to a special school in Hyderabad. Sure enough, the young boy soon rose to the top of his class, earning awards in speech and debate competitions. But Srikanth was prevented from studying sciences when he reached the 10th grade, because it was thought too “dangerous” for a blind student. Not want

11、ing to give up, Srikanth took legal actions and became the first blind student in the country to be allowed to study sciences.Later, after graduating from the Massachusetts Institute of Technology, Srikanth set up Bollant Industries in 2012. For just four years, it has become a powerhouse with over

12、450 employees,70% of whom are physically challenged.Being disabled doesnt mean being unable. “If the world looks at me and says, Srikanth, you can do nothing, I will look back at the world and say I can do anything,” says the young man.1.Why was Srikanth sent to a special school?A.His parents became

13、 richer than before.B.He could be treated equally there.C.This school was free for disabled students.D.He was sent away by the regular school.2.What can we know about Srikanth from the text?A.He was born in a poor village.B.He cared about disabled people.C.His parents were strict with him in his stu

14、dy.D.He was loved by the villagers when he was young.3.What words can best describe Srikanth?A.Intelligent and determined.B.Active and honest.C.Patient and careful.D.Kind but stubborn.4.What can be the best title for the text?A.Chances Are EverywhereB.No Challenges, No SuccessC.A Big Dream Makes a D

15、ifferenceD.Disability Doesnt Mean Being Unable 答案:1.B 解析:1.语篇解读本文是一篇记叙文。印度的Srikanth Bolla先天性失明, 但他的父母并没有放弃他, 而是培养他立志求学, 最终他学业有成并创立了自己的公司。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第三段中的 Unfortunately, the students and teachersalone. 以及第四段第一句Concerned that this woulda special school in Hyderabad. 可知, 家人因为担心他在普通学校受到的冷落会影响他,

16、 所以决定送他去特殊学校, 故可推测他在特殊学校可以受到平等对待, 所以B项正确。答案:2.B 解析:2.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第五段中的70% of whom are physically challenged 可知 Srikanth很关心残疾人, 故选择B项。答案:3.A 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据Srikanth求学的波折经历可知他意志坚定, 根据Srikanth 在学业和商业上的成功可知他富有智慧, 所以A项正确。答案:4.D 解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据文章讲述的Srikanth的励志经历和最后一段中的总结全篇的中心句

17、Being disabled doesnt mean being unable. 可知D项是最佳标题。深度解析词汇积累1. challenge n.挑战 2. ignore vt.忽视, 不理会3. debate n.辩论 4. competition n.竞赛难句分析原句:But things were even harder for Srikanth Bolla who was born in a small village in India, where the common belief was that kids with disabilities were “of no use”

18、and therefore, better off dead. 但是对于出生在印度的一个小村庄的Srikanth Bolla来说, 情况甚至更糟糕, 那里普遍的观念是残疾孩子“没有用”, 因此, 不如死了算了。分析:本句是主从复合句。who引导定语从句, 修饰先行词Srikanth Bolla; where引导非限制性定语从句, 修饰先行词village。. 七选五(2020广东汕头金山中学高二期中)How you talk to yourself about events, experiences and people plays a large role in shaping how yo

19、u interpret events. When you find yourself interpreting something in a negative way or only focusing on the bad aspect of the situation, look for ways to talk about the events in a more positive light. 1 Instead, it simply means refocusing so that you give fair and equal importance to good events.Wh

20、en you find yourself worrying about things, look for an uplifting activity to pull yourself out of this negative mindset(心态) 2 In this case, try to turn your attention elsewhere and engage in an activity that brings you joy. Listening to cheerful music, going for a walk, and reading a good book are

21、all ways to get your mind off negative thoughts. 3 Therefore, it is important to give extra attention to good things that happen. Negative things might be quickly transferred and stored in your long-term memory, so you need to make more efforts to get the same effect from happy moments. 4 Replay the

22、 moment several times in your memory and focus on the wonderful feelings the memory inspires.The negative bias (偏见) can have a powerful impact on your behavior, but being aware of it means you can take steps to adopt a more positive outlook on life. One of the best ways to combat negative bias is ta

23、king a more focused approach involving being aware of your own tendency toward negativity and consciously elevating (提升) happier thoughts to the forefront of awareness. 5 Taking steps to avoid this bias can play a role in boosting your mental well-being.A.It refers to seeing things in a new view.B.I

24、t takes more for positive things to be remembered.C.You probably dont realize how often you say negative things.D.Thinking repeatedly about the negative can result in a serious loss.E.So when something great happens, take a moment to really focus on it.F.This doesnt mean ignoring potential dangers o

25、r wearing rose-colored glasses.G.For example, you may find yourself mentally reviewing an unpleasant event or outcome.1. 2. 3. 4. 5. 答案:1.F 解析:1.语篇解读这是一篇说明文。文章讲述了人们以不同的心态看待问题, 得到的结果是不同的。当我们意识到自己消极的一面时, 我们要用乐观的心态去面对它。由上下文可知, 此处想表达的是找更积极的方式来谈论事情并不意味着忽视潜在的危险或逃避不好的事情, 反而你能公平地、同等地重视好的事件。F选项承接上文“更加积极地来谈论事

26、情”, 同时也引出下文。故选F项。答案:2.G 解析:2.由上下文可知, 本空是举例说明当你发现自己在为某事情担忧时, 可以转移注意力, 参加快乐的活动让自己从消极心态中走出来。G选项符合语境。答案:3.B 解析:3.由空格后一句可知, 上下两句是因果关系, 因为积极的经历需要更多的记忆, 所以要格外关注要发生的好事。B选项符合语境。答案:4.E解析:4. 根据本段中“Therefore, it is important to give extra attention to good things that happen.”可知, 当大事发生时, 你需要对其进行特别的关注, 也就是花时间关注它

27、。E项与此呼应。故选E项。答案:5.D 解析:5.由上下文可知, 对抗消极偏见的最好方法之一是用快乐抵抗消极想法。因为一直专注于消极因素会产生不好的影响, 所以这种用快乐抵抗消极的方法有助于提高心理健康水平。D选项就是在讲反复地消极思考会造成严重的影响, 同时引出下文需要采取措施来避免这一现象。故选D项。. 读后续写1.阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。(2020山东胶州实验中学高二质量检测)About half a mile behind our Minnesota farm lay a pond. In summer, my brother Ha

28、rry and I would run through a stand of oak trees to skip stones there. The pond wore a collar of black mud. It was not a place for swimming.In late summer, the pond would be covered by a green and bubbly scum(起泡的浮渣). Sometimes a strong, unpleasant smell rose from it. We stayed away.When winter came,

29、 the pond was once again an inviting place. One day when ice covered it, Harry said to me,“Try walking across.”The ice looked solid. No water showed through it, but I hesitated.“Go ahead,” Harry urged. “Try it. Youre lighter than I am. If the ice holds, we can run and slide carefully on it. Itll be

30、fun.” I wanted to please Harry, and I thought about the fun of a long slide on the ice. I began to slide across the pond.In the middle of the pond, the ice gave way with a sudden crack(裂缝)! I stretched out(伸展) my arms. The next thing I knew was that I was hanging on to the edge of a hole in the ice

31、with arms outstretched on the ice. From my shoulders down I hung in the icy water. I thought of the bottom of the pond. I knew it would be black and awful down there, full of mud and maybe rotten creatures.I tried to climb out of the hole, but when I got a knee on the ice, it broke like window glass

32、. Again and again I tried to get out. Again and again the ice broke into pieces. The hole widened. I was wearing a coat of heavy material. As it became completely wet, it dragged me down. I was tired of the struggle and rested with my arms stretched out on the ice. I looked at Harry on the shore. He

33、 seemed rooted to the spot.“I cant get out!” I screamed when I caught some breath.注意:续写词数应为150左右。Harry turned and ran from the pond. The moment I crashed through the kitchen door, sobbing, Mum rushed over.解析:解题思路体裁:记叙文时态:一般过去时原文核心内容解读:离家不远的地方有个小池塘, 冬天结冰以后, 就是孩子们的乐园。有一天, 我和哥哥Harry去玩的时候, 经不住怂恿, 在冰面上跑来

34、跑去, 结果冰面突然裂了缝, 我掉了进去, 我很努力地想要从洞里爬出来, 但都失败了。文章脉络When: one winter dayWhere: in the pondWho: Harry and IWhat: While I was running on the ice, it suddenly cracked. I dropped into the hole and struggled to get out, but failed.写作思路根据续写部分第一段的开头语“Harry turned and ran from the pond.”可知, Harry转头跑掉了, 因此第一段可以描写

35、Harry跑掉后我的心理活动, 他是去叫人了还是丢下我不管了, 后来Harry拿了根树枝回来, 将我从冰洞里拖了出来。根据续写第二段的开头语“The moment I crashed through the kitchen door, sobbing, Mum rushed over.”可知, 这一段描写的是他们回到家看到妈妈以后的场景, 妈妈帮他换了衣服, 盖上毯子, 他们也向妈妈道了歉。答案:One possible version:He turned and ran from the pond. Staring at him out of sight, I wondered: “Is h

36、e running for help, or is he running away and leaving me alone?” Frightened and scared, I was anxious to climb out by myself, but failed again and again. After what seemed to be centuries, I felt despaired. Just at that moment, Harry dashed with a large branch. Crawling on his stomach, he pushed the

37、 branch toward me. The moment the branch was within reach, I grabbed it immediately and was eventually dragged out by Harry. Trembling, we headed home, with water dripping down my clothes.; The momentI crashed through the kitchen door, sobbing, Mum rushed over. Taking off my clothes, she gave me a quick bath and then wrapped a thick blanket over me; meanwhile, she gave me a cup of milk to warm me up. Feeling comforted and relieved, we tearfully murmured an apology to Mum, but the pond was still a temptation to Harry and me, especially when winter came again.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1